19778
-
Although #16018 -
#16017 az már nem fért bele a keretbe a rejtözködő fickó erre nem gondolt XD :P
nem strapabítóak? emlékezz csak vissza....az első occulus úgy érkezett hogy ledobta magáról a "borítást" és padlóval bele a hajóba.szerintem elég strapabíró hogy pontvédelmivel is sokáig keljen lőni -
Szthomas #16016 A Normandy SR2 oldal irányból relatív hatástalan volt az ellenséggel szemben, de gondolom a sebességgel és fordulékonysággal akarták kompenzálni a dolgot. Mondjuk azt sem értem, hogy abban a bazi nagy hangárban miért nem fért el 2-3 vadász amit ki lehetett volna küldeni, hogy levadássza az izgága Octulus-okat. -
sanya200 #16015 Engem igazából nem érdekelne hogy mennyi helyet foglal, vagy mekkora a gépigénye.Szerintem megérné, tényleg hiányzik már egy olyan játék ami a végletekig ki van dolgozva.Csak emlékezzetek vissza a régi rep.szimulátorokra telefonkönyv vastagságú kézikönyv...stb.Ott is fontos volt a bevétel de nem áldozták fel a játék lényegét azért hogy hamarabb elkészüljön.Sajnos abba az irányba haladunk jelenleg hogy minden egyszerűsödik, pl hawx2 köze nincs a repüléshez, csak akcióról szól az egész, vagy pl dragon age 2.Nekem már a demó alapján lejött az hogy egy szar az egész.Megvan a teljes de 5 perc után egyszerűen megunom mert csak a gyakás a lényeg benne.Totál elbaszták az egészet.Nekem jobban tetszett az első rész jóval lassabb de taktikusabb harci rendszere mint ez.Az egybe kb esélyed nem lett volna 15-20 ellenféllel szemben, ráadásul nem 2 emberrel.Ott még 4-el se volt egyszerű. -
sanya200 #16014 Hát nem tudom hogy a fregattokon van-e pont védelmi rendszer de kéne hogy legyen nem?Oldalra semmilyen módon nem tud se támadni se védekezni.Nincsen rajta az a rendszer ami kilőhetné a közelgő hajókat.Így eléggé korlátozott képességei vannak.Tulajdonképpen az egész hajó védelme csak a pajzsokra korlátozódik.Pedig a védelmi rendszer ki tudta volna lőni az octuluszokat mert elég kicsik és nem is az a hű de masszív, strapabíró eszközök. -
#16013 HMM mondasz valamit...a legnagyobb gond hogy nagy ált. a kiadó sürgetik az adott céget hogy eddigre legyen kész mert különben puff puff ezt nagyon sok játéknál észreveszem mert lehetne nagyon komolyan kidolgozott játékot készíteni de az nem megy 1-2 év alatt ahhoz min 2x annyi kellene meg vas alá mert én elképzeltem még ennél is jobban kidolgozva a mass effectet több mellékküldivel esetleges konfliktusokkal...stb és ez alapján kb 4 blu-ray-es dvd-nyi helyet foglalna el minimum szóval a kidolgozásnak azért ára is van de a mostani szennyek közül én hajlandó lennék várni egy ilyen alkotásra -
Szthomas #16012 :D -
Szthomas #16011 Ami még szomorú, hogy a BioWare-osok aprólékosan kidolgozták a Mass Effect világát, fajait, bolygóit, kultúráit, de valahogy mintha az űrhajókra már nem szántak volna kellő figyelmet. Mármint elméletben arról is megtudhatunk jó pár dolgot, de sosem láttunk egy-egy fajtól 1-2 hajónál többet a játékban, de még koncepció rajzokon sem... -
#16010 OFF: HW2 ne is emlegesd szétszívattam a nagyobb hajókat benne alúlról meg hátulról mentek az elfoglalófregattok :P közben meg korvettekkel meg bombázókkal kötöttem le őket ON -
#16009 ha nem ott manőverezett volna az életbe nem hagyta volna le az Occulus(ez a neve azsem) okat mert akkor már hatszor szarrálőtték volna a normandiát ráadásul amennyire észrevettem a " biztonságos zóna" sem volt épp túl nagy a nyílt területen esélyed nincs az occulusok ellen hisz sokkal gyorsabbak lehagyni sem tudod őket tehát marad a törmelékmező. OFF: igen és is észrevettem ezt a 2d-s gondolkodást.UI:de azt nem tudhatod lehet a begyüjtőknek is van valami kis lövegrendszerük a hajó oldalán ha más nem a dolgozók a puskáikkal lövöldöznek ki az ablakon :P -
