A csimpánzok vezetnek az evolúciós versenyben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
Aztaqrta mennyi hozzászólás! <#wow1>
Émmá hozzá se szólok..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

"Hallottál már arról a bizonyos Heizenbergrõl? Ezt az embert a tudomány is elismeri. És nem mást állit mint hogy valamit sosem fogsz tudni. <...> Tehát tudományosan bizonyott hogy van olyan amit a tudomány nem tud megmondani. ÉS ehhez még vallás sem kellet. Millió olyan dolog van ma a tudományban amire nincs magyarázat. Amit nem tud megmagyarázni."

Heisenberg határozatlansági relációjának (uncertainty principle) hívják az elvet. Többek között kimondja hogy bizonyos _adatokat_ egy részecskérõl nem tudunk egyszerre tetszõleges pontossággal megmérni. És kúrvára nem mond semmit az univerzum _törvényeirõl_, _alapelveirõl_, _modelleirõl_, amirõl én beszéltem.

Természetesen nem tudhatjuk az univerzumban az összes molekulának a tulajdonságait, de nem értem hogy ennek mi köze ahhoz, hogy tudjuk-e az univerzum alapjait leíró képleteket vagy sem.

Nem kell az összes x számra tudnod hogy mennyi x+1, elég csak a mûveletet ismerned!

"És mibõl lett a "tojás"? Hát elõtte volt egy nagy "bimbum" és abból...
és igy tovább, nincs magyarázat. Azt hiszem semmivel sem kevésbé hihitetlen mint hogy hogy keletkezett az élet..."

Ha elfogadjuk hogy mindennek kell hogy legyen valami elõzménye, végtelen ciklust eredményez, ez abszurd.
Ha elfogadjuk hogy valaminek nincs szüksége elõzményre, avagy az volt az elsõ létezõ, már véges számú lépést kapunk.
És nem értem hogy miért nem lehet elfogadni, hogy az univerzumunk (ill. annak a "keretrendszere") az elsõdleges létezõ.
Bizonyíték az ellenkezõjére nincs, sõt, indok se, és ABSZOLÚT SEMMI KÜLÖNBSÉG nincs aközött hogy az univerzum az elsõdleges létezõ a saját fizikájával együtt, vagy pedig emulálva van egy másik fizikán alapuló univerzumban.
Occam borotváját meg már gondolom ismered: "entities should not be multiplied beyond necessity"

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

a korlátoltság nem ismer határokat.Te irtad, hogy véletlen.Én NEM irtam, h csoda (gyk:Istencsinálta).Ez a különbség kettõnk közt.Mig te korlátoltan/egysíkúan 1 véletlennel le rendezed, én azért kiváncsi lennék, h mi ment végbe abban a másodpercben és mi történt "ütközéskor" a kissráccal, a mondataimból ez absolute kiderül, de nem várom el tõled, h bármire is tudj következtetni véleményekbõl.(a kérdésed alapján ez derül ki.)
Menj ki egy kicsit és nézzél fel az égre 😊 nálunk tiszta az idõ.....lehet gondolkodni.szép.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

A véletlen fogalmát még determinisztikus univerzum esetén is nyugodt szívvel be lehet vezetni; az univerzum és annak részei közötti interakciók (pl. gravitáció) túl komplexek ahhoz, hogy teljesen pontosan modellezni lehessen a történéseket, viszont nagyszerûen lehet közelíteni valószínûséggel (amit meg meg lehet mérni), vagyis minden probléma nélkül véletlenként lehet kezelni.

Nem kell ide isteni csoda.

(Basszus, ez ugyanaz mint a lélek: Miért ne létezhetne "lélek"/személyiség a világunkban? És véletlen?)

"Aham, tehát akkor téged egy csöppet sem érdekel, h miért maradt mondjuk életben.Minek köszönheti ezt.Hanem, elintézed egy véletlennel oszt jóVa'."

