digi
  • skristof
    üdv
    múlt héten köttettünk 4megás DIGI netet. SMC WBR14-G2 router van, mivel osztozunk a neten a lakásban. szerelő állította be a routert, klónozta az én PC-m MAC címét a beállításokhoz, mondván ha a router nem megy a PC akkor is kapjon netet.
    már első nap is szarakodott, néha hozta az elvárt sebességet, néha 4-500k-t mért a speedtest. gondoltam biztos azért van, mert még szereltek a házban pár lakásban (mellesleg 10. kerület)
    azóta azonban továbbra is fennt áll a helyzet, wifinél ugyanez, laptopról néha alig akaródzik betölteni bármilyen honlapot is, PC-n is alig jön.
    Ha azonban UTP-t kihúzom routerből és közvetlenül pc-be dugom, akkor remekül hozza a 4 megát, torrent is szépen jön 450-500k-val. ok torrentnél lehetne probléma, hogy nincs port nyitva neki routeren és passzívként töltök, de hogy a honlapok is elérhetetlenek?
    íme egy mérés, ha router mögött van a gép:

és közvetlenül utána mért eredmény, ha nincs beékelve a router:

a modem vételi jelét is csillapította ha jól láttam (4-5 közötti értékről magyarázott, hogy jó), de most az is érdekes értéket mutat:
    Name
    WebSTAR EPX2203

Hardware Version
    v2.1

Software Version
    v2.0.2r1152-080721

Receive Power Level
    -2.8 dBmV

Transmit Power Level
    33.0 dBmV

Cable Modem Status
    Operational

szóval ilyenkor wattafakk? oké tudom, dobjam ki a routert, de ez sajnos nem opció, mivel mint említettem nem egyedül használom/fizetem a netet.
    lehetséges, hogy valamit elbaszott a router beállításnál?
    csak erre tudok gondolni, hiszen a router nélkül gyönyörűen jön a net, azzal meg elég gyengén.

előre is köszi a helpet