6647
-
hNeo2 #6407 én 1 napja játszok Black Ice kieggel.
kijött egy ilyen ablak:
mit nyomjak és miért? -
hNeo2 #6406 Van olyan hogy +20% supply-t adó tech, azokat fejleszd.
Meg tedd tartalékba a katonáidat, akkor nem esznek annyit, de később IC, és idő onnan besorozni őket. -
#6405 Hali!
A szovjetekkel kezdtem, mégcsak '36 van, szeretném a Románokat lerohanni. Oké, szép lassan mennek le a számok, de a supplym hihetetlen mértékben csökken, pedig csak alap egységeim vannak szinte :D ráadásul senki nem akar supplyval kereskedni...vélemények, mit tegyek?:D -
baluka1974 #6404 Sziasztok! Most kezdtem a játékkal ismerkedni. Egy HQ egységhez véletlenül hozzácsatoltam egy páncélos dandárt. Hogyan tudom leválasztani róla? van valahol a játékról vagy a csapatépítésről valahol valamilyen rövid, de velős magyar leírás? -
Gerdzso #6403 Ja és amúgy az alap játék meddig tart és mivel lehet ezt kitolni? -
Gerdzso #6402 MO-val 1960-ban a legfejlettebb országok között vagyok, nagyon erős tank hadosztályok, és kegyetlen nagy légierő ami a lehető legfejlettebb, + van vagy 80 atombombám :D viszont az lenne gond h körülöttem mindenki német oldalon harcol, velem együtt(romániát még ez előtt elfoglaltam), van rá mód hogy átálljak a szövetségesekhez? mert romániát leszámítva egy harcban sem vettem részt... :S -
hana1 #6401 Dániát nemétekkel nem foglaltam el, hanem pupeteltem...eredmény 1940 végén:
Szépen tartotta Izlandot vagy fél évig, több inváziót visszavert, aztán valszeg elfogyott a suply.
Britek állandóan inváziózták Jütlandon az 1 vp-t, így a flottám és a stukáim elintéztek a fél angol flottát. A Gneisenau többek közt kilőtt 2 CV-t is. A tengeri tapasztalatom 25 feletti, a parancsnokok pedig már lenyomták Dönitzt is skilben, pedig ö is arat a tengeralattjárókkal. (UK kifogyott az energiából.)
Briteknek így nem maradt flottája, az olaszok is lenyomják őket a Földközi tengeren. Málta már olasz. Athén már nemét. -
McCartman #6400 Ami még fontos és sokan elfeledkeznek / nem tudnak róla, hogy a hadseregcsoportok élére kinevezett tábornoknagyok adott skill szintje 5%ban csökkenti a supply igényt!
Tehát egy 5ös tábornagy 25%kal! ami egyáltalán nem elhanyagolható tényező.
@Csefii: Egy láncszemet se hagyj ki a parancsnoki rendszerben. Igaz, hogy a skill szint nem sokat számít azon a szinten de a bónuszának 50%át megkapod az alatta szolgáló egységekre. -
Csefii #6399 Köszönöm a segítséget.
Szerintem ezek is elég jól állnak nálam. A Large frontot biztosan fejlesztettem, A Supply Transportation-t és a Supply Organization-t is toltam. A Gerilla Warfare-t nem toltam. A többi pedig pseciálisan csak pár dologra hatnak.
A HOI2-ben az volt a megoldás, hogy helyőrségeket hagytam minden fontos területen. Ezek levitték a partizánkodást, és mivel kevesebbet fogyasztottak, mint amennyit a partizánok elvittek, ezért javult a helyzet.
Nagyon sajnálom, hogy nem lehet Supply Depo-t létrehozni. Az is baromság, hogy minden nyersanyagot és egységet elvisznek a fővárosba, majd ott összegyűlik a nyersanyag, amit aztán a végtelen hosszú utakon kell a frontra vinni. Ez akkor különösen rossz, amikor bekerítenek egy egységet egy olyan területen, aminek nyersanyaga és ipara is van. Aztán hirtelen megszűnik az utánpótlás. Na ne...
Segít-e, hogy a későbbiekben mondjuk Königsberg-ből hajóval viszek Supply-t Leningrádba... Ez jelentősen rövidíti az utánpótlási út hosszát. Olyan mintha Supply Depo lenne Leningrádba, ahonnan aztán szétviszik a cuccot.
Csefi -
Amergin #6398 Nincs semmi csoda, csak ezek vannak, amik befolyásoljákaz utánpólást:
Large Front: reduces supply consumption -0.1
Guerrilla Warfare: reduces supply consumption -0.1
Airborne Warfare Equipment: reduces supply consumption -0.1(paratroopers only)
Supply Transportation: each level reduces transfer cost by .01
Supply Organization: each level increases throughput by .05
Port Efficiency: Base supply per port level is increased up to 25% (e.g. each level base can support 5 supply)
PLUSSZ az utak fejlettsége, de ez Oroszországban adott lesz ugyebár -
Csefii #6397 Hali!
