6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
TDantes #915 Figyelj már. Mit követtem el? Áruld már el, mikor követtem el szabály sértést? Ez a finnugor topic? Én a finnugor témáról beszélek? Akkor meg?
Vagy szabály sértő neked ellentmondnai, vagy a finnugor elmélet a szabálysértő vagy micsoda?
Mi az hogy nem érdemi ellenkezés? Az nem érdemi ellenkezés, hogy felvetettetek egy elméletet , én meg bizonyítékot kértem rá?! Ez neked szabálysértő?!
Bezzeg a sértegetés az szerinted rendben van.
És még ha nem is tudok többet felmutatni? Akkor mi van? Nem szabályellenes!
Figyelj, már tegnap is mondtam. Attól méghogy nem értünk egyett, nem a másikat kell sértegetni és személyeskedni! Nem az a megoldás, hogy ha nem tetszik a másik mondanivalója, akkor sértegetem, feljelentem, és még nekem áll feljebb!
Emberi, nyugodt módon is lehetne vitatkozni! Ti vagytok azok akik ezt folyton megakadályozzátok.
Nem tudom miért nem lehet már ezen túl lépni. Kérd meg a haverodat hogy viselkedjen,akkor talán nem is lesz személyeskedés sem. -
Zenty #914 "De mindegy, helyeselj csak a haverodnak. Igaz, semmi bizonyítékot nem hoz, csak folyton engem sérteget...de helyeselj csak neki! Így van, ez a követendő stílus, és magatartás! Ha majd én is így csinálnám kíváncsi vagyok mi lenne a reakció..."
úristen....
nah erről beszélek!
Ez nem lelki segély szolgálat kisebbségi komplexum rendelkező egyéneknek. Muszáj a topicból maunika show 2 csinálni? Féltékeny vagy? Hát akkor oda meny sírni...
ahddub egyébként azért írtam, hogy ne veszekedjen veled mert fölösleges. Inkább a génekel törődjön. A témában ugyanis nagyon fontos. Neked lehet fontoabb a maunika show, de ez történelmi topic ha nem vetted volna észre. -
#913 "Például a gén térképeket szívesen nézném és az antropológia jellemzőket stb.
Ilyeneket például beszúrhatnád képként stb. "
tamogatom!!4!44 -
TDantes #912 Na, mivel mindenkinél ez a divat, hát linkelgetek én is. ű
Miért ne?
Egy
kettő
három
Csakhogy azért mert nem hazudok, nem én találom ki mind ezt. -
Zenty #911 Az pedig vicc, hogy a moderátorokhoz mész sírni mikor magadba kéne nézni a trollkodásodal.
Nem tudom itt miért engedett a trollkodás. Mások minimum bünti pontot kapnak érte.
Az állandó nem érdemi ellenkezés, offolás sírás stb elviszi a topicot.
Ha nem tudsz érdembe hozzájárulni a témához akkor el lehet menni.
Nem szégyen az ha bevallod magadnak, hogy nem tudsz többet felmutatni a témában.
De a topicot ne vidd el hülyeségekbe.
-
Zenty #910 ki mondta, hogy te beletartozol ebbe a csoportba? Te ugrista vagy :)
Itt arról volt szó (csak megint figyelmesen kéne olvasni ) hogy a másik oldalon milyen elméleti különbségek vannak.
Egyébként meg nem tudom milyen tisztelet vársz mikor mindenkit lehülyézel aki nem ugrozik?! ( igaz utolsó pár kommentbe figyelsz magadra)
De emellett el sem olvasod amit linkelnek, és állandóan provokálsz a nem bizonyítás dumáddal. Közbe az sem tudod mit bizonyít vagy nem, mivel el sem olvastad. Az ilyen ne beszéljen tiszteletről. Az pedig egy másik dolog, hogy offolsz állandóan az ilyen provokatív dumáiddal. -
TDantes #909 Ja és még valami!
,,A finnugrokat pedig nem kell figyelembe venni addig amíg nem tudnak semmit felmutatni az állandó fika meg szimpla nem igaz ellenkezéssekkel. Ebből csak provokálást generálnak. "
Aha...tehát szimpla ellenkezés....meg provokálás..az provokálás ha valaki nem ért veled egyet? Kötelező mindenkinek egyetértenie, vagy micsoda?
