6837
...
  • Hotomi
    Nem. Nézz utána a GECK Wikiben, ott van le írva, hogy 1-2 hét ha nem omlik össze közben a GECK. Ezért sem babrálok az alapjáték világával, a másik az hogy mindenki arra építi a modját, így biztos sok ütközések, hibák lesznek majd azoknál akik használják majd az ilyenféle modokat.
  • lalakov
    Köszi.
  • wesker24
    A játék eleve figyelmeztet a DLC-k belépése elött hogy milyne szint szükséges hozzá !

Honest Hearts : LVL 10-15
    Dead Money: LVL 20
    Old WorldBlues-Lone Some Roads: LVL 25
  • lalakov
    Köszönöm, akkor megyek megnézem a DLC-ket. Illetve van olyan szint, ami alatt nem érdemes, mert túl nehéz? Most 24-es vagyok.
  • wesker24
    Arra vigyázz ha a fö storynak vége nincs tovább ! The End !

A DLC-ket utána már nem fogod tudni megcsinálni !

Erre való egy olyan mod hogy Continue After Ending !

Ez amint vége a játéknak tudod folytatni tovább !

• Although
    Hey!
    [spoiler] Hát elvileg nincs olyan hogy essential npc a fallout nv-ben. Amennyire láttam a dlc-k nem függnek az alaptól, talán csak a loneysome road. És elvileg igen. Bár szerintem a karakter szintezéshez jó felhasználni a Honest heartot meg a deadly money-t komolyabb nehézségen már problémának érzem mindig hogy jóval több quest kellene a játékba. :)
  • lalakov
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    :-D Ő halott. A légiósok voltak az elsők, akik beszóltak nekem. Az UKK-nak és a hétköznapi embereknek segítettem, meg a nagy Kánnal is jóban vagyok. Nem tetszik, ha egy robot irányít(na meg nem vihettem be Rault az épületbe; ezek a hülye szabályok :)) ), így kinyírtam Mr. Houset, erre Yesman veszi át a helyét . Őt már nem fogom tudni hidegre tenni, ugye? Amúgy mennyire van még a játék vége? A DLC-ket utána is meg tudom csinálni?
  • Although
    Kezdet kezdetén láttam itt egy fickót aki senkit se szeretett akivel találkozott a játékban és így mindenkit megölt, emlékszem kicsit zavarta hogy már mindenki támadja aki él de nem emlékszem mi volt a vége ebben az esetben. :) Caesar se tetszik ? :)
  • lalakov
    Akkor se ha mindegyik meghal? :) A 4-ből kettő már felbosszantott. :-D
  • Ryder62
    Most ugye ez vicc volt?
  • wesker24
    Sok vége lehet a játéknak attól függ hogyan döntesz !

Attól függ kinek az oldalára áltál és kik a szövetségeseid :

Pl Mr House Yes Man Caesar és légiós csapata vagy az NCR !
  • lalakov
    Ugye rossz döntéseket nem lehet hozni, valamilyen vége lesz a játéknak?
  • wesker24
    Azt sehogy se tudod megoldani !

2 megoldás van !

1. Fallout Mod Manager NVSE inditása

2. FNV 4GB inditása ami az NVSE-vel kompatibilis !
  • wesker24
    Azt az FNV 4GB progit kell beszerezni ami az NVSE-vel kompatibilis az FNV 4GB progit ugyanoda kell másolni ahol az NVSE is van !

Igy csak simán elinditod az FNV 4 Gb progit azt mehet is ! Ennyi
  • Fenrir
    Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a FOMM elindísta az NVSE-t és az pedig a fnv4gb.exe-t?
  • Hotomi
    Már mint az alap játék világa? Az kb 20 quad, olyan 1-2 hét, ha nem omlik össze a GECK, mert akkor elölről kell kezdened.
  • Ryder62
    Egész Mojave Wasteland LOD készítése kb meddig tarthat? Mire számítsak?
  • Hotomi
    X-Blades! Végeztem pár kísérletet a Heightmap editorral, ez az eszköz teszi lehetővé nagyobb világok készítését, másolását. Amit tudni kell, hogy a heightmap editorral készített, másolt világok zabálják a megabájtokat a modban. New vegas világát másoltam, a modom 18 mb lett, de miután módosítottam kézileg minden cella talaján ez a szám 10mb-ra csökkent. Tehát a játék 246 mb-os méretével szemben ha kézileg csinálják kb 25mb lett volna (a tereptárgyak, épületek elhelyezése növeli a mod méretét, a talaj texturázás és a navmeshezés viszont csak csekély mértékben növeli!)

