A magyar őstörténelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Bocs, de ha a nyelvcsalád számít a rokonságnál, akkor a közös nyelvcsaládba tartozó népek miért nem rokonok? Most ezzel nem ellentmondasz önmagadnak?"
Nem! Ugyanis, ha a nyelvcsalád rokonság mellet az összes többi eltér, akkor, hogy lehetne testvérnéprõl beszélni? Pont a spanyol orosz példád a kiváló példa rá! ( ne kelljen ezt is vagy 50x megismételnem majd, kérlek! )
"A genetika jó lenne...csak tudod, a népek keveredtek egymással. Például mi konkrétan az összes szomszéd néppel meg az épp erre járókkal...arról nem is szólva mennyi idegen települt le itt,valamint a már eleve itt élõ népeket se felejtsük el.
A genetika így sántít...ugyanis, például, én magyar vagyok. Az ükapám meg lehet hogy német volt. Ha engem megvizsgálják a DNS-emet, akkor az jön ki hogy a magyarok azok németek? Nem az jön ki. Az jön ki ,hogy az én õsöm valaha német volt.
A genetikával nem mész semmire."
A genetika nem jó lenne, hanem KIVÁLÓ módja a kutatás elkezdésének! Nem 100%-s egyezést keresnek, hanem azt, hogy kiknél van a legtöbb egyezés!
Íme egy példa
Az pedig téves érv, hogy kevert nép vagyunk, ezért a genetika nem ér semmit. Elõször is érvényben volt nálunk egy szokás, amely szerint magyar nõ csak magyar férfival házasodhatott. Viszont magyar férfi, elvehetett más nemzetbéli nõt. Ez pontosan arra volt jó, hogy a meghatározó Y kromoszóma örökítõdött tovább. Lásd fenti link. Ez a szokás a székelyeknél igaz, hogy már csak elvétve, de ma is megvan.
Másodszor pedig a kevert génekbõl is nagyon sok minden kiderül. Például, hogy jobban hasonlít a génállományunk egy tõlünk 3000km-re keletre lévõ népcsoporthoz, mint a szomszédainkhoz.
"Vallás. Az indoeurópai népeknek valaha ugyanolyan volt a vallásuk Sõt ma is ugyan olyan ugyanis az oroszok is és a spanyolok is keresztények... persze tudom nem erre gondoltál. De hidd csak el, a kereszténység elõtt, a vallás ugyanolyan volt"
A kereszténység a kialakulását követõen több irányba terjedt. A nyugati vonal, amit ma itt élõ összes nemzet a magáénak vall, az a judeo-krisztiánizmus. Hogy ez mennyire keresztény, errõl napokat lehetne vitatkozni ( mint, ahogy ezt egy másik topikban meg is tettük ), maradjunk annyiban, hogy önmagukat kereszténynek definiálják. A lényeg, hogy a szkíta vallás, már Jézus elõtt is sokban hasonlított arra az eszmeiségre, amit Jézus tanított. A mi õsvallásunk rengeteg mindenben hasonlít erre a szkíta vallásra!
Magyar õsvallás
Szent Gellért maga írja le, hogy a "magyarok másképpen tisztelik a Szûzanyát" Õ 1040 környékén járt erre, ha jól emlékszem. Na most, hogy lehet az, hogy kb 40 évvel az állítólagos kereszténység felvétele után mi már másképpen tiszteljük a Szûzanyát? Nagyon is evidens a dolog, hogy mi már 1000 elõtt találkoztunk a kereszténységgel. Erre régészeti leletek is vannak, és bizony még ma is fellelhetõ, XVII. századi manicheista jelképek garmadája van a festett kazettás mennyezetû templomainkban. Sõt, manicheista programja, mondanivalója van a Szent Koronának is! A manicheizmus pedig a kereszténységnek egy nagyon jelentõs ága volt mindaddig, amíg a judeo-krisztián vallás ki nem irtotta... ( mint annyi minden mást, emberek százezreivel együtt )
A valláshoz zárásképpen, nézd meg mit ír a Corpus Juris Hungarici, I. Endre rendelkezéseinél!
