Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ryder62
Á az zsír 😊

Amúgy nem vagyok oda a fantasy játékokért, túl képen még eggyel sem játszottam úgy igazából. De talán a skyrim lesz az elsõ amire benevezek. A motor egész jónak nézz ki, szép tájat tud megjeleníteni. Ráadásul ha lesz ilyen creation toolset akkor azt is ki akarom próbálni. Maga a játék ... hogy is mondjam ... nem várok tõle semmit hisz nem játszottam ilyennel és valahol el kell kezdeni 😊

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

xblades

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

broman191
Sajnos a steam-en kívül nem tudok egy helyet sem ahol meg lehetne venni, letöltési lehetõség persze van megvétel nélkül, keresd a kiegészítõt például a torrentz.eu-n, rögtön az elsõ találat megfelelõ. A New Vegas esetében a kiegészítõk nem védettek, nem igényelnek semmiféle törést, tehát nem fog bekavarni semmiképp a letöltött kiegészítõ, ha eredeti játékkal játszol! Sajnos a NV DLC terjesztés ennyira bajos a régiónkban, ha mindenképp támogatni szeretnéd pénzzel az Obsidian-t, akkor küldd el nekik a kiegészítõ árát paypal-on, vagy amilyen elérhetõségük van esetleges közönség általi támogatásra... 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Ryder62
Alternatív elérési út <#rolleyes>

Amúgy meg én is néztem steamen 1 héttel a megjelenése után és nekem is azt írta ki hogy a régiómban nem elérhetõ. Így vásároljon az ember eredeti játékot hogy egy rohadt dlc-t nem képesek elérhetõvé tenni. De nem csak ez az egyetlen fekete folt, volt már probléma az elsõ dlc-vel is, a dead money-al. Még pedig az hogy valaki megvette de nem steamen és nem tudta sehogysem a játékához csatolni. Így elveszett 3000 pénze.

Ha még nem vettél dlc-t a játékhoz akkor ne is vegyél mert valószínûleg év végéig megérkezik a completed edition amiben minden dlc benne lesz. A másik hogy a lonesome road-ot elég összecsapottnak vélem, a fórumokban is vegyes kritikákat olvastam róla. Ha elérhetõvé válna a dlc steamen biztos hogy a szokásos 9,99 €-s áron adnák, annyi pénzt meg sztem nem ér. Az Old World Blues a legjobb dlc a játékhoz hiszen ezért a pénzért egy kisebb nyitott világot, rengeteg felfedezni valót, érdekes ellenfeleket és végül akár 20 órás végigjátszási idõt is kapsz <#wink>

Üdv! Hogy tudtátok megvenni a Lonesome Road-ot? Nekem azt írja ki, hogy a régiómban nem elérhetõ. De ugyanez van a két ezt követõ DLC-vel is. (De mellékesen a Rage sem látszik). A Bethesda-Steam játékokkal gond van mostanában? Mintha az 1C-s terjesztésû játékok problémáznak?

Szerintem elsõsorban x-box-ra fejlesztik jól látható nagyon preferálják a kapcsolattartásban õket. És az egyszerûsítések is ebbe az irányba mutatnak. Ettõl ez egy jó játék, de én se törném magam a kalózkodással agyonterhelt pc-re. Kapnának egy szimpla clone-t.

A Bethesda felvásárolta (pontosabban a ZeniMax) az IDt, az id5 motor meg az ID tulajdona. Szóval most már használhatnák. 😄

Ryder62
Én úgy tudom hogy a RAGE esetében a Bethesda csak kiadó.

Ha esetleg mégis felhasználhatnák az id5 motort valszeg nem teszik mert ott van a skyrim motorja amit tényleg õk fejlesztettek. De majd meglátjuk hogy melyik lesz.
A lényeg hogy jól modolható legyen. A játékélményt is felemeli de az újra játszhatóságot is. Pl a new vegasban sok minden nem tetszett és így olyan modokat tettem be ami szerintem csak feldobják a játékot (szebb égbolt és felhõk, több növény, szebb vér effekt, realisztikus nap sugarak és lencse izé <#vigyor> meg persze a saját modom <#smile>

Nálam így nézz ki a játék napfelkeltekor 😊

Xblades:

"ráadásul könnyen és jól modolható (már kész hozzá a program)."

Ez hol olvastad?

PiszkosFred
Ne felejtsd el, hogy felvasaroltak az ID-t is, igy a Skyrim motorja (Creation Engine) mellett ott van a Rage (ID Tech 5) motorja is mint lehetoseg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

xblades
Nyilvánvaló, mivel az az új saját fejlesztésû motorjuk, ráadásul könnyen és jól modolható (már kész hozzá a program).
Ha szerencsénk van már hegesztik és akkor talán nem lesz kapkodó munka belõle.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ryder62
Sztem a skyrim motorját fogják felhasználni. És olyan két év múlva várható egy új fallout.

xblades
Igen lesz elvileg talán ebben a hónapban.

