507
-
babajaga #307 Az isteneket az emberek találták ki. Nem tudnak azok semmit, még vakarózni sem. -
stremix #306 Egyébként is ne lehetne "sértegetni"? Istent nem lehet megsérteni, túl kicsik vagyunk hozzá, ő fel se veszi a halandók káromlásait.
Másfelől pedig "Jézus mindenkit egyformán szeret"! Nincs ok aggodalomra. -
BaltásRém #305 a dohányzástól is próbáltak tiltani... -
babajaga #304 Mi a kutya fasza az hogy istenkáromlás? Nem létező dolgot hogyan lehet káromolni? -
BaltásRém #303 Nem is tudom hol hallottam:
"Tud-e Isten teremteni egy másik Istent ?" :) -
babajaga #302 Egy lelet soha nem lehet 100%-os. És 0,1 ezrelék az semmi.Olyan is volt már számtalanszor hogy a röntgen árnyékot mutatott és kiderült hogy az illető belső szervei abnormálisan helyezkednek el ezért volt a téves diagnózis, amikor felnyitották akkor derült ki. Most ha ilyen nem engedi a műtétet hanem kuruzslóhoz megy "meg fog gyógyulni" pedig nincs miből. Elég sok volt ilyen. -
stremix #301 A belénknevelt megfélemlítés miatt? -
BaltásRém #300 Tegyétek a szívetekre a kezeteket kedves megrögzött evolucionisták !
Ha istenkáromlást követtek el ,és még jól meg is fűszerezitek, akkor nem támad egy ici-pici bűntudatotok ? :)
Ha igen, miért ??? Erre kérek magyarázatot !!
-
stremix #299 Ismered azt a filmet ahol összecserélik a leleteket a kórházban? Asszem a Richard Pryor játszotta, bulizott mint az állat, eladta mindenét és készült rá h 1 hónapja van hátra. Amikor elfogyott a pénze kiderült a hiba és jött a kölcsönkéregetés... ez csak úgy eszembe jutott, jó film volt. -
babajaga #298 Nem is ismerték a napot. -
assdf #297 Én viszont konkrétan tudok olyat ahol minden lelet pozitiv volt és biztosan nem volt téves a diagnozis, mondták neki hogy fél éve van hátra, az illető tojt a dokikra élt tovább ugyanúgy majd visszament 2 év múlva és kiderült hogy eltünt a rák a szervezétből.
És hidd el nem egy ilyen van.
Egyébként elég egyetlen egy eset is ehhez, hisz a tudomány szerint elég 1 ellenkező eset és máris dől az elmélet -
stremix #296 De azt ugye tudod h létezik öngyógyító mechanizmus? Amikor gyógyszerek nélkül gyógyul meg vki. Gyerekeknek is szoktak olyan semleges injekciót adni amiben nincs semmi hatóanyag, de ő úgy érzi h máris jobban lett tőle és beindul a gyógyulása. Szóval lehet "hittel" gyógyítani. -
stremix #295 Na ez tetszett -
who am I 7 #294 "Szerintem egyiksem jó, és nem kellene kizárni egyiket sem."
"Hogy talán mindkettő kell az élethez, "
Akkó jó, mi legalább egyetértünk, h mind a kettő kell, vmilyen szinten.De még nem vagyunk elég fejlettek :) -
babajaga #293 A csodával határos gyógyulások legalább 60%-a nem gyógyulás mert az illetőnek semmi baja nem volt, mert téves volt a diagnózis.Viszont nem is egy esetről tudok ahol tényleg beteg volt az illető, nem vett igénybe orvosui segítséget hanem kuruzslót fennen hirdették hogy meggyógyult, aztán reklám nélkül villámgyorsan meghalt. -
stremix #292 Erre már többször gondoltam én is. Mármint h miért ne létezhetne az egyik csak azért mert ott a másik? Egyébként ez is egy emberi tulajdonság: -Bizonyítsd be!
Nekem már unalmas ez a duma. Amúgy meg tényleg jó lenne MINDENT tudni? Akkor már nem lenne semmi érdekes és nem lenne miért harcolni... -
sathinel #291 Ha a másik sg cikket is hozzáolvassátok, hogy a tömegnek hatása van a térre, és időre is, akkor az ősrobbanás után elég nagy kavar lehetett az időben és a térben. Ha a tudományoknál maradunk. Tehát 7 nap az mennyi lehetett akkor amikor az idő kicsit kócos volt a kezdetekben? -
sathinel #290 Ha pedig a számok izgatják a fantáziád amik bele vannak véve, akkor érdemes átnézni a Kabbalát, az életfát, és a hozzá tartozó számmisztikát. Ugye mivel egy helyről erednek. -
assdf #289 Én nem vagyok vallásos csak irtam pár példát amire a tudomány ma nem tud választ adni. Hogy ezekre mi a magyarázat lehet filozofálni, de a tudománynak nincs válasza. Az élet pedig sajnos olyan, hogy pont a legfontosabb dolgokra nem tud a tudomány választ adni, igy pedig elég necces élni. Mondok egy példát: Mi az élet értelme? A tudomány válasza pedig az hogy nincs értelme. Egy óriási véletlen.
