6647
  • Angyali Érint12
    Leszerelni nincs sok értelme gyalogost, mivel újra elfogy a manpower, jelenleg havonta hatvan termelődik, ami nem elég. Ezenkívül a nehéz tankok gyártására is kell a manpower, mivel három fontos háborúm van. Keleti front, nyugati front, déli front (Törökország)
  • Angyali Érint12
    Hogy van 200-száűzalék? Nem tudom, talán amit letöltöttem a netről verziót, abban máshogy van a dolog. Amúgy semper-fivel játszok.
  • Kacyking
    Angyali Érint 12 hogyan van keded 200% tiszted? Az alap az max 140% a Black ICE-ban meg 110%.Ezen kívül javaslom szerelj le egy adag gyalogost mert elfogyott a manpowered.
  • Kacyking
    Valaki légyen szíves mondja meg, hogy lehet screenshotolni a HOI3-ban?(Print screen az oké de van külön mappája szóval azzal egyszerűbb lenne:D)
  • Kacyking
    Tengeri csatából ugyan úgy lehet visszavonulni mint a rendes szárazföldiből.
    DE!
    Itt el kell távolodni az ellenségtől ilyenkor fontos,hogy gyorsak legyenek a hajóid.Amennyiben lassúak csak elég hosszú idő alatt lehet elszakadni tőlük(asszem 100km-t jelent)
  • Angyali Érint12
    1939-Január 30-án Németország megtámadja Csehszlovákiát, elfoglalja többek közt, Lengyelországot, Romániát, Litvániát, Észtországot,Luxemburgot,Belgiumot, Bulgáriát,Görögországot, Lettországot, Jugoszláviát, 1940- júliusában Franciaországot, 1941.jún 22-én megtámadják a Szovjetuniót.

Közel a cél:

Moszkva Október 13-án esik el.
    A németek tovább folytatják előre nyomulásukat, elfoglalják többek közt, Leningrádot,Sztálingrádot

Fordulat a háborúban:

1942-ben a németek súlyos problémákkal küzdenek, annyira előre nyomultak hogy ellátmányaikat képtelennek eljuttatni a csapataikhoz, 1942- január-februárjában a szovjetek a tél közepén ellentámadást indítanak.
    A németek ellenállnak azonban 1942-májusán egyre többször kell visszavonulniuk.

A szovjet csapatok egyre közelebb kerülnek Moszkvához, Hitler kiadja a parancsot Moszkva tartsa magát.

• Akitlosz
    Igen, BC a Hood. A flotta zászlóshajójának csak BC-t, vagy BB-t lehet kinevezni.

Tengeri csatából elmenekülni én sem igazán tudom hogyan lehet.

Ritkán engedi, például ha kikötő mellett van a csata, különben azt szoktam tenni, hogy odaküldök minden egyéb flottaegységet és bombázót, tengeralattjárót, akiket csak lehet, hogy javítsak az erőviszonyokon, és inkább az ellenség meneküljön el.

Valamennyire logikus, az nem úgy működik, hogy a flottaparancsnok eldönti, hogy vége a csatának és visszavonul. Nyílt tengeren egy gyorsabb ellenséggel szemben, főleg ha repülőgépei is vannak, akkor elég nehéz eltűnni.
  • McCartman
    Kösz, még ezután fogok csak belekezdeni, felraktam a legújabb kieget megnézem mi változott a játékmenetben.
  • DarthGeri
    1500 IC az meg hogy?
    Ha nem az AI vinné, akkor igazából kár lenne folytatni. Szerencsére a gép rendesen elszokta kúrni...

