Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kis ízelítõ videó az Old World Blues-ból.

Hecker007
Nagyon jól néz ki szerintem!
Így tovább!!

xblades
Érdekes reméljük jó lesz csak az a kérdés ami neked bénán kidolgozott az másnak is az-e?
És nem fog-e más mod-dal ütközni.
De csak igy tovább:)

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ryder62
Hamarosan elkészül a modom már csak a navmesh hiányzik. Íme egy vidi róla:

http://www.youtube.com/v/uDRszdJWLpo&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Az expansion pack-ra keresztelt modom az alábbiakat tartalmazza majd:

- Több jármû az utakon (fõleg a városban illetve az I-15 és highway 95 autópályákon)
- Közlekedési táblák, lámpák, villanyoszlopok, távvezetékek az utak mellett meg a városban
- Új helyszínek amik egy kicsit a kopárságot hivatott feldobni
- Bénán kidolgozott helyszínek átdolgozva
- Új térkép markerek

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Ryder62
Nekem ez tetszett de a Dead Moneyt utálom.

kispancsi
No én is végig vittem tegnap este a játékot. Nagyon nem tetszett, összehasonlítva az eddigi DLC-kel.

Eleinte örültem, hogy szép a táj, hangulatos de utána mindenhol csak ugyanazok a textúrák, falakon az írások felejthetõek. Teljesen jól leírta broman191 ezeket a hibákat, hiányosságokat.
Miután megöltem minden légióst, semmi nem maradt hátra. Mindenkinél ugyanazok a fegyverek, lángvágóból vagy 30 volt a végére. Repülõhöz én sem tudtam feljutni... Sajnáltam. Nem voltak érdekes helyek (talán az egyetlen mûködõ számítógépen kívül). Kicsit kevésnek találtam, de nem a játékidõ miatt. 5 óra elég lett volna nekem, csak minõségibb tartalommal. Tovább lehet fejlõdni, picit feljebb tolták a limitet, de új skilleket pl nem is láttam.

Várom a következõt, remélem lesz és remélem jobb is lesz!

[HUN] Titan Quest Fan Site - Az elsõ magyar TQ fan oldal - inmáron fórummal! http://www.mouse.hu/titanquest

Ryder62
Én nem azt mondtam hogy állandó harc legyen. De mikor azt az 5 küldit csináltam meg úgy hogy közben keresztül kasul bejártam a térképet és nem jött senki és semmi hát mondanom sem kell hogy rohadt unalmassá, monotonná vált a gém. Leülök megcsinálni egy küldit, elküldenek 5 helyre minden helyszínen mondok két sort aztán tovább. Visszaértem a kiinduló pontra közlik menj el még 3 másik helyre ... mondom anyád így is oda-vissza rohangálok a sivatagban és nem találkozok egy átkozott ellenséggel sem. Gondolhatod hogy kicsit berágtam a játékra mert ugyan az ismétlõdik minden helyszínen és a mászkálás közben sem történik semmi. Gyors utazás meg megtöri a játékot sõt annyira hogy odateleportálom magam 5 helyre és mindenhol ugyan azt a két sort elmotyogom. Ennek így már semmi értelme. A F3-ban állandóan spawnoltak az ellenfelek, sosem volt üres járat. Természetesen ez így a játék végére igaz az elején minden fasza jönek ellenfelek is meg minden de mintha a végére már mindenki eltünne.

broman191
A játékmenet attól még nem feltétlen unalmas, ha nem támadnak rád minden négyzetméter megtétele után, élvezetesebb többször megoldani dumával, skillbõl a quest-eket, mint végigharcolni ahol, amit csak lehet. Persze kell a konfliktus is, ha a cél szentesíti a hangtompítós eszközt, a csendes fejeseivel együtt, és másképpen nem megy, szükséges az erõszakos eszmecsere... :P :)

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Ryder62
Hát igen a táj elég mû ha részletesen nézi az ember. Már-már a motor határait feszegeti. Egy lerombolt Washington még jól nézz ki de Zion ugye élettel teli azt meg valahogy ez a motor már nem tudja úgy vissza adni.

Nekem a harccal sose volt problémám. Jó igen, feltûnõen spawnol a játék de inkább ilyen legyen mint a full unalmas alapjáték. Most nemrég 5 mellékküldit csináltam meg és nagyrészük mászkálós volt. Ezalatt az idõ alatt 2-3 ellenséggel futottam össze. Magyarul egy idõ után mintha kihalna a játék, sehol senki. Max a fiendek.

Jó, várható volt hogy mikor esik majd az aszfalt nem fog tükrözõdni meg ilyesmi.