Íme
Azt mondja, "scythiai õsi pogány szokást el nem hagyja"! Milyen? Szkítiai? Pogány? Álljunk csak meg! 1046-1060 közt járunk! Szkítiai szokás? És pogány? Érdekes ugye? Most nézzük a pogányt. Azt tudni kell, hogy a judeo-krisztián terminológia mindenkit pogánynak nevezett, aki nem volt judeo-krisztián. Az a dátum amikor ez a rendelkezés születik, pár évtizeddel a judeo-krisztián vallás nyakunkba vétele után születik. Itt rögtön hangsúlyoznám is, hogy az eredeti szöveget nem találom, pedig régen ugyanitt az is fent volt! Az eredeti egyébként így hangzik: "Scythicus, gentilis et ethnicus ritus" Vagyis, ha az emlékeim jók, akkor Szkíta, népi, nemzeti szertartásrend. (Ehhez képest van pogánynak fordítva!) A "pogány" szavunk a latin paganus szóból származik, aminek jelentése az is, hogy földmûves, paraszt, vidéki ember. Pejoratív jelzõt csak manapság kapott. Régebben ezt a kifejezést arra használták a judeo-krisztiánok, aki NEM judeo-krisztián volt! Tehát az "õsi pogány szokás" nem azt jelenti, hogy valaki nem lehet keresztény, hanem azt, hogy nem judeo-krisztián! Nekik pedig bálvány volt minden más, ami nem fért bele az õ elképzelésükbe! Az, hogy a fordító miért így fordította... õ tudja. A másik érdekesség a következõ, szintén a Corpus Juris-l foglalkozó oldal.
Íme
Jól megnézted? Mi marad ki Szent István és Szent László törvényei közül? I. Endre törvényei. Miért? Csak nem a Szkíta hivatkozás miatt? Itt már a "félre" fordítás is kevés? Hmmm... nézzük csak meg kik támogatják az oldalt! Szép kis névsor! Tudnám I. Endre mit vétett nekik... ( sejtem )
Tehát itt (is) egyértelmû utalás van a Szkíta vonalra. Ha pedig utánanézel a szkíta vallásnak, szertartásrendnek, akkor sok érdekességet fogsz találni...
www.smart-bus.hu
Engem ez egyszerûen jó érzéssel tölt el! Jó érzés látni, hogy más népek neves képviselõi ilyen pozitív véleménnyel vannak rólunk, és a nyelvünkrõl. Ez egyszerûen feltölt, olyan mint amikor egy szép nõtõl bókot kapsz... ha egy ilyen belõled ezt a reakciót váltja ki... hááát... Te kereszted!
A németek meg a szerénység az kb a Makó vs Jeruzsálem viszonylat...
www.smart-bus.hu
Sir Bowring John (1792-1872)
“A magyar nyelv a régmúltba vezet. Nagyon sajátos módon fejlõdött és szerkezete ama távoli idõkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb ma beszélt európai nyelv még nem is létezett. Egy olyan nyelv, melynek logikája és matematikája a feszített húr erejének kezelhetõségével és rugalmasságával bír. Az angol ember legyen büszke arra, hogy nyelve az emberiség történetére és múltjára utal. Az eredete kimutatha¬tó, meglátszanak rajta az idegen, különbözõ nemzetektõl származó rétegek, melyek összességé¬bõl kialakult. Ezzel szemben a magyar nyelv olyan mint a terméskõ, egy tömbõl van, amin az idõ vihara egyetlen karcolást sem hagyott. Nem naptár ez, amely a korok változásához alkalmazkodik. Nincs szüksége senkire, nem kölcsönöz, s nem von vissza, nem ad és nem vesz el senkitõl. E nyelv a legré¬gibb és legdicsõségesebb emlékmûve a nemzeti önállóságnak és szellemi független¬ségnek. Amit a tudósok képtelenek megfektemo, azt mellõzik, a nyelvészetben csakúgy, mint a régészet¬ben. A régi egyiptomi templomok mennyezetei, amik egyetlen kõbõl készültek – nem ma¬gyarázhatõk. Senki sem tudja, honnan származnak, melyik hegybõl szerezték a csodálatos képzõdményt, vagy miként szállították és emelték a helyére a templomokban. A magyar nyelv kialakulása ennél sokkal bámulatosabb. Aki ennek titkát megoldja, isteni titkot fog kifejteni; tény, hogy e titok elsõ tétele:
Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala Istennél, és Isten vala az Ige.”