Nekem kb még két hét. Szeretném ezt a német hadjáratot kiteljesíteni.
    Jelenleg 40 május 8án enyém Európa, de már 39 óta a félvilággal hadban állok (USA, Svéd, Norvég, Finn, Svájc+a szokásosak (angol-francia-lengyel)
    A Balti államok (svéd, finn, norvég), Anglia+SZU nem az enyém. A SZUval szeretném elnyújtani az összecsapást, sőt lehet hogy nem is akarok velük semmit, de előbb vagy utóbb úgy is támadnak.
    A Britteket pedig a tengeren szeretném térdre kényszeríteni USÁval együtt.
    Iszonyat sokat tolok a Flottába, ami mellesleg a kedvencem hadnemem ebben a játékban. CV+CL+BB+SHB+BCket fejlesztek és építek. No SS+DD!
    Légierő: CAS+Interceptor+(Tac+Nav)
    A diplomácia és kémkedés terén nagyon lemaradtam, viszont cserébe brutkó technikai fejlettségem van. 40végére egy rahedli 42es fejlesztésem már ki lesz fejlesztve.
    Ami a sok ellenséggel szemben pozitívum, hogy az olasz-magyar-japán tengelyhez csatlakoztak a spanyolok és a portugálok, akiket gyorsan berántottam a háborúba Vichy létrejötte után és egyből elfoglalták Gibraltárt! :) Per pillanat csak Japán nem lépett még be a háborúba (neki a Puppetje Kína).
  • Kacyking
    Tőlem akár már mától is nekiállhatnánk játszani:D

Addig is Victoria 2 aztán folytatom Olaszországgal a HOI 3-at.Aztán majd leírom a fejleményeket.(Megjegyzem nagyot néztem amikor az USA-nak 43 elején 1500 ipari kapacitása meg 3000 manpowere volt)
  • DarthGeri
    Szerintem nagyon faintos kis játék, de vannak időszakok, amikor nem pihenésnek, hanem munkának érzem (pl: ha sok a melóm és egy hadjárat után újra kell szervezni a ranglétrát).
    Ha van kedved multizni elvileg Kacykinggel fogunk pár hét múlva...
  • McCartman
    Újra belenézek sztem a HoI 3ba, anno még a megjelenése után, kiegek előtt játszottam vele, több mint 3 éve, atyaég de régen is volt már.
    Gondolom azóta sokat pofoztak rajta.
  • DarthGeri
    Én most külön megint elolvastam a kézi könyvet és ott ezt írja szó szerint:
    "every unit down to the Division level shoul have a Commander,and that each level of Commander will contribute skills and Traits to the overall battle situation."
    még később is amikor azt részletezi, hogy feleződik a rang létrán felelé a hozzájárulás értéke együtt emlegeti a Traits-et a skill-el.

Vagy félre értek vmit vagy igazam van! :)
  • hana1
    Ponthogy a leader traits-ek osztodnak lefele, nem a skill-ek (azt ertelmezni sem tudnäm). Szoval nyugodtan rakhatod Rommelt felelösebb pozicioba. Pl. hadosztälyokhoz nem rakok battle master-est, azok ugyis megszerzik idövel, viszont feljebbi parancsnokok nem szereznek uj kepesseget, ezert oda kellenek.
  • Amergin
    Na nincs baj az utánpótlásos transport repülőkkel. Annyi volt a probléma, hogy a TFH olyanokat csinál nekem (csak) a repülőknél, hogy pl. kiadok egy parancsot, hogy repülj oda. Megteszi és már ott van, de az állapotsorban, ahol kiírja, hogy ő éppen mit csinál, ott még az van, hogy úton van. Na most ha ilyenkor adok ki neki parancsot akkor vagy:
    1. Nem csinálja meg és a parancs törlődik vagy
    2. Nem csinálja meg és a parancs nem törlődik, hanem azt írja, hogy csinálja (jelen esetben "waiting for supply") pedig a lópikulát csinálja, szarik rá.
    Úgy jöttem rá, hogy töröltem a parancsot, kiadtam újra és AZONNAL elékezdte dobálni a légi utánpótlást....szóval ez a kezelőfelület hülyesége, de most már rájöttem és tudom hogy erre oda kell figyelni. Bug, de kezelhető.
    Egyébként ledobáltam egy pár desszantost karéliában (oroszokkal) és megnyertem a téli háborút a finnek ellen. De mindez légi utánpótlás nélkül nem ment volna.
  • DarthGeri
    Köszi a választ!
    Én jelenleg a flottátés a repcsiket a HQ theatherekhez kapcsolom.