Elintézed egy 'istencsinálta' mondattal oszt jóva'?

dronkZero
Ezt most nekem címezted tényleg?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

assdf, elég ember ismerõ vagy?akkor tudhatnád, h ilyeneknek, akik ennyire "hisznek" (kicsit paradoxon igaz?) a tudományban, azok túl korlátoltak ahhoz, hogy befogadjanak egy új dolgot és számoljanak vele, fõleg ha az egy vallásból való.Itt nem arról van szó, h azonnal hinni kell Istenben.Hanem, h igen is van egy misztikum ahogy irtad 1%-k amit nem tudunk mi az, miért van ott, mi a terve bármivel is, és mennyire tudatos....

Régen olvastam egy autóversenyzõrõl, aki a világ legnagyobb gyorsulását volt kénytelen elviselni; a fullon száguldó autó valami 1-2 méteren belül nullára lassult. Pár szerve szétszakadt, jópár csontja eltört azt mégis túlélte a baromarcú.

Egyébként egy rakat méregnél meg van adva az LD50; a medián halálos adag. Ez azt jelzi hogy mennyi kell az adott szerbõl (egyedre elosztva) hogy a populáció fele kidögöljön. Szóval már ez is statisztikán alapul. Valószínûleg a baleseteknél is van hasonló (pl. milyen magasról esik le az ürge hogy 50% az hogy megdöglik-e vagy sem)

""Egyébként tartok tõle, hogy a tudomány és a vallás egy ponton egyesül csak nem veszik észre."

Ez akkor fog bekövetkezni ha a vallás eltûnik, és mindent meg tudunk magyarázni a tudománnyal (ugye, az isten szerepe mint magyarázat az ismeretlen dolgokra folyamatosan csökken, egyértelmûen)."

Jézus ember, te még a saját hited sem ismered. Mirõl beszélsz???
Hallottál már arról a bizonyos Heizenbergrõl? Ezt az embert a tudomány is elismeri. És nem mást állit mint hogy valamit sosem fogsz tudni.Nem fogok ebbe belemenni, nem az én szakterületem, de a lényege az hogyha ismered az egyik részecske egy paraméterét, akkor nem tudom megmondani a másikat. Ha meg ezt ismered, akkor az elsõt nem tudod megmondani. Tehát tudományosan bizonyott hogy van olyan amit a tudomány nem tud megmondani. ÉS ehhez még vallás sem kellet. Millió olyan dolog van ma a tudományban amire nincs magyarázat. Amit nem tud megmagyarázni. Ezek közül rengeteg a mikrovilághoz tartozik és rengeteg a makróvilághoz.
Itt valaki korábban azt irta, hogy az élet keletkezését pl egy másik helyre tolni csak egy végtelen ciklust eredményeze hisz oda is valahogy keletkezni kellet és igy tovább....
Na most kérdem én hogy keletkezett a világegyetemünk?
Tudomány: volt a nagy "tojás" majd jött a "bimbumm" és igy...
És mibõl lett a "tojás"? Hát elõtte volt egy nagy "bimbum" és abból...
és igy tovább, nincs magyarázat. Azt hiszem semmivel sem kevésbé hihitetlen mint hogy hogy keletkezett az élet...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Igen, elég álszentség csak azért normális módon viselkedni mert különben megbánod. Az hogy a másiknak rosszat okozunk, az nem elég ?

És nem nagyon szeretem ha valaki valami geciséget csinál, bemegy a templomba, legyónja azt csumi már nem is gond...

"Én többször tapasztaltam h nincs véletlen."

Fura, akkor nekem vannak tévképzeteim sztochasztikus tulajdonságú dolgokról ?

"Szerintem minden ki van találva elõre és ha bele gebedek akkor is úgy lesz."

Sajna nem nagyon mélyedtem bele a kvantummechanikába, valaki mást meg kéne kérdezni hogy mit gondolnak a fizikusok.

Egyébként meg nem látom hogy miért lenne jobb vagy rosszabb egy determinisztikus világ egy sztochasztikus világtól.

És ha valakit zavarna hogy kevesebb bolygót lát mint amirõl tud, akkor felhívom figyelmét érdemes megnézni melyik idõben milyen asztrológia szerint kell számolni. Azóta már változott.
Ebben egyetértünk. Senkisem mondta azt hogy a tudománynak nincs igaza minden téren, vagy hogy hülyeségeket állit. Mindösszesen annyit mondtunk, hogy az a pici kis rész, amikor nincs igaza, vagy nincs magyarázata, nos azt elintézni egy véletlennel, ahogy tanult kollégám is irta, kb. ugyanolyan szintü mint amikor egy pap azt mondja hogy isten volt...

