6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • uwu
    Engem meg elszomorít, hogy a tanulatlanság örök divat marad.
    A világ már csak ilyen sajnos.
  • Szkíta71
    Áh, feladom, ez olyan mintha egy kerti csappal beszélgetnék..
    Azért az vigasztal, hogy az effajta felfogás egyre ritkább..
  • uwu
    Ezt jól látod. A genetikai kutatások még nagyon gyerekcipőben járnak, és sajnos többféle képen értelmezhetőek. A demagógiafelelősök gondoskodnak arról, hogy alátámasztható legyen velük a leg agyamentebb faszság is.

Új területről beszélsz, az új elméletre alapozott új elméletből meg azt lehet kihozni amit akarsz. Nemi igaz ám, hogy ellentmondanak az új eredmények az eddigi elképzeléseknek, csak akkor, ha úgy értelemezed az eredményeket, hogy ezt hozd ki eredményként.
    Valójában csak arról van, szó, hogy nem sikerült tökéletesen egyeztetni az eredményeket. Biztos, hogy ez a terület is hoz majd új eredményt, de még az eredménytől messze vagyunk.
    Pont az a baj az áltudósokkal, hogy nem a meglévő leletekre próbálnak magyarázatot adni az új eredmények alapján, hanem újraírják a történelmet légből kapott ötletekre, nem tisztázott eredményeket használva, mindent lesöpörve az asztalról.
    Az, hogy az egyes területeken éppen mikor volt kőkor, bronzkor, vaskor, nem lehet cáfolni, mert egyértelmű nyomai maradtak. Ha egy területen még az agyagégetést sem ismerték, oda kár fejlett ősi civilizációt vizionálni.
  • uwu
    Ismerem, az efféle "elméleteket" szórakoztató.
    Mivel a történelem a hobbim, vevő vagyok ilyen sztorikra. Szépnek szép mindegyik csak tudod nem mindig hihető. Ha nem csak szakbarbár módon az ősmagyar kutatásokba fejelsz bele, hanem a világtörténelmet is ismered valamelyest, elkezd kihullani 1-2 halva született ötlet.
  • Szkíta71
    A realitás az, hogy valódi kutatómunka csak az utóbbi 1-2 évtizedben történt de nem csak ebben a témában és az eredmények sokszor szöges ellentétben állnak a "régi" tanításokkal.
    De ezt alapból azonnal elutasítani és hülyének nézni azt, aki feltárta a kutatási eredményeit szerintem elég gyenge jellemre utal vagy gyenge agykapacitásra..
    Mindegy, mindenki azt hisz el amit akar a tények úgyis igazolják majd vagy ezt vagy azt az álláspontot!
  • uwu
    Aki nem elég gonosz nem lehet MTA tag, a jó tudósokat mind kirekesztik.
    Így gondolod?

A valóságban házon belül is vitatkoznak, és képzeld vannak elméletek és eredmények is, ez a fránya tudomány már csak ilyen.
  • Solt
    Én arról az oldalról jöttem, amit most annyira védesz... egyszer, ha lesz időd, és az egod engedi, pár napra tételezd fel, hogy jó pár dologban hazudtak neked... próbálj meg függetlenül picit utánajárni 1-2 alap dolognak... meg fogsz lepődni...

Én is átmentem ezen... pont így néztem hülyének mindenkit aki mást mondott, mint ahogy azt most te is teszed...

Én meggyőzhető vagyok... ha nem így lenne, akkor most a te véleményedet osztanám...
  • Szkíta71
    "ismersz ilyen mukikat?"

Csak egy párat..
  • uwu
    Téged nem is lehet meggyőzni, túl jól idomított vagy.
    Harcolj tovább a realitások ellen, írj más fórumokra is!
    Csak fel ne gyújtsátok az MTA-t!
  • Solt
    Ha elejétől beleolvasol, mindig ez van... megy a normális beszélgetés, érvelés... aztán jön valami jól kiképzett okoska, aki mindenkinél mindent jobban tud...

