Nincs köze a halálnak a halálközeli élményekhez

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dilofekete
A halál az eggy õrült tudós! 😊
Tehát csak eggy kis hülye intézmény, mint eggy masszázs szalon.
hehe vagy olyan, mint egy fasza lávalámpás-akvárium, de olyan is lehet mint eggy temetés, sok köddel vagy korommal stb...
Ez nem vallás, hanem inkább valamiféle halálosan unalmas kémia óra a suliban, ahol aranyeret kapsz az unalomtól vagy fordítva. 😊
hehe 😊😊😊

Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.

NEXUS6
Szterintem, nem a kétkedéssel van a baj, hanem ha valaki vallást csinál belõle.😄

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Feladom.
Halálomkor majd éber tudattal hagyom el szánalmas porhüvelyemet, és szállok alá a pokolba, ahol majd a legnagyobb kínokat "élem" át hitetlenkedésem miatt. És akkor, igaz agy nélkül de rájövök mekkora bûn volt anyagi lelkemet megtagadnom, és testemet az egzakt tudományok száraz sivatagában tárgyilagosan kezelni.
NEXUS6
Igen ez annak az elmélete, akinek még nem volt ilyen élménye.

Lehet rá logikusan, tudományosnak látszó módon érvelni, de az a helyzet, hogy ez nem hypoxia!
Lehet, hogy egyfajta különös tudatállapot és az agy terméke, nem pedig valós fizikai létezési forma, de hogy semmi köze az alacsony oxigénszinthez az nagyjából 100%.

Ne úgy fogd fel a beszámolókat, mint amik az oxigénhiányos állapotba próbálják belevetíteni a saját különös élményeiket. Ebben az állapotban nem bizonytalan az érzékelés, csak éppen totálisan más, a tudat sokkal éberebb mint általában a hétköznapok során. Bizonyos dolgok marha könnyen mennek, pl átmenni a falon, más hétköznapi dolgok meg nem.
Ez nem egy "beszívott a csákó és azt sem tudja mit beszél" eset. Aki megélte az azt mondja, hogy élete legemlékezetetesebb esete, nem csak a körülmények miatt sokkal inkább a hihetetlenül tiszta és éber tudatállapot miatt.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Igen.

Nem hiszem el, hogy minden szóba bele tudtok kötni.
Ahogy írtam nem ismerjük csak kicsit az agyat. Jelenlegi állás szerint a nagy része kihasználatlan. A kihasználatlan nem jelenti azt hogy felesleges. Egyrészt mint írtam egyes sérüléseknél áttevõdik a mûködés más részekre, valószínûleg ez is szerepet játszik, másfelõl lehetnek olyan funkciók amit nem tudtak kimutatni. Mivel ezt még az általatok oly ördöginek vélt tudomány is elismeri, hogy nem ismer mindent.
NEXUS6
Kinek mi a sok😊
Nekem a a 3 ampulla már épp elég!😄DD
Totálisan tudom azokat a tüneteket produkálni, mint az akitõl rendesen levesznek😊))

Pont ahogy írtad is, a fények elvesztik a színüket, minden kifakul, de még is vakító, a látótér beszûkül, úgy hallja a dolgokat az ember mintha tele ment volna a füle vízzel. Hihetetlen gyengeség, az ájulásig még mondjuk nem jutottam el, szóval rendes kis sokkszerû tünetek.😊

Ez az egész testenkívüli élményes, halálközelis meg ilyenek, viszont abszolút nem ilyenek.

