Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hali!
Azt hiszem egyetlen probkémám van a játékkal kapcsolatban. De kezdem az elején.
1941 táján járok, HARD fokozatban a németekkel ... A hadseregem a következõ:
Gyalogság:
Hadosztály = 3 dandár + 1 ágyú
Hadtest = 4 Hadosztály
Hadsereg = 3 Hadtest
Páncélos:
Hadosztály = 1 Közepes tank + 2 motorizált + 1 önjáró ágyú
Hadtest nincs.
Hadsereg = 4 Hadosztály
Hadseregcsoport = 2 Gyalogos hadsereg + 1 Páncélos hadsereg +
(+ 3 special gyaloghadosztály ágyúval) +
+ 3 tac bomber + 2 vadász
Összesen 6 ilyen hadseregcsoportom van, az oroszok ellen 4, nyugaton 2.
Nyugaton van még kb. 5 darab 2 repülõs egységem.
Új hajót nem épitettem, csak transportot talán 5 darabot.
Fejlesztések legalább 1941-es szinten. A Supply-s fejlesztések szintén.
Egész Európa az enyém Skandinávia, Svájc semleges, és Olasz o. szövetséges.
Nem tartok kis szövetségeseket, mert semmire sem jók. Butaságokat termelnek,
nem harcolnak, nem jár az IC és a MENPOVER... Viszont jár vele a partizánkodás.
A HOI2-ben persze láttam a TC-t... Itt meg csak azt látom, hogy az Orosz határon
levõ egységeimhez sem jut elég Supply! Na ez azért nagy baj. Még nem is támadtam
meg õket, és már éheznek a katonáim? :-)
Egy elõzõ NORMÁL játékban is ez volt a problémám, de 1944 táján Indiában.
Hiába építettem utakat, fejlesztettem Supply-t. Egyes frontokra semmi sem jutott.
Van valami ötletetek?
Amúgy simán mészárolom az oroszokat. Igaz másfélszer annyian vannak, de
az organizációm kétszeres, és jobb a technikám. Ott verem szét õket, ahol
akarom. Csak éhes katonák nem harcolnak. :-) Viszont szöknek.
Csefi
Azt hiszem egyetlen probkémám van a játékkal kapcsolatban. De kezdem az elején.
1941 táján járok, HARD fokozatban a németekkel ... A hadseregem a következõ:
Gyalogság:
Hadosztály = 3 dandár + 1 ágyú
Hadtest = 4 Hadosztály
Hadsereg = 3 Hadtest
Páncélos:
Hadosztály = 1 Közepes tank + 2 motorizált + 1 önjáró ágyú
Hadtest nincs.
Hadsereg = 4 Hadosztály
Hadseregcsoport = 2 Gyalogos hadsereg + 1 Páncélos hadsereg +
(+ 3 special gyaloghadosztály ágyúval) +
+ 3 tac bomber + 2 vadász
Összesen 6 ilyen hadseregcsoportom van, az oroszok ellen 4, nyugaton 2.
Nyugaton van még kb. 5 darab 2 repülõs egységem.
Új hajót nem épitettem, csak transportot talán 5 darabot.
Fejlesztések legalább 1941-es szinten. A Supply-s fejlesztések szintén.
Egész Európa az enyém Skandinávia, Svájc semleges, és Olasz o. szövetséges.
Nem tartok kis szövetségeseket, mert semmire sem jók. Butaságokat termelnek,
nem harcolnak, nem jár az IC és a MENPOVER... Viszont jár vele a partizánkodás.
A HOI2-ben persze láttam a TC-t... Itt meg csak azt látom, hogy az Orosz határon
levõ egységeimhez sem jut elég Supply! Na ez azért nagy baj. Még nem is támadtam
meg õket, és már éheznek a katonáim? :-)
Egy elõzõ NORMÁL játékban is ez volt a problémám, de 1944 táján Indiában.
Hiába építettem utakat, fejlesztettem Supply-t. Egyes frontokra semmi sem jutott.
Van valami ötletetek?
Amúgy simán mészárolom az oroszokat. Igaz másfélszer annyian vannak, de
az organizációm kétszeres, és jobb a technikám. Ott verem szét õket, ahol
akarom. Csak éhes katonák nem harcolnak. :-) Viszont szöknek.