Sajna ez a motor hibája, de az új már készen van reméljük a következõt már arra fejlesztik.

xblades
Faq és ott a társak menü. (Ha nem ezek akkor mod)

Láttam a youtubon a vault22-õn lévõ küldetést az emberünk egy felpáncélozott kutyás katona segitségével csinálta meg,ezeket honnan szerezték?
Calver
tárgytalan, legközelebb körbenézek kérdezés elõtt.
mentésfájlokban simán meg lehet találni, szép sorban le vannak egymás után írva, ha az ember rákeres az "esm"-re.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
valahol meg lehet nézni egy aktuális mentéshez melyik modok vannak benyomva? nemrég volt oprendszer újrarakás, és most azon kellemetlen helyzetben vagyok, hogy elvesztek beállításaim (mod fájlok megvannak), viszont farkam tudja mentésemhez melyikek voltak bepipálva a 20 modfájl közül <#confused>

Ez jó 😊

Vegasban inkább a futóhomok gyakori! Fõleg a tûzhangyák és rad skorpiók hajlamosak belemászni egy-egy futóhomokba. VAn olyan futóhomokmezõ, ahol még térkapu is találhat, ami összenyomja, összekeveri a beletévedõk testrészeit....<#nevetes1>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ryder62
Mintha javítottak volna bármit is a patchek. Ugyan úgy fagy, sõt az OWB óta már töltés közben is de most új karaktert indítva talán mintha már legalább hibaüzivel szállna el a játék. Egyébként várható valami GOTY/Completed Edition vagy valami ilyesmi? Amiben benne van az összes dlc? Remélem igen.

broman191
Elvileg a GRA megjelenése elõtt pár nappal jelentették be, hogy azzal együtt megszûnik a NV támogatása részükrõl, szóval én nem számítanék semmiféle hivatalos patch-re ezután...

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Azért emberek ez tényleg egy nagy világ rengeteg npc-vel iszonyat mennyiségû programozási igénnyel. Bizonyos tekintetbe ami hasonló volt és ráadásul ennyire nyitott világ nélkül, jó nyilván bizonyos területen erõsebb, Dragon Age 5 évig készült ez meg kb. 2 évig. És még mindig csak 3 éves. Azért persze gyorsabban is javíthatnák a dolgokat. 😊Remélem nem hagyják abba a patchelést. 😊

Ryder62
Na az viszont tényleg minden napos. 😄 A fallout 3-ban rengetegszer láttam hogy itt-ott szálldos egy-egy radscorpion, protectron. A new vegasban kevésbé bár ott is láttam. Itt inkább bújocskázni szeretnek az NPC-k. Ha rosszul áll egy csata rájuk nézve, elbújnak egy sziklában vagy a föld alá. 😄 Eme képességüket még nem tudják teljesen kihasználni hisz sokszor csak félig sikerül nekik, így a sziklába ragadt deathclawokon, fiendeken, scorpiokon már nem lepõdöm meg.

és akkor a repülõ radskorpiókról még nem is beszéltünk 😊))

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Sõt, még a gravitációra is hatott, lásd 2 fejû brahmin és a lépcsõforduló esete....<#nevetes1>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ryder62
Ez mindennapos a falloutokban. A sok nukleáris anyag teljesen eltorzította a világot, ezért van az a sok bug is XD

broman191
Ma éppen Novac-ban jártam, mennék fel a lépcsõn a lakásomba erre...egy 2 fejû brahmin fut egyhelyben és nem tud lejönni a lépcsõfordulóból. 😄

Calver
Novac mellett mászkál egy, meg azon kívül #4156. vagy: errefelé nézelõdj

Esetleg 1-2 dokit tudnál mondani hogy hol található?
Ryder62
"Lonesome Road-nál hogy teljesen valótlan maszlagot állítottak"

Nem tudom hogy mit állítottak annál a dlc-nél de én is másra számítottam. Az ütõs trailer után arcon csapás volt a 2 új ellenfél (amibõl az egyik szinte nem is új, csak más) és a béna, értéktelen pálya kidolgozás. Ráadásul rövid. És valahogy nem volt meg a hangulata.

Szvsz ebbõl a dlcbõl sok mindent ki lehetett volna hozni de hát...

Egyetlen nagy pozitívuma annak a dlcnek a fegyverek: minden fegyó ultrabrutál. 😄

Ryder62
Orvosoknál érdemes vásárolni ilyesmiket de sajna a radaway elég ritka. Leginkább a new vegas clinicen meg a old mormon fortnál érdemes körülnézni.

