A csimpánzok vezetnek az evolúciós versenyben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Egy perc eldönthet éveket"
Egy kis hülye hiba miatt felrobbantom a kísérleti atombombámat és milliók élete megváltozik pillanatok alatt, és az már teljesen más lesz mint lett volna...
Miért hihetõbb mindez, mint az, hogy ez úgy magától, az anyagból a környezeti jellemzõk hatására létrejött? Azért mert úgy kevésbé kell félni a haláltól? (Mégsem fél tõle senki kevésbé... Még az sem, aki úgy csinál.) Vagy miért?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Erre van egy mondás h "Ha egy csecsemõ felsír a Szíriusz is megremeg". Sokak szerint ha hatással vagy valamire akkor az már másképp fog hatni a következõre és az is másképp... tehát minden mindennel összefüggésben van és hatással van közvetetten egymásra.
Például: ha összevesztem a barátnõmmel és úgy megyek vizsgázni és nem sikerül, lehet h belekezdek egy melóba és nem az eredetileg elképzelt dolgot fogom csinálni és nem találom fel a "mittoménmit".... és a világ menete más irányba fog haladni mint "kellett volna". És ezért más sem fogja ugyanazt produkálni, stb...
A karma (az életen belüli) is elég nagy hülyeség; bár nem tudok rá vonatkozó kísérletekrõl /eddig nem néztem/, nem hinném hogy túlságosan befolyásolna valamit is az adott ember "jósága".
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Szerintem ha csodát akarsz látni, akkor szinte 1 centit sem kell lépned.Csak fel kell nézned az égre..este <#kacsint>#kacsint>
"Abban a bizonyos könyvben szó sincs arról, hogy Isten aminosavakkal vacakolt volna, vagy õsrobbanással. Legyetek már következetesek"
Nem tudom, én maradnék a teremtõ "meghatározásnál".Mert azt te sem állíthatod, hogy csak úgy az univerzum viccbõl sajátmaga megszülte az aminot és a Földet, fénnyel(nappaL) "levessel" villámcsapásokkal vizzel stb.Túl következetes az univerzum, és egyáltalán nem kontár munka 😄 ahhoz, hogy ne gondolkodjunk abban, h van egy jóval intelligensebb civilizáció rajtünk kívül ami az egész mögött állhat 😊
2. A lelki gondjaidat csak magaddal tudod megbeszélni. Senki mással.
Ebben fõleg:
"- hitrõl vitatkozni, tudományos bizonyítékokat kérni számon (bármelyik oldal mellett) a legszánalmasabb, értelmetlenebb szellemi maszturbációk egyike."
De ha olyan jól esik? 😛 😄
"Jobb hinni valamiben, mint semmiben. Nemegyszer huzott ki a szarbol a "másik világ". Csak az érettségis példát emlitve. A hit maga a lényeg, ha te hiszel valamiben az valóban valora fog válni, mert a pozitiv gondolatok pozitiv eseményeket vonzzanak. És ez véletlenül lenne, nemhinném."
Ja, sokkal hihetõbb hogy a saját döntéseidet más rakta a fejedbe, nem? Meg hogy reggel Isten a térképen rajzolgatott, hogy márpedig te arra fogsz menni.
Ha az a kedves öltönyös meg véletlenül az utolsó forintjaidból forgat majd ki, akkor majd talán nem leszel ilyen boldog. A pozitivizmus veszélyes.
"Baszod te alapba azt állitod, hogy nem létezik, holott ezt NEM tudod bizonyitani."
Igen, tudod ez az alapállapot. Nem hiszem el, csak mert alig kétezer éve ezt szajkózza mindenki. Majd ha Isten mérhetõ lesz, akkor elhiszem létezését. Amíg viszont teljességgel megfoghatatlan, és az égvilágon semmi hatása nincs a (tapasztalható) világra, addig azt kell elfogadnom, hogy nem létezik.
És ne várd a bizonyítását. A Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú nemlétét, vagy a Nagy Zöld Trüsszentõ nem létezését, vagy végtelen számú egyéb _nem létezõ_ dolog nem létezését bizonyítani is teljesen idõpocsékolás.
A világ összes nem létezõ dolgával ez a helyzet, Isten miért lenne kivétel?
"Ha holnap feltalálnának egy valamiszkópot, és addig egy uj energiát tudnának vele mérni, te elhinnéd, de az elött 1 nappal homlokegyenest mennél vele"
Ja, ez egy ilyen bicikli. Sosem volt másképp ez a tudománnyal. Fejlõdõképes.
Ami a régi mesékrõl nemigen mondható el.
Amennyiben Isten mérhetõ lenne, vagy csodát tenne(de olyat ám, amire semmi más magyarázat nincs: pl Feltámadás), abban a pillanatban hivõvé válnék.
"Ez mindenkire vonatkozik, és az univerzumban kb. 20 tényezö finom behangoltságának az eredménye, hogy kialakulhatott az élet pl: ha a töltések jobban-kevésbbé taszitanák egymást, akkor sose jönnek létre anyagok, se csillagok, se élet és még van egy pár ilyen tényezö. Mondjuk ha szerencse kérdése ezen tényezök felállása, akkor télleg nagy mák lenne az élet, ha az elsöt elrontják borul az egész, ez elég nagy hazárdjáték lenne, a spontanitás szerint."