Más:
    A strúktúráról olvasgattam a kézikönyvben és ott ugyi azt írták, hogy a skillekért megkapják a plusszokat a seregek csak folyamatosan osztódik az ereje (pl egy zsinttel feljebb csak a felét kapja, kettővel feljebb a negyedét, stb...)
    DE mi van az extrákkal leader traits vagy mi a tököm? (pl: panzer leader, commando, stb...) Ezek után is ugyan így kapják a bónuszt?
    Pl ott van a németeknél mindenki nagy kedvence Rommel bácsi, akinek van vagy 4db +skillje (Panzer leader, Logistical wizard, Trickster,...)na őt csak akkor érdemes magasabb rangra emelni, ha a magasabb rangból is érvényesülnek ezek a tulajdonságai, ha csak a közvetlen egy Divizió vezetésénél érvényesül, akkor szinte tilos őt feljebb húzni.
    Ha bárkinek van tapasztalata erről a kérdésről kérem ossza meg velem/velünk!
    Jó harcot Mindenkinek! :)
  • DarthGeri
    Én úgy emlékszem, hogy a hoi 2ben csak BC III volt a Hood. Emiatt sose érdekelt annyira. A BCket könnyen le lehet vadászni, bár a mostani németes játékomban volt már egy nagy tengeri ütközetem, ahol nekem volt 3 BC IVesem+4CA+jó pár CL a kb hasonló méretű angol flotta ellen (csak az volt a különbség, hogy nála volt még 2BB).
    Az eredmény az lett (mivel későn kapcsoltam, bár úgy látom a hoi3ban sokkal nehezebb elvonulni a tengeri csata helyszínről mint a 2ben), hogy én buktam 7hajót köztük 2BCt ők meg elbuktak 6hajót és köztük a Queen Elizabethet (ami max BB II lehet)+1BC.
    Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a hoi 3ban erősödött a BC a BBkhez képest, bár még csak 1940 elején járok.
  • Akitlosz
    Már jó régóta játszok ezzel a játékkal, de olyan történt amilyen még nem.

A japán flottám elsüllyesztette az angolok zászlóshajóját, a Hoodot.
    Ilyen eddig még nem sikerült korábban.

Na ekkor jött az áramszünet.

Mivel egy hónapra van állítva az automatikus mentés elég sok idővel korábbi helyzettől tudtam csak folytatni.
    Öröm az ürümben, hogy így az elsüllyedt Zuiho kis anyahajóm is "feltámadt".

Na persze minden épkézláb flottámat újra Szingapúr közelébe küldtem, de a Hoodot azóta sem láttam újra. Nem elsüllyeszteni, de megtalálni sem sikerült újra.
  • Akitlosz
    Az nem lehet, hogy egyszerűen nem volt elég utánpótlás a repülőtéren és már a repülőgépeknek sem jutott elég?

Ha már a szállítógépeknek is kevés az utánpótlás, akkor nem nagyon fognak másoknak sem utánpótlást szállítani.

Olyan helyről kell küldeni őket ahol van elég utánpótlás.

Tengerparti repülőtér általában jobb választás, mint a dzsungel közepén lévő.

Az ejtőernyősökkel is vissza lehet vonulni, ha van a szomszédban saját ellenőrzés alatt álló terület, vagy tenger szállítóhajókkal.

Olyan helyre pedig nem igazán dobom le őket, ahonnan nem lehetséges gond esetén kimenteni őket.
  • Hypo #6308
    probaltad megtamogatni a teruletet ahova dobtad oket covert operation-al?
  • Amergin
    Ki a kúrva anyja találta ki, hogy ezer évet kell várni aközött, hogy kiadom a parancsot a légi utánpótlás ledobására meg aközött, hogy végre is hajtja? Mocskos szabotőr banda. Egy újabb állatság, ami csak a TFH-ban van, a samper Fi-ben nem volt ilyen.
    Hiába dobod le az ejtőernyősöket, mire elkezdi az utánpótlást nem hogy megölik őket, de még el is temeti és a sírjukat is lehugyozza az ellenség. Felháborító.
  • Akitlosz
    Jelenleg én is a japánokkal játszok nehéz fokozaton.

Egyelőre a kínaiakkal hadakozok.

