63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Zoliikp #6342 Remélem.
Egyébként 3 az értéke... -
#6341 Jól alakul! A kérdésre: a viewpoint rendben van? -
mk452001 #6340 alakulamolekula :) -
Routeres #6339 Hú, de bitang jól néz ki!
Hangjai hogy lesznek megoldva? Vagy ne zaklassalak még ilyesmivel? :D -
Zoliikp #6338 Megjöttek az ajtók:
http://zoiikp.xfree.hu/226779
Kellene egy kis segítség:
a modellen nem voltak az ajtókban üvegek. Ezeket pótoltam, de az egyik kívülről, a másik belülről nem "látszik". Tudnátok segíteni?
-
#6337 Kösz mindkettőtöknek. -
dantre #6336 Rendben....sok sikert az oldallal kapcsolatban ! -
bkvbusz #6335 Elnézést, a KFKI viszonylatot kihagytam a felsorolásból, ami 260-assal lesz adva. -
bkvbusz #6334 Ezekután következik majd a z objektumozás. Kicsit sok idő míg ki lesz adva de türelem. -
bkvbusz #6333 a 405-ös jól fog jönni a 21-es busz pályához.
Az útszerkezet 80-90%-ban készen van. Ha a topiktárssal sikerül beszélnem, akkor teljesen valós lesz az útszerkezet valós magassági adatokkal.
Az modellezett időszak 1995:
Ikarus 405: 39, 90, Várbusz, Fogasdkerekű-pótló.
Ikarus 260: 21, 21gy, 190
Ikarus 415: 102, 112, 190
Valamint 2011:
Ikarus 260: 39
Ikarus 415: 21, 21A, 102, 112, 212.
-
kuhnzsolt #6332 Holnap vagy holnapután úgyis áthozza a "buszt" Imi és ekkor csinálok pár képet!
dantre: mint mondtam a omsi-magyarorsz.atw.hu-n lesz fent amint a honlap elkészül! Max megadjuk az ftp tárhely elérését! De először is az exe kiterjesztés készítés van folyamatban! Annyit tudok, hogy a telepítő menüben az ikarusz videója látható majd! -
dantre #6331 Sziasztok
kuhnzsolt légyszíves töltsd fel valahová nagyon vártam már a hazai gépet..... -
valvetronic #6330 Kaphatnánk esetleg pár képet? -
kuhnzsolt #6329 Örömmel közlöm: kész van az ikarus 405! Már csak az exe késztése van hátra! Mivel Imi nem akarja feltenni data.hu-ra vagy hasonlóra így a http://omsi-magyarorsz.atw.hu honlapon a letöltéseknél lwesz fent! A honlap még nem üzemel! Kb.3-5 nap és kész! A pályánk is kész lesz hamarosan! -
Routeres #6328 Köszi, rajta vagyunk a projekten ;) -
#6327 Az aláírásod. :)
Hajrá! -
Zoliikp #6326 Ez természetesen igaz, viszont az o3d formátum, és nem lehet az objektumot változtatni.
Amiről én beszélek, az Ruede/model mappában található hst_alt_textfeld.x.
Ezt magában a játék nem jeleníti meg, csak a rákerülő szöveget.
Ezt a fájlt viszont a hst_alt.osc külön hívja be, és így teszi a táblára.
-
#6325 Szerintem erre gondolt -
Routeres #6324 Szerintem a Dual Core Optimizer-re gondolsz :) -
#6323 Szerintem félreértesz. Nem arról a névről beszélek ami editorban az "Actual Object Types:" rész alatt van, és az sco-ban a [friendlyname] alá van írva, mert annak tényleg semmi köze az sco nevéhez.
Én arról beszélek, ami az "All Objects on Tile Nr. X" alatti legördülőlistából kiválasztódik, ahogy kijelölsz egy lerakott objektumot. Az magának az objektum sco-jának a neve.
Ha leraksz egy Busstop_Name_Timetable_1.sco objektumot (aminek a neve: Bus Stp with name plate and 1 timetable), akkor magad is láthatod, hogy az egy feliratozható német buszmegállótábla, viszont magában az Busstop_Name_Timetable_1.sco-ban nincs második [mesh] szekció. -
#6322 Melyik az a program ami amd prociknál optimalizálja a 2 mag működését? Régebben be volt ide linkelve -
bkvbusz #6321 megtaláltam a topikot, köszi. -
bkvbusz #6320 milyen pályaépítési topikról beszélsz?
