6647
  • Amergin
    Theid Finest Hour:'41 április van németekkel és úgy néz ki megnyerem az "atlanti csatát": Gibraltárt elfoglaltam, Szuez az olaszoké, mindez közel egyszerre történt, így szépen rekedtek bent a Földközi tengeren brit flották, ezekkel már nem kell számolni, utánpótlás nélkül szépen kihalnak
    Az orosz támadás viszont nem fog összejönni '41 júniusára, mert a hadsereg nem lesz kész addigra Igyekszem a történelmi hadosztály számmal és összetételben támadni, majd meglátjuk, hogy mikorra jön össze...
  • DarthGeri
    A hirtelen ugyi elég relatív...
    Ha pl ilyen helyzetben keményen megbombázzák előfordulhat, de ehhez komoly fejlettség kell a repcsi oldalról és komoly lemaradás a hadosztály oldaláról.
    A bug minden teszt kérdésben D)válaszként szerepel.
  • wulwerin
    Hali.
    Elképzelhető, hogy egy hadosztály hirtelen megsemmisül úgy, hogy 3 oldalról támadják, a szervezettsége és az organizációja majdnem maximumon van, és van hova visszavonulnia? Vagy ez csak egy bug?
  • DarthGeri
    :)
    A bugok elleni csak a csali taktika működik! :)
  • nor19
    A Gary Hrigsby's-s nem tűnik nagyon rossznak, persze, nem egy grafikai király, de ha lehet magyarokkal lenni, akkor érdekes is lehet. Ha valaki ismeri/próbálta, megírná, hogy lehet e magyarokkal lenni benne?

A Panzer campaigns-hoz anniyt fűznék, hogy nem értem, miért jó egy ekkora, több százezer emberes hadművelethez, csatához lemenni zászlóalj-szintre. Persze ez nagyon jó, részletes, nagyon pontosan lehet mindent ábrázolni, de nagyon sok egység lenne szükséges, hogy hadosztályokat modellezzenek, mert egy hadosztály eléggé sok zászlóalj, olyan 9. Ha 3 zászlóalj/ezred és 3 ezred/ hadosztállyal számolunk.
    De ha ehhez van valakinek tapasztalata, akkor legyen szíves írja le, engem érdekel.
  • Cnut
    Végülis úgy oldottam meg, hogy betöltöttem úgy, hogy a kommunista kínával vagyok, feloszlattam a főváros védelmét és akkor bevonulhatott oda japán. Közben persze a saját oszágomat megkavarta kicsit az ai, de megérte.
  • Solyom2
    Hát igen, ezzel valahogy én is mindig így vagyok.
  • lammaer
    Ezekkel mindíg befürdök - vmiért azt hiszem nekem való, aztán amikor meglátom hogy néznek ki (iszonyat fapad), sikítva menekülök.

Értem én hogy stratégiában nem a graf a fő mérvadó, de azért ezeknek a kezelőfelülete valami hihetetlen kőkorszaki :)
  • exoterm
    Gary Grigsby's War in the East
    Panzer Campaigns
  • DarthGeri
    Hát talán egy adóság engedélyezéssel... (diplomacy)
    Lehet, hogy nem ellátási okai vannak csak az AI beakadt.
  • Cnut
    Van egy kis problémám: Németországgal vagyok és Japán beragadt a kommunista kínával való háborúba. Úgy kb 1 éve 6 területe van, azon vannak az egységei, ezt vette korbe japán az egész seregével és gondolom supply vagy üzemanyag hiány miatt nem mozdulnak. Pedig nagy szükségem lenne a segítségére anglia ellen. Lehet valamit tenni?
  • McCartman
    Miután 3 év után újra elővettem, normálon kezdtem egyet a legújabb kieggel.
    Belga-holland-francia trió egy hónap alatt bedobta a törülközőt, most van '40 augusztusa.

Tengeren nem vagyok túl izmos, eddig 1 csatahajó készült el + tucatnyi uboat. További 3 csatahajó + 2 hordozó építés alatt de ezek csak '41 végére, '42 elejére készülnek el.
  • DarthGeri
    Hát ha minden ilyen simán megy, akkor könnyen lehet, hogy az oroszokat is széjjel picsázod.
    Milyen nehézségi fokozaton nyomod?
    A tengeren hogy állsz?
  • DarthGeri
    2000az rendben lenne :)
    De frankón a pz generalnak az volt a lényege, hogy részletes volt (és még lehetne részletesebb is ugyi), de csak egy-egy hadszíntér (annak is kisebb részlete)volt egy scenarióban. Ugyanezt a részleteséget kellene átvinni világszintűbe termeléssel, ellátással tarkítva.
    Még lehetne az is, hogy ha a nagy térképen összeütköznek a hadseregek, akkor egy részletes térképre ugrana rá ahol lejátszhatnál egy pz general szintű csatát, de nyilván vmi limittel (pl 10kör) és utána a gép megjegyzi a csata állását és a következő nagy térképés fordulóban újra folytatódna. Tuuuudom ez kivitelezhetetlen és sose érne véget játék, mert minden fordulóban lenne 10-20 (10körös) csatád, ami önmagában napokat venne el...
    Faszom kár, hogy nem tudok játék programot készíteni... :)
  • McCartman
    Huh hát a franciaországi hadjárat sokkal könnyebb volt mint számítottam volna rá, mint kés a vajban, szó szerint.

