6647
  • DarthGeri
    Még egy utsó kérdés, ami nem pont ide passzol:
    Már régóta várom, hogy kijöjjön egy kidolgozott I.VH-s játék, ami nem csak egy csatára hanem hasonlóan átfogóan kezeli a háborút, mint a hoi vagy a totalwar játékok.
    Nem tud vki ajánlani vmit?
    Köszi!
  • DarthGeri
    Multiplayer:
    a fórumtagok közül hányan játszotok ilyet és hogyan zajlik? Gondolom nincs pause közben akkor milyen sebességgel toljátok? Mennyi ideig tart kb egy játék (valós életben)?
    Mondjuk pause nélkül nekem elképzelhetetlen ez a játék, de érdekes lehet.

A Sötétség legyen veletek!
  • DarthGeri
    SZiasztok egy egyszerű kérdés.
    36tól a németekkel játszom és vmiért nem akar aktíválódni a rajnai térség okkupációs event, pedig minden feltétel már zöld (ergo teljesült). Jelenleg 1936 szeptembere van, de ez az event (egy éve amikor játszottam) már 36 elején elérhető volt.
    Vkinek van ötlete mi a probléma?
    Előre is köszi!
  • Amergin
    Az elfoglalt területen csökkenti a felkelés esélyét. Csak azon a területen hat, ahol az egység van és addig tart amíg nem annektálod a területet.
    Harcértéke elméletileg nem nulla, de gyakorlatilag az. Nem sok értelme van szerintem...
  • browing
    a military police-nak mi értelme van?
  • baton
    Valaki nem tudná feltölteni valamelyik fájlmegosztóra a Német sprite pack fixet..? Tudjátok hogy a gyalogság normálisan jelenlen meg... ne elforgarva bugoljon..-.-''''
  • Amergin
    Én inkább egy HQ alá szoktam tenni az egész orosz frontot és inkább hadseregcsoportokkal operálok (észak/közép/dél). Azoknak is lehet külön-külön célpontokat megadni, de lehet egyben is kezeltetni a géppel. Az nem szokott akkora fennakadásokat okozni, mert akkor az egész frontot egyben tudja kezelni és nincsenek "hatásköri" problémák.
  • klman
    Ok köszi a választ akkor megpróbálom a garrison egységekkel segíteni neki. Egyébként pont az orosz frontnál van ez de megadtam neki azt a kis területet sevastopol környékén és egy másikat középen moszkva felé de azt már másik HQ theatre irányítja szóval annak elméletileg jónak kéne lennie.
    Az a furcsa hogy elküldi a déli HQ a savastopol környéki északra az egységeket keresztül Németországon aztán Svédországon majd Finnország irányából akar támadni.
  • Amergin
    Az AI kretén, de lehet jó irányba terelgetni, ha lusta vagy magad irányítani az összes egységet.
    Nézd meg, hogy tényleg CSAKIS az a terület tartozzon az AI HQ fennhatósága alá, amelyiket szeretnéd, hogy kezeljen. Egyébként ugyanis előszeretettel küldözget egységeket a stratégiailag fontos pontokra (amik elvesztése esetén elesik egy ország), továbbá a kikötőkbe. De mondom, mindez kivédhető, ha megfelelően állítod be az AI által kezelt terület nagyságát. Amikor azonban nem akarod állandóan utánaállítani (megnyírbálni) az AI fennhatóságát mert macerás (pl. orosz front), akkor meg küldj te helyőrséget azokra a helyekre, amiken otthagy erős, támadásra való (nem garrison) egységeket. Ha látja, hogy az már védve van, akkor előreviszi onnan és (remélhetőleg) újra közvetlenül a frontra küldi ezeket az egységeket.
  • klman
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy az miért van hogy létrehozok egy új HQ-t és hozzáadom az egységeket, majd automatára állítva beállítom a theatre-t és kijelölöm az Objectivest akkor az ai a térkép másik végére küldi az egységeket?
  • browing
    írtad, hogy a black ice móddal játszol, nos hát én is azzal, de egy valamit nem értek ugye a jobboldali országoknál van ilyen national leader, az ad valamilyen bonuszt a csatákban vagy csak úgy van??
  • Kacyking
    Véletlen kimaradt nem jelöltem ki teljesen a végét:

Közben a németek és a magyarok-románok együtt előretörtek és decemberére elérték Moszkva körül húzódó (3régió széles!) erődrendszert.Északon bekerítették Leningrádot délen pedig Szevasztopolt.A román-magyar csapatok körülbelül egy Románia szélességű fronton egészen Harkhovig jutottak.
    Itt egyébként meg is álltak és állóháború alakult ki valamint igazi ping-pong meccs a Moszkvai erődrendszernél mivel egy-egy területet elfoglalt a német de már ki is verték onnan az oroszok.
    Én magam 3 hadosztállyal járultam hozzá a német sikerekhez amit egy event keretében kaptak tőlem.(1 fasiszta milícia és 2 félig motorizált gyalogos hadosztály)
  • Kacyking
    Nem szovjetekhez hozzá sem akarok nyúlni bár most már úgy néz ki,hogy nem ártana most 43 februárjánál tartok.

Sajnos nem tudom feltölteni mert nekem úgy adták oda játékostul szóval nincsenek meg a telepítő fájlok.
    És egyenlőre egyetlen természetes előfordulási helyét ismerem az pedig a Paradox hivatalos HOI fórumja.
  • Kacyking
    III.Rész
    1941.01.01 - 1941.12.31
    Barbarossa hadművelet és arab hadjárat.

1941 júniusára elfoglaltam az összes Közel-Keleti angol területet Irak segítségével.Eközben Etiópiában megrekedtek a hadműveletek ellátmányhiány miatt. Első célkitűzésem a seregek újraszervezése és a gyalogoshadosztályok megerősítése 1-1 anti-tank ezreddel.Az átszervezést májusban kezdtem és augusztusra végeztem is. Etiópiában a könnyű gyalogosokat és 10 hegyivadász hadosztályt hagytam. Szaud-Arábiai határra 5 hegyivadászt raktam minden mást hazavittem.
    Viszonylag nyugodt év volt a flottám jelentősen gyarapodott (Elkészült 12 romboló és 4 zsebcsatahajó)valamint a szárazföldi egységeim is 10hadosztállyal növekedtek meg az év végére.

Etiópiától délre elértem a második angol kikötőt majd ott ismét megakadtam ellátmányhiány miatt.
    Ezután megszerveztem talán az eddig legrosszabbul sikerült hadjáratomat.Nem csak alábecsültem az arabokat(2-szer is) de még rosszul is vezényeltem le. 5 hadosztályom túlságosan eltávolodott egymástól és középen átmentek a maradék csapataik emiatt oda kellett még vinnem 4 lovas meg 2 gyalogos hadosztály és még 3 hónapig futkároztam utánuk így csak 42 január végére sikerült az utolsó emberüket is elfogni.

Ezeket leszámítva még Málta ostromát említeném meg amelyet jó gyorsan sikerült elfoglalni.

Ezen kívül a flottámat is sikerült megjavítani és végre jutott leadershipem a repülőket fejleszteni így az év végére már jócskán lefaragtam a lemaradásomból.

• baton
    Érdekes írás, a terv az hogy majd a Törökökön át, északra "Grúzia" felé támadva segíteni a Németeknek előretörni?