Hát nem tudom te hogy vagy vele de amikor én felébredek leginkább a képekre emlékszem. A szerencsétlen világtalan el sem tudja képzelni milyen lehet látni, számára nincsenek képek. Persze pl. hangok lehetnek, de elsõsorban egészséges embrenél az álom képekbõl áll, ezért mondják, hogy õk nem álmodnak.
Az agykontrollt meg ne keverjük ide, mert bizonyos, hogy le lehet menni olyan állapotokba ahol megváltozik az érzékelésed, csak ez nem halálközeli élmény, mert nem teljesen más tényezõ váltja ki.
Belegondoltál már mi értelme úgy az agynak, hogy nagy része kihasználatlan??
Ez a tudomány egyik legnagyobb baromsága!
Hisz a tested izmait is hiába fejleszted, ha nem használod leépül... Ha az agy kihasználatlan minek akkora? És miért öröklõdik ez a méretkategória ha kisebb is elég lenne, és akkor kevesebb energiabevitel is elég lenne a test fenttartásához??? (mert igen, az agy a napi energiaszükségletnek nagyjából a felét elviszi!)
(vannak már olyan álláspontok, hogy NINCS! kihasználatlan terület, csak a tudomány jelenlegi állása mellett a terület funkciója nem meghatározható!)

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Na akkor nekirugaszkodok mégegyszer. Ha balesetet szenved valaki, akkor ugye vagy azonnal szörnyethal (idegrendszer olyan mértékben sérül), ha viszont nem sérül mechanikailag az agy (kisebb ütéstõl csak azonnali eszméletvesztés), akkor is fellép vérzés. Ha a vérzés kicsi akkor, még magánál lesz az illetõ, esetleg kicsit kótyagos. Komoly vérzésnél elõször eszméletvesztés, aztán ha sokat veszít akkor jönnek azok a bizonyos képek. Ez a balesettõl számítva kb 4-5 perc, viszont mivel ekkorra már bekövetkezett az eszméletvesztés, nem érzi az idõt. Ha nagyon nagy szerencséje van akkor ilyenkor már megkapja a segítséget, és ha nincs komolyabb belsõ vérzés, akkor túléli. Ezen kevés embernek "adatik meg" a halálközeli élmény, ugyanis kevésnek van ilyen szerencséje. Persze maga az agyrázkódás is kiválthatja ezeket a jelenségeket, de ha nincs komolyabb agyi sérülés akkor ebben az esetben nem volt életveszélyben.
Tehát mint mondtam miután elájul valaki nem érzi az idõt, aki meg a baleset után végig magánál van nyilván nem lesz halálközeli élménye.
Gladiator
Nem a ver latvanyatol ajultam el, hanem en vesztettem sok vert, es attol😊

NEXUS6
Hát én is be tudok ájulni már a vér látványától is. <#vomit>
De azért ez a dolog kicsit többrõl, másról szól.😊

Igen az, és elég poénos úgy összességében. Inkább a vége felé, amikor elmondják a nagy titkot...

NEXUS6
Hú, ezt még nem olvastam, de hasonló az Agykontrolhoz, meg egy csomó más dologhoz.

Az biztos, hogy a negatívan megfogalmazott gondolatok pont az ellenkezõ hatást váltják ki.
Másrészt szerintem ezzel az emberek valahogy tisztában vannak.
És pont ez a karma, tudod, hogy ha pocsolyába lépsz piszkos leszel, de amíg nem vagy elég felnõtt, még évezed is ezt, pedig még jól el is fenekelnek miatta. És közben azt gondolod, jaj csak nehogy megint pocsolyába lépjek és a szemeddel már keresed is a következõt😊))

Minden ilyen módszernek van egy felszálló ága, amikor az emberben tudatosodnak ezek a dolgok és ekkor felszabadul, ez egy örömteli állapot. És sajna van egy leszálló ága, amikor rájössz, hogy bizonyos dolgokat egyszerûen nem vagy képes kívánni, nem kerülheted el azt, amiért egyesek szerint erre a világra jötüünk, hogy igazán, a lekünk legmélyéig igazán, mindenki másnál jobban megismerjük magunkat.

Gladiator
En mar tobbszor ajultam el nagy verveszteseg miatt. Mindig volt feher feny. Vagyis mondjuk inkabb ugy, hogy ami alapban vilagos volt (pl. bent voltam egy szobaban es az ablakon at bejovo feny) az lett egyre vakitobb, minden mas pedig sotet. Es egynel emlekszem, hogy el is fekete-feheredett minden.

BCS pixel
a titok nevû film az amikor pár amerikai azt mondja, hogy gondolkozz azon amit elakarsz érni, meg gondolkozz pozitívan és akkor el fogod érni?

