4747
-
Solt #502 Csatlakozom! Ez volt a hátsó szándékom... akár feliratozva is szívesen nézegetném! :)) -
gsg16 #501 szerintem az ilyen dolgokon vitázni,teljesen felesleges.ha azt mondják,hogy a különleges erőknek fejlesztették ki,akkor szerintem hinni kell nekik,mert egyrészt nekünk,átlagos szobapilótáknak,halvány lila fingunk sincs,hogy anno mi volt a vezérelv a fejlesztések kezdetén,másrészt meg úgy nemigazán lehet vitázni,és nem is érdemes,hogy "áááááá,én biztos vagyok benne,hogy nem azért fejlesztették ki,amit mondanak,mert én vagyok minden dolgoknak tudója,plusz még bétateszter is."ha azt mondják,hogy azért fejlesztették,akkor valszeg azért.a képességeit meg biztosan fogják javítani,mert nemhiszem,hogy meghagyják a permetező helikopter szinten a bevethetőségét.és igaza van pollux mesternek,nembiztos,hogy a szaksajtó mindíg hiteles forrás. -
#500 Helyette inkább megcsinálhatnátok az alant belinkelt videók magyar változatát.
Például mint a Falcon oktatóvideók. -
#499 Azért jól elvitatkozunk Polli & Balage vita fórum -
#498 "Szerinted egy AH-1 vagy AH-64 lomha?"
Szerinted ezek képesek 100km/h sebességnél 180 fokos irányváltoztatásra úgy hogy a heli ugyanabba az irányba halad tovább? farokrotoros cuccok úgytom ezekre nem képesek..
"Az SAS ennél némileg combosabb. 1991-ben a sokat emlegetett 8 fős járőr cirka 200-250 halottat és sebesültet hagyott hátra maga után, és több kilőtt járművet."
ezt azért szeretném ha belinkelnéd...
"2. Helikopter nem repül át a célok felett. Az már régen rossz lenne neki..."
Tegnap küldött itt valki vidijót amiben a két apache ezt kb. 3x is megtette egymás után:)
Meg egyáltalán hogy jön ide ez a csomó amcsi példa?? Orosz heliről van szó amit speciális erőknek szántak, szánnak ha egyáltalán használják ilyen célra.. ezen vitatkozunk..
"A SPECNAZ régen tényleg masszív volt (~25-30 ezer), de ma biztosan nincsenek ennyien Ez azt jelentené, hogy a telejes orosz szárzazföldi erők 5%-a lennének... Őket különleges erőknek nevezni viszont kicsit bátor dolog. Ekkora tömegű ember közel sem kaphat olyan kiképzést, mint egy SEAL vagy SAS tag. Az SAS cirka 300-400 fős állománnyal, ha bír..."
Honnan a francból tudod te hogy az oroszoknak mi a MAI létszáma ilyen téren?
Nemtom feltünt e hogy az orosz hadsereg szépen gyarapszik, miközben az általad agyonmajmolt amerikai hadsereg a gazdasági válság és egyebek miatt, biztosan jelentős leépítéseket szenved majd el, akárkit is választanak meg elnöknek.. mert a nemvan lét, ugye nem lehet átcsoportosítani..
Hidd el hogy nem minden van benne az Aranysasban...
Amúgy meg maradjunk a témánál és ne az amcsi példákat hozd fel érv gyanánt.
És felejsd már el hogy az amcsi szuper bigyó szenzoroknak leselejtezett tank hadoszlopokat kell érzékelniük, mert a terroristáknak ilyen nincs, hanem van egy rakat idióta fanatikus terrormanó akiknek nincs mit veszíteniük, és szarrá röhögik magukat a fedezékükben amikor az amik több millió dollárnyi értékű rakettát meg precíziós fegyverekkel lövik azt a kúrva homokot... és várják hogy amerika ebbe rokkanjon bele anyagilag. á'la afganisztán 79'- napjainkig
-
#497 Meg tudná valaki mondani, hogyan lehet a képernyő jobb felső sarkában lévő nagy narancs színű köralaku irány mutatót kikapcsolni, mert engem zavar, amikor a sisak célzót bekapcsolom. -
#496 Az egy pilóta mint előny? Az nyírta ki a helit. Azért nem kellett a kutyának sem . A éjszakai bevethetőség hiánya az elmúlt 25 évben egy vicc. Nincs senki aki egy ilyen korlátozott rendszert venne ma. Alapkövetelmény ma az "all weather & all time" képesség.
