4747
-
#542 Ez a falconos :( -
#541 Itt van valami de még nempróbáltam -
#540 Én a falconban bő 15perc alatt bevágtam a ramp start(igen,van egy kis ramp start tréner progi,egy java exe indítod kapsz egy üres falcont és 1az1ben azt kell csinálni amit a játékben,és a kamerát mindig rávitte arra a panelre ahol baszkuráljuk a gépsárkányt)
Valami programozó ehhez is szerkezhetne hasonló progit^^ -
#539 Persze, hogy nem de így könnyebb megtanulni.
Megnézi az ember a leírásban, hogy mit kapcsol és megnézi, hogy ez hol található.Kétszer - háromszor eljátsza ez és már fejből megy is.
Én is azt szeretem benne a legjobban ( egyelőre ), hogy lehet gépészkedni mint állat.Nagyon várom, hogy kiadják a nyugati verziót.Csak a védelemmel nehogy elbasszák.Példát vehetnének a Sacred2 védelméről, az szerintem egy tök korrekt.A megvett cuccot 2 gépre teheted fel, mindkettőn aktiválhatod is ( csak a neten egyszerre az egyik lehet ).Ha újra kell rakni a windózt akkor egy kis program segítségével vissza kell vonni az aktivációt.Így egy felszabadul és ez bármikor, bármilyen gépen újra aktiválhatod.Teljesen korrekt!!!Mondjuk veszik is a stuffot mint a cukrot. -
#538 Vegre egy harci szimben is van ilyen, eddig csak fs ben volt lehetseges teljes inditasi procedura illetve az egesz repulore kiterjedo procedurak hasznalata.
-
#537 sirályos:)
De nem hinném hogy mindenki billentyűről akarná ezt mind bepötyögni..
Egyébként nehogy valaki letöltse a videókat!!!! ott van a lemezkép gyökérkönyvtárában x:\VIDEO <<-- !!!
Bonyolultnak nem nevezném a Falcon-hoz képest... Ott a radar, mfd-k kezelése néha trükkösebb sztem. Érdemes ramp startnál tudni hogy mit is csinál az ember ahelyett hogy bebiflázza a billentyű kombókat..
Példul:
mi kell hogy elinduljon a cucc, legalapvetőbb?
áram.. honnan? vagy külső áramforrás, vagy a két belső aksi
hogy indítom a hajtóművet? -> APU -> ennek az indításához mi kell? üzemenyag főkapcsoló / +indítási folyamat
hajtómű indítás-> üzemenyag / indítás megfelelő sorrendben
ha nem indul... miért nem indul? üzemenyag van? rotor brake-t kikapcsoltam?
Szóóóval ilyesmi:) Te tehát tudni kéne hogy milyen gomb mit csinál, és ha kihagyom mi a jelenség
Bonyolult? Csak elsőre.. ugyanis egy csomó gombnak csak teszt funkciója van amit max vészesetben használ az ember vagy HARDCORE PERVERZ RAMP STARTOS GURU csinál meg minden indításnál:) sőt van olyan gomb is ami nem megy.
Ebben a játékban számomra maga a kezelés az élvezet, maga a missziók meg a hozzáadott kampány az messsssze gyerekcipőben van a falcon ,vagy eech mellett.
Köszi Leon hogy összeírtad a billentyűket!! majd csak mahinálunk valami Balage féle gyorstalpalót
-
#536 RAMP start billentyű kombóval.Ez a béta 1 :) Ha kell majd még finomítok / finomítunk rajta de kezdésnek jó szerintem. -
#535 Na azthiszem neki kell feküdni bebiflázni a rampstartot.Nem kicsit összetettebb mint a Falconban. -
terror camp :)) -
#533 Ha valki csinál jó (kis)gépbarát missziót azt lehet ám megosztani.. -
Ezen az oldalon néztétek e már a bogár aprítókat.
http://simuladoresgame.blogspot.com/2008_08_01_archive.html
-
#531 Előfordul kékhalál néhány indításnál. Másnak is van? Starfos ell. közben talán.
