Hamis törvények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne vedd a szádra a Öveges professzor Úr nevét! Fõleg, ha ennyire rosszul tálalod a látottakat.
A két gömb felszínén adva van egy-egy térerõsség. Ez a térerõsség
a végtelen felé haladva egyre nagyobb sugáron egyre nagyobb gömbfelszínen oszlik el. Kétszeres sugáron a gömb felszíne már négyszeres, így a térerõsség negyede az elõzõnek.
Így kapunk két gömb terét amibe "belenyomjuk" a másik gömbön lévõ elektronokat.
A Q=4 C nagyobb elektronmennyisége miatt a másik gömb Q=2C töltését okozó fele annyi elektronra fog hatni egy erõ.
Ez az erõ taszítja a 4C- felöl a 2C töltésût.
A Q=2C kisebb elektronmennyisége miatt a másik gömb Q=4C töltését okozó kétszer annyi elektronra fog hatni egy kisebb erõ.
Ez az erõ taszítja a 2C- felöl a 4C töltésût.
A két erõ összege taszítja egymástól a két gömböt.
De legyen!
Van egy gömb 2 C töltéssel és egy ugyanakkora 4 C töltéssel.
A feelszínük legyen azonos. (Méret, sugár, anygag, stb. azonos)
Igy a Q=4 C töltésû gömb felszínén a térerõsség kétszer akkora mint
a Q=2 C töltésû felszínén.
Miután az erõ nagysága a térerõsséggel egyenesen arányos és a távolság négyzetével fordítottan,
a két gömb alá az asztalra tett papírszelekéket a Q=4C töltésû szedi fel.
Nyílván a kétszer akkora erõ miatt.
De ha Basic gyártottál volna már lézernyomtatót, vagy fénymásológépet, akkor tudnád ezt.
Mert ott is a különbözõ nagyságú töltések- ill. térerõsségek által létrehozott különbözõ nagyságú erõkkel irányítjuk a jó helyre a festékszemcséket.
Ha az egyik nehezebb akkor próbáld ki mi történik. 😉
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Tehát: egymást egyforma erõvel vonzzák vagy taszitják, a harmadik testet viszont töltésük arányában. Akár mennyire hihetetlen, de igy van, aki nem hiszi, ellenõrizheti. Én csináltam ilyen kisérleteket, Öveges professzor nyomán.
Töltsd fel megdörzsölt üveg és mûanyag lapokkal a labdákat!
Azt tapasztalod, hogy a rendszer szimmetrikusan áll be, a két labda egyformán billen egymás felé. Hiába töltöd fel az egyiket egyre jobban, mindkét erõ növekszik, mindkét labda mozdul, a kép szimmetrikus lesz, amig más tárgyak (különösen fém) nincsenek a közelben.
Energia csomagokban...
Örült, hogy rájött mér esik le az alma.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Fogadd el, hogy igy van. Ez nem elmélet, hanem tapasztalat. Fogadjátok már el, hogy a gyümölcs fán terem. Tudom, elsõre bizarrnak tûnik, de igy van.
Mérjétek meg a töltésekre, ez otthon elvégezhetõ. Konstruálok egy kisérletet, ha hajlandóak vagytok elvégezni. A kisebb töltés akkora erõvel vonzza a nagyobbat, mint a nagyobb a kisebbet. A gravitációra nehéz elvégezni, mert otthon nem tudsz olyan körülményeket csinálni házilag.
Ennél egyszerûbben nem tudom megfogalmazni hogy a 2 test nincs közvetlen kölcsönhatásban csak a gravitációs mezõjük.
De lehetne ez egy meleg sugárzó test, radioaktiv izotóp vagy bármi.
Én nem mondtam hogy valami nem mûködik a környezetemben, ez elmélet.
Egy példát kérek, ahol a gravitációt használjuk, mint azonos ellenerõt kiváltó valamit. Kösz.
Nincs értelme birálnotok bárkit, bármit, igy, hogy a tényeket nem fogadjátok el.
Basic, Fifikus nem kellene ennyire dúrván!
clio1616v ! Nem a tudomány ilyen. Egyesek.
Látnátok, hogy pl. egy Fekete nevû fickó miket írogat egy másik fórumon. Basic semmi ahhoz képest! Pedig az a fazon is bizonygatja, hogy Õ tudja egyedül jól.
Nem arról szól a vita, hogy mitõl, hanem hogy elhiszed-e, hogy ez megtörténik?
A puskából kilõtt golyó a puskára hat azonos erõvel, mint a puska a golyóra.
A golyó eltalál egy falat, amire szintén hat azonos erõvel, mint a fal a rá. (viszont ez az erõ már nem azonos a golyó és puska között fellépõvel)
A fal nem hat semmilyen erõvel a puskára a fenti történetben.