De a tudomány ezt nem ismerte el eddig sosem, elintézte egy mezei véletlennel. Pedig ha megnézed, a keresztény egyház is sokat fejlõdött ám, ma már nem nyilvánitanak semmit sem csodának csak ami egy komoly és összetett tudományos vizsgálaton átment és kiderült hogy incs tudományos magyarázata...
FOrditva ez miért nincs igy?

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

"Egyébként tartok tõle, hogy a tudomány és a vallás egy ponton egyesül csak nem veszik észre."

Ez akkor fog bekövetkezni ha a vallás eltûnik, és mindent meg tudunk magyarázni a tudománnyal (ugye, az isten szerepe mint magyarázat az ismeretlen dolgokra folyamatosan csökken, egyértelmûen).

"A vallás amit nem tud megmagyarázni azt mondja isteni csoda. A tudomány meg azt mondja hogy véletlen... Nem lehet hogy ugyanaz csak kétféle néven? 😊"

Nem, mert az egyik puszta véletlen, a másik meg feltételez egy röhejes tulajdonságokkal rendelkezõ, a valóságba kénye-kedve szerint belepofázó intelligens lényt.

Tényleg? Ezt honnan veszed?

A védikus asztrológia 9 bolygót különböztet meg: ezek a Nap, Hold, Mars, Merkúr, Jupiter, Vénusz, Szaturnusz, és az elõbb említett két árnyékbolygó, a Rahu és a Ketu. A bolygók hatással vannak az életünkre. Az általuk kibocsátott gyenge sugarak színei megegyeznek a különbözõ drágakövek és féldrágakövek színeivel, amelyek energiájukat a bolygókból nyerik.

Lol és még utánna sem olvas csak magyaráz és azt hiszi hogy amit halott.
Fura. Én szabadon szidom a kurva istent, mégsem cigizek.

Annak hogy leesett nincs (de van) de hogy túlélte annak már van. Ha bizonyitott tény hogy nem élheti túl, és mégis túléli az bizony igen erõs cáfolat nem gondolod?

Amúgy el kéne már fogadni, hogy mind a tudomány mind a vallás valaminek a megmagyarázásra születt. De nem mindennek a megmagyarázásra. A történelem folyamán láttuk hogy mi történik, ha megprobálnak mindent a vallással magyarázni, és azt hiszem azt is látjuk/láttuk már hogy mi történik ha mindenhol
a tudomány érveit használjuk. A tudomány segit atombombát épiteni, de arra már nem ad magyarázatot hogy mikor használd és mikor ne.
A tudomány nem rossz dolog. De veszélyes mikor azzal kecsegtet hogy egyszer majd mindent tudni fog. Valóban sokkal többet tud most mint ezer éve. De sokkal több dolgot nem tud mint ezer éve. Lehet hogy a dolgok 99%ra van magyarázata, de az 1%ra nincs ezt elintézi egy véletlennel... És mára már tudjuk hogy a világegyetem szinte végtelen, benne szinte végtelen sok dologgal, és bizony ez az 1% (ez lehet egy tetszõlegesen kis szám) szorozva egy majdnem végtelennel bizony igencsak nagy értéket ad ki. A tudomány megprobálja kideriteni mibõl is állunk. Sejtekbõl... nem atomokból... nem protonokból és neutronokból... nem tévedtünk... manapság már szinte elképzelhetetlenül apró részecskéket hoznak létre és még mindig nem értek az aljára. A végén ott tartunk hogy kiderül, a semmibõl állunk. ÉS ez a sok semmi ad ki egy nagyot. Nos ez a tudomány. Részleteket néz.
A vallás pedig nézi az egészet. És magyarázatot ad az egészre (vagy megprobál).