Aki tud esetleg kereszteződéseket gyártani az OMSI-ba, kérem jelentkezzen privátban. Köszönöm. -
Zoliikp #6319 Majdnem a félnapon ráment, hogy értelmezzem.
Ha az editorban mutatott név alapján keresel valamit, biztos, hogy a könyvtárrendszerben más a fájlneve...
Ráadásul a hst_alt_textfeld.o3d-hez nem is tartozott ugyanolyan sco kiterjesztésű fájl... -
#6318 Érdekes a dolog, mert ha megnyitom editorban pl. a Grundorf alappályát és kijelölöm az egyik (feliratozható) buszmegállótáblát, akkor az editor bizony Busstop_Name_Timetable_1.sco-nak írja, és abban pedig nincs még egy [mesh] szekció.
Azt pedig majd kipróbálom valamikor, amit most írtál. Köszi még egyszer! -
Zoliikp #6317 Akkor rossz fájlt nézel. Megpróbálom röviden:
a megállótáblából x-be kimentett részét bekovertáltam o3d, elkészítettem hozzá egy sima sco-t.
Mivel én a DE-t használom, "összepassítottam" a német hst_alt_textfeld.x fájlal, ami a textfeld.bmp "hordozója". Nem összevontam, csak úgy igazítottam, hogy egynek tűnik.
A textfeld sco-fájlját /ami a hst_alt.sco/ módosítottam, hogy a MN_tabla.o3d-vel jelennjen meg, és az IBIS-2 betűt használja... -
#6316 Mondjuk a gyakorlati megvalósítása az még mindig nem világos számomra. A Busstop_Name_Timetable_1.sco-t nézem, és abban csak magát a tábla objektumot (Busstop_Name_Timetable_1.o3d) hívja be. Tehát a fritzeknek az sco-ban nincs hivatkozás még egy objektumra és mégis működik nekik. Szóval ezt így nem értem még mindig. Akkor végülis hogyan kell behívni a feliratozható objektumot?
Én egyébként anno úgy csináltam, hogy egy plusz facet raktam a megállónév elé, és arra húztam rá a Textfeld_1.bmp-t, de magával a táblával együtt, egy objektumként exportáltam, az sco alapja pedig a fent említett Busstop_Name_Timetable_1.sco volt... -
Routeres #6315 Persze javítható, textúra kérdése az egész. Én az övére húztam rá az új textúrát. -
mk452001 #6314 Nem rossz azért a tied sem, csak az élességen kéne javítani (márha az javítható) -
Routeres #6313 Az kibővített betűkészlet az az, amelyik az gsmmedia OMSI letöltések részlegben van?
Még valami: ezt a "mesh utasítás után behívod az objektumot, amin szeretnéd a feliratot" dolgot egy mezei halandó is el tudja végezni az sco fájl szerkesztésével, vagy egy új "csomagban" adod ki az "megállónévkiírásos" táblát? -
#6312 Ja, hogy két teljesen különböző objektum van összelinkelve? Tehát külön is kell őket exportálni 3ds max-ból/blender-ből? Ó, rá nem jöttem volna... :)
Köszi! -
Zoliikp #6311 Tulajdonképpen a sco fáljban mesh utasítás után behívod azt az objektumot, amin szeretnéd a feliratot.
Ebből kiderül, hogy két objekt van egybe rakva:
az első az aminek a textfeld.bmp a textúrája, /ezt a játék nem jeleníti meg/
a másik az említett, ahova raknád a felírást... -
#6310 Nocsak! Neked hogyan sikerült? Próbálkoztam én is a texttexture-rel, de nekem nem adta ki. Hogyan kell csinálni? -
Zoliikp #6309 Az általam módosított IBIS-2 betükészletet használj. -
Zoliikp #6308 A szerkesztővel van beírva, nem textúra...
A menetrenden lévő szám sem text... -
Routeres #6307 A megálló nevét te írtad ki, vagy csak textúra? -
Zoliikp #6306 Akkor ez már nem is kell, úgy hogy megy a kukába:
-
mk452001 #6305 Na, én is valami ilyesmire gondoltam, nem rossz, srácok :) -
Routeres #6304 Ez klassz, köszi még egyszer a táblát. A textúrázáson én is ügyködtem délután
-
#6303 Üdv, a tényező autók száma sokat segíthet szintén a gondon. stb. ;)