A heightmap editor részekre úgy mond quad-okra ossza fel ezeket a nagyobb világokat, alapból 4 quadot jelenit meg az editor.
    - A Fallout 3 világa 4 quadot használ játéktérnek.
    - A Fallout New Vegas 6 quadot használ.
    Probléma ennél a nagy világoknál mindig a talaj LOD készítése volt:
    Nem csinálta meg rendesen, összeomlott generálás közben a GECK, a víz LOD pocsék lett, ráadásul átlagban majd 16 órát vett igénybe a generálásuk! Ezért nem láthatunk olyan sok nagy világgal rendelkező modokat.

Kipróbáltam egy új dolgot, 4 külömböző világba pakoltam a 4 quad-ot, tehát minden világba egy-egy quadot tettem, és voilá! Nem egészen 1 óra alatt legenerálta a LOD-ját, és még a víz LOD-jával sem volt gond.
    A LOD generáló nem tud mit kezdeni a 4 quad-dal, de ha külön vannak választva akkor simán megy minden! Ja egy quad 16*16-os cellarácsnak felel meg ami pl: Lake Mead területe, amiben benne van a Hoover gát, Camp Golf, És Cézár erődje.

Igaz Skyrim-nél nem tudod felhasználni ezt a tudást mert ott a készítők direkt hazavágták a Heightmap editort
  • Fenrir
    Köszi, ment is az uninstall neki.
  • Ryder62
    Úr isten ne!!!

A Rusty Highwayst kerüld is el jó messzire!

Kíváncsiság kép anno belenéztem az esp-be Geck-el.

Csak annyit mondok hogy a srác le sem sz*rta a navmesht. És hova tette a legnagyobb kocsisort? Pont a karaván útvonalára és hajszál pontosan oda ahol a legion mindig rajtaütést szervezz a karavánon.

Öröm lehet nézni mindig a beragadó NPC-ket.
  • wesker24
    Na akkor gond egy szál se habár én mindig a Load menübül töltöm be a játékot sose megyek a Continue-ra !
  • Fenrir
    Nah, megoldottam, megy minden. Csupán a főmenüben betöltés után várni kell egy fél percet és akkor jó, ha rögtön rányomok a continue-ra akkor lép ebbe az örök töltésbe.

"Had this problem on PC as well. Started FALLOUT and selected save game, after this endless loading. Same occured several times. When I restarted Fallout and waited little longer in menu screen and after this loaded the same game, it worked perfectly. ... Was maybe just too fast or something."
  • wesker24
    Hát azt nem csodálom hogy nem megy a mentés mert a Modok nagyon sok mindent modositanak és már nem elég az neki ha kikapcsolod öket !

Ezért is kell vigyázni a modokkal mert ha valamit elszúrsz akkor annak annyi vagy törölsz minden olyan fájlt amit módositott vagy Reinstall !
  • Fenrir
    Az utóbbi kettő biztosan nem, mert tegnap vagy 4 órát játszottam vele crash nélkül és mind a kettő mod ment.
  • SaGa
    Ezek közül nálam sosem járt a gépen a Nevada Skyes, az Electrocity, az essentialplustweaks, a rushtyws és az improved faces.
    Amennyit tudok róluk, az első kettő esélyes, hogy sokmindent módosít, és a nevada skyes talán akad is a MMUE-vel.

SaGa
  • Fenrir
    Hehe, most az a lol, hogy deaktiváltam minden újonnan felrakott modot, de már így sem tölti be a mentett állást, csak pörög a rulettkerék.
  • wesker24
    Jah tuti valamelyik moddal fog ütközni ez szinte biztos !

Ha nem működne az FNV 4 GB NVSE progival se próbáld kikapcsolni a modokat egyenként és úgy indítani ha fagy akkor az aktuális mod nem hibás másik mod okozza a hibát !

