63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• kuhnzsolt
    Hát a mercinek nem csak például a tükör a baja! Ha AI-ban megy egyszerűen nincs ajtaja!

A közlekedési szabályokra figyelek!
  • ozimak
    Ez nagyon tuti,tényleg alakul már a játék szépen "élethűsődik" vagy realizálódik :) Remélem odafigyelsz majd a közlekedési szabályokra mert sajnos sok pályán ezt lehagyják és sokszor előfordul,hogy balról jobbról elémfordulnak a főútra mert nincs kitéve a macisajt nekik... meg gondolom nincs rendesen beállítva a map. Szóval szerintem ez egy nagyon fontos dolog. De ez nagyon tetszik,hogy kikerülnek :) Már csak a mercinek kéne egy értelmes tükör... amihez nem kell felnézni és nem olyan a felbontása hogy csak foltnak látom az autót ha egyáltalán látom mert akkora a holttere mint az állat. :) Mondjuk mindez megoldódik ha kijön az első Ikarus mert akkor úgyis azzal fogom tolni :)
  • Zoliikp
    Köszi a választ.
    Most már kezd alakulni ez a játék...
    Közben beanimáltam a kézifékkart...
    http://zoiikp.xfree.hu/226779
  • kuhnzsolt
    Igen sikerült feltételhez kötni, keményen egy megállónál van kész még! A pályát így fogom kiadni, mellékelve a leírást!
  • Zoliikp
    Sikerült feltételhez kötni, vagy minden esetben, tehát ha nincs busz akkor is kerülnek?
    Ha feltételes, akkor nagyon gratula hozzá...
    Remélhető, hogy hozzá lehet majd férni a leírásához?
  • szabii98
    minden bizonnyal
  • kuhnzsolt
    Gondolom ilyenre gondoltál :D

• Hyp3r
    Ha nincs kialakítva buszöböl és keskeny az úttest, akkor sajnos nem fognak kikerülni, mivel azt is le kellett volna programozniuk a készítőknek, ami elég bonyolult lenne. Ezért nincs előzés sem a játékban. Az egyik most készülő "kamionszimulátorban" már lesz előzés, illetve kikerülés is, igaz, az a játék egész más programozási nyelven készül.
  • ccv520
    Telepítsd fel a DirectX 9-et, a Microsoft oldalán megtalálod.
  • atila4
    Ezt csak fel kell telepíteni?
  • buszvezeto1
    Sziasztok!
    Nálatok Windows 7-en működik az Omsi?
    Mert nálam nem a probléma az hogy amikor bekapcsolnám akkor a DirectX9 kellene neki!
    Ezen hogy lehet segíteni,hogy működjön?
    Valaki mondja meg ha tudja!
    Előre is köszi: Buszvezeto1
  • kuhnzsolt
    Aki gondolja, írjon Iminek kép ügyben az [email protected], vagy az [email protected]! Ha válaszol, lehet kicsit bunkó lesz! Én szóltam.
  • fuszhi
    Tiszteletem mindenkinek. Örömmel láttam a fejleményeket. További kellemes folytatást hozzájuk. :) Remek hogy a beszállító cég időbe meg hozta Zoliikp megrendelt ajtóit. (remélem mindenki érti a tréfát) Többi buszról olvasott fejlemények is igencsak felvillanyoztak. Most gondolom mindenki úgy érezheti magát, mint karácsony előtt pár nappal. :))))) A leírtak alapján széles a mosoly az arcomon köszi srácok. Mint egy futót a cél egyenesbe, úgy várom az új buszokat. - Gyertek - gyereeeertek, -igen, -iiigeeen :)
  • Zoliikp
    A kérdés inkább az, hogy hogy állsz be a megállóba...
    Ugyanis, ha elég széles az úttest, és ráállsz a szegélykőre, akkor elmennek melletted.
    Egyébként a szerkesztőben nem láttam lehetőséget rá...
  • mk452001
    Üdvözlet!
    azt meg lehet valahogy oldani (pályaszerkesztő), hogy ha én megállok a járda szélén a megállóba, akkor az autók kikerüljenek?
  • Zoliikp
    Ahhoz kell az adott útvonal járatszáma /linie/, útvonala /Route/.
    Általában a kiadott pályákhoz ezek le vannak írva, mert változhatnak.
  • Dupi30
    Sziasztok énis nagyon kezdő vagyok még ebben a játékban. A kérdésem az lenne hogy hogy tudok utasokat vinni,hogy felsszáljanaka buszomra. Válaszokat előre is köszönöm.
  • kem001
    Megnyomod az Alt-otés felül keress egy sárga nyilat felette kérdőjellel. Azután mutatni fogja, hogy merre kell menned
  • mysimspocok
    Sziasztok! Biztosan hülyének fogtok nézni, de még kezdő omsi-zó vagyok. :)
    Nagy nehezen már sikerült beállítanom az IBIS eszközt és fel is szállnak a buszra az utasok, csak az lenne a kérdésem h a játékban nincs egy térkép? Mert fogalmam sincs hogy melyik megálló hol van. Ti hogy tudjátok
    Közi!:)
  • mk452001
    bocsi, a ""-t a gyorsanra szántam :)
  • mk452001
    Ez nemhogy frissült, hanem (ránézésre) kész :)
    gondolom még scriptelések, meg egyebek hátra vannak, de azért elég durva, hogy ilyen gyorsan "megvagy" vele
  • alexander1993
    Még annyit ehhez, hogy a 13-94 is hamarosan kijön a 08-92-höz hasonló fényezéssel és felújítással.
  • Hyp3r
    Milyen motor van a te modelledben? Ha ilyen, mint ebben a típusban, akkor lehet, hogy tudok segíteni:) Mit akarsz róla megtudni?
  • Zoliikp
    Frissültünk:
    http://zoiikp.xfree.hu/226779
  • IkarusV134
    Egy fotó azért nem lett volna rossz előtte, mert ez így kicsit furcsán hat, hogy mindjárt kiadás de még azon kívül semmi infó róla. Én kb a megjelenés előtt 2-3 héttel estem neki az új modellnek és a nagyja el is készült, de a scripteléssel még most is küzdök, nem beszélve a hangokról. ha ismerős neki egy 405-ös sofőr akkor úgy könnyebben megy, de jó minőségű hang csak úgy lesz ha valaki lepacsizik a sofőrrel és megkéri hogy segítsen neki a hangok felvételében. Az én esetemben a busz két sofőrje szerintem már rosszul van tőlem. :) Ezért hanyagolom is most őket pedig volna még mit kérdeznem tőlük.
  • kuhnzsolt
    Kösz az adatokat!

