3567
digi
  • qtab986
    Outlookot hogyan kell beállítani ha már van freemail-es fiók?
  • bertino
    még így sem valószínű.
  • Bucsek
    aham, tehát csak ugy tudom meg hogy elérhető e itt a net, ha felhivom őket és "csokolom, megtetszik mondani hogy müködik e a net itten e?"
  • qtab986
    ami a digi honlapján van info, hogy éppen hol érhető el az internetük, az régi info

Nem az aktuális állapotot mutatja az biztos.
  • Aramir
    Nem, és a Chellonál lényegessen jobb (fájlcserebere szempontjából természetessen :D ).
  • Bucsek
    ja és a torrentet nemkorlátozza le a digi ugye?:D
  • Bucsek
    üdv
    szeretném megkérdezni hogy ami a digi honlapján van info, hogy éppen hol érhető el az internetük, az régi info?
    váci út 130 körülig van még csak kiépive, a listán ez áll, de gondolom folyamatosan terjeszkednek, ugye?

egyébként a net? jo? megbizhato? sajnos chellom van és utálom.
    remélemm ihamarább beköttethetővé válik a net

üdv :)
  • bertino
    panelházon belüli kábelezés a digitől, azt mondják :DDDDD
  • ACE
    Atyavilág, ezmiez?
  • bertino
    hát ez gyönyörű :DDDDDDd
  • fgcsem4n
    Nemtudom mennyire ismered a warrockot, de a gépigénye az semmi. Régen ment is és a max ping 30-40 volt. Ma jobb esetben 120 ami azért nem kevés. Tehát nem hiszem hogy a gép lenne a probléma, mert minden netes játék még a flash játékok is akadnak.
  • James33
    Üdv mindenkinek. Lenne egy olyan problémám,hogy bekötöttük a Diginetet, s azóta mindig megszakad különböző időpontban,nem tudom miért. Nagyon idegesit. Már voltak kint meg is nézték azt mondták ,hogy kétszer volt rajta a hálózati csatlakozás és ezért szakadt. Újra lett rajta a csatlakozás, de mikor elmentek újra és újra szakadozott. Szerintetek mi lehet a probléma? Kérem aki tud valami ötletet az Írjon. Köszönöm.
  • ACE
    Köze nincs a netnet a játék szaggatásához. Szokták írni játékokban, hogy a multiplayer része a játékoknak ronthatja a játék teljesítményét. Valószínűleg a Single rész még jól megy nálad, de multiban már kevés a géped a játékhoz. COD4 meg azért megy jól, mert annak nem kell túl nagy erőforrás multihoz, és megy szépen, ha a Single is jó volt.
  • fgcsem4n
    Hello! A netem tökéletesen működik böngészés és letöltés közbe, De játszani egyszerűen nem lehet vele. Az offline játékok mennek, mint pl.: Cod 4, de ilyen hogy warrock, combatarms, vagy madden nfl 08 szaggat online. Újraraktam már a windowst, de semmi nem változott. Nem tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a próbléma és hogy lehet megoldani? Amugy a netem 20mb-es. előre is köszi
  • Harder
    Köszönöm a gyors választ, ez azért megnyugtatott valamennyire. :)
  • bertino
  • chabye
    Sziasztok!

hamarosan kötik be hozzánk is,majd beszámolok....XXI.ker

üdv.:chabee
  • BaliBoy
    El fog múlni. Nekem is volt ilyen az elején. Letöltési limit pedig nincs.
  • Harder
    Sziasztok,

nekem tegnap kötötték be a netet, a sebességre nincs panasz de egyik ismerősöm szólt, hogy van vmi letöltési limit amit ha elérek, vmi 50kb/sec -re tesznek. Ennek próbálok most utánaolvasni, egyelőre még mindig keresgélem az infót (van-e ilyen, ha igen, mi a limit, mik a szabályok stb..)

