63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• omsifan
    Hehe, nem akartam lassítani, az a baj ezzel a pályával, hogy nem elég ahhoz, hogy be tudjam mutatni a busz sebességét..
  • ozimak
    A kék autó sofőrje szerintem átesett egy kisebb szívrohamon... :) Nagyon szépen haladnak a buszok! Alig várjuk már őket! ;)
  • omsifan
    Amúgy az elején az a bénázás az ajtóféktől volt.. Mivel a scriptek miatt ki kellett cserélnem az alapmappát és az ajtó ilyen lett. (már jó)
  • omsifan
    Nem tudom, ez alapból ilyen volt.
  • Ikarusfan
    @Omsifan
    Te se egyhamar kaphattad meg a jogsidat XD
    Amúgy tényleg létezik ilyen sárga műszerfalú 250-es? Egyébként nekem tetszik!

@Wollnerd-001
    Hát, ez is egy érdekes konstrukció... :D

@CCV-520
    Jól haladsz Te is a busszal.

Úgy tűnik a közeljövőben gazdagodik a járműpaletta 2 Ikarusszal és egy német dízelmozdonnyal :)
  • wollnerd #6013
    :D
  • spy803
    Buszpótló vonat :D
  • wollnerd #6011
    Pár nappal ezelőtt Bad-Kinzau-n történt egy nagy furcsaság.
  • omsifan
    Hoztam egy videót az Ikarusról. Néhol elrontottam meg bénáztam kicsit de összejött.
  • Ákos XD
    Szépen alakul a busz. Gratula hozzá
  • ccv520
    Már kezd közlekedésre alkalmas lenni a busz, működnek a lámpák:

Még mindig nagyon sok dolog van hátra...
  • Rayden02
    Tetszetős!
  • IkarusV134
    Kicsit reszelgettem a hangokon és már van benne retarder hang is:
    Klikk
  • ccv520
    Nekem jó lett így. :)

Érdekes ez a cfg... múltkor a kormány esete, most meg ez. Eléggé bugos.
  • IkarusV134
    A cfg-ben a fények lehetőleg ne animált objekt után következzenek mert ahhoz rendeli a fényt. Nekem még nagyon az elején volt a 3. ajtó egyik szárnya. Minden fényt azzal együtt mozgott.
  • Kenike
    Az utakkal még nem próbálkoztam, de a kereszteződések beüzemelésénél tudok segíteni, ha szükséged lenne rá. Egyenlőre a lámpák még nem nagyon akarnak működni, de majd valahogy azt is megoldom.

@gyuri1995
    Innen tudsz letölteni.
  • matesz19
    Nem vagyok türelmetlen, csak kérdeztem hogy lesz-e belőlük BÉTA verzió mint a Karosából is volt.

Elhiszem hogy nehéz és kívánok sok sikert és annál több türelmet a munkátokhoz.
  • gyuri1995
    Valakinek nincs magyar megálló objketje? Elkezdtem a miskolci 69-est, de nagyon elment a kedvem a pályaépitéstől, hogy még a megálló is német.
  • vzsolo
    Szia!

Az utakat nem kell modellezni, csak a textúráját kell megcsinálni, az sli-t pedig simán jegyzettömbben lehet szerkeszteni. Nyisd meg a gyáriakat és aszerint készíthetsz sajátot.
    A kereszteződés már más tészta azt be kell rakni modellként az OMSI-ba. ITT van leírás arról, hogyan kell.
  • kem001
    Ha majd elkészülnek.. Nem kellene türelmetlenkedni. Én nem rég álltam neki egy Volvo alvázas E95-ös Ikarus konvertálásának a játékba. Nem egyszerű dolog... Kerekekkel szenvedek benne, egyszerűen nem akarnak a helyükre menni :D
  • Ikarusfan
    A 415 elég jó állapotban van, gondolom az előbb fog kikerülni, mint a többi. Bár szerintem az összes magyar busz van olyan jó, mint a többi addon busz, sőt, jóval le is hagyták azokat, de hát én nem vagyok járműkészítő :)
  • matesz19
    Sziasztok, az Ikarus 260-asból és a 415-ősből nem lesz Béta verzió?? Mert már nagyon olyan mint amivel lehetne már játszani. A választ előre is köszönöm. :)
  • labbi
    Sziasztok!

