Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JethroHUN
a hammerhead még földi csatára sem alkalmas 😛

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Hát ahogy lentebb említik a Jade Empire-ben volt ilyesmi és az a rész elég tré volt. Totál kizökkentett a játék hangulatából. Gondolom a Hammerhead is valami ilyen akart lenni, de nekem egyáltalán nem tetszik. Ha Hammerhead szerû ûrcsata lett volna, na akkor az jobb is hogy nincs.
Ellenben a Shadow Broker-es üldözés a városban királyúl illet a játékba.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Hogy haladtok ezzel a dark comic fordítással?

mondasz valamit tényleg néha lehetne valami jobb is.

De az már nem rpg vagy legalábbis az mmorpg és nincs szerintem olyan jó története mint a mass effect-nek.Nekem nem kell hogy állandó ûrcsata legyen csak rakhattak volna bele 1-2 ilyen küldit is pl hogy segélyhívást kapunk-leszállunk és a rabszolgavadászok elviszik az embereket de már nem tudjuk megakadályozni, de megtaláljuk valami módon a bázisukat és pár hajót azokat szétlõjük majd átszállunk az ûrállomásra és rendet teszünk ott is meg kiszabadítjuk a rabszolgákat.Lehetnének kicsit összetettebb küldetések amik több helyszínbõl állnak és nem csak olyan hogy leszállok szétlövök mindenkit és ez 20x.Az egyben azért volt túszszabadítás,letartóztatás, õrült doktor utáni hajsza....stb

Höh, a Jade Empire-ben valami ehhez hasonló volt kicsit modernebb köntösben <#idiota>
Azzal, h ha jól emlékszem, akkor át lehetett ugrani az ilyen részeket.
Nem igazán, bár ez nem jelenti hogy ne reménykedhetnék egy kis interaktív ûr csatában, vagy nem?
SZEG007
nem tudom de valahogy egyáltalán nincs kedvem valami toronylézerpuskával lövöldözni vagy valami hasonlot csinálni, mert csinálhatnánka valami komplex dolgot persze: hajo irányitás, fizika, tisztek kinevezése, fejlesztések ürkikötökön, implementálhato de akkor már ott tartunk hogy 4-5 éves fejlesztési stádium kell hiszen az RPG-shooter ellemek mellett egy komplett ürszimulátort kell megépitened.VVagy netán te szeretnél egy ilyet látni:

Már a Star Wars KotOR-ban is meg lehetett oldani, hogy ha nem is sokat, de használhassuk az ûrhajót nemcsak mint fuvarozó eszköz, hanem mint harci gép is. Nem értem, hogy ez miért jelentene nehézséget ennyi évvel késõbb. Szerintem ettõl még nem válna "ennyire komplex" játékká...
SZEG007
Ha ti ennyire komplex játékot akartok játszani akkor fizessetek elö EVE-re, ott ürcsaták vannak interakcio igazi emberekkel nem holmi scriptelt NPC-vel, és ürálomásokon járkálhattok is, kereskedhettek bányászhattok, céget alapithattok, kalozkodhattok. Vagy vártok 4-5 évet, és talán lesz Mass Effect MMO hasonlo funkciokkal😊

Szerintem az említett dolgok nem haladják meg a játékstúdiók lehetõségeit, egyszerûen csak arról van szó, hogy vannak dolgok, amire túlzottan fókuszálnak, valami pedig elsikkad a figyelmük mellett. Én pedig még mindig azon az állásponton vagyok mint Sanya, azaz ha már vannak fantasztikus hajók egy játékban, akkor ne csak a vitrin és az átvezetõ animációk miatt legyenek...
Kasumi-hoz betettek egy bárpultot meg játék gépet. Lehet piálni is rendesen. 😊
Volt egy játék a "Freelancer". Abban lehetett ilyesmiket csinálni. De az itt már egészében egy másik játék lenne. Nekem tetszik az ME így ahogy van. Nem akarnám, hogy az ilyen egyéb dolgok miatt csorbát szenvedjen a történet vagy karakterek, párbeszédek esetleg más fontos dolgok. Ez végül is egy akció RPG,nem pedig fejleszük a hajót és ûrcsatázzunk játék. Persze tök jó lenne ha ennyire sokszínû lenne, rengeteg bolygóval, várossal, ûrbázissal. Mozgó és interakcióba léphetõ NPC-vel. Akárhol romantikázható felszedhetõ karakterekkel. De lássuk be, hogy ezek irreális elvárások.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

így van jól mondod.

