386
-
#106 El fog még tartani pár évszázadig vagy ezredig, mire tényleges választ kapunk erre az egészre... Szerintem mindenki higgye azt amit akar, az a legjobb :)
Ez az egész túlvilági dolog arra megy ki, hogy senki ne agonizáljon, hogy mi van ha meghal. Elhitetik, hogy van értelme az életnek, és így szorgos hangya lesz mindenkiből egy gyárban XD
Nekem, ha komplett tényekkel állnának elő a megcáfolására, akkor is hinnék a túlvilágban, mert valamiben hinni kell. -
toto66 #105 Ez mindíg így volt, mióta társadalom van. -
toto66 #104 Jó bulizás! Én azért még szeretném egy kicsit élni a féreg életem, ha lehet... -
toto66 #103 És még egy dolog:
Senki nem csalódik, mert az ateista meghal a biblia szerint is, tehát őt nem zavarja a dolog, a hívő pedig soha nem tudja meg, éppúgy mint mindenki más sem, hogy már meghalt. Tehát csalódás az nincs. -
#102 "Nincs túlvilági boldogság, ez az életünk van és ezt kell jól megélnünk, mert utánna nincsen semmi."
hehehehehe! Mintha ezt te döntenéd el. Nem. A mai társadalom pedig pont arra törekszik, hogy NE éld meg jól az életet. Hogy egy sakkban tartott agyatlan zombi legyél, aki dolgozik, nem ér el semmit, majd megdöglik. És pár ember ebből hasznot húz, és jól érzi magát. -
tacsaby #101 Sokan e témával kapcsolatban az agy működését hozzák fel. Elgondolkodott már valaki azon, hogy ez a szerv milyen hihetetlenül összetett, bonyolult, és zseniális szerkezet? Józan ésszel valóban elhihető, hogy az ember rövidke evolúciója alatt vált önmagától ilyenné? Nem nevetséges a gondolat is, hogy csak a szerves molekulák önszervező mechanizmusa hozta létre ezt a mérnöki zsenialitással megkreált szervet, ami tulajdonképpen egy kvantumszámítógép? Hát srácok, nem tudom, de a józan paraszti ész alapján is valakinek meg kellett ezt terveznie. Több ezer tonna vasérc hevert a föld mélyén évmilliókig, de csak nem lett belőle magától Eiffel torony! Csak miután jött egy zseni és úgy gondolta -az agyát használva-, hogy formába öntve Párizsban jobb helye lenne annak a sok vasnak...
Szóval magától tutira nem jönnek létre ilyen komplex rendszerek, azt egy intelligens zseniális erőnek (az ateisták pukkasztása kedvéért nevezzük Istennek)kell létrehoznia. Na most az ilyen struktúrákat csak öncélúan hozná létre? Élnek egy darabig, aztán mindenestől elnyésznek a semmibe? Nem hinném, hogy ennek lenne értelme. Azt sem hiszem, hogy egy zseniális Isten ilyen hiábavalóságokkal múlatná a végtelen idejét csak úgy szórakozásból. Istennek terve van a földi élettel. Ez a terv minden bizonnyal átível az anyagi valóságon, és az ő dimenziójában ér véget. Az anyagi létezés csak talán valami küzdelmes lárva állapothoz hasonló, és az igazi buli csak utána jön! -
toto66 #100 Létezett olyan idő amikor még nem léteztem, tehát nem lehetelen az hogy ne legyek, ezzel bizonyítva van, hogy a halál után lehet olyan állapot amikor nem létezek. Az ellenkezőjére nincs bizonyíték. Így könnyű belátni melyik valószínűbb.
Ha lett volna előző életem, és arra én nem emlékezem, akkor az nem Én voltam, hiszen az Énem az emlékeimből építkezik (tanulás stb.)!
Éppen ilyen csak fordított helyzet a túlvilági élet, ha nem élhetem az életem, nem keletkeznek újabb és újabb emlékeim (csak imádom az Urat) akkor az nem Én vagyok, tehát úgy mint Én nem élek, így az ilyenre nem is vágyom és nem is nyújt vigaszt az elmúlásra. -
#99 Úgyis megtapasztalja mindenki saját bőrén a dolgot, bizonyíték nem lesz, csak vita. -
toto66 #98 Nos, a buddhizmus szerint nem biztos az emberként való újászületés...