Azt hiszem egyetlen probkémám van a játékkal kapcsolatban. De kezdem az elején.
1941 táján járok, HARD fokozatban a németekkel ... A hadseregem a következő:
Gyalogság:
Hadosztály = 3 dandár + 1 ágyú
Hadtest = 4 Hadosztály
Hadsereg = 3 Hadtest
Páncélos:
Hadosztály = 1 Közepes tank + 2 motorizált + 1 önjáró ágyú
Hadtest nincs.
Hadsereg = 4 Hadosztály
Hadseregcsoport = 2 Gyalogos hadsereg + 1 Páncélos hadsereg +
(+ 3 special gyaloghadosztály ágyúval) +
+ 3 tac bomber + 2 vadász
Összesen 6 ilyen hadseregcsoportom van, az oroszok ellen 4, nyugaton 2.
Nyugaton van még kb. 5 darab 2 repülős egységem.
Új hajót nem épitettem, csak transportot talán 5 darabot.
Fejlesztések legalább 1941-es szinten. A Supply-s fejlesztések szintén.
Egész Európa az enyém Skandinávia, Svájc semleges, és Olasz o. szövetséges.
Nem tartok kis szövetségeseket, mert semmire sem jók. Butaságokat termelnek,
nem harcolnak, nem jár az IC és a MENPOVER... Viszont jár vele a partizánkodás.
A HOI2-ben persze láttam a TC-t... Itt meg csak azt látom, hogy az Orosz határon
levő egységeimhez sem jut elég Supply! Na ez azért nagy baj. Még nem is támadtam
meg őket, és már éheznek a katonáim? :-)
Egy előző NORMÁL játékban is ez volt a problémám, de 1944 táján Indiában.
Hiába építettem utakat, fejlesztettem Supply-t. Egyes frontokra semmi sem jutott.
Van valami ötletetek?
Amúgy simán mészárolom az oroszokat. Igaz másfélszer annyian vannak, de
az organizációm kétszeres, és jobb a technikám. Ott verem szét őket, ahol
akarom. Csak éhes katonák nem harcolnak. :-) Viszont szöknek.
Csefi
-
McCartman #6396 Ezeken kívül, ha több irányból is támadsz egy adott provinciát akkor az alap pl. 10es frontage width frontonként 5tel nő, tehát három irányból támadás esetén 10+5+5 szabad "hely" áll alapból a rendelkezésre a harcoló alakulatoknak.
Ez azért is fontos mert egy frontos támadásnál 5 egység után már életbe lép a földi egységeknél is a stacking penalty ami rontja a hatékonyságot. Ez a tartalékban lévő egységekre is vonatkozik!
A több irányból való támadás erre is hatással van, tehát pl. 3 frontos támadásnál nemcsak a frontage width nő 20ra de 10 egységet küldhetsz harcba egyszerre 4 helyett stacking penalty nélkül.
A support egységek nem számítanak bele a combat widthbe. -
Cnut #6395 Az mire jó, hogyha 5 zászlóalj kerülhet egy hadosztályba? (azon kívül hogy kevesebb tiszt kell) -
DarthGeri #6394 folyt...
van pár egység aminek 2 a combath width-je
a többinek 1
ha egy területről támadsz egy hadtesttel ami 3gyalogos (mindegyikben 3gyalogos zászlóaljjal)+ 1páncélos (3 páncélos zászlóaljjal)hadosztályt tartalmaz, egy 12es combat width területen az így fog kijönni:
15=3*(1+1+1)+1*(2+2+2)
tehát 3 combath widthel többed van
ilyenkor akik nem fértek be azok tarcsiban várakoznak hátha vki kiesik (lemegy az organistaionje)
ezért érdemes több oldalról támadni és fejleszteni a land strategyt(fingom sincs hogy hívják) a technologiában (ott pl van olyan, hoghy a tankok combath widthje lecsökken 1re vagy növelheted az egy hadosztályba kerülő zászlóaljak max számát (asszem 4ről 5re)
...
egy csomó mindent amúgy figyelmen kívül hagysz majd a legtöbb csatában, csak a nagy döntő csatáknál kell ezekre a nüanszokra figyelni -
DarthGeri #6393 HQ theather (hadszintér)
Army Group (hadseregcsoport)
Army (hadsereg)
Korp (hadtest)
Division (hadosztály???)
brigade (zászlóalj???)
a brigade a legkisebb egység és annak van ez az adata, hogy combat width.
minden csatának (terület ahol folyik a csata) van egy max combath width-je
max ennyi brigade vehet részt a csatában.
remélem vmit tudtam segíteni... :) -
hNeo2 #6392 miért van 2 brigád egy hadtestben, így a combat width 2. de miért? jaj, ahogy olvasom, a wikit, egyre több kérdésem van... -
Solyom2 #6391 Helló!