Szthomas #16008 Van valami abban, amit írsz. Sajnos tényleg elég lineárisan gondolkoznak az űrcsatákról. Mondjuk nekik a fő szempont hogy látványos legyen és nem pedig az, hogy realisztikus és nagyon összetett. Én személy szerint pont ezért szerettem nagyon a Homeworld 2-öt, mert ott szerepet kapott a felfelé és lefelé fogalma. Egyszóval ott simán lehet úgy manőverezni, hogy az ellenség alá, vagy fölé kerüljön a hajó, ezáltal előnyösebb pocizót felvéve. Sajnos azóta sem nagyon terjedt el ez a felfogás az űrcsatákról. Ami ennél is rosszabb, hogy a Mass Effect-ben igencsak hanyagolják ezen csatákat, amik szerintem nem csak bennem keltenek hiányérzetet... -
sanya200 #16007 ott se lett volna gond ha nem a törmelékmezőbe áll neki manőverezni.Csak azért sínylette meg a másik hajó robbanását mert már alig volt pajzs.Egyébként nem vettétek észre hogy a fejlesztők nagy része még mindig 2d-be gondolkodik?Már ha az űrcsatákat nézzük.Vagy épp a stargate-et.Miért van az hogyha kilép egy hajó a hipertérből akkor szinte mindig a másik hajóval egy vonalban lép ki.Miért nem mondjuk 20km-el felette vagy alatta?Az űrcsaták is 2d-be zajlanak szinte, egy magasságban vannak és lőnek egymásra, pedig sokkal hatékonyabb lenne felülről vagy alulról támadni.Pl normandy vs collector hajó.Mikor csapdába csalják Shepard-öt, simán ki lehetett volna manőverezni, nem úgy elkezdeni menekülni hogy egy magasságba legyenek.Én pl úgy csináltam volna hogy egyből befordulok a hajó alá és mögé, vagy felfele és mögé.Mire a cirkáló olyan irányba fordulna,ebben az esetben pl egy 360 fokos forduló plusz mivel magasabban is vagy jóval még emelkedésbe kéne vinni a hajót.A normandy addig simán kilőhette volna, egy pillanat alatt fölé mehetett volna majd átmegy süllyedésbe és lecsap, majd elhúz mellette úgy hogy a hajó alá megy és alulról telibe kapná még egyszer.Mivel egy cirkáló elég lassan fordul, pláne emelkedik addig egy fregatt 2x mwegkerüli.Filmekben is sose értettem ha zuhan egy épület vagy jön valami az ember felé akkor mér előle fut, mikor oldalra simán ki tudná kerülni, pl egy dőlő épületet sokkal könnyebb elkerülni ha nem a dőlés irányába futna hanem oldalra.OFF
-
#16006 igen de ne felejtsük el az alábbi szempontokat sem:
- a begyüjtőhajó felépítését ha megnézed elég erős volt és ne felejtsük azt sem hogy a begyüjtőknek energia alapú fegyvere volt és a kinetikus gátak nem energia kivédésére vannak kitalálva hanem szilárd lövedékekre (ezért is kellett a többmagos pajzs mert az más elven működik az némileg jobban véd az energia ellen. de azt tudod-e hogy robbanásnál nem az volt a gond hogy megsérült hanem a robbanás túlterhelte az SR-2 vezérlését és szépen nekicsattant pár törmeléknek kis koccanás...azok a roncsok szerintem a legkisebb is minimum 1 tonna felett volt egy kinetikus pajzs sem bír ki néhány ilyen ütközésnél többet. gondolj csak bele a fejedelem az első részben hogy elgázolta a turián hajót (na az ciki volt :P ) kilőtt lövedékek még a ROMBOLÓK sem lőnek ki 4-500 kilós lövedékeket mert nem tudnak ekkora súlyt ilyen kis távolságon (kb 800 m) felgyorsítani hogy komoly ereje legyen. a kis lézergömbök meg direkt erre a célra készültek ha megfigyelted elkezdte kihegeszteni a hajótestet hogy bejuthasson és szétszedje az egész hajót. fizikailag tényleg korlátozott a páncélkapacitás éppen ezért kell a pajzsra gyúrni hisz ne feledjük még az SR-1 ben is kétszer akkora Nullelem mag volt benne mint a szabványban egy osztállyal feljebb van talán elfér benne 2-nullelem mag is az egyik a fegyver-pajzsot látja el a másik az egyéb rendszereket -
cdr74 #16005 Nem tudom mennyire emlékszel a 2 végére, de ott elég rendesen szarrálőtték az SR2-t pedig a főhajó el sem találta, elég volt csak felrobbania..