Folyománya: rengeteg birka születik, aki elhiszik a reinkarnációt... -
torreadorz #97 Nekem azokhoz lenne egy kérdésem, akik a reinkarnációban hisznek:
-mi a szent fazék értelme lenne neki?
mert ugye azt szokták mondani hogy "kijavitsam" az előző életem hibáit, amire én azt szoktam válaszolni, hogy de hogy a búsba javitsam ki ha nem emlékszem rá és nem tudom hogy mit kéne kijavitani? :)
Nem mellesleg, ha van reinkarnáció, akkor hogy a túróba van egyre több ember a földön? (ti. ha mindenki újászületik, akkor nem nőhetne a népesség száma, hacsak nem osztódik a lélek...)
-
toto66 #96 Azoknak akik félnek a haláltól, Szokratész:
"És ha semmi érzékelése sincs, hanem olyan, mint az álom, amelyben alvás közben még álomképeket sem látni, hiszen akkor csodálatos nyereség a halál. Mert úgy hiszem, ha valakinek ki kellene választania azt az éjszakát, amelyben úgy aludt, hogy még álomképet sem látott, azután élete többi éjszakáját és napját e mellé az éjszaka mellé állítva meg kellene fontolnia és meg kellene mondania, hány napot és éjt töltött már el életében kellemesebben és jobban, mint ezt az éjszakát - akkor, úgy gondolom, nemcsak valamely közönséges ember, hanem maga a nagy király is úgy találná, hogy a többihez képest nagyon könnyen meg lehet azokat a napokat és éjeket számlálni. Ha tehát ilyen a halál, én bizony nyereségnek mondom; mert így egész ideje nem tűnik többnek, mint egyetlen éjszakának." -
bvalek2 #95 Eloszor is elnezest az ekezetek hianya miatt, de 10000 km-re vagyok a legkozelebbi magyar billentyuzettol, es nincs kedvem betunkent bemasolni az ekezetes karaktereket.
A kvantummechanikat legyszi ne keverjuk ide, tulmisztifikaljak. Aki tanulta, az tudja, hogy annyi koze van a tulvilaghoz, mint a newtoni eronek a jedikhez. A lent emlitett szerzo megfogalmazasabol nyilvanvalo, hogy fogalma sincs mirol beszel, csak megprobalja eladni magat fellengzos szavakkal, amiket az olvasoi tobbsege ugysem ert.
Azok, akik szellemeket lattak, nem mind hazudnak, de ettol meg nincs igazuk. Ha megkerdezzuk az osszes antik gorogot, hogy vannak-e istenek az Olymposzon, mind igennel valaszolnanak, es egyikuk sem hazudna, holott biztosan nincsenek istenek az Olymposzon (hegymaszo turistak viszont szep szammal akadnak). Szoval a "megfigyelesek" puszta szama onmagaban nem eleg. Ezert talaltak fel a statisztika nevu tudomanyt, no meg a tudomanyos modszertant magat, hogy el lehessen donteni az ilyen kerdeseket (pl. gombvillam megfigyelesbol sokkal kevesebb van, a tudomany megis kideritette, hogy valodi jelenseg).
Ha a tudomanyban nem hisztek, gondolkoztasson el az, hogy nem minden kultura hisz hazajaro szellemekben, tortenetesen mi magyarok sem voltunk ilyenek. A mai szellemhit nemet eredetu divat. Persze ettol meg volt mitologiank tulvilagi lettel, mitikus lenyekkel, es igy tovabb, csak masfele. Hogy hogy a germanokat uldoztek a szellemek, minket 5000 km-rel odebb meg egy sem latogatott meg? (Ehhez hasonlo fogas kerdes, hogy miert nem lattak eddig soha Maria-jelenest a buddhistak?)
Paran megint elovettek a mumust, az egyhazat... Eloszor is a katolikus vallasban a babona bun, szellemek pedig nincsenek. Ehhez kepest az antik mitologiaban meg a kuszobnek is istene van, es kis ritualet kell elvegezni tatarozaskor, nehogy megsertodjon. A kozepkor elso fele eghajlatvaltozas miatt volt "sotet", az egyhaz (es az arabok) pedig mindent megtettek, hogy a kaosz kozepette megmentsek az utokornak az antik vilag kincseit (meg a pogany iratokat is, mint pl. dramak!). Illene ismerni a tortenelmet, legalabb altalanos iskolas szinten.
