rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az rF2 a gumi retegben levo fofokot mutatja, azt latod. Nem a kozvetlen az aszfalttal erintekzo reszt (kulso felulet), ami valszeg kicsit melegebb, foleg ha mar fustol s gumi;D De szamolja magat a gumit, a karkaszt (a szerklezetet) es a mag homersekletet, ami lenyegeben a toltot "levgo".
A legkulso reteg neked az F1-ben fontos, ahol megolvad es golyocskak lesznek belole;D
A gumi a lenyeges, ami a valodi rugalmassagot es a tapadast adja, ami atmelegiti a szerkezetet, es azon keresztul szabalyozza a guminyomast.
Ha nagyon bele akarsz merulni, erdemes Kaemmer-tol (iR) olvasgatni, o milyet szenved vele😉 Naluk a gumi melegitesi folyamtatban (szerkezet, mag, nyomas, es emiatt a tobbi), szamit a fek es a felni homerseklete is, es persze ezek hutese. Ott kicsit bonyolultabb.
Az rF2-nel nem tudom mi van, de itt is elkepzelheto, ISI elsosorban iparit gyart (azert olyan jateknak, amilyen😛).
Ne az AC-val hasonlitsd ossze, mert ott meg a regi rendszer van, gorbekkel es szorzokkal "trukkoznek". Itt valodi 3D-s gumi szerkezet van, tobb reteggel, egymassal kapcsolatban, valodi contac patch meg ami kell.
Jelenleg már minden módon próbálják jó tartományban tartani, fékhő, elősütés..pitből vezényelnek.
Amikor másodpercekkel mentek gyorsabban az autók akkor meg csak úgy f@szán működtek.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
mondjuk annyira nem nagy gáz, csak így szóbakerült, megaztán ha lassabban is, de tudok úgy menni, hogy nem izzik a gumi ...😞)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.17. 23:07:22
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
..ha az F1-ben újra lenne 'gumiháború', meg úgy általában lenne fejlődés kényszerítve gumivonalon akkor súlytalanabbá válna a szemcsésedés, és nem is kellene ennyire gyorsan ledobnia a rétegeit.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
szerintem egy röhej ami az F1 gumija körül történik.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.11.17. 22:40:57
Ez egyébként fura, de így van jól.
Sőt, még egy kicsit buta is az rF2, mert a szemcsésedés, leválás stb. nincs is modellezve. Na annak az elkerülésére kellene csak az igazi stratégia gumimenedzselést illetően.
Én értem mit mutat RF ban a kijelző, és hogy mitől melegszik ilyen gyorsan a felület, azt nem értem miért megy vele együtt a tapadás is másodpercről másodpercre .
pl ha kijön egy 70-80 fokos gumival a boxba valaki, az kb 2-3 óra mire visszahűl. persze menetszél esetén ez gyorsabb, de akkor súrlódik, így annyira nem is hűl.
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Nekem az nem tetszik, higy tenylag , gyakorlatilag masodpercek alatt lehet huteni melegiteni a gumit. Nem ertek hozza, de amit latok tv ben, az nagyon nem igy mukodik.
Nem nagy baj, mert megszoktam, szinte mindig is ilyen volt mindenhol.
Amit most hasznalok leginkabb AC tetszik nekem ebbol a szempontbol, ha tulhajtom kelle neki egy jo kor higy visszahutsem, es kemenyen erezni is a tapadason, fektavokon. Megha jele leg valoban vacak is a gumi benne ,ez a resze azert utos .
A masik bar ezert bannt fogok kapni, Codemasters F1 ott is teljesen jol melegszik, gyorsul lassul a gumi. 😊
Itt felületi réteg alatt 0,1-0,2 mm-t érts, ezért is lehet az, hogy hirtelen visszahűl a gumi egyenesben. (És az az érték lesz a valósághoz közeli érték az alsóbb rétegekben is, amikor a gumihőmérséklet már csak nagyon kis mértékben kezd el csökkenni (vagy éppen már majdnem mondhatni, hogy állandó)).
Azert gondolnam egy jol atmelegitett gumi nem hul vissza hidegre majd, forrora, majd oketszaz meter mulva megint hideg.
