• IJK
    #117
    Direkt nem akartam vallást és filozófiát belevinni. Én alapvetően a cikkhez szóltam hozzá, alapvető tényekről beszéltem.
    Teljesen más tészta, hogy ki mit hisz, van-e élet a halál után, menyország, másik dimenzió, vagy halál után elvisznek az ufók. Ezekhez én nem szólok hozzá, mert mindenki másképpen képzeli el ezeket a dolgokat. A vallás megint kicsit más dolog, mert nagyon hosszú múltra tekint, és a tévedések ellenére nagy igazságokat mond ki, csak sajnos ezeket a legtöbb ember rosszul értelmezi.
    Ahogy más is írta én a halál utáni állapotot olyannak képzelem mint a születés előttit. Az hogy születésünk előtt nincs tudatunk az bizonyított tény (mindenki megtapasztalta) tehát ebből következően az a legvalószínűbb, hogy a tudat az anyagi léthez kötött. Amit pedig itt sokan leírtatok azok csak találgatások, emberi eszme szülte dolgok. Ezek általában azért születnek mert az ember eredendően két dolog miatt fél a haláltól. Egyik a fájdalom, a másik, ami méginkább megrémít a létünk megszűnése. Sokak számára a nemlétezés felfoghatatlan dolog, ezért találnak ki mindenféle teóriát, hogyan menekülünk a további létezésbe.