A csimpánzok vezetnek az evolúciós versenyben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De azt is szokták mondani h
"Egy perc eldönthet éveket"
Egy kis hülye hiba miatt felrobbantom a kísérleti atombombámat és milliók élete megváltozik pillanatok alatt, és az már teljesen más lesz mint lett volna...
dronkZero
De miért akartok mindenáron még egy kört futni? Mi a picsát(már elnézést) magyarázol azzal, hogy úgy adsz választ a létezésünkre, hogy valami(Isten, UFO-k, pánspermium, Nagy Zöld Trüsszentõ, anyámkínja) azt csinálta, direkt? És az a valami(I.,UFO,ps,NZT,ak) hogy a pék faszába jött létre?

Miért hihetõbb mindez, mint az, hogy ez úgy magától, az anyagból a környezeti jellemzõk hatására létrejött? Azért mert úgy kevésbé kell félni a haláltól? (Mégsem fél tõle senki kevésbé... Még az sem, aki úgy csinál.) Vagy miért?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Szerintem nem butaság a karma.Csak ebben a formában igen 😊 (univerzális morál,bíró,stb) faramuci, és nem igazságos.Nem kellenek ilyen dolgok, elég ha egy másik síkra kapcsolódik a lélek, majd utána újra kapcsolodik (egy új ember születésével) a földi élet "síkjára", emlékeiben tiszta lappal.Persze feltételezés....De nem Földhöz ragadt.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

"...nem hinném hogy túlságosan befolyásolna valamit is az adott ember "jósága..."

Erre van egy mondás h "Ha egy csecsemõ felsír a Szíriusz is megremeg". Sokak szerint ha hatással vagy valamire akkor az már másképp fog hatni a következõre és az is másképp... tehát minden mindennel összefüggésben van és hatással van közvetetten egymásra.
Például: ha összevesztem a barátnõmmel és úgy megyek vizsgázni és nem sikerül, lehet h belekezdek egy melóba és nem az eredetileg elképzelt dolgot fogom csinálni és nem találom fel a "mittoménmit".... és a világ menete más irányba fog haladni mint "kellett volna". És ezért más sem fogja ugyanazt produkálni, stb...
A reinkarnációs karma baromság (mint ahogy írtam a #216-ban), mert feltételezi hogy van egy univerzális morál amihez tartania kéne magát az embernek, van egy intelligencia ami meg tudja állapítani hogy az adott élõlény tartja-e magát a morálokhoz (ehhez kapásból meg kell különböztetnie az élõt az élettelentõl, szóval elég intelligens lény kell hogy legyen), meg persze a reinkarnáció.

A karma (az életen belüli) is elég nagy hülyeség; bár nem tudok rá vonatkozó kísérletekrõl /eddig nem néztem/, nem hinném hogy túlságosan befolyásolna valamit is az adott ember "jósága".

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Ja...hanem is közvetlenül, de közvetetten mindenképp.... <#alien>

"Amennyiben Isten mérhetõ lenne, vagy csodát tenne(de olyat ám, amire semmi más magyarázat nincs: pl Feltámadás), abban a pillanatban hivõvé válnék"

Szerintem ha csodát akarsz látni, akkor szinte 1 centit sem kell lépned.Csak fel kell nézned az égre..este <#kacsint>

"Abban a bizonyos könyvben szó sincs arról, hogy Isten aminosavakkal vacakolt volna, vagy õsrobbanással. Legyetek már következetesek"

Nem tudom, én maradnék a teremtõ "meghatározásnál".Mert azt te sem állíthatod, hogy csak úgy az univerzum viccbõl sajátmaga megszülte az aminot és a Földet, fénnyel(nappaL) "levessel" villámcsapásokkal vizzel stb.Túl következetes az univerzum, és egyáltalán nem kontár munka 😄 ahhoz, hogy ne gondolkodjunk abban, h van egy jóval intelligensebb civilizáció rajtünk kívül ami az egész mögött állhat 😊

1. Bármi problémád van, csak azzal tudod megszeléni akivel van a problémád. Senki mással.
2. A lelki gondjaidat csak magaddal tudod megbeszélni. Senki mással.
dronkZero
Tökéletesen egyetértek.

