6647
-
pocoksari #6127 az viszont tetszett,hogy 3 tengerészeti bombázóval szépen leszedtem a ruszki hajókat...mondjuk csak ezt irányítottam kézzel meg az inváziót a partraszállásig
szerintem az USÁval kezdem el, közben valamelyik szkenárióban gyakorlok egy kis hadvezetést, aztán keresek egy kicsi/közepes országot és meglátom mire megyek, alapvetően tiszta győzelmet szeretnék, tehát ne valamelyik kigyúrt szövetséges hátán nyerhessek, de az még messze van -
pocoksari #6126 na, újrakezdtem az előző tapasztalatait felhasználva...
minden pontosan úgy történt, mint korábban, annyi eltéréssel, hogy már 39 elején (februárban asszem) támadtam, viszont így nem volt annyi szövetségesem (gyakorlatilag csak olaszok meg japán), a magyarok jöttek volna, de úgy gondoltam, hogy ha a ruszkik ugyanúgy 1940 végén támadnak, akkor felprédálok mindent odáig és nem kellenek...1939 szeptemberében ment a dropom az angolokhoz (addigra japán kínát leverte) és láss csodát, bevillant a ruszki hadüzenet...kicsit begőzöltem, de beletörődtem
automatán hagytam a gépet (végig az volt, nem a böhöm ruszki fronton fogok gyakorolni amúgysem és még nem is a mostani játékban...amíg az egységekkel, hasznukkal, divizióépítessel nem vagyok tisztában és a szervezeti struktúrát nem látom át addig biztosan nem)
az elején állóháború volt, majd kicsi előretörés, aztán vissza, később egy nagyobb (elértem a finn határt) előretörés aztán állóháború...itt már türelmetlen voltam, ezért blitzre raktam és kimentem cigizni (oldja meg a gép), mire visszaértem az USA megint komcsi lett, viszont a csapatok éppen moszkvát ostromolták :) szóval a medvét legyőztem
amit változtattam:
- kémeket küldtem ki, hogy csökkentsék a nemzeti egységet (10-10 kém):
# 1936: Oroszokhoz, hogy viszonylag kevés várossal is nyerhessek (azt tudtam, hogy valamennyit előre tudok törni, csak kérdés, hogy mennyit)
# 1936: Britekhez, hogy ne kelljen Indiába kimennem
# 1937-ben a franciákhoz ( Párizsnál messzebb nem akartam menni, amit itt nyerek azzal előbb támadok a britekre), USÁhoz (csak úgy,ha valaha is kidropolok úgyem fog meg, de a Sziklás-hegységen nem akartam átkelni) Kínához (Japán minél előbb győzhessen és felsrakozhassona Távol-Keleten)
a kémes rész maximálisan hozta az elvárásokat, bár elég sok techet loptak el a 10 belső kémelhárítóm ellenére
- infrastruktúrát azonnal fejlesztettem, tehát a német alapterületek, osztrák, cseh és lengyel területek, továbbá a háború alatt a ruszkiktól elvett területeken is beállítottam az építkezést a sor elejére hozva, meg a konvojok pótlására is nagy hangsúlyt fektettem
mivel Moszkva alatt nem volt ellátáshiány, ezért ez is sikeresnek mondható (hozzáteszem a korábbi dátum miatt nem is volt akkora seregem)
- az IC-t nem emeltem a nyersanyagtermelés fölé, hanem kb. egálra hoztam ki, így spóroltam valamennyit
a kutatásra is jobban odafigyeltem, de London elestével annyi leadership jött, hogy hagytam a gépet, kutasson amit akar, úgyis benne lesz,amit én akarok, ráadásul a fontosak megvannak
még csak ismerkedem a játékkal, de ugyanaz, mint a többi paradoxos...elsőre bonyesz, amikor meg tisztában vagy a szabályokkal bárkit bármivel bármikor agyonversz és dögunalmas lesz...akkor mész és keresel egy másik paradox játékot :D
-
nor19 #6125 Most Darkest hour-ozom, ebben is több a terület, és szebb is a térkép sokkal. -
hpelte #6124 akkor ajánlom az iron crosst, több a tartomány mint a 2ben, de kevesebb mint a 3ban. -
nor19 #6123 Egyébként engem jobban megfogott a 2. rész, több mod, meg ez a DH 1.03 hihetetlen! Lehet az én perverzségem, de imádom nézni és számolgatni, hogy ki mennyi tankot, repülőt, gépkocsit, gyalogost veszített az eddigi háború során. Jó, lehetne több terület az igaz, de a hoi3 nekem olyan semmilyen:/ Szinte semmivel nem nyújt többet az előzőnél. Nemtudom, lehet holnapra megváltozik a véleményem, de most így érzek:) -
nor19 #6122 Köszi szépen a választ:) -
#6121 Ha finnország háborúban áll, nem lesz Téli Háború event!
