6837
...
-
Although #4635 Nekem akkor tetszene ha új questek lennének a Fallout 3-hoz mivel időben eltolódva játszódik. Tehát a New vegas idején a 3 eseményei már megtörténtek :) Jópofa lenne. :) Így annyira nem érdekel :) -
#4634 Én még ott tartok hogy a két játék legyen teljesen különálló. Ha F3-hoz van kedvem azt indítom, ha New Vegashoz akkor azt. Persze ez a mod arra is jó hogy akinek nem fut jól a 3 legalább "bele importálhatja" a Vegasba :) -
SaGa #4633 Korábban írtam az RCFW modról, ami összekapcsolja a FO3 és a FNV területeit.
Működik, de vannak vele problémák. Most újraírták az egészet, szép nagy (több mint 6 giga eddig) patcheket készítettek, amelyek a két játék bsa-iból és esm-jeiből készítenek közöset. Jelenleg még a DLC-ket nem kezeli, de nagyon stabilan fut. Van még néhány hiba (pl a FO3 rádiók hangjai nem szólnak, Uncle Leo láthatatlan, csak egy pár csizma, egy nadrág meg egy pár karvédő sétálgat föl-alá, bár mikor utoljára láttam,e gy puskát is felvett valahol...), de egészében jól játszható, nincsneke lefagyások, ctd-k. A FNV szabályok és perkek működnek a Capital Vasteland területén is.
Átjáró: van egy vasútállomás Freeside-ban (ott, ahol a Királytól kapott feladatban a felbérelt kisérő haverjai megtámadnak) és egy másik Washington szélén a SuperDuper Mart közelében. Jegyet kell venni (500 kupak), megjavítani a vonatot, majd lehet utazni egyik területről a másikra. Eldönthető hol kezdesz.
Elérhető: http://newvegas.nexusmods.com/mods/46319
A telepítés nem egyszerű, de részletesen le van írva. Egy GOTY FO3 és egy teljesen felpatchelt FNV kell hozzá.
A Project Nevada és még pár mod teljesen jól megy vele. Most épp Oazist keresem...
-
Although #4632 És tényleg minden párbeszédben van döntési lehetőség. Ahogy döntesz aszerint alakul a sztori szerintem ezzel nem lehet betelni. Komolyan hiányzik hogy a Bethesda nem adja nekik a 4-ik részt :( -
Although #4631 Nos hétvégén befejeztem először a Deadly money dlc-t nekem tetszett. Kicsit lineáris de van hangulata. Valamint haladtam a fősztoriba is. Nem tudok betelni ezzel a játékkal :D Rendkívül jó sztorija van. Nagyon jó kidolgozva, mikor mr house-nak mondod hogy de életben hagylak csak nem fogsz hozzáférni semmihez. És ahogy ordít nee inkább ölj meg te átkozott. Fenomenális :D
Sajnálom hogy nem lesz folytatás :( -
#4630 Így van, és jobb ha mindjárt az adott mappával(ban) együtt teszed fel, a sok kezdő értelmi szintű miatt. -
#4629 Köszi a leírást, ugyan még messze a vége.
Gondolom akkor a lod fájlokat is mellékelnem kell ha kész vagyok. -
#4628 Nos ez kell hozzá neked és már generálhatsz is.
Ha kész vagy, nyisd meg a GECK-et és a World menüben keresd meg a Word LOD... -t, kattints rá, előjön egy menü itt kiválasztod a felsorolt világok közül a Wastelandet (vagy ahova tetted az új dolgokat, épületeket), és nyomsz egy Generate Objects-et, ez készíti el az épületek lod-ját, ha tettél fákat is akkor nyomsz egy Generate Trees-t is. Ha mindent jól csomagoltál ki akkor nem lesz hiba a generálásban, ha kihagytál valamit akkor a GECK automatikusan kiírtja, hogy melyik lod fájl hiányzik.
A Source mappát (ez fontos!) a Bethesda Softwork mappában kell elhelyezni, vagy legalább egy mappában legyen a FalloutNV-vel.
