Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
+ nem is tudok építeni(pláne😄)
Nem jó a waffen SS, mert drága és a MP-t nem tudod hozzájuk rakni(megváltoztatták nem használ benzint és csak 4-et lép).
Maximum provincia visszafoglalásra, de arra felesleges mert mire odaér egy alakulatom max 3 mezõt tudnak elfoglalni, és már vége is a lázadásnak.
Maximum provincia visszafoglalásra, de arra felesleges mert mire odaér egy alakulatom max 3 mezõt tudnak elfoglalni, és már vége is a lázadásnak.
Az biztos hogy Tigris alvázra és futómûre épített vontatók voltak csak jók a nagyfiúk elvontatására vagy eltolására😊
Szerintem a Garrison egység max az Atlanti falhoz vagy a Maginot vonalhoz való védmûvekhez valók.
Ahogy a valóságban is a Waffen-SS egységek a legalkalmasabbak a partizánok ellen, 8km/h menettel és 2es suppressionnal a rémálmuk😊
A Prinze Eugen SS Páncélgránátos hadosztály jugoszláviában harcolt Tito komcsi csapatai és a nacionalista csetnyikek ellen.Sok áldozat árán sikerült visszaszorítani a partizánokat(a szovjet unió után a 2. legnagyobb partizánhadserege a jugóknak volt), ami nemhogy a gyenge Olasz csapatoknak de más Német egységeknek sem sikerült volna.
A Prinz Eugen volksdeutche(népi Német vagy a Vaterland-on kívüli) katonákból, fõleg a Bánát területérõl voltak toborozva, az SS egységekre nem jellemzõ módon nem a legjobb fegyverzettel, Cseh és Francia, késõbb Olasz kézifegyverekkel és könnyûpáncélosokkal(amelyek azért jobbak voltak a hegyi terepre) voltak fõleg felszerelve.
Szerintem a Garrison egység max az Atlanti falhoz vagy a Maginot vonalhoz való védmûvekhez valók.
Ahogy a valóságban is a Waffen-SS egységek a legalkalmasabbak a partizánok ellen, 8km/h menettel és 2es suppressionnal a rémálmuk😊
A Prinze Eugen SS Páncélgránátos hadosztály jugoszláviában harcolt Tito komcsi csapatai és a nacionalista csetnyikek ellen.Sok áldozat árán sikerült visszaszorítani a partizánokat(a szovjet unió után a 2. legnagyobb partizánhadserege a jugóknak volt), ami nemhogy a gyenge Olasz csapatoknak de más Német egységeknek sem sikerült volna.
A Prinz Eugen volksdeutche(népi Német vagy a Vaterland-on kívüli) katonákból, fõleg a Bánát területérõl voltak toborozva, az SS egységekre nem jellemzõ módon nem a legjobb fegyverzettel, Cseh és Francia, késõbb Olasz kézifegyverekkel és könnyûpáncélosokkal(amelyek azért jobbak voltak a hegyi terepre) voltak fõleg felszerelve.
Azért lesz ez így, mert a hadsereged építéséhez valószínû, több gyalogost gyártasz eleve, mint militiát tehát a vonatkozó practical(csökkenti a gyártási költséget és idõt), eleve és MINDÍG magasabb.
Tehát ha a hoiwiki-bõl nézed a számokat az csalóka, mert nem az lesz a valóságban(más a hivatkozó practical szint), és nincs figyelembe véve.
Tehát ha a hoiwiki-bõl nézed a számokat az csalóka, mert nem az lesz a valóságban(más a hivatkozó practical szint), és nincs figyelembe véve.
felcseréltem a harci értékeket sorry:
1INF + 3MP = SoftA:5 Def:15 Toughness:9
2GAR + 2MP = SoftA:5 Def:14 Toughness:3
1INF + 3MP = SoftA:5 Def:15 Toughness:9
2GAR + 2MP = SoftA:5 Def:14 Toughness:3
Félreértettél: én is használok véderõt de:
- már nem úgy mûkõdik a strat movement mint régen, nem lehet egybõl támadni
- és 1 inf + 3mp jobb suppression, mint 2 gar + 2mp(ráadásul az improved security units CSAK a mp re ad + és így tuti megveri)
fejlesztés nélkül:
10(inf) - 10(gar) a supression ===>1fejlesztes aztán 13(inf) - 12(gar)===>
2fejlesztes aztán 16(inf) - 14(gar), és így tovább.
mindegy, hogy mennyi mindent fejlesztesz(vagy nem) a militiához(gar+militia) akkor is kárba megy. Ha az infantry-s megoldást választod azt amúgy is fejleszted tehát nem megy kárba.
És a számok:
=======================
(38'as fegyokkal)1INF+3MP IC:4.99 ManP:5.58 Time:98nap(ami nem érdekes tekintve hogy elõre gyártod)
SoftA:5 Def:14 Toughness:3
(1fejlesztéssel ami muszáj)2GAR+2MP IC:6.07 ManP:6.84 Time:54nap
SoftA:5 Def:15 Toughness:9
tehát egy fejlettebb egységet gyártasz kevesebb IC és Manpowerbõl, több suppression-nel, közel olyan harci értékkel(bár a partizánokhoz ez is sok), nem pazarolosz leadershipet, és azt a practicalt fejleszted ami hasznos, ráadásul gyorsabb mint a partizánok - szerintem ez megéri..