Más: persze 75 év... ebbõl nem az jönne ám le, hogy milyen értékes az a 75 év, hanem egyszer úgyis meghalsz akár szenvedtél életedben, hát inkább élj úgy hogy élvezz ki minden percét. Ez gyakorlatilag globális anarchiához vezetne, hisz én pl. sz@rnák rá hogy te miben hiszel, igy is ugy is meghalok, elveszem ami nekem kell és élek úgy hogy élvezzem minden percét. Te meg szivsz... VAg yte is ezt csinálod és kész az anarchia.
Most azonban tudatt alatt mindenki hiszi hogy nem céltalan az értelme (hisz ez a csupán 75 év ezt jelenti. Az életednek nincs értelme, céltalan, egy büdös nagy véletlen). Még az itt jelenlévõ legkeményebb legracionálisabb tudámyhivõ ember is, ha oda kerül a sor, bizony nem Newtonhoz fog imádkozni vagy Einsteinhez... Ezt elhiheti nekem bárki, tudom én hogy 20 évesen könnyü keménykedni, de ahogy édesapám is mondta, amikor odakerül a sor bizony mindenki betojik...

Lol a kereszténység normális, míg más vallások nem? miért akarod hogy ne mondjam rád hogy idióta, ha még más vallások nézetét, értékét sem ismered el? Ennyi erõvel akkor ne lepõdj meg ha azt mondják rád hogy manapság könnyû azt mondani amikor még nincs meg mindenre a magyarázat hogy Isten teremtette..... Grat szinte magadat járatod le...
"Ha istenkáromlást követtek el ,és még jól meg is fûszerezitek, akkor nem támad egy ici-pici bûntudatotok ? 😊"

Miért támadna ? Mert egy képzelt csávót szidunk ? Mert esetlegesen megsértjük valakinek a képzelt barátja iránt táplált érzelmeit ? Elhiszed hogy baromira nem érdekel ?

Az atomrobbanás tesztelõ Abhszolút tudhás (tm) se sokkal jobb ezeknél...Úgy látom van két nézet.és ezek "hívõi" akik belemagyarázzák a saját nézeteiket a történésekbe...Hát ez gondolom már csak igy lesz örökké 😊

http://en.wikipedia.org/wiki/Anecdotal_evidence

"És hidd el nem egy ilyen van."

Elhisszük mi hogy egy kis százaléka az összes rákos betegnek spontán meggyógyul, de komoly gyógyításhoz szart se ér ez a hozzáállás.

Azt úgy hívják hogy placebó. Pszichológiai hatása van, de komoly dolgokra használhatatlan.

jah, és akkor mekkora marha, mert hát ez VÉLETLEN VÓT, hát nem érted? 😄 hiába próbálom neki mondani, hogy ez ugyanolyan mint, ha egy vallásos azt szajkózná, há' az ISTEN TEREMTETTE nemééérted?Mondanom sem kell, egyik se jó.....
Engem azért érdekelnének az összefüggések is egy a kisgyerek esetében.És még sok más esetben... ( ha pl. az egyik utcán hamarabb fordulok le, és ha a másikon tovább mentem volna, ahol baleset történt, akkor én lettem volna bajban...)

"Mi értelme az életednek? A tudomány válasza az, hogy semmi, mivel nincs túlvilág (szitén a tudomány szerint) akármit megtehetsz ebben az életben. Gyak. lõdd szét a fejed, idd le magad vagy ahogy tetszik."

Már nem azért, de ha kiderül hogy nem végtelen sok évünk van a mennyországban, hanem csak ~75 évünk a Földön, akkor nem épp hogy értékesebb az a 75 év ?

Meg egy célja mindenképpen van: csináld a kölyköket! <#idiota>

"Szóval óvatosan azokkal akik azt mondják hogy le a hittel vagy a vallással. Mert bizony a vallásoknak ezekre a kérdésekre vannak válaszai, mig a tudosoknak nincs."

Jajj milyen szép is látni amikor az Abhszolút Tudhás (tm) birtokában levõ hívõk robbantgatják magukat, másokat, klinikákat. De az se rossz látvány amikor a Szcientológusok perkálnak hogy megismerjék az Abhszolút Tudhás (tm) részleteit, ami ugyebár hogy Xenu története <#idiota>

Az hogy a gyerek leesett az ötödikrõl, és életben maradt semmi köze a tudományhoz! Ne erõszakoljuk már meg a legegyszerûbb fogalmakat!
"2+2 néha 5"

Marhaság. Te egy film címét mondod.
"miért maradt mondjuk életben"

Ilyen kérdést miért, a véletlennél hülyeség feltenni!Teljesen értelmetlen. Van egy kalap benne ezer szám. Azt magyarázni hogy miért az került a kezedbe amit kihúztál, már komoly elmebeli problémát jelent.
Magyarán amit a tudomány nem tud megmagyarázni az véletlen...