Igen, Jane Robertsnek tényleg nem volt tudományos valami fejlett a tudományos szókincse, de ez épp a Seth kötetek elõnyére vált, mivel azok átlagembereknek szólnak, és nem kvantumfizikusoknak.
Ha már itt tartunk, a Titok címû könyvet is el lehetne olvasni, és megnézni a könyvbõl készült filmet - szintén megdöbbentõ a hasonlóság Seth és a Titok között.

Nekem már az elején az jutott eszembe, hogy ezt már bizonyították kísérletileg elõidézhetõ mesterségesen... Aztán csak a cikk végén volt róla szó...

Voltan
"Aki vakon születik az el sem tudja képzelni milyen látni. Nem álmodik, nem tudja milyen a fény."

Hogy a fenébe ne álmodna?? A vakok ugyanúgy álmodnak, mint az egészséges emberek. Sõt!
Az álom egy multireceptoros visszajelzés az ún. tudatalattiban. Mindnyájan emlékszünk szagokra, hangokra, tapintott érzetekre az álmainkból, a képek mellett. Minden ember (és minden emlõs, ha már itt tartunk, de állítólag még a madarak is) álmodik. Sõt, az alvás álmokat is tartalmazó szakaszának kivonása bizony komoly elmezavarokat eredményez.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

nyugi majd jön epikürosz vagy winnyogó és jól megmondják a tutit, érdekes egyik sem szokott a filmekhez vagy játékokhoz kommentelni de képzett kvantumfizika-tudósok (valószínûleg) úgyhogy itt mindig osztják az észt xD

NEXUS6
Azért a hypoxia kialakulásához kell némi idõ, amikor valakit hirtelen ér halálos baleset erre nincs idõ. Ilyen esetben is elõfordulnak halálközeli élmények. Az azonban tényleg lehetséges, hogy az agy utólag alkot egy sorrendet az eseményekre, márpedig a halál azért általában a keringés leállásával azonosítható, szal eddig akár igaz is lehetne.

Csakhogy, ha utána nézel ezek az élmények elõidézhetõk egészséges embereknél, és nem kell fojtogatni, vagy beLSD-zni õket!
Relaxáció, némi gyakorlás és mindenkinek összejöhet. Ha meg lusta vagy, akkor jön a bevált nyugati módszer: befizetsz a tanfolyamra, ahol gyak a segged alá rakják az élményt.

Nekem is ez jutott eszembe... Sõt mintha ez a cikk már lett volna egyszer...

Mintha szólna valamirõl a cikk aztán mégsem...
NEXUS6
😊))

Azért hihetetlen egyezés van a Seth könyvekben leírt és egy a kvantummechanika szabályai alapján elképzelhetõ világ között!!!
Jane Roberts-nek szerintem alapvetõ hiányosságai voltak abban, hogy ezt szakszerûen megfogalmazza, innen az esetleges nem szó szerinti egyezés a tudományos frazeológiával. De rendszer szinten láthatóan gyak ugyan arról a dologról van szó!

NEXUS6
Szívesen!😊
Amúgy idáig kb mindenki eljuthat kis gyakorlással, és nem is kell hozzá meghalni.

Azért a nyugati világ sem kezdõ ebben a tkintetben, a Monroe intézetnél gyak folyamatosan indulnak képzések a testenkívüli állapot elsajátítására. Szal amirõl a cikk szól, az azt a kb 100 év lemaradást mutatja, amennyivel a hivatalos tudomány le van maradva a gyakorlat mögött.

Érdekes, hogy Monroe is amikor a családtagjaival kíséárletezett, azok olyan szellemszerû valamiként írták le azt amit belõle láttak (homályos ködpára ott ahol õ úgy érezte akkor tartózkodott). Amúgy volt hogy valakibe bele is csípett meg ilyenek.
Az esetek többségében azonban az a világ amit az ilyen utazáson résztvevõ ember átéll nem feleletethetõ meg egy az egyben az általunk ismert hétköznapi világgal.
Errõl viszont már a mai tudománynak tényleg nincs halvány lila segédfogalma sem!

