A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért ez a Pap Gábor úr bizonyára nem egy buta ember, egyetemre járt és az életútját olvasva sok mindent csinált, sok mindenhez ért. Már ha egy Pap úrról van szó, és nincs több. Mert én is ismerek egy Pap Gábort de az nem nagyon írt semmit.

Magyar-mûvészettörténet szakon végzett. A Csuvas akadémia tagja

Érdekes, mert régebben eltörökösödött finnugor nyelvnek tartották. Ma már török nyelvnek.
Még mielõtt megint felugrana boldogan a sok antifinn, aóz Uráli és az Altaji nyelvcsalád hasonlít, van akik szerint egy nyelvcsaládról is van szó. De ez vitatott elmélet.

Mindenesetre érdekes.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Én mindíg csak értelmesen válaszolok.
Tetsuo
Megegy ertelmes hsz.. gratulalok.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Mert a Pap Gábor megmondta.
Érdekes. Ha azt mondtad szükség van egyeztetésre, miért hülyézel le folyton? Miért röhögsz? Miért nem válaszolsz soha normálisan, miért nem veszel figyelembe semmit sem amit írok?

Nálad az az egyeztetés, hogy aki nem ért egyet az körberöhögöm, nem válaszolok, lehülyézem, nem foglalkozom vele mit mond, úgyis hülyeség.

Érdekes elképzeléseid vannak az egyeztetésrõl.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

"Pap Gábor mondta nékünk egy elõadáson, hogy még vitatkozni sem szabad az ellenzõkkel, mert egyszerûen nem lehet velük."
Akkor nem értem miért vagy itt.
Véletlen. A nyelvtani egyezés. Véletlen mi...hajajaj...szerintem olvass el egy könyvet ami a népvándorlásokról szól.

De jól van, a szkíta-magyar dologban, igen van valami. Nem lehet letagadni az egyezéseket. Persze azt figyelembe se veszed, hogy a görögök minden lovas népet ugyanúgy hívtak. De ezt felejtsük is el.

Nos, igen a szkíták, és magyarok hasonlítottak. Szokások, harcmodor. Ma már nem így van, ma ügye nem úgy élünk mint a szkíták. De valaha régen hasonlítottak.

Nos, öreg cimbora, képzeld el, valaha az Indo-Európai népek is ugyanígy hasonlítottak. Csak az eltelt idõszakban mindez megváltozott.
És akkor már meg is van a többszálú egyezés.

Mielõtt megint lehülyéznél, ismert dolog, hogy milyenek voltak az Indo-európai törzsek, szóval ez nem kamu, nem én találtam ki, nem hazugság. Ez történelmi tény.

A népvándorlásuk idején meg volt a többszálú egyezés amit te hiányolsz.

Ezt már elmondtam párszor, de nem vagy hajlandó figyelembe venni.

No a "t" megen lemaradt
Ilyen szálon a legközelebbi rokonaink a Dakoták. Négy évig nem is hallotunk mást.
NEM mondok!

Meghülyítitek az ember fiát! 😄

www.smart-bus.hu

Nem is kell, ha jobb így! Ez a Te dolgod Uram! 😉

Viszont abban tévedtem, hogy megemlítettem. Mivel nevet mondok, így a hivatkozás sem volt korrekt. Tekintsétek tárgytalannak.

www.smart-bus.hu

Ja igen! Tudom, mindenki hülye, csak Ti nem! Evidens... ezt mindig elfelejtem! 😄

Csak az MTA az Isten, a többi magyarkodó náci! 😄 Komolyan üdítõ az érveiteket olvasni! 😄

Pap Gábor mondta nékünk egy elõadáson, hogy még vitatkozni sem szabad az ellenzõkkel, mert egyszerûen nem lehet velük. Én naiv nem hittem neki. Mondom, ez milyen butaság. Érv egyeztetésre szükség van. Párbeszédre szükség van, hogy elõre lépjünk. De ma már kezdem úgy látni, hogy igaza volt az öregnek. Ha legközelebb találkozom vele, tartozom neki egy bocsánatkéréssel!

Na Isten áldjon benneteket hunugor barátaim! 😄 Késõbb még jövök... ezt nem lehet kihagyni! 😄

www.smart-bus.hu

Kérdezd meg az oroszokat, meg a spanyolokat!