Hát sajnos a hajó nem nagyon tölt be fontos szerepet pont ezek miatt hogy pl miért nem lehet pl kalózokat támadni vagy dokkolni egy hatalmas ûrállomáson.Vagy ha már továbbfejlesztjük a hajót akkor valami látszatja is legyen ne csak annyi hogy kiírja hogy hajó fejlesztés kész..stb hanem bemenni egy dokkba és mutathatnák hogy mit hogy fél perces animáció elég lenne nem kéne róla órákat regélni, de sokkal életszerûbbé tenné az egészet.Ha már sci-fi akkor használjuk már a hajót úgy ahogy kell,mert a játék nagy részében csak taxiként szolgál.Mondjuk mikor shep jackob-al beszél akkor megemlíti hogy a következõ normandyn már kocsma is lesz.De úgy legyen ám kedves Bioware urak/hölgyek.

Kivéve ha Harbinger bízta volna meg õket...<#vigyor2>
A random kalóztámadás még tetszene is. Bár egy Advanced Ship-et megtámadni kellõ butaságot kíván a klózoktól. 😊
Mondjuk ha épp sietnék megütközi a Reaperekkel elég idegesítõlenne leállni kalózokkal csatázni.

Hát igen ala star trek, nekem is jobban tetszene ott legalább van kocsma a hajón meg zajlik az élet nem úgy mint a normandy-n.Olyan unalmas pl a sima katonákkal nem is tudunk beszélni, jó ötlet volt a dlc-be berakni egy fantomot, de jó lenne olyannal is találkozni aki éppenséggel nem árul el.

Nem kereskedõkre, hanem katonai hajókra gondoltam zsoldos kapitányokkal...
Amúgy csak egy ötlet, nem muszáj szeretni<#wink>
Biztos élvezetes lenne sorban állni az x ezer Quarian hajó mõgött mikor a flotilla épp átkel egy Mass Relay-en. Meg poén lenne a Top Secret misszióra meni gagyi kereskedõkkel, meg civilekkel kötelékben repülve. Pláne hogy a mi hajónk 5x gyorsabb. Ráadásul valószínüleg másra sem vágyank mint, hogy egy Cerberus hajóval közösködjenek. 😊

Gondolom erre nincs komolyabb igény (õk meg nem akarnak zsét áldozni rá). A legtöbnek ez így megfelel. Ha benézel a hivatalos forumra, olyan ötlet börze van, hogy ha a tizedét beletennék a játékba, már akkor 80 DVD lenne.

Igen komplex lenne igy a játék. Én amit még hiányolok azok a random események, ahhoz mondjuk sokat kéne fejleszteni az AI-t.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

A Mass Effect ûrhajós részéhez is lenne javaslatom, illetve ötletem.
A bolygókon járkálva felbérelhetnénk hajóskapitányokat (kicsit hajazni fog a megoldás az Age of Pirates-ben találhatóra), akik a mi hajónkkal rajban repülnének. A rendszerekben történõ utazgatás során a többi hajó mozgását is megjelenítenék és esetenként kalóz támadás érne minket, ahol a játék átváltana egy ûrszimulációvá, ahol a velünk lévõ maximum plusz két hajó (ha már a karaktereknél is így van) kapitányainak parancsokat adva vezényelnénk a támadást, persze a Normandy-t közvetlenül irányítanánk, vagy Jokernek adott utasításokkal (támad meg az xy hajót, közelítsd meg, kövesd, védd meg, illetve átszállás). A használni kívánt fegyvereket is mi választanánk ki. Ez csak egy ötlet arra, hogyan lehetne a sci-fi igazán sci-fi. Mellesleg nem lenne rossz más hajókapitányokkal is dumálni, átmenni a hajójára és körbenézni...
Erre én azt mondom, hogy ha volt elég dolguk a játékkal, akkor egy kis idõt igazán szánhattak volna még neki. Nem tudom mennyire kötötte meg az EA az idõpontot, de szerintem ha a BioWare-osok akarták volna tolhatták volna még a játék megjelenését...
Gondolom volt elég dolguk a játékkal, ezért nem dolgozzák ki ezeket a részeket még jobban. Így is jobb lett mint a Nevewinter Nights 2-ben. Hú de gány volt ott a romantikázás.
Liarával kissé másmilyen a párbeszéd, ha a betyûjtõ bázis után dumálsz. 😊 Akkor a reaper-ek legyõzésérõl problémázik lévén, hogy a begyûjtõket letudta. Ilyen ez a Shepard, mindig van valami baja. 😊

Egyetértek!
Én még errõl nem hallottam. Úgy tudom az Old Republic full MMORPG lesz.

igen elég érdekes volt meg ha hûségesek maradunk Liarával semmi extra nincs nem? Utána lehet románc mással is?

