A magyar őstörténelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
De én pontosan ezzel szeretnék vitatkozni! Az, hogy az értelmezõ kéziszótár mit ír, az egy dolog. A másik, hogy ezzel mit állítanak szembe azok, akik ezzel nem értenek egyet. A képbe pedig ott jövök én, hogy azt fogadom el igaznak, amelyik az én logikámhoz a legközelebb áll, és amire azt tudom mondani, hogy valóban... ez nekem logikus!
"Azzal pedig hogy az orosz és spanyol kultúrában ugyanúgy nincs átfedés, mint a finn és magyar kultúrában, csak TDantes-t igazolod, miszerint semmi akadálya, hogy a finneket testvérnép tekintsük pusztán a nyelvcsalád alapján."
Tisztázzunk valamit! Én azt állítom, hogy azért mert két nemzet egy nyelvcsaládba van utalva, az nem jelenti azt, hogy rokonok! TDantes pedig azt mondja, hogy a nyelvcsalád a rokonsággal is egyenlõ! A spanyol példájával pontosan õ igazol engem!
"Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, hogy a te értelmezésed szerint a rokonsághoz azonos szokások kellenek. Hozok egy egyszerû példát, a haverjaid nyilván azonos stílusúak, a családod meg simán lehet a személyiséged szöges ellentéte, akkor is a családod.pont"
Ez nagyon sántít. A népek rokonsága ennél összetettebb dolog. Abban az idõben népekre jellemzõ szokások voltak. Harcászat, vallás, jelképek, szokások, öltözködés, életmód, mûvészet, stb... Nálam, ha abból az idõbõl összevetek két népet, akkor ezek a jellemzõk fogják eldönteni, hogy rokonok-e. Arról nem beszélve, hogy az is érdekel, ezek a népek mit állítanak magukról, valamint mit mondanak róluk egyéb krónikák.
www.smart-bus.hu
Na most figyelj, most lesz trükkös. A finnugor törzsekbe tartozó népek meg, a finnugor nyelvcsalád. Nem semmi mi? Azért ez már nem piskóta.
Klassz a link, csak már az eleje baromság:
,,A finnugor elmélet bebizonyítása csak szavak alapján történt kísérlet. "
Na már ez a mondat sem stimmel. Ugyanis nem szavak alapján történik az összehasonlítás. Hanem, az általam többször is felsorolt nyelvtani jellemzõk alapján.
Tudom, nehéz ezt az információt feldolgozni. De kérlek, hidd már el, hogy semmilyen szavaktól nincs szó. Ez tévedés.
Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
"Dr. Marácz László, vagy egy Friedrich Klára"
Ezeket nem tudom kicsodák, de a hivatkozottak közül pld Kiszelytõl olvastam könyvet és ismerem róla a véleményeket amik elég vegyesek (és nem csak a nevezetes Petõfi-fiaskó miatt).
"A spanyolok és az oroszok testvérnépek! Mi sem természetesebb! Sõt mi több... ezek alapján a britek és az irániak is testvérnépek!"
Hát bizony. Vagy te tudsz valami jobb magyarázatot a közös eredetû nyelvre?
Õ is valami internethuszár, mint mi?
Érdekes felvetés? Te tényleg úgy érzed, hogy az oroszok meg a spanyolok rokonok, azért mert mindkettõ az indoeurópai nyelvcsaládba tartozik? Komolyan így gondolod?
Tekintettel arra, hogy én nem vagyok nyelvész, beszéljen helyettem Marácz László.
ÍME
www.smart-bus.hu
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
A következõrõl van szó, elhangzott a filmben egy bizonyos mondat:
,,Hun van a Szabó bakter?"
Ebbõl mindenki láthatja, hogy bizony, a hunok és magyarok azok ugyanazok.
Persze tudom, vannak olyan nemzetgyalázók, akik szerint itt a kérdés azt jelenti hogy ,,Hol van..." de ez nem igaz. Itt Szabó bakter hun származására kérdeztek rá.
Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Összezavarodtam:)))))
Egyébként köszönöm, átnyálaztam, és nemértem miért támadtad TDAntest, de a #245-ben végre leesett.
A nyelvrokonságból egyenesen következik az, hogy testvérnépek vagyunk a finnekkel, ezt így találod az értelmezõ kéziszótárban, ezen ne vitatkozzunk.
Azzal pedig hogy az orosz és spanyol kultúrában ugyanúgy nincs átfedés, mint a finn és magyar kultúrában, csak TDantes-t igazolod, miszerint semmi akadálya, hogy a finneket testvérnép tekintsük pusztán a nyelvcsalád alapján.
Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, hogy a te értelmezésed szerint a rokonsághoz azonos szokások kellenek. Hozok egy egyszerû példát, a haverjaid nyilván azonos stílusúak, a családod meg simán lehet a személyiséged szöges ellentéte, akkor is a családod.pont
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Bár egyes elméletek szerint az Altáji nyelvcsalád is ide tartozik, lásd: Uráli-Altáji nyelvcsalád elmélete.
Csak tudod...akkor miért tartoznak azonos nyelvcsaládba? Véletlenül, vagy miért?
Egyébként azért, mert egy nyelvcsalád tagjai, valaha régen pár ezer évvel ezelõtt, a törzsek együtt éltek. Aztán az egyik törzs erre, a másik arra ment, megváltoztak szinte mindenben. Egy valami nem változott, az alapvetõ nyelvtani jellemzõk. Innen lehet tudni, hogy egy nép melyik nyelvcsaládba tartozott.
De ha van jobb magyarázatod, azon kívül hogy én hülye vagyok, szívesen hallgatom. Mond el.
Ja, és azt is mondtad, hogy csak minimális az egyezés a magyar meg a finnugor nyelvek között. Én felsoroltam, hogy nem, elég sok az egyezés. Azt is mondtad ez nem igaz. Akkor várom a cáfolatot, ott van tételesen felsorolva. Kérlek, most az egyszer valami konkrétummal is állj elõ. Ugyanis, az hogy én hülye vagyok, meg minden hazugság, nem bizonyíték.
www.smart-bus.hu
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
www.smart-bus.hu
Más nyelvekkel is össze tudják hozni a magyart majdnem ennyire, más kérdés hogy azok a népek legalább tényleg hasonlítottak is miránk.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
TDantes azt mondja, ami éppen eszébe jut... nyálazd végig a topikot, aztán tegyék fel ilyen kedves kérdést!
www.smart-bus.hu
Ki a hülye?
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Nem kéne vele foglalkoznom, de olyan szinten kiverte nálam a biztosítékot, hogy nem bírom szó nélkül hagyni a ( szerintem ) baromságait! Eleinte normálisan írtam neki, de egyszerûen már a nyitó hozzászólása, a belinkelt blogja bicskanyitogató! Úgy indít, hogy pszichológushoz küld mindenkit akinek más a véleménye, majd "hülyék vagytok, megmondom a frankót" stílusban berobbant ide... egy ideig elnézõ voltam vele, de elfogyott a türelmem...
Elnézést! Természetesen mással normális hangnemben óhajtok "vitázni", tehát akinek észrevétele van az ne ijedjen meg ettõl a primitív stílustól amit prezentálok! Másnak ez nem jár... TDantes már eljátszotta minden bizalmam most is, és kb egy évvel ezelõtt is...
www.smart-bus.hu
"A másik, nyelvcsalád= nyelvrokonság. Nos, az azonos nyelvcsaládba tartozó népek, nem rokonok? Semmi közük egymáshoz, csak öööö akkor miért tartoznak egy nyelvcsaládba ha semmi közük egymáshoz?"
Igazad van! A spanyolok és az oroszok testvérnépek! Mi sem természetesebb! Sõt mi több... ezek alapján a britek és az irániak is testvérnépek! :DDDDDDD :D:DDD :D:D:D
Könyörgöm csináld még! Kurva régen röhögtem ennyit! :D Te kis blogger! :D:D: :D
www.smart-bus.hu
* nagyszámú toldalék használata
* számos nyelvtani eset használata (az indoeurópai 4–7 esetnél jóval több, a magyarban például 18)
* magánhangzó-harmónia (hangrend) az õsi szavaknál
* nincs nyelvtani nem
* a jelzõ megelõzi a jelzett szót
* a jelzõ nincs egyeztetve a jelzett szóval
* számnevek után egyes szám áll
* a névszói állítmány gyakorisága
* a birtoklást az indoeurópai nyelvekkel ellentétben ige nélkül, birtokos személyjellel és részeshatározóval fejezzük ki. Az indoeurópai nyelvek ugyanerre egy birtoklást kifejezõ igét használnak
* birtokos személyragozás (kutyám, kutyád stb.)
* tárgyas igeragozás (az ugor nyelvekben és néhány további uráli nyelvben)
Na halljam, melyik a nem igaz? Ne személyeskedj, mond meg, melyik a nem igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Második dolog. Azt mondod, azért nincs semmi közünk a finnekhez mert nem egyezik a kultúra, szokások, hagyományok.
Rendben, de van rá példa, hogy egy nyelvcsaládba tartozó népek, nagyon különböznek.
