6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Zenty #1515 én tudom, de neked fogalmad sincs. Bár lehet az index etikettben az a normális ha minden alap nélkül beszólogatunk mindenre.
-
#1514 Keresi a f...om, ha valamit állítasz illik alátámasztani. -
#1513 Ha valaki józanul gondolkodik, akkor nincs szüksége szakértelemre ahhoz, hogy megállapítsa mekkora blödség amit állítasz. Azt nem mondtam, hogy gőzöm sincs az egészhez, csak tudod nem mind1, hogy valaki érdeklődik a hadművészet, haditechnika iránt, vagy a foglalkozásához szorosan kapcsolódik.
Szerintem vesd fel a kérdést a haditechnikai topikon, vagy jobbat mondok, az index katonai topicjában, kíváncsi vagyok vajon milyen válaszokat kapsz rá. -
Rundstedt17 #1512 Tudod hogy mit jelent a történelem kutatás módszertana? -
Zenty #1511 ha már Amerikáról beszélünk akkor nem angolul kéne keresni? Egyébként kétlem ,hogy egyiknél se lenne forrás. Minimum könyvet aljának. -
#1510 Ezek nem források, magyar oldalak írnak ugyanarról amiről te, forrás nélkül. -
Zenty #1509 hazudsz! vissza lehet olvasni, hogy nem igaz.
És lejjebb írták nagyon helyesen ez nem az index fórum ahol a degeneráltak finnugrok seggét nyalják és minden értelmes kijelentés törölnek. Le kéne szoknod erről "neoliberális" provokáló sz@rol amit itt folytatsz. Itt ez nem szokás -
Zenty #1508 olvass vissza hol írtam, hogy szakértő lennék a haditechnikában? Csak , hogy foglalkozok vele ez írtam. Te viszont előtte kijelenteted, hogy ki mit fog mondani hozzáoszlásomhoz. Mikor saját bevallásod szerint szakértelmi szinten gőzöd sincs ehez, de azért kijelented. Akkor talán nem magadba kéne nézned? -
Rundstedt17 #1507 -
Zenty #1506 nálad annyi nyilvánvaló, hogy szentehén vagy és szakértelmed sincs azt nem is kell hangoztatnod. -
Rundstedt17 #1505 Nem seggnyalás,tények.Soha nem adtál még linket a forrásaidhoz.... -
Zenty #1504 googlnél minden megvan. Bulcsú hadjárata, stratégiája stb.
Agursburgot is beleveszik mivel egy hatalmas stratégia hiba volt. -
Rundstedt17 #1503 Nos nekem nem szakterületem ez a korszak,de még számomra is nyilvánvaló hogy orbitális baromságokat jelentesz ki mindenféle alap nélkül -
Zenty #1502 mi van? kicsit segget nyalsz? végre nem egyedül vagy mi? :D -
Zenty #1501 régebben is mondtam már olyanokat magasról leszarok akik nem mutatnak fel egy minimális történelmi tudás szintet, és csak ellenkezve nyavalyogni tudnak. Ezek közé tartozol te is! Fejlődjél és próbálj ne fizetett provokátor lenni és akkor még linket is kapsz talán. -
Rundstedt17 #1500 Mert nyitott vagyok én bármilyen elméletre ha van forrás amivel bizonyítható,mert írni bármit lehet de ha nincs forrás akkor az csak mese és NEM TÖRTÉNELEM -
#1499 Foglalkozol haditechnikával is? Hehe. Képzeld hobbi szinten én is foglalkozom vele, de nem tartom magam akkora szaktekintélynek, hogy kijelentsem, én értek a hadművészethez és a hadtörténelemhez, tudod mit jelent az, hogy valaki ért valamihez? -
Rundstedt17 #1498 Forrás az amit nem fogsz tőle kapni.
Komolyan mondom én nem kötekszem vagy provokálom,csak kérnék tőle egy linket de ahányszor kértem egyszer sem kaptam csak a provokátorozást....