A szeméttelepen benyalt 1-2 koccanást és majdnem a túlterheléstő felrobbant, a kis lézergömbök is rendesen kifúrták.
Ekkora hajónak fizikailag nincs akkora páncélzata, valamint ami fontosabb akkora erőforrása, ami táplálná a pajzsokat.
A Budapest egy osztállyal van feljebb, de azért az se bírhat ki bármit, lásd pl. ME_1 vége, ahol a církálókat rendesen megtizedelték.. -
sanya200 #16004 fent vagyok én is szal, jöhetsz nyugodtan:)
devianart/sanya200 -
Szthomas #16003 Amúgy mit szólnátok, ha mostantól a deviantArt-ra tölteném fel az SSV Budapest-es rajzaimat? Regisztráltam magam, csak azon gondolkozom, hogy ez milyen kategóriába tartozik, mármint ezen rajzok. -
sanya200 #16002 Persze, de egyszerre csak 1-el lehet játszani
nekem van már pár olyan 10:D, mikor importálsz akkor lehet majd kiválasztani, mikor új játékot indítasz.Legalábbis az 2-ben így volt de gondolom a 3-ba is így lesz.
OFF:
A dragon age 2-vel kapcsolatban.Szerintem fos, egy normális karaktert nem lehet összedobni, csak példaként, szájforma 1 van annak is csak a vastagságát lehet állítani, meg az alsó harapást és ennyi.Egyszerűen vékony arcot meg nem lehet csinálni,elég gagyi lett ez a karaktergenerátor, a da1-be több lehetőség volt sztem.Remélem a me3 nem esik ebbe a hibába.
OFF vége
Ja és egy kérdés szintén OFF:)
Ha valaki tudna segíteni a géppel kapcslatban, mostanában nagyon sok kék halált kapok, ha valakinek lenne ötlete hogy mi miatt, annak megköszönném,más fórumon nem igazán kapok segítséget.Nem akarom a képpel a helyet foglalni ezért csak linket adok.
kék halál
-
Szthomas #16001 Köszi az észrevételeket Phoenix! Ahogy említettem az orr rész át lesz dolgozva, szóval kap majd burkolatot a két főágyú. a pontvédelmi lézerek helyzetén még gondolkozom. A parancsnoki híd tetejére is szeretnék párat, de lehet hogy majd inkább más elrendezésben lesznek a végső változaton. Annak viszont örülök, hogy maga a forma neked is teszik.
A véleményeitek alapján a következő részeken várható változtatás:
- lézer pontvédelmi rendszerek helyzete, száma
- a két Thanix ágyú beépítése a hajótestbe
- plusz hajtóművek hátulra, illetve esetleg 1-1 előrefelé álló manőverező hajtőmű (a szárny alsó felén kapnának helyet, így csak a fúvókák vége látszana ki terveim szerint)
- a hajó tetején lévő két főágyú átdolgozása, helyzetének változtatása -
#16000 Ha indítok még egy karaktert, akkor mind a kettő exportálható lesz majd? -
#15999 Nem állja jó a sarat? ha olyan szintre fel lenne húzva mint az sr2+ egy többrétegű kinetikus gát is hozzá kibírná azt is ha egy romboló telibevágná a főfegyverével -
#15998 így van ez a legoptimálisabb megoldás.az av( anti vadász) fegyvereket meg úgy kell lehelyezni hogy a legnagyobb területet takarják be így lényegesen kevesebb kell belőle így kevesebb hő= hosszabb bevetési idő -
sanya200 #15997 ja én is ezt mondtam, be kell süllyeszteni a hajótestbe úgy jóval védettebb.Vagy mint a normandy esetében ott is belsőleg van elhelyezve és csak akkor jön elő ha szükség van rá. -
#15996 hy. nos énis vetettem egy-két pillantást a budapestre határozottan jónak néz ki és az előttem szólókhoz csatlakozva: a főágyút valóban nem lenne rossz felpakolni egy toronyra így nem kéne a hajónak az ellenségre való ráfordulással annyit bajlódnia mert ráfordítja a tornyot azt HEADSHOT!