Feltudnád tölteni valahová a működő Black Ice mododat? Esetleg egy pontos leírással hogy hogyan kell eljárni a telepítés során?! Megköszönném: )
  • KPeti14
    Sziasztok! Vki tud nekem segíteni,imádom ezt a játékot,s szeretném vhogy megszerezni,az első vagy második részét,lehetőleg magyarul!próbáltuk már tööb helyről letölteni,de semmi siker:( ha vki megunta,vagy már a inkább a 3 játszik,és nem kell neki az előző kiadások,s csak a polcon porosodik,engem érdekelne!
    kérlek segítsetek!!!

minden megoldás érdekel
  • Kacyking
    II.rész 1940.01.01 - 1940.12.31

Kitör a háború

Mire 1940 szeptember első napján beléptem a háborúba már a hegyivadászokat átszereltem hegyvidéki hadviselésre alkalmas ágyúkkal.Szétküldtem a partvédelmi erőket a kikötőkbe valamint az egységeimet a kijelölt helyükre.Valamint végre el tudtam kezdeni gyártani egy adag gyalogost meg 4db zsebcsatahajót.
    A következő volt a csoportosítás:

Szárazföld:

É-Kelet Itália: 10hadosztály (5hegyivadász,5 gyalogos)
    Albánia: 10hadosztály (5hegyivadász, 5 gyalogos)
    Kelet-Líbia: 10hadosztály (5 fél-motorizált gyalogos,5 közepes páncélos hadosztály)
    Dél-Líbia: (ide bekerült Etiópiáig egy 20%-os infrastruktúrájú út)
    5hadosztály( 5könnyűgyalogos)
    Etiópia:15hadosztály (10gyalogos 5 hegyivadász)
    Tartalék Dél-Itáliában: 5hadosztály (5gyalogos)
    Összesen: 25gyalogoshadosztály,15hegyivadász hadosztály,5könnyű gyalogos hadosztály,5 félig motorizált gyalogos(erőben mint a sima csak lépést tud tartani a tankokkal) hadosztály, 5 közepes páncélos hadosztály.

Légierő:
    24vadászgép
    18 Málta körül összpontosítva
    6 Tubrukban

Minden más Bengásiban illetve szállítógépek tartalékban.

Haditengerészet:
    4 nagy csapásmérő erőben
    1 kisegítő flottába
    2szállítóflottába
    és tartalékban szétosztva.Valamint 3-asával csoportosított tengeralattjárók járták a Földközi tengert(18db)

1 csapásmérő flotta: 2csatahajó 2nehézcirkáló 2romboló
    1kisegítő flotta: 2 ősöreg partvédelmi csatahajó 3könnyű cirkáló 3 torpedó naszád(Torpedo-boat), és az elején még 3 romboló is.
    (1942 júliusig a 4. nem volt bevethető mert abba 1940-es technológiájú csatahó került és az addigra készült el)

szállító flotta: 8-9 szállító hajó 3 könnyűcirkáló 3 torpedó naszád

Jugoszlávia és Görögország ellen védekezni akartam a németek megérkezéséig,Egyiptomban gyorsan elfoglalni a Szuezi-csatornát,hogy legyen utánpótlása az Etiópiai erőimnek.Valamint Dél-Líbiából a könnyű gyalogsággal szárazföldi összeköttetést teremteni velük.Etiópiában pedig az elsődleges cél a környező angol repterek és kikötők elfoglalása volt a légi fölényük miatt és az utánpótlás miatt.

Jugoszláviát a németekkel karöltve a vártnál jóval lassabban sikerült csak elfoglalni (1941.január. 2.)Mivel jelentős görög erősítésük volt ezen kívül Mo. És Ro. passzív maradt a németek meg kis erőkkel vettek részt.
    Albániában kemény harcok dúltak a túlerő ellen de sikerült egy provinciányi sávot elfoglalni és tartani ott a jugóból.

Egyiptomban El-Alamein-ig mindössze 2 talán 3 hét alatt elértem majd ott némi pihenő után 5 napos küzdelemben áttörtem El-Alameint is.De utána elakadtam mivel ahányszor meg akartam kerülni Alexandriát az ausztrál és angol csapatok (kb 11hadosztály) 5 oldalról támadták meg az átkaroló erőket és 2-szer is visszaszorítottak El-Alameinig.