A legtöbb amit eddig amit írt az néhány homályos utalás egy-egy könyvre,de internetes semmi anyag. -
Rundstedt17 #1497 "nah és szerinted mennyire sz@rok a te "nem igaz" kijelentésedre?
Keressél te! Linket nem érdemelsz"
Ennyit a hülyeségeidről,levegőbe irkálsz kitalált dolgokról.Hozzáírhatjuk ezt is a listához.
Eddigi esetek a teljesség igénye nélkül:
-Állítás:Japán történész szerint mi a japánok rokona vagyunk és általuk csodált nép. Forrás:Kiderült hogy kitalált személy az a történész
-Állítás:A japán iskolákba a magyarokat rokonuknak tanítják. Vizsgálat:Linket adni nem tud,rákeresés után sincs forrás
-Állítás:Külföldön már rég nem ismerik el a finnugor elméletet. Vizsgálat:egyetlen egy külföldi sem fogadja el a magyar sumér rokonságot -
#1496 Na azt mondd, hogy nézzem meg, hanem mutass valamit, ugyan hol a fenében nézzem meg az amerikai katonai akadémiák részletes tananyagát? Egyébként gondolom a tananyag kisbetűs részében ott virít, hogy a magyarok, ha akarták volna elfoglalhatták volna ezzel a stratégiával egész Európát, de őket nem érdekelték a gazdag területek, csak a kincsük.
Azt nem tanítják, hogy Bulcsú egy kb fele akkora sereg ellen hogyan kapott ki Augsburgnál?
-
Zenty #1495 "akkor nézd meg miért tanítják az amcsi tiszteknél Bulcsú hadjáratának stratégiát."
Linket vagy nem is igaz
nah és szerinted mennyire sz@rok a te "nem igaz" kijelentésedre?
Keressél te! Linket nem érdemelsz -
Zenty #1494 én foglalkozok haditechnikával is. Szóval evvel nem ugrottál előre. És maximum akkor lenne röhögés ha hangoztatnád ezt a kicsinyes felfogásodat történelmi kérdésekben is. A mai kicsinyes hadi stratégiák nem egyeztethető össze a múlt történelmi helyzetével. -
Rundstedt17 #1493 "nagyhatalmi super hatalom"
lol
"akkor nézd meg miért tanítják az amcsi tiszteknél Bulcsú hadjáratának stratégiát."
Linket vagy nem is igaz -
Zenty #1492 pff akkor nézd meg miért tanítják az amcsi tiszteknél Bulcsú hadjáratának stratégiát. És az, hogy voltak vereségek az mindenhol előfordul, de többségen nagyhatalmi super hatalom volt az akkori Magyarország. Nem mostani kicsinyes gondolkodással kell felmérni az akkor helyzetet. -
cs istvan #1491 Én elvileg nyitott vagyok mindenre, sőt kifejezetten érdekelnek a hivatalos akadémiai állásponttól eltérő elméletek ( amennyiben azok nincsenek tündérmese-szerűen elrugaszkodva a valóságtól).
Ami viszont a katonai vonatkozásokat illeti : a nyilazás, a rövid és görbe szablya és a max. bőrből készült "páncél" tényleg nem tetszik és nem is érdekel. -
Rundstedt17 #1490 Ő majd meg jól le finnugorozza őket -
#1489 "de a józanoknak és akik értenek a történelemhez azoknak az igazsághoz vezető út."
Viszont aki ért a hadművészethez, és a hadtörténelemhez az valószínűleg majd jól kinevet, ha elmondod neki az Európa elfoglalós sztoridat. -
#1488 Ad1: Akkor mi volt Merseburg és Augsburg? Hiba a Mátrixban?
Sőt ezek a csaták előtt, után és között is voltak vesztes csatáink délkeleten és nyugaton egyeránt.
Ad2: Egy ekkora terület elfoglalásánál szerinted mekkora helyőrségekre van szükség, ja és majd biztos mindenhol hagyják magukat elnyomni.
