rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én valami ilyet látok ok-okozatnak:
koncepció + trehányság + prioritáshiány + emberhiány = rondaság, optimalizálatlanság, marketingezhetetlenség
Persze, ebbol a szempontbol is nehez osszehasonlitani, mindenhol kicsit mas a koncepcio. Mondhatnank, hogy 2015-ben mindenki csinaljon 2015 grafikat, de azert ez meg sem igy mukodik.
Amig Kunos a megjelenesig, 3-4 even keresztul, foleg a rendert piszkalta, addig az rF2 a fizikai reszt, az iR meg a szolgaltatasokat.
Az rF2 egyertelmuen regi cucc, de cockpitbol vannak egesz jo pillanatai, valahogy "igazibbnak" tunik a latvany.
Az iR regebbi technika (DX9/DX10), fix fenyekkel, statikus tukrozodesekkel, de kellemesen reszletes es kulturalt az osszhang. Tavasszal jon a DX11, meglatjuk mit tolnak bele.
Az AC egyertelmuen szep es latvanyos, de kicsit mar inkabb "szep" mint "real".
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Azert eleg nagy kulonbseg van akozott, hogy az AC-ban egy elore modellezett lap a "realroad", ami a teljes palyan egyforman sotetedik es az egesz palyan egyforman novekszik a globalis tapadas, es az rF2-ben, ahol poligononkent dinamikusan valtozk a tapadas es a gumizodas kinezete is.
Ha az rF2-ot lebutatan AC szintre, persze megmaradna "rondanak", de nagysagrenddel gyorsabb lehetne. Ha meg ratolnanak egy DX11-et, akkor ugyanolyan szep lenne es meg gyorsabb is.
vagy ha az AC-ra tolnak ra ezt a szintu szamitast, valszeg meg sem mozdulna;D De legalabb szep allokepeket kapnank😄D
Mas koncepcio, nem erdemes hasonlitgatni.
Aki megvette az rF2-ot, nem jott ossze, nem tetszik neki, nem hasznalja, az sajnos bukta.
Aki meg sem vette, nem hasznalja, nem erdekli, nem mindegy neki mit es hogyan tud vagy szamol?!😊
Estefelé a pályamodellezős fórumba belinkelem.
Nem emlékszem, hogy önmagában lenne, de ha más objekt is van benne, akkor azt is tudod használni.
Alig-alig fejlesztettek a grafikus motorjukon. Felb*szták a poligonszámot a 10xesére, és utána csodálkoznak ha nem tetszik az embereknek. A 10x pontosabb geometria nem jelenti azt, hogy 10x szebb lesz a játék. Arra viszont jó, hogy egye a videokártyát.
Megkaphatom? Kipróbálnám.
Ha nem szeretsz állítgatni minek szimezel ott van a Mario Kart <#idiota>#idiota>
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Kozonsegre jo a billboard, foleg ha mozgas is van hozzajuk rendelve, igy mindig az auto/kamera fele forognak es kicsit billegnek ossze-vissza, amitol sokkal dinamikusabb az egesz (mondjuk, az egyszeru lap embereknel nem nehez dinamikusnak lenni) 😊 Ha ezek elszorva, csoportonkent kicsit mashogy vannak beallitva, akkor szerintem tokeletes kozonsegnek, legalabbis autobol, menetkozben, boven jo, "nem is kell" tobb.
Ha a kornyezetet es mukodest nezzuk: valodi napszakok es idojaras; rendes realroad; valtozo tipusu es mozgasu felhok es arnyekai; komolyabb AI es szabalyrendszer; reflektorok es palya vilagitas stb.
Ha az autot: sokkal modernebb es reszletesebb 3D-s gumi (az most mindegy, hogy tetszik vagy nem tetszik, az szubjektiv, de attol meg szamolja😛); rendes fek, olaj, viz stb. melegedes, kopas; normalis(abb) utkozes modell, tores, meghibasodas stb.
Lehet hasonlitani, de nem sok ertelme van😊
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Elég optimalizálatlan az rF2. Az AC jobban fut.
Utoljára szerkesztette: hqx, 2015.11.10. 07:02:05
Az utolsó mondatod teljesen igaz. Amikor 0.58-ról 0.789-re frissítettem elég látványos volt, mert kicseréltem minden BTB-s épületet, én készítettem mindet Sketchupban (láttad a topikban őket). De azóta nem volt látványos változás, pedig elég sok időbe került mind (pláne hogy most csináltam őket először, szal még csak tanulok), pl. a vizes aszfalt tükröződésekkel elég sokat kellett tökölni, de sztem kb. az emberek 5%-a szokott esőben versenyezni. 😄
Nem beszélve ezekről az animált marshallokról.
