19778
-
cdr74 #15858 "... PCC files are where the vast majority of the games assets like skeletal meshes (the actual characters you see on screen) the textures (colours of armors and faces) and sounds (game music, voices and sound effects) are stored. At this moment in time we cannot inject anything new inside them so if you are looking for alternative colored costumes you can only do this with Texmod and a user created texture file. More on that subject later on once I get to appearance mods. ..." -
cdr74 #15857 Nem értek hozzá, de szerintem ha megcsináltad, akkor a Texmod-ot kell használni, nem túl jó megoldás, de azzal ki lehet cserélni. Egyébként lehet azóta ez már nem probléma. -
sanya200 #15856 Hát időm lenne rá csak érteni nem értek hozzá nagyon, a ps-hez még igen, úgy ahogy tehát a textúrát talán meg tudnám csinálni de belerakni nem fogom tudni.:(
De tényleg érdekes a da-hoz tonnányi mód van.Bár az régebbi de akkor is. -
cdr74 #15855 Ha van időd és energiád túrd át a fórumokat. :)
Már rég nem követem, de elég jól haladtak anno.
modding_1
modding_2
modding_3
Ami anno probléma volt, hogy nem tudták becsomagolni a file-okat. tehát csak azt tudták használni, ami egyébként is benne volt. (kicsomagolni, belenézni tudtak, innen a nemhasznált ruhák stb..)
Ezért saját textúrákat se tudtak normálisan használni.
Amiket én használtam:
ME2 CoalescedEditor
Gibbed MassEffect2 SaveEdit
(Biztos vannak már újabb verziók.)
De sokan mást használnak, Notepad++, ME2Inifixer stb.., de a fórumon minden ott van.
-
sanya200 #15854 Nem dobunk össze egy haj módot?Segítek ahogy tudok. -
sanya200 #15853 Mindkettőtökkel egyetértek a mékóval nekem se volt bajom, bár a terep elég unalmas volt, hegy-síkság,hegy-síkság....Mindenki azzal jött hogy szar az irányítása, hát nekem egyáltalán nem tűnt fel hogy szar lenne.Tök mindegy milyen az irányítása ha a terep szar.Mikor 60-70 fokos lejtőnek kellett felfele menni engem is az ideg dobált.
A másik az ellenfelek tényleg lehetnének okosabbak vagy nehezebben legyűrhetők, még legnehezebb szinten se jelentenek problémát, csak 1-2 helyszín macera de az is azért mert kis helyen kell manőverezni, be vagyunk szorítva...stb.A F.E.A.R. óta nem nagyon láttam jó ai-t az nagyon tetszett, hátratámadtak akár többen is és használták a környezetüket is fedezékként, pl felrúgták a kanapét és amögé bújtak fedezékbe.És a karaktereken is lehetne csiszolni, mind a párbeszéd mind a kinézet terén.A párbeszéd tiszta gagyi egy Dragon Age-hez viszonyítva.Ahhoz képest hogy a 2.rész a társakra épül leginkább elég silányul lettek megírva a párbeszédek.A DA-ban is van legalább annyi karakter az mégis jobb volt ezen a téren. -
#15852 szerintem ez a bányászat teljesen felesleges ebben a formában (2. rész). lehet hogy én vagyok debil, de nekem semmi bajom nem volt az első részben a mako-s-felderítős-bolygófelszínes-pattogással :D -
#15851 Hát a karakter fejlesztésre, fegyver fejlesztésre rágyúrhatnának, igazi RPG-t kéne csinálni belőle. Ez a bányászat nem rossz ötlet, de valahogy látványosabban is megvalósíthatnák.
Ahol jelentős minőségbeli különbségek voltak azok a küldetések, főleg a mellékküldetések. Persze amikor a lezuhant hajóroncson ment a mászkálás akkor nem kell belőle egy Dead Space 2-őt csinálni, de azért ez így nagyon lájtos volt.
Tudom, hogy ellenérzést vált ki esetleg, de a harcon is lehetne tápolni. Az AI-t kicsit feltúrbózni, nem baj ha kevesebb az ellenfél de azok bírják jobban, ha fogy a pajzsa/életereje el is menekülhet, hogy nehezebb legyen levadászni.
A fegyverek sebzését is lehetne finomítani, spec fegyverek mehák ellen, a biók között is lehetne különbség, mert most meha ellen diszruptor, bió ellen tűz oszt kész.
Ja és a saját egység túl okos. Asszem veterán szinten játszok, de azt kezdem csinálni, hogy előre rohanok elbújok. Ilyenkor mindenki engem támad, de a jó fedezék megvéd. A társak meg tök hatékonyan megtisztítják a terepet, annélkül, hogy egyet is lőnék. Néha kell esetleg feléleszteni őket.
