3567
digi
  • chadi
    Sziasztok!

Jelenleg upc-s netem van és úgy gondoltam itt az ideje megszabadulni ettől az átoktól :)
    Ez a DIGI szimpatikus dolog nekem :) (és pont van is a házunkba LAN netük)
    De azért gondoltam informálódok kicsit mennyire megbízható sebességben?
    van e olyan hogy nincs netelérés?
    stb

előre is köszi az infókat
    üdv
  • Cnensus
    tud valaki olyasmirol h. XVIII. kerben mikor lesz diginet? irtam nekik aszonták h. 2008 évvége... most már mintha azlenne... egy kicsit ^^,
  • dante3
    Hát igen, de még a városban is lassan haladnak, gondolom sok a megrendelő! Legalábbis itt Székesfehérváron, még a nyáron mondták, hogy novemberben lesz a házban net. December van, de még a földet sem túrták felénk, kb. 1 km-re dolgoznak tőlünk, szal sztem jövő nyár lesz mire ideérnek!
  • ppk
    szvsz egy egész falu beköttetné havi 2500ft-ért a 10ezer helyett 10xeres sebességért :-)
  • Aramir
    Szerintem ne :( Még a városokban is csak a panelokba kötik csak be (legalábbis nálunk Dunaújvárosban), a caládiházakba szerintem nem éri meg a diginek behúzni a kábelt egy előfizetőért.
  • ppk
    vas megyében eldugott faluban lakom, ne is álmodjak róla mi? :-) pedig jó lenne a jelenlegi 4megás adsl-t lecserélni, mivel 7200ft+a matáv vonali 3200ft kicsit sok így :-(

• Aramir
    "Milyen ilyenen torrentezni?"
    Szar, én visszasírom az ADSL-t
  • BaliBoy
    Igen elég stabilan tartják.
  • qtab986
    A megadott maximális sebességeket tudják tartani? Papíron 1280/128kbit/s a mostani kapcsolatom de a speedtest.net szerint a tényleges sebesség 875/84kbit/s.

20/10Mbit/s az durva. Akárhogy számolom 10Mbit/s az 80x nagyobb mint 128kbit/s. Sokkoló. Milyen ilyenen torrentezni? Mindent leránt 1 óra alatt?
  • BaliBoy
    A gépedig elviszik ha úgy kéred.
  • BaliBoy
    Ott vezetik el ahol tudják, meg ahol te akarod.
  • bertino
    minek furkálnának ha azt mondod, hogy nem szabad ?
    gondolkozz azért egy kicsit, sehol nincs leírva, hogy kötelező...
  • ChaosTeam
    Van elég hosszúra hagyva az a kábel, hogy elérjen a gépemig a lakás túlvégében? vagy majd megtoldják valahogy vagy mi?
  • qtab986
    Ha LAN Internet-szolgáltatást veszek akkor egy reggel kopognak a szerelők és nekilátnak furkálni meg kalapálni a lakásban, hogy bevezessenek egy kábelt? Mennyibe van ez a lakásrombolás? Gondolom nem építik be a havi díjba.
  • BaliBoy
  • precision
    a lakóházig optikai kábel, onnan a lakóházakban utp kábel megy, egyenesen a hálókártyádig
    nem kell semmilyen telefon vonal, semmilyen modem
  • qtab986
    A DIGI net LAN Internet-szolgáltatás külön kábelen jön vagy a telefonvonalat használja vagy mit? Milyen modem van hozzá?
  • gz8
    Egy embernek miért ne lehetne 2 telefonja/autója/kiskése?
  • BaliBoy
    sztem igen. Külön kábelen jön.
  • ChaosTeam
    Olyat lehet, hogy jelenlegi UPC net mellé beköttetni egy digit?