-
pocoksari #6120 kell egy kis ido, amig megtanulom kezelni a jatekot, gyakorlatilag a seregre ertem ezt, ott viszont nem csak a harci cselekmenyekre, hanem mar a seregfelepitest, az egysegek fajtainak a kivalasztasat is gyakorolnom kell az iranyitas mellett...azt meg tudom oldani, hogy minosegre es mennyisegre is en legyek a jobb helyzetben...
kozben az fordult meg a fejemben, hogy ha a finneknek is hadat uzennek, akkor a ruszki teli haboru a komcsikat a szovetsegesek ellen ugrasztana...ami valoszinuleg elterelne kicsit az oroszok figyelmet ill. az usa japan utan az oroszok ellen vonulna kenyszeruen, persze ha a britek kapitulalnak addig...az usat ugy kellene bevonnom, h a briteket ne tudja segiteni, de a ruszkikkal hadban alljon...nekem az elsodleges cel moszkva, a japan kapitulacio lenyegtelen...a london-parizs-berlin-moszkva eroterem onmagaban erosebb, mint a vilag tobbi resze -
#6119 Rengeteg szünet míg megtervezed a támadást, maximum 1-es idő, hogy mindenre oda tudj figyelni...
Alapvető hogy a légierőt te kezeled legalább mert az AI nagyon hülyén használja...
Türelem kell ehhez a játékhoz és, hogy élvezd azt, hogy minden mozdulatot megtervezel előre...
Németekkel gyerekjáték legyőzni az oroszokat... 15 harcoló hadosztály elég hozzá...
A többivel csak állsz a fronton és nézelődsz. Még azt is megkockáztatom hogy elég 10 vagy 8 harcoló hadosztály vagy még kevesebb, úgy hogy semmi mással csak azzal a pár darabbal támadsz.
Szerintem az AI általi hadsereg irányítás lehetősége arra jó, hogy a felkeléseket intézze, esetleg teljesen ellenségmentes területen foglalgasson. Arra viszont, hogy bonyolult támadó hadműveleteket hajtson végre, arra képtelen...
Az AI csak és kizárólag erőből játszik, egy két helyen koncentrál erőt ott támad és utána a legyőzött egységeket rugdossa tovább semmi mást nem csinál. Azzal a különbséggel, hogy az AI alapból egyszerre sok helyen próbál meg ezzel a taktikával támadni, ami oroszokkal nem lehetetlen mert sok az egységük.
Támadni talán "tud" az AI de védekezni segghülye... Ezért van az, hogy ha neked úgy ítéli meg az AI, hogy az ellenséghez képest kevesebb erőd van akkor hát csak védekezik az meg tuti bukta.. Viszont 100%-ig biztos vagyok benne hogy a te sereged ami van simán leverné a ruszkit, normális szervezés mellett... -
#6118 Olyan cuki ahogy így ötletelgettek hogyan lehet legyőzni az AI-t:D
Ai ellen ötödakkora sereg is elég, csak te támadj először és nem lesz gond.
Hiába van a szovjetúniúnak kurvasok egysége... Egyszerűen nem tudja úgy fejleszteni őket. Azonos terepviszonyok esetén egy német gyaloghadosztály tüzérséggel 3 ugyanolyan oroszt elver, mert fejlettebb sokkal...
