• Kacyking
    III.Rész
    1941.01.01 - 1941.12.31
    Barbarossa hadművelet és arab hadjárat.

1941 júniusára elfoglaltam az összes Közel-Keleti angol területet Irak segítségével.Eközben Etiópiában megrekedtek a hadműveletek ellátmányhiány miatt. Első célkitűzésem a seregek újraszervezése és a gyalogoshadosztályok megerősítése 1-1 anti-tank ezreddel.Az átszervezést májusban kezdtem és augusztusra végeztem is. Etiópiában a könnyű gyalogosokat és 10 hegyivadász hadosztályt hagytam. Szaud-Arábiai határra 5 hegyivadászt raktam minden mást hazavittem.
    Viszonylag nyugodt év volt a flottám jelentősen gyarapodott (Elkészült 12 romboló és 4 zsebcsatahajó)valamint a szárazföldi egységeim is 10hadosztállyal növekedtek meg az év végére.

Etiópiától délre elértem a második angol kikötőt majd ott ismét megakadtam ellátmányhiány miatt.
    Ezután megszerveztem talán az eddig legrosszabbul sikerült hadjáratomat.Nem csak alábecsültem az arabokat(2-szer is) de még rosszul is vezényeltem le. 5 hadosztályom túlságosan eltávolodott egymástól és középen átmentek a maradék csapataik emiatt oda kellett még vinnem 4 lovas meg 2 gyalogos hadosztály és még 3 hónapig futkároztam utánuk így csak 42 január végére sikerült az utolsó emberüket is elfogni.

Ezeket leszámítva még Málta ostromát említeném meg amelyet jó gyorsan sikerült elfoglalni.

Ezen kívül a flottámat is sikerült megjavítani és végre jutott leadershipem a repülőket fejleszteni így az év végére már jócskán lefaragtam a lemaradásomból.