Szóval vannak ilyen egyensúlybeli hibák.
Ja meg feldob valami tereptárgyra, ahonnan nem tudok lemászni, aztán a többieket is utánam hozza.
Kis hiba de többször előfordult, általában újrakezdés a vége. -
sanya200 #15850 Hát én a cikket nem olvastam el, így nem tudom mi van benne, mert nem értem.
Viszont ha már a módoknál tartunk.Nem lehetne csinálni valahogy egy texture módot a játékhoz?Nem nagy dolgokra gondolok csak egy kicsit helyrepofozni az arc textúrát a hajat meg a szemet.Hogy legalább az arca nézzen ki valahogy.De inkább a hajat kéne mert az iszonyat ronda a többi nem vészes.Még ps-el is szebb haj textúrát lehet csinálni.A dragon age-hez van ilyen mód, nem tudom ehhez miért nincs. -
cdr74 #15849 Én arra leszek többek között kíváncsi, hogy hogyan kezelik majd ha beintesz a Cerberusnak. Remélem nem csak egy e-mail jön, hogy TIM is nyitott egy pizzériát... -
#15848 AM gondoltam arra is, h lehet felújítják kicsit a normandy-t mivel a kettő végén mikor beszélünk az illusive mannel akkor kicsit lestrapált volt az a szoba amiben a holokivetítő volt, és gondolom nem csak annak az egy szobának a mennyezete szakadt le a Colletors Base elpusztítása után... -
cdr74 #15847 Hát a fegyver MOD-okat visszahozhatnák valamilyen formában. Pl. én a 2-ben először azt hittem arra való az armory-ban az asztal.
Egy tűzerő-pontosság-tűzsebesség "háromszög" lehetőség elég is lenne.
Átkerülhetne az értelmetlen képesség helyről a lőszer skill is...
Meg esetleg változó külső, ilyen moduláris felépítéssel. 3x3 db részegység. Nem kell komoly dolgokra gondolni, ha lecseréled a csövet az már egy lehetőség. Inkább ez mint 36 kézi ágyú :).
Meg legyen elérhető a játék elejétől fogva több is, lehetőleg az összes nem spéci fegyver.
A társak páncélján is dolgozni kell, mivel az nincs...
És a társak kapcsolatrendszerének jobb kidolgozása (nem romance!), az 1 részben az jobb volt. Tudom a 2-ben sokan voltak, de most itt a lehetőség pótolni. -
cdr74 #15846 Hátha elneveznek egy hajóosztályt Normandy-nak. :) -
sanya200 #15845 mass effect 3 interjó GDC 2011 -
Evoluti0N #15844 Korai még bármilyen következtetéseket levonni a képekből. Könnyen meglehet, h csak fan artok. -
cdr74 #15843 A képek nagyfelbontásban itt elérhetőek deviantart. -
sanya200 #15842 nekem nagyon tetszik a hajtómű rész kidolgozása, több kezelőpult meg ablak meg hasonlóak. -
cdr74 #15841 A gépház és a fedélzet képén ott van bal felül, hogy Normandy meg a helyszín. Az N7-es képen nem. Az bárhol máshol is lehet.
Ha megnézitek a maketteket az N7-es képen ott van egy Normandy-ra hajazó hajó, de nekem nem hasonlít egyik SR-re se. Bár lehet vmi alien cucc, azokat nem vágom annyira.
A hajó terve sokkal inkább militarista jellegű, mint a Cerberus SR-2.
Nekem a kijelzők és főleg a pilótafülke kicsit Reaper-es hangulatot keltenek.
A képek egyébként csúnyán fogalmazva elég -khm- "darkosak", de ez nagyon is rendben van, szerintem minimum ez a minőség,hangulat,stílus várható el a 3. részre.