A menőverező képesség megjegyzést sem értem. Szerinted egy AH-1 vagy AH-64 lomha? Az Apache-ot láttam teljes fegyverterheléssel orsózni és asszem még bukfencet is csinálni. Ha ez nem fürgeség és jó manőverező képesség akkor nem tudom mi lehet az...
"Ne az épületben betörő 4-8 emberre gondolj akik 5-6 terroristát lőnek le.."
Az SAS ennél némileg combosabb. 1991-ben a sokat emlegetett 8 fős járőr cirka 200-250 halottat és sebesültet hagyott hátra maga után, és több kilőtt járművet.
"...talán rá is jössz miért fontos egy olyan csapattámogató heli ami úgy mozgolódik egy szűk kanyonban hogy nem kell többször átrepülni felette más-más irányból hogy a célpontokat..."
1.Tök jó, leírod azt amit én mondtam eddig. Csapattámogató heli. Jé, 'álá AH-64...
2. Helikopter nem repül át a célok felett. Az már régen rossz lenne neki...
3. A kanyonos példát szintén nem vágom. A legmodernebb heliknek be sem kell repülni a kanyonba a rotor felett levő szenzorok miatt. Lásd Longbow.
A SPECNAZ régen tényleg masszív volt (~25-30 ezer), de ma biztosan nincsenek ennyien Ez azt jelentené, hogy a telejes orosz szárzazföldi erők 5%-a lennének... Őket különleges erőknek nevezni viszont kicsit bátor dolog. Ekkora tömegű ember közel sem kaphat olyan kiképzést, mint egy SEAL vagy SAS tag. Az SAS cirka 300-400 fős állománnyal, ha bír... -
Solt #495 okosítások egy helyen! :)
Ezeken már angol a felirat a fülkében... hmmm...
-
#494 Sztem teljesen elbeszélünk egymás mellett.. A különleges erők alatt ne 4-8 tagú kommanosz csapatokat értsd. Hanem az orosz hadseregben van natúr bokorugró meg olyan hogy spetnacz-ok, akiknek a létszáma bőven felér más alakulatok létszámával... Én őket értem "special forces-különleges erők" név alatt, és a vidijó is erre utal. Ne az amerikai vagy angol SAS erőkre gondolj már...... vagy azoknak a feladatkörére. Az oroszok a spetnaczokat special forces-nek híják.
Tényleg nincs ennek értelme... még csak arra se vagy hajlandó hogy átgondold, annyira egy irányba viszed csak a fonalat.
Másrészről tény az hogy Kamov-nak vannak hátrányosságai pl: shkval rendszer nem lát sötétben, (Ah-64A infrás célzója igen)
az egyedüli előnye a méretében manőverező képességében rejlik, a coaxiális elrendezés, valmint az egy pilóta miatt.
Tehát mégegyszer ebben az esetben
orosz SPECIAL FORCES-> SPETNACZ nem egyenlő a (SAS/SEALS/brit SAS féle KOMMANOS bácsikkal)
Ne az épületben betörő 4-8 emberre gondolj akik 5-6 terroristát lőnek le..
Ha meg nem hiszel nekem akkor nézz utána hogy Afganisztánban hány ilyen egység volt akiket azért küldtek a hegytetőkre hogy fedezzék a konvojok mozgását, és ha ebben az aspektusban gondolod át talán rá is jössz miért fontos egy olyan csapattámogató heli ami úgy mozgolódik egy szűk kanyonban hogy nem kell többször átrepülni felette más-más irányból hogy a célpontokat leküzdje ellenben más hagyományos szerkezeti felépítésű konvencionális helivel.. pl:mi-24 hind, mi-8 egyebek..
-
#493 KÖSZ, a kíváncsiság már teljesen elvakított már nem is a gomb kiosztásra gondoltam. -
#492 Talán nyomd meg a billentyűzeteden található Pause/Break billentyűt ahhoz, hogy elinduljon. -
#491 HALI SRÁCOK, én még most kezdeném a DCS-ét nyomni de bejött ez az üzenet
Press Pause/Break to start ILYENKOR MI A TEENDŐ ?
-
#490 Igaz de ne feledd az amcsik dumai se ernek sokat, sot egyetlen hadero vezetoinek dumai se ernek sokat ha igy nezzuk:))) -
#489 Ott kezdődik, hogy aki az orosz dumának túl sok hitelt ad az nem normális. Mikor a Hidegháború vége után is majd 20 évvel úgy nyilatkoznak mint anno, akkor miért is hinnék nekik túl sok mindenben?
Fogd már fel, hogy NINCS olyan, hogy különleges erők számára kifejlesztett helikopter. Alváltozata esetleg. Az AH-64 az szerinted? Az UH-60-nak van olyan spec verziója, de maga az ALAP helikopter az átalános szállíó heliknek készült, az UH-1 váltótípusának.
