6647
-
nor19 #6087 Értem, köszi a segítséget, de láttam, hogy az 1.03 ban van veszteség-rendszer, ami ngyon érdekelne. Tehát ha neked eredeti, nemtudnád elküldeni nekem az 1.03-at? Mert nekem "virágbolti" :( -
Van. DH egy önálló program, saját indító felülettel rendelkezik ahonnan eléred DH FULL - ez a Darkest hour teljes, DH Light - ez tulajdonképpen hoi2 de pár dolog benne van dh bol, és a sima Hoi2.
Kijött hozza az 1.3 rc2 patch, de javaslomk 1.2 vel jatszani. -
nor19 #6085 Egyszerűen letöltöm a darkest hourt, és felteszem? Nem kell neki alá semmi HoI2???
És a modok is működnek így?
Neked van DH-d? -
DH standalone, nem kell neki HOI2 -
nor19 #6083 Sziasztok!
Rossz helyre írom, de sikerült véletlen törölnöm a fenébe a hoi2 darkest hour játékomat, de hátha itt jtászik más is vele, mondja már el, milyen sorrednben és mit kell telepíteni? Hoi2, arra rögtön rá a DH aztán a modokat már tudom magamtól is.
Köszi előre is! -
csigott ezredes #6082 Más a max.morale, organisation és még pár érték -
csigott ezredes #6081 Hagyd a figurákat, jobb a NATO, hha megszokod 100 áttekinthetőbb, de asszem a zászló nagysága jelzi kb. -
SilverWolf8 #6080 Nem tudjátok be lehet -e állítani hogy az egységek képe alatt kiírja egy számban h hány hadosztály van ott? Ha a NATO jelzéseket használom írja, meg látom a téglalapok számából. DE ha a figurákat használom csak van pár zászló, abból lehet következtetni...írta szar. Miért nem lehetett a Victoria 2 ben már sikeres rendszert belerakni ebbe a gameba? Ott egy szám írta h hány 1000 ember van a területen.... -
A HOI 2 és a HOI 3 között az egyik lényeges különbség, hogy míg a hoi 2 be volt mondjuk 2000 terület, a hoi 3 ba meg 13000, szóval:D mondjuk úgy hogy 6szor nehezebb... minimum...
A magyarosítás készül de lusta vagyok csinálni...
Amúgy ha rájössz a dolgokra minden pofon egyeszeű... Hoi wiki power! -
fúúúú sötét vagyok ember...
Max organisation!!!!! nem elpofátzuk tsen párszor XD? -
atibacsi1977 #6077 Sziasztok!
Első kérdésem, hogy ez a játék mennyivel összetettebb a 2dik résznél, ha valaki azt ismeri, boldogul evvel is?
Amennyiben sok a különbség, úgy valaki tudna nekem abban segíteni, hol találok a neten magyar nyelvű kézikönyvet hozzá, vagy valami instrukciót a játékkal kapcsolatban. Eléggé gyenge az angolom.
Előre is köszi a válaszokat! :) -
Kacyking #6076 Lenne egy gyors kérdésem.A szovjet gárda egységeknek milyen bónuszaik vannak?Mert én az adatlapjukon egyet sem láttam.Ha meg nincs bónuszuk minek gyártsam őket?
-
bertie #6075 blitzkrieg1
Én szedtem le az angoloktól bányászati statisztikákat, kb 33-34-től egészen a jelenkorig. Bár a háború előtti időszakra sokszor csak becslésük volt, de az jól kivehető, hogy a játék erőforrás elosztása köszönő viszonyba sincs a valósággal.
Elég csak a Kárpát-medence környékén szétnézni. Erdélyből eltűntek a szénbányák, ércbányák, Felvidéken sincs sok érc, ellenben lett szén. Az Alföldön szenet meg vasat bányásznak. És a kedvencem: Németországban alumínium stratégiai nyersanyag van, Magyarországon nincs. Pedig mintha emlékeim szerint a németek, majd a szovjetek tőlünk vitték volna ki a bauxitot.