Visszaolvastam 2008. áprilisig itt a topicban és Bence113Z írása ütötte meg a szemem:

idézet > © Bence113Z
    idézet > 2009. jan. 21. 12:57 | válasz erre | #576
    idézet > Szia! Megtörtént az új kapcsolat létrehozása de a hiba még mindig fent áll. Becsörögtem és arra hivatkoztak hogy biztos az én gépem a rossz, mondjuk tegnap este kipróbáltam a lap topomon, azon vista van és ment rendesen.

idézet > © Bence113Z
    idézet > 2009. jan. 20. 18:34 | válasz erre | #570
    idézet > Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Nos, pécsi vagyok és a Digi-t kb 8 napja kötötték be hozzánk. Azonban egy csomót szarakszik, netezés közben (szabálytalan időnközönként) ledob. 691-es hibára hivatkozik, azonban egy perc múlva ismét jó. Nincs routerem sem, és win xp sp2-őm van. Mi lehet a rossz? Semmi vírus sincs már a gépen, mert a szolgáltató azt is mondta h lehet ez a baj. HELP!

Nekem is ezt csinálja, winxp sp2 64bit alatt, egyelőre nem jelentettem be hibát, mert a neten láttam olyan írást, hogy ezzel a kombóval másnak is meggyűlt a baja. A napokban kipróbálom router-rel illetve másik gépen másik oprendszerrel is, ha továbbra is fennáll ez a hiba majd, gondolom nem nálam lesz a gond.
    Sajnos amig a szerelők kint voltak, ez nem jelentkezett (abban a pár percben amit még a lakásban töltöttek onnantól kezdve, hogy sikerült a kapcsolat), így utólag vettem észre.
  • Veno
    Hali. Nálunk tegnapelőtt volt kint az üzletkötő ma pedig jönnek a szerelők bekötni a tv-t és a netet. Remélem minden frankó lesz.
  • gz8
  • Cnut
    Akkor egy helyen lakunk :) Itt hamarabb befejezték, a szerelők semmiről nem tudtak semmit, ügyintéző azt mondta "hamarosan"
  • Stigmata
    Hello!
    Nálunk is ugyanez a probléma volt, ugyanígy a 10. kerületben, ugyanilyen modemmel :)
    Beletefonáltunk, és központilag resetelték a routert, azóta semmi gond. :)
  • bertino
    hja, télleg!
    én hibáztam, bocs.
  • skristof
    nem lan :) itt nincs lan
    írtam is h 4megás net
  • bertino
    modem ?
    milyen modem ?
    ja vagy ez nem lan net most ?
  • skristof
    mint láthatod eggyel lejjebb router nélkül is elszaródott
    most modem újraindítás után megint jó.... :/
  • StephenKing
    Reseteld le a routert és konfigold be újra. Először nekem is gond volt a routerrel de a reset nálam megoldott minden problémát.
  • skristof
    hmm, lehet mégsem a router a ludas, most ezt mérten, router nélkül :(

• skristof
    liget tér (kápolna utca)
  • bertino
    harmat utca környéke ?
  • skristof
    üdv
    múlt héten köttettünk 4megás DIGI netet. SMC WBR14-G2 router van, mivel osztozunk a neten a lakásban. szerelő állította be a routert, klónozta az én PC-m MAC címét a beállításokhoz, mondván ha a router nem megy a PC akkor is kapjon netet.
    már első nap is szarakodott, néha hozta az elvárt sebességet, néha 4-500k-t mért a speedtest. gondoltam biztos azért van, mert még szereltek a házban pár lakásban (mellesleg 10. kerület)
    azóta azonban továbbra is fennt áll a helyzet, wifinél ugyanez, laptopról néha alig akaródzik betölteni bármilyen honlapot is, PC-n is alig jön.
    Ha azonban UTP-t kihúzom routerből és közvetlenül pc-be dugom, akkor remekül hozza a 4 megát, torrent is szépen jön 450-500k-val. ok torrentnél lehetne probléma, hogy nincs port nyitva neki routeren és passzívként töltök, de hogy a honlapok is elérhetetlenek?
    íme egy mérés, ha router mögött van a gép:

és közvetlenül utána mért eredmény, ha nincs beékelve a router:

a modem vételi jelét is csillapította ha jól láttam (4-5 közötti értékről magyarázott, hogy jó), de most az is érdekes értéket mutat:
    Name
    WebSTAR EPX2203

