6647
-
Amergin #6247 Vannak a TFH-ban "érdekes" dolgok, amiket valaki elmagyarázhatna, aki érti, pl: van 4 db repülőtér egymáshoz nagyon közel kb. négyszög alakban elhelyezkedve, mindegyiken van egy raj vadász, amiknek ki van adva a parancs az elfogásra, max. hatótáv van nekik bejelölve. Az ellenség bombázza a képzeletbeli négyzet közepén lévő várost. A négy rajból azonban csak 1 raj száll fel, hogy megtámadja a bombázókat, a többi három vadász legénysége ül a körletben és malmozik. Ez miért van??
A másik: ha áthelyezem a repülőket más reptérre, egyből lefeleződik a moráljuk, ha parancsnokot cserélem, akkor is...ez így most normális?? Mert sztem ez hülyeség. -
Amergin #6246 Na csak rászántam magam, hogy még egy lehetőséget adok neki és újra rakom az elejétől és működik
Csak két DLL-t hiányolt, amiket netről leszedve pótoltam. Jó és sok új dolog van benne.
Volna egy kérdésem: a kémeknél eddig volt olyan lehetőség, hogy a saját ország neutrality-t lehetett csokkenteni. Ez most nincs benne.
Akkor? Nem is lehet csökkenteni a saját semlegességet? Vagy csak még én nem jöttem rá, hogy hol lehet? Mert pl. Magyarországgal elég nehéz anélkül háborút indítani bárki ellen is... -
Hucsek #6245 Kéne egy magyar nyelvű Youtubos Lets Play videó! -
Amergin #6244 Hiába másolom be a system32 könyvtárba, akkor sem találja azt a dll-t...
Szóval fel kéne rakni egy új vindózt. Francnak sincs kedve hozzá. -
Amergin #6243 Sajnos azon már túl vagyok...felraktam én azt, de akkor azt írja ki, hogy: "az alkalmazás újratelepítése segíthet..."
Úgy sem megy. Tartok tőle, hogy az a baja, hogy SP2 kell a winzóznak. Az meg ugye a virágboltira nem települ fel. Kapu Vilmos megint győzött...
-
#6242 Katt ide, rákeresel a hiányzó dll-re, letöltöd, bemásolod a játék mappájába, és nyomhatod :) -
Amergin #6241 Megvettem a For the Motherlandot és a Finest Hourt, felraktam a gépre. Szépen fel is ment, csak mikor indítom DLL-t hiányol és nem indul el...
-
#6240 A legtöbbet egy multis meccsből tanulsz:) Ahol Tsen mindig magyaráz valaki:) -
#6239 Youtube lets play videok sokat segitenek -
Proevolution #6238 Sziasztok!
Csak bámulom, hogy milyen beleéléssel tudtok írni a játékról!
Én 2 hete vettem meg az egyik Tescóban, a Gold kiadást, sajnos annyira bonyolult számomra, hogy neki sem tudok kezdeni! :( -
kozi001 #6237 " a német kódok feltörése 2 évvel rövidítette le az európai háborút."
Szépen meg is köszönték Turingnak a háború után...
" 42-ben már gyártható lett volna, de Hitlernek nem tetszett, több nyersanyagba került és lassabb volt a gyártása mint a VII-nek."
És én csak arról tudtam h az Me-262 vadász projektet torpedózta meg azzal h vadászbombázót akart csinálni belőle...
:) -
thantalas #6236 "A Brit vezetés nem akarta, hogy kiderüljön" rengeteg titkosszolgálati infót nem oszottak meg egymással a szövetségesek vica-versa, gondolok most főleg a britekre és amcsikra.