PiszkosFred
A legtobb kereskedo tart maganal par darabot ezekbol, de legegyszerubb a helyi dokikat felkeresni, ok biztosan arulnak ilyeneket, sot, meg is gyogyitanak (penz elleneben).

Tudna segiteni valaki,hogy radaway-t vagy rad-x-et hol lehet beszerezni?Mert mire észrevettem sajna elég jól megfertõzõdtem 😊
broman191
Másabb fegyverek, másabb lehetõségek, eltérõ élmény = esetleges újabb végigjátszás - mert olyan szépen beharangozták hogy a legtöbb meglévõ fegyverhez is jönnek fejlesztések...ahhoz képest hogy mennyi fegyver van a játékban, nagyon kevéshez jöttek lényeges fejlesztések. Megint elkövették azt a hibát mint a Lonesome Road-nál hogy teljesen valótlan maszlagot állítottak a kiegészító promózásában, az elmondás - nagyotmondás - alapján azt hinné az egyszeri gamer hogy sokkal tartalmasabb lesz az adott kiegészítõ, aztán jön a keserû felismerés hogy semmi nagy dolog, jó-jó, van egy-két értékelhetõ momentuma, de mégsem erre számítottam. Még jó hogy ez egy Fallout, és vannak lelkes modderek, akik többet adnak mint a fejlesztõk maguk, és esetlegesen az általuk elkövetett szerencsétlenségeket is helyreteszik...de nézzük tényleg a dolog jó oldalát, ugyanennyiért értéktelen lópáncélokat is kaphattunk volna. <#nevetes1>

Ryder62
"Nem erre számítottam. Új végigjátszás gondolata is elhesegetve."

Ezt nem igazán értem. Ez egy fegyver pakk. Ettõl mért növekedne az újrajátszhatóság rátája?

Egyébként meg korrekt csomag. Egy játékot nem tudok felsorolni aminek 1-ik dlc-jébe ennyi fegyvert zsúfoltak volna. Általában kiszúrják az ember szemét 1-2 fegyver +1 ruha dlc-kel.

Egyet elfelejtettél: ez egy Fallout. <#smile> A moderek gondolom rögtön ízekre kapják az új dlct és olyan modok jönnek majd ami pl javítja a bozar sebzését.

"Ráadásul a kari bugosan fogja, és lövéskor is a távcsõ szintje alá néz, mintha nem lenne távcsöve."

Ááá ismerõs. Pont mint a Pimpboy 3billion esetében. Ha nõi karakterrel játszik az ember és megszerzi ezt a fajta pipboyt akkor a kezén bugosan, ferdén áll. De erre is van már mod ami fixálja szóval gondolom a fegyvertartásra is lesz egy mod ami fixálja.

broman191
Fílingesnek fílinges megoldás, elképzelem hogy mûködik, csak mennyi a realitás benne hogy egy ilyen hatalmas döghöz van tököd odalopakodni és lesbõl agyonverni? <#vigyor3> Másrészt sokszor nincsenek egyedül, így inkább tartom a tisztes távolságot, biztos ami biztos. <#gonosz1>

Nem tudom, ha magas a kézi fegyver használat képesség akkor lv20 körül kb már egy sledgehammerel agyonütöm lesbõl támadva a deathclawot 😄 És izgalmas is közel menni hozzájuk mert tény egy szá nadrágba ne sokáig élnék ha nem végeznék gyorsan vele. A kiütés képesség nagyon jól jön ilyenkor.

broman191
Hajnalban kipróbáltam a GRA-t. Sajnos ahogy lentebb írta morzsi fórumtárs, nem egy nagy etvasz amit csináltak ezzel a kiegészítõvel. Nem erre számítottam. Új végigjátszás gondolata is elhesegetve. Lopakodós karinak igazából semmi használható új fegyvert nem adnak a kezébe - egyedül a 12.7-es SMG-re lehet tenni hangtompítót, lézercélzót és még valamilyen kevésbé látványos-eredményes módosítást. Lopakodás szempontjából ezen kívül nincs új a nap alatt, sõt ez sem mondható újnak, az alapjátékban a hangtompító már felszerelhetõ volt a fegyverre, a másik két módosítás pedig nem hoz lényeges változást. Aztán az anti-material rifle "majdnem hangtompítója" is röhejes, elnyomja valamilyen szinten a lövés zaját, immár nem kilométerekre hallja mindenki a hatalmas durranást, csak fél kilométerre. Viszont az új robbanó töltény illik hozzá. A pisztolyok között van egy új 5.56-os modell amely a "That Gun" sokszorosított másolata - modifikációkat nem láttam hozzá. Ha a "That Gun" megvan akkor az még erõsebb is mint azok a kopizott változatok... Aztán a legendás Bozar...pontos, nagy tûzgyorsaságú, viszont harmatgyenge a sebzése per golyó szinten. A Fallout 2-ben gyakorlatilag bármit szétszedett, de itt egy DeathClaw/hasonlóan erõs ellenfél ellen már nem hatékony. Ráadásul a kari bugosan fogja, és lövéskor is a távcsõ szintje alá néz, mintha nem lenne távcsöve. A legenda meggyalázva. Maradok én a jól megszokott sniper-emnél, amellyel egy fejes egy DeathClaw-nak egy halál - kis szerencsével - hollow point töltényt használva. Szerencsétlenül pedig két töltény. <#hehe>