Én a helyedben inkább azt a kérdést tenném fel, hogy, ha a rokonaink, akkor egyes nyelvi struktúrákon kívül, hogy a manóba lehet, hogy minden egyéb dolog meg eltér? Engem ez a kérdés jobban foglalkoztat, mert egy több szálon eltérõ történetet nem lehet egy szálon igazolni... ha valami több szálon eltér, egy szálon pedig egyezik, akkor az akár véletlen is lehet! De, ha valami sok szálon egyezik, egy szálon meg eltér, akkor az minimum alaposan megvizsgálandó!

Ilyen többszálú egyezés pedig van kérlek alássan a HUN, illetve a Szkíta népekkel is. Több szálon mutatnak arra adatok, hogy a Szkíta - Hun kontinuitás folytatói vagyunk! Vigyázat! Ez nem azt jelenti, hogy visszafelé is érvényes! Ez nem azt jelenti, hogy a Szkíták Magyarok voltak...

www.smart-bus.hu

Igen? Milyen egyetemen tanít? Ott ahol Doktor Bubó végzett? Vagy hol?

Kérlek. Ezeket már mind megmagyaráztam. Néprajz, genetika, mitológia, kultúra, szokások stb.

Ezek a dolgok változnak, változnak az idõvel, és változnak a hellyel.

Például, gondold már ezt végig: nekünk ma ugyanazok a szokásaink mint honfoglaláskor ? Ugyanaz a genetikánk? A néprajzunk,? A mitológiánk? A kultúránk? A mondáink? Pedig a honfoglalás óta nem ötezer, hanem csak ezer év telt el. A finnekkel kapcsolatban pedig ötször ennyi idõrõl van szó!

Ezek a dolgok 5 ezer év alatt teljesen megváltoztak. Ráadásul, például a finnek teljesen más utat jártak be, mint az ugor törzsek.

A talált leletek a kettõs honfoglalás elméletét bizonyítják. Igen valószínû elmélet. De egyelõre még csak egy elmélet. És nem kell többet bele magyarázni. Sõt semmit sem kell bele magyarázni. Nem kell spekulálni.

No ilyeneket én is tudok írni, hogy milyen barátaim vannak. De ki hiszi el? Lehet hogy még én sem?
No egy "e" betû lemaradt😊
Drága Solt,ezért szüntetnék én be minden egyetemet, mert olyan baromságokat összehordanak az ott tanultak, hogy itt a neten csípõbõl mindent megtudunk cáfolni, mindenféle képzttség nélkül.
Csak egy mondatban, aztán rohannom kell! 😄

"Az interneten sok minden rajta van, ezek közül sok a baromság."

Például a blogod! 😄 Belinkeltem egy egyetemi tanárnak! 😄 El sem mondom miket mondott! 😄 😄

Ja és még annyi. Az a szakember akinek errõl állami elismerése van, vagy az, aki több évtizede adott témákat kutat, csak valami furcsa okból az állam nem ismeri el? Hmmm? Mert sok ilyen van...

Ja és pereceeeet... perecet vegyenek, perecet tessék! 😄 😄 😄

www.smart-bus.hu

Figyelj én ezt értem. Már tegnap is megkérdeztem. Tudom, megint nem fogsz normálisan válaszolni, de én vagyok a hülye.

Szóval, értem én. Nem vagyunk rokonok. De egy nyelvcsaládba tartozunk. El mondanád hogy ez miként lehetséges? Ha két népnek semmi köze egymáshoz, akkor hogyan tartozhatnak egy nyelvcsaládba? Az egyik nép fogta eldobta a saját nyelvét és át vette a másikat ?

Ezt akarod állítani? Mert ez téves, teljesen téves.

Mondj egyet. Egy tudóst.

Az interneten sok minden rajta van, ezek közül sok a baromság. Én inkább a könyveket ajánlom. Amit elismert szakemberek írtak.

A genetikai rokonság. Nos, eleve nem is tanítják...ezt maguktól a finnektõl akarom hallani. De valahogy ez sosem történik meg.
Konkrétan a genetikával az a helyzet hogy úgy milliomodszorra mondom el, hogy a magyar az egy kevert nép. A genetikai kutatások, így nem jók, ez zsákutca. Ezzel nem lehet semmire se haladni.