De ugyanígy a haditechnikát sem. Például az amerikai szabadalom volt a Norden-féle célzókészülék amit a háború végéig nem oszottak meg a britekkel, viszont a német titkosszolgálat már a háború elött elcsorta, így 39-ben már a német bombázókon volt, és azokkal a berendezésekkel dombták a német bombázók a bombáikat Londonra is. -
thantalas #6235 40 vagy 41-ben a britek elfogtak egy elsüllyesztésre váró legyőzött U-boatot, onnan megszerezték az enigmát és az aktuális kódokat. De mivel a brit vezetés nem akarta, hogy kiderüljön tudnak rólla, így nem használták fel, hagytak rakás hajót elsüllyedni az atlanti óceánon amit a németek támadtak. Perszer a németek több havonta változtattak a kódokon. 43-ig viszont a britek több enigmához is hozzájutottak mégtöbb kódot szereztek, így képesek lettek az új kódokat is feltörni viszonylag rövid időn (pár nap) belül. A legnagyobb hiba amit a németek elkövettek, hogy az 4-5 tárcsás enigmának csak 4-3 tárcsáját használták, ezzel megkönnyítve a brit kódtörők munkályát.
Nem hiába mondta Winston Churchill, hogy a német kódok feltörése 2 évvel rövidítette le az európai háborút.
Azt is meg kell említeni, hogy a különböző fegyvernemek más-más kódrendszert használtak a németeknél, így fordulhatott az elő, ha az egyiket a feltőrték a többibe még minding nem láttak bele.
És igen 43-ban a német tengeralattjárók legnagyobb ellensége a brit kódtörés lett, szinte az összes bevetésről tudtak. 43-ra a brit szigetek elletása komoly veszélybe kerül a német tengeralattjáról miatt, így engedélyezték a feltört infók felhasználását.
Meg kell említeni a haditechnika változását is, míg a német tengeralattjárók 36-ban kifejlesztett U-Boat VII-et erőltették - nagy, lassú és aránylag olcsó - addig a szövetségesek jelentős előnyre tettek szert a radartechnológiában ( fejlesztett szonárok, stb ), amiket főleg 43-től nagy sikerrel használtak rombolókon és repülőgépeken. Bár a német mérnökök kifejlesztették a következő generációs tengeralattjárólt a XXI-es típust, ami a későbbi atomtengeralattjárók prototípusa lett mind az oroszoknál mind az USA-ban. A XXI-es típus kétszer olyan gyors volt mint a VII-es (felszínen és főleg merülésben), mélyebbre tudott merülni akár 1 napot is lehetett a felszín alatt (míg a VII néhány óra után muszály volt hogy több órát felszínen maradjon). 42-ben már gyártható lett volna, de Hitlernek nem tetszett, több nyersanyagba került és lassabb volt a gyártása mint a VII-nek.
Hitler... Ha nem lett volna Hitler akkor biztos, hogy a történelem teljesen máshogy alakul, a németek nem indítanak háborút, nem lépik túl a Versailles-i kereteket idő előtt, nem szállják meg a Ruhr-vidéket, nincs Anschluss, nem szállják meg a Cseheket, nem rohanják le Lengyelországot és nem állnak hadban senkivel sem.
A legvalószínübb, hogy Sztálin 41 végén vagy 42 elején lerohanja a tehetetlen európát, hiszen már 40-ben is gyártottak csak az európai utakra való kerekes harckocsikat... 41-es német támadásra pedig teljesen felszámolták a jóval korábban kiépített jelentős nyugati védelmi rendszert... nem volt már rá szükszég, hiszen támadásra készültek... ez egyértelmű... persze aztán lerohanja angliát is...
Vissza a történelemhez:
A szövetségesek átszervezték a konvolyok útvonalát és jelentős védelem nélkül már nem indítottak konvolyt útnak 43-tól. Rengeteg új / vagy régi de gyors, új szonárral felszerelt amerikai romboló kísérte a hadianyagot, nyersanayagot élelmiszert angliába és vissza.
43-nyarától a németek több tengeralattjárót vesztettek mint amennyi tonnát elsüllyeszetttek.
A legtöbb veszteséget pedig a szövetséges repülőgépek okozták. Amikor konvolyokat támadtak még 43-ban általában sikeresek voltak kisebb nagyobb veszteségekkel is. Viszont már 44 végére az U-boatok a konvolyok ellen is alulmaradtak.