Csefi
Ezeken kívül, ha több irányból is támadsz egy adott provinciát akkor az alap pl. 10es frontage width frontonként 5tel nõ, tehát három irányból támadás esetén 10+5+5 szabad "hely" áll alapból a rendelkezésre a harcoló alakulatoknak.
Ez azért is fontos mert egy frontos támadásnál 5 egység után már életbe lép a földi egységeknél is a stacking penalty ami rontja a hatékonyságot. Ez a tartalékban lévõ egységekre is vonatkozik!
A több irányból való támadás erre is hatással van, tehát pl. 3 frontos támadásnál nemcsak a frontage width nõ 20ra de 10 egységet küldhetsz harcba egyszerre 4 helyett stacking penalty nélkül.
A support egységek nem számítanak bele a combat widthbe.
Ez azért is fontos mert egy frontos támadásnál 5 egység után már életbe lép a földi egységeknél is a stacking penalty ami rontja a hatékonyságot. Ez a tartalékban lévõ egységekre is vonatkozik!
A több irányból való támadás erre is hatással van, tehát pl. 3 frontos támadásnál nemcsak a frontage width nõ 20ra de 10 egységet küldhetsz harcba egyszerre 4 helyett stacking penalty nélkül.
A support egységek nem számítanak bele a combat widthbe.
Az mire jó, hogyha 5 zászlóalj kerülhet egy hadosztályba? (azon kívül hogy kevesebb tiszt kell)
folyt...
van pár egység aminek 2 a combath width-je
a többinek 1
ha egy területrõl támadsz egy hadtesttel ami 3gyalogos (mindegyikben 3gyalogos zászlóaljjal)+ 1páncélos (3 páncélos zászlóaljjal)hadosztályt tartalmaz, egy 12es combat width területen az így fog kijönni:
15=3*(1+1+1)+1*(2+2+2)
tehát 3 combath widthel többed van
ilyenkor akik nem fértek be azok tarcsiban várakoznak hátha vki kiesik (lemegy az organistaionje)
ezért érdemes több oldalról támadni és fejleszteni a land strategyt(fingom sincs hogy hívják) a technologiában (ott pl van olyan, hoghy a tankok combath widthje lecsökken 1re vagy növelheted az egy hadosztályba kerülõ zászlóaljak max számát (asszem 4rõl 5re)
...
egy csomó mindent amúgy figyelmen kívül hagysz majd a legtöbb csatában, csak a nagy döntõ csatáknál kell ezekre a nüanszokra figyelni
van pár egység aminek 2 a combath width-je
a többinek 1
ha egy területrõl támadsz egy hadtesttel ami 3gyalogos (mindegyikben 3gyalogos zászlóaljjal)+ 1páncélos (3 páncélos zászlóaljjal)hadosztályt tartalmaz, egy 12es combat width területen az így fog kijönni:
15=3*(1+1+1)+1*(2+2+2)
tehát 3 combath widthel többed van
ilyenkor akik nem fértek be azok tarcsiban várakoznak hátha vki kiesik (lemegy az organistaionje)
ezért érdemes több oldalról támadni és fejleszteni a land strategyt(fingom sincs hogy hívják) a technologiában (ott pl van olyan, hoghy a tankok combath widthje lecsökken 1re vagy növelheted az egy hadosztályba kerülõ zászlóaljak max számát (asszem 4rõl 5re)
...
egy csomó mindent amúgy figyelmen kívül hagysz majd a legtöbb csatában, csak a nagy döntõ csatáknál kell ezekre a nüanszokra figyelni
HQ theather (hadszintér)
Army Group (hadseregcsoport)
Army (hadsereg)
Korp (hadtest)
Division (hadosztály???)
brigade (zászlóalj???)
a brigade a legkisebb egység és annak van ez az adata, hogy combat width.
minden csatának (terület ahol folyik a csata) van egy max combath width-je
max ennyi brigade vehet részt a csatában.
remélem vmit tudtam segíteni... :)
Army Group (hadseregcsoport)
Army (hadsereg)
Korp (hadtest)
Division (hadosztály???)
brigade (zászlóalj???)
a brigade a legkisebb egység és annak van ez az adata, hogy combat width.
minden csatának (terület ahol folyik a csata) van egy max combath width-je
max ennyi brigade vehet részt a csatában.
remélem vmit tudtam segíteni... :)
miért van 2 brigád egy hadtestben, így a combat width 2. de miért? jaj, ahogy olvasom, a wikit, egyre több kérdésem van...
