63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• matesz19
    Sziasztok, nem tudja valaki hogy a Karosa B732-ből még mindig csak a BÉTA verzió van kint vagy már ki jött a teljes verziója is?? A választ előre is köszi. :)
  • kuhnzsolt
    Ha egy kicsit visszaolvastál volna, látnád az amit írtam! Augusztus 20 és 31 között jön ki az ikarus 405!
  • ozimak
    Jójó de azért ilyet konkrétan nem láttam még és főleg nem egy orosz srác által feltöltött buszon nem vártam volna...
  • bkvbusz
    Aki esetleg tudna nekem készíteni egyedi kereszteződéseket, megkérném rá hogy jelentkezzen minél előbb.
  • nemeza
    Ahogy tudom úgy kb. 5-10-en konvertálunk különféle Ikarus buszokat. Csak 260-asból is legalább 5-en különféle, vagy azonos verziókat / modelleket.

Ahogy látom, többnyire mindenki kicsit másképp csinálja, és máshol tart. Szerintem idén már lehet kiadott 260-as, de nem valószínű, hogy amit én konvertálok, az hamar kész lenne. Szeretnék lehetőleg mindent, amit a játék enged szépen megcsinálni. A modell nagyon részletes, így bizony kicsit akad néha, emiatt készül egy optimalizált modell (VL67 készíti).
  • dantre
    Sziasztok
    Lehet már tudni mikor jön ki az első Ikarus ? Már nagyon nagyon várom a jó öreg hazai gépezetet....
  • szabii98
    'Labbi készít Ikarus 263-ast, de még nincs kész vele.' :)

De ha félreértettem valamit, akkor oké :D
  • omsifan
    Csak a félreértések elkerülése végett írom, hogy a képen Nemeza által konvertált 260-as található.
  • gumikacsa
    Azta... Tényleg érdekes egy hazai gyártású buszon... :P
  • szabii98
    Aztaaaa.:O Ez komoly lesz! :D
  • nemeza
    Labbi készít Ikarus 263-ast, de még nincs kész vele.

Másnak is tanulságos lehet, aki vBusból konvertálna: Érdemes a modell középpontját a busz középpontjához helyezni, a második tengelyt választva furcsán fog állni a modell, vagy trükközni kell, így sokat vesztve a valósághűségből..
    [IMG=http://img607.imageshack.us/img607/8350/ik26006conv55.th.jpg][/IMG]

A miskolci pálya nekem is nagyon bejön, kíváncsi vagyok, mit hoz a v2 :)
  • domonkoszoli
    Igen tényleg nagyon jó gratula :)
  • Routeres
    Szia!

Kipróbáltam a mapodat. Van hangulata, bár nem miskolci vagyok, piszok jó érzés a pályán vezetni. A járműtextúrák meg nagyon jók, feldobják a hangulatot :)

Apróbb hibák előfordulnak, de hol nem? Gondolom ezek a későbbi releasekben javítva lesznek. ;)
  • Ákos XD
  • ozimak
    Na ez már jobban adja a cuccot mint a data :)
    Köszönjük az update-et!
  • gyuri1995
    Mivel a data lassú itt az új link: http://www27.zippyshare.com/v/23510661/file.html
  • gyuri1995
    Miskolci 69-es buszjárat v2.0 (Menetrend mostmár van, köszönhető Palikának.)
    A pályát csak saját fellelőségedre használd fel, az esetleges károkért felellőséget nem vállalok!
    A pályáról kaptam véleményeket többek között, hogy az emelkedők rosszul vannak megcsinálva, ezek közül egyet sikerült kijavitani, mert ha a többibe belenyultam volna lehetett volna új menetrendet késziteni, azt pedig próbáltam, de nem ment.Ha gondolja valaki megcsinálhatja az emelkedőket, és az új menetrendet, megadom rá az engedélyt.