Nem kell velük foglalkozni, előbb utóbb megunják...
  • Szkíta71
    Az alábbi hsz. nem Solt-nak szólt természetesen!!
  • Solt
    Szerencsére nem... és még nagyobb szerencsére egyre többeknek tűnik fel, hogy hülyeségekkel tömik az agyát... van akit ez zavar, van aki meg megrémül, hogy ő tudja rosszul... persze ez ugye nem fordulhat elő, mert belé verték, hogy az ő tudása mindenek feletti... ezért megsértődik, és ahelyett, hogy utána nézne, kényelmesebb másokat hülyének nézni... ismersz ilyen mukikat? :D
  • Szkíta71
    Hm, azt gondolná az ember, hogy itt rendes arcok vannak, akik tényleg a témával foglalkoznak, persze nem elfogultan mint ahogy olvasható az alábbi hozzászólásokban..
    Szerencsére vannak fórumok, ahol értelmesen folyik a beszélgetés és nem ilyen "ki a fasza gyerek, enyém az utolsó szó" stílusban..!
    További eredményes finnugor származás kutatást..
  • Solt
    Tudósok... azok... politikai érdekektől teljesen független, tiszta lelkű jó emberek, akik kizárólag a tényekkel foglalkoznak... idéznék egyet az egyik ilyentől... MTA elnök volt, később miniszterelnök jelölt:

Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.) :
    “A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”

Ennek kb annyi köze van a valósághoz, mint a finnugor elméletnek... és kb olyan jó szándékú is...
  • uwu
    Az, hogy ti itt mit gondoltok, teljesen lényegtelen.
    Van aki azt gondolja, hogy a Szíriuszról jöttünk, meg hogy jön a Niburu.
  • Solt
    Ó hogyne... iiiigen, ez íííígy van... ha így neked jobb! Abban a hitben, álláspontban éled az életed amiben akarod, csak ne akarj engem meggyőzni...

Ez egy fórum, aminek a lényege az érv csere lenne... ha van érved mellette, sorold.

Akiket te kóklernek tartasz, azok java része elismert tudós... sőt, nem egy külföldi szakember is foglalkozik a témával, és mit ad Isten, nem a finnugor elmélet hívei...

Tudom tudom, aki a hivatalos álláspontot megkérdőjelezi az hülye kókler... hát persze... mindenki hülye, csak az MTA a szent... hát hogyne... élj ebben a hitben, ha ez neked jól esik...
  • uwu
    Azok a fránya gonosz tudósok! A mindenit!
    Hát már a barikádokon is megbeszéltük, hogy leszarjuk a tudományt! Híj a haza!
    Hazudnak, semmi kétség.
  • Szkíta71
    Már kezdtem azt hinni, hogy csak Én gondolom így!
  • uwu
    A tudósoknak akik ezzel foglalkoznak sem teljesen egységes az álláspontjuk elegendő mennyiségű írásos emlék hiányában.
    Amit viszont te itt előadsz az a hozzá nemértő kóklerek, és konteógyárosok agyszüleménye. A finnugor elmélet meglapozott, tudományosan elfogadott, nem hobbitudósok, hanem komoly szakemberek által. A vita csak a szerepén, és a jelentőségén folyik.
    Tényleg vannak olyanok akik extrém jelentőséget tulajdonítanak neki még ma is, ez a ló túloldala, ők sem tudósok.
    Tudományos körökben valóban kialakult egy szélsőséges álláspont, vagy 150 éve, a magadfajta ezt emlegeti folyton nem törődve a valódi tudományos eredményekkel.
    Ezt meglovagolva egyesek vad faszságokat terjesztenek tudományos tartalom nélkül, demagógiával fűszerezve. Az elméd nekik esett áldozatul, és nincs visszaút, igazi fanatikus lett belőled.
  • Solt
    Ne haragudj, de amit csinál, az nem magyar hozzáállás... ez egy típus... a felsőoktatási intézményekben képzik őket... elhitetik velük, hogy csak az a kizárólagos igazság, amit ott hallanak... mindenki más áltudományos, vagy hülye... ők meg ezt elhiszik, és büszkék a kiképzésükre... emiatt van az, hogy mindenkit hülyének néznek, aki mást mond, mint amit ott hallottak...

Azért írok kiképzést, mert amit ott művelnek, az nem tanítás... legalábbis a magyar vonatkozású történelem oktatás terén biztos, hogy nem az...
  • Solt
    "A finnugor elmélet a magyar nyelv eredetéről szól, és igaz is."

Egészítsük ki azzal, hogy szerinted... véleménynek elmegy, de tényekhez semmi köze... ez egy politikai kitaláció, ami jó pár csúsztatással töredékigazsággá lett maszkírozva...

Ha valóban érdekel ez a téma, akkor ma már szerencsére számos lehetőség van arra, hogy az ember alaposan megvizsgálja a kérdést.

Ha valaki "magyarkodásra" hivatkozva elzárkózik az ettől eltérő véleményektől, az az ő keresztje... ezzel semmi gondom, csak ne jelentsd ki tényként, hogy igaz, a finnugor elmélet... ugyanis jóval több érv szól ellene, mint mellette...
  • Szkíta71
    Öö, attól tartok félreértettél..