Helló!
Letöltöttem az August Storm 0.62 modot. Ha valai más is ismeri, meg tudná mondani, hogyan kell feltelepíteni?
Letöltöttem az August Storm 0.62 modot. Ha valai más is ismeri, meg tudná mondani, hogyan kell feltelepíteni?
sziasztok.
hoi2 tapasztalattal elkezdenék a játékot magyarországgal.
black ice modot tegyek fel?
milyen nehézségen kezdjem, esetleg még valami mod ami fontos?
végtelen játékidõt akarok.
hoi2 tapasztalattal elkezdenék a játékot magyarországgal.
black ice modot tegyek fel?
milyen nehézségen kezdjem, esetleg még valami mod ami fontos?
végtelen játékidõt akarok.
Két éves bug? Szép lenne. :D
Ez már nekem is volt, igaz jó régen...
Nem-e annektáltad Ausztriát?<#eplus2>#eplus2> Nekem akkor csinálta. Ha megtettem puppet-nek, akkor nem csinálta. Ne foglalkozz vele, bug. Játssz tovább és helyre fog jönni.
Nem-e annektáltad Ausztriát?<#eplus2>#eplus2> Nekem akkor csinálta. Ha megtettem puppet-nek, akkor nem csinálta. Ne foglalkozz vele, bug. Játssz tovább és helyre fog jönni.
iSS!
Ja, elég hangulatos ezért is készítettem vele saját tervet. :)
Kösz, remekül bevált, mondhatni túlzottan is. :D
Próbáltam mindenkit harcba küldeni és egyenként felõrölni a bekerített lengyel csapatokat de így is kapituláltak 10-11 napon belül úgyhogy nem szerezhettek túl sok harctéri tapasztalatot a tábornokok.
Kösz, remekül bevált, mondhatni túlzottan is. :D
Próbáltam mindenkit harcba küldeni és egyenként felõrölni a bekerített lengyel csapatokat de így is kapituláltak 10-11 napon belül úgyhogy nem szerezhettek túl sok harctéri tapasztalatot a tábornokok.
1.3-as verzió van fent :)
ez bug gyanús, de hátha vki hasznosabbat is ide tud böfizni...
a legfrissebbel, legropogósabbal játszol?
a legfrissebbel, legropogósabbal játszol?
volt 60k supply-m és egyik napról a másikra 300 volt össz-vissz... az olaj ugyanígy... még egy országnál se volt ilyen.. meg az a durva h 300+ a napi termelés és nem megy feljebb... de 38 vége fele helyrerázódik a rendszer :S
egyszer csak lenullázódott vagy ment lefelé, amíg elérte a nullát?
Ez a tervezés-funkció zseniális!
Szerintem már sokunknak bevált ez a fajta lengyel alázás! Sok sikert és élvezetet hozzá! :)
Szerintem már sokunknak bevált ez a fajta lengyel alázás! Sok sikert és élvezetet hozzá! :)
Magyarországgal miért vesztem el az összes nyersanyagomat? 1938-ban szinte minden lenullázódott... és nem is akar feljebb jönni...
Rosszul gondolod, eddig megjelent de valamiért törölte a képmegosztó.
Hmmm remek haditerv!Biztos be fog válni.(gondolom nem sikerült a képet beilleszteni a hozzászólásodba,ezért nem látunk ott semmit:D)
Az elõkészületek befejezõdtek, a hadsereg már csak parancsra vár.
Szeptember 1-jén, kora hajnalban kezdetét veszi a második világégés.
A haditerv, nagy vonalakban:
Szeptember 1-jén, kora hajnalban kezdetét veszi a második világégés.
A haditerv, nagy vonalakban:
Kedves hana!
Lessük szavaidat, isszuk bölcseleteidet! :)
Nekem teljesen át jött, amit írtál, mert mindenféle csekkolás nélkül így kezdtem el a radar stratégiámat.
Kérlek ne add fel tapasztalatlan játékostársaink felvilágosítását!
Üdv:
Egy játékos, aki tanulni akar
Ui: ezt nem csak hülyülésbõl írom, tényleg fasza ha vki segít
Lessük szavaidat, isszuk bölcseleteidet! :)
Nekem teljesen át jött, amit írtál, mert mindenféle csekkolás nélkül így kezdtem el a radar stratégiámat.