Etiópiában mindenhol elfoglaltam a közvetlen közelben lévő ellenséges területeket majd védelemre kellett berendezkednem mert elfogyott az utánpótlás.

A könnyű gyalogság pedig 2,5 hónap alatt leküzdötte magát Etiópiáig minimális ellátmányt juttatva oda.

A helyzet csöppet válságos volt Etiópiában Egyiptomban pedig pim-pongoztam az angolokkal ezért kénytelen voltam a tartalékot és újonnan legyártott 5 hadosztályt partratenni mögöttük a Szuezi csatornát ellenőrző 2 kikötőben majd onnan előretörve elfoglaltam a Szuezi csatornát és végre ellátmány jutott az Etióp katonáimnak.Pont időben mivel megérkeztek a friss Dél-Afrikai erők az angolok mellé.
    Egyébként Alexandriáért és a Nílus deltájáért valamint a két sereg találkozásáért 1941 májusáig zajlottak a harcok.

Görögországot pedig sakkban tartottam a kisegítő flottával így hiába támadott nagy túlerővel nem tudott áttörni.(3:1-hez)

Tengeren közben folyamatosan harcoltam az angolokért főleg Máltáért és Alexandria körüli vizekért folyt a harc.Több nagy csata is volt.Az eredmény nagyon kedvezőre sikerült.Az év végére 6 angol csatahó és 2 csatacirkáló köztük a Hood a tengerfenéken volt 1 könnyű hordozó és sok kisebb hajó társaságában.A saját veszteségek 1nehézcirkáló 8romboló és 3könnyűcirkáló.Ez egyébként komoly probléma is volt ugyanis szinte teljesen elfogytak a rombolók.És rengeteg hajóm sérült volt többször is majdnem elsüllyedt több csatahajóm is de megúszták 20-30% élettel.

Összességében az egyiptomi szerencsétlenkedéssel együtt is pozitív évet zártam.
    Jugoszláviát event szerint felosztottuk(mint a valóságban),Görögország néhány sziget kivételével(Kréta meg néhány kicsi) az én ekzembe került a többi a németeké lett.
    Etiópiát nem csak megvédtem de jelentős angol területeket foglaltam el.Az összes repterük elesett és már Kongó határában és Etiópiától délre lévő első kikötőnél zajlottak a harcok.

• Kacyking
    I.rész 1936.01.01. - 1939.12.31.
    Boldog "békeidők"

Kezdésnek az összes repülőt és hajót összevontam Rómában illetve mellette a kikötőben.Ezen kívül hazahoztam az összes fasiszta milíciát(tengelyhatalmaknak van,kicsit erősebb mint a sima csak nagyon lassú)A könnyű páncélos hadosztályt és a félig motorizált gyalogságot pedig átvittem Etiópia déli részére.Ezután szépen lassan szeptember végiéig bekerítettem a fővárost majd megsemmisítettem az összes egységét de a fővárost nem foglaltam el,ahogy továbbra is háborúban legyek.Otthagytam 4 lovashadosztályt(ennyi volt összesen) és azzal mindig megadásra kényszerítettem a legyártott egységeit.

Eközben teljesen fel fejlesztettem a gyalogságot.(Upgrade) És a gyártásra valamint fejlesztésre koncentráltam.Elsődleges prioritás a haditengerészet volt.Légierőt nem igazán fejlesztettem mert ahhoz sokkal több leadership kéne.

Minden csatahajóval kapcsolatos dologban megfejlesztettem az 1937-es fejlesztéseket és amikor elkészültek a gyártósoron lévő alapból félkész illetve negyedig kész hajók 37 közepén és végén azokkal együtt megkezdtem a csatahajók átépítését(a modban az egyik kedvenc dolgom). Ez csak 39 végére lett kész mivel elég hosszas folyamat.