Na most mi a különbség a között hogy:
"Amit a tudomány nem tud megmagyarázni az
a, véletlen
b, isteni csoda
c, egyéb
???

Egyébként alapvetõ dolog a tudományban hogy mindennek van bizonyitása és nem ismert olyan ami azt megcáfolná.
Magyarul ha be van bizonyitva hogy 2+2=4 akkor az mindig annyi lesz. És ha csak 1!!! esetben is bebizonyodik hogy 5 akkor dõl az egész elmélet mindenestül.
Ellenben a valóságban azt látjuk, hogy 2+2 néha 5 hiába állitja a tudomány azt hogy az mindig 4. És amikor erre valaki felhivja a figyelmet, az általában le van sajnálva, és el van intézve egy véletlennel...

Aham, tehát akkor téged egy csöppet sem érdekel, h miért maradt mondjuk életben.Minek köszönheti ezt.Hanem, elintézed egy véletlennel oszt jóVa'.Ez ugyanolyan hozzá állás pont, mint aki szentül hiszi, h Isten pihent egy jó nagyot vasárnap és az elõzõnapokon szépen lerendezett mindent 😊 és azóta éljük piciny életünket.

Hát ha nem érted hogy mi a véletlen akkor az a te bajod.A véletlent magyarázni a legnagyobb marhaság.Felfedezések találmányok jöttek létre a véletlennel. Newton almája. Röntgen nem a Röntgensugarat kereste, nem tudod? Véletlenül azt találta meg.
Teljesen felesleges magyarázni, megtörtént és kész. Értelmetlen felesleges rágódni a véletlenen.
"Uri geller és tsai"

Szar szélhámosok. Semmi értelmes dolgot nem alkottak. Nem becsülöm õket annyira mint a klozetpucolót.
Az igen.Na az a kemény.baba te tényleg nem fogod fel?Ok véletlen.És milyen fizikai hatásokkal magyarázod pontosan, hogy nem loccsantszét nem lett baja, amibe bele halt volna.Mert ha tudod, h véletlen, akkor azt tudod is bizonyítani, pontosan.És ha azokat az állításokat alkalmazod egy másik emberen ugyanúgy...akkor elméletileg, annak is túl kellene élnie.....

Hát ez a te bajod.
Nem láttad a TV a 4-5 éves gyerek leesett az 5.emeletrõl és túlélte. Ha valaki nem érti meg hogy ez a véletlen akkor még sok mást sem ért meg.
Hogy jött létre Nemo Kapitány? Honnan származik az idõutazás? De marha nehéz.
Már hogy élhetnél túl 70-80%ban egy zuhanást? kb. 100 méter felett már tuti hogy akkora sebességre gyorsulsz fel, hogy a szerveid kiszakadnak a helyükrõl. A multkor láttam egy tesztet, egy dinnyét bukosisakba raktak, bekötözték és ledobták a 6. ról (ez csak kb 12-15 méter!!!) a betonra. Kivülrõl semmi baja nem volt. Majd levették a sisakot és kiderült hogy a dinnye darabokra szakadt, mert a beljese nem kevlárból van, ahogy az ember agya sem. Egyszerüen kiszakad a helyérõl és odakenõdik a koponya belsõ falára. A tõbbi sdzervrõl nem is beszélve.
De azt hiszem errõl egy orvos többet mesélhetne.
És mégis vannak akik túlélik. Úgy hoyg mindenki más meghal. Fizikailag a dolog képtelenség, gyakorlatilag meg igen.

Szóval szerintem te kevered az autóbalesettel vagy ha leég a ház, de egy repülõgépkataszrófánál a többség már a zuhanást kiváltó okoknál meghal, a másik része meg a becsapódáskor.