Sir Bowring John (1792-1872) angol nyelvész, irodalmár és gondolkodó több mint száz nyelvet beszélt, köztük a magyart is. Sok magyar költeményt fordított angolra. 1830-ban kiadott egy verseskötetet "Poetry of the Magyars Preceded by a Sketch of the Language and Literature of Hungary and Transylvania" címen, amelynek elõszavában írta az itt közölt megállapítást. Sir Bowring el volt ragadtatva a magyar nyelvtõl, és észrevette, hogy születése valahol a történeleme¬lõtti idõk homályában tûnik el.
Ha valaki kételkedik a fordítás hitelességében, akkor megvan angolul is! 😉
Giuseppe Mezzofanti (1774-1849)
a nyelvtudományok legnagyobb tudósa, aki élete vége felé ötvennyolc nyelven írt és százhárom nyelven beszélt, ismerve minden hangárnyalatot és nyelvjárást, a következõket felelte mosolyogva, amikor megkérdezték tõle, melyik nyelvet tartja a legszebbnek: õ a saját anyanyelvével, az olasszal szemben elfogult és azt tartja legszebbnek. De hozzátette egy kis gondolkozás után, hogy az emberi gondolat érzelmek közvetítésére szolgáló nyelvek közül, egy kevéssé ismert nyelv, a Magyar az, amelyet legkifejezõbbnek tart. Egy osztrák költõnek pedig ezt mondta:
“Tudja melyik nyelvet tartom az olasz és a görög után, minden más nyelv elõtt leginkább dallamosnak és a verselés szempontjából a leginkább fejlõdésre képesnek? A magyart. Ügyeljen, egy feltündöklõ költõi lángész még igazolni fogja nézetemet. A magyarok, úgy látszik, maguk sem tudják, hogy nyelvük milyen kincset rejt magában...”
A következõ idézet is Mezzofantitól származik:
“Tudják-e, melyik az a nyelv, amelyet konstruktív képessége és ritmusának harmóniája miatt az összes többi elé, a göröggel és latinnal egy sorba helyezek? A magyar...”(1836)
Grimm Jakob (1785-1863)
Nagy meseíró, német egyetemi tanár, a történeti hangfejlõdés törvényszerûségeinek felismerõje, az elsõ német tudományos nyelvtan megalkotója kijelentette:
“A magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet.” (1820)
Henry John Temple Palmerston (1784-1865) angol politikus (magyarországi angol nagykövet 1848-ban) a magyarok szeretetérõl éppen nem híres diplomata véleménye:
“... a Habsburgok keleti birtokán élõ magyar nép... nem csak kontinensünk egyik legerõ¬sebb államát alkotta évszázadokon át, de valami általunk nem ismert nagyon õsi mûvelt¬séggel a környezõ népeket és országokat századokon át teljes tiszteletadásra tudták kény¬szeríteni.
Sir Boyle Roche (1736-1807):
“A magyarok népi nyelve rendkivül kifejezõ és a dalaik õsibbek, szebbek, kifejezõbbek a mieinknél (angolokénál).”