Némi repgyakorlat:) nagyon szokni kell ezt még...
Háztetőn landolás:)) nagyon nem volt még egyszerű...
-
#530 Hehe, Lonci.. :) -
#529 We are still planning on releasing the manuals. In fact, over the weekend I sent in what I hope are the final texts for final formatting and conversion to PDF. Hopefully the flight manual will be released soon now.
#528 Ment. -
#527 Az angol nyelvű változathoz szánt zene előcsalogatása:
\1C\Eagle Dynamics\Ka-50\BlackShark\data\scripts\options.lua fájlban
["musicEn"] = false,
helyett
["musicEn"] = true,
-
#526 hát így nem eszi meg.. eltudnád küldeni privátban a parancsikonodat? -
#525 Hales -
#524 "X:\Eagle Dynamics\Ka-50\bin\stable\Launcher.exe" --console -
#523 kéne egy help...
Tegnap újfent felraktam a BS-t és most próbából kikattintottam a telepítől a két kérdéses jelölő négyzetet ami a parancsikonokat telepíti fel.
Nos ez jó mert legalább rájöttem mik azok, a gáz az hogy nemtom milyen "paramétereket" írkál a parancssorba amitől a progi indításakor a dos box is megjelenik egy pillanatra.
Magyarán betudná linkelni nekem a parancsikonban lévő paramétereket? multis az nem kell..
Köszi -
sindelnet #522 Manual(Rapid)
Vagy ha nem menne üsd be a gugliba:
DCS-BS_Flight_Manual_translated -
#521 Jók a leírások Pollux! :))
Használom is!
Angol manuált hol találok? Írtátok már, de most nem lelem. -
#520 hangulat javító -
#519 Thx...most először nem érzem reménytelennek a BS-el való harci bevetésem lehetőségét... :-D Végre értelmesen lejött nekem ez a célzás, befogás, tüzelés dolog... :-D Már csak ki kéne próbálnom a gyakorlatban, de addig még egy oprencer reinstall vár rám. :-( -
#518 viccet félretéve, tényleg lehetne valmi talpalávalót gyártani
engem példul a mai napig érdekel mi az a kis huzogató karocska ami a tolóerőszabályzón van (F-gomb)
valmi vibrációt küszöböl ki... ennyit ír az a nagyjából fordítgatott orosz kézikönyv -
#517 1.(ALT-W) master switch - mehet az áldás kapcsoló
2.SHKVAL uncage mode (O)-val (ó betű vessző nélkül:) -> ez az otikát dobja be középre
3. célzás amivel akarsz... jobbALT-JOY POV sapka, vagy é,á,ű,- gombokkal
4. célbemérése ENTER vagy joy gomb.. (Ő,Ú céltárgy nagyságának beállítása) kis kocka
5. távolság 8km-en legyen belül stabil lebegés állapot, avagy kis sebességnél a befogott cél -> VIKHR rakéta kiválasztása (Z-külső pilon, U-mindkét, I-belső pilon) vihkr az külsőn van ált.. jól van Balázs.. csak ott! :))
6. a kis kör ami a shkval célzója megjelenik a hudon egy nagyobb kör amit pontosan rá kell vinni hogy fedje egymást a kettő, megjelenik a C betű a hudon, -> PUSZK AGIRISON! mehet az áldás a release gombbal
csak célzásnál kell pontosan fedni a két körnek egymást leoldás után picit eltérhet... a VIHKR rakéta beam ridingos azaz a lézer pont és leoldási pont között van lézernyaláb amin a rakétyának kell haladni, mint mondjuk a horgászzsínoron a csúszószereléknek, vagy mittomén életemben nem fogtam halat:)
pár fokos eltérés lehet tehát leoldás után nem kell görcsösen irányban maradni.. de azért ne is tegyél 90fokos irányváltoztatást
amig nem ér célba a cucc, addig max kicsit oldalazol ha mondjuk egy silka dobálja rád a popkornt.