Az amerikaiak ellen a stratégiám az, hogy nagyon nagyon nagyon simogatom a buksijukat, így a viszonyom stabilan 200-as velük, ráadásul bemagyarázom nekik, hogy más országok veszélyesebbek rájuk nézve, így már félúton vannak a tengely fele, és továbbra is gyorsan közelednek a tengelyhatalmak fele.

Ha ezek után az angolok oldalán belépnek a háborúba ellenem, akkor igen meglepett leszek.

A szovjetek ellen szerintem ahogyan a történelemben nem érdemes háborúznia Japánnak. Ahhoz igen erős és fejlett szárazföldi haderő kellene, de olyat csak a flotta rovására lehetne létrehozni akkor pedig gond lenne, ha mégis az amerikaiakkal kell háborúzni.

Annyit meg lehet tenni, hogy a németeket segítendő Vlagyivosztokot és környékét az Amurig elfoglalni, ehhez nem kell nagy erő, és a folyó vonala könnyen védhető is.

Japánnak sem igazán kedvező a többfrontos háború egyszerre, így egy Szovjetunió elleni hadjárat akkor lenne jó ötlet, ha más irányokban nem kellene nagyon háborúzni és a haditengerészetet eléggé hanyagolni lehetne.

A szovjet hadsereg azért is lehet annyira erős, mert nekik nem igazán kell a hadiflottájukra sokat költeniük, és drága négymotoros stratégiai bombázókra sincsen szükségük.

A japánoknak viszont a hadiflotta az erősségük. Ők ebben a legjobbak a tengelyhatalmak között.

Szóval én nem hiszem, hogy belekötök a Szovjetekbe. Már a rengeteg kínai legyőzése is nagy kihívás, pedig nekik tankjaik sincsenek.

Közben erős flottát építek, ha az amerikaiak mégis ellenséggé válnának, de a fő csapásirány velük egyelőre az, hogy megpróbálom becsábítani őket a tengelyhatalmak közé. :-)
  • Akitlosz
    Amúgy a történelemben csak a lebukott kémek ismertek, a soha el nem kapott kémek máig ismeretlenek.

A küldő kémszervezetnek, országnak soha nem áll érdekében kiadni a saját kémeit, még utólag, történelmi távlatokban sem.

Az egészen bizonyos, hogy dolgozott szovjet kém Berlinben, (valószínűleg nem is egy) s hogy jól dolgozott az is bizonyítja, hogy nem tudni ki volt. Ha lebukott volna, akkor a sztorijával tele lenne az irodalom és az internet.

Lásd pl. a japánban dolgozó szovjet kém Dr. Richard Sorge esetét.

Nehéz szakma a kémszakma, csupa stresszből áll a kém egész élete, s nyilvános elismerést sohasem kaphat, bármilyen jól is dolgozik. Még halála után sem.
  • Akitlosz
    A Kurszk ellen tervezett német támadásról elsősorban nem az angoloktól, és részleteiben főleg nem tőlük értesültek a szovjetek, hanem egy máig ismeretlen szovjet kémtől, aki valószínűleg a német szárazföldi vezérkarban dolgozhatott, esetleg Hitler környezetében, de ez kevéssé valószínű.

És a ő svájci szovjet kémhálózaton a Rote Kapellén keresztül juttatta el az információkat Moszkvába.

Az angolok részleteket nem ismertek és nem ismerhettek.

• Akitlosz
    Nekem sem indult el először a Their Finest Hour, a Semper Fivel semmi gond nem volt.

Utánaolvastam interneten, mert úgy tűnik nagyon sokan észleltek hasonló problémát. Az igen rengeteg mindenféle javaslatból nálam az vált be, hogy telepíteni kellett régebbi Direct X-et, a 9.0c-st, és akkor nem akadt ki többet indításnál.