George Bernard Shaw (1856-1950) angol irófejedelem komolyan tanulmányozta a magyar nyelvet. Egy rádiós nyilatkozatában mondta:
“... egy igazán tehetséges angol irónak az elõbb már említett hatalmas elõnyök ellenére is leküzdhetetlen nehézségekkel kell szembenéznie. Õszintén mondom, az anyanyelve¬men nagyon sokszor képetelen vagyok érzéseimet és gondolataimat teljes pontossággal visszadni. A mi nyelvünk gazdag, nagy és praktikus, de viszonylag fiatal... Bátran kijelent¬hetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyõzõdésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életmûvem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerûen azért, mert ezen a különös, õsi erõtõl duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit. A magyar nyelvben a propozíciók használata helyett a legtöbb szó végét óriási variációan változtatni lehet. Ez a mûvelet a legkisebb érzelmi rezdülést is képes kifejezni és hûségesen visszadni. Ehhez képest (s itt bocsánatot kérek a tisztelt Hallgatóságtól) sokszor úgy érzem, hogy a mi angol nyelvünkön a legtöbbször képtelen vagyok a közlendõm belsõ lelkiismeretem szerinti pontos vissza¬adásra, és ahelyett, hogy biztosan odatalálnék, ahová akarok, csak járom és járom az utam akörül a szólás-mondásunkban szereplõ bizonyos bokor körül. (I am just going and going around the bush.)”
Forrás
Akinek van kedve olvassa végig. Szívet melengetõ...
www.smart-bus.hu
Vagyis, nagy altalanossagban iranymutato, ami jol alkalmas a sokasag megitelesere, nem pedig az egyedekere..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Bocs nem nekem szolt, de en igen! Rohadtul nem szeretem az igazsagtalansagokat, plane ha az a sajat hazamrol, nepemrol szol. Minden(kinek, nepnek stb) kijar az igazsag, meg ha az neha fajdalmas is. Ha te szeretsz hazugsagban elni, az a te bajod 😊 Engem minden olyan tema foglalkoztat amiben van egy kis turpissag, megkerdojelezhetoseg 😊 (holdra szallas, piramisok, nepek tortenelme stb) ez meg plane izgat, mert "rolunk" szol... Az a gond, hogy nem csak en vagyok igy vele, hanem gondolom sokan 😊 ennyi 😊
(inkabb maradnek read-onlyban, mert en is felidegesitheto peldany vagyok es milyen ciki lenne modi letemre felkialtojellel viritani, nem? ^^)
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
Próbálj meg a #309-s nívón megrekedni... az vitaképes hangnem!
www.smart-bus.hu
1984...
Mar nem tud masba belekotni. Gyermeteg..
Hangsulyozom (megint), NE a kibszott nyelvtanon vitatkozzunk, ugysem ert hozza senki komolyabban, hanem az ideologian, a forrasokon, a lehetsegeken..
Mukiszaz, olvass kerlek Pap Gábortol, o kifejti, mi alapjan nem stimmel a finnugor rokonsag es annal inkabb oke a szkita kapcsolat.. az olvasas utani ketelyeket, cafoatokat szivesen fogadom vitaalapnak..
Finnugor nincs, de olyan van amelyik nyelvrokonai szibériai vadászó/gyûjtögetõk, õk meg lovasnomádok: a mandzsuk.
Na látod ezért hoztam fel én a szlávokat. Mert a fentiek jelenleg, 2009-ben megegyezõnek mondhatók a magyarok meg a környezõ népek között. Genetikailag a szlovákok, osztrákok meg horvátok vannak legközelebb, keresztények vagyunk, Kalasnyikovval lövünk, kínai ruhát hordunk. Népviseletet senki nem hord, népmese helyett Harrypottert mesél.
Ezer éve máshogy volt, igazad van, akkor a fentiek alapján török nomád nép voltunk. Kétezer éve meg isten tudja, az akkori õseinkkel csak a nyelv köt össze, kivéve ha egy nyelvcserét ki tudnánk mutatni, de ilyenrõl nem tudok (kivéve persze genetikai szláv/germán õseink magyar nyelvfelvételét).
népzene, népmese, mondák, eredetmondák összevetése
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Ezeket nem lehet csak úgy átvenni. A nyelvészek szerintem jobban értik ezt. Mi lenne ha nekik hinnénk?