Fedélzeti gépágyú az ugyanaz csak itt ugye érdemes 5km-en belül lenni a szórás miatt, C-vel váltasz gépityura, célzaszol, aztán lőszaszol
bal CTRL-C -vel tudsz AP/HE között váltani -> AP armour pírszing, HE robbantyús kartács
P-vel tudod fixálni a gépityút ha közelre lősz ilyenkor érdemes backspace-el eltenni a shkval hogy ne fogja az fps-t.
egyszerre nem tudsz géppityuzni, és mást lőni tehát C-betű
blokkrakéták azok meg sztem rájössz..:)
bombát ne is kérdezd, egyszer sikerült oldani azt is véletlen, de sztem totál értelmetlen ebbe a játékba.
egy dolgot hiányolok és ez pedig valmi R-60 jellegű rakéta, meg a KH-25ML raksi amit állítólag tud vinni, de ezt Balázs jobban vágja sztem.
-
#516 Volt egy kidobásra ítélt kormányom pedállal együtt.Sajnos csak addig bírta amíg kipróbáltam.Faszán betudtam állítani de nem is bírt többet nagyon.De működött.Majd a vaterán nézek valami olcóbb kormányt és akkor lesz pedál.
Számomta érthetetlen módon több mint 40 ropi az a qrva Saitek pedál.Ha lesz annyi fölös pénzem akkor inkább majd a trekkir-t veszem meg. -
#515 Ezzel az a gáz hogy ehhez két dolog kell... 1. 100km/h-t nemnagyon meghaladó sebesség, 2. lábkormány, nem forgatható joy
megadhatsz a joy-nak egy bedöntési irányt, azt ki kell trimmelni lábkormánnyal kitéríteni és tartani erősen majd trimmelni újra, valamint tartani a bedöntést hogy irányban haladjon a heli és azt is kitrimmelni, mindezt egyszerre és gyorsan.
én se értem nyugi -
franko2 #514 Polluxware nagyon köszönöm ezt a leirást, esetleg a fegyverkezelésről is irnál egy hasonlót? -
#513 Ez jó és majd bekell tenni ( ha lesz végre ) a banner alá valami hivatkozásba.Nekem inkánn olyan gondom van, hogy ha megnézed ezt a videót akkor oylan 0:50-nél forgolódik a jóember.Nos ezt ugye én is megtudom csinálni de nekem mindig vissza akar menni a kuffer az eredeti irámnyba és gépészkednem kell vele. -
Solt #512 Ugyanezt bemókolod a vidijó alája, oszt már postázom is a 10 méter átmérőjű veres csillagot nékednek nekije! -
#511 Ramp start az tökéletesen megvan csinálva a producers note-ban.. csak végignézed és oda kattintassz ahova kell. Példul...
Heliben ülsz cold and dark state:)
1. AC - DC külső áramforrás felkapcsolása.
2. a másik út... ha nincs külső áramforrás, használhatod a battery1, vagy 2-t az alap fuckciók működtetésére.
3. első, hátsó üzemanyag pumpa bekapcsolása (két tank van: első jobboldali, bal hátsó tartály) asszem:) redundáns rendszerű
4. üzemanyag kijelző áramellátása
5. üzemanyag kijelző tesztelése (kis kapcsoló)
6. APU üzemanyag pumpa engedélyezése(zapó féle olajkályha izzítása:)
ugyanaz mint az F-16-nál a jet fuel starter
7. strobe light fel (jobb SHIFT-J)
8. giroszkóp standby felkapcs.