"állítólag tényleg képes az agy gyorsabban álmodni, mint ahogy észlelünk (ezt amúgy érdemes lenne ébrenlétnél is elõhozni, enyhén gyorsabban lennénk képesek felfogni mindent szerintem)"
Pontosabban az agyad képes gyorsabban dolgozni, mint ahogy körülötted az eseményeket észleled. Pl. van hogy elõadáson elbambulok, már egy csomó gondolat végigfutott bennem, úgy érzem eltelt egy óra. Aztán felnézek és csak 5 perc fogyott az órából! Szerintem sokan vannak ezzel így😄
Lost Lont
Hát most így nincs kedvem személyesen senkibe sem belekötni, meg egyetérteni sem, de állítólag tényleg képes az agy gyorsabban álmodni, mint ahogy észlelünk (ezt amúgy érdemes lenne ébrenlétnél is elõhozni, enyhén gyorsabban lennénk képesek felfogni mindent szerintem), mellesleg sok minden zajlik ott a tudatalattiban, úgyhogy ha nem is kóma közben, de közvetlenül elõtte vagy utána szerintem képes ezt az egészet kitalálni az agy, és utólag már nem biztos, hogy meg tudja az ember különböztetni a valóságtól.
Ja még annyi, hogy "Az agy megfelelõ ingerlésével valójában bármi elõidézhetõ" ahogy Nexus6 írta, ez egy nagyon érdekes dolog, bár mondjuk attól még, hogy képesek vagyunk magunkat mesterségesen belefojtani az álmokba, az nem jelenti azt, hogy amiben itt vagyunk, azt is álmodjuk.
Utálom az ilyen népszerû témákat, mert minden második hozzászólásra lehetne választ írni, de mire alulról eljutok ide az új szöveg részhez, addigra az összeset elfelejtem...

Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.

Szokásos nesze semmi csámcsogjatok rajta cikk.
Végkövetkeztetés: megint egy csomó elmélet mindenféle bizonyíték nélkül.
Csak gratulálni tudok.
Honnét szedték, a blikkbõl???

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Lunki88
Ez a roliika tud valamit... A szellemek igenis léteznek! 😄D
"És aki viszont hirtelen baleset hatására tapasztalta meg?"
Szerinted aki balesetet szenved és nagymennyiségû vért veszít az nem kerül hypoxiás állapotba? Vagy szerinted a vérnek nem az oxigénszállítás az egyik szerepe?
"Esetleg tudatosan idézte elõ ezeket a dolgokat, olyan körülmények között, ahol oxigénhiányról nem beszélhetünk?"
Tudatosan akkor tudod elõidézni, ha felakasztod magad ülve a radiátorra, hogy éppen csak a nyaki ütõereket szorítsd el. Így nem kap az agyad vért, és fél perc múlva elájulsz. Csak aztán legyen aki leszed, mert különben reszeltek.

Az ingerlés egyébként nem helyettesíthati, mivel csak bizonyos területeken fejt ki más hatást. Bár a megélés hasonló lehet, de élettanilag teljesen más.
Jelentkezem!😄 Nem léteznek!
Szerintem ezzel kapcsolatban igen jól megtette a hatását a sok horrorfilm, meg Fókusz és társai. Kedvenceim közé tartoztak a lefényképezett szellemek, Szûz Mária alak meg hasonlók, nagyrészük fényt kapott, kisebb részüket utólag machinálták meg. Manapság annyi hülyeség terjed, hogy már azt sem hiszik el az emberek ami igaz.
Ezzel a szellemek, világegyetem, dimenziók, párhuzamos világok nem igazán foglalkozom, sci-fi, nem valódi tudomány. Az ember ha sokat agyal ilyeneken a végén vagy begolyózik, vagy ír egy könyvet, vagy mindkettõ😄
"És végül is akkor ez tudományosan arra bizonyíték, hogy a valóság nem létezik, minden csak agyunk terméke és a Mátrixban élünk???"