Mass Effect: Ascesion-ban benne vannak ezek a Quarian "trükkök". Szépen le van írva, mit hogyan csinálnak. 😊

Én is vártam volna inkább csak lett volna kidolgozottabb, remélhetõleg úgy csinálják mint az old republicot abban tonnányi szöveg lesz és az elején az is csak offline játék lesz ha jól tudom és késõbb lesz majd olyan hogy más emberek elleni harc.A játékidõ is lehetne legalább annyi mint a falloutban meg a romantikázás minimum mint az egyben a 2-ben nem sok mindent mutattak, nem értem ha az egyben hosszabb jobb volt ez a rész akkor a 2-ben miért kellett ezt lebutítani.Meg tényleg ha már összejöttünk valakivel akkor lehessen már vele normálisan beszélgetni de ne csak a küldetésrõl.Jó példa erre liara esete tetszett a párbeszéd a kabinban shep akár õszinte is lehet hogy fingja nincs hogy hogy fogja legyõzni a begyûjtõket, itt legalább látszik hogy õ is csak 1 ember, meg ha már van psihologus a hajón akkor mé nem lehet vele beszélni ilyenekrõl?A vacsora is annyiból állt hogy beszálltak a liftbe majd kiszálltak na mondom szép ez volt a nagy vacsi😞

igen ö volt Shiala akit Saren feláldozott.

Na ja!😄D De én ennél valamivel többre gondoltam...
Engem az zavart hogy Jack se állt szóba velem dugás után többé. Abban biztam lehet többször is de nem.

Erre vártam😊

Utálom a Hammerhead-et. :/
A láván meg azért nem lehet átrepülni, mert Shapard utasítására spórolni kell az üzemanyaggal.<#idiota>

De megtudhatsz! Kérdezd csak meg a dokit! 😄D
Amúgy Shapard-nak segít a hajó MI-je, adatbázisa; technikákkal, meg pózokra is van javaslata. 😊

Jaja talis is annyit mondott miután mély benyomást tettünk rá hogy hát jó volt meg minden csak náthás lettem.És ezzel be is fejezte a párbeszédet.De azért arra kíváncsi vagyok hogy van-e a sisakba ilyen öntisztító hülyeség mert ha tüsszent akkor meg nem lát ki meg hogy végzi a dolgát hogy fürdik...stb ha sose veszi le a rucit.
A 3-ban a bolygó felfedezés vissza fog térni állítólag, azért remélem változatosabb lesz mint az egyben, mehetnénk erdõben vagy folyóparton vagy mittudomén elég unalmas volt az egyben a terep csak síkság meg hegyek semmi más, sehol egy rohadt fa vagy víz vagy akármi.

Én akár egy évvel is többet vártam volna a játékra, ha ezek közül jó pár dolog megvalósult volna. Errõl mindig a Half-Life 2 jut az eszembe. Sokat kellett rá várni de szerintem nem bántuk meg (persze aki szereti).
Ja még valami ide. Csapattársakon kívül miért nem lehet ismerkedni? Illium-on például ott volt az az asari, akit Feros-on mentettünk meg (ha nem hát nem) és õ fel is ajánlotta "szolgálatait", ha magányosak lennénk. Simán el tudnék képzelni ilyen románc opciókat is.
igen lehetett volna valami de sebaj.

A "románc dolog" sem volt az igazi. Annak ellenére, hogy látszólag bárkivel lefeküdhettünk semmi másról nem szólt az egész. legalább kaptunk volna egy kis plusz infót arról a személyrõl, akivel románcunk volt, de semmi. Pedig szerintem logikus lett volna, hogy akivel románcod van arról többet is szeretnél megtudni, mint egy átlagos csapattársról. Új párbeszéd opciók és hasonlók. Remélem értitek, hogy mire gondolok.
igen mennyire nem szerettem miért nem lehet egyszerûen átrepülni.

Kétlem, hogy a szekennelés benne lenne az ME3-ban. Az egyik fejlesztõ vagy talán épp maga Casey Hudson fogalmazott úgy, hogy "a szekennelés az amit valahogy egyik játékos sem szeretett". A BioWare meg azon kevés cégek közé tartozik, akik adnak a játékosok véleményére. Legjobb példa erre Tali. Az ME1 megjelenése idején elszõrnyülködve írták a Tali fanoknak, hogy a romantikázás KI VAN ZÁRVA! Aztán úgy adódott, hogy a Tali fan klubb jelentõs táborra tett szert és a BioWare pedig hallgatott rájuk (nagyon helyesen). Még a "Totaly worth it" poént is betették. Eredményt láthatjuk. ME2-ben nem csak Tali tesz mély benyomást a fanokra, de a fanok is mély benyomást tesznek Taliba.

tegnap történt egy furcsa dolog amikor játszottam a mass effect 2-vel : http://data.hu/get/3486775/jo_kis_kep.jpg

SZEG007
Elvileg Dragon Age 2-be már lesz saját életük a társaknak és nem csak egy helyben fognak ácsorogni, öszefuthatsz majd velük kocsmába miközben egymással vitatkoznak meg hasonlok.