Hogyan védjük a főlöveget a sérüléstől?...háát ha van rajta annyi hely akkor be lehetne süllyeszteni a hajótestbe így jóval nehezebb lenne tönkrevágni a fegyót. U.i akár szerintem a ME-ben elég sok leírás van a fegyverek működéséről szerintem te is kitalálhatnál valami kemény anti vadász fegyvert (mint a Daedalus sínágyúi) Hopp az már csillagkapu :) -
adam0615 #15995 Sándor nap lesz akkor -
sanya200 #15994 hm
lehet rosszul fogalmaztam:(
de lesz valami pénteken nem?
"The public game convention, which is set to kick off this Friday, March 18, will give attendees the chance to "hear lectures including exclusive information about Mass Effect 3," claims EA's official website for the region." -
bendáj17 #15993 az meghiszem nem márc 18 lesz a bejelentés napja? -
sanya200 #15992 Hát volt is vele meló rendesen, majd 1h-án keresztül csináltam.
DD tegnap leesett milyen napon lesz a bejelentés, kíváncsi vok észreveszi-e valaki -
Szthomas #15991 Az orr részt biztosan módosítani fogom, mert bár így látványos, nem túl praktikus. Plusz hajtóművek is tervben. A vadászokhoz pedig gondolom olyasmi módszerre gondolsz, mint amit a csillagközi rombolónál lehet látni a vadászok indítására. Megoldható az is. Miután többé-kevésbé végleges formát ölt a hajó külseje elkezdem majd megrajzolni a két szintes hangárfedélzetet.
Amúgy örülök, hogy összességében tetszik az elképzelés ;) -
bendáj17 #15990 érdekes képek, sanyának is jó kis nöi Shepardje van. -
#15989 Befejezted a játékot, csak még játszol tovább. A karaktered mindenképp exportálható lesz... -
#15988 Üdv!
Végigmentem a játékon, de nem a befejezést választottam, hanem azt, hogy tovább játszanék.
Később hogyan tudom befejezni a játékot, hogy exportálható legyen a karakterem.? -
#15987 Hát főszereplőnő rajta van, fogoly, 2 nem Kék Napok-Fogyatkozás zsoldossal... elég Spoileres a cucc, ha CDN-t olvasott az ember:) -
cdr74 #15986 Én nem mondtam, hoogy ez így nem jó, és a koncepcióval is tisztában vagyok. Én csak annyit mondtam eredetileg is, hogy kapjon burkolatot, vagyis integrálódjon egy orrkialakításba, ami nem lenne más, mint a mostani helyzetet, méretet megtartva körétervezed az orrészt. Ezzel egy egységes képet kapna a hajó, ráadásul mivel a főágyú nagy és sérülékeny nem értem mi értelme egy részét mutogatni.
Igazából az SSV Budapest ha jól tudom církáló, szóval elég gyors és sokrétű a fegyverzete. Cserébe nem állja jól a sarat.
A hajó kialakítása egyébként jó, tükrözi a felhasznlás célját, egyszerű és logikus, de mindemelett látványos. Több fegyvert rápakolni szerintem felesleges. Kapjon egy pofás orrot a 2 főágyút és a 6 kilövőt integrálva, esetleg hátulra főhajtóművet egy kis tisztázás még rajta -- felső 2 torony, manőverező fúvókák, dokkok -- és jó.
