6647
  • Pordycus
    Ha feléjük húzódsz sokáig az is megteheted de az szerintem csak 43ba éri el a célját:D
  • Pordycus
    :)
    Olaszokkal kb csak HPP moddal tudsz beálni komcsikhoz, mert ott van a kémkedésnél olyan hogy uralkodó párt gyengítése!
  • csigott ezredes
    Én értettem egyből, persze nekem is megvan a magam baja :D
  • henimen
    Sziasztok! Olaszokkal próbált már olyat valaki hogy beàll a kommunistákhoz? Ha igen mit értetek el benne?
    Ui.: Pordy bocs hogy nem megyek jàtszani de csak 1 órát engednek gépezni és ezért nem tudom menni mert az sem biztos hogy épp mindenki fent van.
  • Pordycus
    Valaki ért behatóan a defines.lua-fájlhoz?
  • Pordycus
    Te miről hadoválsz? Milyen superior firepower? he?
    Ha ennyit iszol ne is játszunk este:)
    Mindig utálatos vagy ha iszol...
  • Kacyking
    :D Nem superior firepoweren kéne küldözni a repülőket és nem tengeralattjárókat kéne járőrözésre használni.

HA repülővel hajót akarsz fogni Navala attack8vagy valami ilyesmi)
    Tengeralattjárókkal convoy raiding ott ahol van neki.
    Ha USA-val vagy Guam-ban egy 10-es radar ezen kívül széosztani a flottátad megfelel őerejű darabokra és levadászni az ellenség hajóit.
  • Pordycus
    Alapból a partmenti vizi régióban lévő flotta Shore Bombardment értéke hozzáadódik a csatához.
    Ha anyahajód is van akkor a CAG-okkal pedig Ground attackot nyomsz a területre.
  • kozi001
    Talán a repülők surface detection növelése segít.
  • browing
    Ha oda állsz a part mellë alabbòl kapnak támogatäst\ bonuszt a harcoló katnák.
  • DonC
    Sziasztok,
    Lehet hülyeséget kérdezek most :) de valahogy nem találtam, hogy egy flottával hogyan lehet támogatni a partraszállást. USA-val tolom most. Lehet valahogy lőni a partot vagy a kikötőt? BB-vel esetleg bombardment vagy valami?

Másik kérdés, hogy van valamilyen mód az eredményesebb tengeri felderítésre? Mert most Midwaynal pl. air superitory-val küldöm ki a gépeket egy-egy mezőre, de így is nehezen veszik észre az ellenfelet és már csak akkor észlelem őket amikor elkezdenek partra szállni. A subokat hiába küldöm patrolra, simán átjönnek rajtuk úgy, hogy nem veszik észre a japán flottát.

(HOI3 + TFH)
  • csigott ezredes
    És újdonság 4.02
    ================

Felderítőkocsit feljebb húzták, egész jó főleg támadáshoz, a piercingje még kevés, tesztelni még nem teszteltem mennyit ér a sebesség + amit az egységeknek ad, lehet megéri tankhadosztályokba már engi helyett
  • csigott ezredes
    Szerintem is, amit kozi001 mond Infantry tech-eket lődd fölé, és nyugodtan vonulj vissza, nehogy beleállj. Nem kell rögtön megfogni kicsit lecsípsz itt, kicsit ott.
  • csigott ezredes
    :D + meg a gép embertömege nem is akkora tömeg.
  • kozi001
    Katlanba kell zárni sok L.Arm/Mot-al. Normálon hamar elfogy az AI 700 brigádja.
    MP research-ek, Land doctrina-kat, Inf/Arm research-eket minél fejlettebbre!
  • Kacyking
    Deh a csak AI-ellen játszasz elég 2gyaloghadosztály/régió plusz páncélosok a veszélyeztetett területekre.Illetve ha támadsz páncélosok elől mögöttük a gyalogság.
  • Kacyking
    Egy másik embertömeggel.
  • Dzsihad
    Kis tanácsot tudnátok adni, hogyan fogjátok meg az orosz embertömeget?
  • kozi001
    Szerintem puppet csak az 1000 feletti nyersanyagot adja. Meg h nem kell bajlódni a partizánnal. IC, LS-t, MP-t nem.