• wesker24
    Egyszerű amit linkeltem progit azt töltsd le kövesd a leírást a fájlokat másold át a fö könyvtárba az FNV 4 GB NVSE-ről csinálj egy parancsikont és azzal inditsd ennyi !
  • Fenrir
    Akkor nálam valamelyik mod összeakad vagy képtelen betölteni.
  • SaGa
    A teljes elindulás, az utolsó mentés betöltése utánig (amikor megkapom a vezérlést), kb 2 perc se...
  • Fenrir
    Nexus Mod Manager-rel indítom a játékot ami az NVSE-t indítja először. Hogyan tudom elérni, hogy az NVSE után induljon a 4Gb Loader és utána a Launcher?
  • wesker24
    Gondolom ezt már ismered !

http://nvse.silverlock.org/ Itt van mindig a legfrissebb NVSE !

DE ennyi mod melett inditsd el ezzel a kis progival a játékot !

FNV 4 GB NVSE

• wesker24
    Erre van még 2 kisebb segéd program !

Az egyik minden New Vegas Modnak a motorra a New Vegas Script Extender !

Ha ezt bemásolod a Fallout New vegas Mod Managerbe akkor azzal is tudod inditani !

A másik progi neve Fallout New Vegas 4 GB loader ! Talán próbáld meg ezzel hátha jó lesz !
  • Fenrir
    FalloutNV.esm
    DeadMoney.esm
    HonestHearts.esm
    OldWorldBlues.esm
    LonesomeRoad.esm
    GunRunnersArsenal.esm
    ClassicPack.esm
    MercenaryPack.esm
    TribalPack.esm
    CaravanPack.esm
    NSkies URWLified.esm
    Project Nevada - Core.esm
    Project Nevada - Equipment.esm
    ELECTRO-CITY - CompletedWorkorders.esm
    ELECTRO-CITY - Highways and Byways.esm
    Project Nevada - Rebalance.esp
    Project Nevada - Cyberware.esp
    Mission Mojave - Ultimate Edition.esp
    MMUE-CP-Electrocity.esp
    The Weapon Mod Menu.esp
    Improved Faces v1.esp
    Project Nevada - Dead Money.esp
    Project Nevada - Dead Money (Rebalance).esp
    Project Nevada - Honest Hearts.esp
    Project Nevada - Old World Blues.esp
    Project Nevada - Old World Blues (No Cyberware).esp
    Project Nevada - Lonesome Road.esp
    Project Nevada - Gun Runners' Arsenal.esp
    Project Nevada - Gun Runners' Arsenal (Rebalance).esp
    Rustyhwys.esp
    You take a sip from your trusty Vault 13 canteen.esp
    QS_Blackwolf_NV_Backpackmod.esp
    Essentialplustweaks.esp
    WeaponModsExpanded.esp
    Project Nevada - WMX.esp
    EVE FNV.esp
    EVE FNV-[GRA Patch for EVE 1.3].esp
    Project Nevada - EVE.esp
    MMUE-CP-EVE.esp
    NSkies URWLifiedOWB.esp
    NSkies URWLifiedHH.esp
    NSkies URWLifiedDM.esp
  • wesker24
    Melyik pár modot raktad be ?

Mert ha az FNV grafikai beállitás Ultra High Quality-n van és még hozzá jön a Project Nevada is na akkor az már be tud akadni !
  • wesker24
    Én leteszteltem a Project Nevada egy bazi nagy mod ami nagyon sok mindet ad a játékba mivel egy Overhaul mod na nem olyan mint a FOOK !

Nálam Prokect Nevada nélkül a betöltési idö 15-20 sec Project Nevada-val együtt már 30-45 sec !

Megpróbálhatod kikapcsolni az Fallout Mod Managerben vagy vedd vissza a grafikai beállításokat !
  • Fenrir
    Tegnap, amikor még nem volt bent ennyi mod akkor fél perc alatt lazán betöltötte, most raktam be egy párat és ezzel nem birkózik meg.
  • wesker24
    Hát attól függ milyen géped van !

Mert nekem is 50+ rakat moddal beszokott akadni ugy 5-10 secre a játék ez uyge a Monster Mod miatt van ami a teljes szörnygárdát megváltoztatta lecserélte !
  • Fenrir
    A Project Nevada nekem is fent van, kapcsoljam ki próbaképpen?
  • wesker24
    Nálam 50 + mod van de a betöltési idö kb max 45 sec 1 perc !

Nálam a Project Nevada és a Monster Mod miatt szokott sokat tölteni nélküle a New vegas betöltési ideje 30 sec még annyi se !