A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
lopbisz #1439 nem a diploma adja a fejlett intelligenciát. Lehet valakinek akár három diplomája de szart sem ér vele, ha nem tud önállóan gondolkodni. Könyv magolásból nem lesz okosabb egy sima földműves parasztnál sem. Én egyetemre járok szóval tudom és úgy mondanám sok közöm van a történészethez is. Finnugort részletesen én is megtanultam mert a papírhoz kell de végig röhögtem az egészet. Teljesen komolytalan annak aki érti igazán miről is szól igazán. Ezt szinte mindenki látja de a megélhetéshez a hivatalos baromságokat kell vallani. És nem igaz, hogy nem manipulálnak. Ha esetleg azt mondják vannak más elméletek, akkor viccnek állítják be és alapvetően úgy rögzítik a hallgató agyába, hogy nem érdemes vele foglalkozni mert a finnugor az isten ( persze nem így de ez a lényege). Ezért van az, hogy a Tudományos Akadémia nagyon jól fizetett tagjai nem foglalkoznak az "újdonságokkal" és nem is tudnak megújulni. Nincsenek rászorulva az új kutatásokra mert nem várják el tőlük, hogy más mondjanak a politikailag teljesen korrekt finnugornál. Egy tudósnak legyen az történelmi vagy más. Az a érdeke, hogy az elmélete vagy tudományos állítását fenntartsa bármi áron ( akár igaz akár nem) mert a megélhetése függ ettől. Nem így kéne lennie, de ilyen a tudomány többségi gondolkodása. Alapjává véve politikailag és megélhetési mentesnek kéne lennie a tudománynak, de ez mese elképzelés jelenleg.
És végül amit te áltudománynak hívsz, és egyes megélhetési szakértők az nem nevezhető tényállásnak. Mert a másik oldal szakértői (akik más erkölcsi alapon kutatnak, mint az említett megélhetésiek) őket hívják áltudománynak és nem lesz kevésbé igazuk.
Az egészben egyébként az a probléma, hogy az idősebbekbe belenevelték a neoliberalizmust, ami olyan beteges nézet mint a kommunizmus volt. Kommunizmusba is tanították a humanizmustól messze álló neoliberalizmus alapjait. Aztán a "rendszer váltás" után teljesen ez tanították tudatalattiba is ( mégha észre se vetted). Az idősesebbek ezért természetesnek veszik például a történelmi kérdéseknél, hogy ami túlzottan lealacsonyító ( meg nagyon "egyetemies") az biztosan igaz lehet. Mert ezt nevelték beléjük, hogy minél jobban utálod a saját népedet annál "superebb" lesz az egyén és az emberiség számára és balabalab. Ez beteges gondolkodás.
Régen is mindenki tudta a finnugor hülyeség, de előkerült az a nézett, hogy a igazság sértené bizonyos népeket ezért inkább elvetjük akármi is az igazság, mert a neoliberalizmus ezt kívánja. A mai fiatalság többségénél szerencsére ilyen már nincs. A neoliberalizmus etikettet és elméletet már leszarják akár tudatalattiba nyomják nekik akár nem. Ezért van jobb rálátásuk például történelmi kérdésekben. Egyébként pont ezért te sem tehetsz róla, hogy ennyire ki állsz a finnugor mellet mert erre agymostak a kommunizmusban, és az utána következő 20 évben is. És sajnos ahogy a nyugdíjasuk halálukig viszik a kádári kommunizmus szerettét úgy a neoliberalizmus kényszerültek és végsőkig kitartanak a gondolkodásuk mellet. ( mégha észre sem veszik magukat) Ez sajnos ilyen.