Érdekesség: http://www.tkbf.hu/system/files/Anyag_es_tudat_0609.pdf

Részlet:

"Más véleményen van Fred Alan Wolf amerikai fizikus. Szerinte a sok hullámfüggvény, és ezzel a koherens szuperponált állapot soha nem omlik össze, hanem valamennyi állapot párhuzamosan létezik, és mi általában a legvalószínûbb állapotok szuperpozícióját (összegezõdését) tapasztaljuk valóságként. Wolf azt is lehetségesnek tartja, hogy egyes különösen érzékeny személyek képesek lehetnek a kevésbé valószínû állapotokat is valamiféle ködszerû képzõdményként észlelni. Ilyen tapasztalás lehet pl. az aura látás.
Wolf elmélete azt is jelenti, hogy végtelen sok párhuzamos valóság létezik egyszerre, és a tudatunk választja ki ezekbõl a legvalószínûbb lehetõségek szuperpozícióját, azt, amelyet valóságként elfogadunk. Így azután mindenki megteremti a saját univerzumát, amely csak az õ tudatában létezik."

Jólvan, látom más is terjeszti az igét, nem csak én 😛

Linkek a két elérhetõ Seth könyvhöz:
http://mek.oszk.hu/00100/00120/
http://mek.oszk.hu/00100/00121/
Akit komolyabban érdekel a téma, a többi magyarul kiadott Seth könyvet a www.seth.hu oldalon megrendelheti (én már megtettem😛)

NEXUS6
Nem sok minden az, amit tudományosan elmondhatunk.
A többi max tudományoskodás.
Hypoxia okozza? Igen lehet.
Lehetséges, hogy mégis csak létezik az, amit léleknek lehet nevezni, és erre egyfajta bizonyíték? Ez is lehetséges, még tudományos alapon is!

Amúgy ha valaki fulladás miatt kerül halálközelébe, annál hótziher, hogy alacsony a vérében az oxigénkoncentráció. Ugyan így a vadászpilóták esetében is magyarázat az oxigénellátás zavara.

És aki viszont hirtelen baleset hatására tapasztalta meg?
Esetleg tudatosan idézte elõ ezeket a dolgokat, olyan körülmények között, ahol oxigénhiányról nem beszélhetünk?

Aztán ugye valójában az sem bizonyíték semmire, hogy az agy egy bizonyos területének ingerlésével hasonló élmények elõidézhetõk.
Az agy megfelelõ ingerlésével valójában bármi elõidézhetõ, ha most még nem is, de pár év múlva biztosan: szerelem, elfelejtett emlékek, egész életek egyetlen másodpercbe belesûrítve, végtelen gyönyör.
És végül is akkor ez tudományosan arra bizonyíték, hogy a valóság nem létezik, minden csak agyunk terméke és a Mátrixban élünk???
<#vigyor>

Köszönöm. 😊

Többiek...szellemekre mit tetszetek mondani? Nem léteznek? Mindenki hazudik?

A szûk látókörûség mindenkinek jár. (anti Frei)

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

NEXUS6

Az álomnál van keringés, van idegi vezérlés és mindenféle érzékelés...de ha összeomlik és leáll a keringés akkor kalács..akkor csak az elektromos "háló" mûködik..nincs input, ninsc megszurom az ujjam és fáj, nincs semmi.... és aztán a kis energiát igénylõ kémiai folyamatok..aztán már azsem, aztán a vér "kiszárad" a rendszer nem resetelhetõ, beindul a bomlás. Ennél összetettebb meg nmevagyok doki de durván ez a lényeg.

Azért jó, hogy legalább egyvalaki (IJK) képes világosan látni a dolgot. Minden szavával egyetértek.
Hát nem tudom szerinted ezeken a valós tényeken mi volt a filó.
Valóban nem volt halálközeli élményem (vagyis egyszer amikor kihúztam a 2. szerves vizsgatételemet). Amit írtam a fényre és hasonló jelenségekre vonatkozik.
Akik többmindent "láttak", hasonlóan ahhoz, akinek volt 3. típusú találkozása valóban nem tudjuk memgmagyarázni az eseményeket😄
Jó helyen tapicskolok? Ezt a könyvet már linkelted vagy valaki más priviben odaadta de valahogy nem olvastam el..de ha megvan priviben elküldenéééd? 😊 A széétheset. 😊 Másik is jöhet de magyarul ah lehet..neeem Ferrarit azért nem kérek mert a Lexus szerintem jobb. 😊)