Ellenben, a nyelv alapvetõ jellemzõi, azok nem változnak. És bizony, akármennyire is nem akarod/akarjátok elfogadni, a nyelvtan jellemzõi alapján, ez egy finnugor nyelv.Nem szavak alapján mielõtt te vagy bárki más ezt mondaná. Nem szavak alapján, hanem a nyelvtan alapvetõ jellemzõi alapján. Vagy háromszor soroltam már fel, negyedszere semmi kedvem. Nem csekély hasonlóságról van szó, bármennyire is igyekeztek ezt így beállítani. Amúgy a megmagyarázható okokra kíváncsi lennék. A baszkokkal pedig az a helyzet, nyelvük a baszk, nem besorolható egy nyelvcsaládba sem.

Egyébként, nem csodálkozom hogy nincs genetikai rokonság a finnekkel, azóta el telt 5 ezer év. De mondok mást, ha egy honfoglaló magyart meg tudnánk vizsgálni, azzal se lenne valami nagy genetikai egyezés.

Bár tudom, az ilyesmit sokan elfogadják, de aki egy kicsit is ért a témához az nem . A fent említett okok miatt.

Én is olvastam cikkeket errõl a genetikai vizsgálatról. Az a baj, hogy az ebbõl levont következtetés teljesen téves.
Az lenne a csoda ha lenne genetikai egyezés, 5 ezer év elteltével.

Persze, tudom. Azért találták ki a finnugor elméletet, hogy kevésbé legyünk nagy nemzet. Bár nem értem, miért vagyunk ettõl kevésbé nagy?
Merthogy? Szégyellni kell a finneket vagy micsoda? Nem értem.
Aztán, hogy primitívnek akarják beállítani õseinket. Nos, nem is voltak olyan fejlettek mint a már letelepült nagyvárosokban élõ népek. És nem érdekek hogy most én nemzetgyalázó vagyok meg ilyen-olyan rohadék, meg hülye meg hogy ez baromság.
Mutasson már fel valaki , egy õsmagyar házat. Várost. Utakat, templomot. Semmi ilyesmi nincs! Pedig ezek mutatják mennyire fejlett egy civilizáció. Igaz, sok más egyéb is.
Van amiben egy nomád nép fejlettebb egy letelepedett népnél. Ezt elismerem. De összességében, egy olyan nép, ami régóta nagy városokban él, tehát egy letelepült nép, mint mondjuk a frank birodalom, vagy utódja a Német-Római császárság, igenis fejlettebb mint a nomádok!

Végül pedig, minden nép igyekszik önmagát igazolni, és dicsõbb õsöket keresni. Bizonyítani, hogy jobb, életrevalóbb, erõsebb mint a többi nép, hogy neki van legfõbb joga egy terület felett, hogy isten kiválasztott népe. A legõsibb.
Ez szerte a Földgolyón így van.
Természetes , hogy egyre dicsõbb és dicsõbb õsök kerülnek elõ . Hunok, szkíták sumérok...ha találnának egy 10 ezer évnél régebbi civilizációt az is magyar lenne, hamarosan.

Az ilyesmiben még hinni is lehet. Erõsíti az ember nemzeti öntudatát. Csak más a hit, és más a tudomány. Lehet hinni a sumérokban, a majákban , bármiben.
De a valóság az más.

Na, most lehet megint támadni, köpködni, röhögni, lehülyézni. Az igazság fáj, és aki nehezen viseli el, csak arra képes hogy támad.

Na de milyen arányban? És nálunk milyen arányban? Most akkor mi is van? 5000 éve váltunk el a finnektõl? Kezdek belegabalyodni... 😊

www.smart-bus.hu

Olvass kicsit vissza, hozunk rá példákat hogy miért nem várható 5000 évnyi szétválás után genetikai rokonság. Egyébként a finneknél is ki lehet mutatni észak-ázsiai Y-kromoszómás markereket pedig náluk nem volt olyan nagymérvû keleti beköltözés mint nálunk.
Egyiptomi nyelvrokonságra tudnál valami konkrétabb példát felhozni? (rosszul titkolt hátsó szándék van a kérdés mögött 😊
Balumann
Nekem van finnorgszágban élõ partnerem, ha fenntlesz megkérdezem :o

Drága egyetlen bogaram, kedves, okos, mûvelt, jól informált TDantes. 😄 Szeretném felhívni a figyelmedet arra az általad oly ügyesen megkerült tényre, hogy én a ROKONSÁGOT, nem pedig a két nyelv rokon kapcsolatát vitatom! Azt, hogy nyelvtani, és pár szóbéli egyezés van, azt nem tagadtam! Csak ezt te valamilyen furmányos okból figyelmen kívül hagyod!