9. INU (innertial navigation unit) -> hátsó panel
10. APU izzítása (Home)
11. hajtóművek üzemanyag csőveinek kinyitása (2db)
12. hajtóművek EEGT műszereinek a bekapcsolása (2db) -> hajtóműből kiáramló hőmérséklet infót ad arról hogy az adoot környezeti viszonyok között milyen hatásfokkal dolgoznak a morgoncok a hátad mögött (belső kompúter figyeli elemzi)
13. hajtóműindító panelen átváltani a négy állású kapcsolóval az 1es hajtóműre (E-vel) , az APU ezidő alatt felpörgött, és írja hogy készen áll a "menetre"
14. rotor brake kikapcsolása (kézifék:) -> ha ezt nem engeded ki csak ledarálja a fogaskerekeket a sebváltóházban.. na jó nem csak üresben forog mert szétkapcsol közlőmű.
15. Home-al indítani az 1es hajtóművet és rögtön figyelni a fordulatszámmérőt jobb oldalt, amint eléri az 1800as fordulatot CTRL-PageUP-al kinyitni a fő üzemanyag befecskendező -> felpörgés közben
lehet tesztelni a (bal CTRL/ALT - P)-vel a bal és jobboldali hajtóművek EEGT (engine-egzóószt-govenyőőr-temperatúúrást) alsó és felső értékét
16. amint felpörgött az 1-es és beállt, E-vel váltani 2-re és azt is indítani az előbbi módon (jobb CTRL-PageDOWN)-> a 2es fő befecskendező pumpa nyitója
17. amint felpörgött PAGEUP-al 2xer pöttyenteni ezzel beállít egy automata stabil tolóerőt a hajtóműveknek.. ebbe bele lehet kötni:) AUTOMATIC POWER SETTINGS
18. most jön egy fontos dolog -> AFT, REAR alternator bekapcsolása -> generátárok amik a sebbváltó főtengelyén vannak szolgáltatják a powát, persze csak egy bizonyos fordulat felett, tehát harci körülmények között ahol vadul manőverezik az ember FONTOS hogy a battery-k legalább egyike fel legyen kapcsolva különben ha meghasal a hajtóművek fordulata egy vortex ring esetén kilövi az összes elektronikai cuccost (ABRIST, SHKVAL) ami szar, ha éppen lőni kéne
19.kabin lamp teszt (BAL SHIFT-L) ,K-kabin világítás (ha nem látol:)
20.E-vel APU-ra váltani és END-el leállítani vagy egyszerűen a 6.os pontban említett üzemeanyag cső lekapcsolása (oszt megszűnik a zúgás)
21.ABRIS bekapcsolása (jobb SHIFT-Ö) bé búútol (486DX100 powa ám :)
22.mi is... jaa rádiók 6db kapcs fel, EJECTION bili élesítése 3dbkapcs fel, fegyver vezérlő kompúter bekapcsolása
23. fő hidraulika rendszer bekapcsolása, IFF bekapcsolása, itt van még valmi rögtön jobbra. az valmi NAV rendszer
24. hátsó panalen LASER warning rendszer élesítése, + Flare konténerek élesítése
25. rádió, ADF beállítása... ez még annyira nem fontos
26. SHKVAL keresőmódban való sebesség állítása 1-re (4db jobbra katt)
27. Autópilot rendszer mind a négy kék kapcsolója be + (BAL CTRL-X)-el radar alt-ra állítani 100m-ig való lebegésnél, felette BARO
28. innertiális navigációs rendszer beállítása NAV1-re vagy amire akarod... (HUD-on az iránynál felül a pici kis rombusz)
29. manuális GRYO uncage-eléése (szép mágyárosan), +beállítása középre
30. SHKVAL bekapcsolása (BAL SHIFT-D)-vel
31. LASER RANGE FINDER standby módba (JOBB SHIFT-O)-val
32. auto GRYO beállítása - SHKVAL rendszerrel van összekötve
33. külső világítás izlés szerint jobb (ALT-G)-vel
34. kabin/műszerek világítása izlés szerint
35. asszem ennyi..
felszállás-> előre nyomod picit a joyt kitrimmeled és úgy emeled el
tartózkodj a hirtelen gázadásoktól, ugyanaz lefelé -> vortex ring
az autórotációt meg úgy csinálod hogy mészaszol a guruló felett 60méter felett min 100km/h sebességgel CTRL PAGE-UP/DOWN-al elveszed a motalkót a morgoncoktól azt felhúzod picit az orrát és mielőtt leérne a földre hirtelen felkapd esik a sebesség nullára majd ha szépen csináltad akkor tuuucs dávn van.