Nem tudom miért kell ez neki, ha a Semper Finek nem kellett, de a lényeg, hogy így működik
  • nor19
    Sziasztok! Akinek esetleg meg van eredetiben a játék, talán még a Their finest hour is, nem tudná ezt letölteni (key kell hozzá) és feltölteni egy olyan oldalra, ahol én is elérem?
    Itt a link: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?648550-WW1-Mod-for-TFH
  • hana1
    Hadseregekhez szoktam hozzärendelni a legieröt, de szerintem ez csak akkor szämit valamit, ha az AI-ra bizod a csatät es nem te mikromenedzseled az egysegeket. Ahogy eszleltem, plusszt nem ad a struktura, csak szärazföldi eröknel.
  • DarthGeri
    Vki pls HELP! Akarom mondani segítség!
    Ti a légi és tengeri erőket hogy strukturáljátok?
    A szárazföldi egységnél végig vezetem a teljes struktúrátminden egységnél,d e a légi- tengeri erőket csak beosztom a hadszínterekhez (theater) azt annyi.
    A játék leírásban (kisfüzet amit az eredeti verzióhoz adnak)csak a military managemnetbenírnak a HQ systemről és a landwarefare részben adnak közé egy táblázatot hogy melyik szint mit erősít. Az airwarfare vagy a naval semmit nem ír erről...
    Előre is köszi!

• Amergin
    Hadsereg jelenleg ('39):
    Légierő: 21 vadász, 6 tactical, 6 close air support, 12 multi role, 2 transport
    Haditengerészet: semmit nem építettem a kezdéshez képest (nem is fogok valószínű)
    Szárazföld: Kaukázusnál és Iránál-Afganisztánnál hegyivadászok és garrison végig a határnál (fene tudja mennyi), 3 darabos gyalogság végig a Mandzsu és Japán határ mentén (nem tudom mennyi) + 3 db motorizált egység Európa: 80 gyalogos hadosztály (fullos + artyval, anti tankkal, légelhárítóval felszerelve) 30 páncélos hadosztály (1 és 2 medium tank mindegyikben 5 egységes hadosztályok), 25 gyalogos hadosztály (egy komplett hadsereg) tartalékban, 6 db 3-as ejtőernyős hadosztály (ha valahova gyorsan erősítés kell), minden kikötőben helyőrség, 5 db lovas-felderítő egység (rendfenntartásra)
  • Amergin
    Kezdtem egyet a szovjetekkel. 1939 év elején járok, de már olyan sereget sikerült felépíteni, hogy szárazföldi egységet (pár garrison kivételével) most már nem is fogok gyártani
    Persze most még nem vagyok felkészült a német támadásra, de '41-ig még van idő...
    Persze a tiszi kar romokban 58%-on az officer rate, de ez addig még fel fog menni. Annyi csak a lényeg, hogy a politikát nem szabad a gépre bízni, hanem személyesen kell kezelni és a hadsereget volunteer-re, a kiképzést meg minimal-ra kell állítani. Így aztán félelmetesen gyorsan lehet legyártani bármit a kevés gyártó kapacitás ellenére is. Persze ezeknek legyártott egységeknek a harcértére alapból kb. a nullát súrolja alulról, de '41-ig bőven feltölthető, kiképezhető és felfejleszthető. Már nem tudok miket építeni és kínomban erődítményeket, meg légvédelmet, meg utakat, meg ilyesmiket építek...mondom '39 eleje van.
    Majd beszámolok, hogy boldogultam a finnekkel meg majd a németekkel.
  • Kacyking
    Huhh passz.Igazából én a For the Motherlanddel kezdtem aztán jött a TFH meg a mod kicsit később.Nem emlékszem.Az biztos,hogy több az event és más a játékmechanika.Meg lehet térképet rajzolni:D
  • DarthGeri
    Klassz kis játék leírás.
    Én most németekkel nyomom, de az olasszal is játszok majd. Sajna nincs meg nekem egyik kieg se. Megéri amúgy? Mivel tudnak többet? A Black Iceról írtál és a Finest Hour?
  • DarthGeri
    Szia asszem nekem meg van a hoi2 dobozod verzióban (egyenesen a boltból:)).
    Ha nagyon szeretnéd odaadhatom. Én már nem fogok vele játszani.
  • DarthGeri
    Szasztok,