Haditechnika ide vagy oda, ha a repülőgép nem kap a hírszerzéstől pontos feltört német infót, hogy merre vannak az U-Boatok akkor nem is találja meg őket...
Azt nem is melítem, hogy amikor már előre tudták a farkasfalka portyázási útvonalát a konvolyok messziről elkerülték őket, volt hogy hónapokig nem találkoztak szövetséges konvollyal, pedig tele volt velük az óceán. -
bence0726 #6234 Sziasztok újra. Nos a kérdésemre nem kaptam választ , de nem baj , megoldódott a helyzet. Valójában nem tudom hogyan.
Most 1944 októbere van. (Szovjeteket vezetem még mindig) Megtámadtam a szövetségeseket. Franciaország fele már megvan illetve Hollandia és Belgium nyakán is szorul a hurok. Nacionalista Kína kicsit nehezen adja magát , de ez lehet a viszonylag kevés bevetett egységek miatt is. A közel keleten pangás van , egyelőre bábállamaim tartják a frontot Iraknál. A helyzet orvoslására 200 ezer katonát képzek aztán Észak-Afrikát és Indiát is zsebre rakom. USA nem szállt még be a háborúba , remélem nem is fog. Atombomba már kész , már csak arra várok hogy elkészüljön az első. Londont szántam kísérleti nyúl szerepre.
Továbbá. Tudna valaki a flottával kapcsolatos tippeket adni? Pl.: Szervezzek tranport shippekkel egy group-ba más hajokat is , vagy azok külön járőrözzenek a szállító hajók körül? -
Akitlosz #6233 Normális sajnos.
De van megoldás.
Új parancsot adsz ki, ez esetben már visszavonul az egységed a kijelölt szomszédos saját mezőre. Az ilyen mozgás fehér nyíllal van jelölve, azt nem akasztja meg a támadás.
Ha ugyanazt a mezőt jelölöd ki, ahova eredetileg is küldted volna az egységet, akkor a már megtett út nem veszik el, így több időt sem veszítesz.
-
kozi001 #6232 Magyar leírásról én nem nagyon tudok. Talán itt érdemes olvasgtani.
Itt kellene kezdeni:
http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Germany_strategy_guide
Esetleg google translate-al. :) -
#6231 Magyar leírás nincs, az angol kézikönyv elég jól forgatható. -
Dzsihad #6230 Hali! Japánokkal el lehet foglalni a Nacionalista Kínaiakat úgy, hogy ne kössön békét? (valami event) TFH -
#6229 helló! valami magyar leírás van, hogy hogyan kezdjek neki a játéknak vagy ilyesmi?:D
németekkel kezdtem, de nem igazán tudom hogy mi lenne előnyös az országnak -
bence0726 #6228 Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni. For the motherland 3.05-ös verziójával játszok. Szóvjet Únióval 1941 augusztusa van. Tengelyhatalmak közül már csak Japán tartja magát szóval most keleten harcolok Manchuko területén. Azonban valami történt a supply systemmel , mert eddig minden jó volt , de most egyszeribe a supply fogyasztásom olyan 700 és 6000 között periodikusan hullámzik. Ezt tudja valaki , hogy mitől lehet? -
zotyesz18 #6227 Ha jól nézem akkor 4.0 ás verzió -
zotyesz18 #6226 Meg olvastam valahol hogy ha a settins -ben az english -t átírom swedish-re akkor magyar lesz.
Félig az is de amikor el kezdd tölteni akkor nem tölt be csak lefagy.. -
zotyesz18 #6225 Hát feltelepítem az összes kiegészítőt a Their Finest Hour-ig
és a pogessor modos magyarítást akarom letölteni innen:http://pogessor.pcdome.hu/hoi3.html
De nem sikerül :( -
#6224 Először is milyen verziód van, milyen magyarosításod van hozzá:)? -
zotyesz18 #6223 Üdv!
Valaki elmagyarázná pontról pontra hogy hogy kell feltelepíteni a magyarítást?