Végül is oké, nem gazdasági szimulátor program, de az kicsit gáz, hogy pl. Japánnal játszva Münchentől kezdve minden nyugati ország embargóval súlyt (az USA is) és így senkitől sem tudok nyersanyagot venni, pedig pénzem az bőven lenne. Az Usának van egyedül mindenből bőven, az összes többi ország vagy hiánnyal küzd, vagy minimális pluszban van (kiv. Chile és Bolívia fémből, de utóbbinak nincs kikötője, úgyhogy vele csak amerikai országok kereskedhetnek). Egyszerűen nincs időm kivárni míg a németek lenyomják Franciaországot, és enyém lehet Indokína, mert hamarabb elfogyik a rare material, márpedig az ipart pörgetni kell, kell a sok hajó, mert a szövik elég durván meg szokták gyepálni az IJNt. -
bertie #6074 Csigott ezredes
Már hogy lettem volna túl agresszív? Csak Kínát páholtam akkor mikor az amcsik '38-ban beléptek a Szövetségesekhez, meg hadat üzentek nekem! Ráadásul még Nankingi mészárlás sem volt (nem is tudom ebben a verzióban van-e ilyen event), mert könnyebb elfoglalni a belső, nagy VP-s városokat. Úgyhogy csak bekerítem a hadseregük 70%-t, a többi felsorakozik a határon. Nagyon vigyázok, hogy lehetőleg ne semmisítsek meg egy seregét se, mert hál istennek megoldották, hogy puppettelésnél megtarthatja a hadseregét a legyőzött. Így egy legalább valamekkora önvédelemre képes csatlóst kapok.
Ami meg az Independence guaranteed effektet illeti, nem értem különösebben mért avatkozik közbe, mikor semmi nem fenyegette a Hollandok függetlenségét, csak Holland Kelet-Indiát akartam volna elszedni tőlük :(, hadüzenetnél az Aquire territory-t választottam, mint célt. Na mindegy... -
csigott ezredes #6073 Hát igen nem lehet általánosítani, kinek mire van szüksége. -
blitzkrieg1 #6072 Nemettel ha jatszol es gyorsan akarsz flottat is es hadsereget is, raadasul izgalmakat is akarsz, ezert mindenkinek hadat uzensz egyszerre, akkor muszaly onkentes hadseregre valtani, mert ugy nagyon olcson keszul a szarazfoldi hadsereg. -
csigott ezredes #6071 A training-gel egyetértek ha nem háborúra megy(minimal), mert gyorsabban kimegy, de sajnos kevés lesz az Xp-je ami, Magyarországgal nem megengedhető.
A másikkal nem mert sok manpowert vesztesz(service by recuirement +100% manpower). IC van MP nincs. -
csigott ezredes #6070 Aztán practical növelés:
Flotta: ne a fullos hadihajókat gyártsd hanem szedd le róla a cuccokat, ez valamilyen oknál fogva ugyanannyi +practical mintha a fullosat gyártanád csak kevesebb IC+idő, persze semmire se jók 1918as fegyokkal de disbandre megy úgyis
Hadsereg:
tartalékosként gyárts, vagy ne fejleszd mondjuk a heavy tankot(ha armor practicalt húzol), a '44 arm(+2/db) de az alap is(+2/db) és aztán disband, és előlről -
blitzkrieg1 #6069 1939-ig nem haboruzok, legyek valamennyire tortenelemhu.
-
blitzkrieg1 #6068 En a nemetekkel kb. 1939-ig epitem a hadsereget plusz keves flotta es legiero. Aztan tobbnyire csak flotta, keves legiero es szinte semmi hadsereg.
Onkentes katonasagra es gyenge kepzesre valtok a politikai fulnel, igy nagyon gyorsan elkeszul a szarazfoldi hadsereg. 38 kozepetol valtok hivatasos hadseregre es elkezdem kepezni a tiszteket. -
csigott ezredes #6067 A legcélszerűbb folyton támadni és mindent megenni amilyen gyorsan megy, ha kell szedd szét a hadsereged addig feszítsd a húrt amíg lehet, az enyéim szinte belehalnak(az egységek olyan szinten le vannak gyengülve hogy néha szétfoszlanak).
Ez: több IC, több Leadership, több Land, Air , Naval Xp ---> nagyon begyorsítja a fejlesztést és a termelést.
A reinforcmentet tiltsd le, és az emberanyagból inkább új egységeket építs + practical még gyorsabb fejlesztés+termelés(persze egy szint után kell rá tenni mert nem marad senkid kb 3000/1500 emberig le lehet menni, utána szétfoszlik és kb 1000-et vesztesz mert 300 körülivel jelenik meg újra a Theatre alatt).
