A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Pares #1454 Persze hogy nem szabad általánosítani, nem azt mondom, hogy senki se gondolkozik. Azt mondom, hogy a többség nem. Idejük sincs rá, meg nem is érdekli őket.
"Azt nem értem miért nem hiszed el azt, hogy aki többet tanul objektívebb a rálátása a dolgokra. Nem értem miért pártolod ennyire az áltudományokat, és ha szólnak, hogy ez bizony áltudomány, nem vag képes felülbírálni az álláspontodat."
Többet tanulni mindig jobb. Viszont az szerintem nem teljesen igaz, hogy a többet tanulás objektivitáshoz vezet. Ez attól függ, honnan tanul az illető... Semmiképp se nevezném azt objektívnak, ha csak egy forrásból informálódsz, a többire meg előítéleteid vannak. Ráadásul olyan forrásból, amit a történelem során esetleg több alkalommal is megváltoztathattak. Sokan úgy vannak vele, hogy ha egész életüket egy dolognak szentelik, akkor ellenzik a változást, és bekapcsol a védekező mechanizmus (nem mindig).
Áltudományosság, áltudományosság... Specifikusan nem pártolok én semmit és senkit. Az az áltudományosság, amiről te beszélsz, arról szól, hogy a "tudósok" rábiggyesztik (többnyire) ezt a jelzőt arra a témára, amiről nekik sincs sejtésük se (vagy csak ugyan annyira megalapozott), és nem összeegyeztethető a világnézetükkel, vagy csak nehezen.