Mellesleg a vadászokat kilövőrendszerrel kell indítani, hogy kis helyen és azonnal harci sebességel tudjanak rögtön elmanőverezni\támadni. egy hangáros megoldás nem szerencsés, lassú indítás és nagy sebezhető, gyenge külsp felületek -- minimum a hangár ajtó -- . -
sanya200 #15985 Hát lehetne a főágyú pl a hajótörzsben, és akkor csak szemből lehetne kilőni, vagy ha nagy találat éri a hajót akkor esetleg oldalról.
De cdr74 írta hogy lassú a hajó meg nehéz lenne célozni a főágyúval mivel kis szögben mozog, de a rombolóknak is ez a hátrányuk, ezzel nem lehet mit csinálni, egy cirkáló sose lesz olyan gyors és fordulékony mint egy fregatt.Ez a méretből és súlyból adódóan nem lesz jobb.Egy romboló se fordul meg 2mp-el alatt 180 fokkal.Ez az ára a nagy méretnek és a tonnányi páncélzatnak és fegyverzetnek.Ezért találták ki a fregattokat, amik megvédik a nagyobb hajókat oldalról, elterelik, magukra vonják az ellenség figyelmét.Ezzel nem lehet mit csinálni, sose lesznek az ekkora méretű hajók fordulékonyak.Eg rombolónak a főágyúja majd 800m hosszú, tulajdonképpen olyan hosszú mint maga a hajó, és csak egy irányba tüzelhet, mégpedig előre.Ezért ezeket a hajókat csak ugyanekkora méretű hajók ellen vetik be.Semmi értelme egy rombolót küldeni a fregattokra pl mert mire becélozná őket már rég odébbálltak, így van ez a cirkálókkal is, ha cirkáló vs cirkáló felállás van akkor egyenlőek az esélyek, a másik se fog tudni jobban manőverezni, fregattok ellen meg a saját fregattokat küldik.Ezért van az hogy mindig van kísérete egy ekkora hajónak.A fregattok falkában vadásznak apró csípésekkel, egy cirkálónak nem sok esélye lenne 3-4 fregattal szemben mert lazán kimanőverezik.Nézd csak meg a 2. rész végét, a normandy simán kimanőverezte a collector cirkáló lövéseit.És az folyamatos lézer volt, egy emberi cirkáló nem tud így lőni csak egyesével, kvázi még nehezebb eltalálni vele egy kis hajót.
Szóval szerintem jó ez így esetleg lehetne oldalra is egy-egy thanx cannon egy kissebb teljesítményű.Vagy egy forgatható sínre szerelni a főügyút valahogy hogy nagyobb legyen a tüzelési szög. -
cdr74 #15984 Mintha a Normandy-kon lenne olyan -- 15917.hsz, a megnyíló oldalon jobb oldalt lehet nagy felbontásban letölteni őket --. Igazából egy "beágyazott" gömb hajtómű\fúvóka lenne a legjobb, mert az elég nagy tartományt le tudna fedni. A szárnyak két végébe lehetne berakni őket, kb úgy nézne ki mint a golyóstoll vége.
Igazából ezek a sci-fi részek nem igazán kidolgozottak az ME-ben, ami nem gond, ez csak egy játék. Mert az eezo-s térmanipulálással is tuti lehet pozicionálni a hajót persze nem drasztikus gyorsulásokat elérve, ezt felhasználva elég lenne pár sugárzót is elhelyezni a hajókon, de ez már az eredeti tárgyon túl mutat szóval off. -
Szthomas #15983 Dehogy bugyuták! Nagyon is hasznosak az észrevételeid! Sok olyan dolgot írtál amik tényleg logikusak, egyszerűen csak nem gondolkoztam rajtuk (mostanáig :D). Igyekszem majd a főágyúkat is védelemmel ellátni, hogy ne legyen olyan könnyű kiütni. A szárnyakat én sem akarom nagyon "felszabdalni", mert akkor elvesztenék a fő funkciójukat. Azt sem tartom kizártnak, hogy a szárnyak elülső részén helyet kap 1-1 előre felé néző manőverező hajtómű, hogy a fő ágyút gyorsabban lehessen pozicionálni. -
cdr74 #15982 Az kimaradt, hogy "közelharcnál" pont, hogy sokkal sebezhetőbb lesz a főágyú, az ellenség egyik fő célpotja az lenne. Sebesség nincs elég, hogy kikerülje a lövéseket, páncélzat nincs, kis távolságról a lézer meg a többi se elég gyors, hogy nagyszámú és nagy energiájú lövedéket szétzúzzon, szóval én simán azt lövetném mindennel. -
cdr74 #15981 Kanyarodni nem oly egyszerű, a kvázi fix főágyúkkal pedig nem lehet célozni, max <5 fokot, így az egész hajóval kell célozni, ami közel sem elég gyors és pontos. Ráadásul pont a gyors, hatékony pusztításra képes fegyverrendszert venned ki rögtön a harcból, és a "gagyi" gyorsítós csúzlikkal lövögetnéd az ellenséget a gyenge páncélzat mellett.