Mekkora a különleges erők létszáma? És itt most nem annak csúfoltakra gondolok. Hány SAS/Zöld Sapkás/Seal Team, Specnazos ember van az egyes országokban? Csak nekik szerinted kifejlesztek egy teljesen új harci helikoptert? Legyél már észnél. Igen őket is támogathatja különleges esetekben (ez inkább már a vészhelyzet kategória...), de ez nem azt jelenti, hogy NEKIK lett kifejlesztve. -
#488 Félre a tréfával :) A Ka-52 érdekes jószág, akárcsak az Oroszok. Van rengeteg féle belőle. Csinálnak rengeteg verziót, mint Su-27-ből. Persze még egyik sem volt a gyártósoron a Ka-52 változatai közül.
Az Aligátor is először optikával a fülke fölött volt látható. A videón szereplőn nem volt optika. (Lehet, hogy rájöttek, hogy egy durvább manőver során a rotorlapátok lecsaphatják a kis "golyócskát") Ozt láttam már olyat is aminek a rotoragy tetjén volt az távcső :). Olyat is aminek a tetején radar volt, mint a Longbow-nál. Ráadásul olyat a Ka-50-hez is csináltak. Na ezt bogozzátok ki. :D
"Golyócskás" változat, mégsem Kiowa :D
http://www.aeronautics.ru/kamov/ka5202.jpg -
#487 Mielőtt megkérdezi valaki, a kommentek elején ott van, hogy miből részlet és mikor készült. Lehet, hogy segített Edééknek ihletet adni :) -
#486 Naja, Orosz Jameskij Bond helikoptert vezet. Ja, bocs. Nem is Bond. Rambószkij. :D -
#485 Nesztek BS Spec Ops videó... -
#484 +van -
#483 Tehát magyarán amit a videóban mond az propaganda duma, hogy eltudják adni a cuccost, és ezt katonai vezetők is elismerik...
igazad Balázs innen Magyarországról... kinek is hihetnék
de no offense -
#482 Miért jobb abban? -
#481 A videó tanulsága szerint a KA-52 széria gyártása megkezdődött.
(jó ez a RussiaToday Gondolom itt fogják bemutatni a T-95-öst is.. alig várom ) -
kiskorúbézoltán #480 Ok, de a kérdés nem ez volt...
A Mi-24-el szemben meg nem elhasalt a teszeten, hanem az egyik teszten esetleg, mág ha az esetleg az egyik legfontosabb is. Azért nem mindegy, hogy általánosságban vagy egy konkrét dologban. Túlélőképesség szempontjából pl. biztosan jobb. -
#479 Még a '80-as évek beli AH-64A is talán modernebb nála sok dologban. Harcértéke biztosan magasabb az indiánnak. A Mi-24-gyel szembeni összehasonlító teszeten csúnyán elhasalt a Ka-50 azért, mert az egy szem pilóta a célok nagy részét észre sem vette a lőtérn. Túlterhelt volt a pilót. Asszem 16 cél volt a lőtéren és abból a teszten 15-öt kilőtt a Mi-24. A Ka-50 asszem a célok felét észre sem vette... (adott időre ment a dolog). Nem véletlen kétszemélyes még az ultramodern Longbow is. -
#478 No offense, de ez szinte reklámfilm. Ki kellett taláni valami jó szöveget (meg arra is jó fedőduma lehet, hogy miért nem kellett senkinek sem a gép...)
Nézz már rá a gépre légyszíves. Milyen brutális fegyverzete van? Szinte AH-64 szintű. Az, hogy speciális csapatok támogatására van célzottan kifejlesztve az egy orbitális baromság. Mondj már egy olyan helyzetet ahol 12 pct. rakéta kell és még mellé más. Ilyet még a világtörténelem nem látott. Ilyen céllal soha nem költene el senki dollármilliárdokat. Igen, annyiba fáj a fejlesztés és rendszeresítés. Nem 10 db-ot terveztek ebből (illetve nem is ebből, hanem a kétüléses Ka-52-ből venni)... A speciális csapatok nem menetoszlopok ellen harcolnak. Egy ilyen heli max. evakuáláskor megy fedezi a SAR csapatot.