Mert nekem digi kellene majd, ha elérhető, de a báttyám "nem bízik benne" így ő meg a jelenlegi UPC-t használná tovább...
  • zdlr
    nincs csapda, a 20/10 esetenként elérheti a 30/20 is :P
    nincs hűség, nincs bekötési díj, nem szólnak bele a router használatba, sőt ha olyanok a bekötő srácok, még be is lövik neked, ingyen..
    és nem kell több hónapot sem befizetni előre. ha más nem, próba szinten mindenképp megéri.
    (asszem annyi van, ha lemondod másnap vagy 1 hónapon belül, akkor vagy az első, talán három hónapot ki kell fizetni, nem emlékszem már pontosan)
  • zdlr
    Ez hülyeség, ne dőlj be!
    Mikor indult a DIGI akkor is ilyen olcsó volt.
    A UPC szokott ilyen pletykákat elindítani, régebben is dobálóztak olyanokkal, hogy sírtam a röhögéstől. Volt mikor azt hitték a DIGIt jól lejáratják, de inkább magukat sarazták be :)

© Warchy #497:
    Elvileg csak ott ami a honlapon is kint van. Ha van/lesz felétek is, akkor lesz szórólap és talán még egy értékesítő is fel fog keresni.
  • BaliBoy
    Csak bérházakban lehet elérni.
  • Warchy
    Sziasztok. Érdeklödni szeretnék hogy vajon a diginetet ellehet érni kis városokbol is valami uton modon vagy csak azokban a városokban és utcákban amit a honlapon kiirtak?
  • bertino
    szerintem nincs alapja a pletykáknak, pláne nem a UPC-snek...

annyi pénzük van, mint a szemét.
  • BaliBoy
    Jah. Írták is a kommentek között, hogy egyébként a UPC-ről is már évek óta ez a pletyka járja. :)
  • precision
    lol
    én is használt modemet kaptam UPCtől, pedig UPC jóval nagyobb cég mint a DIGI :)
  • BaliBoy
    A digi tv-ről (nem az internet) terjed az a hír. De szvsz. az is kamu. Az egész abból indult, hogy egy gyerek írt egy levelet, hogy a digisek használt beltérit vittek ki neki. Addig már nem terjed el az agya, hogy jó hogy nem dobják ki a működő beltériket, ha valaki lemondja, így azokat újra kiviszik.
  • precision
    én nemtom, de ha árat emelnek, még lehet akkor is meg fogja érni
    ha meg nem éri meg, nincs hűség, semeddig se tart felmondani

jöhetnének már felénk is :)
  • poppe
    vmi pletykát hallottam h a digi a csőd szélén van, és azért ilyen ócsó h jöjjön oda mindenki, aztán meg jól eladják a céget, és áremelés... vki nem tud vmi konkrétat a digi helyzetéről?
  • BaliBoy
    Tudod, jó helyre kell születni. :DDD

qtab986: Az se nincs. :))
  • qtab986
    Hűségnyilatkozat sincs?
  • Kandurex
    ahh....francba, ilyenkor irigylem aki szolgáltatási területen lakik :(
  • BaliBoy
    Sehol. Akár hiszed, akár nem. Nekünk eredetileg 20/20-as netünk volt 4500 ft-ért. Szept. elején felemelték 30/20-ra, az árat meg levitték egy ezressel 3500 ft-ra. Nem egy szokványos üzletpolitika az hét szentség de ez nekünk csak jó. :))
  • qtab986
    Az a StartNET 20/10Mbit/s 2500Ft jól hangzik. Hol a csapda?
  • BaliBoy
    Önmagában is.
  • qtab986
    A LAN Internet-szolgáltatást önmagában is meg lehet venni vagy kel hozzá tv meg telefon előfizetés?
  • imimre
    Engedjétek meg h elmeséljem milyen Debrecenbe nálunk a diginet :)

Augusztusban elfelejtettük befizetni a digit, szeptemberben 3500 helyett 7000es csekket kaptunk, hát befizettük, mert net kell. Itt nincs is semmi gond, netezünk/fizetünk novemberig, majd nov 23-án egyszercsak szó nélkül levágják a netet.
    Nah másnap go be digihez, wtf van??? Augusztusi tartozásunk van... mondjuk dehát mi kifizettük, ők azt h nem... :S merthogy szeptemberben KFT lett belőlük és akkor a 7000ben nem az augusztusi díj hanem az oktoberi volt (előre fizetünk).
    Ohhh hát mi marhára örültünk ennek, és hogy kellett 3 hónap mire mi tudjunk erről. Nincs mit tenni 3500augusztusi díj és 3500visszakötési díj - fizettünk mert erre jók vagyunk :)
    A vicc az egészben, dec 10én kaptunk levelet digitől, hogy túlfizettünk szeptemberben és 3500at visszakapunk xD
  • Aramir
    Ez nem UPC :D
  • BaliBoy
    Nem.