Mi értelme az életednek? A tudomány válasza az, hogy semmi, mivel nincs túlvilág (szitén a tudomány szerint) akármit megtehetsz ebben az életben. Gyak. lődd szét a fejed, idd le magad vagy ahogy tetszik.
Szóval óvatosan azokkal akik azt mondják hogy le a hittel vagy a vallással. Mert bizony a vallásoknak ezekre a kérdésekre vannak válaszai, mig a tudosoknak nincs.
Másrészt viszont a dolog másik cáfolata az hogy nincs olyan dolog amire egy vallásos nem tudna olyan választ adni amiben nincs szükség a tudományra, ezt ugye tudod?
Egyébiránt, utólagosan még annyit jegyeznék meg, hogy miért olyan rohadt nehéz felfogni a tudománynak és a vallásnak azt, hogy talán egyiknek sincs igaza? Hogy talán mindkettő kell az élethez, és talán mindkettőnek van igaza és talán mindkettő téved valahol?
Merz az a nagy helyzet hogy a dolog nagyon igy áll...
-
sathinel #288 ha jobban átgondolod, akkor ez másra vonatkozik.
A világ törvényeit isten teremtette. Az ég a fenti, vagyis a fizikain túl lévőt, majd a fizikai "Földet" a fizikai világot. Aki szó szerint értelmezi az nincs tisztában mit csináltak az egyházon belül, mikor a kereszténység azon vonalát amit pl a kereszteslovagok is űztek, kiirtották a köztudatból... -
stremix #287 "Kezdetben teremté Isten az eget és a Földet"
Egyébként több pontban is hibák vannak.
1. Kezdetben - tehát aki ezt írta nem hitt az idő végtelenségében
2. Teremté Isten - vagyis egyvalakire húzza rá az egész melót
3. az eget - ami csak a Földről nézve látszik annak (és amúgy is egy nagy sötétség, mit kellett rajta teremteni?)
4. Földet - egoista világnézet (a modernebbek kedvéért geocentrikus nézet) -
sathinel #286 ezt nézd át.
Elég érdekes dolgokról dumcsiznak az időszámításunk előtti 18.századtól kezdve de valsz te jobban tudod. Pl univerzumok, atom, stb. Ezekkel találkoztak valsz minden nap halászat vadászat közben... -
stremix #285 A genetika úgy alakította ki az agyamat h ilyeneket írjak... így jobb? -
#284 Ja, hát tudod a Nap az csak az extra, még úgy a világosság mellé... :P :D -
who am I 7 #283 ennek azért már "kicsit" butaság"szaga" van -
stremix #282 ...bár az is igaz, hogy ha az egész világot isteni eredetűnek tekintjük akkor minden tudományos felfedezés is tőle származik. Na jó ez már egy másik fórum legyen.. -
who am I 7 #281 Jó hát még a 2007 sem biztos...Ezt ugye vágod?Az meg, h dolgokat a tudomány még nem tud megmagyarázni az nem biztos, h csoda(ez már azért többször megtörtént a történelem folyamán).RGO Én ezeket fentartással kezelném azért :) -
stremix #280 Ebben nincs igazad, olvasd el újra!
Nem azt írta h mindent tudományosan meg lehet magyarázni hanem azt, hogy nincs olyan dolog amit Isten létezése nélkül ne lehetne máshogy magyarázni.
Szó volt pl arról h 500 éve a Föld még "lapos" volt és egyebek... csak azért mert nincs még tudományos elmélet vmire az még nem jelenti h csakis isten keze lehet a dologban. -
assdf #279 "isten kontra
- Nincs olyan dolog, amit meg ne lehetne nélküle máshogy magyarázni. Ergo: nincs mellette sem bizonyíték"
Csak erre egy kis adalék:
rengeteg olyan dolog van a 21. században, amire a tudomány nem tud választ adni. Különböző "csodával" határos gyógyulások, amikor valaki felépül egy halálos betegségből, túlél egy repülőgépbaleset, pedig a tudomány szerint nem élhette volna túl, amikor valaki megérzi egy rokona baját (vagy halálát), amikor valakinek természetfeletti képessége van (pl uri geller aki alávettette magát az összes tudományos vizsgálatnak és továbbra is hajligatta a kanalat és a tudosok pedig megállitpották hogy fogalmuk sincs hogy csinálja) és még lehet sorolni bőven. Mindez 2007ben.