Ezen kívül kiegészítettem az olasz gyalogoshadosztályokat és hegyivadász hadosztályokat.
    1939 végére már volt 25 bevethető gyalogoshadosztályom 15 bevethető hegyivadász hadosztályom(egyenlőre még sima tüzérséggel) valamint 5 könnyű gyalogos hadosztályom(1ezred mindegyikből elit )

Végül 39 elején még megkezdtem a szükséges haditengerészeti fejlesztéseket.Így 39 végén átépítettem az összes meglévő tengeralattjárót,rombolót,könnyű cirkálót és nehézcirkálót a legfrissebb technológiai szintre.Ezek 40 első harmadában és közepén készültek el.

Amikor kitört a háború még egyáltalán nem készültem fel rá az egységeket még nem vittem a helyére de nem is akartam belépni még,majd csak Franciaország bukása után.A német AI amúgy jól teljesített másfél hónap alatt lerohanta Lengyelországot és Dániát sőt egy kis részen még a Maginot vonalat is áttörte és az év végére egész tisztességes áttörés lett belőle.
  • Kacyking
    Helló mindenki!
    Úgy gondoltam írok egy gameplayt Olaszországgal.Láttam itt Szovjetet,Angolt USA-t rengeteg németet meg japánt de olaszt nem így ezt a kis hiányt kiköszörülném.
    Először is nem a sima TFH-val játszok hanem annak egy modjával (Black ICE-al,meg nem tudom mondani melyik verzió talán a legújabb de lehet 1-el régebbi mint a legfrissebb)
    Tömören a modról: Több történelmi és más típusú event(sokkal),új egységek,sokkal több repülő(olcsóbbak több mehet egy csatába)és új típusú repülős egységek is,új hajóegységek.PL.:(magyar néven) szárazföld.:könnyű gyalogság,fél-motorizált gyalogság,hegyvidéki tüzérség,elit könnyű gyalogos és tengerészgyalogos,repülőkben kétmotoros vadászgép/nehéz vadászgép,tengeren kísérő hordozó,fregatt,zsebcsatahajó,szupernehéz hordozó,légvédelmi cirkáló,konvoj vadász(transporterből lehet átfejleszteni).

Ezeken kívül még van sok de most a számomra legfontosabbakat írtam le.
  • Angyali Érint12
    Hát nem tudom, nem vagyok olyan tapasztalt
  • Balfars
    Nem az egész országot akartam elfoglalni, hanem asszem Western Russia volt a régió v mi. De onnét sem kéne az egész régió, hanem csak egy része.

Mert mondom, én kérni nem tudok területet, hanem a békénél felajánl területeket.
    De köszi a választ. :)
  • Angyali Érint12
    Nos, területet is lehet kérni, ki lehet kérni hogy mit akarsz csinálni, elfoglalni az egész országot, vagy csak egy részét, ha jól tom ha csak egy részét kéred, és békét akarsz kötni akkor benne lesz az is.
    Bár a Szovjetuniót nehéz legyőzni, és olyan békére erőltetni, ami n neki hátrányos.
  • Balfars
    HI!
    Egy olyan kérdésem volna, h egy béke ajánlat alkalmával hogyan tudok területeket elvenni az ellenségtől.

Pl: Én Finnország vagyok, az ellenség Szovjetunió. Tök jól haladok. Szentpétervár az enyém és a Karéliai félsziget is. Békét szeretnék, de én akarok területeket elkérni tőle. Viszont van pár terület amin nekem core-on van és Szu-é. Namost a béke alkalmával csak ezeket a területeket hajlandó átadni nekem. Semmi többet. Olyan opció pedig, h én kérek területet olyan nincs.

Tudtok segíteni?
  • Angyali Érint12
    Egy kérdés:

Ugye be lehet állítani a kiképzést, ti hogy szoktátok? Mennyi legyen a kezdőtapasztalat?