Új fájlokat hozz létre, és egyedül a texturákat kell kivenni a Source/Textures TGA/Landscape/LOD/-ból, mert
alapból oda menti a kész lod texturákat, és helyezd a Textures/Landscape/LOD/ mappába. -
Although #4627 Nos én is megnéztem de csak a skyrimhez van meg az oblivionhoz ilyen menü.
Az FNV-nél csak a tag search-el megy de úgy néz ki működik úgy ahogy. -
#4626 Mindig bele-bele kukkantok a játékba hogy hogy néznek ki az kreálmányaim in-game, esetleg hibák után, meg közben tesztelem is. Szóval most lebegő házak, hiányzó ajtók, félig kész járdák közt sétálok.
Az eddigi legnagyobb problem amit fixálni kell az a LOD.
Más talán nincs is. (vagy még nem találtam)
Bár ha kész leszek, neki is kezdek egy új játéknak, tesztelem majd úgy hmmm 30-40-50 órát a modom, ha minden jó, mehet föltöltésre. -
#4625 Na ezt még én sem tudtam biztosan, Mindig precíz voltam Navmesh ügyileg.
Azt tudtam ahol nincs oda nem mennek. -
#4624 Kiderült hogy a navmesh az NPC-k járófelülete. Töröltem egy magaslatot, de az azon lévő npc és navmesh maradt. Játékban az npc szépen a levegőben sétált. Egy másik helyen egy ház lapos tetejére tettem egy npc-t, viszont navmesht még nem készítettem hozzá, így a karakter szépen úgymond átesett a tetőn. -
#4623 Azt nemigen használom, de mindjárt ránézek. -
Although #4622 Egyébként ha szoktad használni a category szerinti mod sorolást ott van külön egy modders resource menu és akkor csak azokat gyűjti ki. -
Although #4621 Igen. Alapanyag. Azért teszik fel ha valaki tudja hasznosítsa. -
#4620 Láttam hogy néhány mod mellett ott van hogy "modders resource"
Ez azt jelenti hogy a kész modot bárki tovább fejlesztheti, ergo egy alap a többi moddernek? -
#4619 Pepecs munka a Navmesh, de szükséges a biztos futáshoz.
A Lod nem bonyolult, csak első olvasásra, ha megvannak a fájlok a helyükön már csak a Geck-en múlik. És igen generálni a végén kell.
Az Al Packages-nél jobb klick és ott az Add... -
#4618 Igen érthető, sajnos mint a játékban itt is vannak hibák. -
#4617 Gondolom ha végeztem a moddal akkor kell újra generálni. Mert akkor minden a helyén van már ugye.
Más: teszteltem a modomat kicsit, olyan epic pillanatok voltak 1 óra leforgása alatt, hogy ilyeneket kéne beletenni a trailerbe.
- Fiendek támadnak, én meg a tüzes golyókat köpködő fegyverrel kilőttem a fiend kezéből a fegyót, fölrepült vagy 20 méter magasra és szép ívesen pont felém szállt. Én meg az "elkapom, elkapom" felkiáltással szépen oda álltam ahova leesik. Nem sikerült elkapni de akkorát pattant a járdán hogy visszarepült még 5 méter magasra. Utána, tapicskolva az entert már sikerült elkapni mielőtt földet ért volna.
- Camp McCarran. Benyomtam a GRX időlassítót és lőttem minden kocsit, buszt a távolból amit láttam. Egy hatalmas gigarobbanás, és a gombafelhőből szép lassan előtűnik egy hatalmas fém lemez ami pont felém tart. És mintha egy Call of Duty script lett volna, ahogy szép lassan közeledik, az utolsó pillanatban odébb ugrok, közben ahogy elrepül mellettem centikre, a kamerával követem az útvonalát tovább majd leesik a távolban a földre. Hát basszus ilyen random epic jelenetet szülni nem lehet direktbe. Egy ilyet bevágni a videóba :DD Persze ugye mindezt lassítva.