További képek tõlem

Svenhassel
De egy RPG-nek az a lényege, hogy beleéld magadat. Nem te irányítod a szereplõket. Hanem te maga vagy a szereplõ. Na ezt elég nehéz elérni szerintem, egy nõi karakterrel, fõleg aki úgy néz ki, mintha egy mangából ugrott volna ki 😄
De ízlések és pofonok...

Egyébként valakinek megvan már a Gun Runners' Arsenal? Milyen? Érdemes beszerezni?

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

PiszkosFred
Miert kellene "raizgulni"? Egyszeruen fogd fel ugy, hogy te vagy a rendezo, es ez az egesz egy interaktiv film, amelyben a szereplok egy resze a te utasitasaidat koveti.

Ryder62
Én meg már unom a férfi karaktereket, mert a játékok 90%-ában csak azzal lehet menni. A maradék 10% az RPG ahol lehet nemet is választani. Elsõre ott is férfi karakterrel nyomulok de utána nõvel.

koschwarz
ha választhattam, sosem választok nõ karaktert (férfiként), egyszerûen bele sem tudom élni magam, ha meg egy játék-csajra izgulnék...az már rég rossz lenne<#hehe>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ryder62
Szóval azt mondod hogy mindenki tagadja hogy type3 modokat használna? Hát én nem <#smile> Ha már csaj karaktert indítok akkor nézzen is ki valahogy. Letöltök egy nekem tetszõ savegame-t, haj modok fel meg egyéb karakter szépítõ modok, és félig kész is az istennõ. <#nyes> Aztán ott egy rakás type3 ruha, abból is lehet csemegézni. És igen, inkább nézegetek egy cicababát 100+ órán keresztül mint egy szakálas ürgét. <#wink>

Az más kérdés mennyire reális egy topmodellel lõdözni a fiendeket. Sztem kb annyira mint mikor a sivatagban minden út mellett van lámpa és persze világít is (electro city)

xblades
Persze cicababa képek a profilon<#papakacsint>, persze senki sem használ ilyent csak tudnám miért ilyen nagy a letöltöttsége a Type 3 mod-oknak?<#wink>
Persze nekem csak azért nincs mert fegyelmivel törölték, de a 3-ban még mindig ott vagyok a top 20-ban <#eljen>

xblades
Akkor most könnyebb pl amit terveztél mododat megcsinálni?

Kíváncsi leszek az új motor menyire lesz modifikációs barát, bár elvileg már elkészült egy ilyen program mellé.

broman191
SPOILER

A sztori szerint rakéták robbantak be a föld alatt.

Ryder62
SPOILER

Csak az olvassa el és válaszoljon aki végigvitte a Lonesome Road-ot!

Szerintetek a szakadék hogy keletkezett? Mert az alján ép utak, épületek is vannak. Pl az az épület ami összeköti divede-t a rakéta kilõvõ silo-val az is sértetlen és a szakadék alján csücsül. Tehát nem omolhatott be mert akkor csak törmelékek lennének az alján és egy db fal sem lenne ép. Épp ezért arra tippelek hogy valahogy az a terület úgymond lecsúszott 😄 Amolyan szinteltolódásos rendszerrel.

Ryder62
Lekéstél, épp azon vagyok XD

Már javában dolgozok a modomon.

Pár kép itt ni: Nexus profilom

Nem kell kétségbe esni! A Lonesome Road dlc-be mellékeltek rengeteg f3 épület modellt is, úgy hogy lehet saját romvárosokat is építeni.

Ryder62
Hát én is azt hittem hogy ha nem is szabadon de járkálhatunk a város romjai között. De sajnos nem. 😞

Pedig hogy beleéltem magam itt is lesz egy nagy bejárható város még mint a Fallout 3-ba. New Vegas nem rossz de azért egy ilyen metroalagutakkal teli Nagyváros romja között lehet igazán jókat mászkálni 😊