-
#510 Hello, minden billentyűt külön hozzászólásban fogsz megkérdezni?
Ha meg zavarnak a műszerek, ALT+F1 -
#509 Télleg srácok, nem lehetne a haditechnika vagy valami olyan topikban gyaknotok egymást, ahol - no offense - tényleg hozzáértők IS vannak? Pl. #479-re gondolván, ahol a felhozott két példa mindegyike "asszem" ("Asszem 16 cél volt a lőtéren és abból a teszten 15-öt kilőtt a Mi-24. A Ka-50 asszem a célok felét észre sem vette... "), nem túl meggyőző amúgy sem. Számomra legalábbis. Asszem... -
Solt #508 Dettó! Ráadásul nem is régóta...
Valahogy fel kéne idegesíteni a többieket, hogy dühből megcsinálják! :))) -
#507 Én is.Én csa kegy mezei szobapilóta vagyok és azért akadnak problémáim :) -
#506 "Szerinted ezek képesek 100km/h sebességnél 180 fokos irányváltoztatásra úgy hogy a heli ugyanabba az irányba halad tovább? farokrotoros cuccok úgytom ezekre nem képesek.."
Nos, így hirtelen nem tudok semmiről ami ezt meggátolná. Harcászati haszna mi egy ilyen manővernek? Az infravörös keresztmetszetet esetleg hirtelen lecsökkentheti, de erre egy sima éles forduló is képes. Olyan ez, mint a kobra manőver. Szépnek szép, de sok haszna nincs.
-----
erre a passzusra a vidijóban világosan kitérnek hogy miért is jó ez, csak nézd meg mégegszer aztán vagy elhiszed vagy nem
"Tegnap küldött itt valki vidijót amiben a két apache ezt kb. 3x is megtette egymás után:)"
Milyen erősségű cél felett? AK-s gerillák estén belefér. Az Ka-50 tervezése idjén már rége voltak Rolandok és más csúnyaságok (pl. Stinger) nyugaton. A gépet nyugat-európai terepre tervezték.
----
Te miről beszélsz?? Roland?? gyengén felvegyverzett terroristák ellen küzdenek most javarészt a világon, erre kitér a vidijóban hogy unbalanced warfare (remélem jól írtam:) - mivel te jól tudsz angolul, ezt értelmezhetnéd.
2. Nem majmolom a jenkiket, de az hogy a valós tényekkel nem néztek szembe azért a csúnya dolog. Az oszétiai balhé tisztán mutatta, hogy az orosz haderő / légierő 90%-a a '80-as évek végi szinten dekkol.
---
igen mert arra a célra bőven jó volt a vén su-25, meg a mi-24 hind is..
Ha annyira odavagy a hiperszuper A-10ért azért ajánlom figyelmedbe egy amerikai pilóta/aki mellesleg amolyan hadi újságíróként dolgozik, és igencsak beismerte hogy a maga kategóriájában a manőverezőképessége sebessége, irányítatlan fegyverterhelés szempontjából igen is jobb mint az A-10A változata.
Az a gond hogy sokan rögtön a régi junyost tv-t látják meg a kamov-ban, meg a Su-25T-ben és azt mondják hogy milyen ósdi szar az orosz technika. Részben igaz hogy nem olyan pontos és esztétikus mint az amik csili-vili lcd-s cuccai, viszont van egy nagy előnye ezeknek: atomvillanást is kibirják, környezeti hatásokat, időjárást... Hányszor hallottál olyat hogy a szutyok kalasnyikov szarrá ment volna a homokban? Vagy olyat hogy a su-25 nem szált volna fel a murvás kavicsos talajról? Az amik addig kigurulni nem engedik a göbbzit amíg fel nem porszívóznak előtte mindent a betonyról.