3 nagyhatalom: Nyugati Frank birodalom, Keleti Frank birodalom, Bizánci birodalom,biztos semmiség lett volna őket elfoglalni + még ott van a többi is -
Zenty #1487 Neked az mert finnugor szentehén vagy, de a józanoknak és akik értenek a történelemhez azoknak az igazsághoz vezető út. -
Rundstedt17 #1486 Mégis minek neveznéd a saját elfogult történelmi álomvilágod? -
Zenty #1485 "ő egy hívő" ez vélemény mi? te kis provokátor -
Rundstedt17 #1484 Na ez már beteges,jó is lenne ha véleményemért fizetnének.Téged kik fizetnek ezért,jelizhetek? -
Zenty #1483 a hivő az te vagy! Méghozzá a finnugor szentehén nagymestere, akit nagyon jól megfizetnek az itteni provokálásokért.. -
Zenty #1482 miért is? Bárhova mehetek a magyarok sehol nem tudták őket megállítani ( ahogy Attilát sem régen). Ha akarták volna mindent elfoglalnak. -
Rundstedt17 #1481 "Na ezt viszont te sem gondolhatod komolyan. No comment."
Nincs vele mit kezdeni ő egy hívő,érvek lepattanak róla -
#1480 Nos én nagyon valószínűnek tartom, hogy az egyház kincseinek kb a 99%-a eredetileg nem az ő tulajdonában volt, és így már nem is olyan meglepő a dolog, de ha van valamilyen bizonyítot kimutatás a kezedben ami erős párhuzamot tud mutatni a hadjáratok és a célpont kincsei között, több esetben is, akkor azt szívesen várom.
"Ha valóban igaz lenne akkor egyszerűbb lett volna egész európát elfoglalni mint szórakozni ilyen "kalandozásokal"."
Na ezt viszont te sem gondolhatod komolyan. No comment. -
Zenty #1479 folyamatosan raboltuk őket nagyon vicces.
Pozsonyi csatánál is rablás miatt jöttek mi? az ártatlan nyugat zászlójára az volt írva magyarokat ki kell irtani. Erről ennyit.
Az pedig, hogy nem tudod elfogadni az igazságot, hogy nem kalandozások voltak azon nem lehet segíteni. -
Rundstedt17 #1478 Ebben van igazság ha magyar királyokat nézzük nyugathoz képest százszorta kiméletesebbek voltak.Csak sajnálatos módon a kalandozások kalandozások voltak azon nincs mit szépíteni.Amúgy persze hogy nem hagyott a nyugat hogy folyamatosan rabolotuk őket és különben is eltérés életmódunk és vallásaink közt szóval érthető -
Zenty #1477 nem. Éppen kiderült, hogy nem csak is a magyarok lehetnek rosszak és "barbárok"
ideje hozzászokni, hogy nem a lealacsonyító hazugságok lesznek a jövőben, hanem az igazsághoz közelibbek. -
Zenty #1476 akkor nézz utána Bulcsúnak és a magyar kalandozásoknál miért többségben olyan helyeket "fosztogattak" ahol kifejezetten olyan kincseket őriztek ami nem az egyház, vagy az ottani tulajdona volt eredetileg.
Az pedig tény, hogy a magyaroknál volt úgymond üzleti vállalkozás is. Ez lehet amiről beszélsz. Bérbe lehetett venni katonákat városok elfoglalására stb. És természetesen a hadjáratok egyfajta erő demonstrációk is voltak és felmérték a terepet és a kémkedési lehetőségeket is. Ugyanis az agresszív nyugat-Európa állandóan fenyegette a magyarokat.
De az, hogy többségben fosztogatás lett volna és kalandozások az egyszerűen marhaság. Ha valóban igaz lenne akkor egyszerűbb lett volna egész európát elfoglalni mint szórakozni ilyen "kalandozásokal".