6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
#754 "elképzelésed sincs arról, hogy milyen az mikor valaki szereti a hazáját, mégse dől be a szélhámosoknak, akik az emberek érzeleminek kihasználásából élnek."
Aki tanult történelmet, az tisztában van azzal, hogy az embereket mindig megpróbálták befolyásolni, irányítani, és erre szinte minden eszközt felhasználnak (vallás, média, oktatás, stb.).
Legjobb példa, amit Garrett27 írt, de rengeteg van.
A kérdés az, hogy amit te így szélhámosságnak tartasz, az nem pont az igazság-e, amit sikeresen elfojtanak azok, akiknek nem érdeke, hogy kiderüljön. Ha jól látom te TDantes mellett állsz, akiről pl. már abból kiderül, hogy fogalma sincs időnként miről beszél (rasszistázás). Valahol már ki sem mernek mozdulni a lakásból, mert az ott élő cigányok megverik, ellopják mindenüket, élhetetlenné tesznek környékeket, szemét rasszista náci oldalon meg lemerik írni, hogy valamit tenni kéne ez ellen. Típikus példája az agymosásnak és a média erejének. Ebbe sem érdemes belemenni, milió példa van, a hülyítés és félrevezetésre is.
Holokausztal kapcsolatban is, végig kell olvasni mindent, ami ellene és mellette szól, meg kell nézni David Cole filmjét, elgondolkodni azon, hogy tényleg érdeke lehetett-e az oroszoknak minél rosszabb színben feltűntetni a németeket, illetve a zsidóknak eltúlozni a dolgokat, és úgy bemutatni, mintha tényleg az ő kiírtásuk lett volna a fő cél. Illetve utána járni, hogy miért támadják/támadták (korábbi történelemben is) a zsidókat. Jah, és hogy hány zsidó van a médiában, politikában.
És akkor ennyi off után visszatérve a témára, a 2003-as jelentésben is le van írva a finnugor elmélet hogy "jött létre". Máshol már elvetették, mi belepakaszkodunk a nyelvtanba, és az oktatásban szó sincs még arról sem, hogy ez vitatott lenne. Kurucinfon sem írták meg, hogy honnan származunk, valószínűleg Wiik könyve sem ad választ arra (akit érdekel tényleg a téma, szerintem azt kéne elolvasnia, én is örülnék ha beszámolna valaki róla, mert nemhiszem hogy idén lesz alkalmam rá elolvasni (talán könyvtárban is benntvan már)).
Még annyit, hogy nem vagyok rasszista, és igazából az a nagy hazaszerető sem. De fontosnak tartom, hogy ne mások irányítsák a gondolataimat, tisztán lássuk a valóságot.
Nah sry a sok offért. -
ahddub #753 dehogynem mutattak ki! 30% őslakó, 10% szkita,hun, 0% uráli, 20% germán 35% szláv 5% egyébb ez a magyarok profilja! szláv germán egyébb kivéve a többi jelzi kik vagyunk! -
Inquisitor #752 Nem megbántás képpen írom, de ugye volt a nagy nemzetközi génkutatási program, amiből ki lehetett volna következtetni, melyik népek mikor merről merre vándorolgattak ...
Aztán jött a pofáraesés, kiderült, hogy mindíg a befogadó népek génjei lettek a dominánsak, így fordulhat elő, hogy a britt szigetek lakosai nem szász, és nem is normanok vérvonalát, hanem bizony keltákét hordozzák. Ugyan ezen okból a magyarok génjeiben még nyomokban se tudtak kimutatni hunok által örökölt géneket, ellenben nagyrészt szlávot igen. Innentől kezdve érdeklődve olvastam, hogy egyes kutatók genetikai közösséget keresnének a finnugor törzsekkel ...