Ebben fõleg:
"- hitrõl vitatkozni, tudományos bizonyítékokat kérni számon (bármelyik oldal mellett) a legszánalmasabb, értelmetlenebb szellemi maszturbációk egyike."

De ha olyan jól esik? 😛 😄

dronkZero
"ez mind véletlen lenne, nemhinném."
"Jobb hinni valamiben, mint semmiben. Nemegyszer huzott ki a szarbol a "másik világ". Csak az érettségis példát emlitve. A hit maga a lényeg, ha te hiszel valamiben az valóban valora fog válni, mert a pozitiv gondolatok pozitiv eseményeket vonzzanak. És ez véletlenül lenne, nemhinném."
Ja, sokkal hihetõbb hogy a saját döntéseidet más rakta a fejedbe, nem? Meg hogy reggel Isten a térképen rajzolgatott, hogy márpedig te arra fogsz menni.
Ha az a kedves öltönyös meg véletlenül az utolsó forintjaidból forgat majd ki, akkor majd talán nem leszel ilyen boldog. A pozitivizmus veszélyes.

"Baszod te alapba azt állitod, hogy nem létezik, holott ezt NEM tudod bizonyitani."
Igen, tudod ez az alapállapot. Nem hiszem el, csak mert alig kétezer éve ezt szajkózza mindenki. Majd ha Isten mérhetõ lesz, akkor elhiszem létezését. Amíg viszont teljességgel megfoghatatlan, és az égvilágon semmi hatása nincs a (tapasztalható) világra, addig azt kell elfogadnom, hogy nem létezik.
És ne várd a bizonyítását. A Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú nemlétét, vagy a Nagy Zöld Trüsszentõ nem létezését, vagy végtelen számú egyéb _nem létezõ_ dolog nem létezését bizonyítani is teljesen idõpocsékolás.
A világ összes nem létezõ dolgával ez a helyzet, Isten miért lenne kivétel?

"Ha holnap feltalálnának egy valamiszkópot, és addig egy uj energiát tudnának vele mérni, te elhinnéd, de az elött 1 nappal homlokegyenest mennél vele"

Ja, ez egy ilyen bicikli. Sosem volt másképp ez a tudománnyal. Fejlõdõképes.
Ami a régi mesékrõl nemigen mondható el.
Amennyiben Isten mérhetõ lenne, vagy csodát tenne(de olyat ám, amire semmi más magyarázat nincs: pl Feltámadás), abban a pillanatban hivõvé válnék.

"Ez mindenkire vonatkozik, és az univerzumban kb. 20 tényezö finom behangoltságának az eredménye, hogy kialakulhatott az élet pl: ha a töltések jobban-kevésbbé taszitanák egymást, akkor sose jönnek létre anyagok, se csillagok, se élet és még van egy pár ilyen tényezö. Mondjuk ha szerencse kérdése ezen tényezök felállása, akkor télleg nagy mák lenne az élet, ha az elsöt elrontják borul az egész, ez elég nagy hazárdjáték lenne, a spontanitás szerint."

Jaj, ez is olyan aranyos. Nem lehet, hogy véletlenül jött létre, mert annyira végtelenül valószínûtlen.
1. Érdekes, a valószínûtlenségének a végtelenségét fel tudjátok fogni, a világegyetem korának és kiterjedésének (tehát a lehetséges próbálkozások számát) végtelenségét nem. Pedig ott nézi a monitorodat az élõ példa.
2. Abban a bizonyos könyvben szó sincs arról, hogy Isten aminosavakkal vacakolt volna, vagy õsrobbanással. Legyetek már következetesek.
3. Érdekes módon Isten mindig pont a megismert világegyetem határán _túl_ helyezkedik el. (Hehe, ezek szerint menekül elõlünk... 😄 ) Amikor a Föld még lapos volt, akkor a menny fent volt a felhõk fölött, a pokol lent a föld alatt, nem volt semmi gond. Most, hogy már igen messzire ellátunk, kezdenek jönni a gondok(bár szerintem a gömbölyû Föld ezért baszta a csõrüket annyira anno). Mostanra már más dimenzióba került.
Vicces ez, na.