- már nem úgy mûkõdik a strat movement mint régen, nem lehet egybõl támadni
- és 1 inf + 3mp jobb suppression, mint 2 gar + 2mp(ráadásul az improved security units CSAK a mp re ad + és így tuti megveri)
fejlesztés nélkül:
10(inf) - 10(gar) a supression ===>1fejlesztes aztán 13(inf) - 12(gar)===>
2fejlesztes aztán 16(inf) - 14(gar), és így tovább.
mindegy, hogy mennyi mindent fejlesztesz(vagy nem) a militiához(gar+militia) akkor is kárba megy. Ha az infantry-s megoldást választod azt amúgy is fejleszted tehát nem megy kárba.
És a számok:
=======================
(38'as fegyokkal)1INF+3MP IC:4.99 ManP:5.58 Time:98nap(ami nem érdekes tekintve hogy elõre gyártod)
SoftA:5 Def:14 Toughness:3
(1fejlesztéssel ami muszáj)2GAR+2MP IC:6.07 ManP:6.84 Time:54nap
SoftA:5 Def:15 Toughness:9
tehát egy fejlettebb egységet gyártasz kevesebb IC és Manpowerbõl, több suppression-nel, közel olyan harci értékkel(bár a partizánokhoz ez is sok), nem pazarolosz leadershipet, és azt a practicalt fejleszted ami hasznos, ráadásul gyorsabb mint a partizánok - szerintem ez megéri..
Ja és még valami: Ha nem raksz suppresson-ös egységet az iparos illetve nyersis területedre, akkor a partizánaktivitás megcsapolja a termelésed, nem beszélve arról, hogy ha nincs védve és fellázad, akkor rombolódik az ipar, a kitermelés és az infrastruktúra. Na, ezért kell és oda jó a Garrison.
Szerintem meg érdemes TFH-ban Garrisont gyártani!
3Gar = 10,5 def, 6 supp, 5 soft -> 90 officer, 300 ICnap
1Inf 2MP = 10 def, 7 supp, 3,33 soft -> 200 officer, 581 ICnap
A sebesség mindegy, mert ezek biztosításra vannak, nem partizánvadászatra. Arra jó néhány gyorsabb hadosztály(pl 2cav+rart) elszórva. Tec.-et nem kell mind kikutatni, a Tough.-t pl teljesen felesleges és a hard attack sem feltétlen kell, max ha páncélosáttörésre számítasz, akkor érdemes még egy AT-t is hozzáadni és akkor a mélységi támadások kivédésére is bevethetõk. Sosem meneteltetni kell õket az 1-es sebességükkel, hanem srat.redeploiment-el mozgatni.
Én az iparilag fontos területeket partizánveszély esetén mindég ezekkel védem. Egyetlen hátrány, hogy az MP-hez képest valamivel több manpower kell, de ez nálam sokkal kevésbé szokott számítani, minthogy beáldozzak egy csomó officert, amit ugye a kutatásaid terhére pótolsz.
3Gar = 10,5 def, 6 supp, 5 soft -> 90 officer, 300 ICnap
1Inf 2MP = 10 def, 7 supp, 3,33 soft -> 200 officer, 581 ICnap
A sebesség mindegy, mert ezek biztosításra vannak, nem partizánvadászatra. Arra jó néhány gyorsabb hadosztály(pl 2cav+rart) elszórva. Tec.-et nem kell mind kikutatni, a Tough.-t pl teljesen felesleges és a hard attack sem feltétlen kell, max ha páncélosáttörésre számítasz, akkor érdemes még egy AT-t is hozzáadni és akkor a mélységi támadások kivédésére is bevethetõk. Sosem meneteltetni kell õket az 1-es sebességükkel, hanem srat.redeploiment-el mozgatni.
Én az iparilag fontos területeket partizánveszély esetén mindég ezekkel védem. Egyetlen hátrány, hogy az MP-hez képest valamivel több manpower kell, de ez nálam sokkal kevésbé szokott számítani, minthogy beáldozzak egy csomó officert, amit ugye a kutatásaid terhére pótolsz.
jó kérdés... windows7(64) alól az egyetlen dolog hogy rendszergazdaként kell, mert nem tudja átírni amit át kell(asszem már a setup-nál is), de nem volt túl sok probléma, mondjuk gyári és újraraktam az új gép miatt.
A motherland-ig simán nem is futtattam, aztán beléptem hogy lássam mûködik e, és aztán új kieg, meg a nyitóképernyõrõl 4.01 patch és fut rendesen.
A motherland-ig simán nem is futtattam, aztán beléptem hogy lássam mûködik e, és aztán új kieg, meg a nyitóképernyõrõl 4.01 patch és fut rendesen.
Csigott neked ugye a TFH van meg? Hogy telepítetted fel pontosan? Most raktam fel én is, de mielõtt elindulna a játék, kiírja, hogy a memória nem olvasható és kilép.
És még egy kis info 😄 -aztán befejezem...