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Szóval
- genetika
- vallás, õsvallás, szertartások
- a beszélt nyelv, nyelvcsalád
- szokások ( temetkezés, állattartás, földmûvelés, stb )
- ruházat
- harcmodor
- népzene, népmese, mondák, eredetmondák
Ezek idõszámítás elõtt harmadik-második évezredben teljesen megegyeztek a finnugor népeknél. Mi márpedig finnugor nép vagyunk, és akkor ez mind meg egyezett. de Azóta el telt 5 ezer év és a dolgok megváltoztak.
Na most röhögj megint, hülyézz le, ekkora baromság nincs is...mond el nyugodtan. Értelmes válasz helyett jobb lesz ilyeneket írnod
Ahhoz, hogy tudd hova tartasz, tudnod kell, honnan jottel.
pl.: kap egy telefont (felhívja valaki)
így elõfordulhat, hogy egyes domináns nép átragasztja a nyelvtanát másokra.
Egyébként én sok mindent nem értek. Többek között, miért lesz a magyarságnak rosszabb ha finnugor? Nem tud olyan jól harcolni? Nem lesz olyan okos? Mi változik? Áruld már el. Én nem érzem rosszabbul magam egyáltalán a finnugorság miatt. Te igen?
Ezzel csak egyetérteni tudok, de én nem a finnugor elméletben látom ennek az eszközét.
Topicot ezentúl csak olvasom, pusztán mûvelõdés céljából , mert már csak a hozzád hasonló embereknek a saját igazukért vívott harcának célját/hasznosságát firtatnám , az pedig nem fér el itt, elvégre ez történelmi vita topic.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Vagy semmit sem mondanak, csak tagadják?
- genetika
- ruházat
- harcmodor
- népzene, népmese, mondák, eredetmondák összevetése
Bocs, de ha a nyelvcsalád számít a rokonságnál, akkor a közös nyelvcsaládba tartozó népek miért nem rokonok? Most ezzel nem ellentmondasz önmagadnak?
A genetika jó lenne...csak tudod, a népek keveredtek egymással. Például mi konkrétan az összes szomszéd néppel meg az épp erre járókkal...arról nem is szólva mennyi idegen települt le itt,valamint a már eleve itt élõ népeket se felejtsük el.
A genetika így sántít...ugyanis, például, én magyar vagyok. Az ükapám meg lehet hogy német volt. Ha engem megvizsgálják a DNS-emet, akkor az jön ki hogy a magyarok azok németek? Nem az jön ki. Az jön ki ,hogy az én õsöm valaha német volt.
A genetikával nem mész semmire.
Vallás. Az indoeurópai népeknek valaha ugyanolyan volt a vallásuk Sõt ma is ugyan olyan ugyanis az oroszok is és a spanyolok is keresztények... persze tudom nem erre gondoltál. De hidd csak el, a kereszténység elõtt, a vallás ugyanolyan volt
Nyelvcsalád...nem ezt mondom én is, hogy az egy nyelvcsaládba tartozó...na mindegy
Szokások. A szokások változnak. Például. Nekünk egészen más szokásaink vannak mint ezer éve. Mert akkor másképp éltünk. A korszaktól és helyszíntõl függnek a kialakult szokások.
Ruházat. Na most a ruházat az úgy változik ,hogy melyik nép melyik éghajlaton él. A délen élõk, nem olyat hordanak mint akik északon élnek. Fura mi? De valaha a ruházat is megegyezett. De azóta ez megváltozott. Nem tûnt fel, hogy az ilyesmi változik? Ott a magyar népviselet. Nem ilyen volt ám ezer éve.
Harcmodor. Nos amikor az indo-európai népek vándoroltak ugyan olyan volt a harcmodoruk. De többek között a harcmodor is változik. Ugyanis valamivel több mint ezer éve, vígan nyilaztunk, aztán áttértünk más harcmodorra.