Kérlek ne add fel tapasztalatlan játékostársaink felvilágosítását!
Üdv:
Egy játékos, aki tanulni akar
Ui: ezt nem csak hülyülésbõl írom, tényleg fasza ha vki segít
én is ezt mondtam, mi nem jött át?
Ha azt nézem, amit itt írnak, akkor a kevesebb helyen, de magasabb szintre felhúzott radar a jobb, tehát inkább 1 db 10-es, mint 10 db 1-es.
iSS!
Bármilyen torrent oldalról le tudod tölteni, de nem én mondtam.
na jó mondjuk nekem nincs nagyon jó tapasztalatom a nem legál dolgokkal, de ha vki tud egy jó helyet ahonnan bátran letölthetek ilyeb TFH +Black Ice modot...
a kieget még értem is, de sose értettem mik ezek a modok...
a kieget még értem is, de sose értettem mik ezek a modok...
Paradox-os játékokat csak a legfrissebb verzióval szabad játszani. (sok a bug az alapverzióban)
Nem hiszem, hogy a többség túl sokat fizetett a kiegészítõkért.
Nem hiszem, hogy a többség túl sokat fizetett a kiegészítõkért.
Na én már ígérkeztem, csak annyi van, hogy nekem egy boltos alapcsomag verzióm van.
Már nem szívesen költenék kiegekre ha nem muszáj...
Kb közép haladó vagyok (hoi2vel többet játszottam).
Szóval mit lehet tenni?
Már nem szívesen költenék kiegekre ha nem muszáj...
Kb közép haladó vagyok (hoi2vel többet játszottam).
Szóval mit lehet tenni?
Én is pont most tesztelem ezt az egy helyen 10es és tengerparton 1esek verziót.
Még csak most épül emiatt nem tudok mit mondani.
Még csak most épül emiatt nem tudok mit mondani.
Elsõként a 10-es jó helyen, ha valahol ezután tartós legicsata alakul, oda érdemes meg rakni kisebbet.
A radar 2 dologra jó:
-lásd az ellenséget (lehallgatás funkció)
-vadászaidnak bónuszt ad (csak ahol a radar van és a közvetlen szomszédos területek)
+1 - asszem arra is jó, hogy a vadászaid sikeresebben elkapjak az ellenséges bombázókat, meg a céljuk elérése elõtt (bar ebben nem vagyok biztos)
-lásd az ellenséget (lehallgatás funkció)
-vadászaidnak bónuszt ad (csak ahol a radar van és a közvetlen szomszédos területek)
+1 - asszem arra is jó, hogy a vadászaid sikeresebben elkapjak az ellenséges bombázókat, meg a céljuk elérése elõtt (bar ebben nem vagyok biztos)
A radar mindenképp megéri!
Érdemes lerakni egy 10-eset: ez fog lehallgató állomásként mûködni. (németeknél Wilhelmshaven-be szoktam rakni, késõbb Königsberg-be is)
Szoktam meg a vadászaim támogatására 1-es radarokat a csatorna partjára olyan helyekre lerakni, ahol 2 tengeri területtel érintkezik, így az angol vadászokat a csatorna felett érdemes kinyírni. Brest-be is érdemes nagyobbat, hogy lásd a hajóforgalmat (és bombázd :) .
Érdemes lerakni egy 10-eset: ez fog lehallgató állomásként mûködni. (németeknél Wilhelmshaven-be szoktam rakni, késõbb Königsberg-be is)
Szoktam meg a vadászaim támogatására 1-es radarokat a csatorna partjára olyan helyekre lerakni, ahol 2 tengeri területtel érintkezik, így az angol vadászokat a csatorna felett érdemes kinyírni. Brest-be is érdemes nagyobbat, hogy lásd a hajóforgalmat (és bombázd :) .
THF ben nem tudom valtoztattak e rajta en FTM-el Német kampányban raktam a hatarra hogy elejet vegyem az angol es francia legicsapasoknak de sok hasznat nem nagyon lattam.
Radarról mi a tapasztalatotok?
Megéri/ nem éri meg, egy régióba pakoltok egy lvl 10eset vagy több régióba sok kisebbet?
Megéri/ nem éri meg, egy régióba pakoltok egy lvl 10eset vagy több régióba sok kisebbet?