Ez az új(?) szkíta vonal meg érdekelne engem, ha ÉRTELMES forrást képes lenne bárki megjelölni, ami nem egy UFO magazin szinvonalát követi. Ellenkező esetben inkább elhiszem, hogy finnugorok voltunk, vagy mongol törzs, vagy a kínaiak verzióját a magyarok eredetéről ... mint ezt. -
uwu #751 Ez nem igaz. Csak azért mondod, mert piszkálja a csőröd, hogy te mindent elhiszel, mindegy mennyire csak propaganda, és elképzelésed sincs arról, hogy milyen az mikor valaki szereti a hazáját, mégse dől be a szélhámosoknak, akik az emberek érzeleminek kihasználásából élnek.
Mellesleg a nacionalizmust nem lehet érezni, a hazaszeretettel ellntétben, de látom neked még az is megy -
Zenty #750 oksa én meg kicsit kikeltem magamból. sry :) -
HUmanEmber41st #749 Látszik fogalmad sincs arról, mi a hazaszeretet és a nacionalizmus közötti különbség.
Megnyilvánulásaid alapján te egyiket sem érzed. -
uwu #748 Légyszives ne égesd már a nacionalistákat! még a végén azt hiszik, hogy akibe szorult egy kis nemzeti öntudat az olyan mint te vagy.
Te fizetést kapsz azért amit csinálsz, vagy ennyire erős a hited? -
ahddub #747 A szakirodalom alapján a Tat C allél jelen van a legtöbb uráli nyelvet beszélő populációban, Y-kromoszomális génkészletüknek jelentős részét képezve, ugyanakkor a magyarul beszélő népcsoportok esetében ez a mutáció szinte egyáltalán nem fordul elő.
-
hollófernyiges #746 "atya ég hol írtam ilyet?"
Nem te írtad hanem ahddub, összevontam a válaszokat hogy egyszerűbb legyen olvasni, elnézést ha félreérthető volt.
"Nem tudok olyanról amiben az MTA igazat adott volna a magyaroknak mondjuk a szomszédokkal szemben."
Hát itt van mindjárt a dákoromán elmélet.
-
harcu #745 te nagyon-nagyon hülye vagy. -
ahddub #744 milyen 10 év mulva? 934 óta ismert! az árpádsávosok szabirok voltak a zsidók meg finnugorok! aki egy zsidó szélsőségesen magyarellenes tan mellett kardoskodik, egy követ fúj velük az szintén zsidó! és magyarellenes! tdantes például egy magyarellenes zsidó aki itt fröcsög leneanderezi a szkítákat, szándékosan ártószándékkal karol fel egy magyarholokaszt elméletet! esze semmi semmit sem tud bizonyítani, nem válaszol a kérdésekre, kérdez helyette! amióta itt vagyok kérdeztem privátba, nyilvánosan nem felelt! kérdésre kérdéssel csak ZSIDÓ válaszol! tdantes te egy magyarellenes zsidó vagy! töröld a blogodat sürgősen! -
#743 Ez a reteg mindig is megvolt, altalaban az ertelmiseg, de el vannak nyomva.. -
#742 Én úgy látom, hogy már elindult egy folyamat, ami bizalomra ad okot. Van egy új réteg, akik a magyarok (becsületes Mo-n élő emberek, akár zsidó származásu, akár cigány!!!) érdekeit nézik (remélhetőleg nem csak látszólag), és nem szélsőséges, erőszakos módon próbálják megoldani a dolgokat. -
Zenty #741 "remélhetőleg néhány 10 év múlva lesz egy korrekt elmélet."
nem kell ahhoz 10 év, mert már most is van amit ha nem is elfogadni, de államilag erőteljesen támogatni kéne a kutatását.
Nem az idő a lényeges hanem az a kérdés lesz egyszer egy józan politika ami nem avval fog törődni, hogy kit sértünk vagy nem a történelmünkkel stb.
Nahem csak is kifejezetten az igazság kutatását fogja támogatni. Legyen az bármi!