Sztem ez a DLC igen jó lett. Pár órára leköti az embert és majd ha nekiesek újra a new vegasnak jó lesz kicsit megint kimozdulni a sivatagból. Õszintén nekem az jött be hogy egy kis de viszonylag szép helyen játszódott és tele volt változatos ellenséggel.

broman191
Részben egyetértek, részben nem. :)

- Szép, hangulatos táj:

Összességében hangulatos, ha felületesen nézed. Jobban odafigyelve már kevésbé. Feltûnik hamar, hogy meglehetõsen részlettelen, itt-ott elszórva található pár növény, tárgy - ne legyen teljesen üres a játéktér fílinggel. Továbbá a helyszínek: pár lakókocsis tábor, faház, abszolút másol-beilleszt érzés, szinte teljesen egyformák. A barlangok sem mutatnak semmi újszerût az alapjátékhoz képest. A törzsi falfestményekbõl is van pár rendszeresített verzió, szintén erõsen copy-paste szagú, a "Színesítsük hamar a játékteret, minimális idõ és erõ és tudás befektetésével!" címû, "Kezdõ játékfejlesztõk útmutatója" alapján. Pozitívum hogy van egy-egy egyedi, hangulatos firka is, mint amilyen a hatalmas sziklán elhelyezkedõ égett emberes is. Hatalmas negatívum volt számomra továbbá, hogy az egyik szikla tetejére lezuhant repülõhöz nem lehetett felmenni, átkutatni, (noclip segítségével felmentem, nincs ott semmi, csupán látványelem a földrõl nézve...) lent a földön ugyan van pár elszórt használható tárgy és csontváz de ez így elég soványka.

- Bennszülöttek, különbözõ törzsek akik harcolnak egymással:

A sztori kevés, rövid questbõl áll, ennek ellenére egészen értékelhetõ és hangulatos, a törzsi fíling a helyén van. Társak vannak, ha rövid ideig is...pozitívum hogy barangolás közben gyakran van mondanivalójuk bizonyos helyszínekkel kapcsolatban, sajátos látásmóddal. Nekem a fõsztorinál jobban tetszett a "túlélõ ember" rejtekhelyein, a számítógépeken található naplóbejegyzések sorozata, amely sok-sok évtizedet felölel, az atomháború utáni, kanyoni idõszakból, megéri elolvasni végig, szomorú, megragadó történet. Ebbõl a szempontból nem teljesít rosszul a játék összességében. :)

- Új fegyverek (inkább közelharci), modok, itemek.

A fõként lopakodásra kihegyezett karimnak nem találtam gyakorlatilag semmi értelmes felszerelést (kivétel a .45-ös pisztoly, modolható hangtompítóval, bár annál is van nagyobb sebzésû, hangtompítóval felszerelhetõ pisztolyom), bármerre, bármit kutattam. Barbár, üsd, vágd nem apád karisok elõnyben. :D

- Mindig van ellenség a pályán. Leginkább állatok: mantis, catazor, légy, óriás hangya, radscorpion stb

Nos...néha nem látni egyet sem, aztán spawn-ol 3 óriás cazador a közelben egyszerre, amikor megtámadnak és van veled társ, eszetlenül elõször a társat támadják, amíg meg nem hal (ami pár másodperc a legjobb esetben, tekintve hogy szerencsétleneknek egy is sok belõle)...aztán jössz te, addig csinálsz velük amit akarsz, rád sem bagóznak. Ilyenkor jön a szájhúzás, fejvakarás, aztán quickload, terület elkerülése jó messzire...esetenként enyhe káromkodással fûszerezve mindezt, mivel mentés nem mindig 2 perccel azelõttrõl van. :) -.-''

- Esõ

Amikor esik, elég szürke a táj, és az engine nem éppen vizuálorgazmusz' szinten jeleníti meg.

Negatívum:

- Kicsi a bejárható terület.

Ezzel alapvetõen nem is lenne égetõ gond, csak a tartalom kevés rajta.

- Rövid játékidõ. Alig 7-8 óra alatt végigvittem úgy hogy közben mászkáltam, felfedeztem mindent stb.

Négyzetcentiméterenként elemezgetve a tájat körülbelül 5 óra alatt fejeztem be. A tartalom mennyiségéhez illõen pont elég. :)

All-in-all: Pár órára, "egynek jó" kategória lett a Honest Hearts DLC - ennél többre érezhetõen nem is tervezték, egy átlagos, mindent összevetve, jóindulattal valamivel több mint középszerû próbálkozás a New Vegas életciklusának meghosszabbítására. Vannak emlékezetes pillanatai, de többnyire feledhetõ. Fanoknak kötelezõ ígyis, másoknak pedig...nem nekik készült. :)

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Alig várom már, hogy legyen ebbõl a játékból egy Goty verzió és akkor majd nekiugrok (habár FAllout 3-nak is megvettem a Goty-ját és még mindig nem játszottam végig...)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ryder62
Végeztem a Honest Hearts DLC-vel:

Pozitívum:
- Szép, hangulatos táj.
- Bennszülöttek, különbözõ törzsek akik harcolnak egymással.
- Új fegyverek (inkább közelharci), modok, itemek.
- Mindig van ellenség a pályán. Leginkább állatok: mantis, catazor, légy, óriás hangya, radscorpion stb
- Esõ

Negatívum:
- Kicsi a bejárható terület.
- Rövid játékidõ. Alig 7-8 óra alatt végigvittem úgy hogy közben mászkáltam, felfedeztem mindent stb.

