6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
polarka #1315 Szkeptikus blog a boszniai piramisokról -
#1314 Előadás a rovásról, boszniai piramisról
A második felében az előadó Szakács Gábor felhívja a figyelmet, hogy ne dőljünk be az ilyen "34000 éves-féle" körleveleknek; óva int a téves következtetések levonásától. -
#1313 A boszniai piramisról a Pörzsölőben
Tíz letöltésig él a link -
lopbisz #1312 Bíró József: A szabir-magyarok őstörténete
Bakay Kornél: - Õstörténetünk régészeti forrásai I.
- Kik vagyunk? Honnan jöttünk?
Pap Gábor: Hazatalálás
Padányi Viktor: Dentu-Magyaria
Mesterházy Zsolt: -Honfoglalások kora (Kr.e. 2200 - Kr.u. 1250)
-A magyar ókor 2.
Friedrich Klára: Roga koronája
ezek a könyvek lényegében mind erről szólnak legfeljebb más megközelítésekkel. -
#1311 latvanyos.. de nincs vmi hasznalhatobb is? mondjuk 1 konyv? -
#1310 ez nagyon jo! el tud bogyozni vele az eNber rendesen! :) -
ahddub #1309 https://genographic.nationalgeographic.com/genographic/atlas.html -
Zenty #1308 Az ujgorok nem mongolok, nem kinaiaik, és az Ázsia jelleg is kevés bennük. Elég a gén térképükre nézni és a képeikre is, a türk is csak keveredés bennük. Mint minden nomád népbe némileg van türk keveredés.
De a keveredés és az eredet között van különbség. Példáu a finnugor népekkel is csak keveredés van és nem eredet, mert csak némileg egyező száll van a nyelvnél. Ez is csak a keveredést sugallja.
Az ujgoroknál jóval több egyezés van oda vissza. Sokkal több mint bármelyik türk-iráni néppel összehasonlítva.
Ezért az említett Naddeo is kelet magyarozza az ujgorokat. -
ahddub #1307 sosem éltek mongóliában...tarim lakók -
ahddub #1306 uyghur ydna markers ezt írd google be! amugy r1a,r1b,j stb van nekik ázsia szívében -
#1305 Erre a közép-európai dns dologra tudsz valamilyen forrást mutatni? Lehetőleg normálisat. -
ahddub #1304 közép-európai a dns ük, pont mint a miénk! Naddeo más vonalon talált rájuk, mikor még a dns ismeretlen volt! -
#1303 Kárpátiak? -
ahddub #1302 Az újgurok azok a kivándorolt kárpátiak akik türkökkel keveredtek. Ők nem rokonnép hanem magyar! -
TDantes #1301 Már miért hazudna, és már miért tévednének...miért ne lehetne rokon nép az ujgur? Ez megint csak nem változtat a finnugor eredeten...valószínűleg egy török, türk nép...és na kikkel kerültek honnan kapcsolatba a magyarok ősei? Igen a türkökkel...persze ha azt nézzük más elméletek szerint meg inkább türk ősöktől is származunk...
Viszont vannak érdekességek:
"A nomád népek közül egyedül a magyarokat tekintik rokonaiknak."
Nos, az ,,alternatívok" szerint a magyarság minden nomád népnek rokona...az ujgur állítások ezzel szemben mások...
,,Az ujgurok eredetileg Mongóliában éltek, elődeik tagjai lehettek a hunok által ismert. törzsszövetségnek. Ezt a helyiek is igazolják, az ujgur falu lakói egymás után sorolják az általunk is ismert szavakat."
És, a magyarok ősei is tagjai lehetettek a hun törzsszövetségnek...
-
HUmanEmber41st #1300 Duna TV riport, MTA-s tudóssal. Ő is hazudik ugyebár, az ujgurok is tévednek. -
#1299 A topic újra megnyitva, de a továbbiakban a toleranciafaktor egy fokkal szigorúbb lesz. Aki nem tud személyeskedés és flamelés nélkül fórumozni, és a másikkal lesz elfoglalva a topic témája helyett, az jobb, ha be sem ír a topicba, mert lelkiismeret furdalás nélkül fogom osztogatni a büntipontokat. Ha pedig túl sok dolgom lesz e téren, egyszerűen bezárom a topicot huzamosabb időre, szélsőséges esetben végleg.