A cikk semmi ujat nem mondott, a halalkozeli elmenynek semmi koze a halalhoz, vagy a misztikumhoz, ez mar par evtizede jol ismert. De fontosnak tartom hogy idorol idore valaki utananezzen a dolgoknak, fel kell vilagositani az embereket.
Persze van aki akkor is gorcsosen ragaszkodik a marhasagaihoz, amikor mar reg lebukott. Pl. amikor az egyes gabonakoroket keszito fiatalok feladtak magukat, es bevallottak, hogy ok keszitettek, a korben imadkozo, ingazo, ufohivo, stb. idiotak duhosen elkergettek oket! Egyike azert, mert a hazudozasbol el, a masike meg csak gyengeelmeju, fel a halaltol, konnyu bepalizni, stb. -
#94 Elnézést azt akartam írni, hogy a hit nem létezik, ha van bizonyosság... -
#93 "Isten vagy Istenek létezésére n a végtelenhez matematikai esély van. Aki azt állítja, hogy nem létezik/léteznek, tudománytalan kijelentést tesz. Ennyire "bátrak" pedig szerintem ne legyünk."
Nyilvánvalóan tudománytalan a kijelentés, de mi eben a furcsa? A tudomány tényeken és bizonyosságokon alapszik. A hit pedig nem létezik bizonyosság nélkül. Ennélfogva nemhogy tudománytalan az istenhit, de még köszönőviszonyban sem állnak. Olyan mintha azt állítanád, a piros nem létezik, mert nem érzem a szagát.
A tudósok minél inkább megpróbálják bebizonyítani hogy isten nem létezik, túlvilág és reinkarnáció nincs, annál erősebbé válik a Hit. Nem érdemes ezen rágódni, mindenkinek egyéni döntése, hogy hisz-e a túlvilág létezésében vagy sem - legalábbis addig a pontig, amíg nem árt vele másoknak. -
#92 Szerencsére nem tettem olyan kijelentést, amit az első bekezdésben írtál. Az igazság meg nekem többet számít, mint hogy praktikus eszközökkel nyugtatgassam magam. Akkor is, ha az igazság fájdalmas, és boldogtalanná tesz. -
sonicXX #91 Isten vagy Istenek létezésére n a végtelenhez matematikai esély van. Aki azt állítja, hogy nem létezik/léteznek, tudománytalan kijelentést tesz. Ennyire "bátrak" pedig szerintem ne legyünk.
De mondok egy másik érvet is. Tegyük fel, hogy valakit meditáció segítségével visszaviszek egy előző életébe ('néhányszor' megtörtént már), és ott kiderül, hogy az illető egy a mostani életében is élő embernek kárt okozott. Felébredve ennek tudatában lesz, és a javaslatomra felkeresi az illetőt és bocsánatot kér tőle. Eltekintve a másik fél reakciójától (értetlenül nézés, stb.) ez az illető megnyugszik és a lelkiismerete felszabadul egy esetleg őt komolyan gátló tényezőtől, ami miatt az egész jelenlegi élete tartósan boldogtalan volt (nem egy ilyen esetet kezeltem). Releváns ebben az esetben az, hogy az az élet valóban megtörtént-e? Nem. Tartósan és gyorsan javul tőle az egyén állapota és az életkörülményei? Igen. Jobb ez mint ha szarrámérgezné magát 20 raklap nyugival és antidepi tablettával? Igen. Summa summarum megérte? Meg. Akkor nem mindegy, hogy van-e előző élet, vagy nincs? De.
Ennyire egyszerű, kár ezt feleslegesen tovább ragozni. Fel lehet fogni úgy, mint egy igen praktikus eszközt. Persze, kockázatai ennek is vannak, pláne ha sarlatán utaztat valakit, de ettől eltekintve hatékonyabb és egészségesebb, mint telegyógyszerezni magamat vagy hagyni hogy más tegye ugyanezt. -
#90 világból -> világgal -
#89 "Felőlem bebizonyíthatják, hogy a halálközeli élményeknek valóban biológiai-neurológiai eredete van, a túlvilágba vetett hitemet ettől nem fogom elveszíteni, ugyanis nem a halálközeli élmények miatt hiszek benne."
-Persze, én is hiszek egy Istenben, aki még soha semmilyen módon nem került kapcsolatba a világból, és amire egyetlen jel sem utal.
