63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• tmartin
    Hello! Ezen még nem gondolkoztam el teljesen igazából így, hogy mondtad én a Csapú utcát mindenképp beleszeretném rakni és az onnan induló buszok egyikét. De persze majd ha bevált lesz a pálya akkor fejlesztem tovább ahogy időm tartja, viszont nem ma lesz kész ez a pálya sem. :D
  • Zoliikp
    Minden olyan program, amely kezeli a 3ds fájlt, tud X formátumba konvertálni.
  • tenkenorman
    ez egy picit összetettebb...
  • Dév92
    hali egy hatalmas kérésem van a topik felé mondja meg valaki mely programmal covertálható át a jármű vbusból omsiba és még milyen progok kellenek!!!!
  • zorba3333
    Elküldtem a kért képet a műszerfalról.
  • mk452001
    Hali, bár ez 180-asból van, és egy kicsit életlen, remélem megfelel:
    http://kep.ivpicture.hu/572307.N.jpg
  • fuszhi
    Fúú szép! Bitang lesz.
  • Zoliikp
    Apró segítséget kérek az idősebb korosztálytól, illetve azoktól a gyűjtőktől, akinek van birtokában olyan kép, amely az Ik556 fülkéjében készült.
    Ugyanis nem tudom eldönteni, mekkora legyen a kormány átmérője.
    Ez lenne a ideális, de így takarja az ajtógombokat...

A kormány egyébként gabesz73 kolléga műve, melyet a Vbushoz optimalizált...
  • Zoliikp
    Majd nyaggatlak egy kicsit a kapcsolókkal...
  • IkarusV134
    Csak győzze. Nekem ez az 1 is kellő elfoglaltságot ad. Nem a konvertálás a nagy munka, hanem a játékba való kapcsolók beüzemelése scriptelése. Akkor lesz egy busz már előrehaladott állapotban ha már a hozz ámegfelelő váltó és motorbeállítások lesznek és kb úgyis fog szólni minden ahogy kell.
  • mk452001
    Háát, kerekek nélkül tényleg izgalmas lehetett XD
    Látom egyszerre több projekted is lesz, sok sikert :)
  • Routeres
    Azt hiszem, kellenek majd retro mapok is :)
  • Zoliikp
    Na még egyszer:

• Zoliikp
    Kölök koromban nagy izgalmat jelentett felcaplatni ezzel a János-hegyre:

[imgw=http://noob.hu/2011/08/15/snap300.jpg]
    Ik620
    De felment...
  • zorba3333
    Na, igen....:) "A" 200-as széria!! :) Valóban szép, és időtálló gépek.
    Nekem a "Faros" (IK 66, IK 55, IK 55Lux) család tagjai jelentik az abszolút ikont az autóbuszok világában.
    Felejthetetlen hangja van/volt a mindössze 150Le-s Csepel motornak, a "surrogó" hangot hallató sűrített levegővel működő szervokormánynak, és a kanyarokban utánozhatatlanul nyöszörgő laprugóknak.

Bár ülni ültem utasként "Farosban", és többször is ízig-vérig megcsodáltam különböző veterán autóbusz találkozókon a műszaki megoldásait, de sajnos ezidáig még nem adatott meg, hogy ilyen járművet vezethessek.

Talán, egyszer azért lesz lehetőségem rá, hogy egy "Faros" volánja mögött ülve, hallgatva a gépet, átérezhessem mindazt, amiről anno a "nagy öregek" meséltek.
    A kollégák biztos, hogy tudják miről beszélek, a fanatikusok, és lelkes érdeklődők pedig biztos vagyok benne, hogy egyszer eljutnak odáig hogy kipróbálják :)

Valóban szép gépek, bár a gyár ezen életciklusában, mikor ezeket a járműveket gyártották, már erősen jelen volt a gépészetét tekintve a túlélésért vívott harc miatt behozott, egyébként hibátlanul működő, és valóban megbízható "nyugati" erőforrás kínálat.

Igazi "mindenes" gép, és vitathatatlan, hogy kiválóan szolgál a mai napig, ellenben ahogy Te is említetted:
    "De a hangja, akkor is a Rába motornak a legszebb". Egyetértek :)

Ezt a típust egyébként szerelték szériában választékbővítés miatt Cummins motorral is. Kár, hogy nem jutott "neki" több idő, hogy a környező országok autóbuszos cégei is jobban megismerhessék.
    Egy esetleges megrendeléssorozat, ha nem is sokkal, de talán megnyújthatta volna a gyár életét.
  • Hyp3r
    hozzátenném, hogy amit én vezettem, azoknak volt ilyen motorja.
  • Hyp3r
    Amúgy nekem személy szerint az Ikarusok közül a 256.44es tetszik a legjobban, soros 6 hengeres turbo motorral. A C56.22V1 is nagyon tetszik, bár abban már Detroit 4 hengeres turbo motor volt, De a hangja akkor is a Rába motornak a legszebb:)
  • Hyp3r
    Hali!

Melyik vonalat/vonalakat tervezed megépíteni?:) Nekem a legjobban a Szedreskertből induló vonalak tetszenek, de a Jancsárról indulók se rosszak:)
  • Routeres
    Szerintem sehogy. Vannak kétsávos de egyirányú útelemek, esetleg azokkal (1 biztosan van...), de tudtommal ez az egy mód van. Aztán lehet, hogy csak én tudok keveset :D
  • bkvbusz
    Hát akkor azt fogom tenni!
    Amúgy kétirányú úttest esetében hogyan lehet megváltoztatni a menetirányt, hogy egyirányú legyen?
  • matesz19
    Sziasztok, ki próbáltam az új Miskolci pályát, minden elismerésem érte, tetszenek a foltozott úthibák és hogy megdobja a buszt, de csak arra lennék kíváncsi hogy a Mercedes-ben mi az IBIS-kód? Mert próbáltam a Route: 01, 02-öt és nem írta ki a végállomást és anélkül nálam nem szálnak fel a buszra az utasok... :( Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a gond?
  • alexander1993
    Sajnálom. Nincs ötletem.
  • kuhnzsolt
    Hello! Tudod már, hogy lehet megcsinálni azt, hogy csak egy skinű busz menjen csak a pályán?