Ezúton kérek tehát mindenkit, hogy normális hangnemben, értelmesen folytassa a témán való vitát. -
ahddub #1298 ha jól tudom találtak rovás betűket is! youtubon is van róla film. komolyabban én sem foglalkoztam a témával! az mta azaz mózes-tudálékos-agyhalottjainak passzivításán nem vagyok meglepve, azt a bandát a holdig zavarná egy nemzeti kormány! -
ahddub #1297 Én nem zsidózok akkor ha azt állítom az mta finnugrisztikai tanszéke hemzseg a nemzeti és magyarságtudat nélküli zsidóktól! mert ez az igazság, amit én veled képmutatóval ellentétben nem rejtek véka alá!
Káromkodni sem szoktam, csupán nyomatékosítottam a hülyeségeidet, vagy az igazságot! ha zavar innentől nem fogom!
szemét húzásom? mire gondolsz szivi? -
#1296 A mostani Magyar Jelenben van cikk a boszniai piramisokról "Újraírhatnák a tudományt a boszniai piramisok" címmel
Kedvcsinálónak az utolsó bekezdés:
"-Költői kérdés következik: a magyar tudományos élet mennyire érdeklődik a nem mindennapi leletek iránt?
-Semennyire. Az hogy a "Magyar" Tudományos Akadémiát egy ilyen kaliberű felfedezés nem érdekli, az megdöbbentő ugyan, de nem lep meg. Hiszen, ha itt tovább folytatódnának az ásatások, előbb-utóbb olyan dolgok derülnének ki, hogy át kellene írni a történelmet. Amiben a tudományos akadémia vezetői ugyanúgy nem érdekeltek, mint ahogy a világ más részein a sok más "ágazat" mellett a történelemírást is a kezükben tartó erők sem azok..." -
TDantes #1295 De nagy bunkó vagy ám te...mintha el lett volna mondva, hogy ne zsidózz...meg ne káromkodj...áh elegem szemét húzásaidból. Örüljél magadnak, le vagy te szarva mostantól. -
ahddub #1294 Urak és hölgyek, tudják-é mi a’,
Ha ünnepel az Akadémia?...
Nincs akkor ankett, nincs akkor bankett,
E szent intézmény részvényese bank lett,
Megállapítják, hogy áll a mérleg,
Szépen kiosztják a nyereséget.
Részvény szerint jut minden tag úrra,
Több, mint angol jut egy árva búrra...
Ekkor megnézik, hogyan áll a lista,
Bejön egypár új akadémista.
E díszes tisztet olyanoknak osztják,
Akik tudják, hogy: hogy él az osztyák,
És a cseremisz mit szokott enni...
De túl okosnak nem szabad lenni!...
Urak és hölgyek, tudják-é, mi a’:
Így ünnepel az Akadémia...
-
ahddub #1293
mátrai mátka meg aszkíták jánya :D dantes és én! -
ahddub #1292
tdantes déd és ükapja akikapja marha! :D -
ahddub #1291 megnézem khanti ősödet dantes ahogy meglát egy lovat!:D visszafut az urálhoz:D -
ahddub #1290 ő meg a taurid bazmeg!