Megint elmegyek egy másik irányba..
A lényeg hogy a helit "ilyen-olyan" célokra tervezték, szánták valakiknek, ne keverjük már össze az amcsi dolgokkal, sasokkal meg fókákkal meg mittoménmikkel. -
#505 Minden szovjet cucc fejlesztési alapelve az volt, hogy Nyugat-Európában vetnék be őket nagyrészt. Ez igaz volt a jenki cuccokra is. -
#504 Abból (mármint Falcon) lesz majd egy totál új garnitúra amit Gundarrkal és L Viperral tervezek felvenni. Vagy még több emberrel. A lényeg a humán ellenfél, mert az AI-val szenvedés a dolog. -
#503 "Szerinted ezek képesek 100km/h sebességnél 180 fokos irányváltoztatásra úgy hogy a heli ugyanabba az irányba halad tovább? farokrotoros cuccok úgytom ezekre nem képesek.."
Nos, így hirtelen nem tudok semmiről ami ezt meggátolná. Harcászati haszna mi egy ilyen manővernek? Az infravörös keresztmetszetet esetleg hirtelen lecsökkentheti, de erre egy sima éles forduló is képes. Olyan ez, mint a kobra manőver. Szépnek szép, de sok haszna nincs.
-----
"Az SAS ennél némileg combosabb. 1991-ben a sokat emlegetett 8 fős járőr cirka 200-250 halottat és sebesültet hagyott hátra maga után, és több kilőtt járművet."
Andrew MacNab könyvében ír erről. Az tényleges veszteség emberben becsülhető de az tuti, hogy több PSZH járművet is szétkaptak kézi pct. eszközzel.
----
"Tegnap küldött itt valki vidijót amiben a két apache ezt kb. 3x is megtette egymás után:)"
Milyen erősségű cél felett? AK-s gerillák estén belefér. Az Ka-50 tervezése idjén már rége voltak Rolandok és más csúnyaságok (pl. Stinger) nyugaton. A gépet nyugat-európai terepre tervezték.
----
"Honnan a francból tudod te hogy az oroszoknak mi a MAI létszáma ilyen téren?"
A mai orosz szárazföldi haderő mérete ismert. Cirka 720 ezer. 20 éve eez olyan 2,5 millió volt. 2,5 milla / 30 ezer volt akkor. Az arányok eltolása egy seregben nem egészséges és anyagi okokból sem bírhatták, ha tényleg annyire hűdekeménylegények és speciálisak, mint amennyire mondod. Nem ismerem őket, de mint írtam az igazi elitképzés és a 30 ezer ember finoman szólva üti egymást. Egy sorkatonánál bizots több, de azért nem misztifikáljuk már a dolgokat. Egy SAS katona kiképzése annyiba fáj, mint szinte egy mezei lövészakasz vagy fél század kiképzése.
----
"Nemtom feltünt e hogy az orosz hadsereg szépen gyarapszik, miközben az általad agyonmajmolt amerikai hadsereg a gazdasági válság és egyebek miatt, biztosan jelentős leépítéseket szenved majd el, akárkit is választanak meg elnöknek.. mert a nemvan lét, ugye nem lehet átcsoportosítani.."
1. No offense, de max. technikai értelemben. A létszám folyamatosan csökkent az elmúlt 20 éveben és ez most sem áll meg.
2. Nem majmolom a jenkiket, de az hogy a valós tényekkel nem néztek szembe azért a csúnya dolog. Az oszétiai balhé tisztán mutatta, hogy az orosz haderő / légierő 90%-a a '80-as évek végi szinten dekkol.
---
"Hidd el hogy nem minden van benne az Aranysasban..."
Miér hiszi mindenki azt, hogy én csak azt olvasom?