Ezt tagadod?
Aztán azt mondod, nem a nyelvcsaládról, hanem a rokonságról van szó.
Kérlek, szerinted én mégis mi a búbánatos francról beszélek? A nyelvcsaládba tartozásról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most errõl volt szó.
A másik, nyelvcsalád= nyelvrokonság. Nos, az azonos nyelvcsaládba tartozó népek, nem rokonok? Semmi közük egymáshoz, csak öööö akkor miért tartoznak egy nyelvcsaládba ha semmi közük egymáshoz?
Ezt is elmagyarázhatnád.
Persze lófaszt se fogsz válaszolni, hanem személyeskedsz, megmagyarázod hogy ezt meg megválaszoltad, meg az mind hazugság amit én mondok és KÉSZ!
Perecet vegyenek... perec van eladó... bla, bla, bla...
Azért nem egyezik, mert régen elváltak mi? Na jól van... komolyan mondom... ááá... inkább nem mondom. Merem állítani, hogy egyszerûen fogalmad nincs, hogy mit beszélsz... PROPAGANDA!
"Mint ahogy az orosz népviselet sem egyezik a spanyollal, vagy olasszal. Teljesen más. Pedig a szláv orosz nyelv is indo-európai és a spanyol is. Mégis más teljesen a két nép . Érdekes mi?
Na ezt hogy magyarázod ki?"
Marha egyszerûen! Úgy ahogy már a 2. komolytalan, és nívón aluli megnyilvánulásod után kellett volna! Kiröhöglek! Egyszerûen ekkora ökör hasonlatot marha régen nem olvastam. Ezzel az érvel nekem adtál igazat, csak annyira kis bugyuta vagy, hogy ezt sem veszed észre! :D
Ha nem tûnt volna fel, ROKONSÁGRÓL megy a vita! Nem ( csak ) nyelvcsaládba tartozásról! Vagy most ezek után az jön, hogy mivel a szláv is, meg a spanyol is indoeurópai, akkor rokonok??? Lefordulok a székrõl Isten bizony! :D :D
www.smart-bus.hu
De mégegyszer a kedvedért az egyezések:
* nagyszámú toldalék használata
* számos nyelvtani eset használata (az indoeurópai 4–7 esetnél jóval több, a magyarban például 18)
* magánhangzó-harmónia (hangrend) az õsi szavaknál
* nincs nyelvtani nem
* a jelzõ megelõzi a jelzett szót
* a jelzõ nincs egyeztetve a jelzett szóval
* számnevek után egyes szám áll
* a névszói állítmány gyakorisága
* a birtoklást az indoeurópai nyelvekkel ellentétben ige nélkül, birtokos személyjellel és részeshatározóval fejezzük ki. Az indoeurópai nyelvek ugyanerre egy birtoklást kifejezõ igét használnak
* birtokos személyragozás (kutyám, kutyád stb.)
* tárgyas igeragozás (az ugor nyelvekben és néhány további uráli nyelvben)
Itt nem csak a ragozásról van szó. Már ha ismered valamennyire a nyelvtant, meg hogy mit jelent a ragozás.
Szokások, hagyományok, népviselet? Na most, a finn népek, nagyon régen elváltak az ugor ágtól, és teljesen más fejlõdési utat jártak be. Nem nomádok voltak, hanem letelepedett nép. Ezért nem egyezik.
Mint ahogy az orosz népviselet sem egyezik a spanyollal, vagy olasszal. Teljesen más. Pedig a szláv orosz nyelv is indo-európai és a spanyol is. Mégis más teljesen a két nép . Érdekes mi?
Na ezt hogy magyarázod ki?
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
És mint javasoltam... OLVASD EL ami az ember ír neked!
www.smart-bus.hu
"-Ez a megyer törzs. A nevünk innen van"
Ez mondjuk vita tárgya, attól hogy az egyik törzset így hívták még lehetett a gyûjtõnév magyar/megyer. Ugorok között gyakori a m-r tartalmú névnép.
www.smart-bus.hu
Egyébként már elmondtam egyszer, hogy mik a nyelvtani egyezések. Cáfold már meg. Tehát, mondjuk a névmások használata. Na most a finnugoristák szerint megegyezik. Szerinted nem? Vagy nem igaz hogy mindkét nyelv nagyszámú toldalékot használ? Vagy hogy a jelzõ megelõzi a jelzett szót? Vagy hogy nincs nyelvtani nem? Ez sem igaz?
Erre felelj már. Vagy ez nem bizonyíték? Vagy ez mind hazugság? Nem is igaz? Nos?