63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• bkvbusz
    A Hibáról feltettem egy videót is, hátha így érthetőbb. Kérlek titeket, segítsetek.
    http://www.youtube.com/watch?v=xgCCEE5_iWM

Már kitöröltem a program által hibásnak ítélt területet, akkor sem volt gond, mert akkor továbblépett a felső szakaszra, ezáltal a hiba ugyanúgy fennáll, csak vándorol ha ellene tennél valamit is.
  • fuszhi
    s az pontosan az ikarus 556 os busz az
  • fuszhi
  • fuszhi
    Egyszer azt hallottam mikor egy sofőrtől mikor megkérdezték melyik busz kedvenc? Azt mesélte hogy mindig az ami épp van. Aztán persze mondott egy régi típust botváltósat azt hiszem , de csak azért emelte ki mert nagyon kérlelték és azt mondta azzal a busszal hóban is lejtőn is ott tudott megállni ahol akarta.
  • mk452001
    Javítsatok ki, ha tévedek, de a 60B asszem a 620 elődje volt (vagy utóda).
  • adam993

Ezzel keverhettem. Ez a 60B. Lehet, hogy csak nekem tűnik hasonlónak.
  • adam993
    Akkor csak hasonlít rá. Én hasonlót 60B típusjelzéssel láttam. Gondolom akkor a 60B a prototípus.
  • fuszhi
    Zsír hogy valaki ilyen lendületben érzi magát , én örülök neki. :) Meg a többieknek is. hó hó hely víí hááááá a 620 ból Milyen festés lesz? Lesz olyan is hogy a belő festést is megvariáljátok lehet rendelni belső festéseket a buszokhoz majd? Ilyen kérdés nem is volt még szerintem
  • Zoliikp
    Ezzel mit akartál mondani?
    A képen az 556-s változat van.

Meg van egyébként a 620 is...
  • adam993
    Ikarus 60B?
  • Zoliikp
    Most már van egy kicsi tapasztalatom, ezért nem lesz gond. Remélem...
    Két gondot kell megoldani:
    a hang, bár kaptam rá választ, úgy hogy az nem is gond.
    a váltó: ugyanis botváltós a kicsike, de majd a német fórumról összehozom valahogy...
  • ozimak
    Nekem tetszik! :) Csak aztán bírd azt a sok melót amivel a + busz jár az Ikarus mellett! ;)
  • szabii98
    Na még ma éjjel nekiállok a busznak , de szerintem először csak tapasztalom a 3ds maxot! Eddig köszönöm szépen Zoliikp-nak a segítséget, aki elküldte nekem a VBuszos modellt :-)
  • bkvbusz
    Elkezdtem építeni BKV 21-es vonalát az OMSI-ban. Tök szépen eljutottam egészen a Költő utcáig. Ott összeillesztettem a kereszteződéseket. Ezekután folytatni szerettem volna, de az objekteket csak már a megadott pályára engedi elhelyezni. Tehát nem tudom folytatni az építkezést. Valami bug lehet, de volt már hasonló problémája valakinek? Szabály szerint megállt az OMSI tudománya.
    Ha van ilyesmi tapasztalata valakinek, kérem segítsen.
  • Zoliikp
    Sőt! Írásban megkaptam az engedélyt a busz készítőjétől, Neutraltól, hogy hozzájárul a modell konvertálásához...
  • fuszhi
    Most már amúgy is meg van gondolom a harmonika ajtó receptje.
  • matesz19
    Engem érdekelne hogy milyen is lenne vezetni!! :) Hajrá Zoliikp!! :D
  • fuszhi
    Csak nyugodtan készítse az úr el. Szerintem a végén, lehet busz múzeumot nyithatsz :)
  • Zoliikp
    http://zoiikp.xfree.hu/226779
  • adam993
    Melyik modell?
  • gumikacsa
    Én most feltettem, és kiírta, hogy elértem az aktiválási limitet. Ilyenkor mi van? Már vagy 100X újratettem, eddig nem volt gond, más gépre nem lett feltéve. Az kurvajó, ha ezért fizettem ki 8000 Ft-ot...
  • Zoliikp
    A második modell nem nagyon izgatta a fantáziátokat.

