6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Zenty
    bár helyesbítek, ez csak a kínai krónika szerint van így.
    A japán tanítást pontosan nem ismerem. (Éppen azt kutatom) De annyi biztos hivatalosan rokonak neveznek minket.
  • Zenty
    Az nem más elmélet hanem szerves része az egésznek. De csak egy része! Történetesen az elvándorolt szabír ágat képviseli.
    A japánok sem közvetlen rokonok hanem ilyen keveredések a türk vonalon.

A japán történelem tanítás, és a kínai krónikák úgy rögzítik, hogy a magyar ősei ( hunok, ők is velünk egyeztetőnek tartják) harcoltak állandóan a kínaikkal. A magyaroknak két vezére volt ( most fejből nem tudom de majd kikeresem mi volt a nevük) ez a két vezér állandóan lenyomta a kínaikat. Kínaik rájöttek, hogy erővel nem tudnak győzni és megosztották a két vezért akik nem működtek tovább együtt, és igy egyenként felmorzsolták őket. Az egyik vezér, és serege meguszta és nyugat felé mentek. A másikat beolvasztották a kínai seregbe és a japánok ellen akarták őket bevetni. De az írások alapján a magyarok nem akartak a japánok ellen harcolni így beolvadtak a japánokba.
    Ez van a kínai krónika egyik részében, és a japán történelemnél hivatalosan tanítják, hogy a magyar rokon lenne.

• ahddub
    dantes itt globálisan kell a mozaik darabkékat nézni! nyelv, gének, feljegyzések,antropologia szimbolumok stb! és ezt ha igy néznéd ,kétség sem lenne benned a helyes származásunk tekintetében a nagy többség őseuropaihoz egy kisebb de katonailag erősebb szabir-onogur társaság csapodott! az őseuropai magyar nyelven beszélt az onogur türkül, hunul ha az jobban tetszik. a szabir hozta az iráni szavakat és egy archaikusabb magyar nyelvet! mi eben a nehéz? semmi, mi ebben a politika? az h te egy halszagú állat voltál aki lopkodott mindent! pedig pont az ellenkezője! a legősibb , legnagyobb vagy akitől eltanultak, etruszkok, jemdet nassr -ök, finnugorok, és egész akkor ismert antik világ!
  • TDantes
    A genetikai eredmények csak egy (bizonyítható) dolog. Az egy másik hogy ki milyen következtetést von le belőle.

Ugyanúgy mint a nyelvészetnél.

Koncz Gábor egy színész meg Udvaros Dorottya is. Nem értem hogy mit akarsz velük. Kérlek, az egy dolog hogy folyton beszólogatsz nekem, de másokat tisztelj meg azzal hogy nagy betűvel írod a nevüket. A személyneveket nagy kezdő betűvel írjuk.
    Nagyfokú tiszteletlenség kisbetűvel írni!
  • ahddub
    ja azt tudtad h a nőknél a w 0% volt? ez a tipikus uráli, van még1 ami kevert a kurgán kultura,szláv és urali abbol volt 8% de pl a keletbalti antropologiai jegy is uraliszláv mix az lenne a kelet eu sztyeppei! abban természetesen van igazság csurka, koncz gábor, udvaros dorottya pl tipikus keletbalti! a ruszkikra tótokra ukránokra jellemző eza tipus 10% ma mo-on
  • TDantes
    . Ám – mint ahogy a mostani kutatás vezetője, Bálint Csanád régész akadémikus írja – „a genetika segítségével sem »fejtettük meg« a magyar eredetkérdést, és az nem is »fejthető meg«”. Csínján kell tehát bánni az egyébként izgalmas új eredmények interpretálásával, és „messzebb menő következtetésekkel egyelőre nem lehet és nem szabad előállni”.

Olvasni tudsz?
  • ahddub
    a tulnyomo europai az őslakoké! és a j2,g volt a szabiré az r1a,q pedig az onoguré kedves dantes! anyai ágon pedig h,u,t többlet volt és kb 12% -20% a honvisszafoglaló! köszi a linket, engem igazol!
  • TDantes
    Mit? Hm? Én mikor mondok olyat valakinek hogy ,,félkegyelmű"? Nos?