Azonosság:
Puska=Föld
Golyó=gravitáció
Fal=Hold
A golyó, mint energiaközvetítõ csomag játszik szerepet(ahogy a gravitávió is csak ott nem 1 csomag van).
mitõl lenne úgy? Albert #475-ös példáját sem fogtad fel. Na az bizonyítás! A sugárzás az sugárzás, mindegy, hogy fotonnak vagy minek nevezik. A nagy sugárzás nagy erõ, kis sugárzás kis erõ, ezt még az olyan barmoknak is meg kell érteni mint te.
vagyis ha felugrom a holdig meg sem állok, elvégre onnan is ugyanakkora erõ vonz, mint a földrõl"
NEM KÖVETKEZIK AZ ELSÕ ÁLLITÁSBÓL A MÁSODIK.
vagyis ha felugrom a holdig meg sem állok, elvégre onnan is ugyanakkora erõ vonz, mint a földrõl
te a dogmát képviseled
vagyis a tudományt
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/Rab/0/5020/8het_fizika_fizika8.html
A két erõ egyforma, látod, te idióta? Ez nem elméleti kérdés, ezt mérni lehet, errõl nincs mit vitatkozni, nem érted?
Mert mondod? Jahh! Ahogy Móricka gondolja.Albertnek van igaza, nem a kezem felé esik az alma, hanem a földfelé.
Ha már olyan agyas vagy akkor azt mondd meg, hogy az idõ miért úgy múlik ahogy Albert mondta? Fingod sincs, csak pofázol baromságokat.
Még mi az a tény, amit tagadni akartok?
Maraggyá mán!
add fel albertus!
a tudomány a dogmákra épül
lásd be végre!
Foglaljuk össze a tévedéseidet:
- nem tudtad, hogy az impulzusmegmaradás nem érvényes gyorsuló koordinátartendszerben
- nem ismered a szorzat derivált szabályát, a deriválással kapcsolatos jelöléseket sem
- tagadod, hogy két különbözõ tömeg egyforma erõvel vonzza egymást
- tévesen hiszed, hogy a centrifugális és centripetális erõ egyszerre jelentkezik
Bármely fórumozó utána nézhet, hogy ezek nem igazak. Én már nem keresek linkeket a weben, mindenki tud keresni, vagy bemenni egy könyvtárba.
A fórumozók figyelmébe ajánlom: nem arról van szó, hogy melyikünk magyarázata helyes. Arról van szó, hogy Albertus, a gátlástalan hazudozó a fizikának tulajdonit bizonyos kijelentéseket, aztán rámutat, hogy hamis. Ez nem korrekt.
Ha elõbb olvasom ezt, akkor berosáltathattuk volna a tanárokat. Ami kési, az nem vonat. Jövõre ezzel kezdem. (qrva jó.elõre élvezem.)
Pl.: amikor belefejelsz a labdába akkor az akkora erõvel nyomja a fejedet, mint a fejed a labdát.
A sugárzások és a hullámok pedig nem váltanak ki ellenerõt (azonos nagyságút) közvetlenül.
Newton törvényei sem minden esetben érvényesek:
Állítsunk egymással szembe (, síkjukat egymással párhuzamosan), két db egyforma (pl. 1 m2) felületû sík lemezt.
Egyik lemez legyen T1=1000 fokos, a másik T2=3000 fokos hõmérsékletû.
A hõáram (fotonáram) eredõje a magasabb hõmérsékletû lemez felöl az alacsonyabb hõmérsékletû felé valósul meg.
Ezzel egyben a a fotonok által átadott impulzus mennyiségek eredõje ugyanebbe az irányba mutat.
Az átadott impulzusmennyiség nyomóerejének eredõje úgy szintén.
Pedig triviális, hogy a magasabb hõmérséklet felöl érkezõ fotonok
az alacsonyabb hõmérsékletû lemezt nagyobb erõvel nyomják mint a fordított irányba haladó fotonok.
Azaz két lemez hat erõvel egymásra, mégis a két erõ különbözõ nagyságú.
Pedig Newton törvénye szerint két test között ébredõ erõk iránya ellentétes, nagyságai azonosak.
Hát nem azonosak.
A gravitáció esetében
5,9742e24kg tömeg gravitációs hatása / 510 065 600 000 000 m2
felületen keresztül hat azaz 11712611083,75 kg hatása jut minden m2-re
ember esetében hozzávetõlegesen 40 kg/m2 ..
A két térerõsség aránya: 292 815 277,094 azaz közel 300 millió az egyhez.
A hatóerõ nagysága és iránya a felszíni térerõsség függvénye.
Azaz a Föld az embert 300 milliószor jobban vonza magához, mint az ember a Földet.
(Ha valaki nem értené az összefüggést: a gravitációs erõhatást is sugárzással (gravitonok) fotonok közvetítik a testek között.)
Ne idegeskedj.. Tudják, csak tréfálkoznak vele..
Érdekes, hogy az Úri törvényre senki nem harapott rá. <#ravasz1>#ravasz1><#nemtudom>#nemtudom><#guluszem1>#guluszem1><#taps>#taps>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
púúúúú
ON
púúúúú
púúúúú