Szerintem éppen arra kéne támaszkodni a végsőkig és ha fizikai képtelenség használni, akkor lehet kényszerből elővenni a többit.
Mindamellett, ha egy nagyenergiájú rendszert lásd a főágyút meg eltrafálják bármilyen szögből, akkor az egész hajó felrobbanhat pl. minimum túlterhelés miatt. A felső 2 ágyú nem csak közvetlen előre tüzeléskor jelent gondot, mivel fizikai kiterjedésük miatt bizonyos térszögeket takarnak ki előre és hátra is, melynek hatására bizonyos távolságok felett akár egy hajó is eltűnhet az egyik ágyú számára.
A Normandy-n az ágyúk utólag lettek felszerelve, azért is lógnak ki, és az a hajó sokkal mobilisabb, valamint az ellenség amire tüzelt elég nagy kiterjedésű volt.
Tehát szerintem igen is jól jönne páncélozott hajótestbe integrálni a fő fegyverrendszert.
A hajtóműv témájához meg annyit, hogy szerintem nyugodtan lehetsz kreatív és rugaszkodj el valamelyest a játékban látott pár példától. Azok se szentírások.
Az oldalpáncélok integritását nem biztos, hogy célszerű lenne megbontani.
Mindezek ellenére ezek csak bugyuta vélemények :).
Üdv -
cdr74 #15980 Még ME3 előtt jön az új Deus Ex, én arra kíváncsi leszek.
Stargate-ből meg csak MMO-t lehet csinálni, minden más kudarcra van ítélve vagy stúdió, vagy játékos szinten. Mivel ami volt az is bepusztult, így erről ennyit.
Hogy a BW mit kezd a 3 után az a lényeg. A 3-ból sok minden ki fog derülni, hogy hogy állnak ehhez az egészhez. Mellesleg, ha így megy a szekér nagy az esély, hogy tovább tolják. A DA és ME franchise-okat még lehet zsigerelni, és ezalatt nem hiszem, hogy indulna bármi új, komoly cucc. -
Szthomas #15979 Sziasztok. Legutóbbi jelentkezésem óta most vagyok újra gép közelben.
Köszönöm az észrevételeket Sanya és Cdr74!
Összegezve írom az észrevételeitekre a választ:
- a hangárfedélzeteteket oldal irányban képzeltem el, igyekszem majd rajzot is készíteni hozzá
- két hangárfedélzetet szeretnék a hajóhoz, az egyiken lennének a Mékók és a Kodiak Siklók, míg felettük egy másik hangárfedélzeten a vadászgépek hangárjai lennének.
- a hátsó részre plusz hajtóművek beépítése jó ötletnek tűnik, szóval azzal is foglalkozni fogok (akár plusz két hajtóműről is lehet szó)
- a felső ágyúknak én csak az oldal irányú támadásnál (kvázi "közelharc") szántam szerepet ezért nem is volt szempont, hogy mind a két üteg képes legyen előre felé tüzelni, arra ott a bivaly erős dupla Thanix ágyú, ennek ellenére lehet majd módosítani azokon is.
- elölről nem igazán védett a hajó, de az orron található fegyvereket nem is közelharcra terveztem, hanem több 10km-es távolságból való tüzelésre. Amennyiben az ellenség közel kerül a hajó elfordul (Sanya eltalálta a koncepciómat)és onnantól a felső ágyúk, valamint a pontvédelmi lézerek veszik át a szerepet, mellesleg közben a szárnyak védelmében vadászok egész raja indítható.
Egyelőre ennyi jutott eszembe. Igyekszem fejlesztgetni a hajót!
Köszi még egyszer a javaslatokat!