19779
  • lac coo
    Szerintem meg az elso szamu se erdemli meg :))
  • mtom1984
    A Pannonia Ringet nem tudná valaki átkonvertálni rFactorból vagy lemodellezni? Az ország második számú pályája megérdemelné :)
  • lac coo
    Elado lett a Fanatec V1-es pedalom, 40 rugo, keressen akit erdekel
  • zolee145
    Talán 2 napja még megvolt. Pályát akartam leszedni, és akkor épp a pálya vacakolt, ott nem volt semmi. De utána az helyre jött, le is szedtem amit akartam.
  • simcompany
    fasza!

Nekem már jó ideje a mega-n vannak a cuccaim, lekopogom, de eddig nincs para.
  • Alexease
    Igen, tudok rola;) Ha nincs aktivitas, akkor ugy nez ki, egy ido utan torlik.
    De kozben inteztem 1TB tarhelyet a Google-n, feltolom oda.
  • simcompany
    Alex, a files fülön lévő oldalon a cars nem elérhető
  • Hellboy76
    Gondoltam, jobb a békesség és nem töltöttem ki csak a dátumot, azt hiszem.
    Sok előny nincs a nevesítésből, probléma meg nem hiányzik. De lehet az ilyen esetekre kitalálok egy nick-et.
  • bottleopener
    Elnézést, nem akartam lefitymálni a munkádat. :)
    Kipróbáltam este, minden rendben volt vele. Köszi!

Szerk: Kíváncsi vagyok, hogy nem zavar az, hogy nem vállalhatod a creditsben hogy ez a te munkád? Hogy titokban kell tartani?
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.07.06. 06:17:54
  • Hellboy76
    Igen. Bár az "átrántás" nem túl találó kifejezés. :)
    Encrypt, 3dsimed, utána pedig objektumok pozicionálása. Már amit fel lehetett ismerni hová való. Pl. gumifalakat és kissebb objektek helyét képtelenség a valódi pozicióba rakni, mert csak 0-ba olvassa be a 3dsimed. Igy azokat a megfelelő helyre újramodelleztem. Több épülethez a háttérben sem volt már türelmem... Ja, és a texturakat is össze kellett válogatni, mi hova való. Persze beszédes nevek nélkül. A nagy pálya nagy lelátója a háttérben pl a shift-es dubaiból valo.
  • bottleopener
    Carsból rántottad át?
  • Hellboy76
    Emirates_Kartdrome-v1.00.rfcmp
    Jó szórakozást hozzá.
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2016.07.04. 21:10:44
  • simcompany
    tudományos fantasztikus rovat
  • Joex22
    Igen-igen, köszönöm szépen az infót. :)
    Megfogadtam a tanácsodat / tanácsaitokat, és azóta figyelemmel követem az új videókarikat, meg a régiek árát (GTX 970 is szépet esett most).
    Kinéztem magamnak egy RX 480 4GB-ot, ami picit több, mit amit szántam volna rá, de a 200 dolláros kinti árához mérve a teljesítményét nagyon jó vételnek tűnik.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2016.07.01. 20:21:46
  • bottleopener
    Joex, kb. 2 hónapja volt arról szó, hogy tervezgeted a beújítást a gépedben több monitorra. Azóta megjelent az új VGA generáció első turnusa.
    Az árak már most estek, és még esni fognak. Ebből ~szeptemberben vásárlás lesz neked. ;)
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.07.01. 16:51:07
  • zolee145
    Nem tudom. Azt már kicsi gyerek koromban megtanultam, hogy amikor összerakod sosem úgy néz ki mint a dobozon. :D
  • b-type
    Nem is ez a baj....hanem a hülye papírozás, én attól fázok, itthon mindent 'okosba' kell csinálni, sok jó kit-car van, de már egy oldalkocsis motor néha megoldhatatlan...vagy csak az volt 5-6 éve, akkor gondolkodtam dolgokban. Nekem spec a 3 kerekű MotoGuzzi motoros verda lett volna elég jó áron....aztán feladtam.
    ilyen:
  • Alexease
    Tegnap lattam a varosban egy Caterham-et, csaj vezette:) Nem F1, de nem is atlagos. Bar az annyira "nem draga", allitolag "dobozosban", otthon osszeszerelheto mondszerrel, mar 4 millabol kijon:D
  • zolee145
    Azért amikor a kárbejelentőre rárajzolsz egy formula autót lesznek kerek szemek a biztosítónál. :D
  • simcompany
    Ja, oké, értem. Sok sikert :D Ha kialakul, valahogy segítünk
  • lac coo
  • Alexease
    "The first time you try a real sim."
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.07.01. 00:24:33
  • formula1996
    Ahogy irtam nehany modositas kell a modellen, ezt arra ertettem hogy wttc-sre alakitani :)
  • macleody
    És tényleg. Addig már nem tekertem le :)
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2016.06.30. 22:09:46
  • PacsutaTibi
    Szerintem félreértetted a kérdést! Emerico a 3d-s modellre gondol, hogy nem TC1-es.
    Pont azért rakta be képnek Filippi autóját, hogy lássa formula1996 is a különbséget.
  • macleody
    WTCC reveals 20-car entry list for 2016
  • PacsutaTibi
    A Reiza-s Copa Petrobas Marcasból van.
    Kép
  • simcompany
    Pongrácz Tomi biztos tud segíteni. Viszont ez milyen autó? Mert nem TC1-es Chevrolet az biztos.