Azt hogy mit jelez ki azt nem tudom, de ac ban erzem is ha tulmelegedett, es nem csak egy kanyarig, mert itt biza visszahul a tuzpiros clio gumi, es vissza is jon a tapadas ha ket kanyarig kimelem .
Jó tudom, AC-ban ez is jobb, de térjünk vissza az rF2-höz. Mi? 😄
Tényleg nem értem: igen, az első kanyarban felizzik, és igen után vissza is fog hűlni, és míg át nem melegszik a teljes gumi addig nem fog jól működni, de ha nagyon erőlteted max megég a felülete, de azzal nem vagy kinn a vízből. Ez most így van rF2-ben, meg a valóságban. Mi a gond ezzel?
AC ben ezt a reszt szerintem most jol eltalaltak.
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
Azoknak akiknek nem ment köridőt az rF2 az még 32bit-en van. Az új build már csak a 64bit-est méri. Fura, fura, de ez van.
„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen
Jo latni, hogy egyre tobb a "nevesitett" vagy csapatok altal "keszitett" palya, ami remelhetoleg egysegesiti a minoseget, es talan kesobb frissitgetik oket.
SRT-Adelaide_v100.rfcmp
SRT-Autodrom-Most_v100.rfcmp
SRT-Castle-Combe-Circuit-v100.rfcmp
SRT-Circuito-de-Jerez_v120.rfcmp
SRT-Dubai-Autodrome_v105.rfcmp
SRT-Interlagos-GP_v113.rfcmp
SRT-Istanbul-GP_v100.rfcmp
SRT-MagnyCours-GP_v110.rfcmp
SRT-Norisring_v110.rfcmp
SRT-Oschersleben_v100.rfcmp
SRT-Oulton-Park_ v111.rfcmp
SRT-Paul-Ricard_v092.rfcmp
SRT-Portimao-Circuit_v101.rfcmp
SRT-Road-America_v1011sm.rfcmp
SRT-Sachsenring-GP_v100.rfcmp
SRT-Slovakiaring_v105.rfcmp
A guminal szerintem feluleti hofokot szamol, ami nagyon gyorsan fel tud maszni eleg magasra. Eleve egy fustolo gumi sem 100 fokos.
Nem tudok saturation allitasrol. Szinesebbet vagy fakobbat szeretnel😉 Jonehany nem gyari vagy gyors konvert palya elegge szaturalt, az pech.
„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
iRacers Rookie Cup
Teljesen ingyenes, ingyen elofizetes, ingyen tartalmak. Harom honapos sorozat, hetfo es pentek. Reszletek a topicban es az ott megadott cimen.
Vegyes autok es palyak, road es oval, kinek mi tetszik.
Autok: PontiacSolstice, Mazda MX5, Street Stock, Chevrolet Silverado, Spec Racer Ford, Cadillac CTS-V, Indycar Dallara.
Palyak: Charlotte Road/Oval, Laguna Seca, Lime Rock, Phoenix, Daytona Moto/Oval, USA IS, Okayama, Summit Point
Csucs idoszakban (nalunk este 9) rF2/R3E/AC/CARS/iR: (±10%) 350/500/1600/1800/3500.
Az rF2-ot szinte csak a bajnoksagok teszik ki, free/fun nem igazan van (szerver van boven, de nem hasznaljak). Errol van rendes szerver listam.
Az R3E szinte csak free/fun lehet, bar arrol csak Steam adatom van (ami a jatekot hasznalok szama, szerver listam nincs).
Az AC-ban is szinte mindenki online hasznalja (van rendes kozvetlen szerver listam), aminek a mukodo resze ~60% bajnoki, zart szerver. A tobbi free, de a mukodoknek a fele "hasznalhatatlan" track day szerver (5-10000 perc gyakorlas es hasonlok). De meg ugy is marad altalaban ~30 hasznalhato mukodo free/fun szerver, sok emberrel (4-500) .
A CARS hasonlo, bar ott inkabb csak a free/fun lehet eros (nincs szerver listam).
Az iR meg egyertelmu, az csak online, masszivan fizetos, aki befizet az valszeg hasznalja is.
Steam használati statisztika
Ezt tessék majd sasolni az idő előrehaladtával, hogy meglesz-e az áttörés. 😄