• Pordycus
    japánnal stratégiai bombázó?
    Elég nehéz összehozni...
    Kell néhány gyors egység és bekerítés visszavonulás bekerítés visszavonulás, egy darabig játszod, és annyi egységet fog odatolni hozzád hogy a németek átmennek rajtuk mint fos a libán, te meg csak védekezel, úgysem kapsz lószart se.
  • Amergin
    Egyébként van egy ötletem, hogyan verd le igorékat. Statégiai bombázókkal próbáld meg a transszibériai vasútat porig bombázni. Ha nincs utánpótlásuk, akkor grísáék se bírják ki a végtelenségig
    Belépsz az oroszokkal a játékba, megnézed, hogy hol fut az a vékonyka viszonylag kiépített út (kb.80%-os), amit én a "transszibériai vasút"-nak hívok. Megjegyzed a tartományok nevét és a legközelebbiben, amit elérsz a bombázóiddal az utakat szerteszét bombázod. Megáll az utánpótlás, Vologyáék meg kihalnak.
  • Amergin
    *francia-olasz határ
  • Amergin
    Na ezért nem játszom én modokkal. Beleölsz egy halom időt és egyszer csak fogja magát és véglegesen kihal a francba. Pedig már megint majdnem rámjött a hoppáré, hogy milyen lenne valamilyen modot felrakni...
    Köszi, hogy visszarántottál a szakadék széléről

Japános téma: ha azzal indítasz, hogy Hawaii-t elfoglalod és bevéded, akkor ezzel kiütötted az USA-t, mert nem tud megtámadni. Pláne nem Japánban partraszállni!
    Én mindenképpen meglépném a szovjetek megtámadása előtt. Persze az más kérdés, hogy én nem is támadnám meg vologyáékat. A Samper Fi-ban már megnyertem németekkel és akkor olyan állam jött létre a Szovjetúnióból, amely gyakorlatilag az ázsiai részét tartalmazta. Az európai része a III. Birodalomhoz lett csatolva. Gyanítom, hogy úgy történik ez is, mint a Vichy-Franciaország létrejötte: hiába foglalják el az olaszok Marseille-t, amint győznek a németek a francia-oszrták határ "visszább megy" és nem tarthatják meg az olaszok a megszerzett területeket.
    Úgy hogy tartok tőle, hogy Japánnal is ugyanez lesz a helyzet. Elfoglalod a fél tundrát, de lehet nem is lesz a tied, mikor győztek a németek...
  • baton
    Használja itt valaki közületek a Black Ice (MKVII, TFH-hoz) módot? Ha igen nektek a játék előrehaladtával nincs olyan gondotok, hogy 1936 október felé a játék hibát észlel és leáll (Magyarországgal próbálkoztam és ez a hiba lépett fel-.-')? Esetleg nem tudtok rá valami megoldást..?
  • Angyali Érint12
    Nem tudom miért van annyi kémem, de mind.
    Kétfrontos háború tényleg necces, meg is erősítettem a Japán körüli szigeteket, de túl erőben voltak és elfoglalták.
    Amúgy az iparam 330-körül van csak az amcsik elfoglaltak pár gyárat.
    Amerikaiakkal szemben egy előnyöm van: Manpower (Ezt ki is akarom használni)
    A jenkiknek 3-szor akkora iparuk van mint nekem, és kifogyhatatlan nyersijük, gondolkoztam rajta hogy ne az USA- szálljam e meg. De letettem róla.
    Katona gyártásom folyamatosan, nyersi van, emberhiány nincs, szóval jöhetnek két oldalról.
  • browing
    Jól tetted, hogy megvártad a németeket de másfél hónap elég karcsú...
    Várj még míg a németek a tökeiket szorongatják a ruszkiknak -- például Leningrád elesik -- de lényeg az, hogy a ruszkik sok katonát helyezzenek nyugatra át és kelettel nem foglalkozzanak.
    A másik az, hogy 2 frontos háborút kezdni japánnal eléggé necces úgy, hogy két oldalról két nagyhatalom kifogyhatatlan nyersanyaggal, emberanyaggal rendelkezik. Ha már jenkiknek is neki mész akkor foglald el Hawait és, és építs ki ott egy erős támaszpontot, hogy addig is lekösd az amerikaik figyelmét (közben hódítsd meg a többi kis szigetet is) , akkor nem fognak partra szállni a főszigeten, mivel nem fognak tudni elérni odáig.

u.i: amúgy miért van 99+ kémed? fellehet ám őket használni, nem kell tartogatni őket
  • Angyali Érint12
    Újrakezdtem, tanács kéne.