Uri geller és tsai.. miért ne lehetnének olyan dolgok amit jelenleg még képtelenek vagyunk megmagyarázni?
Túlélt repülõgépszerencsétlenségek? Ha úgy vesszük a zuhanást 70-80%ban túléled.. vsizont 80%hogy vagy a füst vagy a tûz végez veled az összeroncsolódott gépben, csak mert rászorult a szék a lábadra és nem tudsz kimenekülni.

Kérdés: Istent ki teremtette? Vagy hogy jött létre?

Mi számít istenkáromlásnak? A 7 fõbûn teszem azt? Vagy az Isten rohassza rád.. kezdetû mondatok? Mert ha a fõbûnök akkor egy kiadós szex után nincs bûntudatom pedig lehet hogy kellene nemde?

Ha létezik menyország és pokol, az közös, vagy egyénre szabott? Mert ha közös akkor ki dönti el hogy számomra mi a menyország? Ha meg pokolra kerülök egyezséget kötök az ördöggel hogy had jöjjek vissza kísérteni a jónépet.. 😄
Bill Gates meghal, találkozik Szent Péterrel. Azt mondja Billnek:
- Te sok jót tettél embereknek, választhatsz a pokol és a menny között.
- OK, nézzünk szét lent elõször!
Lemennek a pokolba és az ördög fogadja, mindenütt csinos lányok, kaja, pia, zene meg ami kell. Bill azt mondja:
- Ez nagyon szép de nézzünk szét fent is!
Felmennek és mindenütt csak unatkozó öregeket lát, csönd van és rémesen uncsi az egész. Úgy dönt, inkább lemegy a pokolba. Amint átlépi az ajtót, beledobják egy kondérba, alágyújtanak... Bill meg így szól:
- Te figyelj, ördög, nem ezt mutattad nekem.
- Ja, az csak a demó verzió volt...
Nekem épp ez a problémám a gyerekneveléstõl kezdve. A duma az h azért ne lopd el másnak a cuccát mert jön a büntetés, és ne azért ne lopd el mert az nem a tiéd. A vallással is ez az egyik gondom, fenyegetõznek h legyek istenfélõ. Csak akkor nem értem ha a hívõk annyira odavannak akkor miért kell félni tõle ahelyett hogy simán "szeretnék". Úgy élik le az életüket h nehogy valamit rosszul csináljanak mert jön a bünti, vagyis "semmit" sem tesznek õszinte szeretetbõl. Tényleg erre való a vallás? Nem hiszem.
Én többször tapasztaltam h nincs véletlen. Szerintem minden ki van találva elõre és ha bele gebedek akkor is úgy lesz.
dronkZero
Nem.

dronkZero
Nem, kérlek, ezt most dumcsizzák a 21. században. Azt magyaráz bele, amit nem szégyell.

Te nem ismered a véletlent, csodálkozom.
Én nem azért nem gyilkolászok mert szeretem az embereket hanem mert magamat tartom annyira.Nem azért nyitottam a rendelõben ki a gyerekkocsit toló mama elött az ajtót mert szeretem hanem mert stb. Ehhez nem kell vallás.
Anyám, te aztán mindent be tudsz bizonyitani...
Uri geller?
Aki lezuhant a repülõvel és túlélte? Úgy hogy mindenki más meghalt.

Igazából te sem vagy jobb mint a vallás. A vallás azt mondja hogy isten mentette meg, te meg azt mondod hogy biztos van valami figyelembe nem vett magyarázat... (vagy inkább vegyük itt is elõ a tudomány jól bevált magyarázatát, véletlen volt...)

Egyébként tartok tõle, hogy a tudomány és a vallás egy ponton egyesül csak nem veszik észre. A vallás amit nem tud megmagyarázni azt mondja isteni csoda. A tudomány meg azt mondja hogy véletlen... Nem lehet hogy ugyanaz csak kétféle néven? 😊

Ismeritek azt amikor Bill Gates meghal és felmegy a mennybe?
Odaát nincs is pénz. És sör sincs.
Na engem csak ne szeressen mert még pedofillnak nézem.
Akárhogy is van, a hívõknek van egy elõnye !!!!!!!!!!

Én fogadok bármelyik hitetlennel, hogy ha meghalunk, és igaza volt, akkor fizetek neki egy láda sört Szent Péter elõtt!
Vizont ha nekem volt igazam, õ fizet ! 😊