Valakinek szemet szúrt esetleg még valami? -
#15840 Az biztos, Jacob likes -
#15839 meg személyi sztiptízbár... 2 reaper vadászt közt egy kis öltánc a vén kujon shep.-nek :D -
#15838 Viszont az biztos, hogy esz benne egy kocsma!:) -
sanya200 #15837 Arra nem gondoltatok hogy nem normandy sr3?Hanem mivel otthagytuk a cerberust jó esetben ugye akkor a szövetséghez csatlakozunk,ott pedig továbbfejlesztik a hajót.Teszem azt nagyobb teljesítményű nullelem mag ,a hidat is továbbfejleszthetik.De maga a hajó nem biztos hogy külsőleg változik.Bár a képeken az van odaírva hogy normandy 3 de nem sr3.Az első és a második hajó is kapott sr jelzést.Plusz még az se biztos hogy shepard hajója lesz.Plusz ez még csak ha hivatalos is akkor is csak koncepziórajz, egy ötlet nem több, lehet hogy semmi nem valósul meg belőle, vagy nem úgy ahogy gondoljuk. -
nobe123 #15836 héj a képekhez hozzá szólva lehet hogy normandi hármunk ha lessz eggyáltalán ilyen opció csak akkor lessz ha megtartjuk collector baset
de ez erősen valószínűtlen hogy három játékban három hajóval traktáljanak -
#15835 Miből jött le h szövetségi? Szerintem még mindig az a Cerberus féle művészet köszön le a képekről, N7 feliratot kivéve - de ha szövetségi lenne akkor sztem pont h SR3 kéne h legyen a falon nem pedig N3 (aztán lehet az csak a szintet jelöli h deck3) -
Barnez #15834 Ahogy elnézem, és ha hivatalosak a képek, akkor a az SR3 szövetségi hajó. Ergo a Szövetségnek dolgozunk újra. De túl sok a ha... Majd kiderül minél hamarabb, remélem. -
#15833 Köszi a válaszokat -
Kindred Blades #15832 Ha jó angol nyelven is, akkor a legegyszerűbb, ha a profilodban a nyelvet angolra állítod, a játékot letöltöd angolul, feltelepíted (tökéletesen fog működni az eredeti lemezzel, én is így játszok), és akkor nincs komplikáció a szövegek megjelenítésénél. -
sanya200 #15831 Öhm a bw oldalán lévő profilodat állítsd át angolra, akkor engedi letölteni, de a telepítéshez a játékot mindenképp át kell írni a reg-ben, utána visszaírhatod.Viszont ha felrakod a legutolsó ruhás dlc-t akkor a shadowbroker angol lesz, hiába lett lefordítva ebben az esetben nem működik.Erre az a megoldás hogy vagy nem rakod fel a ruhás dlc-t vagy megvárod a fordítást a ruhás dlc-hez. -
#15830 Mondom magamban, ezek biztos nem fan képek. Azt látom a Normandy 3-at, utána pont az ellenkezőjét gondoltam... mi baj van az SR2-vel? Tökéletes hajó, max egy kis tuningot tegyenek bele. Kb. a Normandia az egyetlen dolog a játékban, amibe senki sem kötött bele. -
#15829 Igen, megvenném, de azt írja ezután, hogy nem kompatibilis a lengyel,cseh és magyar verzióval. Nekem magyar van, akkor lehetséges hogy nem fog működni?
Vagy megcsinálom azt a registry átírást amit alant írtál és jó lesz? -
sanya200 #15828 Hát azért kötve hiszem hogy a szövetség nem segítene, elvégre az otthonunkról van szó.Mit gondolsz a turianok mit csinálnának ha az ő bolygójukat szállnák meg? -
bendáj17 #15827 érdekes képek köszi. -
#15826 Normandy 3? előre látom a dlc slogent "A tanács nem segít, a szövetség sem, de az új cerberus hajó reményt add a pusztítók ellen, tölsd le most és szállj harcba!!" -
sanya200 #15825 ÁÁÁHH félisten vagy.Akár rajongói kép akár hivatalos nekem nagyon tetszenek. -
mzoli7 #15824 Vázlatképek szivárogtak ki a ME3-ból !! link -
#15823 Nem csak görög istenekről és földrajzi helyekről lehet hajókat elnevezni. -
bendáj17 #15822 igen ilyesmi nekem is volt. -
sanya200 #15821 Hát ezen csak úgy tudunk segíteni ha nekiállunk és lefordítjuk úgy hogy jó legyen, más megoldás nincs.Mellesleg gondolom a feliratok időzítésén nem tudtok állítani.Pedig van pár rész főleg a vége fele pl mikor a begyűjtök elfoglalják a hajót.Ott jokernél mindig olyan hamar elveszik a feliratot hogy csak annyit látok belőle hogy volt ott valami.Csak úgy tudtam elolvasni hogy csináltam róla egy screent.De ezek általában csak joker-edi-nél szoktak előfordulni máshol nem találkoztam ilyen problémával. -
mike01010101 #15820 Szerintem a Stroncium Öszvér pont egy jól eltalált fordítás. -
#15819 Ezeken már túlléptünk pár hónapja, a "Rejtőzködő fickó"-n kívül nincs jobb fordítása a Tim-re.
"Lehetett volna Stronciumfutár, Stronciumszállító, Stronciumhordozó, akármi. (Mule argóban kábszer futárt jelent)."
Lehetett volna, de akkor minek erőltették alapból is Mule-nak angolban?