ÚJ játék:

1941-óktoberében Németország megtámadja Szovjetuniót, én másfél hónap után hadat üzenek a Szu-nak és támadok, szépen haladok előre, Az USÁ-val már előbb hadba álltam, de 1942-májusáig nem is támadott.
    Én marha megint követtem el egy nagy hibát, nem gondoltam arra hogy ha a szovjet területek nagyrészt elfoglalom hogyan küldök majd további katonákat, mert szárazföldön nagyon lassú.
    Most kezdtem el a transzport repülőgépet kifejleszteni, majd később gyártani.
    Az USA most partra szállt az anyaországomba, voltak már jelek, ezért is raktam le oda katonákat, de később vártam a támadást, a kis szigeten, ami márt az övüké, elég nagy csata volt, és veszélyes, mivel nem volt hova hátrálniuk a katonáimnak, megadták magukat és rengetegen hadifogságba estek.

A szovjetek mivel már stabilizálódott a német front, úgy értem eléggé visszaverték őket most, hozzám tartanak. De mi legyen?
  • Angyali Érint12
    Nos igaz hogy tankokban a japánok nem jók, talán legnagyobb hibám volt hogy könnyű harckocsikkal támadtam, viszont a gyalogosok ellen kifejezetten jó volt.
  • Amergin
    Na megfejtettem: úgy tűnik a játék csak azt figyeli, hogy a kormány milyen. Lehet jobboldali (szürkés), baloldali (piros), vagy centrista (kék). Ha egy párt az adott oldalhoz tartozik (jelen esetben nemzeti szocialista és jobboldali), akkor ha bármilyen jobboldali kormány van (akár olyan is, amiben egyetlen minisztere sincs annak a pártnak!), akkor azzal ő már "megelégszik" és nem akarja megdönteni.
    Tehát jelen esetben Ekvádorban egy jobboldali kormány van, amit a nácik "kívülről" segítenek úgy, hogy egyetlen miniszterük sincs bent és ez nem is zavarja őket...
    Szóval ez egy eléggé kretén és leegyszerűsített dolog.
    Kedves ekvádori nemzeti szocialisták: szerintem "Anyukátokat!"
  • Amergin
    Hát nem valami jók voltak a tankok terén a japánok, mert hiszen azon a terepen, ahol terjeszkedtek (Kína, DK Ázsia dzsungeles nehezen járható terep) amúgy sem a takoknak kedvezett. Nem véletlenül döntöttek a japánok úgy hogy nem a szovjet felé támadnak. Hosszú utánpótlási vonalak, alacsony infrastruktúra, kemény tél, és (ja jól látom még nincs német szovjet háború) rengeteg szovjet egység. Ezek ellen tényleg nehéz lehet
    Indonézia-Ausztrália és India felé könnyebb terjeszkedni. De ha én játszanék velük és mindenáron a szovjeteket akarnám lenyomni, legalább a német támadást megvárnám...
  • Angyali Érint12
    Valaki próbálta már Japánokkal lerohanni a Szovjetuniót?