Hegi90
Szerintem ha meghalunk, akkor az agyunk egy relatív végtelen hosszú álmot vetít le elénk. Mint amikor alszunk... A tudomány mára bebizonyította, hogy az álomban átélt idõ hosszúsága nem egyenlõ a "külvilági" idõvel. Szóval ha valaki kintrõl nézve álmodik 10 percet, attól az alany még érzékelheti úgy, hogy átélt egy egész napot. Valami ilyesmi következhet be az agyhalálkor is. Lehet, hogy csak egy-két percbe telik, mire megfulladnak az agysejtjeink, de az nekünk végtelen hosszúnak tûnhet. Ha esetleg meg valamikor a végére érnénk... olyan mint amikor az alvás egy mélyebb fázisába kerülnénk. Akkor pedig kezdetét veszi az érzékek nélküli tudatlanság, mint mielõtt megszülettünk. Ha mindez igaz, akkor nem is olyan sokban különbözik egy elalvás és egy álom, mint a halál. Na de akkor vajon ki fog álmodni? Vagy az egész élet egy álom? Talán kanál sincs? <#vigyor2>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

NEXUS6
Jane Roberts és Seth könyveiben megtalálod pontosan, hogy hogyan is mûködik ez!<#wave>

Mondok egy vadabbat. A multiverzum elmélete szerint ami megtörténhet az meg is történt/történik. Rengeteg párhuzamos univerzum, rengeteg lehetséges esemény.

Tegyük fel hogy az egyikben korábban születünk meg mint a mostani énünk. Jóval korábban...majd meghalunk, lenyomatot hagyunk a téridõben megmég kitudja hogy hol...de abban a közegben átlátjuk a következõ lehetséges eseményeket és a múlt eseményeit is...namost, akár meg is találhatjuk azt a pillanatot amikor érdemes megint újraszületni, de más testben...újra koncentrálni egy testbe a lenyomatot...de mivel átlátjuk, akár elõre a saját életünket meg is tervezhetjük, sõt akár saját magunk õrangyalai is lehetünk...a lehetõségek végtelenek...szép,mi?

Követhetõ voltam? 😊 Mert baromiálmos vagyok lassan aludni is kéne.

NEXUS6
De nagyon teccik tudni!

Igaz, legfeljebb kiderül, hogy tévedtél és mégis csak létezik túlvilág. Mekkoraxopás mi!?<#hehe>

Szemét kis számító dög vagy ám!<#eplus2>

"Az agy mûködését még nem nagyon ismerjük. Pl. jelenleg úgy áll a tudomány, hogy a területének nagy része kihasználatlan."
"Igazából értelmetlen ez a vita. Én valódi tényekrõl beszélek, te beleviszel rengeteg filozófiát."

Aha!<#hehe>
Figyusz, az akinek volt ilyesmi élménye az annyival elõrébb tart, hogy volt ilyen élménye, amit aztán az ilyen okoskák sem tudnak ám tewljesen megmagyarázni. Amúgy tök igazad van a többi csak filó, de az is az amirõl te itt kinyilatkoztatsz!

Ehhez még adjuk hozzá a multiverzum elméleteket és a fekete anyagot...és a határok el is tûnnek..pedig ennél sokkal több dolgot nem ismerünk..elég dolgot ahhoz hogy a halálon túli élet reménye még sokáig fennmaradhasson.

Erre most mit mondjak...szellemek viszont léteznek. Vannak ez van..nem lehet õket csakúgy semmisnek tekinteni.

Egy elmélet szerint ahol éltünk, az energia lenyomatot hagy környezetünkben..ez ok..lehetséges, mikor meghalunk, ezek a lenyomatok megmaradnak és 1es emberek érzékelik, sõt akár fel is erõsítik ezeket a lenyomatokat...a gond ezzel az elmélettel annyi, hogy amíg élünk addig is vannak lenyomatok, és miért nme vagyok ott valahol kísérteni miközben élek.