A SZU-t magyarországgal meg lehet enni 42 ben csalás nélkül... (persze nem egyedül kellenek a németek is hogy ne rád támadjon mindennel)
-
pocoksari #6117 jo, de hogyan tudnek egy orosz frontnyi sereget kezzel vezetni, masreszt a masik oldalt is a gep vezeti, tehat ha az enyem hulye akkor az ove is -
pocoksari #6116 azt nem ertem, hogy az ellatmanyt miert a fovarosbol viszik a frontra...nem lehet ezen valtoztatni? -
#6115 Ha AI-ra bízod a sereged megérdemled:) Kétszeres túlerővel is képes kikapni a drága... -
#6114 A "dissent" az elégetlenkedést vagy valami ilyesmit jelent, ez akkor van ha nem adsz eleget a "Consumer Goods"-ra vagyis a lakosság nem kapja meg az alapvető szükségleteket, ezért a katonák is elégedetlenkednek:)
Csökken tőle a gyártásai kapacitás, a csapatok morálja (lassabban tölt vissza a szervezettség, rosszabbul harcolnak. A nyersanyagtermelése tudtommal nincs hatása. -
#6113 Ha már nincs pénzed fizetni a nyersanyagokat akkor is kapod a kereskedéssel abból az országból. -
pocoksari #6112 nekialltam a szovjetekkel...mint kes a vajon,siman levertek az axist, pedig mindent automatara tettem az elejetol...kezdek felni a ruszkiktol -
nor19 #6111 Mondjátok már el, hoyg mi az a dissent, és az a jó, ha minél kevesebb van? -
blitzkrieg1 #6110 Asszem lehet hitelbe vasarolni nyersanyagokat tole. -
blitzkrieg1 #6109 Ebben az uj kiegeszitoben ennyire tapos lett a Szovjetunio? Mert ha ilyen nehez leverni, kezdek egy ujat a nemetekkel. -
blitzkrieg1 #6108 A tiszted is nagyon keves, a franciak is megvannak meg, a manpowerbol itelve nem tul sok hadsereged van, ez biztos vereseg lesz. -
Hucsek #6107 Megtudnátok mondani, hogy pontosan mire is jó az Allow Debt diplomáciai lehetőség? -
csigott ezredes #6106 Szerintem jó az irány ekkora hatalomnál a hadserege megsemmisítésére menj. Van pár jó hely a bekerítésre:
Kárpátok vonala: a hegyekben felállított hegyi vadászokat nem fogja leírtani egyhamar, ezért szépen becsurog Románia alá, és be lehet zárni---> Kárpátokból a tengerig... puszta hamar haladsz.
Lengyelország: a Kárpátok itt is a védelmi vonal ahonnan nem engedsz csak felfele zársz, kb közép tájon elég mocsaras a dolog ott nem tud sok utánpótlást szállítani ezért szinte(ahogy kitörsz) azonnal elvágod a vonalait.
Aztán az infrastruktúrát fejleszteni kell, de halyóval is tusz kézi vezérléssel szállítani, és így felhalmozol egy csomó supply-t, vagy használhatsz bábállamokat(ilyenkor ő látja el supplyval a sereget és a te országod egyből vele kereskedik.
A Kaukázus is nagyszerű bekerítéshez(+olaj). Teljes orosz hadsereg elvágása.(C terv)
Érdemes kifejleszteni a vonatkozó cuccokat(supply trans, civil def stb), előre pár évvel úgyis 50 feletti a leadershiped.
És a kézi vezérlés jelentősen megkönnyíti a dolgot, a gép annyira nem bekerít inkább hátralök.
És javasolnék elkülönített kis partraszállásokat, amik feladata a káoszokozás és az utánpótlás elvágása.