Hát nem ment valami jól. Alábecsültem a szovjeteket, célom volt megszerezni a nagyon messzi szovjet nyersanyagokat, a keleti hadseregét körbezártam, és megsemmisítettem, de utána jöttek a szovjet tankok és katasztrófa lett.
    Mongóliát azt hittem könnyen lerohanom, hát nem, állóháború lett a vége, és borult minden.
    Most lehet hogy újrakezdem.
  • Torisaru
    Innen letöltheti mindenki a HoI3 alapjátékot, a dlc-ket és a legjobb sprite csomagokat(sajnos a Britt és a Japán vehicle packek nincsenek benne) is tartalmazó tömörített filet: <a href="http://thepiratebay.se/torrent/7681101/Hearts_of_Iron_3">\o/</a><br>
    Egyszerüen ki kell csomagolni valahová, megkeresni az fth.exe filet és indítani.<br>
    Probléma 1: a tfh 4.02es patch csak a telepített játékra megy rá, tehát erre nem fog mert ez kicsomagolt és nincs bereggelve, de a tfh 4.01 már rajta van.<br>
    Probléma 2: az egyik legjobb sprite csomag, a "Mega German Sprite Pack" is rajta van a file-on, de ahhoz hogy látható legyen az áldása(84 új német skin!), ki kell törölni a german infantry sprite pack-hez tartozó "ger_XPRostInfantry_avatars.gfx" file-t a játék könyvtárának interface mappájából(Hearts of Iron III/interface/ nálam).<br>
    Így nem fog ütközni a két pack, és pl. a HQ unitok már igazi tábornoki skint kaptak, távcsővet, vaskeresztet tölgyfalombbal és kardokkal(na jó ez nem látszik:)) és így tovább.
    Probléma 3: sokaknál(szinte mindenkinél)jelentkezhet, hogy a szintén csukaszürke vagy terepszürke német egyenruhát viselő egységek(Luxembourg,Ausztria,Magyarország) megnőnek és eldeformálódnak.<br>Ennek oka , hogy a MegaGerman Sprite Pack talán egyetlen interneten keringő verziója kicseréli az eredeti "GermanInfantry.xac" filet és az új file ugye bugos.<br>
    A gond megoldható eredeti alap HoI3 játékkal rendelkezőknek, mert eredeti key number elég a javított GermanInfantry.xac file letöltéséhez.
    Szeretném megkérni az eredeti alapjátékkal rendelkező bajtársainkat hogy próbálják meg letölteni ezt a filet és filemegosztóra feltenni a kedvünkért, hogy letölthessük és élvezhessük ezt az epikus játékot.<br>
    Köszönöm szépen:)
  • Torisaru
    TFH 4.02-t felrakta már valaki és ha igen hozott valami használható újdonságot?
    Ha esetleg megvan valakinek az összes létező sprite pack vagy legalább a legtöbb, akkor rakja fel legyen szíves valamelyik megosztó, letöltő oldalra, pl. mediafire, hotfile, filestube.
  • Amergin

Ekvádorban kormányzó párt az "Acción National" a diplomácia panelen az van kiírva és amint látható a legtöbb kormánytagot is az adja. Ez a párt 'paternal autocrat', tehát nem fasiszta, vagy nemzeti szocialista és kőkemény 3% támogatottsága van a lakosság körében. Az államforma is 'right wing republic' tehát köztársaság.
    Kérdés: miért nem tudom megpuccsolni, mikor 20 ügynök kell a puccshoz és 22 van már beépítve?
    "Túl erős a kormyánzó párt támogatása" Mi??? A 3% az túl erős?? Mégis mennyi kéne, hogy engedje?
  • Pordycus
    Ha mindegyiknek ugyanakkora prioritás van beállítva akkor nem fognak menni segíteni egymásnak, ha 4es prioritás van azthiszem midnig mennek, de nem biztos...
    A maximális hatótáv is gondot okozhat, ha túl nagy területet kell fedezniük, akkor nem ugranak rá egy bombázóra, hanem hogy több támadást is ki tudjanak védeni, csak az egyik (általában a legközelebbi) megy elfogásra.
    Az nem morál... Hanem szervezettség, ami persze csökken ha áthelyezik a századot máshova. A parancsnokváltásnál ugyanez. A morál az az érték ami a szervezettség viszsaszerzésének sebességén módosít.

alapérték + morál * századok száma/repülőtér mérete = szervezettség óránkénti plusz értéke.
    Minél több századot tartasz egy reptéren, annál gyatrább ez az érték.