Ennek ellenére elkészítem....
  • matesz19
    Köszi szépen a választ. Kár érte, mert az is jó kis busz. :)
  • Zoliikp
    Ezt a modellt VL67 készítette, így ha megkéred, valószínűleg odaadja az eredeti modellt, amit Zmodellerrel lehet megnyitni.
    Vedd fel vele a kapcsolatot...
  • szabii98
    Igen, ilyesmit.
    Mondjuk nemtudom hogy szerkeszthető-e
  • Zoliikp
    Ezt a fajtát?
    [img=http://noob.hu/2011/08/14/tn/snap293.jpg]
  • szabii98
    Egy City Bus Simulatoros Ikarus EAG E95-t, konkrétan be van konvertálba City Busba és letölthető modell. Nemtudom hogy nyitva van-e /szerkeszthető-e vagy van-e valami ilyesmi, és hát ezt szeretném majd berakni OMSIba. Egyenlőre kérdés az is, hogy hogy álljak neki. :D
  • Zoliikp
    Melyik buszt szeretnéd elkezdeni, és írni is róla?
    Talán másképpen is hozzá tudsz kezdeni...
  • szabii98
    Értem. Hát eddig nem akar sikerülni a busz projekt :D
  • Zoliikp
    Nem találtam megfelelő plugint.
  • Zoliikp
    Ellenőriztem, alap esetben a 3dsMax nem konvertálja az mdl kiterjesztést.
    Lehet, hogy készült hozzá plugin, amivel tudja kezelni.
    Rákeresek...
  • szabii98
    City Bus Simulator 2010 :)
  • valvetronic
    Próbáltam keresgélni és bár majdnem mindennap olvasom a fórumot, nem találtam... Hogyhogy nincs még kép a 405-ösről ha hamarosan elkészül?
    Lehet hogy én voltam figyelmetlen ám :)
  • Zoliikp
    Amíg társalogtunk, és várakozom a módosított buszra, addig alkottam egy kicsit:
    http://zoiikp.xfree.hu/226779
    A modellt nem én készítettem, csak konvertáltam.
    Még nem üzemel!
  • Zoliikp
    Ezt pontosítsd, mert nem értem...
    Melyik játék?
  • szabii98
    Értem. A 3ds max megnyitja a City bus-s .mdl fájlt, vagy kell még valamit csinálni hogy megtudja nyitni? :D
  • Zoliikp
    Mindenkinek más program az, amelyikkel szeret, illetve tud dolgozni.
    Alapvetően a Blendert javasolja a játék készítője, mert ingyenes a progi.

Én viszont már évek óta próbálkozok a 3dsMax aktuális verzióival, így az előző progi megismerése csak összekavarta a fejembe a dolgokat.
    Az is igaz, hogy van olyan 3ds kiterjesztésű fájl, amit a Max nem hajlandó megnyitni.
    Ezért több programot használok:
    3dsMax,
    Deep Exploration 6.1,
    És természetesen az Omsi konvertert.
    A DE-vel megnyitott 3ds fájlt nagyjából 4-5 óra alatt lehet olyan állapotba hozni, hogy konvertálhatóvá válik az OMSI-ba.
  • szabii98
    Na emberek. Úgy gondolom, belekezdek egy Busz konvertálás leírásba, mindennel amit tudni kell. Sokáig fog tartani, mivel még én is csak tanulni fogom ezt, de megpróbálok mindent összeszedni. Azonban, máris gondba ütköztem. Milyen programmal tudnám megnyitni a buszt (VBus modell), amit készítenék? 3ds Max vagy Blenderrel is, esetleg van-e olyan program ami a VBuszos dolgokat OMSIssá tudja alakítani? A segítséget köszönöm előre is!
  • gabcsibkv
    Spandau Xtreme 1.3 M32 trió egyenlőre kusza menetrendje van az összesnek ezért a gubanc.
    http://imageshack.us/photo/my-images/812/omsim323.jpg/
  • Routeres
    Sajnos nincs újabb verzió. Még mindig 0.1.1 Beta