Elfelejtettem odaírni,hogy ez a TS3-on a szerver címe.
gameop.hu:9966
Helló mindenkI!
Továbbra is várunk játékosokat. HOI3 multihoz. nem baj ha kezdõ vagy segítünk. Black ICE moddal játszunk (vagy TFH-ból a legújabb verzió)
A modot természetesen odaadjuk amennyiben nincs meg.
Érdeklõdni/jelentkezni/linket kérni itt lehet:
Esetleges csoportos jelentkezéseket /kihívásokat is szívesen várok illetve várunk!
Továbbra is várunk játékosokat. HOI3 multihoz. nem baj ha kezdõ vagy segítünk. Black ICE moddal játszunk (vagy TFH-ból a legújabb verzió)
A modot természetesen odaadjuk amennyiben nincs meg.
Érdeklõdni/jelentkezni/linket kérni itt lehet:
Esetleges csoportos jelentkezéseket /kihívásokat is szívesen várok illetve várunk!
A végén még sem lesz veszteséges a hoi 3 sem... :)
Megvettem a collection, 11.25 fontért. Így már remélem minden megy.
Gondolom ha boltban vett alap játékom van, ahhoz nem lehet ingyen kiegeket feltenni...
Igazából én elégedett vagyok az alapjátékkal is, de ha lehet érdekelnének az újítások és lehet, hogy ha nincs kiegem, akkor nem fogok tudni multizni (már ha lesz kivel).
Igazából én elégedett vagyok az alapjátékkal is, de ha lehet érdekelnének az újítások és lehet, hogy ha nincs kiegem, akkor nem fogok tudni multizni (már ha lesz kivel).
Akkoriban rákerestem és minden megoldást kipróbáltam, de nem segített. Azóta új oprendszer és gép van, szóval esélyes hogy mûködni fog, csak inkább a black ice-szal próbáltam volna ki...
:)
Zseniális, ha még van olyan ember aki nem hallotta ezt a digó-olasz szókapcsolatot. Azt hittem ez olyan, mint a fritzek=németek... de lehet, hogy ez sem olyan közismert dolog.
Angyal-Érint elég rendhagyóan, tarolósan nyomod a játékot.
Ha elfogadsz egy javaslatot, akkor állítsd át a játék nehézséget legalább hardra. Akkor óvatosabban kell majd tarolgatni. Persze ha jól optimalizálsz akkor is hozható lesz ez az eredmény, de nagyobba kihívás.
Zseniális, ha még van olyan ember aki nem hallotta ezt a digó-olasz szókapcsolatot. Azt hittem ez olyan, mint a fritzek=németek... de lehet, hogy ez sem olyan közismert dolog.
Angyal-Érint elég rendhagyóan, tarolósan nyomod a játékot.
Ha elfogadsz egy javaslatot, akkor állítsd át a játék nehézséget legalább hardra. Akkor óvatosabban kell majd tarolgatni. Persze ha jól optimalizálsz akkor is hozható lesz ez az eredmény, de nagyobba kihívás.
a crashelést meg szokta oldani az eszközillesztõ szoftvet frissítése+ esetleg újrarakni a játékot.
Nekem például tökéletesen fut.TAlán ha 10-15 óra játékidõ alatt 1-szer becrashel.
Nekem például tökéletesen fut.TAlán ha 10-15 óra játékidõ alatt 1-szer becrashel.
nem a game hibaja nalad a bibi vagy a warezal. Nálam szépen muxik igaz en nem raktam ra más modot amig ezt nem unom meg:))
Valahonnan le lehet tölteni a 3.06 béta patchet anélkül, hogy regisztrálnom kéne a játékot (úgy persze a fórumról is menne)?
Megvenném én, de régebb 2-3 játékbeli év után mindig crashelt, úgy meg nem adnék pénzt érte.
Megvenném én, de régebb 2-3 játékbeli év után mindig crashelt, úgy meg nem adnék pénzt érte.
Mert ez a nevük? :)
Miért hívjátok õket digóknak?
Hát igen szegény digók ha AI irányítja õket 2 hónap alatt elvesztik a flottájukat onnantól meg néhány plusz hónap és bukik Afrika is.
Az olaszok amúgy is gyengék, így egyedüli hatalom Németország.
Bedaráltad a digókat?
Oda a Berlin-Róma tengely. :D
Oda a Berlin-Róma tengely. :D