Nem a rokonaink! Vázoltam, hogy milyen szálaknak KELL egyezniük ahhoz, hogy ként nép rokonságát igazolni lehessen. Az, hogy két népcsoport, egyazon nyelvcsaládba tartozik, vagy azt tudósok oda sorolták, az nem jelenti azt, hogy az a két nép feltétlenül rokona is egymásnak. Erre ÉKES bizonyíték a TE orosz-spanyol példád! ROKONOK? NEM! EGY NYELVCSALÁDBA TARTOZNAK? IGEN!

Eleinte szépen értelmesen beszéltem hozzád, de egyszerûen nem vagy hajlandó elolvasni amit az ember ír. Így nagyon nehéz! Fõleg, ha mindenki más pszichológushoz küldesz, akinek nem egyezik a véleménye a tiéddel. Ne akard, hogy én is küldjelek valahova! 😄

Ha megpukkadsz, ha nem, ha fák, ha nem, akkor is döntõ érvekkel bizonyítható a Szkíta - HUN - Magyar kontinuitás. Tudom, hogy ez fáj, de ettõl még így van. Az eddig belinkelt SAJÁT írásaim ezt (is) taglalják. Érvek, ellenérvek vannak, és 100%-ra semmit nem lehet bizonyítani. Ez nem matematika! Azt kell vizsgálni, hogy az általad hülyének nézett régi krónikások például mit mondanak szerte a világban abból a korból. Mit mondanak a régészeti leletek. Mit mondanak az antropológusok, genetikusok. Mit árul el a népszokás, az öltözködés, a hagyományok, a népzene. Pentatóniáról hallott már az Úr? Láttál már Betlehemes játékokat? Olvastad a régi krónikák fordításait? Elolvastad amiket belinkeltem? Te linkeltél be valami forrást, hogy te mire építed a véleményedet?

Azonkívül, hogy rajtad kívül mindenki hülye hangzott el érv tõled? Mert az a wikipédiás nyelvtani hasonlítás kevés... mellesleg nem tudom ki vitatkozott azon, hogy a nyelvtan más lenne? Az, hogy mi beszélünk egy nyelvet, annak van egy struktúrája, és az, hogy a finneké ehhez nyomokban hasonlít, már ne is haragudj, de ez mit bizonyít azon kívül, hogy mondjuk valaha, valahol, élhettek a közelünkben, vagy éppen élhettek olyan népcsoport közelében, aki szintén ilyen ragozó struktúrát használ? Mit bizonyít annak tükrében, hogy ezen kívül mindenben mások mint mi? Hmmm?

Próbáld meg egy picit elfelejteni az akadémiát, és azt az érvet, hogy anno mindenki tévedett, mert, ha véletlenül most te, vagy az akadémia téved, akkor az ilyen heves hittérítés bezony nagyon kellemetlen tud lenni! Hogy a Te példáddal éljek, a végén nehogy kiderüljön bogaram, hogy a Föld nem lapos...

Látod, nem bírtam nélküled! 😄 😄 😄

www.smart-bus.hu

Balumann
A finnugor nyelvrokonság és õshazaelmélet kritikái

Az alternatív nyelvrokonság-elméletek hívei elsõsorban a magyar nyelv és a többi finnugor nyelv közötti rokonság mértékét kérdõjelezik meg. Az alternatív kutatók többsége szerint a finnugor-magyar nyelvi kapcsolatok tagadhatatlanok, de ez nem zárja ki a más nyelvekkel való rokonságot, és a kapcsolat magyarázata, oka, iránya nem tisztázott, mint ahogy a magyar nyelv egyéb nyelvekhez való viszonya sem eléggé föltárt.

Az alternatív vélemények szerint a finnugrisztika aluldeterminál, nem veszi figyelembe a magyarnak a más nyelvekkel való kapcsolatát.