Nem azért írtam mert a magadfajtával szeretnék vitatkozni, ez a tipus egyébként mindegyik fórumon megtalálható..
    Marhára nem is érdekel sem a véleményed sem a hozzáállásod, a témához csak azért tettem hozzá, hogy legalább az olyan egysíkú emberek is mint Te észrevegyék, hogy a föld nem lapos vagy ezt sem tudtad..? Sebaj!
    De nincs harag ám, Te csak hoztad a szokásos magyar hozzáállást, hiába, így kerek a világ(a francba most elárultam, hogy nem lapos..)
  • uwu
    A finnugor elmélet a magyar nyelv eredetéről szól, és igaz is.
    Ez nem egyenértékű a magyar nép történetével. A domináns nyelv még nem minden, bár kétségkívül a legnagyobb fajsúlyú egy nép őstörténetében. Ezért is tanítják az iskolában.
    A valóság azért bonyolultabb.
    Az amerikaiakra se mondhatjuk, hogy angolok, pedig angolul beszélnek. A magyar nép is hasonlóan kevert nép. Nem csak az államalapítás óta keveredik. Minden keleti nép rokonunknak tekinthető, vándorlásunk során nemzetségek csatlakoztak és váltak ki folyamatosan.
    Hát röviden ennyit a témáról. Most jól megmondtam a frankót.
    Jöhet a magyarkodós, vagy akár a finnugor-fun flém, az igazság akkor sem fekete-fehér!

Ja és nem kell szégyellni, hogy leraboltuk a római birodalom romjait, mindenki azt csinálta abban az időben az araboktól, a frankokon át a vikingekig, az egy olyan időszak volt.
  • uwu
    Hajrá Magyarok!
    Ne is törődjetek semmivel! Főleg a gonosz tudósokkal ne, mert bármelyik magyar okosabb egy tudósnál.
    Mi vagyunk a világ legjobb népe, minden népek ura. Aki mást mond az hazudik
  • harcu
    "De az, hogy többségben fosztogatás lett volna és kalandozások az egyszerűen marhaság. Ha valóban igaz lenne akkor egyszerűbb lett volna egész európát elfoglalni mint szórakozni ilyen "kalandozásokal".""

Apró probléma, hogy ha elfoglalod, akkor azt meg is kell ám tartani.

"Jog szerinti tulajdonos? Örökség? Tehát a hunok és az avarok cuccai azok a magyarok jog szerinti öröksége? Miféle jog alapján örököl dolgokat egy nép egy másiktól? Ilyen jogról nem halottam. "

Hát az úgy volt, hogy Álmos totálra berúgott egy este, és kidőlt az erdőben. Másnap reggel meg haza, tiszta kábán, mikor Pehely, Árpád felesége odaszól Árpádnak (Árpád népe, hej, ugyebár):
    Te, apád este hun vót? Tiszta avar.

Na, innen származik a hun és az avar örökség, és innentől tart jogot a magyarság a hun és az avar kincsekre.

Kicsivel később pedig egy nyugati követ érkezett Árpádhoz, magával hozta kedvenc macskáját. Az meg egyszer el akarta végezni a dolgát, mikor a gazdája éppen megkérdezte az őröket, hogy hol várja meg Árpád érkezését, mert beszéde lenne vele. Az őrök azonban látták a macskát, és gyorsan meg is jegyezték, hogy "Némmá, odapiSZKÍT A szőnyegre". A nyugati követ, kicsit törte a magyart, és aki híres történetíró volt, fel is jegyezte a történetet, odaállt várakozni a szkíta szőnyegre. Na innen származik a szkíta magyar rokonság elmélete.
  • harcu
    Mennyei manna, ez aztán a tudományos bizonyítás, állítólag már meg is vannak 5 évre előre a Nobel-díjasok, akik ilyen precíz, szakmailag megindokolt tanulmányokat közöltek. Khmm... esetleg elárulnád, hogy honnan az idézet?
    Ja, és ki határozta meg az "európai ősgént?" Esetleg Kovács István többdiplomás táltos és jövőbelátó?
  • Szkíta71
    Sziasztok!

Nem olvastam át az egész topikot, de kíváncsi lennék meglett-e említve akár egyszer is, hogy amit a történelemkönyvekből tanultunk, annak igen nagy része elferdített-kitalált és ezerszer átírt..??? Ugye nem?
    Persze nem hibáztatható egy töri tanár sem ezért, ugyanis csak az elmúlt években folyt ez irányú kutatás a témában, mármint komoly kutatás..
    17 az ősgenetikával foglalkozó professzor kutatást végzett (magyar nem volt köztük), hogy vajon mely népcsoport lehetett europa őslakossága.
    Magyarul: az ősgén, ami nem mást jelent, mint Krisztus előtt 35 ezer, 40 ezer évvel itt élők genetikai kódját az európai népességből mely népek hordozzák legmagasabb arányban. Magyarul a kérdést
    úgy lehet föltenni: kik képezik Európa őslakosságát?