Garrison vs Militia vs Infantry
===================================
Szerintem nem érdemes se GAR se Milo csak INF, mert
1inf + 3mp(military police) erõsebb mint 2 Gar + 2 MP és a suppresson is jobb, de az igazi okok:
-gyorsabb(4 vs 1 km/h)-ezért nem olyan szenvedõs a területek visszafoglalása a partizánoktól
-és infantry practicalt fejleszt nem militiát
-emberanyagra ugyanannyi, de 4 fejlesztést spórolsz(militia small arms stb..)
A megoldás, már megszületett sajnos csak modban(ICE), ahol a GAR kapott +200% defence módosítót így õ lett a legjobb védekezõ egység és valamelyest megérte gyártani, jelenleg ezek használhatatlanok
Garrison vs Militia vs Infantry
===================================
Szerintem nem érdemes se GAR se Milo csak INF, mert
1inf + 3mp(military police) erõsebb mint 2 Gar + 2 MP és a suppresson is jobb, de az igazi okok:
-gyorsabb(4 vs 1 km/h)-ezért nem olyan szenvedõs a területek visszafoglalása a partizánoktól
-és infantry practicalt fejleszt nem militiát
-emberanyagra ugyanannyi, de 4 fejlesztést spórolsz(militia small arms stb..)
A megoldás, már megszületett sajnos csak modban(ICE), ahol a GAR kapott +200% defence módosítót így õ lett a legjobb védekezõ egység és valamelyest megérte gyártani, jelenleg ezek használhatatlanok
a Jagdtigerhez hallottam egy storyt, valami erdei úton, asszem Ardennek, egy ÜRES jagdtiger fél napon keresztül feltartott egy teljes hadosztályt, mert nem tudták elvontatni, meg kellett várni az utászokat hogy szétrobbantsák és darabokba vigyék el...
...mondjuk a felderítõkocsis trükköt emberként sem lehet kivédeni, hacsak nem teszel minden területre miliciát, ami lehetetlen...
Ez csak azért mert AI:
- ha lát egy elfoglalandó területet elfoglalja(tehát kilép a 9es erõdbõl átkel a folyón és megszerzi persze közben már elfoglaltuk az erõdõt és átkeltünk a folyón... de õvé az üres terület - gratula
- nem tudja kezelni a gyors egységeket( ha a frontja mögött partraszálsz vagy áttöröd), akkor ilyen felderítõkocsikkal mindent elfoglalsz szétvágsz amit csak érsz persze a végén elfogja õket, de addigra elvan vágva a supply több helyen- Oroszországnál a legjobb), ugyanis ha megtámad és visszavonulsz(önként) akkor te döntöd el merre lépsz, így új ellenséges területet is elfoglalhatsz, és soha nem ér utól... az eredmény az lesz hogy rohangálunk a front mögött, õ kerget több fullos egységgel, közben meg szétverem a frontját.
- ha lát egy elfoglalandó területet elfoglalja(tehát kilép a 9es erõdbõl átkel a folyón és megszerzi persze közben már elfoglaltuk az erõdõt és átkeltünk a folyón... de õvé az üres terület - gratula
- nem tudja kezelni a gyors egységeket( ha a frontja mögött partraszálsz vagy áttöröd), akkor ilyen felderítõkocsikkal mindent elfoglalsz szétvágsz amit csak érsz persze a végén elfogja õket, de addigra elvan vágva a supply több helyen- Oroszországnál a legjobb), ugyanis ha megtámad és visszavonulsz(önként) akkor te döntöd el merre lépsz, így új ellenséges területet is elfoglalhatsz, és soha nem ér utól... az eredmény az lesz hogy rohangálunk a front mögött, õ kerget több fullos egységgel, közben meg szétverem a frontját.
Ertem. 😊
Na akkor valaki tudna adni egy linket a Finest hours-hoz?
Na akkor valaki tudna adni egy linket a Finest hours-hoz?
Azonkívül a hadüzenet után kb. 2 heted van amíg nem maxosak az egységei(mobilizál mert hadba lépett)- ez alatt a 2 hét alatt jelentõs károkat kell okozni, mert lenyom..
Csehország és Austria kell, mert Csehbõl 4-5 terület Berlin-ig pusztán ami jó támadáshoz, Austria meg tele van heggyel és jó védekezni.
Érthetõ hogy ilyen"gyenge" a TD, pedig nem, ha a háborút nézzük a panzerjaegerek vagy páncélcadászok vagy önjáró páncélelhárító lövegek esetleg rohamlövegek(Zrínyi-II), statikus védelmi pozícióból érték el a legtöbb gyõzelmeiket, mert nem kísérõ könnyûpáncélosok vagy erõsen páncélozott nehézpáncélosok vagyis nem univerzális, hanem céleszközök voltak.Könnyen és gyorsan lehetett gyártani õket szerkezetük miatt és kevesebb nyersanyagba és ezek okán pénzbe kerültek, a 75-88as ágyúkat elbírták, alacsony, felépítmény nélküli, általában döntött páncélzatú testüket nehezebb volt eltalálni ezért vékonyabb páncélzattal voltak építhetõek.Bests of the best:Hetzer,StugIII-IV,Nashorn,JagdPanther,JagdTiger és Zrínyi II itthonról.Fõleg páncélgránátos hadosztályokhoz csatolták õket nagy számban páncélelhárító egységként, de minden páncélos erõben ott voltak(ez a Német összeomlás után volt már Sztálingrád, máshol Kurksz után), a háború végére több készült belõlük mint tankból.