És mi erre a tudomány válasza? Nos legtöbbször vagy elhajtanak azzal hogy hülye vagy vazzeg, vagy szétteszi a kezét, vagy azzal hiteget hogy igen látjuk és fogalmunk sincs ohgy csinálja de majd egyszer biztos megtudjuk....
Ezek olyan dolgok amiket a tudomány nem tud megmagyarázni, tehát a fenti állitás már itt megbukott. -
szivar #278 Ráadásul a harmadik napon lett teremtve a nap (ha jól emlékszem), mindjárt az éjszaka és a nappal megteremtése utáni napon... -
who am I 7 #277 Ki mondta, hogy Isten teremtett mindent?Azt meg, hogy a FÖldet is?Ez azért nevetséges :D Na meg ki mondta, h nincs evolúció :S
Ilyen kérdésekkel, nem is lehet elmélyíteni :D -
stremix #276 Ebben igazad lehet mert az evolúció is úgy működik h mindig van selejt. A problémám az h valakinek el is kell játszania a selejt szerepét -
babajaga #275 Látod az elvakult vallásosaknak ez eszükbe se jut. De nem is juthat mert a vallásban gondolkodni tilos.Van világosság utána teremti a Napot, minek? Gondolkodni tilos. -
stremix #274 "A legegyszerűbb feladat is megoldhatatlanná fejleszthető ha eleget töprengünk rajta"
Szóval lehet h nem is olyan bonyolult ez az egész csak túllihegjük... -
babajaga #273 Ne állítsd be úgy mintha ez normális lenne mert ez egy totális elmebeteg. Cselekedetében nincs semmi logika, ezért meggyőződése sincs csak a beteg agy kényszerképzetei.Ez egy totális emberi selejt. -
#272 "Több ezer éves szankszrít nyelvben van szó sok ma létező dologra."
Ja, olyanokra, hogy hal, víz, ház... Nyilván nem objektum-orientált programozásra, vagy atombombára volt szavuk. -
Szefmester #271 úgy látom felesleges lenne a vitát elméylíteni de azért megkérdezném, ha valaki teremtette az életet akkor melyik isten volt az?
Nincs evolúció? Van isten? Oké.. De mégis akkor melyik isten teremtette a földet... -
who am I 7 #270 Az én estemre gondoltam speciálisan :P Én nem amiatt kérdezem, és gondolkodom el ezen, h most a halálfélelmemet enyhítsem.Hanem mint mondtam, egyszerűen kiváncsi vagyok.
Tökéletesen igaz az anyagi világ, és hogy a környezeti hatások miatt itt az történt ami.De csak ebben gondolkozni az pont olyan elvakultság mint aki csak az istenben hisz.És ők is azt kérdezik, hogy miért nem érti meg?
Szerintem egyiksem jó, és nem kellene kizárni egyiket sem.Tény az anyagi világ kézzel fogható(felfoghatóbb),ésszerűbb.De ennél meg az egész létezés és univerzum sokkal misztikusabb, h csak egy kézlegyintéssel el lehessen intézni, h áhhh akkor jött az az anyag tudod az aminó" oszt otvót a kiccsillag megfelrobban eljött idáig, itt meg pont egy levesbepottyant aztán gyütt a nap oszt a jóska meg tudod kifejlődött abból a mongyadmá mibő há'tudod.Oszt most tartozik az erste banknak és majd jönnek a behajtók lol XD -
stremix #269 Lehet h ebből is kéne egy statisztika h a sorozatgyilkosok és ilyenek közül hányan valláso9sak és járnak templomba stb. Csak az érdekesség kedvéért.Én arra lennék kíváncsi h saját meggyőződésből v vallási nyomásra csinálta-e? -
sathinel #268 a leg]jabb fizika szerint az ősrobbanás sem egyedülálló. Manapság úgy gondolják, hogy volt végtelen számú ősrobbanás.
A vallásokat sokat tanultam, és szeretem is. Imádom a filozófiát. De azt is tudom hogy ezekkel csak a kereszténység bizonyos sötét elemei vitatkoznak. Meg lehet nézni mit mond ezekről a védák. Több ezer éves szankszrít nyelvben van szó sok ma létező dologra. Nem akarom hogy mások lenézzék a normális hívőket, de a tudománnyal vitatkozni? Nem érteni eggyet vele? Nem gond. De az a gond hogy ezek befolyásolnák a tanítást, és a tudományokat a saját szájuk íze szerint.
A dualítások világában, ahol minden mindíg változik, mozgásban van azt mondani nem volt evolúció? Akkor olvasson még tovább ezekben a tanokban mert max felületesen átfutotta, de nem értett meg semmit. Érdemes átnézni 3-4 vallást mélyebben, és tanulmányozni. Utánna ha ugyanezt mondja akkor teljesen felejtő mert semmit sem fogott fel.