Egyelőre ez csak álom -
#740 Nehany 10 ev mulva mar nem lesz Magyarorszag es magyarsag sem, ha igy megy tovabb. :( -
#739 A finnugor eredetről nincs értelme tovább vitázni szerintem, remélhetőleg néhány 10 év múlva lesz egy korrekt elmélet. Meglátjuk... -
#738 "Sok millió ember halt meg az ilyen rasszista alakok miatt...de számít...ismét egyre több van...mint számít a világháború...az emberek semmit sem tanultak belőle! Sőt! "
Jah, persze... szerintem lassan több magyart ölnek meg cigányok, mint amennyien a holokausztban. Palesztináról meg ne is beszéljünk most, mit csinálnak.
Jah és nem, ez sem rasszizmus. Ahogy az sem, ha azt mondom, elloptak valamit a cigányok, megverték a szomszédot a cigányok. Vannak cigány és zsidó ismerőseim, akikkel jóban vagyok. És ez biztos, hogy mindenkire igaz akiket te szánalmas söpredéknek nevezel az agymosott hülyeséged miatt. Remélem túl lépsz ezen a nemérdekelen és elgondolkozol. -
#737 Így van. -
#736 TDantes, szó sincs rasszizmusról. A rasszizmus az, amikor csupán származása miatt (néger, zsidó, cigány, magyar, stb.) elítélni. Ilyenről szó sincs, az általad rasszistának, nácinak vélt kuruc.info -n sem. Annak hogy megnevezik, elég jelentős oka van, továbbiakban a te dolgod, hogy foglalkozol vele, vagy csak az agyoncenzúrázott, alig valóságtartalmú hírekből tájékozódsz.
Tényleg már itt leírod magad mindenki előtt, hogy agymosott, tájékozatlan valaki vagy. Lefogadom, hogy a Zeitgeist-ot sem nézted meg (ha egyáltalán hallottál róla...), fogalmad sincs miért zsidóznak, stb.
Innentől kezdve ez a te problémád, minket meg ez nem érdekel. Csak tájékoztatlak, ebben a témában te írsz hülyeségeket. És erre te is rá fogsz jönni, ha egy kicsit kinyitod a szemed jobb esetben...
Normális ember tájékozódik, utánanéz, elgondolkodik rajta, beszélget róla, aztán saját logikája és tapasztalatai alapján felállítja a véleményét.
Tudom, nem érdekel, nem kell még 100x leírnod. -
TDantes #735 Továbbra sem érdekel a rasszizmus. Sem a magyarázatok rá.
A rasszizmussal szemben nincs logika! Nincs érv! A normális ember elítéli, és kész!
Nem érdekel! Nem érdekel a sok kurucinfót olvasó hülyesége!
Vagy felfogja valaki miért kell ezt elítélni, vagy nem! Nincs ezen mit magyarázni. -
#734 Allib cionista zombi struccpolitikaja ez kb.. ennel ertelmesebbnek lattalak eddig.. mi van veled?
Mintha nem a real world-ben elnel, hanem vmi romantikus demokraciaban..
Elarulom, tobb mint 2000 eve nincs demokracia..
Cafolat, ervek, logika.. kerlek hasznald ezeket az eszkozoket. -
#733 Soha nem iteltem meg el senkit (es a forumon sem volt eddig ilyen kijelentes senkitol, ha jol olvastam) sem a szarmazasa v a borszine miatt. -A rasszizmus pedig az lenne.-
Arrol 1 ember nem tehet, h hova, hogyan szuletik. Es minden embert ugyan-olyan szabadsagjogok illetnek. En ebben hiszek. Ezert ember az ember..
Viszont a nepekre a kulturakra nem veletlenul vannak sztereotipiak, az eloitelet sem mindig negativ ertelmu.. ez szerintem 1 ertelmes embernek nem ujdonsag.
-
TDantes #732 Nem érdekelsz. A Talmud sem érdekel. Ahogy a rasszizmusod sem.
Nem is tartozik a témához.