Mellesleg ennyi erővel minden a speciális erők támogatására felhasználható azt akkor arra is tervezék? Joe felszól rádión F-16/F-15/B-52/akárminek, hogy cél itt és itt és bombázd/lődd már ki nekem. Fentről aztán jön az áldás. Eszerint a B-52-őt is terroristák elleni harcre hozták létre? Nem gondolod, hogy egy kicsit állatság ez a szemlélet? Tudod a harci gépe sajátossága, hogy több célra is jók. Elvileg A-10-zel is lehetne hajókra vadászni, csak kevés sikerrel. Nem arra lett tervezve.
Pollux, amikor hülyeséget írsz nem merő passzióból írom le, hogy hülyeség. Nem hobbim mások szekálása, de azért gondolkozz már egy kicsit. Néha elég vad dolgokat írsz. A speciális erőknek kifejlesztett helikopte olyan, mint a US NAVY igényei szerint megalkotott harckocsi... -
kiskorúbézoltán #477 Hmmm... azon kívül, hogy hangzatos marketing duma ez a "különleges műveletek támogatása", mi is lenne ez konkrétan? Miben jobb ilyen célokra mint mondjuk egy - bármilyen variációjú - AH-64-es? -
#476 Buren linkelte
nézd már végig legalább az első 1 percet..... -
#475 Remélem nemvolt még --> KA-50
Ez is
-
#474 Jane's Longbow 2-ben lehet egy gépben írtani a népet. (ráadásul a rendesen beállított glide-al még jól is néz ki szerintem) -
#473 Igen, tervezik. -
#472 Én meg szívesen vennék egy AV8B-t vagy akár egy ( tényleg faszán lemodellezett ) CV-22 -t amire szerintem kb. nulla az esély.
**--**
Nemtudom tervezik e de meglehetne csinálni multiban, hogy a kétüléses gépeket ketten vigyék.Mekkora királyság lenne már :) -
#471 De miért? Tényleg hülyeséget mondtál... -
#470 asszem erre gondoltam
Áhh.. Tudjátok ti jobban, francot érdekli annyi ilyen csakéntudomhogyvan-nal találkoztam már hogy ....
na szóval vitatkozik ezen a pöndölöm sarka:)
Én egyébként annyira nem várom az A-10-est.. Ami lonciban van bőven jó (yeniceri modellel)
Tornado-t vagy Su-24-et szívesebben látnék.. Az apache-l meg az a gond hogy ha már annyira realisztikus akkor hogy oldják meg hogy két ülésben vagy egyszerre. Annyi jó dolgot ki lehetne hozni hogy ha nem csak a részletekben merülnének el. Sztem.. -
#469 Multizni mennyire gázos szerintetek, így "biztonsági másolattal?" Látszani egy csomó szerver látszik, de mind orosz, becsatlakozni nem mertem (még ha tudnék oroszul, talán nem lennék olyan gyanús... ;) ), viszont hosztolással megpróbálkoznék (csak kíváncsiságból, mert single-ben egész szépen hasít most a játék, hogy a vizet sikerült visszavenni mediumra). -
#468 Én már aztat végignéztem már vagy két hónapja.
Eszméletlen jó sorozat bárkinek csak ajánlani tudom! (A legjobb katonás szerintem)
-
#467 Ez a helikopter annyira spec ops támogató mint az A-10-es... azaz semennyire.. -
#466 film ajánló:)
Generation kill - HBO legújabb sorozata Irak-ról
isohunt-on fent van az egész 1évad (7rész 7x700mega)
Az első részt megnézve úgy gondlom érdemes nézni.. felirat.hu-n hozzá tudjátok mi:) -
#465 ITT kiemeli a spec ops-ot....... -
#464 Ez akkor is ferdítés.
jó hogy az nem érv, hogy azért 1 fős a gép, hogy kevesebben tudjanak a rejtett akcióról...
Legalább annyi hihetősége van a dolognak... -
#463 Ez fájt Balázs... de tőled megszoktam:)
Egyébként ha a youtube-n beírod hogy Ka-50, akkor egy pár vidijóban megemlítik hogy speciális erők-nek szánják a helit... Tudom te nem találtál(találsz) ilyen vidijót.
Spec erők alatt meg ne csak azt érsd ahol 4-8 kommanós észrevétlen hatol be egy házba, hanem mondjuk egy olyan heliről van szó ami könnyű, kicsi coaxiális elrendezésnek köszönhetően halkabb (relatíve) mint más nehezebben manőverezhető heli. Szűk kanyonokban való bujkálásra, pontos tűztámogatásra lett ez a cucc tervezve ahol a mi-24 hind, vagy a havoc nagyobb, nehezebben kezelhetőbb.
Mielőtt lecsapnád a labdám, legalább vedd a fáradtságot és picit nézz utána... Aztán mivel úgyis neked van igazad, megnyugodhatol