| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
shiet #13611
Rájöttem, hogy miért néznek ki egyes pályák (amelyeken fák is vannak) sz@rul, legalábbis az én szemszögemből, eddig nem tudtam megfejteni, hogy mi nem stimmel, egyes pályákon nincs gond, a másik meg nem tetszik.
Egyszerű: az ok a billboard fák.
Billboard fa = egyetlen textúra ami mindig arra fordul amerről a kamera veszi. Ezzel az a baj, hogy nem tud reagálni a napfény változásokra, tehát mindig egységesen ugyanolyan színű az adott fa ha rásüt a nap és ha nem.
Ha a valóságban van egy fa aminek az egyik oldalát süti a nap, a másik oldala pedig árnyékos akkor a fa ugye nem egyszínű, hanem a napos oldal világosabb. Ez viszont a billboard fáknál totál hülyén és természetellenesen néz ki, és ez b@ssza a szememet. :D A billboard fákat el kéne tüntetni a játékból. Sztem csak a lustáknak rakták bele a játékba, én is ezért tettem mindenhova billboard fákat Mosportra. :D
Na kisírtam magamat. :D
Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.07.14. 15:31:38