Népzene, népmesék. Ez is attól függ,hol és mikor? Például vannak népdalok a Rákóczi-szabadságharcból, vagy van ami a betyárokról szól.
Nos, ahol se betyárok se Rákóczi nem volt, ott nincsenek ilyen népdalok.
De amikor a törzsek együtt vándoroltak, ez is közös volt.
Szóval lássuk:
Genetika: valaha egyezett
Vallás:valaha egyezett
Nyelv: egy nyelvcsalád, tehát egyezik
Ruházat: valaha egyezett
Harcmodor:valaha egyezett
népzene , mondák mesék : valaha egyezett
Akkor mirõl is beszélsz te? Hiszen valaha ezek mind egyeztek az egy nyelvcsaládon belüli népeknél!
Akkor miért nem rokonok? Na halljuk csak?!
Persze ezek a dolgok a nyelvtan alapvetõ tényezõit kivéve szinte teljesen megváltoznak az idõ múlásával! Vagy tudsz olyan népet felmutatni, amelyik úgy öltözködik, harcol, beszél, ugyanaz a hitvilága, a mondái, mint pár ezer évvel ezelõtt? Meglepõ lenne
Ja, de legyen neked igazad. Mutass fel akkor egy népet, ami a te kritériumaid alapján nekünk a rokonunk. Amivel meg egyezik a genetikánk, a vallásunk, nyelvünk, ruházatunk, harcmodorunk,szokásaink,mondavilágunk.
Én hiszem, hogy azért áll még fenn a finnugor elmélet, mert erre van a legtöbb bizonyíték. Másképp mi érdeke lenne valakinek az igazságot MA(!) visszatartani?"
A finnek már tagadják... tankönyveket írnak át. Ezek tények. Nem véletlenül. A finnugor elmélet célja pedig egyértelmûen politikai érdek. A gyökértelenítés pontosan azt a célt szolgálja, mint a butítás. Kezelhetõ masszát, aki nem ugrál, nem lázad, nem áll ki az igazáért, csak termel, fogyaszt, nyugdíj elõtt elpusztul. A habsburgok célja ezzel az elmélettel az állandóan lázadó magyarság fékezése volt... mint látjuk sikeresen. Ma már egymást marjuk, nem "õket"...
TDantes-l való vitám egyedi eset... indokoltam, elnézést kértem.
www.smart-bus.hu
Rosszul látod! 😊 Egyáltalán nem vagyok ingerült! TDantes verte ki nálam a biztosítékot, de ezt lentebb indokoltam! Ez már a második regje az Úrnak, ahol ugyanezt eljátssza... régi "ismerõsöm", és hozzá már nincs türelmem... eljátszotta... inkorrekt...
www.smart-bus.hu
Parancsolj
www.smart-bus.hu
Persze, ha a hozzászólásom elsõ mondatomat megcáfolod, úgy tényleg a fordítottja az egész 😊
"Tisztázzunk valamit! Én azt állítom, hogy azért mert két nemzet egy nyelvcsaládba van utalva, az nem jelenti azt, hogy rokonok!"
Viszont a szó elfogadott értelmezése szerint pontosan azt jelenti.Ebbõl az értelmezésbõl nekem nem származik semmiféle sérelmem, belõlem nem vált ki indulatot.Szabad kérdeznem, belõled miért? Ingerültnek tûntél a hozzászólásaid alapján
"A népek rokonsága ennél összetettebb dolog. Abban az idõben népekre jellemzõ szokások voltak. Harcászat, vallás, jelképek, szokások, öltözködés, életmód, mûvészet, stb... Nálam, ha abból az idõbõl összevetek két népet, akkor ezek a jellemzõk fogják eldönteni, hogy rokonok-e. Arról nem beszélve, hogy az is érdekel, ezek a népek mit állítanak magukról, valamint mit mondanak róluk egyéb krónikák."
Ha kimutatható hogy a népek érintkeztek egymással ez valóban logikus megközelítés, viszont akkor ezeknek a nyelvi bizonyítékokkal együtt kellene megjelennie.