De nem baj, fújd tovább a rasszista baromságaidat...ezzel csak bebizonyítottad, veled sem érdemes foglalkozni, mint a többi hozzád hasonlóval. -
#731 De nezzel mar utana, mi az a kifejezes: naci kartya.. mert azt te hasznalod.
Es szerintem itt senki nem utal (legalabbis eddig nem mutatta ki) semilyen mas egyent a szarmazasa v a borszine miatt.
Senki nem mondta h a nepirtas jo dolog.
Viszont! En allitom h a zsidok szent konyve, a Talmud rasszistabb mint a Mein kampf. Es allitom, h zsido befolyas alatt/tulajdonban van a legtobb bank es a mediacegek tobbsege.
Ugyanis ezek tények! Ha vki kijelenti ezen tenyeket, az mar sok helyen bunt kovet el pl a nagy "fejlett es demokratikus" orszagokban.
Sot a Holokausztot tagadni is bun sok orszagban.. a sztalinizmus (ami nagyobb nyomor es verengzes volt) v a szerbek kinzasai az persze nem esik ebbe a kategoriaba.. SENKI nem mondta, h nem tortent meg (itt a forumon)! Csak 1altalan TILOS tagadni es kesz, vagyis tilos meg firtatni is..
MINTHA a zsido nepirtas mas kategoria lenne mint a tobbi nepirtas (pedig ma is tortennek ugye). MINTHA a zsido nep magasabb rendu lenne a tobbi nepnel..
Na es visszakanyarodtunk a Talmudhoz.. ott le van irva feheren-feketen..
A Cion Bolcseinek Jegyzokonyve pedig lehet h orosz koholmany, de vajon miert pont a zsidokrol, mikor ezer nep el a nagy Oroszorszagban, meg miert volt sok embernek hiheto? (Meg miert ugy viselkednek ma, mint ahogy a jegyzokonyben irva van??)
-
TDantes #730 Szerinted ki zsidózik itt? Nézzél már széjjel?! Vak vagy mi van?!
Tudod mi mi a rosszabb a zsidózó rasszista idiótáknál?
Az aki az ilyen idiótákat védi!
Lehet ezen most megsértődni!
Egyébként nem istenítem a zsidókat, se más embereket! Nem vagyok zsidó sem, keresztény családba születtem!
Szégyen gyalázat, hogy minden téma mindig a rasszizmusra meg a zsidózásra lyukad ki!
Az én pofámról ég a bőr, ennyi rasszista hülye is a honfitársam...én szégyellem magam!
Az ilyen alakokra, mint ez a díszes zsidózó társaság, ennyit tudok mondani: szánalmas söpredék.
Sok millió ember halt meg az ilyen rasszista alakok miatt...de számít...ismét egyre több van...mint számít a világháború...az emberek semmit sem tanultak belőle! Sőt!
Lehet megsértődni és zsidózni tovább. Attól érezzétek magatokat jobban! -
Zenty #729 És nem csak az őseredet kérdésében van ez.
Nem tudok olyanról amiben az MTA igazat adott volna a magyaroknak mondjuk a szomszédokkal szemben.
Legfeljebb csak azt ellenzik, hogy a magyart nem eléggé "buta-barbár-mongol" népnek állítják be..... -
Zenty #728 "Nem érdemes zsidó-szabadkőműves összeesküvést emlegetni mert ezzel azt is garantáltan elriasztod akit pedig érdekelne a dolog (függetlenül attól hogy van-e TelAviv-New York tengely :)"
atya ég hol írtam ilyet?
Legalább ne hazudjál még... az egy dolog, hogy mindent elferdítesz mert MTA alap mentalitása ilyen. így gondolom ez nálatok a divatos alap mentalitás.
Mert ugye mindegy mi az igazság, de olyan jó neoliberálisan történészkledni...