-
csigott ezredes #6105 Jól találtad. Nem lehet Xp-t húzni kutatással, csak morale-t és organisationt, de ezt minden egységnél(kivéve az Engineer-eknél, mert az bugos és lemaradt) -
Hucsek #6104 Én arra gondoltam, hogy a kutatásnál van külön fül a légi egységeknél arra, hogy a pilótákat fejleszd. Ha jól emlékszem akkor Inc. Pilot Training vagy valami ilyesmi. Ezt lehetne az összes járműnél. Persze most lehet, hogy kapufát lőttem és van ilyen csak én nem vettem észre... Akkor bocsi előre is.
Azt hittem (persze tudom, hinni csak a templomban :D ), hogy csak az adott típusú egységen belül lehet fejleszeni. Azaz a Light Tank-ot tudom maxra kifejleszteni, de azt nem tudtam, hogy át lehet alakítani Medium tankra. ( mondjuk furcsa elképzelés)
De ezt találtam... de nem tudom, hogy hol lehetne fel"upgrade"-elni őket. (For The Motherland-al játszok)
Garrison, Militia -> Infantry -> Mountaineer, Paratrooper, Engineer, Motorized
Cavalry -> Light Armor, Motorized
Motorized -> Mechanized
Light Armor -> Armor -> Heavy Armor -> Super Heavy Armor
Artillery -> SP Artillery, Rocket Artillery
Rocket Artillery -> SP Rct Artillery
Anti Tank -> Tank Destroyer -
Angyali Érint12 #6103 Le kell bombázni az ipari gyárakat, mást nagyon nem tehetsz. Vagy lebombázod az infrastruktúrát lelassítod őket. Csak ugye ha a probléma megoldódott akkor neked lesz belőle hátrány. -
pocoksari #6102 még egy öteletem van, de tényleg ennyi:
hadat üzenek egy limited warral és becsalom őket berlinig, a volt svéd és a magyar repterekről felszántom a korábbi határvidéket, Kárpátaljáról észak felé, Königsbergből pedig délre indulok el és bekerítem a teljes seregüket és felszámolom, onnan pedig általános támadás...de kb. ennyi, jobb ötletem nincs...valahogyan katlanokat kellene létrehozni, de nehéz ezt egy olyan ellen, aki a teljes sereget legyártja, amíg én elérek a fővárosáig...szóval pár 10k ide-vagy oda teljesen lényegtelen
annyi biztos, hogy erővel kizárt, hogy leverjem őket... -
pocoksari #6101 na, kicsit ezzel is játszom...gondoltam
németekkel normálon
szépen türelmesen megvártam ausztria és a csehek beolvasztását, majd 39 aug. közepén hadat üzentem a lengyeleknek, szépen levertem őket, beneluxot, franciákat, dánokat, norvégokat és a svédeket meg svájcot, olaszokat nem hívtam harcba, hogy afrikában ne kapjanak ki, amikor meg maguktól jöttek elég erősek voltak egyiptom és a közel-kelet ellen...meg a görögöket verték le
kidroppoltam és levertem a brit szigeteket (íreket hagytam) összepakoltam egy kicsi (kb. 50k fős) inváziós csapatot és elindítottam india felé
közben (kb. a brit invázióval egy időben kínának is hadat üzentem, hogy a jappók kb. egyszerre végezzenek velem meg legyen még MP-jük)
a seregek szépen felsorakoztak a szovjet határon, repcsiket átpakoltam mind ide...