Mondjuk Hoi2-ben azt hiszem adott manpower-t is. :)

• pocoksari
    their finest hourban a custom game indításakor
    diplomáciával babrálhatsz (kilépsz frakcióból, csökkented a semlegességed, közeledsz frakciókhoz), techen (meglévőről lemondva kérsz újat), seregen (pl. leveszed a kezdő gyalogságot és raksz helyére tankokat, repcsik helyett hajókat)

a seregessel nem foglalkoztam eddig, de elég érdekes, ma kicsit komolyabban átnézem
    most a franciákkal vagy az olaszokkal kezdek majd, hogy megnézhessem mire jók az egységek, hogyan kell használni őket...így kivárom a vh kitörését
  • blitzkrieg1
    En nem szoktam ennyire megmasitani a tortenelmet. Hagyom, hogy a nagyhatalmak kozott torjen ki a haboru.

Mi ez az ujraelosztas? Melyik kiegeszitoben van?
  • pocoksari
    nagyon unom ezt a magyar játékot, ráadásul ha újra nekiállnék jobban menne...amihez nincs kedvem, annyit kommandíroztam már gyalogokkal, hogy baromira unom...annyi katona meg nincs, hogy a gép terelgesse őket...:(

viszont találtam pár tartományt, aminél nem számít a transporterek 3000km-es távja, úgy is lehet dropolni (bug)

a játék elején ez az újraelosztás egy baromi érdekes dolog

• pocoksari
    elkezdtem újra, kicsit más felállással
    beütöttem az osztrákokat területre,cseheket puppetnek, jugó,albán, bolgár terület, török puppet, görög terka, román terka, lengyel puppet, észt, lett litván, olasz terka, svájc puppet és megtámadtam terkára a németeket

nekem 400k katonám volt, a kis puppetek meg sacc. 700k katonát hoztak és amire nem számítottam a britek is hadat üzentek a németeknek(a franciák kb. 15-20 területet elhappoltak előlem)...közben a japánok beléptek axisba, így végülis kitört a II.vh

a japánok (főleg a kínai háború és a szövetségesekkel élő háború miatt) rám veszélytelenek, viszont a szövetségesek így maxra járathatják az ipart...ami elég sajnálatos :(

beütöm a dánokat és az íreket, kipakolok egy kis sereget, gyártok tartalék konvojokat és nekimegyek a szövetségeseknek...a franciák feltételezem hamar megadják magukat, ha a brit sziget elesik, akkor végülis nyertem, mert a törökökön keresztül (akár iránon is át) a puppeteket kiküldöm és kapitulálnak majd...onnantól mindenből lesz bőséggel és kanadán keresztül felállok az usa határra, akiket puppetre ütök, hogy a flottát megóvjam (usával akarom leveretni a japánokat)
    a szovjetekre ráállítom a kémeket, elhappolom a finneket előlük, hogy véletlenül se legyen téli háború és várok...

a puppeteléssel végülis az volt a tervem, hogy bár az ic, nyersi, mp és leader jó lenne hosszú távon, de rövid távon pl. a 400k lengyel katona hasznos golyófogó a német határon ahogyan a részben gépesített 200k cseh katona is...a törököket a közel-keletre akarom küldeni, svájc csak úgy jött...mivel végig hadi állapotban vannak, így (most 37 december 1 van) a 41 körülre időzített orosz támadáskor kb. 1-1,5 millió katonát tudnak bedobni a közös kalapba, ezzel a front harmadát meg tudják védeni én pedig koncentrálhatok a saját kis szakaszomra

a franciák gyengék, az angolok droppal megfoghatóak, az usa földöm katasztrófális az elején...viszont a ruszkik 3 millió katonát simán leraknak addigra és nekem fogalmam sincs, hogy azon mivel megyek át.../a leadershipjük arra pont elég, hogy maxra járathatjaa seregét/

de ezt ma úgysem tudom meg...vagyis de, ma tudom meg, időközben a holnapból ma lett :)
  • pocoksari
    én megnéztem a németeket 36 nyarán...75%-os töltésük van kb., 100mp hiányzik nekik, és a legközelebbi egységük 3 mezőre van, tehát gyakorlatilag kizárt, hogy érdemi harcba kezdhessek mielőtt max.-ra töltődhetnének (1 hét nekik)...hát, nem tudom, én ezen nem megyek át a bő 100k katonával...

valami mást kellene kitalálnom :D
  • pocoksari
    kis help,
    a puppet után kapok valamit?
    azt értem, hogy nincs önálló külpolitikája, harcba jön velem, néha ad nyersit...de mp-t, ls-t vagy ic-t ad-e a kis beosztottam?
  • browing
    Heló.
    Tudomásom szerint a Black Ice mód a FTM kiegészítőhöz készült és nem TFH-hoz ??
    De akkor ezek szerint vagy van már egy újabb B.Ice vagy megoldható, hogy működjön a TFH-val?
    Ha megkérlek rá, elmagyarázod a játék telepítésének kombinációját, hogy jó legyen?
    Nem mint a hülye lennék hozzá de most nincs kedvem utána járni :D