Ezért jó a piercing a játékban😊
Ezért jó a piercing a játékban😊
ha kicsi 30alatti az ipari kapacitásod akkor preapare for war! decision tudod választani. Tehát elsõ napok(politikai rendszer minusz IC re), lezuhan a termelés mehet ez event ==> vissza a termelés és neutrality 0-án.
Azonkívül nem hitték el a Németek hogy mit akarok ezzel a pár egységgel és ezért a Francia határon meg a Lengyel zsákból késõn hozta a seregét, addigra megsemmisítettem a Cseh-Lengyel határon lévõ egységeit és elfoglaltam Berlint, õ meg Budapestet akarta csak ott a hegyi vadászok lefoglalták az Alpokban és elkésett. sad story...
Nincs is kozos hatar a nemetekkel 36-ban. Meg meg hadat uzenni sem lehet. Vagy az uj modban mar lehet?
A mod nevet mar nem tudom.
Meg megsemmisítés bekerítés nélkül:
2 egység kell(erõs és gyors-egy sima felderítõ kocsi is elég engivel)
1. megtámadod az erõssel a másik egység vár
2. visszavonul kinézed merre
3. a gyorssal oda lépsz, hamarabb odaér és elfoglalja
4. nincs hova visszavonulni és megsemmisül
2 egység kell(erõs és gyors-egy sima felderítõ kocsi is elég engivel)
1. megtámadod az erõssel a másik egység vár
2. visszavonul kinézed merre
3. a gyorssal oda lépsz, hamarabb odaér és elfoglalja
4. nincs hova visszavonulni és megsemmisül
A mod nevét elárulhatod, ha gondolod😊
Amugy arra gondoltam, hogy nem írja ki a létszámot, mint a hoi3
Amugy arra gondoltam, hogy nem írja ki a létszámot, mint a hoi3
- picit beengedem => jön elõre ahol tud(ahol engedem bele a csapdába) => bekerítés ==> megsemmisül és ez megy folyton, tehát hiába erõsebb meghal csak idõ kérdése ebbe fogy el a manpower-em - lehet roszzul csinálom de ha van jobb ötlet hogy gyõzõl le erõsebb sereget...
-a seregem: 20db gyalogság + 5db hegyivadász és 5db tankhadosztály
ennyi, ez nem olyan nagy
-a seregem: 20db gyalogság + 5db hegyivadász és 5db tankhadosztály
ennyi, ez nem olyan nagy
De kiszamitja a jatek gondolom. Egy hadosztaly kb. 10000 ember, csata idejen meghal mondjuk a hadosztaly fele, akkor veszitettel 5000 embert.
Pancelos hadosztaly 300 pancelos, ha meghal fele, akkor 150 pancelost veszitettel es igy tovabb.
Nagyon jo kis statisztika.
Pancelos hadosztaly 300 pancelos, ha meghal fele, akkor 150 pancelost veszitettel es igy tovabb.
Nagyon jo kis statisztika.
Szerintem se rakj gyalogoshoz TD inkább csak AT- és átlõ mindent csak fejlesztés kérdése, 38-as statisztikák
TD: fejlesztés nélkül 3armor és 5-6 piercing (nem emlékszem:/) tehát a 38-as gyalogsági fegyverek már átlövik(nekik 3 as) és csak a Harm páncéllal tudod húzni ami + fejlesztés és le is lassul - ha a páncél miatt tennéd akkor ahogy hana1 mondja inkább Arm meg az több CA bonusz 10% -al)
késõbb csak a piercing attack miatt lesz jó(gyosabb lesz mint az Arm)
páncélban Larm('38 5) arm('38 7), szóval már a Larm is megveri
TD: fejlesztés nélkül 3armor és 5-6 piercing (nem emlékszem:/) tehát a 38-as gyalogsági fegyverek már átlövik(nekik 3 as) és csak a Harm páncéllal tudod húzni ami + fejlesztés és le is lassul - ha a páncél miatt tennéd akkor ahogy hana1 mondja inkább Arm meg az több CA bonusz 10% -al)
késõbb csak a piercing attack miatt lesz jó(gyosabb lesz mint az Arm)
páncélban Larm('38 5) arm('38 7), szóval már a Larm is megveri
De a hoi2 nem is írja a hadosztályok létszámát, beszélek most az alap játékról.
Igen, pdf.
Ez egy kulon mod. Tablazatban irja orszagokra lebontva, hogy mennyi katonat, pancelost, vadaszrepulot, bombazot, agyut, teherautot, stb veszitettek.
Ez egy kulon mod. Tablazatban irja orszagokra lebontva, hogy mennyi katonat, pancelost, vadaszrepulot, bombazot, agyut, teherautot, stb veszitettek.
