...
  • xblades
    1. A Navmesh-t minden szintre le kell rakni, tehát lépcsőre alsó, felső szintre külön. Nem elég ha csak lent a talajon van, ahol valami akadály van de a Navmesh átvezet rajta akkor az Npc nem érzékeli. A program nem érzékeli ilyen estben a texturát, hanem a Navmesh-t veszi alapul. Hogy azon járkál-e lehetséges, én mindig szintre hoztam.

2. Azt nem tudom hogy az általános többször duplikált karaktereknél hogy van a dialogus. Én csak egyénit csináltam, ahol kötni kellet az adott Npc-hez az adott szöveget. De elképzelhetőnek találom hogy csak annyi van.
    Mindegyik Npc-nek megnézheted a dialog-ját az Edit-ben a bal oldali Dialogue négyzetet megnyomva. Módosíthatod de vagy nem fogja kimondani vagy olyant kell írnod amihez tudsz rendelni hangfájlt.

3. Lod-ot generálni kell ahogy leraksz vagy módosítasz egy tereptárgyat külterületen.A World fül world lod soránál. De ahhoz szükséged lesz a játék Lod fájl-jaihoz.
    Fallout - meshes.bsa és Fallout - textures.bsa, ezekből kell kiszedni. Gondolom van Fallout Mod Managered, abban van bsa unpacker, kibontod mindkettőt, és az összes _lod.nif, _lod_pa.nif, _lod_flat.nif -ra végződő fájlt átteszed a meshes mappádba, úgy ahogyan kibontottad. A texturesből az összes lod-ra végződő texturát (pl megatonlod01.dds és megatonlod01_n.dds) kibontod, átkonvertálod tga fájlokká és berakod a Source mappába. Jó sok lod fájl van amit ki kell csomagolni.
    Ha kell nekem mindkét játék lod fájl-ai megvannak, feltöltöm és nem kell keresgélni, nem tudom Nexuson fent vannak-e, én Hotomitól kaptam.

4. Használják azt ha beállítod, hogy használjanak markert, Az Npc edit-ben a Al Packages fül-nél hozzáadsz valamelyik "DefaultPatrol..." sort, ha van sandbox is akkor abból is, ha járőr markersort tetél le és nem kötötted hozzá valamelyik Npc-t akkor valamelyik Guard sort. Figyelj a négyzet nagyságra is 512, 1024, 2048 benne van a sor szövegében.

5. na azt még nem raktam le, probáld az edit-ben