A japán dolgot is csak azért hoztam fel, hogy lám mennyi különböző elmélet van állandóan, amit állítólag be is bizonyítottak.
  • ahddub
    ellehet innen menni tessék , tessék?:D
  • TDantes
    Tessék linkelgetek én is tessék

• Zenty
    De megnézem hátha megvan mert régen olvastam ezt lengyelest részletesen
  • Zenty
    Michelangelo Naddeo, Grover S. Krantz, Mario Alinei, Kiss Dénes , Mesterházy Zsolt, Marton veronika, Friedriech Klára, Bakay kornél, Varga Csaba, Grndpierre Attila, Igenea,"

Ezeknek majdnem mindnek van könyve a témáról. A genetikai kutatás után ír azthiszem Bakay mi a neve.
  • Zenty
    Ezt inkább tőled lehetne kérdezni :D
  • ahddub
    miaz h fel vagy jelentve?
  • Lammer
    mi is a gond?
  • TDantes
    Vegyél már vissza lendületből! Nem igaz hogy mindent nyeljek le?! Én vagyok feljelentve, folyamatosan el kell tűrnöm mások sértegetéseit és még ezek után nektek áll feljebb...

Állítsd már le magad! Nem tudsz te normálisan megnyilvánulni?!
  • ahddub
    közeli rokont irtál te félkegyelmű! távoli az ok!
  • TDantes
    Tény a nyelvrokonság. Én erről beszéltem, és nem másról Az hogy te hogy értetted az már a te bajod...

Egyébként továbbra sem az érdekel hogy mi lealacsonyító és mi nem, ha egyszer a dolog ,megtörtént. Hogy félre ne értsd úgy álltanosságban mondom.
  • TDantes
    Nem azt mondtam hogy a japánok a rokonaink ..csak volt egyszer egy ilyen kutatás mi szerint van egy közös gén ...amúgy képzeld a nyelvükben is van hasonlóság a magyarral...de röhögj csak...ahelyett hogy esetleg utána olvasnál a dolgoknak
  • ahddub
    dantes te félművelt vagy! elolvasol te mindent, csak nem figyelsz oda! vagy nem tudod értelmezni! igy megrekedtél az általános iskolai ismereteidnél, akkor tanultuk a finnugort!
  • ahddub
    jézusom...
  • ahddub
    hahaha dantes ujabb aranyköpése! japán min t közeli rokon! nem matsudo végzett eu népeknél kutatást a turáni vagyis dél-mongol génekre és bennünk talált egyedül, bár minimális menyiségben! amugy az uraliak északi mongolok és olyat nem lelt. eleve a turáni is inkább europai r1a mint pl q markerű , de már a 900 as években sem érte el a 10-20% nál magasabb értéket az ázsiai marker!
  • Zenty
    "Ha egyszer valami tény, akkor teljesen mindegy, hogy az lealacsonyító vagy sem!" TDantes a finnugora

Persze utólag lehet szépíteni....
    A személyekedés pedig az én dumám :). Akkor kezdtem el mondnai mikor mindenkit lehülyéztél.
    De azért aranyos, hogy Cifu láttán próbálod szentnek mutatni magad :)
  • Lammer
    Japan tortenetet en is olvastam...

elni kell a lehetoseggel es "elo kell szedni" a legregebbi meg nem szetporladt leleteket... de miert lenne gond? hisz vannak regebbi leleteink(samu es tarsai) akiket jol meg lehet vizsgalni, nemigaz? ;)

(Finneknek is tuti vannak ilyen regi leleteik, tehat mi a gond tulkepp?)
  • Lammer
    'hatnemtom, most hogy igy kivettem belűle a zokszigent, igymar tok zavaros

(linkeket toljatok ma' oszt meglesnem en is, jol)

• TDantes
    Ha jól emlékszem volt olyan DNS elemzés is, ami a japánokat hozta közeli rokonainknak...

Amúgy mondom a DNS elemzéssel van pár apró gond. Például ha azt akarjuk bebizonyítani,hogy az ősmagyarok rokonai -e teszem azt a finneknek, akkor az ősmagyarok meg az akkori finnek DNS-ét kellene megvizsgálni. Ami ügye lehetetlen, mert nincs időgép.

A DNS-ból sem kell messzemenő következtetéseket levonni.
  • TDantes
    Azt mondtam, a tény az hogy melyik nyelvcsaládba tartozunk, ám az más kérdés hogy ebből milyen származás elméletet vonunk le...olvass már vissza, ezt mondtam el már amióta megnyílt a topic rengetegszer!