"Az eredmény döbbenetes! Ez Y kromoszóma meghatározás, tehát a férfi
    kromoszóma kutatható jobban, mint a női kromoszóma. Azért, mert a férfi
    kromoszóma egyik lábát elvesztette, a férfi kromoszóma könnyebben utol
    lehet érni és bármilyen sejttöredékből meghatározható, míg a női
    kromoszóma vizsgálathoz év mitocondrium kell. Itt be is fejezem a
    szigorúan tudományos tények boncolgatását. Hanem az eredmény a kérdés
    tehát európai ős genetikai állományt mely nép és milyen arányban hordoz?
    Az Y kromoszóma kutatás alapján ez a tudóscsoport megállapította, hogy a
    ma itt élő, csonka Magyarországon élő, tehát a teremben jelen lévő
    sokadalom 95 %-ában jelen van az európai ősgén. Magyarul azt jelenti,
    hogy genetikus vonatkozásban a magyar lakosság 95 %-ban őseurópai gént
    hordoz."
    Legalább olyan érdekes, hogy vajon a többi európai népesség milyen
    arányban hordozza az európai ősgént? És néhány korábban megválaszolatlan
    kérdésre is választ kapunk, mert a magyarságnak egyetlenegy nép volt az
    elmúlt ezer évben barátja, aki minden elkötelezettség nélkül segített
    bennünket, kik ezek? A lengyelek! Tehát kik hordozzák az európai ősgént a
    magyarok után magas százalékban a lengyelek, a horvátok és a
    Kelet-Kárpátokon túli ukránok. De ezek a népességek csak 60-50%-ban, míg
    a többi töredéke sem képviseli a jelen létükben az európai ősgént.

Ez a tudományos megállapítás sokkolta a világot, a magyar akadémikusok
    egy részét. De nagyon érdekes, egy Szabó Mihály nevű akadémikus genetikus
    professzor az általa elvégzett vizsgálatokkal mindezt megerősítette. Sőt,
    mondok jobb hírt, maga Czeizel Endre, a balliberális oldal nagy
    genetikusa is mindezt megerősítette. Kérdezem én, miért nem tudnak róla,
    miért nem közvetítették a televíziók, a rádiók ezeket az információkat?
    Elárulok valamit, foglalkoznak vele. Tudniillik a Magyar Tudományos
    Akadémiának a legnagyobb problémája az, hogy nem tudja megmagyarázni az 5
    %-ot, miért csak 5 % hordozza a keleti géneket, az ázsiai géneket? Ezzel
    foglalkoznak és nagyon nehezen tudnak dűlőre jutni, mert tessék csak
    figyelni! Vagy az nem igaz, hogy amikor Árpád hazajött, akkor csak
    mindössze 150-200 ezer magyar ajkú, magyar genetikai állománnyal volt
    itt, vagy - mert ez valószínű, hogy igaz -, akkor a másik oldal sokkal
    érdekesebb. A bejövők visszahozták a géneket. Magyarul: akkor ők valamikor elmentek és visszajöttek...

Elég érdekes ugye?
    De hogy a topik címére is utalva írjak egy még érdekesebb hozzászólást..

Olyan nincs is, hogy finnugor származás..!! Max. rokonság de eredet..?
    Sokkal inkább fordítva igaz ez!
    Egy kis idézet egy kutatási naplóból:

"A magyarok elutasítják a finnugor elméletet - nem tudományos, inkább
    érzelmi okok miatt. Valószínűleg mindez abból fakad, hogy a finnugor
    tézist korábban politikai okok miatt használták fel ellenük. Az emberiség
    hálás Nobelnek, amiért feltalálta a dinamitot, de nem találja őt
    felelősnek azokért a mészárlásokért, amelyeket más emberek okoztak a
    dinamit háborúban történő felhasználásával. Ha a finnugor elmélet bomba
    lenne, akkor a magyaroknak nem a bombát kellene gyűlölniük, csak azt, aki rájuk dobta. Továbbá a Magyarországon kívüli tudományos világban - kivéve Angela Marcantoniót - nincsenek kétségek a finnugor elméletet illetően.
    Egyes amerikai egyetemeken a finn és a magyar tanulmányokat ugyanazon a
    tanszéken oktatják: a közép-ázsiai tanulmányok tanszékén! Véleményem
    szerint a finnek azoknak a "kalandor" magyaroknak a leszármazottai, akik
    - a New York-i Metropolitan Museum szerint - a Krisztus előtti 2.évezred
    közepén elvitték a bronzkészítés technikáját Dániába és Skandináviába. A
    régészeti kutatások során Észak-Európában olyan, az első évezredből
    származó leleteket találtak, amelyek néhány esetben azonosak, de
    legalábbis nagy hasonlóságot mutatnak a magyar bronzkori leletekkel. A
    finnek Y-kromoszómái jelentős számú keveredést mutatnak, így akár az ősi
    finnek az önök vértestvérei is lehettek, kulturális szempontból vizsgálva azonban egészen biztosan a magyarok rokonai voltak."