- Fiendek támadnak, a lever-action shotgunnal lövöm mint a gép. Mondanom se kell a GRX itt is be volt nyomva, szóval megint csak bullett time volt minden. Mögötte egy kocsi, már ki is gyulladt a több találattól. Fiend hasába egy rakás sörét, ami úgy repítette hátra hogy kezei a magasban. Rá a kocsi motorház tetejére, és ahogy landolt rajta, úgy robbant. És egy szép, hatalmas ívben, kb 2 méterrel elöttem csapódott a földbe a fiend hullája. (már ami maradt belőle)
-
Hotomi #4616 Akkor van ez ha törölted az eredeti modellt, de a block lod-ban még mindig benne van a lod modellje, ha újra generálod akkor eltűnik. -
#4615 Csak kénytelen leszek valahogy megcsinálni a LOD-ot
Egyébként semmilyen dlc-t nem használ a modom, csak az alap falloutnv.esm-t. Akkor elvileg probléma nélkül újra tudom generálni a LOD-ot? -
#4614 1, Hú, számtalan helyen módosítottam a talajt is. De megpróbálom a lehető legjobban megcsinálni a navmesht.
2, Közben megtaláltam a Fiendek dialógusát. A közkedvelt mondatuk mellett ezer másik van. Elvileg ha karakterünk gránátot hajítana a fiendek közé nekik reagálni kéne "take cover" , "incoming" , "watch out, grenade" felkiáltásokkal (akárcsak mint a F3-ban) de nem teszik. Szerintem a random generátor bugzik vagy én nem is tudom.
3, Ha a lod ilyen macerás lehet neki sem állok. Teszteltem a modom kicsit hosszabb távon ha a játékos direkt a távolba nézz és azt figyeli hogy mi hogyan rajzolódik ki akkor vehető észre leginkább a semmiből feltünő házak. Viszont a nagy magasfeszültségű távvezeték oszlopok közel rajzolódnak ki. És mivel magas, nagy objektumok kicsit sem feltűnő mikor a játékos orra előtt megjelenik egy b*szomböszme nagy oszlop XD
4, futólag ránéztem de kettő küzül tudok választani. De hogy kell hozzáadni? Mert nincs olyan hogy Add vagy valami hasonló.
5, Ezt már sztem próbáltam, de még ma majd megnézem.
Az ilyen extra dolgokat akkor a végére hagyom, bár a fiendeket jó lenne beállítani hogy aludjanak, egyenek, üljenek le, beszéljenek stb. Fel alá mászkálnak és az olyan élettelen. -
#4613 30 az alap, minden DLC emeli 5-tel (és ad egy rakás új perket), egészen 50-ig. -
tams073 #4612 Sziasztok mennyi szint van? Én elértem a 30. szintig és nem ad pontokat ezek után mi lehet a gond? Köszi
-
Although #4611 Húúú..most láttam az atomvillanást használtad a busz felrobbantásához :D -
Hotomi #4610 A LOD generálásnál van egy kis probléma, ez igazán csak a nagy világrészekre van hatással, mint pl a f3-ban capitol wasteland, és a fnv-ben mojave wasteland. Sajnos csak meghatározott számú különböző LOD texturát használó modellt lehet használni egy világban. PL ha leraksz valamelyik dlc-ből egy épületet a mojave világába, és nyomsz egy generate object-et, hibásan fogja elkészíteni a block lod-ot, és a játékban minden lod-os tárgy texturája elkenődik, vibrálni kezd. Ezt úgy lehet elkerülni, ha csak is a mojave világban megtalálható épületeket használsz, viszont vigyázni kell, az old world blues dlc-vel érkezett pár új lod is a már meglévő alap épületekhez, pl: torony daru, alagút bejáratok, víztartályok, ha csak alap épület modelleket használsz az owb dlc akkor is belerondít majd a block lod-ba. Két féleképen lehet ezt kijavítani, vagy nem használja a modod az owb dlc-t, vagy megkeresed ezeket a modelleket a static menüben és egyesével kipipálod a visible when distance opciót, így lod generálásnál a geck úgy érzékeli majd, hogy ezeknek a modelleknek nincs lodja, így nem lesz gond a lod texturában. Huh ez elég hosszadalmasra sikerült, remélem azért érthető voltam -
#4609 1. A Navmesh-t minden szintre le kell rakni, tehát lépcsőre alsó, felső szintre külön. Nem elég ha csak lent a talajon van, ahol valami akadály van de a Navmesh átvezet rajta akkor az Npc nem érzékeli. A program nem érzékeli ilyen estben a texturát, hanem a Navmesh-t veszi alapul. Hogy azon járkál-e lehetséges, én mindig szintre hoztam.