"A Magyar Királyi Haderõ: http://www.mediafire.com/view/?d2serx3dgs9b40d"
Ez egy pdf-formátumú olvasmány?
Valaki írta itt a hoi2 ben a halottak, tankok statisztikáját. Az egy külön mod hozzá, vagy egyszerûen a statistic alatt lehet megnézni?
Ez egy pdf-formátumú olvasmány?
Valaki írta itt a hoi2 ben a halottak, tankok statisztikáját. Az egy külön mod hozzá, vagy egyszerûen a statistic alatt lehet megnézni?
A 3.062-est kozben mar megtalaltam.
Segitsetek legyszi. Honnan lehet leszedni a 3.062-es pachet es a Finest hours-t?
Magyarokkal honnan lett neked mar 36 nyaran akkora sereged, amivel legyozheto Nemetorszag?
36 -july Berlin
37 - Italy
37 - France
aztán olyan súlyos manpower mínuszom lett, hogy nem tudtam csak a kicsiket elfoglalni: Lengyel, Spanyol, Portugál, Balkán
38 - Itt kezdtem helyrejönni, Török, Afrika -Saudi térség, Skandinávia
közben az AXIS teljes kiesése miatt(36) a szövetségesek beléptették az USA-t(nem monitoroztam a saját kémekkel), és õ húzza az Angolokat + folyamatosan partraszáll, meg van 37 leadershipje(a játék eleje óta)-nekem 39-re csak 32(túllõtt educationnal is)
Anglia kemény, hihetetlen módon tart véderõt, nyomja Afrikat, Sziciliát elfoglalta, csak bennrekedt, mert közben elfoglaltam Suezt és Gibraltárt. 😄
Szóval most '39 készülök az Oroszokra,(csak nincs hadvezér:X szóval kb-30% eleve), aztán közben ÛAngliát muszáj elfoglalnom, mert Anglia+USA együtt sok lesz(azonkívül már Japánt fûzik-bár már kapcsoltam és próbálom megállítani)
Az Orosz frontot úgy tervezem: (valaki játszott Németország vs Világot és használt erõdöket tõle az ötlet - mikre jó a fórum), hogy erõdõkkel(jelenleg 3asak) védekezek egy darabon aztán bekerítem és win.
Flotta:
Szintén valaki írta a Carrier groupos taktikát(CV + CL), hogy olcsón meg lehessen úszni, az egész flottát, eddig 4 CVL és 2 CV meg rengeteg light és heavy cruiserem van(melyek lebontásra kerülnek csak a practical meg a fejlesztések miatt építettem)- úgyhogy kell még 2 év valami rendesre(Amcsi Japán ellen valószínû)
És Unity:
a stratégiai bombázóit kis gruppokal támadtam, és freepress(+20% NU changes), meg 1 miniszter(+10%), szóval elég jól sikerült a unitym most lett 80% fölötti, ami heavy industry emphasis lehetõvé tette(+Supply+IC eff - tehát gyorsabban gyártasz ami jobban megéri mint a 5% IC elvesztése - mixed, vagy consumer)
Ha valakit érdekel feltöltök állásokat a választék:
- Németország Berlin elfoglalása '36 july(itt még sok teendõ van mert nem kapitulkált a fõváros után
- van egy jó Olasz után - teendõk készülõdés Franciaországra és a Balkánra
- Francia ország elfoglalva
és ezután elfáradtam és nem ment túl jól szerintem lehetett volna gyorsabban...
- meg a most ahol tartok('40) teljes EU + Afrika teteje + Saudi Arabia
teendõk: készülõdés Anglia(utána Canada vagy Mexico- hídfõállás Amcsi ellen) csak kell flotta talán 41.
- És az Orosz maci - na ÕÕÕ aztán kemény 6-7 fullos brigádja van minden határ menti sávon, szintén talán 41 az offenzíva.
37 - Italy
37 - France
aztán olyan súlyos manpower mínuszom lett, hogy nem tudtam csak a kicsiket elfoglalni: Lengyel, Spanyol, Portugál, Balkán
38 - Itt kezdtem helyrejönni, Török, Afrika -Saudi térség, Skandinávia
közben az AXIS teljes kiesése miatt(36) a szövetségesek beléptették az USA-t(nem monitoroztam a saját kémekkel), és õ húzza az Angolokat + folyamatosan partraszáll, meg van 37 leadershipje(a játék eleje óta)-nekem 39-re csak 32(túllõtt educationnal is)
Anglia kemény, hihetetlen módon tart véderõt, nyomja Afrikat, Sziciliát elfoglalta, csak bennrekedt, mert közben elfoglaltam Suezt és Gibraltárt. 😄
Szóval most '39 készülök az Oroszokra,(csak nincs hadvezér:X szóval kb-30% eleve), aztán közben ÛAngliát muszáj elfoglalnom, mert Anglia+USA együtt sok lesz(azonkívül már Japánt fûzik-bár már kapcsoltam és próbálom megállítani)
Az Orosz frontot úgy tervezem: (valaki játszott Németország vs Világot és használt erõdöket tõle az ötlet - mikre jó a fórum), hogy erõdõkkel(jelenleg 3asak) védekezek egy darabon aztán bekerítem és win.