Mert nagyon bejön ez a játék de valamiért amint felrakom a magyarítást onnantól fogva nem lép be a játékba csak tölt a végtelenségig... -
Hucsek #6222 Az a gond, hogy én már a Finest Hour-ral játszok... bár egy százast megérdemel! -
csigott ezredes #6221 Csak a motherland 3.04? vagy .05 ig volt kompatibilis, és a Devildred csinálta a Paradox-al, már csak azért is vedd meg mert %-ot kap ahogy mondta, és ő csinálta a Diday ICE modokat, úgyhogy Örök hála..
Olyasmi mint a Diday csak nincs agyonscriptelve, kicsit szabadabb. -
Hucsek #6220 Hearts of Iron 3: Common Weapons of WWII
Ez mi lenne? Elvileg egy 10 megás kis valami.
100 forintért árulják on-line.
Milyen kiegészítőhöz van? -
browing #6219 Ha adok egy e-mail címet akkor eltudnâd nekem küldeni?
Mivel én a paradoxos linket nem ìrem el. -
#6218 Kérdés óhaj sóhaj? -
#6217 igen -
browing #6216 hali
van aki használja a black ice mód legújabb frissítését: Black ICE MKVII.? -
Hucsek #6215 Végre valahára egy picit lejjebb vitték a Finest Hour árát. Most a Steam-en CSAK 10 euró!!!!
Meg is vettem és fel is telepítettem. Azért van változás bőven. :D
Kezdhetem újra a tanulást! :D -
csigott ezredes #6214 Normális, addig nem foglalja el a tartományt, de a támadásban halad azonban kapsz egy multiple combat penality-t.
El tusz vele menekülni az alábbiak szerint:
1. abbahagyod a támadást
2. és ellépsz
Ha nincs ellenség azon a mezőn ahová eddig támadtál(gyakori):
1. simán még egyszer klikk a mezőn(ne hagyd abba a támadást mert újra számolja a megtett utat--> tulajdonképpen támadásból átmész menekülésbe
*veszélyes mert már nem tudsz többet módosítani és ha elfoglalták mindkét mezőt közben megsemmisülsz
Támadásra is lehet használni:
Pl: megtámadnak de úgy döntesz elmész mellettük, akkor vársz egy kicsit(delay timer miatt), és 'elmenekülsz' egy ellenséges mezőre ---> és kész :D a program menekülésként fogja jelölni de támadásnak számít
ha lettek közben azon a mezőn ahová léptél:
-visszadob védekezésbe és újra választhatsz(de nem leszel beásva)
ha lettek közben azon a mezőn ahová léptél és azon is ahonnan:
-az sz.pás
-
Dzsihad #6213 Ha egy tartományból elindul egy egységem egy másikba, de időközben megtámadták azt ahonnan ellép, mindaddig nem lép be a céltartományba amig véget nem ér a csata? Ez normális? Még a harcoló egységek között sincs feltüntetve, elmenekülni sem tudok vele...
FTM -
browing #6212 heló.
ismeri valaki az August Strom nevű módot?
itt egy link róla, elég ígéretesnek tűnik csak egy a gond vele, hogy nem lehet letölteni a gamefront oldalról mivel kis hazánkban ( amúgy + néhány országban sem, pl: Fro. )
de ugyan így nem lehet leszedni a black ICe-t sem sajna...
és az lenne a kérdésem tudtok dobni egy másik linket, mert én hiába kerestem nem találtam. -
kozi001 #6211 Supply research-ek és van egy naval base efficiency research is.
Minister-ek közt is van supply és naval base efficiency növelő.
Az army group-os tábornoknak meg jó magas skill-űt kell adni. -
#6210 megy arra, csak az érték nagyon alacsony amit odavisz.. persze lehet, hogy jobban fogy mint amit hozni tud, 4-es szintű port, még tolok még rá 2 szintet.
Zöld :) -
#6209 http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Logistics_reference
Port milyen szintű a szigeten? convoy megy arra? -
#6208 Na még egy kérdés lenne :) nem jövök rá, hogy a supply hatékonyságát hogy lehetne növelni. Wake Islandra akarok több supportot eljuttatni, de nem megy. A suppli térképen piros a nyíl is. Az mit jelent?