Igaz előtte elfoglaltam Svájcot is, ahol aztán meg is próbált betörni még az előkészületek ideje alatt így az ottani határszakaszra is csoportosítania kellett az erőiből.
    Hollandia, Belgium kb. 0 ellenállással lettek leradírozva, mondjuk a valóságban se volt sok esélyük, utána pedig egyenes út vezetett Franciaország szívébe.

Talán a Szovjetunió ellen nehezebb dolgom lesz. :D
  • lammaer
    No de még egy off, ha már grand stratégiákat keresünk: van még a Supreme Commander (2010, 2020 és Cold War), ami játékmenetében hexekre osztott térképen "real time", és szintén az egész világon játszhatsz bármely országgal, természetesen gazdaság és kutatás benne van.

Kicsit aluldokumentált a szentem és néhol kicsit túlbonyolított (pl nem egyszerű rájönni hogy kell kiiktatni az AIt hogy ne császkáljanak el az egységeid), de cserébe nem az "unalomig" ismert 2. vhs téma.

El lehet szöszmötölni vele.
  • lammaer
    Hát, ha leningrádot olyan nagyra akarod, akkor hány hex lenne amig eljutsz berlintől addig? 2000? :)
  • DarthGeri
    Na ezt most megnéztem és én nem ilyenre gondoltam.
    Én a térképre háklis vagyok és ezen is pl, ahogy elnéztem Leningrád egy kockányi terület, ami semmiképpen sem nevezhető pz-general szintű részletességnek.
    A másik kettőt már elkezdtem nézegetni, de még nem látom át, hogy ez milyen mélységű.
    Én egy pz general részletességű térképen körökre osztott háborús játékra gondoltam, ami az egész világot felöleli és minimum hadi gazdaság is van benne.
    A másik kettő nagyon részletesnek tűnik, de még nem tudom, hogy olyan-e, mint amiről én álmodozom.
  • DarthGeri
    Fúúú köszi! Asszem ezekre is rá kell sasoljak! :)
    Most éppen Vicki2özöm és mellette hoi3at pihentetem (de most fogok visszakacsintani rá) és már 3hónapja a empire total wart is leparkoltattam.
    Mind 3at nagyon komázom, de most a vicky a sláger (első sorban a magyarok miatt)
    A hoi 3 szerintem nagyon penge, de néha le kell vele pihenni.
    A total war-ba szerintem sose unnék bele, ha nem követték volna el azt az ótvar nagy hibát, hogy a térképet iszonyat mód elnagyolják. Na és a csaták betöltésére nem kéne kb 5perceket várni.
  • Csefii
    Csak egy kiegészitőt kell felrakni az alap HOI3-ra, hogy
    mindent tudjon? Honnan lehet megszerezni?
    Amint lesz egy kis időm megnézem az ajánlott programokat.
    Panzer General stratégia gazdasággal, az igen szimpatikus.
    Köszi a segítséget.
    Csefi
  • lammaer
    Amúgy van még pár ami nekem most a látóterembe került (sajnos egyelőre a HOI3 az nekem túl sok, ezért olyasmit keresek ami kevésbé bonyolult/nagy, de azért megvan benne a gyártás, taktikázás, fejlesztés - szóval afféle HOI light).

Advanced Tactics: Gold az egyik. Körökre osztott és elég jó harcrendszere van - a supply-t azt meg külön regény benne ahogy működik.

Empires of Steel

Ez egy régi darab, a klasszikus Empire játékokra épül, de jóval kibővítve. Az egyetlen "szépséghibája" hogy nem a szokásos én "lépek-te lépsz" játékmenete van, hanem a lépéseg egyszerre történnek az instrukciók alapján. De jelenleg ez tetszik a legjobban :D
  • lammaer
    Véletlenül nem valami ilyesmire gondolsz?