Letöltöttem az August Storm 0.62 modot. Ha valai más is ismeri, meg tudná mondani, hogyan kell feltelepíteni? -
hNeo2 #6390 sziasztok.
hoi2 tapasztalattal elkezdenék a játékot magyarországgal.
black ice modot tegyek fel?
milyen nehézségen kezdjem, esetleg még valami mod ami fontos?
végtelen játékidőt akarok.
-
McCartman #6389 Két éves bug? Szép lenne. :D -
Amergin #6388 Ez már nekem is volt, igaz jó régen...
Nem-e annektáltad Ausztriát? Nekem akkor csinálta. Ha megtettem puppet-nek, akkor nem csinálta. Ne foglalkozz vele, bug. Játssz tovább és helyre fog jönni. -
McCartman #6387 Ja, elég hangulatos ezért is készítettem vele saját tervet. :)
Kösz, remekül bevált, mondhatni túlzottan is. :D
Próbáltam mindenkit harcba küldeni és egyenként felőrölni a bekerített lengyel csapatokat de így is kapituláltak 10-11 napon belül úgyhogy nem szerezhettek túl sok harctéri tapasztalatot a tábornokok. -
Gerdzso #6386 1.3-as verzió van fent :) -
DarthGeri #6385 ez bug gyanús, de hátha vki hasznosabbat is ide tud böfizni...
a legfrissebbel, legropogósabbal játszol? -
Gerdzso #6384 volt 60k supply-m és egyik napról a másikra 300 volt össz-vissz... az olaj ugyanígy... még egy országnál se volt ilyen.. meg az a durva h 300+ a napi termelés és nem megy feljebb... de 38 vége fele helyrerázódik a rendszer :S -
DarthGeri #6383 egyszer csak lenullázódott vagy ment lefelé, amíg elérte a nullát? -
DarthGeri #6382 Ez a tervezés-funkció zseniális!
Szerintem már sokunknak bevált ez a fajta lengyel alázás! Sok sikert és élvezetet hozzá! :) -
Gerdzso #6381 Magyarországgal miért vesztem el az összes nyersanyagomat? 1938-ban szinte minden lenullázódott... és nem is akar feljebb jönni... -
McCartman #6380 Íme ismét, teljes pompájában:
-
McCartman #6379 Rosszul gondolod, eddig megjelent de valamiért törölte a képmegosztó. -
Kacyking #6378 Hmmm remek haditerv!Biztos be fog válni.(gondolom nem sikerült a képet beilleszteni a hozzászólásodba,ezért nem látunk ott semmit:D) -
McCartman #6377 Az előkészületek befejeződtek, a hadsereg már csak parancsra vár.
Szeptember 1-jén, kora hajnalban kezdetét veszi a második világégés.
A haditerv, nagy vonalakban:
-
DarthGeri #6376 Kedves hana!
Lessük szavaidat, isszuk bölcseleteidet! :)
Nekem teljesen át jött, amit írtál, mert mindenféle csekkolás nélkül így kezdtem el a radar stratégiámat.
Kérlek ne add fel tapasztalatlan játékostársaink felvilágosítását!
Üdv:
Egy játékos, aki tanulni akar
Ui: ezt nem csak hülyülésből írom, tényleg fasza ha vki segít -
hana1 #6375 én is ezt mondtam, mi nem jött át? -
Amergin #6374 Ha azt nézem, amit itt írnak, akkor a kevesebb helyen, de magasabb szintre felhúzott radar a jobb, tehát inkább 1 db 10-es, mint 10 db 1-es. -
McCartman #6373 Bármilyen torrent oldalról le tudod tölteni, de nem én mondtam. -
DarthGeri #6372 na jó mondjuk nekem nincs nagyon jó tapasztalatom a nem legál dolgokkal, de ha vki tud egy jó helyet ahonnan bátran letölthetek ilyeb TFH +Black Ice modot...
a kieget még értem is, de sose értettem mik ezek a modok... -
hana1 #6371 Paradox-os játékokat csak a legfrissebb verzióval szabad játszani. (sok a bug az alapverzióban)
Nem hiszem, hogy a többség túl sokat fizetett a kiegészítőkért. -
DarthGeri #6370 Na én már ígérkeztem, csak annyi van, hogy nekem egy boltos alapcsomag verzióm van.
Már nem szívesen költenék kiegekre ha nem muszáj...
Kb közép haladó vagyok (hoi2vel többet játszottam).
Szóval mit lehet tenni? -
DarthGeri #6369 Én is pont most tesztelem ezt az egy helyen 10es és tengerparton 1esek verziót.
Még csak most épül emiatt nem tudok mit mondani. -
hana1 #6368 Elsőként a 10-es jó helyen, ha valahol ezután tartós legicsata alakul, oda érdemes meg rakni kisebbet.