Ha nincs szükséged több egységre(ilyen még nem volt :D), akkor is építs és utána disband, +practical és visszajön a Manpower. -
blitzkrieg1 #6066 Nem is figyeltem, hogy HOI3-ban valtoztattak. HOI2-ben meg nem volt core.
-
csigott ezredes #6065 Nem ha elfoglalod akkor is Core, az térképen területhez van kötve. -
blitzkrieg1 #6064 Mar nem irom be meg egyszer az adatok innen vannak:
itt -
blitzkrieg1 #6063 Ez nem igaz. Jol osszetolta a szamokat, pedig nem igy akartam berakni. -
blitzkrieg1 #6062 Nezegettem statisztikakat arrol, hogy melyik orszag mennyi nyersanyagot termelt a haboru alatt. Ezek szerint a jatekban Magyarorszag elegge alul van becsulve. Pl. vasbol Magyarorszag 3,5x tobbet termelt, mint az olaszok, sot, a romanok is 2x annyit termeltek, mint az olaszok, szenbol (ami az energiat jeloli a jatekban) 4x tobbet termeltunk, mint a romanok. Tovabba olajbol csupan 8-szor termeltek a romanok tobbet mint mi es nem 20-szor, mint a jatekban.
Tovabba a nemet energiatermeles is elegge le van gyengyitve az USA-hoz kepest. A nemetek tobb szenet termeltek, mint az USA es 4x tobbet, mint a SZU.
Nyersanyag termeles:
Country Coal Iron Ore Crude Oil
Germany 2,420.3 240.7 33.4
United States 2,149.7 396.9 833.2
United Kingdom 1,441.2 119.2 90.8
Soviet Union 590.8 71.3 110.6
Japan 184.5 21.0 5.2
Canada 101.9 3.6 8.4
Italy 16.9 4.4 0
Hungary 6.6 14.1 3.1
Romania 1.6 10.8 25.0
GDP (milliard dollar):
Country 1938 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945
Austria 24 27 27 29 27 28 29 12
France 186 199 164 130 116 110 93 101
Germany 351 384 387 412 417 426 437 310
Italy 141 151 147 144 145 137 117 92
Japan 169 184 192 196 197 194 189 144
Soviet 359 366 417 359 274 305 362 343
British 284 287 316 344 353 361 346 331
USA 800 869 943 1,094 1,235 1,399 1,499 1,474
Erdekes lenne a fenti adatok szerint ujrarendezni a jatek nyersanyagjait es az IC-t. IC-bol pl. az USA jelentosen alul van becsulve a jatekban, de kisse meg Nemetorszag is. -
blitzkrieg1 #6061 Hadi termeles
Megnezve Nemetorszag termeleset, jol latszik, hogy egyaltalan nem volt felkeszulve egy ekkora haborura, nem ugy mint az angolok.
Na ezert nyerjuk meg a jatekban a haborut a nemetekkel, mert mi mar 36-ban vilaghaborura keszulunk es hadigazdasagra allunk, mig a valosagban a nemetek csak 43-tol kezdtek raeszmelni, hogy ilyen gyenge haditermelessel nem fognak haborut nyerni.
Ha mar 1939-ben elkezdenek olyan szinten termelni, mint 1943-ban, siman nyernek. -
blitzkrieg1 #6060 Angliat ha elfoglalod, erdemes egy IC-vel rendelkezo varosat meghagyni, amit elkezdesz bombazni par repulovel, 1 ev alatt ugy lenyomod az NU-t, hogy anextalhato, akkor is ha India nem esett el. -
blitzkrieg1 #6059 A cseheket ne bantsd, megkapod oket core tartomanykent ingyen 1939-ben. Ha megtamadod, akkor nem lesz core es keveset er.