-
ahddub #1289 A turanid típus a Felvidéken és Kárpátalján fordul elő a legnagyobb arányban, de gyakori a Dunántúl középső és nyugati részén, a Tiszántúl északi felén és a székelyeknél is. Külföldön pedig a közép-ázsiai népeknél, elsősorban a kazahoknál. Az Altáj-hegységben a kazah antropológusok által vizsgált személyek 81,9 %ánál mutatható ki ez a típus. Szintén magas a turanid típus előfordulásának aránya a baskíroknál, csuvasoknál, bulgáriai tatároknál és a kaukázusi oszéteknél is. A turanid típus mellett hasonló jelentőséggel bír a magyar őslakosok körében a vele rokon pamíri típus. A turanid és pamíri típus leggyakoribb előfordulási góca lakóhelyemhez legközelebb Szentkirályon határozható meg. A turanid kevert formák közül nagy számban fordul elő a turano-pamíri, amely már a honfoglaló magyaroknál is gyakori volt. -
ahddub #1288
onogurok bazmeg begurulok!:D -
ahddub #1287 Te askenáziak réme! te ! te moszat ügynök :DDDD
-
ahddub #1286 na danti mai anyagunk a következő! onogurok! ugye mint tudjuk nemcsak türknek hungarnak hungarusnak és híttak bennünket hunokat! a hun-onogur szóösszetétel andja ki a hungart! ugye? tehát nem finnugry, finnugria a kibaxott nevünk ugyi? ugyi? dantes!!!!! -
ahddub #1285 hát pedig néha úgy érzem magamat! :D
Nos kedves dantes! 30 millió nem ezer millió észak indiai vallja magát hunnak mai napig4 törökök, bulgárok, mi, afgánok stb stb stb! nem nem egy fajúak voltak a kedves drága őseink a hunok, taurid, turáni, pamiri, és europai egyaránt volt köztük, ja és mongol is! tudod mi az a taurid? nem figyelsz, nem vagy itt , írj be magadnak egy egyest! :D -
TDantes #1284 Vegyük. De te nem vagy tanár, nem tartasz itt előadást, így amit mondsz az nem tanagyag, és messze nem tény.
Nem a hun-szkíta ősöktől származik az első írásos emlék.
Hülyeségekre nem tudok büszke lenni, -
TDantes #1283 És Attila nem volt hun vagy mi van? Maguk a hunok is úgy néztek ki mint Attila. A hunok alá tartozó többi népközül volt ami másként nézett ki.
De te azt mondtad úgy nézel ki mint egy hun. Nem mint egy hun törtszövetségbe tartozó, hanem mint egy hun.
-
ahddub #1282 Vegyük át akkor az eddig tanultakat! Tehát az írásbeliség feltalálása és az ősnyelv megőrzése dicső hun-szkíta ősök! ezek a magyarok! És még ezek után van aki nem büszke a származására? -
ahddub #1281 nem a hunokat hanem Attilát jellemezték így! a hun törzs majd később népszövetség volt! nem lehet egy fajként leírni ezért pontosítok, a harcosaik mármint Attiláé onogurok voltak ők pedig turáni típusúak voltak mint én, csak én 20 cmt verek rájuk! iranoid türk és mongoloid elemek voltak közöttük amúgy, de ugye germán is európában, mikor elfoglaltuk őket. -
TDantes #1280 Izé. Te most mire válaszolsz? Azt mondtad, hasonlítasz egy hunra. A hunok leírása:
„Külsejében igazi hun, alacsony termetével, széles mellével, nagy fejével, apró szemével, ritka szakállával, lapos orrával és sötét testszínével egyesítvén magában nemzetének sajátosságait…"
Te így nézel ki? Én nem még láttam ilyen kinézetű magyarokat.
Én ezt kérdeztem, nem mást.
-
ahddub #1279 mert pest eléggé mózes :D
amúgy nem azt írtad , hogy te nem hiszel a feljegyzéseknek? :D
egyesítvén magában nemzetének sajátosságait…"
tehát nem besorol6ó!
Szent Lacus csontjai viszont ismertek ám ő taurid volt, tehát közelkeleti j2 es
-
TDantes #1278 Igen? Egy hun harcosra? Hány hunt láttál már életedben akikre hasonlítasz?
Amúgy ha olyan vagy mint egy hun azaz, hogy Attiláról idézzek egy leírást:
,,
„Külsejében igazi hun, alacsony termetével, széles mellével, nagy fejével, apró szemével, ritka szakállával, lapos orrával és sötét testszínével egyesítvén magában nemzetének sajátosságait…"
Alacsony vagy, szélles mellű, nagy fejű, apró szemű, lapos orrú sötét testszínű?
Érdekes, én ilyen magyarokat igen ritkán látok az utcán mászkálni -
ahddub #1277 és kampós az orrod te kis askenázi!:D na jó csak poén volt! én eléggé hasonlítok egy hun harcosra! -
ahddub #1276 a taurid tipus a szaddam képű , ilyetén mag volt a szabíroknál turáni hunokkal kiegészülve! ugye a vezetőréteg és a nép- ezt már tárgyaltuk!
igen jól írtad 5-8% mo on jelenleg. mármint a taurid, és nem a turanid nem összekeverni a turanid 30-35%!
és az uralid meg egy nagy büdös semennyi:D