Ezért nem fogok rF2-es közönséget csinálni, mert az még 10x annyi meló lenne, mint a fák (egyenként lerakosgatni őket), és már az is kikészített.
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.11.09. 23:31:11
Ha esetleg valamikor keszul hozza egy ujabb verzio, akkor legyszi a nevem a betoltokepernyon átirni Steve76-ra. De mar azert is köszi, hogy rákerültem. 😉 A Hellboy csak az itteni, mert akkor az jutott az eszembe 😊
Texturakkal kapcsolatban igazad van, de ha a betonfal és a kerites texturat ISI gyarira csereled mar is kozelebb vagy a megszokott rF2-es latvanyhoz.
A vegen mar tenyleg nagyon unalmas tud lenni ugyanaz a munka, foleg azert is mert csak megy ra az ido, de baromira nem latvanyos. Csak a keszito tudja mi is valtozott.
Btw elég sok "tökéletlenség" van a pályán amivel lehetne foglalkozni, de az a helyzet, hogy túl sok időbe kerül és már lassan nincs is hozzá kedvem. Ha túl sokáig foglalkozok egyvalamivel akkor azt megunom. 😄 Sztem a pálya így is elég jó szórakozás, én egy rF2-es Oulton Park szintet akartam elérni, az kb. meg is van.
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.11.09. 21:14:24
Egyetlen észrevételem van, az aszfalt textúra egy picit monoton, nem reklamálok csak sztem sokat dobna ha egy picit élettel telibb lenne.
Ingy2: ha csinálok még pályát akkor az vagy Belle Isle vagy Summit Point lesz. Belle Isle egyébként elég egyszerűnek tűnik (felületesen szemlélve), út+fal szinte az egész (+78234 féle házikó/épület) <#nevetes1>#nevetes1> .
Egyébként így indult az egész: KATT
És amikor később átraktam rF2-be így nézett ki: KATT. <#guluszem1>#guluszem1>
Az a baj, hogy ez a moddolás dolog kb. 50%-ban textúrázás (Photoshop) ami nekem nagyon nem megy meg nem is különösebben érdekel.
Szóval ha én meg tudtam csinálni más is meg tudja. GL!
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.11.09. 20:59:35
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5
Letöltés1
Letöltés2
Letöltés3
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.11.09. 18:28:37
A szélvédő effekt is buherálható, már azt is megcsinálhatom. Nem is rossz ötlet, következő modba megcsinálom, azt elküldöm nekik. De ja. Van egy csomó dolog amin túlléptek, és félbe hagyták.
Nekem ezek vannak felírva amivel még akarok levelezést kezdeményezni:
Eső gumi melegedése (totál nonszensz, valóságba örülsz ha eléri az üzemi hőfokot nagy esőben)
Eső gumi kopása (melegedés miatt)
Gumik hőmérsékletének/nyomásának mutatása garage módban, ahogy a valóságban, kijössz a boxba, meg tudod mérni.
Ami nem fontos, de egyszer be kéne fejezni:
Szél
Por
Lámpák este, jobb láthatóság
"Nulla tenaci invia est via"
Szelvedo effekt valszeg egyaltalan nem keszul, foleg nem konzol/CARS tipusu dinamikus. De ha mar nem, akkor nem akarnak vagy tudnanak legalabb valami 10 evvel ezelotti stilust beletenni? Egyszeruen 3 fajta, eso mennyisegtol fuggo fix animacio, ablaktorlo nelkul. Minimal programozas, minimal eroforras. Csak tejekoztato jellegu. 😊
Hangoknal valaki kis plusz? Esetleg kaszti, felfuggesztes mozgas, beutodes, nyikorgas, rezges akarmi. Max 3 fajta: utcai, bukocsoves es openwheel. Eloszor egy kozos valami, aztan autonkent, a HDV file-ban egy flag-gel lehetne hozzarendelni a megfelelot.
Valami modernebb, bovebb GUI?
Koszi😛
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.08. 20:25:17
A MANIFESTS-ben csak ez a ketto legyen (all tracks & cars_10.mft, ISI_RENAULT_CLIO_PACECAR_2010_10.MFT), meg ha van valami sajat egyeb mod amit hasznalsz. Ha van ott valami Clio Cup, azt torold.
A PACKAGES-bol szedd ki az ujat, es minden mast, ne legyen ott egyelore semmi (amugy se legyen, csak az es addig, amig installod!
Ha az INSTALLED/VEHICLES mappaban talalsz valami CLIO-t (kiveve a Clio_PaceCar-t), akkor azt is torold.
A régire azt írja, hogy használja valami mpv mod ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.08. 19:42:09