Még egyszer kérdezem: Miért pont Isten meg kereszténység, miért nem Allah, vagy lélekvándorlás, vagy Zeusz?

Ezért jo, mert büntudata van, magyarázkodni meg másnak kell, nem magadnak, na télleg mentem kajolni.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

nagyjábol ja, azért holnép végigolvasom mégeccer, namot télleg mék kajolni.

sz4bolcs
egy jót faszoztunk ma az evoluciós cikk alatt? szép napot zártál.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

"Minden ember saját maga szerint jo, ez igy van."

Sokszor van olyan amikor az ember rájön hogy õ mekkora egy geci volt. Ekkor megpróbálhatja jóvátenni, bemagyarázni magának hogy mégse olyan geci, vagy esetleg elfelejteni.

respekt

összefoglalva
isten pro:
- SZinte minden nép kultúrájában van vallás.
- Egycsapásra megmagyaráz mindent,
- nem lehet ellenbizonyítani

isten kontra
- Nincs olyan dolog, amit meg ne lehetne nélküle máshogy magyarázni. Ergo: nincs mellette sem bizonyíték
- Az emberi pszichébõl következik a misztifikáció sajátossága. Egyszerûbb mesét kitalálni, mint tényeket kutatni. Ráadásul a halál léte kellemetlen ténynek számít, erre vigasz isten, ergo élet az élet után. Az is bizonyított, hogy könnyebben hiszünk olyanban, amiben hinni is akarunk.
- Ockham borotvája. (isten nem szükségszerû, tehát nincs)
- Nincs két egyforma vallás. Egyistenhit, többistenhit, animizmus, õsök tisztelete, stb. Mindegyik nem lehet igaz.
- Korábban számtalanszor felsültek a keresztény vallást tudományos módon bizonyítani kívánó tudósok. Most náluk a labda, bizonyítsanak õk. (láthatatlan rózsaszín egyfarkú esete).

Konklúzió
- A hit olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van valamilyen, de normális embert nemnagyon izgatja, hogy a másiké milyen.
- hitrõl vitatkozni, tudományos bizonyítékokat kérni számon (bármelyik oldal mellett) a legszánalmasabb, értelmetlenebb szellemi maszturbációk egyike.
- Senkit nem lehet meggyõzni semmirõl.

Lezárásként egy gondolat, amit 10 éves koromban ismertem fel:

"az okos ember a tényekhez ragaszkodik. A hülye a véleményéhez."

Mindenki ossza be magának 😄

na ez egy jó kör volt emberek. Mék kajálni. Hónap találkozunk, ahol az ájpodot fikázzuk majd (csak vicc)<#pias><#buck> tsátok.

Hadd ismételjek valakit az egyik topicbol: Feltaláltam az instant vizport, csak 2 dl vizet kell hozzá adni és kész.

A finomhangoltság még jó hogy fennáll. Kicsit furcsa is lenne ha megmérnénk a fizikai állandókat, és az jönne le belõle hogy az univerzum nem képes az élet fenntartására. (Igen, sajna ez a rész már baromira függ a megfigyelõtõl)

csak én a tiszta lapban hiszek, mert mindeki jó ember saját maga szerint, mégha olyan dolgokat is tesz, melyeket késöbb megbán.

jóllátod koma, az élet eredménye a fejlödés, ahogy ezt korábban leirtam. Sokkal egyhangúbb lenne a fejlödés helyett a stagnálás. A fejlödés örök, sohase lehet elérni a tökéletesség szintjét, és ez igy jo, mert mindenki (minden lélek ugyanolyan lenne, ami megint csak monoton lenne az idök végezetéig. Fö a fejlödés, de az élet célja az öröm.