Az is tény, hogy egyes "szellem tevékenységek" a hely speciális adottságaihoz köthetõ...pl piezo tulajdonságú talaj, magas háttérsugárzás..stb.

Az is tény, hogy több száz ember együttes koncentrációja képes materializálni az eseményeket..hatnak az anyagra (könnyezõ szent szobrok).

Az is tény hogy egyesek annyira félnek a szellemektõl, hogy a tudatuk hozza létre ezeket a jelenségeket..kopogások, kiégõ égõk, mozgó tárgyak, árnyék alakok stb...

És az is tény, hogy léteznek több száz éve visszatérõ szellemek amelyek a fenti kategóriákba nem férnek bele.

Van valami határozottan ami túlmutat azon amit ismerünk. És továbbél...vagy mûködik...de lehet tényleg csak a mi energia lenyomatunk egy része, de ha van tudata esetleg, akkor végülis azok mi vagyunk...akár fejlõdésre is képesek lehetnek, akár saját társadalmuk is lehet..hú ez nagyon scifi kategória de érdekes belegondolni.

Képzelj csak el egy olyan társadalmat ahol nem létezik a halál, van korlátlan szabad hely, nincs járvány nincs éhinség, nincs idõ, és minden civilizáció legjobb koponyái még mindíg élnek...húdefasza film lehetne ebbõl..kopirájt. 😄

Mivel hülyéztelek le ? mondtam ilyet ? <#hawaii>
Ha így érted, akkor olvasd el a hozzászólásaimat itt még kétszer <#hawaii>
Hat Nekem is volt balesetem, motorbaleset meg 1990-ben.
Masnap reggel tertem magamhoz de nem volt semmilyen alom vagy vmi. Olyan mintha nem is leteztem volna, semmit nem almodtam es nem "lattam" semmit stb.
Szoval ha pl nem tertem volna magamhoz soha tobbet akkor semmit nem ereztem volna mivel semmire nem gondoltam, almodtam vagy ilyenek. Mondom ha ugymaradtam volna akkor azt sem tudtam volna, hogy eltem egyaltalan....
Julius Caesar
azért európában is kifejlõdött egy s más. például kínában kevés akropoliszt, circus maximust, maxima cloacat, colosseumot, pireuszt, diszkoszvetõt és pallasz athénét találsz... szvsz kr. u. 476-ig volt 2 fõbb kultúra (római, görög) akik termékenyen hatottak és vagy 1500-2000 évvel a koruk elõtt jártak. aztán a keletrõl idetóduló népek szétverték a civilizációt, meg a kereszténység is kifejtettev"jótékony" hatását õleg a tudományokra. gyakorlatilag a középkor hatalmas visszalépés volt az ókorhoz képest és csak a reneszánszban "zakkantunk vissza a kerékvágásba".

hát ez a lenni vagy nem lenni dolog... majd megtudjuk. de a pokol/menny rendszere szerintem valószínûtlen. inkább nevelési célzatú volt. a reinkarnáció meg.... ugyanannyi élõlény születik/hal meg? mert ha nem akkor pár lélek mindig elveszik/teremtõdik? <#conf>

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Igazából értelmetlen ez a vita. Én valódi tényekrõl beszélek, te beleviszel rengeteg filozófiát.
Az agy mûködését még nem nagyon ismerjük. Pl. jelenleg úgy áll a tudomány, hogy a területének nagy része kihasználatlan. Ezért lehetséges, hogy egy agyvérzés esetén, esetleg egy darab eltávolítása után elveszett képességek áttevõdnek, újratanulhatóak. A kutatások is elég körülményesek, mert ugye nem lehet csak úgy valakinek pl. a szürkeállományának bizonyos részét eltávolítani.
Ha valaki pl. kívülrõl látja magát, az csak az agy szüleménye, valójában szó nincs ilyesmirõl.
Próbálj visszaemlékezni csecsemõ korodra mennyire emlékszel. Az összes érzékelést akkor tanulod meg folyamatosan.
Halálod után olyan lesz mielõtt megszülettél. Emlékszel?😊
BCS pixel
ez jó 😄