A finnugor õshaza elmélete elsõsorban a régészeti adatokkal vagy inkább ezek nemlétével vagy különféle értelmezéseivel egyeztethetõ össze nehezen. Egyes régészek szerint pedig az adatok alapján a nép finnugorságának elmélete egyenesen cáfolható, vagy legalábbis valószínûtlen, és ebbõl (a nyelvtudományi szempontoktól függetlenül) a nyelvrokonság valószínûtlen voltára is következtetnek. László Gyula a finnugor õshaza helyett az Eurázsia nagy területein elterjedt õsi közvetítõ nyelvet feltételez, amelybõl számos szó és nyelvi elem került az egymással eredetileg semmilyen rokonságban nem álló, legkülönbözõbb népcsoportok nyelvébe.

A finnugor õshaza elméletével szemben a másik gyakori logikus ellenvetés, hogy a magyar népi kultúra, magyar mitológia, magyar népmesék, magyar népzene, magyar népmûvészet elemeinek egy része gyakran nem finnugor kapcsolatokra utal.

Számos olyan leleten található rovásírás (lásd például "szeged-nagyszéksósi" lelet), minek korát honfoglalás kora elõtti idõre datálják, mégis egyértelmûen, érthetõen megfejthetõ magyarul, a rovásírás nyelvtani szabályai szerint.

Válasz a bírálatokra

Az alternatív nyelvrokonság- és eredetelméletek képviselõinek bírálataival szemben a finnugristák csak kivételes esetekben védekeznek. Értékelhetõ vita nem alakult ki a finnugrista fél részérõl, mivel nem hajlandóak figyelembe venni a bizonyítékokat, amit az ellenzõ fél felhoz, legfeljebb egy-két hibára alapozva fogalmazzák meg véleményüket. Az elméletek részleteibe merülõ cáfolat nem olvasható tõlük. Szerintük ezek az elméletek a 19. század második felének magyarországi romantikus-nacionalista elképzeléseibõl és azok 20. század eleji, soviniszta politikai ideológiától átszõtt változataiból (turanizmus) merítenek, és nem mutatják a 20. század második felének tudományos paradigmái által megkövetelt legalapvetõbb jegyeket sem, hanem – jobb esetben – a nyelvtörténet kialakulását megelõzõ tudománytörténeti fázisok egyes elképzeléseihez nyúlnak vissza, beskatulyázva ezzel az összes nekik ellentmondó tudóst. Nem csak arról van szó szerintük, hogy a finnugor nyelvtudomány kutatási elveihez és módszertanához nem illeszkednek, hanem sokkal többrõl – egyáltalán nem illeszthetõk bele a modern (a 20. század második felére jellemzõ) euro-amerikai tudományos gondolkodás világába. Az alternatív kutatók kijelentéseinek értelmezési nehézségei, az adatok szelektív kezelése (ami egyébiránt a másik félre is vonatkozik), a tudományos kutatásmódszertan hiánya inkoherens, egymásnak is ellentmondó, ám a finnugor nyelvtudományt, annak képviselõit és eredményeit lekicsinylõ nézeteket eredményez. Ezeket az elképzeléseket a történész inkább a közelmúlt és a ma társadalompszichológiai folyamataihoz, semmint a magyar õstörténethez kapcsolja, jelentõsséggel az utóbbi tekintetében nem bírnak.
(wikipedia)

"Mind nyelvészetileg, mind régészetileg, mind a DNS-vizsgálatok, mind pedig az írott források alapján határozottan elvethetõ a hivatalosnak tekintett finnugor származás-elmélet, valamint az un. örökös vándorlás tudománytalan és primitív teóriája. A magyar nyelvet beszélõ népek számos népelnevezés alatt szerepelnek a forrásokban: szavárd (szabír), hunugur, türk, badzsgirt (baskír), kazár, madzsar, magyar, hungar. S ez az egykor jelentõs lélekszámú nép Közép-Ázsia és a Kaukázus térségébõl települt át a Kárpát-medencébe, több hullámban, ám nem idegen jövevényként, hanem az itt élõk között található õsrokonok testvérnépeként.

Ez a körülmény teszi érthetõvé a székely-kérdést, a kárpát-medencei honalapítás alapvetõen békés jellegét, de azt a rendkívül éles ellenérzést is, amelyet Európa népei éreznek a magyarokkal szemben. Az új magyar õstörténet politikai és nemzetstratégiai kérdés is, kivált a legújabb Európa új korszakában és megváltozott viszonyai között."
forrás: (Magyarnak lenni: büszke gyönyörûség!)