Hardware Version
    v2.1

Software Version
    v2.0.2r1152-080721

Receive Power Level
    -2.8 dBmV

Transmit Power Level
    33.0 dBmV

Cable Modem Status
    Operational

szóval ilyenkor wattafakk? oké tudom, dobjam ki a routert, de ez sajnos nem opció, mivel mint említettem nem egyedül használom/fizetem a netet.
    lehetséges, hogy valamit elbaszott a router beállításnál?
    csak erre tudok gondolni, hiszen a router nélkül gyönyörűen jön a net, azzal meg elég gyengén.

előre is köszi a helpet
  • Sly06
    probáld a deluge klienst..
  • Gabe18
    Nekem is a feltöltést a speedtest 40.000 fölé méri,de az torrenten sose volt még annyi,pedig ott mehetne.
  • Sly06
    a feltöltésed gyorsabb mint a letöltés? ez érdekes...
  • bmw
    En meg enternetes vagyok de tervezem a diginetes bekotest. XV.ker panel.:)
    Viszont arrol mar talaltam egy listat, hogy milyen routereket nem szert a diginet, havernal is akadozott a net ledobta egy nap 3x is, de kicserelte a routert es azota semmi gond vele.
  • Aramir
    Én lemondáskor az ethernet kábelt felejtettem otthon :D
    Amúgy a papíron elvileg ott van, hogy miket vettél át a szerződéskötéskor, azokat kérik vissza.
    Aki meg inkább kifizeti a 26000 Ft-ot, minthogy vegyen egy 500 Ft-os kábelt valamelyik számtech boltban, az egy marha :D
  • Kratos86
    Erre jo példa az enyém,mert amikor vittük vissza a UPC-s modemet meg ethernet kábelt stb és kérdezték hol van az USB kábel?! Na most a rossebb sem emlékezett rá hogy adtak USB kábelt mert nem is volt használva soha,még ki sem volt bontva a csomagból és elkezdi az a nagyon inteligens nő a UPC-nél hogyha nem visszük vissza az USB kábelt akkor 26 ezer Ft-ot fizetnünk kell egy szaros 500 Ft-os kábel miatt!Röhej és szomorú hogy így húzzák le az embereket!
  • BaliBoy
    Én remélem sem a upc sem a t nem fog vissza venni, csak már az utolsó utáni pillanatban amikor már késő lesz aztán húzhatják le a rolót mert amilyen kifosztást végeznek olyat senki nem csinál.
  • Dj Xyberpunk
    Igen leszűkítettem bp-re, viszont ok, nézzük kicsiben a csepeli panelokat például, csak egy számot mondjunk : 8000 család válthat át UPC-ről DIGI-re kb 3-6 hónapon belül, azaz azt jelenti, hogy a Digire váltás után olcsóbban kapnak gyorsabb netet, szerintem kevés ember lesz aki erre nemet mond a mostani amúgy is fos pénzügyi helyzetben, tehát nézzük meg kis mértékben (1 kerület paneldzsungele) havonta mennyit bukik ezen a UPC, ha elveszt 8000 panelos UPC-s ügyfelet (amiatt mert drága, vagy szarakszik , mint ahogy 2 hónapon át nekem is , és UPC-s ismerősöknek tette a netük, de ez más tészta- Digiről is hallottam rosszat-jót de az ár és a sebesség mindent eldönt egy átlagos előfizetőnél)

pl a XXI. kerületben:

8000 Upc előfizető a panelokban x ~6000 Ft-tal (bronz,silver, gold átlagát nézzük saccra) = 48000000 azaz havonta 48 millió ft-ot bukik ezen a UPC ami egy évben fél millárd Ft..., és ez csak egy kerület, és egy szám (8000), ami nem is biztos hogy ennyi, és még nem is volt szó a TVről, telefonról ami (tvnél 2700digi vs upc3900) Úgyhogy lehet számolgatni, de azért beismerheted, hogy visszavehetne az árából a UPC lassacskán, mert nincs az az ember aki olcsóbban kapna gyorsabbat, és ne váltana át rá, és ez hosszútávon nem hiszem hogy jó lenne a UPC-nek.