19779
  • Danecay
    Ja, mondani is akartam, hogy tiszta F1 2010, abban állt így irányba az autó
  • Pitti
    Hmm ez tényleg jó...
  • Alexease
    Ezeknel a kinezet sokadlagos;) Fontosabb a folyamatosan frissitett szkennel palya es a kismillio telemetria lehetoseg.
    De valamit tuti frissitettek a kinezeten is, mert ez nem mai video, es boven jol nez ki.

https://player.vimeo.com/video/101508362
  • Pitti
    Kinézet alapján nekem valamilyen rfactor... mindenféle gúny nélkül

1:20-nál van egy érdekes keresztbecsúszás és megfogás, kicsit gyanúsan mozog az autó. AC-ban is produkáltam már ezt, ami nekem nem tűnik annyira valósnak, de ha itt is van ilyen akkor lehet, hogy mégiscsak vissza tud jönni így a tapadás?
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.08.16. 10:04:34
  • Alexease
    rF2-t nem hiszem. Sajat vagy rFPro (alap) lehet.
  • Pitti
    Ez itt rfactor 2 vagy pro lenne? Jól sejtem?
  • Alexease
    ISI – AUTODROMO DI MORES V1.6 NOW AVAILABLE!

• Joke1RS
    Azt én is kipróbáltam régebben, de tényleg semmi köze semmihez. A TCR (touring car revival)ban lévő verseny Sierra fele ennyire tapad és gyönyörűen lehet driftelni is vele.. Kár hogy 2 év alatt csak a 0.36ig jutottak a készítők.
    Utoljára szerkesztette: Joke1RS, 2016.08.15. 07:27:17
  • zolee145
    Majd ha ráérsz csomagold már ki nekem. :)
  • Alexease
    Az az SRW-bol "gyors konvert" :) Csak nyomogban tartalmazhat valosagot;)
  • zolee145
    Kipróbáltam a Sierra RS500-at. Hááát... a hangja tetszik, de amúgy kétlem, hogy ilyen lett volna a valóságban. Nem hajlandó megcsúszni, bármit is művelek vele. Hogy miért állítható a futómű az nagy kérdés, de egy utcai autónak biztos nem ennyire kemény a futóműve, és a 80-as évek végén biztosan nem volt abban a méretben olyan utcai gumi, amit 224 lóval nem lehetett volna indulásnál megnyikkantani.
  • bottleopener
    Valójában engem sem zavar különösebben, illetve egyre jelentéktelenebb lesz a probléma hardverek erősödésével együtt. Ettől függetlenül érdekesnek tartom.

Az egyedüli probléma amit felvet, hogy ebből hogyan lesz következő játék? Komolyan gondolják hogy az majd erre a rendszerre fog építkezni? :D
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.08.14. 17:50:32
  • Joke1RS
    Köszi Emer!
    De nem ez volt a kérdés, hanem az hogy muszáj újra telepítenem az egész rF2őt steam alól.? De most már értem, hogy amit eddig használtam az megy a kukába. Most kezdtem telepíteni és 10 gigát pakol fel, hogy minek azt nem tudom, de így pont nem tudok indulni 3 órakor egy versenyen.Brávó steam!
  • lac coo
    Mondjuk en mar ezen nem is agyalok, mert ilyen es igy is marad :))
    De legalabb valami alapszintet meguthetnenek, ha igy nez ki vegul is nem rossz, de legalabb hasitana mint a barom :)
    Egyebb dolgokat meg sem emlitem, vizes szelvedo, kenyelmi szolgaltatasok, autonkeni beallitasok stb....
  • lac coo
    Szerintem a korszelutlen graf motor. Sok poligon nem bir ez el , az uj Meganennal beprobalkoztak, botranyos ha az ember kozel megy az autokhoz halalba lassul az egesz. Sikverstone ugyanez, reszletes de be is doglik alatta .
    Ezzel meg nem is lenne baj, de nem is foglalkoznak vele, hat eve is ilyen volt most is .Arrol ne is beszeljunk ha az ember valami multitexturat, szebb arnyekot akar tenni valamire belebukik mert akkora sporolas a vege .
    Azt kizartnak tartom hogy a fizika, realroad eszi ennyire . Celeronos korszakban lehet szamitott ez is de ma mar....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.14. 10:33:16
  • bottleopener
    Az rF2 viszont érthetetlen számomra. Nincsenek csicsa effektek, mert hogy realisztikus renderert akarnak. Plusz az effektek helyett részletesebb modelleket használhatNÁnak. Idáig érteném a stratégiát.
    Bár alapvetően ez egy vesztes stratégia, merthogy egy bizonyos szint felett a geometria egekbe tupírozása nem teszi annyival szebbé a játékot. Ergo 2x-es poligonszámtól nem fog 2x jobban kinézni a játék, ellenben ~2x lassabban fut.

Mik a tények?
    1. Minden létező helyen spórolni kell a poligonokkal. Billboard fa...
    2. Az AC minden post-process csicsát levéve, puszta geometriával 2x gyorsabban fut, miközben 30%-kal jobban néz ki.