Ne vádolj meg hazugsággal! A személyeskedés nem zavart, de hazugozni ne merj !
  • ahddub
    Helyesen teszed! no és mire jutottál a génekkel kapcsolatban?
  • ahddub
    olvass tanujj lenin is megmondta! jó pap holtig! a világ változik a tudomány is ittvannak a gének! a belénk kódolt mult! az nem hazudik, meglett nézve 900 as sirokban is héjjj! máskülönben honna ntudnánk hogy a mezopotám-kaukázus térségéből jöttek a szabirok? ja, hogy a feljegyzésekből? igaz! mert van erről irott nyom is !! danteeesss!!! ne huzz fel:D
  • Lammer
    amugy en ilyen balga vagyok, hogy jobban "hiszek" egy korrekt DNS elemzesnek, mint par (akar kitalalt) kronikasnak, meg (szinten zenesz) mendemondaknak, hogy igy rokonok + ugy... tortenelmet sokkal konyebb hamisitani mint dns egyezeseket(najo most kossel bele, hogy mit publikalnak a tesztek utan :D)
    ennek a nyelvi egyezesnek lehet szamtalan olyan tenyezoje ami nem tudja tenylegesen alatamasztani, hogy most mi itten ilyen verkomoly rokonok lennenk... rahedli mas tenyezo van meg ezen kivul(nyelvin)... :)
  • ahddub
    varga csabát? toth imrét, bakayt, kiss dénest? ők nem tagadják a nyelvrokonságot, de helyére teszik a tyukot és a tojást!
  • ahddub
    elolvastad grover s krantzot kedves dantes? linkeltem ám! hé! ő a genetikát is nézi a nyelveknél! a mutációkat időre pontosan, vándorlási sebesség, etc.
  • Zenty
    pff 100 hszel lejebb tényekről beszéltél. Miben szeretnél még kamuzni? :D
  • Lammer
    "az urál, az egy teher autó:D"

LOL! POST OF THE DAY :DDDDDdddddddddddddddddd
  • ahddub
    nemde kedves dantes?
  • TDantes
    Én ilyet sose mondtam...épp az előbb írtam le sokadszorra, hogy a finnugor közös ős, őshaza származás,az valószínű,csak elmélet.

Amúgy meg miért ne lenne szabad ezt leírnom? Nem értem
  • ahddub
    arról hogy a mi nyelvünk 68% ősnyelv az uraliaké a 20at se éri el! és arról hogy a finnugor ős haza a kárpát medence és nem az urál, az egy teher autó:D
  • [NST]Cifu
    Amikor forrást kérek, akkor nem még egy mondatban kifejtve kértem ugyanazt, hanem valami linket, könyvcímet, vagy valamit, ahol erről a tudományos kutatásról lehet olvasni.

A DNS alapú kutatások az elmúlt évtizedekben kezdtek csak komolyabban felfutni, és mivel az emberi genomot is csak nem rég fejtették meg teljesen, nem hiszem, hogy túl régi lehet egy ilyen kutatás. Említve említik sokan, de engem maga a kutatás anyaga érdekelne, hogy létezik-e valóban, és pontosan mit állít.
  • Zenty
    És szinte mindenki elmondta már, hogy nem a nyelvhasonlósággal van baj a finnugornál.
    Az a probléma, hogy egy nyelvhasonlóságra azt mondják az a minden és kész...
    Közbe egy nép származásával kapcsolatban nem elég csak a nyelvi hasonlóságokat nézni!
    A genetika, antropológia, mondák, feljegyzések, régészeti leletek, néprajz, népművészet, kultúra elengedhetetlenül fontos a tekintetben, hogy valós képet kapjunk egy nép eredetéről!
    A finnugor a nyelven kivúl másba elhullik.

Az őskárpáti logikusabb elméletére több linket adtam amit nem olvastak el egyesek.
    Én pedig nem fogom részletezni az elméletet, hogy mások a minimális szintet sem hozzák érvelésbe.
  • TDantes
    Mire kérsz bizonyítást, bocs de nem értem mire? A nyelv rokonságra?
    Már ,megtettem, felsoroltam vagy százszor az egyező nyelvi jellemzőket ami alapján finnugor nyelv vagyunk. Persze ha figyelembe se veszed, akkor teljesen felesleges bármi is. Úgy semmit se lehet bizonyítani, hogy kapásból nem hiszi el valaki.

Amúgy bocs, kik azok az ugrok? Azok ugorok.

És ismételten ezredszerre: a finnugor nyelvrokonság az bizonyított. Ebből következik ha nyelvrokonok vagyunk, akkor a finnugor törzsek közül kell származunk. Ez az elmélet.
    Csak ma vagy tízszer írtam le, de soha nem veszed figyelembe. Mindegy, gyakorlom a betűket.