Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esetleg tudja valaki miért van az, hogy ha Fveditel rendezem a new vegast és felülíratom a Honest Hearts és a Deadly Money, nem indul el többet a játék? Miért lesz hibás ez a két dlc?

xblades

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

broman191
Spoiler!

Ha megkapod a forcefield-eket egy lövésre kikapcsoló fegyvert! 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

AnarchoiD
OWB -ban a medical research facility ben hogylehet kikapcsolni azt a forcefieldet ?

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Pistike 007
-lehet hogy a tánöl sznékek átgurgatták az ajtót

Ez egyébként nekem is mûködik azt hiszem!

Calver
igazából Obsidian is erõsen arról ismert, h hajlamos béta verziót kiadni... nos, mindenbõl <#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

De minek....<#ravasz1>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

És ha jól tudom a befejezés után már el is vállalták a dungeon siege 3 -t igaz?

Azért ha azt vesszük, A Bethesda állandóan gyorsan kiad mindent és állandóan patcheli. Érthetõ ha az Obsidian kapkodott. És szerintem elképesztõen sok apróságot raktak pluszba és sikerült egy félig fps játékból egy igazi rpg-t csinálni alig 1,5 év alatt? 😊 Persze elfogult vagyok.😄 Ahhoz képest milyen dühös voltam a láthatatlan falak meg a nagy lepkék miatt, be kellett látnom ez tényleg jó játék. 😊

Ryder62
Ne is mond. A Geck-ben rengeteg fallout 3-as objectumokat találni Pl. behemoth, megaton, vault 101, stb. csupa olyan dolog ami a fallout 3-ra jellemzõek és ezek az elemek bizony bent vannak a new vegasban is. Mivel a játék 95%-a a fallout 3 objektumait használja. A maradék 5 % új. Azokat amikre nem volt szükségük miért nem törölték, rejtély... jobb is így hogy bent vannak lehet modolni. 😊

Jah és a játék készítõk trehányságára utal az is hogy pl a Vault 22 fogaskerekû ajtajára (ami félig lóg ki) 92 van írva. (Vault 92 a fallout 3-ban volt) No comment kedves Obsidian. Az egy dolog hogy a fallout 3 elemeit használja de hogy még azt a rohadt számot is lusták voltak átírni -.-

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a játékhoz készül magyarítás? És ha igen akkor mikorra várható?
Én azt fedeztem fel, hogy a continue feliratot baromira nem szereti, tehát ha onnan töltök vissza játékállást annak általában fagyás a vége, de ha rendes mentésbõl (nem quick, hanem normál) után egy szabványos loading opciós betöltést választok, akkor stabil a kicsike!

Alt-tab után meg 1000 %-ék, hogy a következõ helység betöltése közben kifagy!!!!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

broman191
Nekem is volt ilyen, ösztönzik a játékosokat ne haljanak meg... 😄 Azért volt érdekesebb eset is, amikor éppen meghaltam és a játék bedobta hogy megkaptál valamilyen új perk-et miközben a karim esik össze. Nem lehetett leokézni úgyhogy muszáj volt a ctrl+alt+del megoldást használni... 😄

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Valószínû igazad, van de én inkább ezzel játszok mint egy tökéletesen mûködõ szar játékkal 😊

Már a Fallout 3 is szeretett fagyni.
Mivel a motor ugyan az, ezért valószínû, hogy az a ludas, meg a cég programozói sem állnak a helyzet magaslatán.
Ezt bizonyítja az is, hogy rengeteg Fallout 3-as szöveg, textúra maradt a játékban, ami nem könnyíti meg a játék fordítását sem.

Ryder62
Eddig nálam ilyesmi nem volt hogy loading közben fagy (általában mászkálás közben szeret <#idiota>) de tegnap az Old World Bluesban szépen lefagyott miután meghaltam és töltötte volna vissza.

broman191
Szerintem még mindig nincs halvány lila gõzük sem hogy mitõl van, vagy ha van is, nem tudják megcsinálni... 😄

Calver
hihetetlen, hogy a tökömtudja hányadik patch után sem sikerült a visszatöltést rendbe rakni.
egyszerûen elképesztõ. még mindig módszeresen kifagy a játék quickload-nál, de van amikor "csak" 2 percig gondolkodik, 2 másodperc helyett.
tudom h Obsidian, de a fenébe is, lassan egy évük volt befoltozni az ekkora tátongó hibákat...