Pedig én pont így látom. Mármint nem mindenki indul tiszta lappal, vagy legalább is mire felnõ már megtett pár dolgot és azt is a környezet és más ráhatása miatt.
Egyébként meg azt látom, h sajnos az emberek szelektálnak, mégpedig elég erõsen, tehát nem is fogadnak el bármit (segítséget v tanácsot) bárkitõl, tehát lehetek én akkkkármilyen jó ember ha a társadalom nem fogad el pl a genetikai, fizikai (szóval testi) hibáim miatt. Ezzel az a gondom h a többi ember akkor is szívni fog miattam ha nem akarom, és akkor sem tudok másnak örömet szerezni ha bele gebedek, tehát ez is visszatartja a világot a szellemi és egyéb fejlõdéstõl. Tehát nem csak a rossz karmával született embernek tesznek rosszat hanem õ sem tud jót tenni ezért másoknak, és ilyenkor én azt kérdezem h "Odaát ez nem látják?".
a következö generácio:

Hát...szerintem nem kezd teljesen tisztalappal.Én úgy gondolom, hogy a "lélek" minden újjászületésnél valamilyen szinten fejlõdik.Lehet, hogy ennek is van evolúciója? 😄 natán...Én úgy gondolom, h a léleknek is van egy célja...csak lehet több generáción át kell "jutnia", h beteljesüljön.

ok fö a béke, nekem is elmaradt ezért a mai gyurás.

sz4bolcs
Isten létén vitatkozunk egy evoluciós topicban?? 😄
Ebbe én nem fogok belemenni..

ja igy már értem, azt tudjátok amugy hogy a csillagközi "por"-ban is vannak aminosavak? télleg.

tényleg nem derült ki 😊
Egyébként nem egysejtû élõlények jelentek meg, hanem az aminosavak, az élet alapvetõ építõelemei. Nem mindegy.

Ebben részben egyetértek, mert ahogy gondolkozol, amilyen eseményeket szeretnél az életebe azok elöbb.utobb bekövetkeznek, de a folyamat nem a tett megtörténte után kezdödik, hanem már a gondolataidnál, lásd: betandwin, érettségi, de nem hinném hogy következö életekre is áthatnának, születéskor mindenki tiszta lappal kezd, elég fura lenne, ha valaki nagy genyó volt egyik életében a többiekkel és ezért több rendes ember szivjon a következö életekben.

Erre kiváncsi vagyok én is, szeretem a tudományos cikkeket, meg témákat, is ha ez eddig nem is derült volna ki.

Rendben..Nekem is baromság ez a nézet.Csak ezt az egyetlen egy dolgot ragadtam ki, azt is csak fentartással.De nem teljesen elképzelhetetlen.A többi ebbõl a hitbõl butaság.Mindenesetre, jó érzésü emberek elgondolkoznak, h ha esetleg fogyatékosokat látnak...és megprobálják tisztelni, h õk normálisan élnek.És igen is nagy súlya van ennek.

A Karma a cselekedeteink következményeként ért visszahatás. Azok szerint akik ebben hisznek. Bármit teszünk annak hasonló visszahatása lesz az életünkre v ha nincs rá lehetõség akkor a következõ életünkre. Hát ez vagy igaz vagy nem.
van- e vagy nincs isten ugy értettem.

nem télleg nem. Látod ez a szabadság, hogy azt gondolhatsz és tehetsz amit akarsz, az amit akarsz pedig amig más eneek kárát nem látja addig teheted örömmel. De most azon vitatkozunk van-e vagy nincs, és jó hogy élettapasztalatainkat, hiteinket összevetjük egymással, mert az ilyen gondolatcserékkel gyarapszik az univerzum is.

Én meg kb 10 éve láttam a tv-ben ahogy egy laborban olyan körülményeket csináltak egy kis üvegdobozban ami a Földön az élet kialakulásakor lehetett (akkora nyomás, az akkori levegõ összetétele stb) és pár nap alatt megjelentek a dobozban egysejtû élõlények.
Egyébként az elején már írta vki h ma is élnek olyan állatok amik ha a vízbõl kiszedjük õket akkor megváltozik a légzõszervük stb...
ok szerintem se mák, de vannak ezek a tényezök amik nem véletlenül álltak igy.

sz4bolcs
Sõt, Istenben hinni sem kell a boldogságér..

sz4bolcs
ezt nem is állítottam.

