-
Kacyking #6271 II.rész 1940.01.01 - 1940.12.31
Kitör a háború
Mire 1940 szeptember első napján beléptem a háborúba már a hegyivadászokat átszereltem hegyvidéki hadviselésre alkalmas ágyúkkal.Szétküldtem a partvédelmi erőket a kikötőkbe valamint az egységeimet a kijelölt helyükre.Valamint végre el tudtam kezdeni gyártani egy adag gyalogost meg 4db zsebcsatahajót.
A következő volt a csoportosítás:
Szárazföld:
É-Kelet Itália: 10hadosztály (5hegyivadász,5 gyalogos)
Albánia: 10hadosztály (5hegyivadász, 5 gyalogos)
Kelet-Líbia: 10hadosztály (5 fél-motorizált gyalogos,5 közepes páncélos hadosztály)
Dél-Líbia: (ide bekerült Etiópiáig egy 20%-os infrastruktúrájú út)
5hadosztály( 5könnyűgyalogos)
Etiópia:15hadosztály (10gyalogos 5 hegyivadász)
Tartalék Dél-Itáliában: 5hadosztály (5gyalogos)
Összesen: 25gyalogoshadosztály,15hegyivadász hadosztály,5könnyű gyalogos hadosztály,5 félig motorizált gyalogos(erőben mint a sima csak lépést tud tartani a tankokkal) hadosztály, 5 közepes páncélos hadosztály.
Légierő:
24vadászgép
18 Málta körül összpontosítva
6 Tubrukban
Minden más Bengásiban illetve szállítógépek tartalékban.
Haditengerészet:
4 nagy csapásmérő erőben
1 kisegítő flottába
2szállítóflottába
és tartalékban szétosztva.Valamint 3-asával csoportosított tengeralattjárók járták a Földközi tengert(18db)
1 csapásmérő flotta: 2csatahajó 2nehézcirkáló 2romboló
1kisegítő flotta: 2 ősöreg partvédelmi csatahajó 3könnyű cirkáló 3 torpedó naszád(Torpedo-boat), és az elején még 3 romboló is.
(1942 júliusig a 4. nem volt bevethető mert abba 1940-es technológiájú csatahó került és az addigra készült el)
szállító flotta: 8-9 szállító hajó 3 könnyűcirkáló 3 torpedó naszád
Jugoszlávia és Görögország ellen védekezni akartam a németek megérkezéséig,Egyiptomban gyorsan elfoglalni a Szuezi-csatornát,hogy legyen utánpótlása az Etiópiai erőimnek.Valamint Dél-Líbiából a könnyű gyalogsággal szárazföldi összeköttetést teremteni velük.Etiópiában pedig az elsődleges cél a környező angol repterek és kikötők elfoglalása volt a légi fölényük miatt és az utánpótlás miatt.
Jugoszláviát a németekkel karöltve a vártnál jóval lassabban sikerült csak elfoglalni (1941.január. 2.)Mivel jelentős görög erősítésük volt ezen kívül Mo. És Ro. passzív maradt a németek meg kis erőkkel vettek részt.
Albániában kemény harcok dúltak a túlerő ellen de sikerült egy provinciányi sávot elfoglalni és tartani ott a jugóból.
Egyiptomban El-Alamein-ig mindössze 2 talán 3 hét alatt elértem majd ott némi pihenő után 5 napos küzdelemben áttörtem El-Alameint is.De utána elakadtam mivel ahányszor meg akartam kerülni Alexandriát az ausztrál és angol csapatok (kb 11hadosztály) 5 oldalról támadták meg az átkaroló erőket és 2-szer is visszaszorítottak El-Alameinig.
Etiópiában mindenhol elfoglaltam a közvetlen közelben lévő ellenséges területeket majd védelemre kellett berendezkednem mert elfogyott az utánpótlás.
A könnyű gyalogság pedig 2,5 hónap alatt leküzdötte magát Etiópiáig minimális ellátmányt juttatva oda.
A helyzet csöppet válságos volt Etiópiában Egyiptomban pedig pim-pongoztam az angolokkal ezért kénytelen voltam a tartalékot és újonnan legyártott 5 hadosztályt partratenni mögöttük a Szuezi csatornát ellenőrző 2 kikötőben majd onnan előretörve elfoglaltam a Szuezi csatornát és végre ellátmány jutott az Etióp katonáimnak.Pont időben mivel megérkeztek a friss Dél-Afrikai erők az angolok mellé.
Egyébként Alexandriáért és a Nílus deltájáért valamint a két sereg találkozásáért 1941 májusáig zajlottak a harcok.
Görögországot pedig sakkban tartottam a kisegítő flottával így hiába támadott nagy túlerővel nem tudott áttörni.(3:1-hez)
Tengeren közben folyamatosan harcoltam az angolokért főleg Máltáért és Alexandria körüli vizekért folyt a harc.Több nagy csata is volt.Az eredmény nagyon kedvezőre sikerült.Az év végére 6 angol csatahó és 2 csatacirkáló köztük a Hood a tengerfenéken volt 1 könnyű hordozó és sok kisebb hajó társaságában.A saját veszteségek 1nehézcirkáló 8romboló és 3könnyűcirkáló.Ez egyébként komoly probléma is volt ugyanis szinte teljesen elfogytak a rombolók.És rengeteg hajóm sérült volt többször is majdnem elsüllyedt több csatahajóm is de megúszták 20-30% élettel.
Összességében az egyiptomi szerencsétlenkedéssel együtt is pozitív évet zártam.
Jugoszláviát event szerint felosztottuk(mint a valóságban),Görögország néhány sziget kivételével(Kréta meg néhány kicsi) az én ekzembe került a többi a németeké lett.
Etiópiát nem csak megvédtem de jelentős angol területeket foglaltam el.Az összes repterük elesett és már Kongó határában és Etiópiától délre lévő első kikötőnél zajlottak a harcok.