broman191
Igen, a félkész alatt arra gondoltam, hogy nagyon kihalt a táj, ahhoz képest hogy egy park. A növényzet kevés, a bejárható terület bõven több mint amennyi lehetõséget, tartalmat csempésztek bele...mindez talán nem is lenne annyira fájóan feltûnõ, ha legalább tényleg rendesen ki lenne dolgozva az egész táj, gazdag növényzettel, amit látsz oda el is mehetsz jelleggel (pl. ott van a lezuhant repülõ a hegység tetején, a közelben barlang is van, de feljutni nem lehet semmiképp a repülõhöz - ez is összedobottság mutatója hogy odatették, de teljesen kihasználatlan és csak egy "landmark", innen is szivárog a félkész érzés, de sajnos nem ez az egyetlen ilyen). Az OWB területe szerintem kisebb mint a HH-é, talán úgy a fele lehet, de legalább tartalmasan. Az, hogy a graf. motor nem képes egy rendes élettel teli tájat megjeleníteni no comment az Oblivion után. A készítõk nem mozdították a kisujjukat sem hogy életet leheljenek bele, egyértelmûen az az eset áll fenn. 😊

Ez így is van, az 1.4.0.525-ös verzióba került bele ez az opció direkt azért, hogy a DLC-ket a játék végigvitele után is el lehessen kezdeni.

"Gratulálunk, hogy sikeresen végigvitted a Fallout: New Vegast! Szeretnél betölteni egy, a Hoover gát elôtti mentést? (Ha a nemre kattintasz, visszatérsz a fômenübe). "

Nemtudom honnan szedtem, de ilyenre emlékeztem... NA mindegy. Mindenesetre jó tudni (még nem játszottam végig).

De már Oblivionnál is tovább lehetett játszani a fõszál után, csak a Fallout 3-ban nem....Legalábbis a Broken Steelig.

broman191
Lehet összetéveszted a Skyrim-mel. 😊

Most én maradtam le valamirõl vagy nem arról volt szó, hogy a fõsztori végigvitele után még szabadon tovább kalandozhatunk? Mintha ezt ígérték volna a fejlesztõk...

Ryder62
Igen. Ha befejezed a játékot nem fogsz tudni tovább játszani. Így érdemes a Dead Moneyt még az utolsó fõküldi elött végigvinni. Egyébként nem nehéz eltéveszteni, a játék szól hogy a gáti csatába készülsz és hogy tovább akarsz-e menni. Itt érdemes nemet nyomni és befejezni a maradék küldiket, dlc-t és utána indulni a csatába.

Pistike 007
Sziasztok! Kivittem a game-et, feltelepítettem a Dead Money DLC-t. Fel is ismeri a játék, betölti, stb. Ám ugye az utolsó mentés az utolsó jelentél van, és ott mikor vége az egésznek, elkezdi a vetítést a game, ugye hogy kinek mi lett a sorsa, war never changes blabla, és nem tudok tovább játszani a kiegészítõvel.
Ki kell hagyni az utolsó küldit, hogy lehessen játszani a DLC-kkel? F3-ban úgy volt, hogy a vetítés után tovább lehetett játszani a végén.
Köszi😊

Ryder62
Sztem is korrekt dlc lett nálam 5-s értékelést kapott. De ha lehet tuningolni a látvány világon akkor tuningolok 😊

Értem nos ez igaz lehet. De én ár érték arányt nézek és 3ezer körüli értékért 6-8 óra és egy relatíve szépen kivitelezett dlc. Teljesen ott van. Egyszerûen nem tudom nem nézni ennyiért sokan egy felszerelés packot árulnak. Ez meg azért szerintem megfelel egy normális dlc-nek. Persze megértem ha az ember telhetetlen 😊 Mivel nem vagyunk elhalmozva FNV-hez hasonló rpg-kel.

Ryder62
Sztem arra gondolt a "félkész" alatt hogy a táj egy kicsit szegényes. A fallout 3 szépen mutat a motor alatt, a new vegas már kicsit szegényes a sivatagos környezet miatt. De a honest hearts ugye teljesen normális környezetben játszódik (nem poszt-apokaliptikus táj mint a fallout 3-é és nem is sivatagos) És látszik hogy ez a motor már nem képes arra hogy megjelenítsen egy élettel teli tájat. (vagy legalábbis a készítõk nem tettek meg mindent hogy ez megtörténjen)

Egy haver kért tõlem egy módot hogy kicsit tuningoljam fel a Zion park növényzetét, elsõsorban fákat kéne letenni. Mert sztem is kevés fa van a parkban. Szóval be van tervezve az is hogy egy olyan modot készítek amiben jóval több fa lesz a parkban, autóroncsokat eltávolítom stb.