"s így kergettem az Istent, aki hátrált" -
#88 Azok a buddhisták, akik szerint van reinkarnáció, de nincs lélek, ami reinkarnálódik? :D -
sonicXX #87 A pokollal egyedül a keresztény vallások riogatnak. Az ehhez leghasonlóbb a hindu vallásokban található ún. pokolbolygók (lásd pl. Bhagavad Gíta). A pogány európai és kelet-ázsiai vallások csak alvilágban hisznek, aminek meg szinte semmi köze nincs a pokolhoz (maximum látszólag van átfedés). A pokol/menny nagyon egysíkú dolog, a dolgok pedig ennél sokkal összetettebbek (most nem a keresztényeket szeretném sértegetni, tényleg elnézést kérek előre is).
Van két lehetséges alapeset, alapelképzelés, hogy mi történik a halál után. Az egyik szerint nincs semmi, a test elhal, oszt' jólvan. A másik szerint a test elhal, de a tudat továbblépve a testen egy másféle valóságba kerül, egy másféle életbe születik újjá - ez a halál utáni lét. A halál utáni létben nem hívőknek nem kell tartania semmiféle túlvilági/másvilági elszámolástól, az ellenkező oldal viszont feltételezi, hogy bekövetkezik egy ilyen elszámolás és azt egy elszenvedés követi. Próbáljunk egyetérteni abban, hogy túlnyomó részt ez egy kauzális világ, azaz a tetteink kihatnak ránk. A halál utáni életet feltételezők alapvetően ezt a gondolatot viszik tovább, és gondolják úgy, hogy mindazok a tettek, amiket az egyén tett, nem csak az életében, hanem az után is valamilyen módon kihatással vannak az egyénre (visszahatással), mert az alaptétel az, hogy minden hatást egy ellenhatás követ. A halállal ez az hatás-ellenhatás sorozat az egyén szintén megszakadna, így az alaptétel sérülne, ezért a szükséges (fennmaradó) ellenhatások, amik életünkben még nem értek be minket, az után kell hogy beérjenek. Aztán hogy ez milyen formán éri be az egyént, az már vallás és irányzat függő: pokol, mennyek, alvilág, túlvilág, pokolbolygó, reinkarnálódás utáni folytatólagos visszahatás, stb.
Más logikával. Az ember alapvetően egy önző állat, kisebb vagy nagyobb részben nem lát tovább önmagánál. Ha mégis szeretnénk rávinni magunkat arra, hogy vegyük a fáradságot a dolgok hosszabb távú továbbgondolására, akkor be kell látni, hogy az a tudat, miszerint a halál nem mentség az életben elkövetett önzésre, jóval szűkebb keresztmetszet, mint az, hogy akármit megtehetünk amíg önmagunkat nem veszélyeztetjük vele. Ebben a tudatban az ember óvatosabbá, körültekintőbbé válik, mert ebben a világszemléletben ezzel képviseli a saját önző érdekeit (is). Gondold át, hogy szerinted a kettő közül melyik az a viselkedésforma, ami az egyed sikerességét, elismertségét, kvázi erkölcsiségét hosszabb távon (esetleg önmagát is túlélve) biztosítja.
Ahhoz, hogy a halál utáni létet az ember elfogadja, nem feltétlenül kell teljesen elhinnie: a praktikusság okán bőven elég, ha csak az abbéli tévedés lehetőségét folyamatosan szem előtt tartja, hogy a halála után nincs másik élete. Ehhez nem kell spiritisztának lenni, meg semminek. Ez egyszerű, az önérdeken az önérdek egyik eszközével túllépő parasztlogika. És mint tudjuk, az egyén sikere a közösség sikerességét növeli, a közösségi sikeresség pedig a létfenntartás szempontjából kiemelkedő fontosságú. -
#86 A halál az eggy őrült tudós! :)
Tehát csak eggy kis hülye intézmény, mint eggy masszázs szalon.
hehe vagy olyan, mint egy fasza lávalámpás-akvárium, de olyan is lehet mint eggy temetés, sok köddel vagy korommal stb...
Ez nem vallás, hanem inkább valamiféle halálosan unalmas kémia óra a suliban, ahol aranyeret kapsz az unalomtól vagy fordítva. :)
hehe :):):) -
#85 Szterintem, nem a kétkedéssel van a baj, hanem ha valaki vallást csinál belőle.:D -
IJK #84 Feladom.