Ha nem tagja semmilyen szovetsegnek, akkor elfoglalod a VP-s varosait es maris anexalhato. Persze kicsit bonyolitva van, mert szamit az NU is (national unity). Ha 100 az NU, akkor az osszes VP-t el kell foglalni, ha 70, akkor 70%-at a VP-s varosoknak es igy tovabb. -
blitzkrieg1 #6058 Igen, jatszottam, de abbahagytam. Nalam meg nagyobb galiba lett. Kinat befoglaltam, aztan Kommunista Kinat tamadtam meg (eddig FTM-ben amikor nemet voltam es az Ai japan mindig befoglalta azt is). En amikor megtamadtam, 1 het mulva belepett a SZU-hoz, de Szu nem uzent hadat nekem, hanem az USA es a szovik uzentek hadat a Szunak es nekem is. En mar akkor Axisban voltam, a nemetek es olaszok kimaradtak a bulibol. -
csigott ezredes #6057 Írom fájl szerint(nem suppression kérdés)
non_core = {
local_manpower_modifier = -0.75
local_leadership_modifier = -0.80
local_ic = -0.50
local_resources = -0.5
}
collaboration_government = {
local_partisan_support = 1.5
local_manpower_modifier = -0.65
local_leadership_modifier = -0.70
local_ic = -0.95
local_resources = -0.75
}
10% a különbség. -
csigott ezredes #6056 + örök XP a repcsiknek, mert ami egységét meghagyod azt örökké bombázhatod :d. -
csigott ezredes #6055 Valószínű a Suppression-nel van összefüggésben. -
csigott ezredes #6054 Nem biztos hogy érdemes elfoglalni, mert valami különös oknál fogva amíg csak megszállod a területeket több leadershipet ad, mintha teljesen annekltálnád.
Pl:
Italyval annektálva: 17.45
Italy csak a lényeg elfoglalva(szicilia és Tarentó nem) : 18.01 -
csigott ezredes #6053 Nincs a balance-al semmi gond, túl agresszív voltál ezért sodortad az USA-t háborúba. Az Angol-Francia csapatok azért segítettek, mert "indipendence guaranteed by United Kingdom", diplomáciai fül alatt látod, ez lehetőséget adott számukra hogy csapatokat küldjenek. -
Torisaru #6052 Úgy jártam hogy 6 hadosztállyal elfoglaltam litvániát mert ukmerge régiója +10supply thoroughput(+10% ellátmány átjuttatás) speciális nyersanyagot ad, de nem tudtam annexálni.
Erre néhány hónapra rá 6 gyalogos, 3 páncélos és 3 SS hadosztállyal Csehszlovákiát támadtam meg és annexáltam.
Csehországnál már alapos voltam és a hadseregük nagy részét és a területük legalább 2/3-ád elfoglaltam majd végül a fővárost(amit képes volt 2x is át tenni).
Most meg kell várnom hogy véget érjen a tűzszünet Litvániával, megtámadom és másodjára már sikerülhet annexálni, utána jöhet Románia.
Van pontos adata valakinek hogy milyen minimális feltételek szükségesek az annexáláshoz? -
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?641404-Japan-Annex-or-Puppet-Nat.-China -
bertie #6050 Sziasztok!
TFH-ban játszott már valaki Japánnal?
Kína elég gyengére sikerült, nyersanyag meg nagyon-nagyon nincs. Úgyhogy Kína mellett gondoltam a Hollandokat is megtámadom (37 tele, Axis-ba beléptem, NC hadserege bekerítve, Guanxi behódoltatva, éppen Yunnan-t puppettelem, <ja és USA diplomáciai pozícióját kicsit átírtam, mert elég abszurd, hogy 38-39-ben már Szövi, úgy, hogy Anglia nem is nagyon befolyásolta!>). Szóval jó vagyok, hurrá, hadat üzenek a hollandoknak, ujjak keresztbe, nehogy belépjen a Szövetségesekhez... Nem is lépett be. Ennek ellenére 1 hét múlva elkezdtek hullani a transportjaim. Nézem, mitől izmosodtak ki a hollandusok. Hát ott az egész brit meg francia flotta, plusz a fél francia hadsereg. Hadüzenet nuku, csak úgy beléptek a háborúba, ráadásul Hollandiával már békét sem köthettem, mert a diplomáciát már a nagyhatalmak kezelték, pedig Holl. továbbra sem volt szövetséges. Régebbi verzióknál ilyet nem nagyon tapasztaltam.
Ez most bug, vagy ennyire elsza... izé, lerontották a balance-ot? -
blitzkrieg1 #6049 Marmint Japan a szovik kozt legyen? Olyat jatszottam, nemetekkel mindenkinek hadat uzentem. Szinte az egesz hadsereget a Balkanra hozta. A flottaja pedig Izlandot ostromolta. -
allies with Japan az még tud fun lenni:)))