Jaj, ez is olyan aranyos. Nem lehet, hogy véletlenül jött létre, mert annyira végtelenül valószínûtlen.
1. Érdekes, a valószínûtlenségének a végtelenségét fel tudjátok fogni, a világegyetem korának és kiterjedésének (tehát a lehetséges próbálkozások számát) végtelenségét nem. Pedig ott nézi a monitorodat az élõ példa.
2. Abban a bizonyos könyvben szó sincs arról, hogy Isten aminosavakkal vacakolt volna, vagy õsrobbanással. Legyetek már következetesek.
3. Érdekes módon Isten mindig pont a megismert világegyetem határán _túl_ helyezkedik el. (Hehe, ezek szerint menekül elõlünk... 😄 ) Amikor a Föld még lapos volt, akkor a menny fent volt a felhõk fölött, a pokol lent a föld alatt, nem volt semmi gond. Most, hogy már igen messzire ellátunk, kezdenek jönni a gondok(bár szerintem a gömbölyû Föld ezért baszta a csõrüket annyira anno). Mostanra már más dimenzióba került.
Vicces ez, na.
Még egyszer kérdezem: Miért pont Isten meg kereszténység, miért nem Allah, vagy lélekvándorlás, vagy Zeusz?
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Sokszor van olyan amikor az ember rájön hogy õ mekkora egy geci volt. Ekkor megpróbálhatja jóvátenni, bemagyarázni magának hogy mégse olyan geci, vagy esetleg elfelejteni.
isten pro:
- SZinte minden nép kultúrájában van vallás.
- Egycsapásra megmagyaráz mindent,
- nem lehet ellenbizonyítani
isten kontra
- Nincs olyan dolog, amit meg ne lehetne nélküle máshogy magyarázni. Ergo: nincs mellette sem bizonyíték
- Az emberi pszichébõl következik a misztifikáció sajátossága. Egyszerûbb mesét kitalálni, mint tényeket kutatni. Ráadásul a halál léte kellemetlen ténynek számít, erre vigasz isten, ergo élet az élet után. Az is bizonyított, hogy könnyebben hiszünk olyanban, amiben hinni is akarunk.
- Ockham borotvája. (isten nem szükségszerû, tehát nincs)
- Nincs két egyforma vallás. Egyistenhit, többistenhit, animizmus, õsök tisztelete, stb. Mindegyik nem lehet igaz.
- Korábban számtalanszor felsültek a keresztény vallást tudományos módon bizonyítani kívánó tudósok. Most náluk a labda, bizonyítsanak õk. (láthatatlan rózsaszín egyfarkú esete).
Konklúzió
- A hit olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van valamilyen, de normális embert nemnagyon izgatja, hogy a másiké milyen.
- hitrõl vitatkozni, tudományos bizonyítékokat kérni számon (bármelyik oldal mellett) a legszánalmasabb, értelmetlenebb szellemi maszturbációk egyike.
- Senkit nem lehet meggyõzni semmirõl.
Lezárásként egy gondolat, amit 10 éves koromban ismertem fel:
"az okos ember a tényekhez ragaszkodik. A hülye a véleményéhez."
Mindenki ossza be magának 😄
Hadd ismételjek valakit az egyik topicbol: Feltaláltam az instant vizport, csak 2 dl vizet kell hozzá adni és kész.
Egyébként meg azt látom, h sajnos az emberek szelektálnak, mégpedig elég erõsen, tehát nem is fogadnak el bármit (segítséget v tanácsot) bárkitõl, tehát lehetek én akkkkármilyen jó ember ha a társadalom nem fogad el pl a genetikai, fizikai (szóval testi) hibáim miatt. Ezzel az a gondom h a többi ember akkor is szívni fog miattam ha nem akarom, és akkor sem tudok másnak örömet szerezni ha bele gebedek, tehát ez is visszatartja a világot a szellemi és egyéb fejlõdéstõl. Tehát nem csak a rossz karmával született embernek tesznek rosszat hanem õ sem tud jót tenni ezért másoknak, és ilyenkor én azt kérdezem h "Odaát ez nem látják?".

Ebbe én nem fogok belemenni..
Egyébként nem egysejtû élõlények jelentek meg, hanem az aminosavak, az élet alapvetõ építõelemei. Nem mindegy.
Egyébként az elején már írta vki h ma is élnek olyan állatok amik ha a vízbõl kiszedjük õket akkor megváltozik a légzõszervük stb...
Na jó de akkor mi van a karmával?
Már magát az elméletet is undorítónak tartom; gyakorlatilag azért hozták létre hogy a fogyatékosokkal szembeni iszonyt megindokolják, vallásos alapra helyezzék (sok ilyen esetre volt már példa!). Több idiótaságot is feltételez: univerzális morál létezése, reinkarnáció, egy "bíró" aki szétválogatja az embereket az univerzális morál alapján, eme bíró képessége hogy manipulálja az univerzumunkat, stb.
Basszus, még1x!
Kara kánként folytatom tanításom.