2. Azt nem tudom hogy az általános többször duplikált karaktereknél hogy van a dialogus. Én csak egyénit csináltam, ahol kötni kellet az adott Npc-hez az adott szöveget. De elképzelhetőnek találom hogy csak annyi van.
Mindegyik Npc-nek megnézheted a dialog-ját az Edit-ben a bal oldali Dialogue négyzetet megnyomva. Módosíthatod de vagy nem fogja kimondani vagy olyant kell írnod amihez tudsz rendelni hangfájlt.
3. Lod-ot generálni kell ahogy leraksz vagy módosítasz egy tereptárgyat külterületen.A World fül world lod soránál. De ahhoz szükséged lesz a játék Lod fájl-jaihoz.
Fallout - meshes.bsa és Fallout - textures.bsa, ezekből kell kiszedni. Gondolom van Fallout Mod Managered, abban van bsa unpacker, kibontod mindkettőt, és az összes _lod.nif, _lod_pa.nif, _lod_flat.nif -ra végződő fájlt átteszed a meshes mappádba, úgy ahogyan kibontottad. A texturesből az összes lod-ra végződő texturát (pl megatonlod01.dds és megatonlod01_n.dds) kibontod, átkonvertálod tga fájlokká és berakod a Source mappába. Jó sok lod fájl van amit ki kell csomagolni.
Ha kell nekem mindkét játék lod fájl-ai megvannak, feltöltöm és nem kell keresgélni, nem tudom Nexuson fent vannak-e, én Hotomitól kaptam.
4. Használják azt ha beállítod, hogy használjanak markert, Az Npc edit-ben a Al Packages fül-nél hozzáadsz valamelyik "DefaultPatrol..." sort, ha van sandbox is akkor abból is, ha járőr markersort tetél le és nem kötötted hozzá valamelyik Npc-t akkor valamelyik Guard sort. Figyelj a négyzet nagyságra is 512, 1024, 2048 benne van a sor szövegében.
5. na azt még nem raktam le, probáld az edit-ben -
#4608 Már rég kint van ! Ultimate Edition néven ami tartalmazza mind a 4 nagyobb DLC-t ! -
steweee #4607 a game of the year edition mikor jelenik meg ? -
#4606 Köszi. Sikerült.
Lenne még néhány kérdésem:
- A navmesh járófelületként is szolgál? Ezt úgy értem ha leteszek valahova egy járdát aminek a felülete kb fél méterrel magasabban van mint a talaj, akkor a navmesh is úgymond följebb kell vinni? Teszteltem a modom egy olyan helyen ahol már majdnem minden megvolt + fiendek is lelettek rakva a környékre. Csak a navmesh nem volt még modosítva. A gond csak az volt hogy kb 10 méterrel előttem az egyik fiend szó szerint a ház falából lépett elő. Meg egy távolabbit elnyelte a járda és kb térdig benne mászkált.
- Ha már fiendek, a dialógusuk egy mondatból áll szinte:
"You Like the Sight of your own blood!?"