Én hiszem, hogy azért áll még fenn a finnugor elmélet, mert erre van a legtöbb bizonyíték. Másképp mi érdeke lenne valakinek az igazságot MA(!) visszatartani?
Hozzáteszem, egyáltalán nem vagyok kompetens a témában, állástfoglalni sem akarok, csak próbáltam rámutatni, hogy egymás mellett beszéltek el TDantessel, aminek a magva tulajdonképpen egy szó eltérõ értelmezése. Emiatt marakodni szerintem fölösleges.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Tudod mit, látom kezdesz ingerült lenni. Neked arcod van. Csak kérlek nyugodj meg, az idegesség árt a szépségednek!
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
- genetika
- ruházat
- harcmodor
- népzene, népmese, mondák, eredetmondák összevetése
Körülbelül ezeken a szálakon kell elindulni...
www.smart-bus.hu
2: Semmi bajom a finnekkel!
3: Azzal van bajom, hogy évszázadok óta a pofánkba hazudnak!
www.smart-bus.hu
Szlávok? A mi rokonaink? Mutatsz nekem régészeti leletet innen a kárpát medencébõl ami mondjuk a honfoglalás idejében szláv emléknek mondható? Hmmm? Mondasz nekem olyan népdalt? Tudsz nekem olyan szláv népviseletet mutatni ami a motívumokban, azok jelentésében, megegyeznek a miénkkel? Jól emlékszem, hogy a szlávoknál nincs hetesség? Esetleg õk is azokat a haditechnikákat alkalmazták mint mi? Hasonló nyelvet beszélnek? Ha ezekre mind nem a válasz, akkor már mitõl lennének a rokonaink? Mellesleg tudod mi a szláv szó jelentése?
A lengyelek és a bulgárok elszlávosodott egykori szkíta népek... a többi szlávhoz az égvilágon semmi közünk! Ha más nem ezt õk is elmondják neked...
www.smart-bus.hu
És akkor ha nem rokon népek, akkor miért tartoznak egy nyelvcsaládba? Mi erre a magyarázatod?
Azon kívül hogy én vagyok a legnagyobb hülye az sg-n. Szóval, na...mondjad már, meddig könyörögjek?
Az, hogy mi a baromság, szerencsére nem a te véleményed dönti el!
Üsd be bárhova a két nép eredetét, és vesd össze... ekkora veretes baromságot amióta tagja vagyok az SG-nek nem hallottam, pedig volt alkalmam pár emberkével vitába szállni...
Ennyi erõvel rokonainak a németek is, õk is fehér emberek.
www.smart-bus.hu
Aki egy cseppet ismeri az oldalt, az tudja hogy ugyan úgy foglalkozik politikával, korrupt magyarokkal, mint a cigányproblémával, a nem "normális" zsidókkal.
Nah ez volt az utsó hozzászólásom itt, mert ebben az eredeti témában nem vagyok járatos. Mindenesetre olvasni vszínûleg fogom.
Egyénként ha jól értem, azt mondod, azért nem rokon két nép, mert a kultúra , szokások, hagyományok, mûvészet életmód, teljesen mások.
Na majd erre még vissza akarok térni, ez nagyon érdekes ugyanis.
De elõbb az elsõ felét magyarázd meg. Tehát azért nem jelent rokonságot mert....
No képbe csak ebbe a topicban jössz, máshol sehol.
Én meg szeretem a finneket.
"Hát bizony. Vagy te tudsz valami jobb magyarázatot a közös eredetû nyelvre?"
Hát Uraim, ha tényleg ott tartunk, hogy a spanyolok és az oroszok testvérnépek, akkor innentõl kezdve hamvába hullik a vita. Erre egyszerûen már nem tudok mit mondani.
www.smart-bus.hu
Ezek alapján a magyarság legközelebbi rokonai a szlovákok, lengyelek, csehek és horvátok.
Kezet kellet volna ráznom az utolsó élõ hunokkal.