Én anno boltból megvettem a hoi3 alap csomit. Néha letöltöm az új patcheket.
    Ha ezeket a kiegeket (finest hour, stb...) is szeretném azt csak lóvéval oldhatom meg? vagy van már vmi letölthető verzió is? (ingyért)
    Ha vmi illegál cuccot telepítenék fel akkor a boltos verzióm nem tiltakozna ellene (letiltaná vagy ilyesmi)?
    Előre is kösszenytű!
  • mijki
    A Black ICE módot lelehet tölteni Their Finest Hour-hoz, a paradoxos fórum nélkül is valahogy? (szeretném a virágbolti verzióhoz)
  • Kacyking
    Nekem megfelel.
    Majd még megbeszéljük 1hónap múlva újra:D
  • DarthGeri
    bocsi heti 3-4este max 1-2óra (a 12 fasza lenne, de impossible)
    :)
  • DarthGeri
    Szia!
    A multis hoi3 is érdekel, de kérnék most minimum egy hónapot, mert most újra belezúgtam a játékba és egy kicsit élvezkedek. (Az a mániám, hogy csatahajókkal szeretnék nyerni a tengeren és ebbe eddig általában belebuktam, de nagyon izgi a készülődés rész, aztán, amikor kiderül, hogy nincs elég szárazföldi haderő. akkor jön a depresszió...)
    Szóval nekem kb egy hónap múlva mehetne egy multis kb heti 3-4este max -12 óra. Ha tudnánk többen játszani az még pengébb lenne.

Viktoria2:
    utána járok
    ezt meg kell venni vagy letölthető? a tengeri csatákat is kezeli annyira, mint hoi3?
    szóval jobb ha megnézem! :)
  • Kacyking
    Végre tudtam folytatni az olaszokkal való játékot így itt van még egy év:
    1942
    Szovjet+USA= Nagy probléma

A keleti fronton egész évben kemény harcok dúltak.Az év végéig a német csapatok (végre) elfoglalták Leningrádot és az én partraszállásommal Szevasztopolt is a nyár végére.Ezzel sok egységük felszabadult így mire beállt a tél már elfoglalták az első Moszkával szomszédos provinciát(1év alatt azért ezt illet is megtenni) és a német hadsereg frontja nagyjából 1-3provinciával előrébb került mindenhol.Közben a magyar-román páros bekerítette decemberre Rostovot míg a finnek már túlhaladtak az Onega tavon.
    És egy hihetetlen fordulatnak köszönhetően valószínűleg elvesztették a szövetségesek a háborút ugyanis valamilyen úton módon a szovjetek és angolok összekaptak Iránon és ennek az lett a vége,hogy Iránt megszállták a szovjetek é az Indiai határnál állóháborúba keveredtek az angolokkal!
    Emiatt nincs import szene az oroszoknak így az év végére elfogyott a tartalékuk szénből/energiából.Ennek hála decemberre az ipari kapacitások (utólagos visszatöltéssel megnéztem) 250 körülire zuhant.