Várom segítő válaszod!!
  • matesz19
    Nagyon szépen és gyorsan haladsz vele. :) Nagy kitartást hozzá és remélem sok ilyen RETRO Buszt fogsz csinálni az OMSI-ba!! :)
  • Ikarusfan
    Hát igen, ritka szép darabok voltak...
  • mk452001
    Még hozzátenném azt is, hogy ez a (szerintem) legszebb Ikarus a világon (ezután jönnek a 200-asok)
  • zorba3333
    Szenzációs választás :)
    Az IK 556 egy komoly fordulópont volt a gyár életében, mert ez volt az első olyan típus, amelyet a MAN-től vásárolt licenc alapján, de itthon, a Rába által gyártott, soros hathengeres dízelmotorral szereltek.

Továbbá szintén ennél a típusnál valósult meg először, hogy a jobb helykihasználtság, és az alacsonyabb súlypont érdekében a padló alá került a motor beépítésre, szakítva az addigi hagyományokkal.
    Talán nem csak a régebb óta buszozó kollégáknak, hanem néhány fanatikusnak is ismerős a motor típusjele: 2156 HM 6U!
    Akiknek ismerős a szám azoknak..... igen, ez az a bizonyos legendává nőtt 141Kw teljesítményű fekvőhengeres, szívó sorhatos, amiről a gépészek zöme ódákat zeng az elnyűhetetlenségükről, és megbízhatóságukról.
    Sajnos, "mai" szemmel a teljesítménye, és az üzemeltetési hatásfoka már nem éri/érte el a kívánt szintet, ezért mint minden, ami az Ikarusból megmaradt, az a hazai autóbuszgyártás legendás alakjait őrző történelem büszke része lett.

Gratulálok a munkáidhoz, és minden elismerésem az elszántságodért! :)

• mk452001
    Le a kalappal előtted, nagyon szépen haladsz
  • Zoliikp
    Jó választás, nekem is sokat segített ez az oldal...
  • vzsolo
    Kezdésnek szerintem ezek közül érdemes párat elolvasnod.
  • szabii98
    painting-al néztem, köszi :D
  • Zoliikp
    Frissítettem az albumot:
    http://zoiikp.xfree.hu/226779
    Képek az Ik556 építéséről...
  • vzsolo
    Ez nem kifestő.
    Csak ismételni tudom a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1236630869&no=6132]#6132[/URL]-ben írtakat.
    Van külön 3ds max topik. (Azt hozzá kell tennem, hogy ilyen szintű kérdésekben ott sem fognak [vagy nem sokáig fognak] segíteni.)
    A Youtube és a Google is a barátod.
    Hogy egész konkrét legyek Youtube-on a keresőbe beírod, hogy 3ds max texturingés kiad egy rakás tutorial videót. Na, azokat kell megnézegetni. Már ha egyáltalán textúrázni szeretnél.
    Erre persze mondhatnád, hogy azért nem kerestél rá, mert nem tudtad, hogy mire keress. Erre én azt mondanám, hogy ez azért van, mert rossz irányból közelíted meg a dolgot. Olvass/nézz olyan tutorialt, ami az alapoktól magyarázza el a 3ds max-ot.
  • szabii98
    3DS Maxban hogy tudom az én modellem kiszínezni?
  • kuhnzsolt
    Végre volt rá időm, és kipróbáltam a miskolci pályát!

Hát úgy döntöttem lehet ki se adom a kisváros fiktív pályát, egy alapos ráncfelvarrás nélkül! Tényleg nagyon jó lett megérte letölteni!

A merci műszerfal is jobb lett!
    Egy valami lehet, hogy csak nálam nem jó: Az ai mercik néha nem mennek tovább!!!

• Routeres
    Nekem pontosan ugyan ilyen hiba vágta tönkre a legelső pályámat. Hosszú próbálgatások után a pálya végül a kukában landolt.

Sajnos segíteni nem tudok, újra kellett kezdenem, de az is félbe maradt, és most építjük Dél-pestet, mint 3. próbálkozás. Ezzel (még) nem ütköztünk problémába.

Javaslom, hogy végy egy nagy levegőt, és kezd újra, jobb ötletem nem nagyon van...
  • szabii98
  • tmartin
    Én hamarosan elkészülök az omsis oldallal és ha elkészültem akkor elkezdek építeni egy Székesfehérvár pályát aminek egyenlőre csak egy részét fogom megcsinálni, de valós épületnek megfelelő épületeket szeretnék belerakni a pályába. Amit még mondani szeretnék, hogyha kész lesz az omsis oldal akkor mindenkinek a készülő/elkészített buszát szívesen tároljuk, a híreket felrakjuk róla és a videót is, persze csak a szerző engedélyével, tehát megszeretném kérdezni, hogy melyik az a mostani buszkészítő aki nem szeretné, hogy a buszáról bármi is megjelenjen majd az omsis oldalon. Előre is köszi és majd mind a két dologról tájékoztatlak titeket ha leszenk frissek. Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket:D
  • ccv520
    Pontosan. :)
  • adam993
    A 60B csak egy prototípus. Szerintem ő volt az előd.:)