Ez a kulturált vitáról való véleményed, hogy akinek mást mond mint amit te, akkor az provokál?! -
TDantes #908 Az a tény, hogy ti finnugor ellenesek nem vagytok hajlandók még csak meg sem fontolni a dolgot, mert kapásból hazugság. Már bocs,de nagyon dühítő, hogy ugyanazt csinálod, csináljátok amit a másik oldalon kértek számon!
Nem tudunk semmit felmutatni? A nyelvi jellemzők egyezése az neked semmi?!
Amúgy ti mit tudtok felmutatni, azon kívül hogy leírjátok százszor hogy nem igaz a finnugor elmélet...nem úgy kéne beszélni a finnugor elmélet híveiről mint holmi szánni való hülye idiótákról!
De mindegy, helyeselj csak a haverodnak. Igaz, semmi bizonyítékot nem hoz, csak folyton engem sérteget...de helyeselj csak neki! Így van, ez a követendő stílus, és magatartás! Ha majd én is így csinálnám kíváncsi vagyok mi lenne a reakció... -
TDantes #907 Aha...tiszteletben tartjuk a másik véleményét...jó lenne ha nem csak mondanád ha nem tennéd is. Például nagy egyetértésben így tartjátok tiszteletben mások véleményét:
,,itt te vagy az egyetlen aki szart se tud, csak irkálgatsz minden áltudományos politikai indíttatású antimagyar meséket! milyen jogon mondasz ítéletet egy népről? semmi nincs bennünk ami az urallal kapcsolatos, és nem is volt! te hazug disznó!"
-
#906 Ezt a stilust hanyagold, kerlek. -
Zenty #905 Az tény, hogy a finnugor oldalon már jó ideje csak a fikkantás megy és semmi érdemleges....
Egyébként ha nem tud mást mondani, hogy ez nem bizonyít stb.. akkor egyszerűen ne foglalkozz vele. Vannak itt olyanok akik szívesen veszik az új infókat. Például a gén térképeket szívesen nézném és az antropológia jellemzőket stb.
Ilyeneket például beszúrhatnád képként stb. ( komment alatt kép beszúrása)
Vagy elmagyarázhatnád a törzseket és a géneket mert látszik hogy vágod részletesen. Csak a földi halandók nem mint én :D
Biztos másokat is érdekelne.
A finnugrokat pedig nem kell figyelembe venni addig amíg nem tudnak semmit felmutatni az állandó fika meg szimpla nem igaz ellenkezéssekkel. Ebből csak provokálást generálnak.
-
ahddub #904 te olyan vagy mint egy rossz papagáj akit le kell takarni! genetikai, nyelvi, feljegyzésbeli és szimbólum beli bizonyítékok tömkelegét vonultattam fel ezen a fórumon linkekkel, nevekkel! és a nyelvrokonság kialakulásának tárgykörében is minimum 4 linket kaptál! egyszerű kis provokátor vagy aki itt földbe lett döngölve! nem tudtad egyik érvemet sem megcáfolni és sajátjaidat sem bizonyítani! katasztrofális vereséget szenvedtél, és ahelyett hogy elhúzódtál volna a sebeidet nyalogatni, eljátszod mintha semmi sem történt volna, szánalmas vagy! -
Zenty #903 ha jól rémlik még mindig várjuk a finnugor bizonyítást vagy érvelést tőled. Nem csak fikkantani kell :)
Egyébként senki nem vall mást. Ha észre vennéd a sumér-szkíta-hun egy vonal. A vélemény eltérések a több ezer éves eredetben lehetnek. Bár itt a fórumon ilyen problémák nincsenek. Egyetértés van mindenbe vagy pontosabban tiszteletben tartjuk a másik véleményét ami elég jó. De összességben három csoport van mostanság az eredet eltérésekben. Valaki a Kárpát Medencét mondja kiindulási pontnak, másik a közel keletet, harmadik belső Ázsiát mondja. De túlzott eltérések nincsenek
Az pedig, hogy mindenki fullra egyetért abban, hogy a finnugor sántít az csak természetes, mert ugyanis sánta :)
-
TDantes #902 Én magyar vagyok. Te milyen népbe tartozol? Vagy szerinted akkor én melyik népbe tartozom? A személyeskedéssel pedig leállhatnál.