Azt viszont szomorúan olvasom hogy az OWB kb olyan hosszú mint a Honest Hearts. Az sem volt hosszú pedig: röpke 7-8 óra alatt végigvittem úgy hogy minden küldit megcsináltam és mindent felfedeztem.

Egyébként a HH-hoz képest mennyivel nagyobb az OWB területe? Mert a Zion park nagyon kicsi volt.

Hát nekem tetszik a honest hearts, nem érzem félkésznek, 2 ezer körüli összegért teljesen korrekt kis dlc,szerintem. Kicsit nem értek egyet az általad írtakkal a karma témában sem. Például ha belegondolsz a ghoulok ölésével simán felviszed God szintre, sajnos, a karmádat még ha negatív karaktert akarsz is. Próbálom kerülni ezeket a részeket pont emiatt. Egészben az az érzésem kicsit kevés a quest vagy a ghoulokhoz hasonló negatív karmát adó témát is kellett volna betenni.😊

broman191
A karma szerintem nem csak rossz irányba változik lassan, hanem úgy általánosan bármilyen irányba. Legfõbbképpen bizonyos kiemelt (quest) események tolják el a pozitív/negatív mércét nagyobb mértékben, egy adott irányba, a választott kimenetel szerint. Kisebb tettek lényegesen nem befolyásolják, kivétel ha gyakrabban sikerül kivitelezni egyet-egyet - bár az ilyen lehetõség ritka. Ami biztos, hogy egy idõ után úgyis megragad az ember egy adott karmánál, ha hasonlóképpen játszik folytonosan. A gördülékeny szintlépés fõleg quest-eléssel garantált, kötetlenül mászkálva jóval nehezebben pörögnek a szintek, de minél gyakrabban, minél erõsebb ellenfeleket leterítve azért olyan módon is lehet haladni. A kiegészítõkkel tényleg könnyebb szinteket lépni, belegondolva fõleg az elõbb felsorolt okok miatt: viszonylag gyorsan letudható, sok xp-t adó quest-eket kínálnak, és gyakori, erõs, magasabb szintû ellenfeleket. 😊

broman191
Az Old World Blues fõsztorija befejezve, két mellékküldetés maradt még. A Honest Hearts-nál jobban tetszett összességében, ha hosszában hasonlóan rövid is. A bejárható terület a tartalmával együtt egészen harmonizál, nincs olyan üres, enyhén félkész érzése mint a Honest Hearts-nak. Az új ellenfelek mellett felbukkannak régebbiek is, egyesek kicsit másképp mint eddig megszokhattuk - például Gabe kutyaháza - a poént nem lõném le, odaérve, meglátva üt igazán. 😄 Választási lehetõségekben sincs hiány, lehet rosszalkodni, jótevõsködni egyaránt. Az új fegyverek között találhatóak lõfegyverek (fejlesztési lehetõségekkel)és közelharci üsd-vágd alkalmatosságok, amíg ruhákból is bekerült egy-egy eddig nem látott darab. A párbeszédek jól megírtak, részletesek, helyenként kellõen humorosak. Megéri az idejét a cucc, technikai vívmányok szeretõinek fõleg. 😊

- Pár kép még -

Jók a képek 😊

Gondolom mókás lehet. 😊 Épp a honest heartot csinálom még csak 😊 kicsit az az érzésem a dlc-k könnyebbé teszik a szintugrást, ami nem baj mert az alapjátékban nagyon lassan halad, ha gonosz karid van. 😊 Elõzõ egy california ranger volt az könnyebb volt mint így. Túl kevés az utazó és tûl kevés fajta is jószerével csak kereskedõk vannak 😊 Így útonállásból nehéz megélni 😄.
Amit nem értek negatív irányba miért ilyen nehéz elérni a következõ szintet? Neutral-ból ki se mozdultam még! Vagy egy már az új amerikai üzletpolitikának köszönhetõ? A Fallout 3-ba ez jobban mûködött.

broman191
Old World Blues 😛

Már így az elején sokat mosolyogtam a szövegeken, igazán eltaláltak a doktorok, hangulatos. Lepéniszezik az ujjaidat stb, mennyire fejletlen teremtmény vagy az õ robotikus szintjükhöz képest... 😄

tutituti
Valami secret dologhoz nincs kedvd.Pl. Lenne egy papír amin egy adott hely neve van.Oda elmenne az ember.Vízparton lenne és a víz alatt lenne a kulcs ami nyitja a csapóajtót.Ilyesmi.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Ryder62
Köszönöm szépen mindenkinek. Hamarosan elkészül a másik nagyobb modom. Ebben egy kicsit feltuningolom a látványvilágot. Pl. vegas utcáin már mindenhol lesznek lámpaoszlopok, táblák, tûzcsapok, postaládák, padok, néhány elhalt fa stb. Egy pár helyet ami meg túl kopár volt (pl vegas keleti városrésze az autópálya körül) kipótoltam. A kertváros kapott járdát, lámpákat. Természetesen lesznek új helyszínek is, map markerrel.