Flotta:
Szintén valaki írta a Carrier groupos taktikát(CV + CL), hogy olcsón meg lehessen úszni, az egész flottát, eddig 4 CVL és 2 CV meg rengeteg light és heavy cruiserem van(melyek lebontásra kerülnek csak a practical meg a fejlesztések miatt építettem)- úgyhogy kell még 2 év valami rendesre(Amcsi Japán ellen valószínû)
És Unity:
a stratégiai bombázóit kis gruppokal támadtam, és freepress(+20% NU changes), meg 1 miniszter(+10%), szóval elég jól sikerült a unitym most lett 80% fölötti, ami heavy industry emphasis lehetõvé tette(+Supply+IC eff - tehát gyorsabban gyártasz ami jobban megéri mint a 5% IC elvesztése - mixed, vagy consumer)
Ha valakit érdekel feltöltök állásokat a választék:
- Németország Berlin elfoglalása '36 july(itt még sok teendõ van mert nem kapitulkált a fõváros után
- van egy jó Olasz után - teendõk készülõdés Franciaországra és a Balkánra
- Francia ország elfoglalva
és ezután elfáradtam és nem ment túl jól szerintem lehetett volna gyorsabban...
- meg a most ahol tartok('40) teljes EU + Afrika teteje + Saudi Arabia
teendõk: készülõdés Anglia(utána Canada vagy Mexico- hídfõállás Amcsi ellen) csak kell flotta talán 41.
- És az Orosz maci - na ÕÕÕ aztán kemény 6-7 fullos brigádja van minden határ menti sávon, szintén talán 41 az offenzíva.
Felraktam néhány számot az Osprey-Men at Arms hadtörténeti magazinból, íme:
A 2. világháború Német tábornokai: http://www.mediafire.com/view/?76qsw8qkufhhco8
A Waffen-SS 1.-5. Hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?g5qrx6dsek2npis
A Waffen-SS 6.-10. Hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?01y4e0cwznmr1cp
A Waffen-SS 11.-23. Hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?vkgt3md177enblm
A Waffen-SS 24.-38. hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?vkgt3md177enblm
A Magyar Királyi Haderõ: http://www.mediafire.com/view/?d2serx3dgs9b40d
Az 5. Wiking SS Páncélos hadosztály szerkezeti felépítése 1944ben, amirõl tudni kell hogy az elsõ volksdeutche azaz népi németekbõl, fõleg Skandináviából, Dániából és Hollandiából toborzott SS hadosztály volt, érdekesség hogy a Germania elit SS ezredet a Das Reich SS hadosztályból irányították át a Wikingbe hogy az legyen az új SS hadosztály magja:
9. SS Páncélgránátos ezred "Germania", 10. SS Páncélgránátos ezred "Westland", 5. SS Páncélos ezred, 5. SS Páncélvadász zászlóalj, 5. SS Rohamlövész(vagy Különleges alakulat) zászlóalj, 5. SS Tüzérezred, 5. SS Légelhárító zászlóalj, 5. SS Felderítõ zászlóalj, 5. SS Utász zászlóalj és a háború során cserélve vagy ideiglenesen csatlakozva több egység is tagja volt a Wiking SS hadosztálynak mint pl. a Nordland, Narwa, Norge vagy a Danmark SS Páncélgránátos hadosztályok illetve pl. a Walloniai SS Rohamdandár.
Azért is a Wikinget emeltem ki az SS hadosztályok közül mert 44ben kegyetlen, de sikeres védelmi harcokat folytattak Magyarország területén, amíg vissza nem vonták õket.Többek között nagyban kivették a részüket Budapest erõd ostromában a Florian Geyer Német és a Maria Terezia Magyar SS Lovashadosztályok mellett.
Dicsõség nekik!😊
A 2. világháború Német tábornokai: http://www.mediafire.com/view/?76qsw8qkufhhco8
A Waffen-SS 1.-5. Hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?g5qrx6dsek2npis
A Waffen-SS 6.-10. Hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?01y4e0cwznmr1cp
A Waffen-SS 11.-23. Hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?vkgt3md177enblm
A Waffen-SS 24.-38. hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?vkgt3md177enblm
A Magyar Királyi Haderõ: http://www.mediafire.com/view/?d2serx3dgs9b40d
Az 5. Wiking SS Páncélos hadosztály szerkezeti felépítése 1944ben, amirõl tudni kell hogy az elsõ volksdeutche azaz népi németekbõl, fõleg Skandináviából, Dániából és Hollandiából toborzott SS hadosztály volt, érdekesség hogy a Germania elit SS ezredet a Das Reich SS hadosztályból irányították át a Wikingbe hogy az legyen az új SS hadosztály magja:
9. SS Páncélgránátos ezred "Germania", 10. SS Páncélgránátos ezred "Westland", 5. SS Páncélos ezred, 5. SS Páncélvadász zászlóalj, 5. SS Rohamlövész(vagy Különleges alakulat) zászlóalj, 5. SS Tüzérezred, 5. SS Légelhárító zászlóalj, 5. SS Felderítõ zászlóalj, 5. SS Utász zászlóalj és a háború során cserélve vagy ideiglenesen csatlakozva több egység is tagja volt a Wiking SS hadosztálynak mint pl. a Nordland, Narwa, Norge vagy a Danmark SS Páncélgránátos hadosztályok illetve pl. a Walloniai SS Rohamdandár.