Marácz László - A finnugor elmélet tarthatatlansága nyelvészeti szempontból

TDantes, én továbbra is azt érzem, hogy kõbe vésett tényként kezeled azt, amit megtanultál. Te is beismered, hogy kevert nép vagyunk (de genetikailag ha jól értem, mindenkivel kimutatnak rokonságot csak a finnekkel nem), hogy nem ismerjük a sumér, hun meg nemtudommilyen nyelveket.

"Nem baj különben, azért gyõzködöm õket. Hátha be téved olyan is, aki hajlandó az értelmes vita, vagy hátha lesz olyan akinek a sumér koponyáján áthatol némi ész. "
Pontosítva, hátha bejön valaki olyan is, aki hajlandó a te általad képviselt (habár több helyen megcáfolható és nem logikus) álláspontot elfogadni. Holott te sem vagy történész, nyelvész, és régész sem, jól mondom? Képtelen lennél elismerni akkor is a tévedésed, ha az orrod elõtt lennének a bizonyítékok (talán ott is vannak), mindenbe bele lehet magyarázni hülyeséget. Csak nehogy kiderüljön, az egész elmélet hibás (végülis csak a genetikai, régészeti, és egyéb dolgok mondanak teljesen ellent, mint pl. mondák, néprajz).

Tetsuo
Ez evidens.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Látom Te nagyon otthon vagy a finn törénelem tanításban. Legalább annyira mint én.
Finnek felemntek északra. Élõ emberrel nem találkoztak. Persze hogy mások a génjeik, mint nekünk, akik végig portyáztuk európát spanyolhonig. Mindenhonnét hoztuk az asszonyokat földet mûvelni. És akkor még ott voltak a szláv nõk, akiket ugyanúgy elraboltunk és utána szülték a gyerekeiket.
Számtalan nyugati tudós tanult már meg magyarul csak azért, hogy sumér, egyiptomi, vagy akár etruszk írásokat megértsen. Ha tájékozódni szeretnétek ebben az ügyben, a világháló kimeríthetetlen forrása az információnak. Csak ehhez el kellene már felejteni a finnugor elméletet. A finnekhez nem sok közünk van, csekély nyelvi rokonság, mely (megmagyarázható okok miatt) pl. a baszkokkal is megvan. Bizonyítékként talán elfogadjátok a következõt: 1994-ben a finn és a magyar állam közös kezdeményezésére a két ország kutatóiból álló csoport vizsgálta a finn és a magyar nép genetikai rokonságát. Az 1997-re befejezõdött kutatássorozat eredménye: semmilyen genetikai rokonság nem áll fenn a két nép között. Azóta Finnországban nem tanítják a finnugor elméletet.

Amúgy Catal hüyük városa furcsa hogy nem jelent még meg magyar õshazaként

"Nalad a hazaszeretet = gyulolet??"

Nem.

Q? Indiánok? Jó választás <#wave><#eljen><#hehe>

Nem baj különben, azért gyõzködöm õket. Hátha be téved olyan is, aki hajlandó az értelmes vita, vagy hátha lesz olyan akinek a sumér koponyáján áthatol némi ész.

Mi egyedül tudtuk megõrizni az indentitásunkat a nagy szláv tengerben. Erre én büszke vagyok. No meg a finnek. De nekik könnyû volt. Jó ha kétnapi járásra találkoztak egy rénszarvassal.
Hát igen, már a hunokkal is jöttek magyar törzsek. A legjobb határvédõk voltak. És a bolgárok is a nagy finn-ugor katyvaszból származnak, csak õk egy az egyben elveszítették a saját nyelvüket.
Én a Q-ra szavazok.
Az a probléma TDantes, hogy hiába akarsz Te itt egyeseket meggyõzni alapvetõ észérvekkel, mert olyan erõs kisebbrendûségi érzés hajtja õket ami néha már kóros.
Na ez már értelmes beszéd.

Én is ezt akartam elmagyarázni, hogy például a hunokkal a kapcsolat biztos, de nem vagyunk hunok, és nem õk az õseink sem. Ugyanez áll mondjuk a türk népekre is.

De azért, különböztessük meg szerintem hogy honnan származunk( õshaza, rokon népek, stb) meg hogy kikkel kerültünk kapcsoltba.