• formula1996
    Volt szó WTCC-ről, elkezdtem a chevy-vel foglalkozni picit viszont valaki tudna valami megoldást arra hogyan jutassam a modellt a játékba? Ugyanis ISI-ék olyan szorgosak hogy egészen 2012ig támogatják az export pluginnal a 3DS Maxot, amik csak windows 7en futnak (ezért nem fogok feltenni egy 5éves win-t). A 2010-es 3DS Maxal könnyedén lehetett autókat pakolni rf2-be csak win 8/8.1/10 alatt lefagy állandóan... Van ez a gjed nevű cucc nekem full kínai használhatatlan. Valami megoldás?

Néhány módosítás kell a modellen, de megoldható :)
    Utoljára szerkesztette: formula1996, 2016.06.29. 23:40:28
  • Joex22
    Simtek GT3 mod preview
  • mumus70

Hagyd a divat majmolást másra! Szabadság? Nyaralás? Strandolás? Ugyan már! Gyere és izzadj velünk a 36 fokos szobába!
    Részletek, jelentkezés
  • Gadfly13

Hamarosan közös rFactor 2 bajnokság SIMCO-val közösen!
    Részletek: LINK
  • Alexease
    rF2 Steam Summer Sale –40%
  • zolee145
    Annyira, hogy konkrétan minden irányban történő haladásra be lehet állítani (előre-hátra, fel-le, oldalra. Szóval repülés közben ha forog is másképp hat rá, és számolja). Vagyis a moddertől függ. Még rF1-hez csináltam olyan NASCAR fizikát, hogyha megfelelő tempónál kiforgattak valakit simán elemelkedett, sőt hanyatt tudott esni az autó. :)

Sőt, ha elég ügyes az ember tud olyan fizikát csinálni a Mercedes CLK-nak, hogy Le Mans-ban el tud szállni, ha megy előtte egy autó. Sőt, igazából én egy ideje már ilyet csinálok. Egy szárny mindegy hol van, leszorít. Viszont előre kasztnis autóra én már rég nem szárnyat rakok, hanem oda pozícionálom a diffúzort. Szerintem ez sokkal jobban visszaadja az első tengelyre ható erőt. Persze van egy kicsi szárny hatás, hiszen van hatás-ellenhatás elvű nagyon kevés erő, de alapvetően inkább a nyomáskülönbség miatt van leszorító erő, ha van. Hátul persze van szárny, vagyis pl a Nordon simán hanyatt tud esni az autó, ha egy kicsit elemelkedik az eleje.
  • b-type
    sztem sem lehet, inkább érdemesebb karaktert adni nekik, erősebb autónak rosszabb kanyartempót, vagy légellenállást, lassabb autónak uez fordítva, vagy kicsit jobb gumikezelést, jobb fogyasztást...stb
    A full egyforma autó, ha sikerül is...csak full egyforma autók más névvel...izgalmasabb a kiegyenlített mezőny
  • Alexease
    Tenyleg, mennyire szamolja komolyan a aero cuccokat? Ha forditva "pakol fel" az ember egy szarnyat, akkor felszall (de legalabb elemelkedik) az auto ?!:)
  • zolee145
    Hiába van súlyelosztás, az alváz beállítása is befolyásolja a súlypontot, vagyis a kormányzást. Az aeronál a hely a lényeg. Az, hogy hol van egy szárny a kerekekhez, meg az alvázhoz képest sok dolgot meghatároz, még akkor is, ha ugyanarról a szárnyról beszélünk. Nem nehéz belátni, ha úgy van mint a WTCC-s autókon akkor van rajta x leszorító erő. Ha 5 méterrel magasabban van akkor nem leszorít, hanem a légellenállása miatt hanyatt esik az autó. Extrém példa, de vezethetőség szempontjából mondjuk centik is számítanak.
  • Alexease
  • bardocz
    Ha aerot nem számol a 3D modellből (ezt nem tudom, de kétlem), akkor nem elég, ha a felfüggesztés jó helyen van, meg az alkatrészek súlypontja?
  • zolee145
    Az a baj ezzel, hogy ha csinálsz egy kamu modellre egy fizikát a kutyát nem érdekli. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy több ponton kapcsolódik a fizika a modellhez, tehát eleve nem érdemes kezdetleges modellel bajlódni.
    Ha leszedsz egy modot, elindítod, és a pályán szarul néz ki kb le is törlöd. Nincs olyan, hogy de a fizika biztos jó.

Alex, ha az ember egy wtcc modot csinál soha nem lesz egyen fizika. Képtelenség. Akkor is az, ha kopipészteled a fájlokat. Nem lesz ugyanolyan. Ha meg a minimumot megteszed, vagyis rendes helyen vannak a kerekek, beállítod az alvázat, meg a szárnyat (ezeknek a helyét) máris van különbséged. épp ezért nem is kell törekedni egyen fizikára. Viszont lehet úgy autót választani, hogy a jelentkezőket csoportokba sorolod. Sok olyan online versenyző van, akit elve nem engedsz Citroennel menni, mert tudod, hogy agyonveri a mezőnyt azonos autóval is. Vagyis jobb versenyző gyengébb autó, és fordítva, plusz egyéni súlyrendszer (nem márkánkénti. Csak kell pár viszonylag konstans körökre képes ember, letesztelni minden autónál, hogy +5 kiló hány tized vagy század, és ezeket beátlagolni, aztán ez alapján lehet egyéni súlytáblázatot kitalálni.). Kész, ki is van egyenlítve a mezőny, futamról futamra változhat az erősorrend, lehet izgalmas versenyeket futni, és még a modot sem kell összebarmolni, le lehet valamilyen szinten követni a valóságot. (Valóság tekintetében persze vannak korlátok, de a publikus infókból, és némi tapasztalattal, meg muszaki ismerettel lehet valami használhatót kreálni.)
    Utoljára szerkesztette: zolee145, 2016.06.20. 19:25:36