Hamis törvények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Arhkhimédesz törvénye pedig így szól: minden folyadékba vagy gázba mártott testre akkora felhajtóerõ hat, amekkora a test által kiszorított folyadék vagy gáz súlya".
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Amúgy nkem is szimpatikus az az elképzelés, hogy változás nélkül idõ sincs. Szerintem az idõt épp a változásból származtatták, csak mostanában túlmisztifikálják.
púúúúú
ezzel az a bibi hogy a súlyából nem veszt semennyit...."
Mármint a tömegébõl. Szerintem.
púúúúú
van egy a közepén felfüggesztett laprugó, két végén egy-egy tömeggel,
és anélkül, hogy hozzáérnénk a végeihez, U alakúra hajlik.
(Errõl szól a két végére rögzített magnó vagy CD meghajtó ajtómozgató motorjáról szóló rész.)
Mi újság? Kipróbáltad a kismotoros példát?
Nézzük, hogy hogyan: minden récsecskénknek az atommagok belsejében és az elektronjainknak is tömege van.
Pici ugyan, de van.
Ha egy autó gyorsan megy nehezebb elkanyarodnia, vagy megállnia azaz a nagyobb sebességgel nagyobb a tehetetlensége.
Az atomi világban is így van.
Mi mozgatja az atomi világot?
Az eletromos térerõsség (potenciál).. (Ez van az elemek, akkumulátorok
sarkai között is..)
A gyorsulással a mozgatóerõ, azaz az elektromos potenciál nem változik, de a tehetetkenség igen.
Mi következik ebbõl?
Az, hogy a gyorsan haladó testekben minden folyamat: a kémiai és minden fizikai ill. nukleáris folyamatban a részecskék lelassulnak.
Lassabban ver a szívünk, lassabban ketyeg az óránk, lassabban
rezegnek az órakristályok, de lassabbak lesznek a kémiai folyamataink is. Minden lelassul..
És ezt csak abból vehetjük észre ha mi vagyunk a lassultak, hogy minden felgyorsult körülöttünk.
Így az 1 másodperc mindenkinek más hosszúságú..
van sebessége az idõnek?
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ez pont olyan mint az Úri törvény.
(Az idióták nem tudták megjegyezni Ohm törvényét másként.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
minden vízbe mártott test, a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz súlya....
ezzel az a bibi hogy a súlyából nem veszt semennyit....
leszarom a konfigod...
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Úgy érzed az idõ az olyan mint a tér? Ez érdekes, volt, hogy én is úgy éreztem. Mint egy végtelen szalag, amin lehet haladni.
Mi van akkor, ha nincs esemény? Nem dobban a szív, nem rezegnek a hangok, nincs fény? Az idõ akkor is halad, vagy akkor áll?
Nem lehet, hogy ha nincs változás akkor idõ sincs?
púúúúú
Nagyban gondolkodva: mondjuk itt van elõttem egy pohár: ha felemelem, akkor egy másik dimenzióba kerültem, más a helyzete a térnek. Ha nem emelem fel, akkor ugyancsak másik dimenzióban vagyok, ami párhuzamos azzal, ahol felemeltem.
És mivel látszik, hogy ez egy nagyon elméleties gondolkodásmód, ezért sztem tényeleg nem létezik olyan, hogy idõ.
púúúúú
Kipróbáltad a kismotor mozgatását?
Azt nem mondtam, de lendkerék nélkül is megjelenik a Coriollis erõ.
Az idõ kifejezés mögött események sorrendisége, periódikusan ismétlõdõ jelenségek ismétlõdési száma-gyakorisága, és az ezekbõl általánosított összehasonlító skála van.
Mi a gondod az idõvel?
Van aki úgy hiszi, hogy az idõ egy út, amin elõre és hátra is haladhatunk.
Van aki szerint az idõ múlása kvantált.
És olyan is van aki szerint nincs is idõ.. Jó mi?
"Tényleg ekkora a baj, hogy nem bírod értelmezni a magyar szöveget? Ott van leírva. A TE fizikádat nem ismerem, de ott a tudományos, az alapján nyomódik. Látod, el bírod olvasni a szöveget a 427-ben? Vagy problémáid vannak a szövegértéssel? "
Tényleg? Mit is írtál a #427-ben?