Csak szeressük egymást gyerekek ( de magyar dögöljön!) mindegy mi az igazság! Szlovák-román-szerb ti többek vagytok a magyarnál, a magyar meg dögöljön... ez a nagy MTA neoliberalizmusotok... szánalmas
Hát kösz én inkább maradok a logikánál és az igazsághoz vezető útnál.
A másik meg tényleg próbálj hazudozás nélkül kommentelni. Bár eddig se érveltén túlzottan talán jobb ha nem is figyelek rád.
Unalmas már a sok szájtépős könyvmój gyerek.
-
hollófernyiges #727 Mint a #716ban írtam, nem is akarom igazolni a románokat. Olvass vissza. A románok meg nem kunok, valahonnan csak leakasztották az újlatin nyelvüket, meg ha sok kun menekült is Moldvába meg Havasalföldre a tatárok elől. -
hollófernyiges #726 Szíriuszi rokonságot :) -
Zenty #725 Még mindig nem igazoltad a román állítást. Csak elfogult vagy a románokkal szemben. ( kár tagadni)
Gondolom a szlovákokat is támogatod a ős szlovákozásokkal. Nem is kell mondanod.
De visszatérve egyébként is a románok már régen nem vlachok, hanem inkább kunok. Elég megnézni a genetikájukat. Ez az utólagos vlach bevándorlást igazolja.
Ha pedig ismernéd a bolgár történelmét akkor nem kételkednél, hogy Erdélybe bolgárok voltak és nem mint szláv nép. És végül ahogy írtam már önmagában logikátlan, hogy többségi vlach népesség lett volna Erdélyben. Csak román sovinizmussal "bizonyítható"...! Akárhogy is nézzük az jobban bizonyítható, hogy hun alapú bolgárok voltak ott. De biztos a bolgárok is hazudnak.
-
hollófernyiges #724 "te sem cáfoltál még meg egy érvemet sem!"
Csak a gravetti meg etruszk kapcsolatot, a tatárlaki leletet meg a cserépkelyhek azonosságát. Mindent, aminek utánanéztem :)
"hazudnak a saját krónikásaink, történészeink, leleteinek, genetikánk, és csak is a szomszédoknak meg a megszállt népeknek lehet igaza."
Szerintem te itt valami olyan ellen hadakozol ahogyan félreérted a hivatalos álláspontot. Nem alacsonyítja le senki a magyarságot, én nem érzem sértőnek hogy egy egész nyelvcsalád legtöbbre vivő tagjához tartozom, úgy gondolom van nekünk olyan jó és dicsőséges történelmünk hogy ne kelljen hozzákölteni harmincezer éves írásbeliséget meg szíriai rokonságot. Nem érdemes Sajnovicsot meg Hundorfert támadni, mert lehetnek ezoterikus misztikusok mint Newton vagy kokainisták mint Freud, az elmélet ami számít és nem a Mester aki kitalálta. Nem érdemes zsidó-szabadkőműves összeesküvést emlegetni mert ezzel azt is garantáltan elriasztod akit pedig érdekelne a dolog (függetlenül attól hogy van-e TelAviv-New York tengely :) -
Zenty #723 úgy akartam, hogy a megszállóknak :) -
hollófernyiges #722 Mindketten Magógtól származnak, a mitikus barbár királytól, de Álmos nem Attilától. Elég nagy a különbség még ha szimbolikusan nézzük is, mert nem ír direkt hun kapcsolatról mint száz év múlva Kézai.
"Az hogy a kunokat írja besenyőnek mi benne a nagy pláne? Az elnevezések változnak az idők folyamán."