Azért is a Wikinget emeltem ki az SS hadosztályok közül mert 44ben kegyetlen, de sikeres védelmi harcokat folytattak Magyarország területén, amíg vissza nem vonták õket.Többek között nagyban kivették a részüket Budapest erõd ostromában a Florian Geyer Német és a Maria Terezia Magyar SS Lovashadosztályok mellett.
Dicsõség nekik!😊
Ha TFH-val játszol, akkor (már) nem éri meg TD-t tenni a gyalogsághoz, max. a motorizáltakhoz, de én inkább 1 ARM-ot teszek oda is, jobb a páncélzata. TD akkor érne valamit, ha át tudná lõni a HARM páncélzatát, jelenleg szerintem csak annak jó, aki nem engedheti meg magának az ARM-ot.
combined arms: HOI2-ben én keveset használtam, de itt olyan nagy bónuszok vannak combined arms-ra h nem lehet kihagyni.
A gyalogsághoz is hozzácsapok TD-t ha tehetem!
A gyalogsághoz is hozzácsapok TD-t ha tehetem!
En is csak kerdeztem, hogy esetleg van ilyen a 3-asban is. Jo volt nezegetni, ki hany ezer pancelost vagy millio katonat veszitett.
Van ilyen? Vagy te is csak kérdezted? Én is kerestem a 2-bõl ismert statisztikákat, de nem találtam. Az új kiegbe van olyan h strategic warfare... ott írja h mennyi ic-t meg manpover veszteséget koztak a bombázóid, tengeri, és szárazföldi egységek. Az ad egy irányszámot, de nem nevesíti pontosan a veszteségeket.
Van mar a HOI3 hoz olyan mod, ahol a statisztikakban megjelenik, orszagokra lebontva, hogy ki mennyi pancelost, repulogepet, katonat, stb veszitett. A Hoi2-ben volt ilyen mod, nagyon tetszett.
Magyarorszagnak meg ugyan sok hadvezere van.
39-re elfoglaltad Europat? Nemetorszag es Szovjetunio is benne volt? Mert ha igen, akkor le a kalappal elotted.
39-re elfoglaltad Europat? Nemetorszag es Szovjetunio is benne volt? Mert ha igen, akkor le a kalappal elotted.
Pár benyomás a kiegrõl:
új combined arms bonus és armor
================================
Nekem tetszik több színt visz a játékba, bár a tankokat nem nagyon lehet kihagyni(+15% CA bonus-fejlesztve), és a páncélzat miatt muszály, ezért SZERINTEM a tuti egységek:
normal gyalogos: 3 inf + AT(piercing attack miatt) + Arty
védõ gyalogos: 3 inf + AT + Engi
gyors gépesített: 1 LArm + 2Mech + TD(vagy SP arty vagy AC) + Engi
itt több választás van vagy a TD sebességét húzod - vagy a light tank ágyúját és akkor kihagyható TD, vagy nem támadsz vele nehéz tankot 😄
közepes páncélos: 2Arm + 1Mech + Sp arty + engi
a sima közepes harckocsi rendelkezik megfelelõ lyukasztóerõvel ezért nem kell TD, helyette mehet más
nehéz tank is nagyobb szerephez jut, nincs tapasztalatom bennük(soha nem építek) - nem tudok nyilatkozni :/
Új inváziós rendszer:
=====================
Az Ai sokkal jobb(Magyarország vs világ 1939-re megvolt Europa és azóta folyamatosan partraszáll hol itt hol ott -nem kis erõkkel) tehát az AI ha lehet ilyet mondani ügyesen rakja
Viszont: van 2 új partraszálló egység, szerintem ez felesleges volt nem itt bõvíteném a játékot, mire odaérsz ahol partraszáll már ugyis késõ, - egyetlen hasznos dolog amit csinálnak hogy tengeri csatában elõször õk süllyednek, ezért kár volt..
Strategic redeployment:
=======================
most már nem lehet támadás alatt lévõ provinciába szállítani -elõtte leáll és manuál megy - ideje volt
Partizán rendszer(elõzõ kieg asszem)
====================================
probáltam Lengyelországgal, de semmi értelme: köszönjük a fejlesztésbe tett energiát...
Leader traits:
==============
Jó tetszik bár lehetne több cucc(desert fox etc). Elsõként ha minden országhoz még írnának leadert, azt köszönném meg mert a fél Magyar hadseregre már nincs, és még csak '39 most kezdõdne a gyártás)
Amúgy elég jó lett kieg, csak sok a felesleges dolog..