Pályaépítés ügyben lenne egy kérdésem.

Modelleztem saját utakat és kereszteződéseket az OMSI-ba.
    Olvastam, hogy sli kiterjesztésű fájlokat kellene létrehoznom.

Kérdésem hogyan tudnám ezt megoldani.

Köszöntem. :)

• Krisz995
    Hello:)
    Szedtem le táblakollekciót, egyetlen gondom vele, hogy nem tudom előhívni az Editorban. Valaki esetleg nem tudja véletlenül hogyan lehet elővarázsolni ezeket?
    Válaszotokat előre is köszönöm:)
    Üdv: Krisz995
  • omsifan
    Ugyanez volt a gondom az ikarussal... Azóta megjavult magától.
  • Apocalipto
    Kanyarkövető fényszórók, nem baj az :)
  • ccv520
    Ti találkoztatok már azzal a hibával, hogy a kormány forgatásával a fények is forognak?
  • fuszhi
    A busz lehet nem az övé, csak ebben van igazad. Viszont kedvesebb is lehettél volna. A vázzal semmire se mész ha csak nézegetheted. Dgufoplast viszont életre keltette. Te tudsz ilyet? Szerintem ha megjegyzed az okosságaidat biztos vagyok benne, ha finoman teszed akkor is igazt ad neked dgufoplast, de "lehordani" még se kéne, hisz ő végezte el az oroszlán részét a munkának, és az ötlet is az övé volt hogy leszedje a modellt, bárki leszedhette. ;) Csak ennyit kívántam megjegyezni , de mondom ettől független igazad van. Viszont nem fontos bántani a másikat. - Szerintem.
  • Zoliikp
    Még mielőtt elkezdődne a mutogatás:
    ha nem a saját modellünket mutatjuk, akkor tessék megnevezni a készítőt.

Ezzel Te is elismered a munkáját, és mi többiek nem kezdünk el "mutogatni" rád.
    Egyébként jól néz ki, gratula...
    Az IBIS-t javíthatnád, hiszen duplázva ír ki... Ezt már orvosolták.
  • dgufoplast
    Ok és nem én csináltam a modellt de én konvertálom így megfelel !!!!
  • rajenmax
    "Aszt" nem te csinálod.. Jó lenne ha nem saját modellként mutatnád be. Az lehet, hogy te konvertálod, de tuti nem a te modelled.
  • wollnerd #5987
    Mi lenne ha egy kicsit visszaolvasnál?
  • ccv520
    Nem tudom, hogy 415-nél úgy van-e, de a 411-esnél a kormányoszlop valóban a tachográffal van egyvonalban, viszont a kormány középének a teteje a tacho alatt van pontosan. Így bárhogy forgatod a kormányt, annyi hely mindig lesz, hogy az látszódjon.
  • vasokol2
    Gratula a buszhoz, a videód alapján nagyon igényesen megvan csinálva!

Várom a kiadást

Valaki írta, hogy készítel egy E91-est is, lehet rosszul tudom, de arról is tudnál képet berakni ide fórumra?

Köszi!
  • Ákos XD
    Én is ugyanezt vettem észre. Egyébként grat. a buszhoz nagyon jó lett. Egyszerre ennyi magyar buszt álmomban sem vártam.
  • Ikarusfan
    Nem gyakran ültem Ik415 fülkéjében a sofőri székben (konkrétan egyszer sem), de alapból nem kéne valahogy látszódnia a km órának?
  • buszvezeto1
    Sziasztok!
    Megmondanátok, hogy az Ikarus mikor kerül kiadásra?

Előre is köszi!
    Buszvezeto1
  • dgufoplast
    Köszönet de busszal kapcsolatba aszt én csinálom
  • csige791
    Kiraktambuszmagazinra is.
  • zsgyarmati
    Köszi szépen!