• Kacyking
    Olvastam valahol lejjebb ,hogy olasszal akar valaki játszani.Én nekem az az egyik kedvenc országom.Bár a TFH-ban legyengítették(kb 800-900manpowerrel)de egy nagyon jó országnak tartom.
    HA jól játszól velük akkor az alábbit meg tudod csinálni vele(hódítások):

1939: Albánia(event) meghódítása.
    1940:Balkánon:(event)Görögország,Juguszlávia,Bulgária,Románia(Mo-t nem szoktam)
    Afrikában:Egyiptom,Irak,És ami a kettő között van.(Irakot érdemes puppetnek hagyni)
    Földközi tengeren: Málta,Gibraltár,Ciprus
    És még bele szokott férni Törökország is.
    1941:Vichy Francia,ha van idő nac/rep spanyol,majd Szovjet háború

Az el szokott tartani ha AI Németország 42-43-ig.Én délen szoktam előretörni kb a román-szovját határszakasz szélességében.MAjd a fekete tenger után elfordulni Sztálingrád irányába és bekeríteni a Kaukázust.
    Miután a szovjet megatta magát azt csinálsz amit akarsz kb megnyerted a játékot.

Ehhez az egészhez általában 10közepes 5 nehéz páncélos hadosztályt használok olyan 40-50gyalogoshadosztályt,10alpinikkel megerősített és 5 sima hegyivadász hadosztály és annyi légierőt amennyit csak le tudok gyártani (csak CAS,CAG, és Int).A szárazföldi seregben a közepes páncélosok már a háború kitörésekor megvannak és akkor a gyalogság nagyja is megvan.A nehéz páncélosokat és a maradék gyalogságot,hogy meglegyen a 2 teli hadseregnyi gyalogságom meg a szovjet háborúig legyártom.Légierőmet folyamatosan növelem ahogy a flottát is.

A Szovjet háború előtt általában emlékeim szerint szokott lenni 250-300ipari kapacitásom(felhasználható),pedig egyet sem gyártok le.

Black Ice-ban teljesen máshogy néz ki mivel ott olcsóbb a légierő tovább kell építeni a hajókat(de azok is olcsóbbak) viszont át lehet őket építeni így a teljes olasz flottát ott modernizálom és valami hasonló erőm ott is megvan.

Remélem segítettem valamit ezzel a kis szösszenettel.

A flottám ami harcol is 4modern csatahajóból 2anyahajóból 2 könyű anyahajóból 10könnyűcirkálóból és 10 rombolóból áll.Persze ezek nem egyben vannak szét szoktam osztani őket és a már meglévő nehézcirkálókkal kicsit meg szoktam erősíteni.

• Kacyking
    Üdv!

Továbbra is várunk aktív játékosokat akik játszanának multiban.
    Jelenleg HOI TFH + Black ICE Moddal játszunk.(mindenkinek nagyon tudom ajánlani)
    Természetesen a telepítésben illetve a megszerzésében segítenénk.Ha valaki kezdő az sem baj mindent elmagyarázunk neki.
    TS-en vagyunk elérhetők álltalába bármikor kivétel hétköznapok délután 3-4ig.