A Fallout NV magyarításának csapata grafikust keres!
Nyelvtudás nem szükséges, csak a Photoshop alapos ismeret.
Érdeklõdni nálam lehet.

Már van egy grafikusunk, de mivel a játékban rengeteg textúra van ami angol szöveggel rendelkezik, így úgy gondoltam, hogy jól jönne még néhány grafikus.
Várom a jelentkezõket.

minden elismerésem feléd 😊

tutituti
hatalmas gratulácó.Hihetetlen jók lettek.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

hehe ez fasza<#eljen>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Tényleg jók!

Ryder62
Nah akkor örömmel jelentem be hogy az elsõ modom elkészült és tölthetõ:

In-game backgrounds and loading screens

Gondoltam keresek egy jó kis loading screen modot a nexuson. De ahogy te is írtad csak olyanokat találtam ami elbaxa a játékot játékmenetileg. Nem akarok ladákat, más játékokból kiszedet képeket, vagy gombafelfõt bámuló mangalányt nézegetni töltés közben. Így készítettem egy saját packot ami az összes menü háteret és betöltõ képet kicseréli. Játékbeli képekre cseréltem a képeket.

Ime pár shot:

koschwarz
ha az ember jót akar magának, akkor megtanul modolni, és maga csinál mindent, vagy csak nagyon rutinos, ismert modderek munkáit használja, mert valóban, a modok 99%-a csak elbaxxa a játékot, mind technikailag, mind magát a játékmenetet vagy totál lore-idegen (engem legalábbis "idegesítenek" pl. az ilyen japán mangacsaj karakterek, amire szerintem otthon verik a bért a monitor elõtt, mert egyébként ép ésszel felfoghatatlna, minek kellenek ilyen modok 😄)

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Javaslom olvasásra a hivatalos forum general részében a Bethesda and Obsidian threadba megjelent az Old world blues összefoglalója mim minden fog változni a dlc-vel. Rakat módosítás lesz az alapon is.

Ryder62
Csináltam új betöltõ képeket. A modosított fájlokat betettem a data/textures/interface/loading mappába. Mûxik is de nem tudom hogy a ArchiveInvalidation Invalidated-et használja e. Mit írjak majd nexus-on hogy csak másolja be a fájlokat a megfelelõ helyre? Vagy kell valami progi hogy mûködjenek. Követni már nem bírom mert van egy pár dolog a new vegas mappájában.

Ryder62
Hát az amit linkeltél fönt van és aktiválva van. Aztán az iniben megkerestem azt a sort de amellett már van egy 1-es. Nem értem <#confused>

Hmm szóval az Old World Blues lényege az lesz, hogy vissza szerezzük majd az agyunkat? De mi történik akkor ha meghal a távirányított testünk? Az agyunk tovább lötyög majd abban a tartályban vagy kapunk majd olyan lebegõ tartályt mint amilyen azoknak a doktoroknak is van? Kíváncsi leszek erre a DLC-re <#taps>

Ez a hiba már a Fallout 3 óta benne van, valamiért nem használja az új módosított texturákat, ezért kell egy Arhiváló mod, és egy kis babrálás a GEckCustom.ini-vel. Keresd meg az ini fájlban a bInvalidateOlderFiles bejegyzést, ha nullán van írd át egyre. Még egy kis apróság, ha készítesz egyedi npc-ket, elõfordul az afró, latin, ázsiai npc-nél hogy az arcuk fehér lesz a bõrszínûkhöz képest, ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy szintén az ini fájlban megkeresed a bLoadFaceGenHeadEGTFiles bejegyzést és átírod nulláról egyre, ez majd javítja ez a kis hibát <#papakacsint>

Calver
sajnos egyszerû modolási eszközök következménye -> szemét. rengeteg szemét. hihetetlenül sok szemét. "rendes" (avagy nem újratextúrázás és társai, és ezt most nem becsmérlõen mondom) modok durván 99%-a szemét, és ez egy hihetetlenül optimista becslés.
ha valamit nehéz modolni, akkor már elõjön az, hogy a kétlábúak meggondolják h mit csináljanak, és általában jó dolgok is születnek, lásd Baldur's Gate elsõ része... ellenben ha az említett dolog populárissá válik... nos, akkor mindenki meneküljön amíg nem késõ <#bohoc>