Amúgy te mit bizonyítottál? Azon kívül hogy folyamatosan sértegetsz. Mit bizonyítottál úgy mégis?
Egyébként mivel a származásunkról elméletek vannak, azokat nem is lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani. Azért elmélet.
Ellenben a nyelvrokonság még mindig bizonyított dolog(nyelvrokonság vannak akik szerint nem egyenlő a származással) -
ahddub #901 dantes itt egyedül te nem bizonyítottál semmit! illetve egyvalamit igen, hogy semmit sem tudsz a népemről! ezért azt tanácsolom neked foglalkozz a saját népeddel! ti sosem lesztek magyarok, és soha nem is voltatok!
uwu! vámbéri turanista volt és szintén lealacsonyító elméletet kreált rólunk! ezért nem szerencsés ha egy kisebbség akarja megmondani a többségnek ki is ő valójában!
mi ugyanugy 3 mas összetételű nép vagyunk mint ti! őslakók akik mindig iss itt éltek,szabirok, onogurok! ti pedig askenázi,szefárd és közelkeletiek! -
#900 zsidozasba nem menjunk bele, mart tabu tema es tiltott itt...
ne erre menjem el a topik temaja, plz! -
uwu #899 LOL
Ti itt mind nagyon okosak vagytok. Mindannyian benyaltatok valami ócska szemfényvesztő elméletet. Ne zavarjon, hogy mindenkinek más a heppje! Egyikőtök suméros, másik őskárpátos, a harmadik szkítás, stb. Mégis marhára egyetértetek, mert a lényeg csak annyi, hogy a finnugor elmélet hazugság igaz?
Kőrösi Csomát bezzeg nem emlegeti senki, pedig ő is finnugor ellenes volt. Vagy Vámbéry Ármint aki mellesleg zsigó volt. Szerinted hogy lehet finnugor ellenes egy zsidó? Azt írtad, a zsidók finnugorosak.
A lénbyeg csak annyi, hogy hiteltelenek vagytok az ellentmondások miatt. -
TDantes #898 Nem vagyok anti-magyar. Viszont a magyar helyesírás szabályait továbbra sem ismered. Nem a politika vezérel, ne személyeskedj. Ítéletet nem mondtam senkiről, dühöngés helyett esetleg alátámaszthattad volna a elméleteidet. De ezt soha nem tetted meg.
Vagy válaszolhatnál arra, hogy lehet, hogy amit mondasz az ellentétes mindennel amit ma a történészek többsége állít, ezek szerint mind tévednek vagy micsoda?
Hazudni meg nem szoktam. -
ahddub #897 itt te vagy az egyetlen aki szart se tud, csak irkálgatsz minden áltudományos politikai indíttatású antimagyar meséket! milyen jogon mondasz ítéletet egy népről? semmi nincs bennünk ami az urallal kapcsolatos, és nem is volt! te hazug disznó! -
TDantes #896 az h te egy halszagú állat voltál aki lopkodott mindent!
Halszagú állat vagy ám te! Mi bánatot sértegetsz folyton mi?!
Mondtam már hogy vegyél vissza! Nem érdekel, hogy milyen humorod van, ne sértegess másokat!
Az egy dolog, hogy nem ismered a történelmet, és teljesen ellentétes dolgokat írsz le mint a amit a tudomány tart( vagy te biztos okosabb vagy mint az összes többi történész a világon) valamint írni sem tudsz. Ja, és persze a fantazmagóriádra semmilyen bizonyíték nincs az égvilágon.
De ettől még nem kéne sértegetni a másikat!
-
TDantes #895 Túl jól nem ismerem Japán történelmét, de mégis mikor lett volna ez a hódítás? Ahol a magyarok egy része szállt partra Japánban?
Nekem egy lovas-nomád nép rémlik, aki kétszer is megkísérelte Japán meghódítását, első alkalommal az ,,isteni szél" intézte el a flottát, másodszorra a partraszállókkal már harcoltak a szamurájok .
Ez a nép a mongolok voltak, akik Kínát is meghódították.
Viszont, se a hunokról, se a magyarokról ,se más Japánt támadó ilyesféle népről nem tudok.