A valóság nem annyira fekete fehér mint ahogy sokan gondolják.
annyi biztos, hogy keletrõl jöttünk, sok néphez volt közünk, lehet, hogy csak annyira hogy fosztogattuk egymást, de mindenképp volt keveredés sok 100 éven keresztül.
Igazából részben mindenkinek igaza van, de szerintem nem lehet pontosan meghatározni, hogy honnan is jöttek ide azok a magyarok akik megalapították a mára több mint 1000 éves államunkat.
Ha jobban belegondoltok és, lementek a nemzetségek szintjére, mindenki beláthatja, hogy gyakorlatilag egész Ázsia területérõl érkeztek ide emberek. Biztos, hogy vannak itt a finnugor, ujgur, hun, mongol, szkíta, és sumér leszármazottak is.

pl.:
Sokan ékes bizonyítékát látják a sumér õsöknek a napébekben: antanténusz szóraka ténusz... Pedig a magyarázat roppant egyszerû.
Sokfelé jártunk fosztogatni, és néhányan nem csak anyagi javakat, hanem asszonyt is innen szereztek. Ezek az asszonyok ártatlan gyerekdalként dúdolták a csemetéknek a szokásos imádságukat, így maradhatott fent.
Minimum ilyen jellegû kapcsolat az összes néppel feltételezhetõ akikkel valaha találkoztunk.
Más népekkel szorosabb kapcsolatban is éltünk. Vagy mi hódítottuk meg õket, vagy õk minket, teljesen mindegy, a végeredmény az, hogy sokféle ember élt azonos területen, ezáltal a "magyarok" összetétele folyton változott.
Egyébként ez a fajta keveredés jellemzõ az összes ázsiai népre, a mi helyzetünk csak annyiból különleges, hogy mi jutottunk a leg nyugatabbra azok közül akik nem haltak ki.

A lényeg csak annyi, hogy nem lehet tisztán csak genetikai, antropológiai, vagy nyelvészeti bizonyítékokra támaszkodó elméleteknek hitelt adni, ezeket együtt kezelve kell kialakítani egy képet, az lesz a helyes.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Sõt az olaszokat Mussolini rómaiaknak is hívta. De attól még az olaszok nem azok.

Nem vagyok mérges, csak soha nem válaszolsz. Például: erre a kérdésre egy szó a válasz. Szerinted melyik nyelvcsaládba tartozunk

Vagy csak a betû jelét mond meg, csak egy betût kell leírnod, nem is egy szót. Válaszd ki:

A-sémi
B-Indo-európai
C-finnugor
D-altaji
E-Dravida
F-tibeti
G-Kaukázusi
J-Afroázsiaia
K-Nílusi-szaharai
L-koszian
M-ausztroázsiai
N-eszkimó
P-thai nyelvek
Q-indián nyelvek
R-Be nem sorolt nyelvek

Még különben van egy pár. Válaszz egy betût. Egy betût csak le tudsz írni. Vagy bárki más, komolyan egy betût válasszatok , hogy melyik . Csak egyet. Nem nehéz.

Jaj? Mérges vagy? 😄 😄 Ki személyeskedik? Ki mondta, hogy hülye vagy? 😄😄😄😄 Viszont, ahogy látom ideges! 😄😄😄

A kérdésed viszont hülye! 😄 Amiket kérdezel, már vagy 50x reagáltam rá... persze ezért meg én vagyok a hülye! 😄D:😄

Jó dühöngést! 😉

www.smart-bus.hu

Igen, igen, igen, ó igen, igen, igen! 😄

"Mert most akkor onugorok, hungarusok, magyarok, vagy, szkíták vagy türkök vagyunk? Vagy mindez egyszerre?"

Te az olaszt, hogy hívod? Itáliainak, olasznak, taljánnak? Ez a 3 ugyanazt jelenti?

Szerinted egy nemzetnek EGY neve van? Vagy ahol említik, ott úgy említik, ahogy a lejegyzõ hívja õket?

No ez a házi feladat estig! 😄 Szerbusz!

www.smart-bus.hu

Na akkor estig hogy valami változatosság legyen, mond meg melyik nyelvcsaládba tartozunk, és kik a rokonaink.