A pályát készítette: JUV-053
    A menetrendet készítette: Palika
    A magyar megállótáblát: 3D model: Hungaroplan, Konvertálás: Kenike
    Az MVK Zrt.-s bemondóhangokat: Stefipeti a Vbus-hoz, Konvertálás: JUV-053
    A magyar pénzeket: Bdvmot002(ha jól tudom)
    MVK Zrt. jegyek: JUV-053
    A két buszhoz MVK Zrt.-s textúrát: JUV-053

Letöltés: LINK

Kellemes időtöltést!
  • Ákos XD
    Sok sikert kívánok neki! Egy ik. 405 már nagyon jól jönne, pl. a miskolci pályán is.
  • bkvbusz
    Ki az aki megcsinálta az Ikarus 263-ast az OMSI-hoz?
  • mk452001
    Üzenem ismerősödnek, hogy sok sikert a művekhez.
    Remélem, lesz olyan pálya, ahol lesz egy hegyi út, ami egy várhoz vezet, akkor a 405 hazai pályán lenne
  • kuhnzsolt
    Amiatt közlöm, hogy nyugodt légy: ismerősöm csinál egy ik 405 bkv festésű és egy s91 midicity tipusú buszt! Az ikarus-t 2011-08-20 és 2011-08-31 között kiadja, 2011-08-31-én kiadja az s91-t is! És tényleg türelem, mert Imi azóta csinálja az ik 405-t amióta tudtára jutott, hogy jön az omsi! Elég jó lett, minden működik rajta, a váltóval és tolatást jelző hanggal szenved!
  • omsifan
    Nem bántottál meg, nekem nem megy el a kedvem csak általánosságban mondtam. ;)
  • fuszhi
    Köszi srácok a normális hozzá állást. Egy tipp. Lehet marhaságot mesélek, de ti nem beszéltek egymással? Nem szégyen kérdezni. Amit egyik nem tud azt tudja a másik.(ez nem beszólás, csak említem) Név nélkül láttam már konkrét példát ezen a fórumon, szerintem nyugodtan kérdezzétek egymást, láttam egyik buszról hiányzott, a nem mondom mi.
    A másikon ott volt és fordítva is. Na mindegy, tudjátok miről beszélek! Drága vzsolo : hidd meg, nem vagyok ekkora gyökér , de egészségedre. A többieknek nagyon szépen köszi a normális válaszokat. Néma gyereknek, anyja se érti a szavát. Csak kíváncsi voltam, igen. Zoliikp : köszi a korrekt választ. Omsi fan : köszi a választ, de ne menjen el a kedved kérlek hisz jól haladsz és csak kíváncsi voltam mi a ... van. Békésen is fellehet fogni a dolgokat. IkarusV134 : neked is köszi a válaszod. Dgupoflast busza 80 százalékos, ö írta mikor valaki rá kérdezett hogy kb 80, és láttam hogy ami nála hiányzik az egyikőtök tudja ,de igen ettől független tudom hogy csak mikor időtök engedi tudjátok szerelgetni a járgányokat. Akit megbántottam attól elnézést. A szándék nem ez volt! Csupán tisztán szerettem volna látni. Ennyi. S szerintem most a fórumon volt legalább egy kis összefoglalás arról ki hogyan áll. No minden jót , és még egyszer köszi srácok.
  • IkarusV134
    Nem tudjuk. Nekem is még rengeteg munka van, de talán lassan lehet majd látni az alagút végét. Készül a váltó és a motor script is, de aki segít még csak nem is ezen a kontinensen lakik így a kommunikáció elég lassú, mivel fordítva élünk. Mindemellett a hangokat én szerintem még variálni fogom. Nekem berlini pályán elfut az ARC egyedül a s-bahn-nál pattog elég jó beállítás mellett de ettől még szeretném majd a végén optimalizálni Ha odajutok. Látatlanba nem akarok időpontot mondani, mivel még a kijelző nincs megcsinálva és annak nehézségét nem tudom, de talántalántalán idén már elkészülhetek vele, de ez már nem béta lesz hanem rendes tökéletes modell, nyilván vannak hibák amiket a játék miatt nem lehet még orvosolni, ilyen leszállásjelzés pl.
  • vzsolo