Mellesleg a Hammerhead alkalmas volt arra, hogy bizonyos magasságig felrepülve (ez több 100 métert is jelenthet) felvehesse a Normady. Ennek ellenére egy durván 20m széles láva folyamon is csak sziklákon ugrándozva tudott átkelni. Ezt még a Mako is meg tudta volna csinálni a négy kis teljesítményû hajtómûvével. Értem én, hogy így izgalmas meg látványos, de talán néhol már az ész és értelem rovására megy. Remélem a harmadik rész nem kívánja ezt a vonalat a végtelenségig ragozni.
én is majd megnézem milyen új ruhát fognak kapni. Igen elég furcsa volt a hammerhead szkennelés meg hányszor volt hogy elkezded erre kimész a körbõl. Meg a védelme kapsz 3-4 lõvést és már ég is az egész.

nekem kompletten az egész hammerhad nem tetszk tiszta gagyi lett mint valami árkád autós versenyzõs játékkal játszanék.A mékó szerintem 1000x jobb volt és az egyben is csak a tereppel volt a baj nem a jármû irányításával.

Igen ha megnézzük pl már a gta vice city is job volt ebbõl a szempontból hogy élt a város a 4-ben meg még jobban.Bár nagyon nem játszottam vele de engem kicsit zavar a me-ben hogy mindig mindenki ugyanott áll ahol a játék elején,pl nem kell sorban állni a boltban vagy hasonló sose látok vevõket a civilek is mindig ugyanott állnak és ugyanazt mondják.Jó persze nem ez a játék lényege a gta-nál viszont igen de azért sokkal életszerûbb lenne.A 3-tól nem várok nagy újításokat csak hogy legyen egy kicsit több rpg elem, keményebb döntések és ne csak olyan ami kihat az egész galaxisra hanem mint az elsõ részben is a civilekkel való párbeszéd, a társak is legyenek aktívabbak egy kicsit és ne csak a hajón hanem küldetések alatt is.Jó lenne ha meg lehetne tervezni a küldetéseket meg ha már sok fõbõl áll a csapat akkor ne csak 3-an induljunk már neki hanem 2 csapatra osztva mint az utolsó küldetésnél.Meg a karaktergenerálás legyen végre normálisan megcsinálva több lehetõség és ami nagyon fontos a mimika legyen nagyon jó.Meg nem ártana ha ki is nézne valahogy a karakterek arca mert a 2-ben a textúrák eléggé silányak.Kár hogy nem lehet úgy módolni hogy le lehessen cserélni a textúrákat nagyobb felbontásúra.Meg végre jó lenne ha az ati kártyákon is menne normálisan mert az arcon a dinamikus árnyékok valami hihetetlen pocsékak.Meg azt nem tudom hogy van az hogyha pl liarás küldi alatt beszélgetek liarával sokkal szebb az arc kidolgozása de ha garrussal beszélek akkor meg nem.Mintha 2 különbözõ játék lenne.Liara arca is érdekes mert hol szép sötétkék hol meg halvány világoskék a fények nincsenek ilyen szintû hatással egy arc színére.

Remélem ez a bolygó szkennelõs dolog változni fog az ME3-ban, mert ezért nem voltam oda a játékban. Valamint a Hammerhead lebegõ tank begyûjtési módszere is "érdekes" benyomást keltett bennem. Oda állsz a begyûjteni kívánt cucc fölé és teljesen instabillá válva széthevíti a földet? Nekem ez egy kicsit erõs volt. Én inkább úgy oldottam volna meg, hogy kidobtam volna valami jelölõ oszlopot és a Kodiak sikló elvitte volna. Az elsõ rész ennyibõl talán értelmesebb volt, mert ott is csak megjelölted a nyersanyagokat.
Sajnos ez van. BioWare ezt nem javította ki, inkább közleményben felhívta a játékosok figyelmét, hogy az eladandó cuccokat osszák el a vendorok között. Sajnos ez azokon már nem segített akik rámentettek az elõzõ állásaikra és így bebuktak akár 20-30 órát vagy az egész karakterüket. Nekem mondhatni szerencsém volt. Ez a bug PC-n nincs.