Halálomkor majd éber tudattal hagyom el szánalmas porhüvelyemet, és szállok alá a pokolba, ahol majd a legnagyobb kínokat "élem" át hitetlenkedésem miatt. És akkor, igaz agy nélkül de rájövök mekkora bűn volt anyagi lelkemet megtagadnom, és testemet az egzakt tudományok száraz sivatagában tárgyilagosan kezelni. -
#83 Igen ez annak az elmélete, akinek még nem volt ilyen élménye.
Lehet rá logikusan, tudományosnak látszó módon érvelni, de az a helyzet, hogy ez nem hypoxia!
Lehet, hogy egyfajta különös tudatállapot és az agy terméke, nem pedig valós fizikai létezési forma, de hogy semmi köze az alacsony oxigénszinthez az nagyjából 100%.
Ne úgy fogd fel a beszámolókat, mint amik az oxigénhiányos állapotba próbálják belevetíteni a saját különös élményeiket. Ebben az állapotban nem bizonytalan az érzékelés, csak éppen totálisan más, a tudat sokkal éberebb mint általában a hétköznapok során. Bizonyos dolgok marha könnyen mennek, pl átmenni a falon, más hétköznapi dolgok meg nem.
Ez nem egy "beszívott a csákó és azt sem tudja mit beszél" eset. Aki megélte az azt mondja, hogy élete legemlékezetetesebb esete, nem csak a körülmények miatt sokkal inkább a hihetetlenül tiszta és éber tudatállapot miatt. -
balee66 #82 Igen. -
IJK #81 Nem hiszem el, hogy minden szóba bele tudtok kötni.
Ahogy írtam nem ismerjük csak kicsit az agyat. Jelenlegi állás szerint a nagy része kihasználatlan. A kihasználatlan nem jelenti azt hogy felesleges. Egyrészt mint írtam egyes sérüléseknél áttevődik a működés más részekre, valószínűleg ez is szerepet játszik, másfelől lehetnek olyan funkciók amit nem tudtak kimutatni. Mivel ezt még az általatok oly ördöginek vélt tudomány is elismeri, hogy nem ismer mindent. -
#80 Kinek mi a sok:)
Nekem a a 3 ampulla már épp elég!:DDD
Totálisan tudom azokat a tüneteket produkálni, mint az akitől rendesen levesznek:)))
Pont ahogy írtad is, a fények elvesztik a színüket, minden kifakul, de még is vakító, a látótér beszűkül, úgy hallja a dolgokat az ember mintha tele ment volna a füle vízzel. Hihetetlen gyengeség, az ájulásig még mondjuk nem jutottam el, szóval rendes kis sokkszerű tünetek.:)
Ez az egész testenkívüli élményes, halálközelis meg ilyenek, viszont abszolút nem ilyenek. -
IJK #79 Hát nem tudom te hogy vagy vele de amikor én felébredek leginkább a képekre emlékszem. A szerencsétlen világtalan el sem tudja képzelni milyen lehet látni, számára nincsenek képek. Persze pl. hangok lehetnek, de elsősorban egészséges embrenél az álom képekből áll, ezért mondják, hogy ők nem álmodnak.
Az agykontrollt meg ne keverjük ide, mert bizonyos, hogy le lehet menni olyan állapotokba ahol megváltozik az érzékelésed, csak ez nem halálközeli élmény, mert nem teljesen más tényező váltja ki. -
GABOR16 #78 Belegondoltál már mi értelme úgy az agynak, hogy nagy része kihasználatlan??
Ez a tudomány egyik legnagyobb baromsága!
Hisz a tested izmait is hiába fejleszted, ha nem használod leépül... Ha az agy kihasználatlan minek akkora? És miért öröklődik ez a méretkategória ha kisebb is elég lenne, és akkor kevesebb energiabevitel is elég lenne a test fenttartásához??? (mert igen, az agy a napi energiaszükségletnek nagyjából a felét elviszi!)
(vannak már olyan álláspontok, hogy NINCS! kihasználatlan terület, csak a tudomány jelenlegi állása mellett a terület funkciója nem meghatározható!) -
IJK #77 Na akkor nekirugaszkodok mégegyszer. Ha balesetet szenved valaki, akkor ugye vagy azonnal szörnyethal (idegrendszer olyan mértékben sérül), ha viszont nem sérül mechanikailag az agy (kisebb ütéstől csak azonnali eszméletvesztés), akkor is fellép vérzés. Ha a vérzés kicsi akkor, még magánál lesz az illető, esetleg kicsit kótyagos. Komoly vérzésnél először eszméletvesztés, aztán ha sokat veszít akkor jönnek azok a bizonyos képek. Ez a balesettől számítva kb 4-5 perc, viszont mivel ekkorra már bekövetkezett az eszméletvesztés, nem érzi az időt. Ha nagyon nagy szerencséje van akkor ilyenkor már megkapja a segítséget, és ha nincs komolyabb belső vérzés, akkor túléli. Ezen kevés embernek "adatik meg" a halálközeli élmény, ugyanis kevésnek van ilyen szerencséje. Persze maga az agyrázkódás is kiválthatja ezeket a jelenségeket, de ha nincs komolyabb agyi sérülés akkor ebben az esetben nem volt életveszélyben.
