• cdr74
    Kanyarodni nem oly egyszerű, a kvázi fix főágyúkkal pedig nem lehet célozni, max <5 fokot, így az egész hajóval kell célozni, ami közel sem elég gyors és pontos. Ráadásul pont a gyors, hatékony pusztításra képes fegyverrendszert venned ki rögtön a harcból, és a "gagyi" gyorsítós csúzlikkal lövögetnéd az ellenséget a gyenge páncélzat mellett.

Szerintem éppen arra kéne támaszkodni a végsőkig és ha fizikai képtelenség használni, akkor lehet kényszerből elővenni a többit.
    Mindamellett, ha egy nagyenergiájú rendszert lásd a főágyút meg eltrafálják bármilyen szögből, akkor az egész hajó felrobbanhat pl. minimum túlterhelés miatt. A felső 2 ágyú nem csak közvetlen előre tüzeléskor jelent gondot, mivel fizikai kiterjedésük miatt bizonyos térszögeket takarnak ki előre és hátra is, melynek hatására bizonyos távolságok felett akár egy hajó is eltűnhet az egyik ágyú számára.

A Normandy-n az ágyúk utólag lettek felszerelve, azért is lógnak ki, és az a hajó sokkal mobilisabb, valamint az ellenség amire tüzelt elég nagy kiterjedésű volt.

Tehát szerintem igen is jól jönne páncélozott hajótestbe integrálni a fő fegyverrendszert.

A hajtóműv témájához meg annyit, hogy szerintem nyugodtan lehetsz kreatív és rugaszkodj el valamelyest a játékban látott pár példától. Azok se szentírások.

Az oldalpáncélok integritását nem biztos, hogy célszerű lenne megbontani.

Mindezek ellenére ezek csak bugyuta vélemények :).

Üdv