Hol veszíti el azt plusz 160% teljesítményt a grafikai csomag? Ennyire szar lenne a culling? :D

Tényleg érdekelne, mert biztosan nem a dinamikus időjárás miatt, valamint a fizika sem szól bele a grafikába. Annak a hűdenagy poligonszámú aszfaltgeometriának pedig néhány 10%-nyi deltát kellene okoznia maximum.
  • lac coo
    Én azt vallom, sima lapokból sokkal szebb hatást lehet elérni mint a 3D fákkal. FPS-ben ok, oida kell, de autósba, ahol csak elszaguld mellette az ember elég a 2D, és még szebb hatást is kelt. Sok játékban eröltetik a 3D-t, cserébe okádék, mindennek látszik csak fának nem ....
  • bottleopener
    Videokártya létezett már az Nvidia előtt is, a "ki nevez el mit-minek" játékba pedig nem érdemes belemenni, marketing az egész.

Azt a számot nem tudom honnan szedted, de a Crysis pl. a durvább részeknél 3 millió poligont számoltatott képkockánként, azóta néhány millióval még több lett a policount az újabb játékokban.
  • shiet
    Azért írtam, hogy csak közvetlenül az út melletti sávban az első "sorba" kéne ilyeneket tenni, mögéjük mehetnek a szimpla fák, azok úgyis kevésbé látszanak. És azt is be lehet állítani, hogy egyes fák csak milyen messziségből látsszanak.
    Egyébként maga a fatörzs elég egyszerű, nem túl sok poligon. És ha egy fára teszek mondjuk 50 levelet, az 100 poligon.
    Most hirtelen nem találtam mást, de a GTX 590 3,2 milliárd poligon/sec-re képes... :D

szerk: de az is lehet, hogy vmit félrenézek, ennek még jobban utánanézek. Azért kipróbálom majd, hogy milyen.

találtam egy ilyet: https://en.wikipedia.org/wiki/Graphics_processing_unit
    "The term GPU was popularized by Nvidia in 1999, who marketed the GeForce 256 as "the world's first GPU", or Graphics Processing Unit.[2] It was presented as a "single-chip processor with integrated transform, lighting, triangle setup/clipping, and rendering engines that are capable of processing a minimum of 10 million polygons per second"."

A GeForce 256 volt az első GeForce 17 éve.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.08.13. 23:41:57
  • Adam Jonas
    Ez ok, de: ne felejtsd el, hogy ebből marha sokat fel kell tenni a pálya köré, az pedig eléggé gépigényessé fogja tenni a pályát...
  • shiet

Billboard fák helyett vmi ilyesmi kéne legalább a legközelebbi fasornak (márha mondjuk a fák közel vannak az úthoz), mögéjük mehetnének az X/Y/*/billboard fák és talán jobban néznének ki a pályák.

• Ingy2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://drive.google.com/open?id=0B4S43-GjO6PES05aQUI2RUxDMjg
    https://drive.google.com/open?id=0B4S43-GjO6PEOGh0RFJQUmNQYXM

Nem tökéletes de indulásnak jó, meg ez G25-re van, thrustmasterre lehet azért átkell állítgatni. Pláne a deadzone removal ranget.
    Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2016.08.13. 20:53:05
  • lac coo
    Ingy ! Oszt milyenre allitottad PC ben az ffb-t, par kepet tolhatnal rola ! Thx ! :) Visszaraktam , megneznem....
  • lac coo
  • simcompany
    Ahogy ígértem, megcsinálom. Alakul. Viszont nem teljesen értem az egészet. Valaki átkonvertálta Project Cars-ból. Eddig oké. De hogy lehet ennyi munka után ilyen szarul összerakni, elképesztő. Szinte 0-ról kell újra összerakni, totális fizika csere, hangok csere, szinte minden grafikai elem újrakonvertálása. Valaki beleöl nem kis munkát, és aztán összebassza. No mindegy, nekem viszont nem kell lemodelleznem. Nem is tudnám :D

• Alexease
  • simcompany
    Elvileg magyar a steam. Akkor felső menü, "könyvtár" és ott van baloldalt milyen játékaid vannak. Ha nem fehér, akkor nincs telepítve. Rá jobb egérgomb, telepítés. Itt érdemes azért nem a felajánlott könyvtárat megadni, de ezt már rád bízom.
  • Joke1RS
    Akkor még egy kérdés: most nekem telepíteni kell a steames rF2őt, hogy az imént megvásárolt éves online előfizetés működjön? Azt írja beszerezve, hozzáadva a fiókhoz, de nincs telepítve. Nem is látok lehetőséget a telepítésre, mármint az előfizura.
    Bocs de teljesen el vagyok veszve itt a steamon
  • Joke1RS
    Köszi Alex! Sikerült aktiválni. Ezt magamtól sose találtam volna meg.
  • Joke1RS
    Köszi Emerico! Csak most értem haza.
  • simcompany
    na tessék, és meg se köszöni :D
  • Alexease
    Ha et kitoltod, akkor email-ben kapod a Steam kulcsot: https://commerce.rfactor.net/steam-transfer-form

Milyen betuvel kezdodik, azt nem tudom:) Szerintem az RF-fel kezdodo az offline-on aktivalashoz kellett.
  • Joke1RS
    Ennyien ne segítsetek, mert nem győzöm megköszönni
  • Joke1RS
    Egy kis segítséget kérnék: mi a menete a játék aktiválásának a steamen, illetve milyen termékkódot kell megadni? Az RF-el kezdődőt?
  • simcompany
    Alakul.
  • zolee145
    Nagyon jó ez a pálya!
  • Alexease
    2:50-tol jobb.
  • Alexease
    Az auto meg (elvileg) Simtek es WIP.
  • Alexease
    SRT-Oulton-Park-Circuit-2015_v124.rfcmp
  • Alexease