Nem kell belinkelni semmit! NEM KELL ! TE MAGAD, A KICSI KEZEDDEL ÍRD LE PÁR SZÓBAN! NEM HOSSZAN, HANEM KOMKRÉTAN, ÍGY:
MAGYAROK AZ XY NYELVCSALÁDBA TARTOZNAK, ÉS EZEK A ROKONAINK: X , Y, Z

Na most hogy így kiemeltem, remélem le tudod írni konkrétan, Ja és

NEM KELL A SZEMÉLYESKEDÉSED, NEM KELL HOGY LEHÜLYÉZZ, EZEKRE SINCS SZÜKSÉG. RÖVID, KONKRÉT VÁLASZOKAT VÁROK TÕLED, MÁR NAPOK ÓTA, DE KÉPTELEN VAGY RÁ. SOHA SEMMIRE NEM ADSZ VÁLASZT. DE HÁTHA MAJD MOST-

Köszönöm elõre is.

Igen az elején a hun szó, az a hun származást jelenti. De azért mondták hogy hunok, mert tévedtek. Körülbelül úgy tizedszer írom le ma, hogy fogd már fel, tévedtek.

Köszönöm, kedves vagy! 😄 Még szerencse, hogy nem a te véleményeden múlik, hogy mi illik rám! Azért értékelem az igyekezeted! 😄

Egyelõre köszönöm ezeket a kellemes perceket. Sajnos estig nem leszek. Isten bizony hiányozni fogsz! 😄

Te kis Hun-ugor... 😄

www.smart-bus.hu

Most mondtam: hun-ugor. Ez latinul a hungarus.

És ne dühöngj. De abbatörõdj bele, bizony régen az emberek tévedtek. Mert most akkor onugorok, hungarusok, magyarok, vagy, szkíták vagy türkök vagyunk? Vagy mindez egyszerre?

A korabeli források tévesek. Nem voltak hülyék. De akkor még sok dolgot nem tudhattak, amit ma már igen. Például azóta kiderül, hogy a Föld gömbölyû . Pedig régen azt állították hogy lapos.

Abból! 😄 Sõt, a finnek voltak a HUN-ok, csak a szlávok elkergették õket északra! Nem is, elegük lett a kiegyensúlyozott idõjárásból, és fagyott legelõre, meg szinte mûvelhetetlen földekre vágytak! 😄

HUN+UGOR... az! 😄 Honnan szeded ezeket? Adj már néha valami linket, ha már én is fárasztom magam ilyenekkel! Kíváncsi vagyok ki mond ekkora okosságokat!

Te figyu! Ha hun-ugorok, akkor az a hun az elején honnan van? Biztos a kabar, vagy zsidó származásra utal nem? 😄😄😄

www.smart-bus.hu

El mondom a viccet, ez rólad szól pontosan.

A románok be akarják bizonyítani, hogy márpedig õk a rómaiak leszármazottjai. Ezért sok régészeti ásatást végeznek, találnak is egy táblát, amin az áll: Ave cezar vavan . Na örülnek is, mert itt a bizonyíték. Ki állítják meg minden, bár a vavan szót nem tudják meg fejteni. Egyszer az öreg székely elmegy és megnézi a táblát, és lekezd éktelenül röhögni. Megkérdezik, hogy mer röhögni , mikor ez egy nagyon fontos bizonyíték a római származásra:
-Hát csak azt-mondja az öreg székely- a táblán az áll: A véce zárva van.

Pontosan rád illik ez.

Mindenki hülye Uram! Aki régen élt, az nem is ember! Csak a mai TUDÓSOK a zsenik. Persze csak akkor, ha államilag elismert! Mondjuk valami kitüntetéssel. A többi az nem ember!

Ha minden más forrást kizársz, akkor értem, hogy miért hiszed, hogy igazad van! A legegyszerûbb dolog azt mondani, hogy rosszul tudták! Meg kéne vizsgálni! Azért mindenki csak nem volt már hülye anno...

Latinok alatt latin nyelvterületet értettem. Pl Róma. Amit írtam, ugyanis római forrás. HUNGARUS Vajon miért?

www.smart-bus.hu

Amúgy az a HUNGARUS jobb ha tõlem tudod, HUN+UGOR szavakból ered. Tudod..ugor a finnugorok egyik ága.

Jó mi? Nem semmi poén ám ez! Vagyis azt mondták hogy hun-ugorok.