Közben én erőt gyűjtöttem.kezdetben oroszok ellen akartam támadni de az ellátmányozási problémák miatt nem tettem csupán Szevasztopolt foglaltam el a románoknak.
    Az év közepére körvonalazódott a tervem nevezetesen Spanyolország meghódítása majd a Gibraltári-szorosét.(több sikertelen partraszállási kísérlet miatt és mert a Köztársasági Spanyoloktól nem remélhettem segítséget)
    Az év végére sikerült jelentékeny erőket összegyűjtenem,azért vártam addig mert elég nagy fronton kell majd harcolnom és számolnom kellett angol beavatkozással.A teljes seregemet újraszerveztem és a vadászlégierőmet a kor szintjére fejlesztettem,valamint ki is bővítettem most már 36 vadászgépem volt.
    Közben afrikai háborúmban egészen a portugál gyarmatokig jutottam majd ott meg kellett állnom ismételten ellátmányhiány miatt.
    A spanyol partraszállást október közepére terveztem de áthúzta a számításaimat az angol-amerikai-kanadai-mekxikói partraszállás.Októberben kisebb erőkkel partra szálltak Cherbourgnál majd nagyobbakkal Dieppénél.Mivel a németeknek nem volt hozzá erejük nekem kellett odamennem 10gyalogoshadosztállyal.A helyzet akkor fordult válságosra amikor a partraszállások visszaverése után az összes katonájukat partra tették Brestben.Körülbelül az utólagos erősítésekkel 40hadosztályról van szó.Gyorsan erősítést küldtem és stabil védelmet alakítottam ki.
    Több ellentámadás árán sikerült visszaszorítanom őket az St.Malo -
    St Nazaire szakaszra de ott elakadtam a túlerőben.Az év végén is ott folytak a harcok.
    Közben novemberben partra tettem a gyalogságom a spanyoloknál mivel úg okoskodtam mindenük Brestben van így a spanyolok csak kevés erősítésre számíthatnak.
    Mindenhol partra is szálltam és Decemberre elértem az Atlanti-óceánt és fél Spanyolország az enyém volt.Madridtól még messze voltam de a spanyolokat mindenhol visszavettem.
    A partraszállások közben egy szerencsés véletlen folytán végleg kiütöttem az angol flottát mivel partraszállással akart segíteni délen a spanyoloknak de a teljes flottámat légi fedezettel(12vadászgép) ráuszítottam.A szállítóhajók miatt nagyon durva mínuszokat kaptak így elsüllyedt az összes angol anyahajó 3 csatahajó sok kisebb hajó és a teljes szállítóflottája.Nekem súlyos károkkal megúszta több hajóm is és 2rombolót vesztettem.(ekkor már 36rombolóm volt mivel egész évben azokat gyártottam javarészt)
    De még novemberben beütött a krakk.A Fáklya hadművelet keretében jó néhány amerikai hadosztály partraszált Algériában és marokkóban nekem pedig egy hadosztályom sem maradt tartalékban. Gyorsan néhány garrisonos szupernehéz tüzérséges partvédelmi erőt a Tuniszi határszakaszra küldtem de szerencsére nem érkezett támadás onnan.

Ezen kívül jelentős diplomáciai sikereket ért el a tengely mivel Törökország becsatlakozott a háborúba(a szovjeteknek nem üzent hadat) és franciahonban harcol a szövetségesek ellen valamint Németország annektálta a maradék Vichy területet.

Az év végén bár már 4 fronton harcol a tengely elég jól állunk.Én jelentős technikai fejlődést könyvelhettem el az extra leadershipek miatt amik a meghódított területekről származnak, a szövetségesek és a szovjetek pedig már mindent bevetettek.A japánok pedig mindenhol állóháborút vívnak.Bár az USA flottával még nem dőlt el semmi.Amennyiben kitartanak a tartalékok,főképp Németország manpowere 44-re már akár győzhetünk is.

Majd jön a folytatás is valamikor a héten.

• Kacyking
    Helló!
    Ha lenne hozzá kedved én szívesen játszanék veled multiban kb akármilyen felállásban.Azért nem Luxemburg vs Németországra kell gondolni:D (egyedül USA-val nem vagyok hajlandó játszani mert nagyon unalmas)

Egy multis meccs menete:
    Megbeszéljük mikor találkozunk jellemzően teamspeaken.(van megfelelő helyem rá)
    Aztán játszunk amíg minden játékos ráér.
    Mindenki szabadon állíthatja meg az időt akkor és addig amíg szükséges.
    Az idő pedig közös megegyezés de a kapcsoalt stabilitása miatt 4-esnél nem toljuk feljebb inkább 3-as 4-es között ugrálunk.Háborús időkben pedig 1-es 2-es fokozat az ideális.
    Közben folyamatosan cinkeljük egymást teamspeaken.
    Sokkal hangulatosabb így.

Első világháborús játékot én csak egyet tudok a Victoria 2-őt.Szintén Paradoxos hasonló bonyulultsággal de erősebb gazdasági és diplomáciai éllel 1836-tól 1936-ig lehet játszani.
    (Ehhez amúgy játékost is keresek egy jóféle multis meccshez)

Ha érdekel beszéljünk meg priviben egy időpontot és beszéljük meg TS-en.

Ez persze másra is igaz.Mindenkit szeretettel várunk aki szereti a stratégiai játékokat.