"ezért a Földhöz képest nyugalomban lévõ állvány a mérleget saját súlyával, plusz a hinta súlyával, plusz a centripetális erõnek megfelelõ erõvel nyomja. Ezt mondja a fizika. A fizika tehát elfogadja, hogy a digitális mérleg nyomódik."
Vagyis szerinted a hinta a súlyerõn felül plussz erõvel hat a Földre!
Oké! Ezt állítottam, tagadtad, most elismerted! VÉGRE!
Az még érdekesebb, hogy a plussz erõ által keltett impulzusra
azt mondod, hogy:
" Ezt mondja a fizika. A fizika tehát elfogadja, hogy a digitális mérleg nyomódik."
Nos, a fizika szerint nyomja a mérleget, ez igaz, de!
A fizika szerint ha nyomja akkor megsemmisíti az impulzustörvényt.
Akkor a Te fizikád melyik fele igaz?
A nyomja és eltörli az impulzustörvényt vagy nem nyomja és akkor az impulzustörvény marad ??
#438 "Nem képviseli az a fizikát, aki tagadja Newton törvényeit. "
Istentagadó! Hess a paradicsomból! <#ejnye1>#ejnye1>
Nem vagy te nagyon dogmatikus?? <#wow3>#wow3>
" Mert a fizikád szerint a hinta kifelé nem hathat erõvel a mozgás következtében."
-Ez hogy van?
#441 válasz helyett
"Sz4bolcs, a fizika álláspontját a 427 alatt olvashatod. A Newton törvények a fizika részeit adják. Az energiamegmaradás is. Én ezeket képviselem. Aki ezeket tagadja, de állítja egyben, hogy a fizikát képviseli, az beteges hazudozó. "
Picinyem, Drága kicsi Bogaram!
Nem vetted észre? a #427-ben megtagadtad az impulzustörvényt!
Így te vagy a beteges hazudozó.
"Nálad a centripetális erõ párja nem a centrifugális erõ."
Válaszod: " A két erõ sosem jelentkezik egyszerre! Ekkora marhaságot!"
Csak és kizárólag egyszerre jelentkezik. <#wilting>#wilting>
egyik húzza a kötél végét, õt hívják centripetális erõnek,õ az aki
egyenes vonalú mozgást körpályára kényszeríti
a másik ellentart, egyenesen szeretne haladni a tömeg, így a kötél külsõ végét húzza, õt hívják centrifugális erõnek.<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
#444 "Ilyenkor persze Albertus azzal foglalkozik, hogy bújja a webet"
Megint tévedsz, vagy hazudsz! "Albertus elment úszni." Lett volna a helyes. Minden nap úszom egy-két órányit.
Tudod: Ép testben, ép lélek!
"Nekem nem kell internet ezekhez a válaszokhoz, a fejemben van minden"
Hagymázos, speedes téveszmék vannak a fejedben.
Nem is lehet más, ha az ismereteidet a netrõl és nem az iskolában szerezted!
jegeske #448:
"Összeszedi amiket mondtál, és késõbb majd kioktat belõle, mintha te
nem értenél hozzá. "
Mi ez a feltételes mód? Jelentsd ki nyugodtan Basic256 nem ért hozzá.
Mint ahogy te sem. Azon a másik fórumon. Ideidézzük a hajmeresztõ butaságaidat?
5-8 profi fizikában jártas fórumozó sem tudta meggyõzni õt semmirõl 2 éven át.
Az egyik módszerét láthattad ma. Egyszerûen kihagyja a kínos részeket.
Késõbb majd ha lesüllyed az egész, azt fogja állítani, hogy ezeket nem is õ mondta, hanem te.
Mi a véleményetek az idõrõl és a sebesség mérésrõl?
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Az a baj, hogy ilyen fórumokat ritkán látogatnak felkészült emberek, mert idejüket nem pazarolják ilyesmire. De most fordult a kocka. Nekem nem kell internet ezekhez a válaszokhoz, a fejemben van minden.