Összességében egy 5/5-ös dlc :)

Ryder62
Kösz, mûxik :)

xblades
Igen, tedd fel a javítást a Geck-re is.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ryder62
Valaki tapasztalt olyat hogy a legújabb dlc-t feltéve a geck nem tölti be a fájlokat?

Az a helyzet a legújabb patchel már nem mûk az utolsó verzió szóval jegelem a New vegast amíg lesz új NVSE :)

SZEG007
még a DLC-k se jöttek ki szoval biztos nem mostanában.

Tudja valaki mikorra várható az új NVSE verzió? Köszi

xblades
Hello

Probáld meg egy elõbbi mentésbõl újra.

Lesz honosítás a Faq oldalon találsz linket is hozzá, de mivel elég sok szöveges rész van benne lassan megy.

Szia!
Nem nem volt semmi ilyen. Belépek és beragad. <#falbav> Se mozdulni, se beszélni, se kimenni az ajtón nem tudok... csak load game LOL :D
talán egy javító patch segítene? :S:S van egyáltalán ilyen hozzá?
magyarítása lesz egyáltalán? a 3hoz se nagyon akadt :(

<#puszis>

gerey
Ott elvileg az õrnek el kéne vennie/kérnie a fegyvereidet, volt ilyen?

Sziasztok!
Eléggé vaciláltam House és Caesar között. Elõször megöltem Houset, yes man karija nélkül, eléggé zombi az öreg amúgy... :D
Aztán meg segítettem neki, kíváncsi voltam mi lesz... hát egyik következmény se volt túl jó :S na mindegy.
Van egy bár, azt hiszem gomorra, van oda egy két küldi is, pl beszélni kell vmi Jane nevû csajjal, a by by love nevû küldiben. Ezzel csak az a baj hogy belépek a helyre és leragadok. Semmit se tudok csinálni a körbenézésen kívül. Valaki tudja a megoldást?

xblades
Hát én ezt egyszerûben csináltam, a létrehozott dialogban készitetem el a szövegeket és a csatolásokat.

xblades
Ezt ki fogom próbálni, kiváncsi leszek rá.

Találtam egy videó tutorialt ami az új párbeszéd szerkesztõ használatát mutatja be. Így azért már elég könnyû párbeszédeket készíteni. <#taps>

XBlades ismét szórakozgattam a Navmeshel. Kérdezted múltkor hogyan kell ugrópontokat csinálni, nah úgy kell hogy a felsõ és alsó háromszög élét kijelölöd és nyomsz egy P-t, ekkor rózsaszínûre vált a két él és kész is, viszont azt írja a tutorial, hogy amikor véglegesíted (finalize) a navmeshed akkor megesik, hogy elfelejti ezeket az ugrópontokat ezért át kell nézni mindet utána. Amúgy a geck wikiben minden le van írva, keresd a navmesh résznél.

xblades
Nem tudom mit írtál át. De próbáld meg csak a fõ .esm fájlt betölteni elõször, és várjál vele mert legalább fél perc mire betölti magát a program.

Az ini-ben átírtam azt a dolgot. Nem csinál semmit, csak villan egyet a program amikor be akarom tölteni az egyiket. Nem ír ki semmit se.

xblades
Látod ez szomorú, de legalább foglalkoztak az ügyeddel. Nem mindegyik cég tenné meg sajnos.

xblades
Annak több oka is lehet, valami hibaüzenet esetleg?
De ha nem írod át az ini-t akkor egyszerre több .esm nem enged betölteni.

sherlock1
http://www.youtube.com/v/_ppZHcOf7lI&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Hello xxxxxxxxx, Thank you for contacting Steam Support. We apologize for the inconvenience. I have updated your account. Please try your purchase again. If you have any further questions or difficulty, please let us know.

Végre sikerült megvenni.. viszont tölthetem le az egészet megint.
Mit csináljak ha a geck nem tölti be az .esp/.esm-ket? Patchbõl és a geckbõl is a legújabb van fent.

Még jó hogy válaszol a support... szarrakás ez a Steam is.
"Belsõ hiba lépett fel a tranzakció elõkészítésénél. Kérj segítséget a támogatástól."