új combined arms bonus és armor
================================
Nekem tetszik több színt visz a játékba, bár a tankokat nem nagyon lehet kihagyni(+15% CA bonus-fejlesztve), és a páncélzat miatt muszály, ezért SZERINTEM a tuti egységek:
normal gyalogos: 3 inf + AT(piercing attack miatt) + Arty
védõ gyalogos: 3 inf + AT + Engi
gyors gépesített: 1 LArm + 2Mech + TD(vagy SP arty vagy AC) + Engi
itt több választás van vagy a TD sebességét húzod - vagy a light tank ágyúját és akkor kihagyható TD, vagy nem támadsz vele nehéz tankot 😄
közepes páncélos: 2Arm + 1Mech + Sp arty + engi
a sima közepes harckocsi rendelkezik megfelelõ lyukasztóerõvel ezért nem kell TD, helyette mehet más
nehéz tank is nagyobb szerephez jut, nincs tapasztalatom bennük(soha nem építek) - nem tudok nyilatkozni :/
Új inváziós rendszer:
=====================
Az Ai sokkal jobb(Magyarország vs világ 1939-re megvolt Europa és azóta folyamatosan partraszáll hol itt hol ott -nem kis erõkkel) tehát az AI ha lehet ilyet mondani ügyesen rakja
Viszont: van 2 új partraszálló egység, szerintem ez felesleges volt nem itt bõvíteném a játékot, mire odaérsz ahol partraszáll már ugyis késõ, - egyetlen hasznos dolog amit csinálnak hogy tengeri csatában elõször õk süllyednek, ezért kár volt..
Strategic redeployment:
=======================
most már nem lehet támadás alatt lévõ provinciába szállítani -elõtte leáll és manuál megy - ideje volt
Partizán rendszer(elõzõ kieg asszem)
====================================
probáltam Lengyelországgal, de semmi értelme: köszönjük a fejlesztésbe tett energiát...
Leader traits:
==============
Jó tetszik bár lehetne több cucc(desert fox etc). Elsõként ha minden országhoz még írnának leadert, azt köszönném meg mert a fél Magyar hadseregre már nincs, és még csak '39 most kezdõdne a gyártás)
Amúgy elég jó lett kieg, csak sok a felesleges dolog..
szerintem automatic deployment-et kapcsold ki(production fül leg alul)
oké, az már eddig is megvolt. mivel anélkül nem lehet elkezdeni a kutatást sem 😊 a bevetésével voltak gondjaim, de már rájöttem 😄 esetleg abban tudnál segíteni, hogy-hogy tudom áthelyezni máshova ezeket a rakétás egységeimet? mert azt valahogy nem engedi... legalábbis úgymond az összefüggõ országom területén kívül más általam elfoglalt területekre tuti nem. vagy azt hogy tudom megoldani, hogy ne minden új egység Budapestre kerüljön alapból?
atombagyártáshoz erõmûvekl kellenek
ha kifejlesztetted a civil nuclear research-t akkor építened kell pár atomreaktort és azok gyártanak neked, amit a productionbe látsz hogy hogy mennyi van éppen
ha kifejlesztetted a civil nuclear research-t akkor építened kell pár atomreaktort és azok gyártanak neked, amit a productionbe látsz hogy hogy mennyi van éppen
---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!
hali! még csak nemrég kezdtem el játszani a játékkal, de kellene egy kis segítség... atombombát akarok csinálni és mindig kiírja, hogy 4... 3... 2... éven belül elérhetõ, de aztán átlépek egy másik évbe és kezdi elölrõl, hogy újra 4 év! ez miért van? már a 15-ös fejlesztési fázisban vagyok. vagy a fázisoknak muszáj végigmenni? ha igen, akkor az atomnál hány fejlesztési fázis van? elõre is köszi.
Tactical attackra ad, tulajdonképpen mindenre ad x% bónuszt
---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!
Superior air tactician: ez szerintem rosszul van megadva a hoi3wiki-ben, mert a játékban azt írja rá: +10% offence, szerintem ez a vadászgépekhez való, de javítsatok ki, ha tévedek!
http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Air_doctrine_technology
Talán ebbõl jobban ki lehet nézni, hogy melyik típusnak mit kell fejleszteni.
Talán ebbõl jobban ki lehet nézni, hogy melyik típusnak mit kell fejleszteni.
http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Leader_traits
Superior air tactician: Gives a 10% combat modifier for ground attacks and interdiction
Superior air tactician: 10% harci módosító földi célok támadása és (interdiction) ?megakadályozás? ellen
Spotter: Increases the chance of spotting enemy fleets by 10%
Spotter: 10%-al növeli az ellenséges flották felfedezésének az esélyét (ezek szerint csak a tengeren hasznos)
A rosszul értelmezés a nyelvi hiányosságokból és a tapasztalatlanságból ered, elnézést érte. Pont ezért írom ide a pontos angol szöveget, hogy nehogy félremagyarázzak bármit is.
Superior air tactician: Gives a 10% combat modifier for ground attacks and interdiction
Superior air tactician: 10% harci módosító földi célok támadása és (interdiction) ?megakadályozás? ellen
Spotter: Increases the chance of spotting enemy fleets by 10%
Spotter: 10%-al növeli az ellenséges flották felfedezésének az esélyét (ezek szerint csak a tengeren hasznos)
A rosszul értelmezés a nyelvi hiányosságokból és a tapasztalatlanságból ered, elnézést érte. Pont ezért írom ide a pontos angol szöveget, hogy nehogy félremagyarázzak bármit is.