Tehát mint mondtam miután elájul valaki nem érzi az időt, aki meg a baleset után végig magánál van nyilván nem lesz halálközeli élménye. -
#76 Nem a ver latvanyatol ajultam el, hanem en vesztettem sok vert, es attol:) -
#75 Hát én is be tudok ájulni már a vér látványától is.
De azért ez a dolog kicsit többről, másról szól.:) -
Dany007 #74 Igen az, és elég poénos úgy összességében. Inkább a vége felé, amikor elmondják a nagy titkot... -
#73 Hú, ezt még nem olvastam, de hasonló az Agykontrolhoz, meg egy csomó más dologhoz.
Az biztos, hogy a negatívan megfogalmazott gondolatok pont az ellenkező hatást váltják ki.
Másrészt szerintem ezzel az emberek valahogy tisztában vannak.
És pont ez a karma, tudod, hogy ha pocsolyába lépsz piszkos leszel, de amíg nem vagy elég felnőtt, még évezed is ezt, pedig még jól el is fenekelnek miatta. És közben azt gondolod, jaj csak nehogy megint pocsolyába lépjek és a szemeddel már keresed is a következőt:)))
Minden ilyen módszernek van egy felszálló ága, amikor az emberben tudatosodnak ezek a dolgok és ekkor felszabadul, ez egy örömteli állapot. És sajna van egy leszálló ága, amikor rájössz, hogy bizonyos dolgokat egyszerűen nem vagy képes kívánni, nem kerülheted el azt, amiért egyesek szerint erre a világra jötüünk, hogy igazán, a lekünk legmélyéig igazán, mindenki másnál jobban megismerjük magunkat. -
#72 En mar tobbszor ajultam el nagy verveszteseg miatt. Mindig volt feher feny. Vagyis mondjuk inkabb ugy, hogy ami alapban vilagos volt (pl. bent voltam egy szobaban es az ablakon at bejovo feny) az lett egyre vakitobb, minden mas pedig sotet. Es egynel emlekszem, hogy el is fekete-feheredett minden. -
#71 a titok nevű film az amikor pár amerikai azt mondja, hogy gondolkozz azon amit elakarsz érni, meg gondolkozz pozitívan és akkor el fogod érni? -
balee66 #70 Igen, Jane Robertsnek tényleg nem volt tudományos valami fejlett a tudományos szókincse, de ez épp a Seth kötetek előnyére vált, mivel azok átlagembereknek szólnak, és nem kvantumfizikusoknak.
Ha már itt tartunk, a Titok című könyvet is el lehetne olvasni, és megnézni a könyvből készült filmet - szintén megdöbbentő a hasonlóság Seth és a Titok között. -
Dany007 #69 Nekem már az elején az jutott eszembe, hogy ezt már bizonyították kísérletileg előidézhető mesterségesen... Aztán csak a cikk végén volt róla szó... -
#68 "Aki vakon születik az el sem tudja képzelni milyen látni. Nem álmodik, nem tudja milyen a fény."
Hogy a fenébe ne álmodna?? A vakok ugyanúgy álmodnak, mint az egészséges emberek. Sőt!
Az álom egy multireceptoros visszajelzés az ún. tudatalattiban. Mindnyájan emlékszünk szagokra, hangokra, tapintott érzetekre az álmainkból, a képek mellett. Minden ember (és minden emlős, ha már itt tartunk, de állítólag még a madarak is) álmodik. Sőt, az alvás álmokat is tartalmazó szakaszának kivonása bizony komoly elmezavarokat eredményez.
-
Loverman #67 nyugi majd jön epikürosz vagy winnyogó és jól megmondják a tutit, érdekes egyik sem szokott a filmekhez vagy játékokhoz kommentelni de képzett kvantumfizika-tudósok (valószínűleg) úgyhogy itt mindig osztják az észt xD