Ettől még persze lehetett, de jó lenne azért egy évszám is,mégis mikor történt mind ez. -
HUmanEmber41st #894 Bocs, ahdubnak szólt a kérésem! -
#893 Nemrég olvastam a Nyelvek anyját tudtam én c. könyvet Varga Csabától. Elképesztő miket ír Azóta másképp tekintek a nyelvünkre.:) Ajánlom mindenkinek. -
#892 Azert meg van nehany orszag: Kina, Korea, Vietnam, Romania.. -
HUmanEmber41st #891 Tényleg belinkelhetnéd (bekapcsolhatnád? ) azt az oldalt, ahonnét a géntípusokat veszed.. rajtad kívül így senki sem tudja, mit takarnak a rövidítések... -
HUmanEmber41st #890 Miért van az, h csak a japán és a magyar írja előre a vezetéknevet és utána a keresztnevet? -
ahddub #889 na tessék a japán is magyar volt egykor! az úristen génállománya is magyar! a magyar a mag népe! az alfa! mi kezdtük a civilizációt! és mi is zárjuk a kaput! -
Zenty #888 jók amiket írsz csak lehetne érthetőben. Nem mindenki vágja a szakkifejezéseket :D -
Zenty #887 :DD -
ahddub #886 tdantes urál tipusu tyeherautojával éppen arra tart leellenőrizni! -
Zenty #885 ez sem hit :).
Tény, hogy a hunok ott olákodtak. És ahogy mondja az öreg keveredhetek a magyarok a japánokkal stb.
Csak az más kérdés, hogy a keveredést lehet közvetlen rokonak venni vagy sem.
-
Zenty #884 proff azt is hozzátette, hogy Kínai levéltárban sok minden részletesen le van írva csak el kell olvasni ( fordítani).
Hát egyszer nem ártana teljesen lefordítani :D -
ahddub #883 és ezt te elhitted?:D -
Zenty #882 nah szebben leírva.:)
"Valójában nem egy törzsből álltak, hanem kettőből, két külön vezérrel, de mindig egymást segítve támadtak. Miután hosszú időn keresztül törték a borsot a kínaiak orra alá, azok cselhez folyamodtak. Viszályt szítottak a két törzs vezetői között, s amikor az egyik támadott, a másik cserbenhagyta, s nem segített neki. Így a támadó sereget bekerítették, és
elfogták. A másik csapat későn jött rá, hogy mit is tett. Így egyedül már esélyük sem volt tovább Kínát támadni, s elindultak nyugatra. A bekerített s elfogott csapatot a kínaiak nem ölték meg, hanem a japánok elleni harcban kívánták őket felhasználni. Kína mindig szerette volna Japánt meghódítani,
de ez sohasem sikerült. A magyarokat hajóra rakták, s amolyan előretolt hadosztályként tették le a japán partokon. A magyar sereg viszont nem akart a japánok ellen harcolni, hanem letelepedtek és később beleolvadtak a lakosságba. Ezért van az, hogy a japánok genetikailag a magyarokkal állnak
legközelebbi rokonságban, s így egyben a koreaiakkal is, mivel ők kivándorolt japánok. S így a koreaiak és a magyarok is rokonok – fejezte be a történetét – Kwan – Young Kimm professzor" -
ahddub #881 ki tagadja a szabir onogur vonalat a Árpád nagybetű, népével kapcsolatban? ez érdekelne! -
ahddub #880 még jó hogy van gépiró vizsgám:D -
ahddub #879 ja és lustaságbol kisbetűzök! -
ahddub #878 zenty neked mi a véleményed arrol amit irkálok? dantes te pedig ne szivj mellre semmi bajom nincs veled, csak rossz a humorom ugy látszik:D -
ahddub #877 őskárpátiak 10 000 éve szabirrá lettek szubartuba, néhány elvándorolt szabir-szkita vagy ujabb kárpáti hullám a tarimban pedig hunná lett az onogurok az ő leszármazottaik! és a tarimi ujgurok mais őrzik a géneket! vörös és szőke haj pl! dantes méghogy eltünnek a gének? hát nem! recessziv és domináns! lappango és megnyilvánult,neked is lehet még mongolredős gyereked! ne feledd! tdantes, feljelentett barát! -
ahddub #876 kivéve tdantest őt ők is manysinak tartják! benne van levan irva! :D