Mindig csak ezt mondják. Fallout 3-ban a raidereknek több sornyi különböző dialógusaik voltak. Nem lehet geckben valahogy módosítani a dialógusukat. Kizártnak tartom hogy egy-két mondat lett fölvéve a fiendeknek. Sztem ugyan olyan sok van mint a raidereknek, csak szar a random generátor. NcR katonák is csak két mondatot ismételgetnek. Vagy szimplán nem használja a többi dialógust a játék.
- A LOD-ot hogy lehet beállítani? Kicsit fura lenne hogy városrészek jelennének meg a semmiből.
- Letettem pár Idle markert a fiendek köré. Pl hogy ácsorogjanak a tüzes hordó körül stb. De nem használják őket. Valahogy hozzá kell rendelni vagy csak szimplán ritkán használják ezeket a markereket?
- Az audio markernél a zene hangerőt nem lehet valahogy állítani?
Egyenlőre csak ennyi :D Remélem valaki tud majd válaszolni. -
#4605 "kockákat" -
#4604 Nagy különbség hogy össze fűzte vagy átemelt belőle dolgokat, tárgyakat.
Hidd el saját tapasztalat hogy keményen büntetik ha olyan fájlt szerepel benne ami a másik játékból való. Én is úgy oldottam meg mint Ryder62 tervezi. -
#4603 Négyet kell tenni minden négyzetcella sarkába egyet. A lényeg hogy a kis piros /zöld kijelölve/ kockák egy szinten legyenek. Akkor a nevmesh mentésnél előtűnik a zöld vastag vonal, így átmehetnek az NPC-k is.
Legegyszerűbben úgy oldhatod meg ha megkeresed a sarok pontot és ott teszed le a négyzeteket. -
#4602 Nem tudod, hogy navmeshnél a sarok pontoknál hogy lehet összekötni?
Ide hány pontot kell letenni? 2-t vagy 4-et?
-
#4601 Bárcsak. De igazából nem vagyok olyan jó angolból hogy egy komplett irományt írjak -
Although #4600 Már látom hogy bekerülsz az oldal elején levő interjús részbe :) -
Hotomi #4599 Geck wiki a barátod, ott minden részletesen le van írva a LOD készítésről. -
#4598 Ez a betöltődéses dolog nálam is így van a kezdetektől. A Fallout 3-ban is volt némi szaggatás, fps drop mikor töltötte be a tájat ahogy haladtam de new vegas katasztrófa. Üres az egész táj de volt hogy 1-2 másodpercre meg is állt a játék.
Ellenőrizgetem a modomat mindig játékban, és eddig semmi fps zuhanást nem tapasztaltam. Hiba biztos lesz ez kétségtelen. Navmesht is megcsinálom ahol kell. Inkább a LODokkal leszek bajban arra még nem jöttem rá hogy kell megcsinálni. Egyébként már 8 megát nyom az esp :P
Egy rakás modot raktam már fel és rakok is majd fel. De csak lore friendlyt. Az ilyen electro cityt meg idióta modokat amik terminátort tesznek be ellenségként messze kerülöm. Abból a vurts wastelandból is a dead wastelandot wálasztottam, nálam nem lesz oázis a sivatagból. A saját modom is 100%-ban lore friendly.
Igazából egy új new vegas lesz ami kidolgozottabb, részletesebb, valóság hű és persze aprólékos. Sajna interior nem lesz mert még nagyon nem tudok készíteni meg se időm se energiám sincsen. Örülök ha ez már végre kész lesz. Nexuson már b*szogatnak is hogy mikor adom már ki Hát mondom when is done XD
Ami leginkább változni fog az Primm, Boulder City (majdnem 2X akkora lesz), novac, lesz egy új Callville Bay nevezetű kis város a tó északi partján egy kikötővel és persze ott van vegas is ami pl kap egy normális külvárosi részt. -
Hotomi #4597 Nem igazán, bár a beltérnél jobb a helyzet, ott egyszerre tölt be minden modellt. Például fogtam egész Freeside-ot és átraktam egy beltéri cellába, mondhatom ilyen simán még soha nem futott a játék -
Although #4596 Semmit nem lehet vele kezdeni ugye?