Strategic Command WWII Global Conflict

Mintha csak a panzer generalt látnám, csak nagy térképpel és gyártással/gazdasággal kiegészítve....
  • fofoe
    Hát én a 4.02-verzióban normál fokon próbáltam magyarokkal, majd olaszokkal, de mindkétszer 42-ig vártak a németek és olyan verést kaptak, hogy csak na. Amikor a magyarokkal voltam, akkor a csapataim alig értek már vmit a ruszkikkal szemben. Az olaszokkal nem üzentem hadat a ruszkiknak, hiába könyörögtek a németek, cserébe eltakarítottam az angol flottát és az afrikai és közel keleti angol gyarmatbirodalmat. 43-ra már orosz volt franciaország és a balkán is :) Szóval lehet, hogy 42-43-ra keményebb ellenfelek lesznek neked is a szovjetek, bár nálam a +1 év béke behozhatatlan hátránynak tűnik. Vicces egyébként, hogy a németek 0 területtel is még könyörögnek, hogy üzenjek hadat a ruszkiknak és a bábjaiknak:))
  • DarthGeri
    AZ isten lenne egy körökre osztott nagy térképes stratégia panzer generalos csatákkal!
    Csináljunk egy békemenetet az igényes körökre osztott grandstratégiai-játékokért! :)
  • baluka1974
    Elkezdetem normál fokozaton 36-tól az alapjátékot.41-ben vagyok a magyarokkal. Elfoglaltam jugókat, románokat, Albániát, Bulgáriát. A tengelyhatalmakkal vagyok. A németek megtámadták az oroszokat, így én is. Simán lenyomon az oroszokat, pedig számbeli fölényben vannak. A gép ilyen buta? Így nem valami nagy kihívás.
  • nor19
    "Amennyiben francesco modeljeire gondolsz, én nem rajzokat szeretnék, hanem eredeti képeket, ami lehet színes, vagy fekete fehér, mindegy, csak eredeti legyen, ne rajzok.
    Erre gondoltál, nem?"
    Na, tudsz segíteni?
  • Hypo #6421
    gamersgate rol megveheto sokszor van akcioba, steam verzi kicsit korulmenyes mod-olas miatt igy nem azt valasztanam.
  • McCartman
    szia,
    Hogy lehet talán feltenni valamit?:)
    Rakd fel a legújabb kiegészítőt, megéri.
    Their Finest Hour a címe, legfrissebb verziója a 4.02-es.
  • Csefii
    Hali!
    Nekem az eredeti játék van meg. Talán egy kiegészitőt is feltettem.
    De mi a legújabb változat? És hogy kell telepíteni? Valamint ezeket
    honnan lehet megszerezni?
    Mit tudtok a további fejlesztésekről? Igazán összevonhatnák a játékot
    a Panzer General-al. :-)
    Csefi
  • DarthGeri
    ja és a lényeg, hogy kezd el egy próba játékot 39től vagy későbbtől és akkor gyorsan le tudod tesztelni mi mit ér!
  • DarthGeri
    bocsi előbb artam egy hosszabb véleményt, de valahogy elveszett az éterben...
    talán később megint erőt veszek magamon...
    lényeg, hogy nagyon hasonló, mint a hoi2ben volt! :)
  • lammaer
    Sziasztok,

Vannak a játékban kisebb scenariók, afféle instant action jellegű küldetések?

Játszottam a HOI1-2-vel pár kört, tisztában vagyok vele hogy ez egy grand-strategy, csak az elején kicsit jó lenne képbe kerülni hogy mely egységek mennyire-milyen módon hatékonyak/használandóak, nehogy úgy járjak, hogy elindítok egy meccset 36-tól, aztán marhára rosszul készülök fel mert mondjuk a csatarepülők már nem olyan jók mint az előző részekben és 20 óra játék után derül ki hogy irdatlanl elkeféltem vmit.

Vagy ha nincs ilyen, esetleg tud e vki javasolni egy kisebb országot amivel lehet érdekesen ügyködni - nincs kismillió egység de nem is alszom el mert nem történik semmi.
  • nor19
    Amennyiben francesco modeljeire gondolsz, én nem rajzokat szeretnék, hanem eredeti képeket, ami lehet színes, vagy fekete fehér, mindegy, csak eredeti legyen, ne rajzok.
    Erre gondoltál, nem?
  • Kacyking
    hNeo2
    Ez az ecent annyi,hogy ha rányomsz a felsőre akkor lesz lehetőség arra,hogy az eredeti területen a nép elégedetlenkedjen vagyis fellázadjon.
    Ha az alsóra akkor pedig nem lázadnak fel kb semmi miatt.De az alsótól csökkennek a bevételeid.
    "tömb" országoknál pl Németország,Magyarország jobban jársz a plusz pénzzel.
    De egy Angliánál ahol rengeteg kéne hajókázni egy esetleges lázadás miatt jobb ha az alsót választod.
    De elég ritkák ezek a lázadások szóval nem vészes a dolog.(1 milícia ezred nagyon ritkán fel szokott lázadni gyarmati területeken néha)
  • Hypo #6413
    en a rancesco modelljeit hasznalom de most nem emlexem hogy a magyar resz elkeszult e hozza.
  • nor19
    Azokhoz is akár, de főleg egységek, repülők, de főleg szárazföldi egységek képeire, de a többi csak plussz pont:)
  • Hypo #6411
    már a leaderekre gondolsz?
  • nor19
    Sziasztok! Nem tudtok olyan modot/modokat, amely eredeti képeket ad hozzá Magyarország egységeihez?
  • Solyom2
    Valaki ismer linket a Black ICE modhoz, ami működik a their finest hour-ral?
  • hana1
    Tegyél hozza mondjuk 1 légvédelmi dandárt...ha legalább 3 van, akkor le tudod választani.