a Vörös-tengeren járt az indiába tartó flotta, amikor bevillant a szovjet hadüzenet...azt hittem, hogy agyf@szt kapok (1940 októbere volt)...mondom mindegy, van 1200 manpower, a gyártási lista szépen töltve, 50 feletti a leadership, techben biztosan jobb vagyok, seregre a csuszka 2:1 arányt mutatott kb. a javamra, london elfoglalásával a raktárak tele, több, mint 600-as iparral, légierőm nagyobb, az összflottánk szintén, ha a kis csatlósokat (magyar, jugó, román, bolgár, olasz, szlovák, spanyol, majd később még finn és portugál) meg a japán (+csatlósai + yunnan) seregeket is beleveszem, akkor kettétépem a vörösöket, ráadásul egyedül voltak (ugye USA még seholsem volt és az indiai invázióm 1 hónapon belül behúzta az angolokat, amitől elesett lényegében az összes szövetséges és Japánnak is ennyi idő kellett kína ellen)...ráadásul kapom a destinyt is
a nagy lóf@szt, kétszer úgy kikaptam (pontosabban nem vártam meg, hogy agyonverjen)...nem igazán értettem, hogy miért...vagyis erősen az ellátmányhiányra gyanakszom...de ugye nagyobb sereg kell, mint a ruszkiknak, de azt meg nem bírja az infrastruktúra, pedig a szövetséges seregeket ígyis a román határra kértem, hogy ne előlem egyék el a szajrét...pedig elértem nagy nehezen a finn határt és a japánok is szépen felfejlődtek (jó, tiszta gáz volt, túlerőben éppen elértek a mongol-szovjet határt 1 év alatt)
a második próbálkozásnál, akkor léptem ki, amikor az USA beállt a komcsik közé...a rohadékok
jól felhúztam magam, beléptem a ruszkikhoz, feloszlattam a teljes seregüket, mondom akkoris látom moszkvát elesni...400km-t 4 hónap alatt tettek meg (lehet, hogy kézzel kellene vezérelni, de ahhoz még nem értek és egy ekkora fronton nem biztos, hogy célravezető lenne)...körbeállták moszkvát az ellátmányhiányos embereim, azt hittem felkötöm magam...elesett moszkva, erre semmi, a szovjetunió sértetlen, engem meg truceal kitessékelnek az országból...itt durrant el az agyam -
csigott ezredes #6100 Nincs és kezd újra, 396:diplomacy?????? 99+ spies????? mi az Isten olvasd el a manuált kérlek... -
Angyali Érint12 #6099 Úgy tervezem hogy most megtámadom a Szovjetuniót. Mit szóltok hozzá?
Van esélyem?
-
csigott ezredes #6098 ..de ott fejezte be...
DE a tiszteket le tudod cserélni + a járműveket is tudod upgradelni, szóval minden benne amit kértél... -
nor19 #6097 Megtaláltam:) -
nor19 #6096 Sziasztok!
Tudom, hogy megint rossz topik, de ez aktív, szóval Hoi2-ben hol babrálhatom meg a manpowerjét Magyarországnak? Csak mert 0-val kezd, és nem akarok csalni, de nemtalálom a megfelelő txt fájlt:( -
Hucsek #6095 Azon gondolkodtam, hogy meg kéne piszkálni a Tech-tree-t. Olyan új tech-et tennék be, ami magasabb kezdő XP-t ad a harckocsizóknak.
Nem lehet a tapasztalt legénységet átrakni egy fejlettebb járműbe?
Michael Wittman sem Tigrisben kezdte a háborút. -
kozi001 #6094 Elsőre sokat vacakoltam a kereskedéssel. Fel kell halmozi háború előtt.
Sokkal kevesebb a nyersanyag, nem nagyon éri meg ész nélkül gyárat építeni!
A hadviselés meg kicsit lassabb szerintem, meg kell szokni a counter-ek jelzéseit.
A research is más, mert megszűnt h előre lefejlesztek mindent és utána kezdek építkezni.
Magyar nyelvűt nem tudok, esetleg olvasgass itt.
Amúgy meg "hoi3 wiki" és "german tutorial take 2" szokott jó lenni. -
nor19 #6093 Nem tudsz linket adni a patchekhez? -
nor19 #6092 De az oldalukról nem tölthetek, mert nem eredeti a játék :( -
#6091 rögtön 1.3 rc1+1,3 rc2 -
nor19 #6090 De az oldaluk az nem a forum.paradoxplaza? Mert ha igen, akkor oda nemtudok belépni, mivel nem eredeti :( -
nor19 #6089 És ha az 1.01-et telepítem fel, rögtön patchelhetem 1.03-ra, vagy először 1.02-re kell? -
#6088 az 1.3 patch letoltheto az oldalukrol siman ramegy