A szomorú a dologban, hogy ezek nem elképzelések hanem tények, mégis tanítják tovább a sok marhaságot, figyelmen kívül hagyva a történelem valós eseményeit!

Köszönet azoknak, akik időt pénzt nem spórolva kutatják a magyarság igazi eredetét!!
  • Tetsuo
    Ne itt szemelyeskedj, menj haza, ott lehet..

A mindenttudo Tdantes-nak megdonthetetlen bizonyitekai vannak a finnugor eredetrol.. a kozepiskolas tortenelemkonyveben.
  • TDantes
    Igaz. Folytonosság van. Folyamatosan vagy ostoba.
  • ahddub
    folytonosság van, Attila hunjai ogurok voltak, Árpi magyarjai felesben, még szép, hogy az ogurok visszaszerzik a galád rablóktól a kincseiket!
  • ahddub
    megjöttem
  • TDantes
    Na minek, én is ezt kérdezem, hogy minek.
  • Tetsuo
    Jogalapot barmire lehet teremteni, csak hozzaallas kerdese.. minden orszag ezt probalja. De minek is magyarazzam??
  • TDantes
    Aha, nem ez volt, de mindegy.

Ez egy hülyeség, olyan nincsen, hogy az avar meg hun kincsek, a magyarok örökségbe, és mi csak vissza vettük...ez nagy ostobaság. De minek magyarázzam? Úgysincs semmi értelme.
  • Tetsuo
    ma is ez van.
    vki ezert meg beke-nobel dijat is kap..
  • uwu
    Az igaz, hogy Ngy Károly elrabolt innen ezt azt, már nem tudom pontosan milyen ürüggyel jött rabolni. Ennek ellenére mégis ott neve előtt a nagy jelző.
    Ebből kifolyólag nem ciki, ha mahyarok is kifosztottak pár lúzert.
    Akkoriban ez ment, ilyan volt a világ, aki tudott rabolt.
  • Tetsuo
    LOL nemtom pontosan most hol tartotok, de a JOGOT gondolom ugy ertette, h a magyarok a sajat portyaikat jogositottak maguknka, az mar a loteri kutyat nem erdekekelte, h az ellen mit tart jogosnak es mit nem..
    trianonnal is ez volt, csak forditva.
  • TDantes
    Tudom én azt...eh...csak szórakozásból nézek be időnként
  • Kisendre
    Feleslegesen magyarázol neki, elvakult, mint egy 16 éves hitlerjugend, csak persze nem olyan irányba. (még az a szerencse:))
  • TDantes
    "hm...
    Pozsonyi csatát már mondták neked, de részletesebben:
    Árpád vezetésével összesen 35 ezer magyar sz@rrá verte a 100 ezer fős nyugat európai ellenséget ami nem csak germánokból ált. Ugyanis a maffia vezér ( a pápa) keresztes hadjáratot indított a magyarok ellen és ezért Európából sokan csatlakoztak a magyarok kiirtásához, amit végül a bajorok vezettek. Totális vereséget kaptak és főleg a bajorok szenvedtek hatalmas veszteségeket. Mert nem tudtak mit kezdeni "nyilazással" és a fejlett stratégiával amit a magyarok használtak."

Ez is jó...keresztes hadjáratot...én meg azt hittem az első keresztes hadjárat 1096-ban indult...

Ja, és az a 100 ezer fő..nos nem volt az 100 ezer. Kevesebb volt
    Meg a pápa mint maffia vezér..szóval az biztos hogy sok fura pápa volt aki nem gyakorolta a keresztényi előírásokat, sőt éppen ellenkezőleg, de le maffiavezérezni a pápát...hát...na mindegy..és nem hiszem hogy a pápa akarta volna a dolgot..szerintem inkább a Keleti-Frank birodalom akarta kiűzni a magyarokat a valamikori frank területekről.