Itt nem az elnevezés változott hanem a kunok időközben elözönlötték a besenyőket és megverték őket, a maradék besenyők többek között Magyarországra menekültek. Anonymus a saját kora viszonyait vetítette vissza mert nem voltak akkori forrásai, ezért írta bele az oláhokat. Vlachokról egyébként nemcsak Erdélyt illetően írnak a korabeli források, az egész Balkánról vannak említéseik, Görögországtól kezdve (ami pedig nem bolgár hanem bizánci fennhatóság alatt állt). Sőt, a mai napig élnek vlachok Görögországban és Albániában. -
Zenty #721 "Próbáld meg egyszer úgy nézni a magyar történelmet mintha új-zélandi"
még egy új-zélandi se gondolkodik úgy, hogy a magyar minden tekintetben semmi lenne, hazudnak a saját krónikásaink, történészeink, leleteinek, genetikánk, és csak is a szomszédoknak meg a megszállt népeknek lehet igaza.
Már pedig az MTA-sok így gondolkodnak.
Ez minden csak nem tárgyilagosság. -
Zenty #720 De te egyébként is azt írtad, hogy nem ír Attilát. Írt, és rokoni szálba méghozzá -
ahddub #719 engem ne oktass ki! te sem cáfoltál még meg egy érvemet sem! előbb próbáld meg elvenni a történelmemet, mielőtt kreálnál egy ujabbat! -
Zenty #718 "s az Árpádok nem Attilától származnak hanem Magógtól, hogy tovább is olvassuk az idézetet... "
jesszus.... magyarázd már meg az is, hogy a döglött ló alszik :D
Anonymus azt írja, hogy Magóg sarja Attila. Árpád pedig ennek a vérvonalnak az ifja. Akkor nem Attila utódról ír mi? Biztos mari nénire gondol a sarki kocsmából...
Az hogy a kunokat írja besenyőnek mi benne a nagy pláne? Az elnevezések változnak az idők folyamán. Ez a legkevesebb probléma.
Vlachokat pedig nem költi bele előbb volt róla szó.
Jah, és nem szájhagyomány, hanem azt mondja, hogy nem lenne "ildomos" ha a parasztok szövegelése maradna csak fent és úgymond rendesen szakértő írja meg. -
hollófernyiges #717 "liberalizmus, cionista, mszp, fidesz, likudbarát, zsidó!"
Próbáld meg egyszer úgy nézni a magyar történelmet mintha új-zélandi vagy indonéz lennél, sokat segít a tárgyilagosságban. Sokak baja ez, hogy politikai alapon látják azt aminek tudománynak kéne lennie. Egyszer felhánytorgatták egy bizonyos tévében bizonyos történészeknek hogy úgy nézik a magyar történelmet mintha nem is a saját nemzetükről lenne szó benne. Hát ettől tudomány vaze és nem szépirodalom... -
hollófernyiges #716 "inkább mond, hogy nem tudod bizonyitani a románok állítását."
Én nem kívánom a románokat igazolni, szerintem Anonymus széphistóriát írt és nem mai értelemben vett történelmet. Akkor senkit sem zavart hogy kunokat ír besenyő helyett és belekölti a vlachokat. Meghogy a honfoglalás sztoriját háromszáz év szájhagyománya alapján írja le, mintha ma valaki csakis a néphagyományból akarná a Rákóczi-féle felkelést megírni. Nagy vonalakban helyes lenne de leginkább fától fáig vonulásból állna :)
"Ennek a királynak az ivadékából sarjadt az igen nevezetes és roppant hatalmú Attila király."
És az Árpádok nem Attilától származnak hanem Magógtól, hogy tovább is olvassuk az idézetet... -
ahddub #715 ez az álszent liberalizmus taszította oda az országot ahol van, és danteshez hasonló vezethető emberek rendre a cionista jobb vagy baloldalra x-elnek szavazáskor! gyengébbek kedvéért mszp és fidesz.. az ördög jobb és bal keze! a munkáspártra előbb szavaznék mint a likudbarát, zsidó fideszre...thürmer beteg, de legalább nem egy másik ország bábja!
nincs cigánybűnözés! közben egy 10%-os kisebbség 90%-os többség a sitten! mielőtt zsidómódra megkérdezné valaki nem voltam még sitten, nem onnan tudom! de megvannak a kapcsolataim minden hova..