A két erõ sosem jelentkezik egyszerre! Ekkora marhaságot! Az egyik erõ (a centripetális) inerciarendszerben van csak, a másik pedig csak és kizárólag gyorsuló koordinátarendszerben. Nem látod? Olvasd már el a wikipediát! Hogyan lehetne párjai egymásnak, ha nem is léteznek egyszerre? Az egyik modelben csak az egyik van, a másik nincs. A másik modellben csak a második van, az elsõ nincs. Ennyire hiányosak az ismereteid?
Albertus, ennyire buta vagy? Nem tudtad, hogy a differenciálás jele a delta, a deriválásé meg a kis d betû? Te írtad a butaságot. Jó lenne, ha hagynád, hogy a matematikát is én képviseljem, mert ahhoz sem értesz.
-Ez hogy van?
Nem képviseli az a fizikát, aki tagadja Newton törvényeit.
A fizikát én képviselem.
Nálad a centripetális erõ párja nem a centrifugális erõ.
A fizika szerint pedig párja. Így mindenki látja, hogy amiket
írogatsz az sok minden, de a fizikához semmi köze.
Így kérlek a dezinformáláshoz nyiss saját topicot!
Köszönjük!
Mert a fizikád szerint a hinta kifelé nem hathat erõvel a mozgás következtében.
Erõ mégis van.. ergo a fizikád butaság.
Légyszíves a butaságok kimondásától, leírásától tartózkodj.
Köszönjük!
Feleslegesen szennyezzük magunkat és gyermekeink földjét.
Ezt akkor demagógiának nevezték.
Kisérletezz. Szemlélõdj, gondolkozz, és aztán vitasd azt amit olvastál.
Ha utánna is ez lesz a véleményed, megbeszéljük, hogy hol rontottad el a kisérletet.
20 dkg-os hinta nem nyomhatja le a digitális mérleget 30 dkg-ig."
A fizika szerint a következõ történik. A hinta körpályán tartásához kell egy erõ (centripetális erõ). Ez az erõ a hintára hat, körpályán tartja. Az ellenerõ (Newton alapján) a hinta kötelén át az állványra hat. Tehát az állványra hat ez az erõ a hinta súlyán felül, ezért a Földhöz képest nyugalomban lévõ állvány a mérleget saját súlyával, plusz a hinta súlyával, plusz a centripetális erõnek megfelelõ erõvel nyomja. Ezt mondja a fizika. A fizika tehát elfogadja, hogy a digitális mérleg nyomódik.
Légyszíves szorítkozz az áltudományodra, és bízd rám annak a kimondását, hogy a fizika mit állít, mit nem. Mi meghallgatjuk, te mit állítasz, te is hallgasd meg, mit állít a fizika, ne adj a fizikusok szájába szavakat.
(Egy kis lelemény.. Szinte minden ott van a szemed elött, lásd meg azt ami kell.)
Ismétled, ismétled, de a fizika könyv szerint a
20 dkg-os hinta nem nyomhatja le a digitális mérleget 30 dkg-ig.
Úgy hogy ismételgesd.. De jobban tennéd, ha elötte kipróbálnád.
Akkor nem ismételgetnél butaságokat.
Az emberiség energia gondjai? A napból évente 1000 kWh/négyzetméter
energiát kapunk.
Egy ember energia felhasználása 2-5 négyzetméterrel fedezhetõ.
És, kihasználjuk?
Nem. Csernobilt néztem tegnap a Spectrumon vagy Discoveri-n..
többszázezer ember kapott halálos dózist.
És mi mit építünk naperõmûvek helyett? Atomerõmûveket.
De leírtam tovább is, azt az esetet, ha lenne több..
Ha pedig akadna hátom, akkor a rugót sem kézzel kellene megforgatni.
A válaszodra jellemzõ, hogy most sem azt látod meg ami a lényeg!
Nem azt, hogy a Coriollis erõ felhajtja a rugó végét, azaz a rugó másik végére erõvel hat.
Hát ez az! Sok mindenrõl tanultál már, de képtelen vagy látni is azt amit láthatnál.