Egyre jobb....
Az alappal tudok játszani, és a frissítés is be van kapcsolva.
Az alapjáték játékra kész állapotban van?
Esetleg, még nézd meg, hogy nem kapcsoltad-e ki a játék automatikus frissítését.
Ha semmi sem segít, akkor ne is akarj fizetni nekik. <#smile>

Van valakinek ötlete hogy faszé' nem tudom megvenni Steamon a Dead Moneyt...?

"Your transaction failed because you are trying to buy a game that requires ownership of another game you do not currently own. Please correct the error and try again."

Ami érdekes mert eleve ott vettem a New Vegast is.
Hecker007
Üdv!
A Steam most töltött le egy kis 256MB-os patchet, tudja valaki hogy mit javítottak most a játékon?
Mert én nem vettem észre eddig változást :S

xblades
Na most már mindegy megoldottam másképpen mint az alant mod-omból látszik is<#vigyor2>

xblades
Nos valami hasonlóra gondoltam:

A Nexusról letölthetõ:

Black Market

xblades
Nekem csak az orvosok jók most, csak azoknak van dialogja. És legalább a nevük kellene, vagy hogy pontosan hol találom.

Hát nem mindegyik? Szóval Doc a kezdõhelyen an egy vándorló orvos is és egy Vegasba is a régi erõdben. De ha találsz orvosi táskákat az is jó rá. Vagy ha magas a med képességed tudsz sínt rakni rá.

xblades
Segitsetek már ki van orvos a játékban aki gyógyitja a töréseket?
És ha van akkor hol?

(zárójelben: ez az "azért nem megy mert tört" csak egy két anti kalóz által súlykolt valami. Az esetek 98%-ában a tört játékok ugyanolyan jók mint az eredetiek, 1%-ban van velük az ELEJÉN néha gond amig ki nem jön egy frissebb crack, 1%-ban pedig jobbak mint az eredeti, mert némelyik másolásvédelem elég görény és az eredetivel szarabb játszani mint a törttel).

Ilyen jellegû hiba nekem a Darksiders nevû játékban volt kb 2 hete (hasonló mint a prototype), 2-3 perc után kidobott. Nekem a RAM volt ludas, kiszedtem, megtakaritottam, visszaraktam és onnantól kezdve semmi.

Ami még eszembe jut: ha be van kapcsolva a rádió, kapcsold ki. Fallout 3-ban (igaz, nem NV) azzal is voltak ilyen jellegû problémák.

Hello, azért írok mert nemrég vettem meg a játékot és lenne egy "kis" problémám vele. Bevallom elõször letöltöttem mikor kijött de nem tudtam akkorse játszani vele. Ezt betudtam annak hogy tört verzió és nincs patch. Viszont most hogy megvan az eredeti és már egy jó ideje próbálom a hibákat kiküszöbölni, de nem találtam egy jó megoldást se, pedig mindent megnéztem már amit csak lehetett.
Az elsõ problémám az volt hogy olyan 10 percnyi játék után befagyott, azután kidobott és a képernyõm eltorzult. Gondoltam ez nem lehet más csak graf. kártya ezért lecsekkoltam a drivert stb. de nem oldódott meg. Aztán olvastam hogy a prototype c. játéknál is vannak az embereknek ilyen problémái ott az volt a megoldás hogy 512mb feletti karinál csak 1280x1024-ben vagy afelett megy. Így hát átálítottam és csodák csodájára így nem torzult a képernyõ de még mindig kidobott egy 10 percnyi játék után az asztalra, ígyhát manuálisan is feltettem a legújabb patchet, összes létezõ drivert frissítettem, és még sok-sok mindent kipróbáltam de semmi nem mûködött. Végül levettem a grafot és beállítottam ablak üzemmódba. Így most olyan negyedóránként dob ki. Néha hibaüzenettel, néha csak úgy kilép magától. Valamint ha ki akarok lépni a játékból akkor is inkább kidob egy hibaüzenettel. Nem tudom mitévõ legyek hisz a legtöbb embernek a patch megoldotte ezeket a problémákat. Amúgy a játék nem laggol, a gép jó hozzá - és ha már itt tartunk nem értem hogy lehet az hogy a fallout 3-nál semmilyen gondom nemvolt, itt meg nem tudok rendesen játszani pedig ugyanaz majdnem minden.
Szóval bárki akinek van valamilyen ötlete azt elõre megköszönném mert már azon vagyok hogy fogom és kidobon az egészet.
Igen:
-Dead Money +5
-Honest Hearts +5
-Old World Blues +5
-Lonesome Road +5
Így lesz meg az 50. Még jó hogy nem csináltak egyikbõl sem Broken Steelt, legalább a FNV végét nem tették tönkre.

Akkor logika szerint 4 DLC lesz és kész!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Azért ME2-nél van 4 olyan DLC, ami szerintem megéri az árát!