    Az időpontkéregetőknek azt kellene felfogniuk, hogy ezeket a buszokat/kiegészítőket a készítőjük a szabadidejében csinálja. Nincs projektterv, projektvezető, pénzt sem kapnak érte, ergo nem fogják az egyéb teendőik fölé rangsorolni a buszkészítést. Az embereknek van magánéletük, nem élvez prioritást a buszkészítés, ha valami közbejön, akkor nem az evéstől/alvástól/stb-től fognak időt elvenni, hanem a hobbijuktól. Továbbá azért sem lehet konkrét időpontot mondani, mert nem tervezhető a dolog. Ti. nem lehet megmondani, hogy pl. mennyi idő elkészíteni az ajtók scriptelését. Nincs SDK, nekik kell rájönni mindenre, és nem lehet előre tervezni, hogy pl. én majd 4 óra alatt rájövök az ajtóscriptelés mikéntjére, majd ezután 1 óra alatt megírom az ajtóscriptet, aztán 3 óra alatt megértem hogyan kell a koszolódást megcsinálni, majd 5 óra alatt megcsinálom a busz koszolódását stb. A neten kell kutakodni, próbálkozni kell, ha nem jó javítani, stb. Ember nincs aki megmondja neked konkrétan, hogy X hó y-án 13:34-kor lesz kész a busz, de még azt sem, hogy körülbelül mikor.
  • bkvbusz
    Tiszteletem!
    Privátban vagy msn-em meg tudnál keresni? Köszi előre is.
  • omsifan
    Én megosztom a buszt, de az ilyen hozzászólásoktól megy el az embernek a kedve. Nem fogom kiadni így a modellt mert még rengeteg dolog van rajta és ha lenne egy béta verzió ott azon rinyálna mindenki, hogy ez nem jó, az nem jó úgyhogy ki lesz adva de nem most. Mellesleg nem csinálhatom egész nap folyamatosan a buszt, más dolgom is van.
  • Zoliikp
    Lehet, hogy csak én fogok erre a kifakadásra reagálni, mégis tudnod kell:
    pontosan azért tart hosszabb ideig a konvertálás, mert nem csak magamnak szeretném elkészíteni.
    Ha most kiadom, vagy odaadom, tudva a hiányosságait, többen a fejemet vennék.
    Vagy ez nem működik, vagy el sem indul, stb.
    Sajnos a buszom jelenleg 7-9 FPS-t produkál kabinnézetben a Grundolf alappályán, működő motor- és műszerfal nélkül. Ezt mindenképpen javítanom kell, mert lehet, hogy éppen a Te gépeden fog ugrálni....
  • fuszhi
    A Blenderem az hagyjuk az nálam nem konvertál.
  • fuszhi
    Jaj öcsém mire itt lesz egy busz, azt várhatjuk. Lehet elszólom magam, de lehet nem. Én már küldeném. like az eddig üzemképes buszoknak, nekem már azok is bőven tetszenek. A készítőktől kérdezem : ki mikor dobja fel kb a vasat? Nem kell a duma hogy ez vagy az van még, egy konkrétat szeretnék hallani. Ok? ismerek kb 4 -5 nevet tőlük várnék mindenképp választ. Persze mindenki dicséri amit csináltatok, mert tényleg dicséretre is méltó. Viszont hagy tudjam már az igazat, rizsa nélkül. Tegye fel a kezét aki nem szeretné megosztani, csak örül hogy elismerik s hogy sikerült neki. Ha lenne olyan millió forintos programom, ami nincs(CAD 3ds max), akkor lehet nem akadok el a konvertálásnál, és nem sípol itt a fejem. Úgyhogy bocs de már türelmetlen vagyok. Ha lenne buszom és valaki kérné én biztos megosztanám. Konkrétba szerintem mindenki szégyenlősködik. Ebből nem élünk meg. Én szeretném már vezetni legalább egyik vasat, amíg nem jön ki a többi. Remélem érthető a "kirohanásom". Ha nem akkor bocs. Bocs érte.
  • ozimak
    Csak úgy véletlenül szúrtam ki miközben nézegettem a videót :)))
    1:34-nél a tetőablak(vészkijárat)!
  • vasokol2
    Nagyon helyes! Ha lehetne lájkolni akkor lájkolnám
  • papi08
    Mostantól bármely Warez témát felvető hozzászólás után kérvényezni fogom a büntetőpontot. Nem fog zavarni ha valaki netán emiatt anyázna is. Ügyeljünk a topik tisztaságára. Köszönöm.
  • Gilmore03
    Ennyire hülye te se lehetsz! Szép piros betűkkel ki van írva, de leírom a lényeget, hogy te is felfogd: NO WAREZ.
  • Zoliikp
    Szerintem ne itt kérdezz ilyeneket, melyet rövid úton leteremt a házigazda....
    Van erre megfelelő topic...
  • valvetronic
    Szerintem meg ponthogy jól fog futni mivel sok az erdős rész, kevés az objektum.
  • Apocalipto
    Ez a pálya szerintem egy mai gamer gépen is akadni fog...
  • Zoliikp
    Én ugyanazt szoktam megadni...
    De biztosan van más is, aki használta...
  • labbi
    Üdv!

Az sco creator használatát eltudnátok magyarázni?
    Mesh datei-ba betöltöm a fájl-t, és a collisions mesh datei-be mit kell behivatkoznom?
  • Routeres
    Valószínűleg itt :D