" Na jó de akkor mi van a karmával" pontosan nem tudom mi az a karma, télleg, nem ismerek én se minden vallásirányzatot.

Namost én ezt már egyszer leirtam, hogy anyagbol vagyunk és nehéz ez "ellen" tenni valamit, de nem kell spontán repkedned ahhoz, hogy boldogan élj.

"...mindenki jó ember saját maga szerint..."

Na jó de akkor mi van a karmával?
Azta mennyi hozzászólás! Na elõre leszögezem, hogy nem olvastam végig, csak egy párat, úgyhogy ha valaki már felhozta akkor bocs. Szóval nem is olyan régen jelent meg egy cikk az evolúció bizonyításáról. Meg is kereshetitek. A lényege az volt, hogy ellenörzött körülmények között egy bizonyos õshonos gyík lakhelyére a gyíkra vadászó ragadozót telepítettek be és az volt a lényege, hogy nagyon rövid idõ alatt változott a gyík génállománya, mert a menekülés miatt fára kellett másznia, és emiatt rövidebb lett a lába és változott a fogása is. Mondom én ezt a cikket pár hónaplya olvastam. Szóval ez azért az evolúció mellett szól szerintem.
Elnézést kérek, kicsit kikeltem magamból

Már magát az elméletet is undorítónak tartom; gyakorlatilag azért hozták létre hogy a fogyatékosokkal szembeni iszonyt megindokolják, vallásos alapra helyezzék (sok ilyen esetre volt már példa!). Több idiótaságot is feltételez: univerzális morál létezése, reinkarnáció, egy "bíró" aki szétválogatja az embereket az univerzális morál alapján, eme bíró képessége hogy manipulálja az univerzumunkat, stb.

hát...sztem az élet nem mák 😊 mert akkor nagy pazarlás lenne az emberre bízni az "univerzum egyetlen intelligens civilizációja" cimét.Az önzõség/kapzsiság...ez nagy fekete pont az emberiségben.Erre nem alapulhat az EGYETLEN CIVILIZÁCIÓ és az univerzum...szerintem!lol

Minden ember saját maga szerint jo, ez igy van. Ti is azt gondojátok magatokrol, hogy jók vagytok, és ez igy helyes. Még az a 23 éves dél-koreai srác is azt gondolta magárol hogy jó ember mégis kinyirt 32 embert, meg magát is. "kicsit" elvetette a súlykot, amikor mészárolni kezdett, szerelmi bánat miatt és nem véletlenül lötte fejbe magát, ahogy ez ámokfutásoknál szokott lenni, mert ö ezt nem akarta, nem tudott volna elbújni a felelösség alól, ugy érezte sarokbaszoritották érzelmileg, és erre keményen válaszolt, adta a keményet. Biztos megbánta, biztos nem akarta, ezért döntött ugy hogy fejbelövi magát, mert kicsit hülyén nézne ki a biroságon, ha ö azt mondaná sajnálom, oszt kap 2 év felfüggesztette, pedig tényleg érezte volna a sajnálatot, csak rossz lelki állapotban hozta meg a döntéseit, és hogy a polókolba kerülne, nemhinném, nincs olyan szerintem hogy pokol, mindenki jó ember saját maga szerint, senkise születik gonosznak.

Basszus, még1x!

Kara kánként folytatom tanításom.

sz4bolcs
Nos látod. Ez az, amit bizonyítani lehet, ezek a bizonyítható dolgok. Amik ezen kívül esnek, azokat hívjuk falszifikálhatatlannak.

sz4bolcs
sry a duplázásért.

sz4bolcs
Akkor lenne egyeztethetõ, majd ha valaki repked a hitével, mint a matrixban...