TS címe:
    gameop.hu:9966

Keresd:
    Kacy
    Cefre
    Pordy
  • pocoksari
    na, kicsit meg haladtam a jatekkal, beutottam a cseheket, svajcot es az olaszokat...kezzel valoban mas es sokkal gyorsabb vagyok mint a gep, de azert lenne meg fejlodesi pont...37 kozepe lehet talan, meg kellene probalnom a nemeteket, de nem bizom magamban, van 400k katona, szoval nem is sokkal kisebb mint a nemet seret...de gyakorolni meg annyira unalmas
  • Pordycus
    ha olcsón akarsz akkor batallionokból és motorizáltból rakd össze
    A villámháború viszont légierő nélkül nincs...
    A légierő sokkal durvább most mint eddig valaha, jobban jársz pár CAS vagy TAC egységgel mint a tankokkal kb.
  • pocoksari
    Megnéztem a magyarokat, valóban lehet támadni hamar, most november van, de már az osztrákok, jugók, albánok, bolgárok, törökök és románok beütve...viszont ettől függetlenül a németek leverésében nem vagyok ennyire biztos, pusztán csak a méretük miatt, hiszen, amire felérek ő is odaér berlin alá, több katonája van és nekem csak gyalogok és a légierőm sem ellenfél, bár az erőm szépen nő...ha még a cseheket is beütöm, akkor nyerek pár km-t és be tudok keríteni pár németet breslaunál, de majd meglátom...mondjuk én a digókat ütném szívesen :D
  • OGMontana
    Hali! Egy kis segítséget kérnék. Felraktam a Hoi III FTM-hez a Black's ICE Mod-ot. Csak sajnos kicsit mások az értékek az egyes dandároknál mint az alapjátékban volt. Nah szóval tudnátok olyan kombinációkat adni amivel jó hadosztályokat tudnék építeni a villámháborúhoz? Annyival tisztában vagyok, hogy gépesíteni kéne, de viszont ha leverem a Lengyeleket nem szeretném ha a ruszkik betámadnának, mivel nagyon lassan épülnek a gépesített dandárok. Viszont sima gyalogsággal támadni kb. olyan lenne mintha első világháborút tolnám.
  • blitzkrieg1
    De csigott ezredes 36 nyaran megtamadta a nemeteket es le is gyozte. O mozgosit, a nemetek nem, ezert van esely.
    Ha az IC-d kisebb, mint 30, akkor kapsz egy eventet ami lejebb viszi a semlegesseged, a magyarok alapbol kicsi semlegeseggel kezdenek es ez mar eleg, hogy haboruzhass.
  • blitzkrieg1
    Magyarokkal jatszva nem leptem be a nemetekhez. A Balkant siman elfoglaltam, az orosz nem uzen hadat.
    Amikor kitor a vilaghaboru, el lehet foglalni Egyiptomot, Kis-Azsiat, Indiat, Indoneziat.
    Igy mar eleg eros leszel, ahhoz, hogy a nemeteket legyozd.
  • pocoksari
    a Magyarországgal azt jelenti, hogy egyedül volt és széttépett mindenkit vagy a nácik oldalán elgyalogolt Moszkváig?
    kis országgal alapból nem is értem, hogy hogyan erősödsz meg nagyon gyorsan...kezdjük ott, hogy a semlegesség miatt nem támadhatsz helyből csak kb. a vh kitörésekor indulhatsz...ok, összeszeded a jugó, bolgár, román hármast...az már szvsz elég a ruszkiknak, hogy hadat üzenjenek, ha meg beállsz a nácikhoz, akkor a panzerek végzik a piszkos munkát és nem te
    mindezzel együtt sem állítom, hogy nem lehet független közepes országgal (= nem major és nincs frakcióban) világot hódítani, de szerintem nem is ugyanazt értettük a fogalmon
  • pocoksari
    igen, meg tegnap felraktam a peccset is hozzá
    csak normál, tanuló fázisban bőven elég nekem
  • blitzkrieg1
    Tobben itt mar meghoditottak Magyarorszaggal a fel vilagot. Ezt nem neveznem a nagyok melletti sodrodasnak.
    Pont, hogy nagyon gyorsan meg lehet erosodni a kicsi orszagokkal is.
  • Hypo #6170
    TFH el nyomod? és milyen nehézségen?
  • pocoksari
    a britekkel még nem játszottam, így kipróbáltam őket is
    afrikából szépen kikergettem az olaszokat, amikor kitört a német-szovjet háború partraszálltam az olaszoknál, ők lassan elesnek, az USA már szövi, szóval jappóknak is hamarosan vége gondolom, aztán amikor a ruszkik elindulnak berlin felé én is gyorsítva mehetek

előző játékban németekkel voltam...japán a 37-ben megkezdett háborút 46-ig sem volt képes megnyerni Kína ellen, addigra én már minden ellenfelet legyalultam, ami gáz kicsit

következő játékban kipróbálom az olaszokat, bár nagyon gyengék szvsz, aztán megnézem a franciákat is magamnak, de ott meg az össze-vissza dropoló britektől félek, akik azt a keveset is a halálba küldik

a játékban talán az a legzavaróbb, hogy egy közepes országgal csak sodródsz, tehát ha a nagytestvér elemében van, akkor te is tudsz haladni, de ha vesztésre áll, akkor téged is fellöknek, csak pár olyan ország van, aki ügyesen haladva önállóan is tud dolgozni (de akkor is a nagyok harcát használja ki, már csak azért is, mert magas a semlegesség és a vh már elkezdődik, amire háborút tudsz indítani)
  • blitzkrieg1
    Koszonom!