A készítő azóta csinálja, amióta tudtára jutot, hogy pár nap múlva jön az omsi! Igazából kész a modell, minden működik rajta, a hang tökéletes ik 405! Csak most még kitalálta azt, hogy így külön-külön csinálgatja! Ő igazából keszthelyi, ott van 1-2 ilyen busz! A héten jön érdre csak addig szeretné megcsinálni így a buszokat!
  • gabesz012
    Kelenföld: 01-96, 01-99, 02-05, 06-90, 06-91, 06-94, 06-96, 06-97, 08-92 (ez az első felújított, új fajta fényezéssel), 13-85, 13-86, 13-87, 13-91, 13-93, 13-95, 13-96, 13-97, 13-99, 14-01, 14-03, 14-15, 14-17

Óbuda: 07-98, 08-93, 14-11

Elvileg még állományban lévő, de nem közlekedő buszok (ezek között lehet olyan, ami már nincs meg): 02-00, 02-02, 02-06, 06-92, 06-93, 07-92, 07-94, 07-96, 07-97, 08-00, 08-91, 08-97, 08-99, 13-89, 13-92, 13-94, 13-98, 14-00

A rendszám nyilván BPI-400 (=14-00); BPO-800 (=08-00).
  • gabesz012
    Aktív... aktuálisat akartam írni. :D Majd összeszedem a rendszámokat. Azért erre a projektre nagyon kíváncsi vagyok, ha az úriember a rendszámokat sem tudja, akkor vajon minden a helyén van a műszerfalon/ a hangok is olyanok, amilyennek kell lenniük? Nem akarom leszólni senki munkáját, de a merci szintjét ütő modelleknek semmi értelme. Inkább készüljön sokáig, de legyen olyan igényes, mint amilyen majd az Arc lesz. :)
  • gabesz012
    Ez már nagyon nem aktív, régen frissítette az állományt Hb. Eleve már csak Óbudán van pár db 405-ös, ill Kelenföldön a nagyobb része. Kb. 30 db van még állományban.
  • kuhnzsolt
    köszi
  • ccv520
    Pont most akartam elküldeni ugyanezt, erre már te írtad. :))
  • Routeres
    Ez talán segíthet
  • kuhnzsolt
    Aki akar segíthet! Budapesten még aktív ikarusz 405 rendszámai kellene Iminek! Mindegyik buszt megakarja csinálni (külső: BPI-XXX, BPI-XXY stb)!

Tényleg csak az segítsen aki akar! A hangnem remélem megfelelt!
  • gumikacsa
    Jogos, elnézést mindenkitől a hangnem miatt. Részemről téma lezárva.
  • [NST]Cifu
    Kuhnzsolt egy felkiáltójelet, gumikacsa figyelmeztetést kapott, ha nem bírtok a véretekkel, akkor a fórum keretein kívülre kerültök, vili?

Kultúrált fórumozás a hosszú élet titka. :)
  • Hyp3r
    És mi lenne, ha én adnék 1 FTP-t amire feltöltenéd, és onnan le lehetne tölteni? :)
  • Geri556
    Nekem is kezd gyanús lenni, de nem bántásból írom.
  • ccv520
    Remélem, hogy tényleg kész, és le is tölthetjük. :)
  • mk452001
    1-2 héten belül kiderül ;)
  • ccv520
    Biztos, hogy létezik az a 2 modell? Semmi képet nem láttunk róla eddig...